31- تخم مرغ حاوی چه مواد غذایی است ؟
پروتئین ، كلسیم ، فسفر ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی ، چربیها
32- چه عواملی در افزایش میزان سطح كلسترول خون مؤثرند ؟
چربیهای اشباع در مقایسه با كلسترول رژیم غذایی بر افزایش میزان سطح كلسترول خون مؤثرتر هستند.
33- كلسترول چیست ؟
كلسترول از نظر ساختار شیمیایی نوعی موم محسوب میشود.
34- نقش كلسترول چیست ؟
كلسترول در ساختمان سلولها و هورمونها بدن نقش بسزایی را ایفا مینماید.
35- كلسترول توسط كدام عضو بدن تولید میگردد ؟
كبد
36- انواع كلسترول كدامند ؟
كلسترول غذایی و كلسترول خون
37- كلسترول غذایی چیست ؟
كلسترولی است كه از طریق غذا وارد بدن میشود.
38- كلسترول خون چیست ؟
كلسترولی است كه در عروق خونی جریان دارد.
39- آیا همه منابع غنی از پروتئین گران قیمت هستند ؟
خیر ، زیرا تخم مرغ یك منبع غنی از پروتئین با قیمت مناسب است كه محققین از آن به عنوان یك معیار استاندارد جهت اندازه گیری پروتئین سایر مواد غذایی بهره میبرند.
40- هر مرغ بطور متوسط سالانه چه تعداد تخم مرغ میگذارد ؟
در حدود 300 عدد
41- چه میزان چربی در تخم مرغ موجود است ؟
5/4 گرم چربی
42- چه میزان از چربی موجود در تخم مرغ اشباع است ؟
5/1 گرم
43- چه میزان از چربی موجود در تخم مرغ غیراشباع است ؟
8/2 گرم
44- میزان بالای كلسترول خون باعث چه رخدادهایی میگردد ؟
اگر میزان كلسترول خون بالا باشد ، سبب می گردد كه سرخرگها مسدود گردند و این امر باعث كندشدن حركت خون در رگها گردیده و ممكن است آنرا بطور كلی مسدود نماید و باعث حمله قلبی گردد.
45- چگونه می توان میزان كلسترول خون و خطرات حمله قلبی را كاهش داد ؟
با عدم مصرف چربیهای اشباع ، افزایش تمرینات بدنی ، داشتن وزن متناسب با قد و عدم مصرف سیگار می توان سطح كلسترول خون را كاهش داد.
46- مسمومیت غذایی چیست ؟
تمامی مواد مغذی قابلیت انتقال میكروارگانیزم ها و توكسین ها را دارند كه اگر بر اثر فرآوری مناسب ( معمولا" حرارت ) از بین نروند ، نتیجه آن مسمومیت غذایی است.
47- چگونه میتوان خطر مسمومیت غذایی توسط تخم مرغ را كاهش داد ؟
پوسته یك تخم مرغ معمولا" حاوی انواع میكروارگانیزم هاست كه با ضدعفونی نمودن ، شستن و پاك كردن پوسته یك تخم مرغ میتوان خطر مسمومیت توسط میكروارگانیزمها را كاهش داد.
48- برای كاهش احتمال خطر مسمومیت به هنگام طبخ غذا با تخم مرغ چه باید كرد ؟
از تخم مرغهای آلوده ، ترك دار ، شكسته و … نباید استفاده نمود و از روشهای اصولی چون شستن دستها ، ضدعفونی كردن وسایل و ظرفهای آشپزخانه و غیره بهره برد.
49- باكتریها علاوه بر غذا به چه عوامل دیگری نیازمندند ؟
رطوبت ، دما و زمان
50- جهت از بین بردن خطر وجود باكتریها در تخم مرغ از چه روشهایی میتوان بهره برد ؟
سرد كردن و پختن
51- معروفترین باكتری موجود در تخم مرغ چه نام دارد ؟
سالمونلا انتریدیس
52- كدام مواد موجود در تخم مرغ به مصارف دارویی و شیمیایی میرسند ؟
لیزوزیم و فسفوتین
53- جهت مصرف مجدد غذاهای حاوی تخم مرغ آنرا باید تا چه دمایی حرارت داد ؟
70 درجه سانتیگراد
54- باقی مانده غذاهای حاوی تخم مرغ را باید در چه دماهایی نگهداری نمود ؟
در مكانی با دمای بیش از 60 درجه سانتیگراد و یا در مكانی با دمای كمتر از 10 درجه سانتیگراد
55- برای تهیه تخم مرغ پخته آنرا باید تا چه مدت حرارت داد ؟
7 تا 9 دقیقه
56- برای طبخ غذاهای حاوی تخم مرغ تا چه دمایی باید آنها را حرارت داد ؟
تا بیش از 70 درجه سانتیگراد
57- رنگ زرده تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد ؟
جیره غذایی مرغهای تخمگذار
58- جهت نگهداری تخم مرغ در بسته های مخصوصشان ، باید آنها را چگونه در بسته ها جای داد ؟
قسمت پهن تخم مرغ باید رو به بالا باشد .
59- آیا می توان تخم مرغ را در فریزر نگهداری نمود ؟
خیر
60- تخم مرغ پخته را تا چه مدت میتوان در یخچال نگهداری نمود ؟
تا یك هفته








Bookmarks