عملکرهای تک هسته ای و چند هسته ای
من تو تفاوت بین دو نسل هشتم و هفتم از سی پی یوهای اینتل به اصطلاح عملکرهای تک هسته ای و عملکردهای چند هسته ای برخورد کردم ، و متوجه این قضیه نمیشم و تفاوت این دو عملکرد را نمیدانم کسی میتونه یه توضیح مختصری بده تا من متوجه تفاوت بین این دو عملکرد سی پی یوهای اینتل در این دو نسل شوم
پاسخ: عملکرهای تک هسته ای و چند هسته ای
سلام
تا اساتیدها توضیح بدن ، یه توضیحی هم بگم
خیلی از نرم افزارها (معمولا نرم افزارهایی که در بیرون نوشته میشه یا شرکت های کوچیک میزنن) ، فقط میتونن از یک هسته استفاده کنن . بنابراین هر چی کارایی تک هسته ای در یک پردازنده بالاتر باشه ، اون نرم افزار هم سریعتر کارشو انجام میده
کارایی تک هسته ای هم به دو چیز یکی فرکانس پردازنده و یکی هم چند نخی بودن پردازنده ، وابسته هست
بنابراین ممکنه یه پردازنده ، از پردازنده ی دیگه که هسته های بیشتری داره ، عملکردش توی نرم افزارهای تک هسته ای ، بهتر هم باشه
مثلا پردازنده ی i3 4160 نسبت به i5 4440 ، با اونکه هسته ی کمتری داره ولی در پردازش تک هسته ای ، ازش بهتره چون چند نخی هست (هر هسته اش 2 نخ داره) و فرکانس بالاتری داره :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
اما در نرم افزارهای بزرگ (مثل نرم افزارهای ادیت و 3 بعدی و ...) ، که نرم افزار میتونه همزمان از چند هسته استفاده کنه ، i5 4440 بهتر از i3 4160 هست
ممنون و فکر میکنی بین دو سی پی یو I5 8400 Coffee Lake و Kaby Lake I5 7600 برتری با کدام هست ، برای انتخاب سی پی یو یک سیستم
نقل قول:
ممنون و فکر میکنی بین دو سی پی یو I5 8400 Coffee Lake و Kaby Lake I5 7600 برتری با کدام هست ، برای انتخاب سی پی یو یک سیستم
عملکرد تک هسته ای چندان موضوع جدی ای برای توجه نیست . چون اولا هر چند اختلاف باشه ، چندان مهم و قابل توجه نیست (حداکثر شاید 10 درصد توی عملکرد تک هسته ای ، بین پردازنده های یک رده ، اختلاف باشه) و دوما برای نرم افزارهای مهمی که شرکت های معروف میزنن اصلا کارایی نداره چون اون نرم افزارها کاملا قابلیت استفاده ی چند هسته ای رو دارن
بنابراین عملکرد چند هسته ای مهم ترین چیز هست
عملکرد چند هسته ای I5 8400 بخاطر 6 هسته بودن ، خیلی بیشتر از I5 7600 که 4 هسته ای هست ، هست و قطعا انتخاب بسیار مناسبی هه . توی عملکرد تک هسته ای همونطور که گفتم اختلافشون زیر 10 درصد هه
ممنون و در اینجا فرکانس بالاتر I5 7600 ، برتری نمیده به I5 7600 نسبت به I5 8400
نقل قول:
ممنون و در اینجا فرکانس بالاتر I5 7600 ، برتری نمیده به I5 7600 نسبت به I5 8400
در عملکرد چند هسته ای ، نه :
کلا در یک رده پردازنده ، معمولا برتری به ترتیب الویت با تعداد هسته ی بیشتر و تعداد نخ بیشتر و فرکانس بیشتر هست
البته همیشه این طور نیست . بستگی به عوامل مختلف داره . مثلا قدرت i7 7700K که 4 هسته داره با قدرت i5 8400 که 6 هسته ای هست ، تقریبا در یک حد هه (البته i7 7700K یه کم قدرتمندتره) چون هر دو عامل هم چند نخی و هم افزایش فرکانس بسیار بیشتر ، در i7 7700K نسبت به i5 8400 دیده میشه