D J V A H I D (09-03-10), K1LOU (09-03-10), lorn (08-03-10), max_3d (08-03-10), Over_Cracker (15-06-11), Quick (08-03-10), R EZ A (08-03-10), ripek (08-03-10), saeed25 (09-03-10)
آنچه فرهنگ ما را زنده نگه داشته است زبان مادری مان است پس تلاش کنیم تا زبان مادری خود را زنده نگاه داریم و تا می توانیم از واژه های زبان خود بهره ببریم و با آنها گفتگو کنیم و بنویسیم.
چرا از بکار بردن واژه های زبان خود سر بلند نباشیم؟
زبانی که سرآیند های بزرگی مانند فردوسی و حافظ و سعدی را در دنیا زبانزد کرده، آیا مایه ی شرمساری است یا سر بلندی؟
ای ایرانی پارسی بگو وپارسی را پاس بدار!
واژه های پارسی و برابر بیگانه آنها بکوشش سایت ایرانیان بلژیک
D J V A H I D (09-03-10), K1LOU (09-03-10), lorn (08-03-10), max_3d (08-03-10), Over_Cracker (15-06-11), Quick (08-03-10), R EZ A (08-03-10), ripek (08-03-10), saeed25 (09-03-10)
بجای اول بگو نخست بجای قریب بگو نزدیک
بجای اولین بگو نخستین***بجای بین بگو میان
بجای ابتدا بگو نخست***بجای صلوه بگو نماز
بجای شروع بگو آغاز***بجای قرار بگو پیمان
بجای لباس بگو پوشاک_جامه***بجای قدرتمند بگو نیرومند
بجای فتح یا ظفر بگو پیروزی***بجای رسول بگو فرستاده
بجای رئیس یامسئول بگو سرپرست***بجای جواب بگو پاسخ
بجای مراجعت بگو بازگشت***بجای سارق بگو دزد
بجای شجاع بگو دلیر_شیر دل***بجای قابل قبول بگو پذیرفتنی
بجای طعم بگو مزه***بجای عرض بگو پهنا
بجای عاقبت بگو سرانجام***بجای طول بگو درازا
بجای خطیب بگو سخنران***بجای طویل بگو درازا
بجای صلح بگو سازش_آشتی***بجای ارتفاع بگو بلندی
بجای ظاهر بگو نما***بجای عریض بگو پهن
بجای مشاهده بگونگریستن_تماشا***بجای عمیق بگو گود
البته بايد بگم كار شما ارزشمنده و بنده هم 100 % چن گزينه كه برام امكان داره رو اصلاح مي كنم
ولي نفوذ كلمات در فرهنگ ملت ها اجتناب ناپذيره اگه همون چور كه كلمات فارسي هم در انگليسي و فرانسه ديده مي شه و بالعكس كه به نظر من اين نفوذ لغتي باعث نشانه پيشرفت فرهنگه كه اگه اين فرهنگي داراي تبادل با فرهنگ هاي ديگه نباشه فرهنگ بسته و عقب مانده اي خواهد شد
و بنده قبول دارم كه فرهنگ اعراب بيش از پيش بر پارسي سايه انداخته و به اميد خدا و همكاري هم پارسي زبانان اين سايه روز به روز كمتر خواهد شد
D J V A H I D (09-03-10), Quick (08-03-10), ripek (08-03-10), Saeed-Milan (08-03-10)
من کلام شما رو می پذیرم ولی باور کن حاضرم بمیرم ولی اثری از تازی در خاک و فرهنگم نباشه البته خدا و فرستادش و کتابش و علی که درود بر او باد توفیر داره به دید من اونها به جایی خاصی تعلق ندارنبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط lorn برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آخرین ویرایش توسط Saeed-Milan در تاریخ 09-03-10 انجام شده است
D J V A H I D (09-03-10), lorn (09-03-10), ripek (09-03-10)
سعید جان تاپیک خوبی زدی امیدوارم ادامه بدیش
بحث نفوذ کلمات بیگانه اومد گفتم بد نیست اینو بگم: دیروز داشتم mbc نگاه میکردم دیدم عربها به رعد و برق میگن "کهربا"، تا اونجایی که من میدونم کهربا فارسی .. ما از کلمه عربی استفاده میکنیم و عربها از کلمه فارسی برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
D J V A H I D (09-03-10), ripek (09-03-10), Saeed-Milan (09-03-10)
بنده هم نظر شما رو كاملا قبول دارم
و اعراب رو داراي فرهنگي دزدي مي دونم كه از ما دزدين تغيير دادن مي خوان دوباره به خود خودمون بدن كه واقعا تاسف بار اين قضيه
آخرین ویرایش توسط lorn در تاریخ 09-03-10 انجام شده است
ripek (09-03-10), Saeed-Milan (09-03-10)
ممنونم ازت دوست منبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط germ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
حتماً ادامه میدم.
این عربون هرچه دارن از ماست و به کمک خدا آثارشون رو پاک میکنیمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دروود بر شمابرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Saeed-Milan برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دوست گرامی،شما خودتان ،هم اکنون نیز بسیار واژگان تازی را در سخنتان بهره برده اید!!برای روشنگری آنها را به رنگی دیگر دگرگون می کنم.
البته در مورد واپسین گفته شما باید ا ین را بگویم که هم آنها نیز تازیانی بودند..!!
البته باز هم مانند همیشه می گویم من آرمانم از این سخن،ناروا گفتن به هیچ کس و یا هیچ آیینی نیست!!
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
D J V A H I D (09-03-10), Jagvar (09-03-10), nima_hl (09-03-10), ripek (09-03-10), Saeed-Milan (09-03-10)
کلمه درود و بدرود میشه بجای سلام و خدا حافظ نیز بکار برده شود که بسیار زیبا هست.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط saeed25 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تا درودی دیگر بدرودبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مردمان به خیال این که آینده بهتر از حال است به امید آینده می نشینند اما نمی دانند که اگر دست روی دست بگذارند آینده بدتر از حال می شود
=================--------------------
سینوهه
ripek (09-03-10), Saeed-Milan (09-03-10), saeed25 (14-03-10)
فرمایش شما درسته ولی یه مدتی زمان میخواد تا من هم خودم رو اصلاح کنم دوست منبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط saeed25 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تا آنجایی که توانستیم ارسال اول را ویرایش کردیم
آخرین ویرایش توسط Saeed-Milan در تاریخ 09-03-10 انجام شده است
saeed25 (14-03-10)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks