آموزش : انتخاب مولتی متر مناسب
مولتی متر یکی از ابزار مورد نیاز کارشناسان و افراد فعال در زمینه الکترونیک و سخت افزار میباشد . مسلما دستگاه های اندازه گیری نباید خطای زیاد داشته باشند . از روی تجربه خدمتتون اعلام میکنم اکثرا مولتی مترهای زیر 100 تومن فاقد دقت کافی در اندازه گیری میباشند .
مولتی مترهای چینی با برندهای زیر در بازار یافت میشوند .
Proskit - Victor-yaxsun و هزاران مارک متفرقه
اگر محدودیت بودجه دارید و کارهای خیلی حساس انجام نمیدهید . VICTOR 88A در چینی ها نسبتا کیفیت مطلوبی دارد . البته خیلی عالی نیست .
برندها خوب بازار :
فلوک یا Fluke : برندی شناخته شده از کشور آمریکا , دقیق و کاملا حرفه ای برای کالیبره کردن....
هیوکی یا Hioki : برندی شناخته شده از کشور ژاپن که کاملا با فلوک آمریکا رقابت میکند , ولی با قیمتی نصف قیمت فلوک
این دو برند مدلهای مختلف دارند که قیمت های متفاوت دارند . به شخصه هیوکی را ترجیح میدم . دقتش بی نظیر است .
اگر یک بار برای همیشه میخواهید هزینه کنید هیوکی DT4211 با قیمت 500 هزار تومنی بهترین انتخاب هست . البته هم fluke و هیوکی مدلهای گران قیمتر هم دارند که فقط مناسب افراد بسیار حرفه ای است .
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
مولتی متر ها عموما خازن سنج هم دارند البته بهتره تست خازن بهتره خازن سنج جداگانه تهیه شود .
در پست های بعدی به معرفی محصولات خوب بازار و همچنین محصولاتی که خریدشون فقط دور ریختن پول هست اشاره میکنم .
پاسخ: آموزش : انتخاب مولتی متر مناسب
یک نکته هم اضافه کنم . خیلی از افراد خبره مولتی متر های آنالوگ رو بیشتر قبول دارند و اعلام میکنند نتایج دقیقی تری ارائه میکنه . اگر کار با مولتی مترهای آنالوگ را بلد هستید . این مدل sunwa ks268 کیفیت قابل قبولی دارد .
یکسری تستر SMD هست که دوسرش شبیه پنس هست . برای تست قطعات SMD بر روی برد استفاده میشه . خازن و مقاومت های SMD را به خوبی تست میکند .
مدل معروف در ایران
smart smd tester mastech ms8910
تست مقاومت
دارد , تا 30 مگا اهم
تست خازن
دارد, تا 30 میکرو فاراد با درصد خطای 2.5%
تا 30 میلی فاراد با درصد خطای 3%
حالتی اتوماتیک برای تشخیص نوع قطعه
خیلی عالی و ستودنی بهادر جان طرز کار مولتی متر و تست سلامت smd ها رو هم اگر یه توضیح کوچکی بدید ممنون می شم
نقل قول:
خیلی عالی و ستودنی بهادر جان طرز کار مولتی متر و تست سلامت smd ها رو هم اگر یه توضیح کوچکی بدید ممنون می شم
برای تست قطعات smd دستگاهی که در پست سوم معرفی کردم مناسب میباشد . یک قاعده کلی برای تست قطعات هست که برای اکثر قطعات تقریبا صدق میکنه تست قطعات خارج از برد هست . سعی میکنم یک تاپیک جامع برای تست انواع المان های الکترونیک ایجاد کنم .
امروز قصد دارم یک مولتی متر با قابلیت مناسب و همینطور قیمت مناسب به شما دوستان معرفی کنم . چون خیلی از دوستان بودجه خرید هیوکی و فلاک ندارند . این مولتی متر ساخت شرکت gwinstek میباشد . که یکی از خوشنام ترین شرکت ها در تولید دستگاه های اندازه گیری الکترونیکی میباشد .
Instek GDM-357
قیمت حدودی این دستگاه حدود 142 هزار تومن میباشد .
مولتی متری برای تمام فصول Fluke 289 Multimeter
فلوک Fluke 289 Multimeter با قابلیت دیتالاگری و دادن گراف به طور کامل عملیات یک اسیلوسکوپ رادراختیار شما قرار می دهد.یکی از بهترین مولتی متر های بازارهای جهانی هست .
این دستگاه دقیق برای کسانی هست که دنبال یک محصول تمام عیار برای کارهای حرفه ای هستند . به طبع قیمت بالایی دارد
مولتی متر kyoritsu 1009
یک مولتی متر فول رنج ژاپنی که نسبت به هیوکی قیمت مناسب تری دارد و مناسب دانشجویان و افرادی که بودجه محدودی دارند که دنبال یک محصول با کیفیت هستند .
مشخصات فنی مولتی متر KYORITSU 1009 :
ولتاژ AC/DC : 400mV/4/40/400/600V
جریان AC/DC : 400/4000µA/40/400mA/4/10A
مقاومت : 400Ω/4/40/400kΩ/4/40MΩ
خازن : 40/400nF/4/40/100µF
فرکانس : 5.12/51.2/512Hz/5.12/51.2/512kHz/5.12/10MHz
دیوتی سایکل : 0.1~99.9%
دارای تست دیود و پیوستگی
با قابلیت نمایش 4000 داده
با قابلیت انتخاب رنج اتوماتیک و دستی
دارای نگهدارنده داده
با قابلیت خاموش شدن بصورت اتوماتیک
قیمت این محصول در بازار حدودا 190 هزار تومان میباشد .
یک نکته کاربردی که شاید در هیچ جا نتونید پیدا کنید زمان خرید مولتی متر . مولتی متر را روشن کنید . بگذارید روی حالت تست دیود buzzer اگر بدون وقفه و بدون delay بوق زد یعنی مولتی متری که انتخاب کردید مناسبه ولی اگر تو زدن بوق delay داشت اون مولتی متر ارزش خرید ندارد .
یک نکته دیگر هم در مورد باتری برای مولتی متر هست . از باتری متفرقه کنابی 9 ولت به هیچ عنوان استفاده نکنید . چون زود خالی میشوند و همچنین دقت تست شما را کم میکنند . یکی از بهترین باتری ها برای مولتی متر باطری آکلاین برند کملیون هست . واقعا عالیه .
تکته دیگه پراب ها هست . اگر مولتی متر ارزان تهیه کردید به دلیل بودجه کم . پراب خوب جایگزین پرابی که همراب مولتی متر عرضه میشود . پراب خوب از کیفیت سیم و شکل ظاهری قابل تشخیص هست .
امیدوارم این نکات مفید واقع شده باشه .