پاسخ: مشاوره جهت ارتقا سیستم تا سقف 20 میلیون تومان
نقل قول:
بله رم DDR 4 باس 3000 هستش
با دوستان سخت افزاری هماهنگ کنید که با مادربردی که تهیه میکنید ، سازگار باشه (هر چند ، به احتمال زیاد ، هست) .
نقل قول:
دارم با توجه به پیشنهادات و بررسی های مختلف به این نتیجه میرسم
Cpu: 12700
Main: PRIME B660M-A D4
Cooler: Green GLACIER 240 ARGB
نظرتون رو در موردموارد بالا بفرمایید
خنک کننده هم اگه پیشنهاد بهتر یا مثلا ایر کولر با قیمت خوب هست بفرمایید
اگه نسبت به قیمت ، به این نتیجه رسیدید که 12700 بهتره ، که خوب تهیه کنید .
چون اختلاف 13600K و قیمتش را با 12700 گفته بودم .
----------------
درباره ی مادربرد ، مخصوصا بسته به مدت زمانی که رندر میکنید (مخصوصا رندر در نرم افزارهای 3 بعدی ، یعنی رندر با موتور رندر corona و یا vray ای که تحت cpu باشه) ، داره . چون در این رندرها ، پردازنده ، فول لود کار میکنه .
هر چی مدت رندر طولانی تر باشه ، بهتره که مدار تغذیه ی مادربردتون هم به همون نسبت بهتر بشه که در طول عمر مادربرد ، تاثیر مستقیم داره .
فرضا اگه رندرتون در حد چند روزِ مداوم (پی در پی ، بدون خاموش کردن سیستم) طول میکشه ، قطعا توصیه میشه که مادربرد با مدار تغذیه ی بهتری تهیه کنید .
این مادربرد ، فرضا برای رندرهای در حد چندین ساعته ، کافیه .
هر چند ، همین مادربرد هم توی اون رندرهای چند روزه هم کار میکنه اما طول عمرش نسبت به مادربردهای با مدار تغذیه ی خیلی بهتر ، کمتر هست (اینکه اگه میخواین با مدار تغذیه ی بهتر تهیه کنین ، چه مدلی را تهیه کنید ، از دوستان سخت افزار بپرسید) .
----------------
درباره ی کولر ، هم چیز خاصی نمیدونم . از دوستان سخت افزار بپرسید .
نقل قول:
فقط یه سوال در مورد فرکانس بوست
الان در حالت عادی 12700 فرکانسش رو 2.1 هست . این یعنی چی دقیقا؟
یعنی اگه نرم افزاری تک هسته باشه، فقط از همین فرکانس استفاده میکنه و محدود میشه؟ یا به محض نیاز میره روی 4.9؟ چون 2.1 خیلی کمه خداییش!
عملکردش بستگی به درایور چیپست و بقیه داره اما بصورت استاندارد ، هر وقت نیاز باشه (یعنی وقتی که نخی وجود داشته باشه که کدهاش به قدر کافی زیاد و سنگین باشن) ، بله ، فرکانس هسته های اصلی پردازنده ، تا 4.9 گیگاهرتز میره . اما بصورت استاندارد و بیکار ، 2.1 و حتی خیلی کمتر ممکنه باشه .
البته ، باز هم بستگی به خیلی عوامل از جمله دمای پردازنده (همچنین اینکه آیا خنک کننده تون به قدر کافی قوی هست که اون رو خنک تر نگه داره یا نه) ، اینکه چند هسته ی دیگه در حال فعالیت هستن ، تنظیمات power option ئه ویندوز ، تنظیمات بایوس ، نسخه ی درایورهای مادربرد و ... .
آقا سجاد از شما کمال تشکر رو دارم
ولی واقعا ممنون میشم دوستان متخصص سخت افزار کمک بیشتری به بنده بکنن
قیمتها داره میره بالا... تا بیشتر نرفته باید خرید بکنم
- - - Updated - - -
نقل قول:
- - - Updated - - -
سلام
توی تایپک قبلیتون یک سری مسایل رو گفته بودیم.
با بودجه محدود شما دیگه برای یک کولر جدا پولی نمیمونه، همونی که دارید رو با براکتش که برای خرید موجوده استفاده کنید.
کولر های آبی گرین خرابی پمپ زیاد دارن و پیشنهاد نمیکنم. برای ک کولر آبی خوب (نه عالی) باید حداقل 4 تومن هزینه کنید اونم 240ش.
توی بودجه شما امکان اورکلاک نیست چون با 20 تومن میشه یک پردازنده سری k جدید با یک برد سری z گرفت و برای بقیه پولی نمیمونه.
تازه کولر قویتری برای کسی که میخواد اورکلاک کنه نیازه، هر برد سری z هم مناسب اورکلاک نیست، مثلا z690-p prime ایسوس سری z هست توی بایوس هم قابلیت اورکلاکش هست
اما اونقد مدار تغذیه ش و ... خوب نیست که برای اورکلاک مناسب باشه مگر اینکه مثلا بخواید خیلی کم اور کنید مثلا چن ده مگاهرتز فقط اونم برای پردازنده های سری ک پایین رده مثل 12600k
12700 در کل از 12600k بهتره، درسته فرکانس پایه پایین تری داره و قابل اورکلاک نیست،(از طریق مولیتی پلایر ممکن نیست اما از طریق BCLK میشه ولی برد های خاصی میتونن مثل B660-F STRIX که فقط DDR5 میخوره یا B660 MORTAR MAX D4 که نیست تو ایران)
اما در عوض 2 هسته پرفورمنس و 4 رشته بیشتر داره، و اختلاف قیمتش با 12600k زیاد نیست. (بسته به بازار داره، یه زمانی تفاوتش زیر 1 میلیون بود، یه زمانی تا 3.5 هم رفت که ارزش خریدش رو از بین برد)
یا 12700 معمولی با ک یه وقتی تا 3 میلیون اختلافشون میره بالا یه وقتی به باکس 12700 با تری 12700ک اختلافشون به 500 هزار تومن میرسه که باعث میشه 12700ک ارزش خرید بالاتر داشته باشه.
البته اینم دقت کنید برای سری ک شما به کولر های قویتر نیاز دارید.
برای 12600 یا 12700 معمولی یک کولر بادی یک و خورده ای کافیه، مثلا با 4 تا 6 هیت پایپ حتی تک فن (بستگی به قطر هیت پایپ ها، اندازه هیت سینک و قدرت و سایز فن داره) یا یک AIO 120
اما برای مدل ک حداقل AIO 240 یا یک کولر بادی بزرگ و قدرتمند 2 و خورده ای میلیونی مناسبه.
هرچند برای 12700K یک AIO 360 بهتره. برای 12900K. 13700K و 13900K بهتره یک AIO 420 گرفته بشه.
مخصوصا برای کسایی که کاربریشون به جز گیم هست، مثل رندر و امثالهم. که زمان طولانی پردازنده توی فول لود قرار میگیره.
برد ASUS PRIME B660M-A WIFI D4 خوبه ، مدل تافش هست که بهتره اما قیمتش هم بالاتره.
پردازنده هم اگه بودجه تون برسه به 12700 خوبه، هر چند 13600KF با قیمت 12.5 ارزش خرید خیلی بالاتری داره اما خب از 12700 گرونتره، و بهتره با برد بهتری استفاده بشه و کولر قویتری روش باشه.
اینم اضافه کنم شما میتونید فعلا حتی یک 12400 بگیرید و چن ماه بعد خیلی راحت بفروشید و یک 13500 بگیرید که هم قیمتش مناسبه هم قدرت بالایی داره. برخلاف 12400 تا 12600 معمولی که 6 هسته ای هستن توی نسل 13 هسته ها افزایش پیدا کردن.
و مدل های غیر K هم هسته های E دارن و میتونید با هزینه کمتر نسبت به الان یک پردازنده 14 هسته ای بگیرید. چون 13500 حدودا هم قیمت 12600 معمولی (نه مدل ک) خواهد بود اما با کش بیشتر و 8 هسته بیشتر!
فقط باید صبر کنید تا بیان.که به زودی معرفی میشن.
13هم دی
بیشترین تفاوت کارایی نسبت به نسل قبل رو هم همین 13500 داشته توی چند هسته که 64 درصد از 12500 سریعتر شده!
پردازنده های اینتل هم دست دومشون خیلی راحت وبا قیمت خیلی مناسب فروش میره بعدا، یعنی از همونی که بعدا بخواید نسل 13 بگیرید ازتون نسل 12 رو حدود 90 درصد قیمت نو اون موقع ازتون برمیداره.
و به کولر گرون قیمت هم نیازی نداره.
همونطور که گفتید رمتون رو چن ماه دیگه عوض میکنید میتونید پردازنده رو هم اینکارو براش بکنید.
اس اس دی هم در کل ADATA LEGEND 850 1TB ارزش خرید بالایی داره GEN 4 هست با عمر نوشتاری بالا قیمتش 3.300
با 5 سال گارانتی و هیت سینک توی جعبه.
اما اگر بودجه جواب نده میتونید CRUCIAL P2 1TB بگیرید حدود 2.5 هست ولی خب سرعتش خیلی پایین تره و عمر نوشتاریش.
یا اینکه به 500 گیگ بسنده کنید و مدل ADATA 840 بگیرید.
نقل قول:
سلام
توی تایپک قبلیتون یک سری مسایل رو گفته بودیم.
با بودجه محدود شما دیگه برای یک کولر جدا پولی نمیمونه، همونی که دارید رو با براکتش که برای خرید موجوده استفاده کنید.
کولر های آبی گرین خرابی پمپ زیاد دارن و پیشنهاد نمیکنم. برای ک کولر آبی خوب (نه عالی) باید حداقل 4 تومن هزینه کنید اونم 240ش.
توی بودجه شما امکان اورکلاک نیست چون با 20 تومن میشه یک پردازنده سری k جدید با یک برد سری z گرفت و برای بقیه پولی نمیمونه.
تازه کولر قویتری برای کسی که میخواد اورکلاک کنه نیازه، هر برد سری z هم مناسب اورکلاک نیست، مثلا z690-p prime ایسوس سری z هست توی بایوس هم قابلیت اورکلاکش هست
اما اونقد مدار تغذیه ش و ... خوب نیست که برای اورکلاک مناسب باشه مگر اینکه مثلا بخواید خیلی کم اور کنید مثلا چن ده مگاهرتز فقط اونم برای پردازنده های سری ک پایین رده مثل 12600k
12700 در کل از 12600k بهتره، درسته فرکانس پایه پایین تری داره و قابل اورکلاک نیست،(از طریق مولیتی پلایر ممکن نیست اما از طریق BCLK میشه ولی برد های خاصی میتونن مثل B660-F STRIX که فقط DDR5 میخوره یا B660 MORTAR MAX D4 که نیست تو ایران)
اما در عوض 2 هسته پرفورمنس و 4 رشته بیشتر داره، و اختلاف قیمتش با 12600k زیاد نیست. (بسته به بازار داره، یه زمانی تفاوتش زیر 1 میلیون بود، یه زمانی تا 3.5 هم رفت که ارزش خریدش رو از بین برد)
یا 12700 معمولی با ک یه وقتی تا 3 میلیون اختلافشون میره بالا یه وقتی به باکس 12700 با تری 12700ک اختلافشون به 500 هزار تومن میرسه که باعث میشه 12700ک ارزش خرید بالاتر داشته باشه.
البته اینم دقت کنید برای سری ک شما به کولر های قویتر نیاز دارید.
برای 12600 یا 12700 معمولی یک کولر بادی یک و خورده ای کافیه، مثلا با 4 تا 6 هیت پایپ حتی تک فن (بستگی به قطر هیت پایپ ها، اندازه هیت سینک و قدرت و سایز فن داره) یا یک AIO 120
اما برای مدل ک حداقل AIO 240 یا یک کولر بادی بزرگ و قدرتمند 2 و خورده ای میلیونی مناسبه.
هرچند برای 12700K یک AIO 360 بهتره. برای 12900K. 13700K و 13900K بهتره یک AIO 420 گرفته بشه.
مخصوصا برای کسایی که کاربریشون به جز گیم هست، مثل رندر و امثالهم. که زمان طولانی پردازنده توی فول لود قرار میگیره.
برد ASUS PRIME B660M-A WIFI D4 خوبه ، مدل تافش هست که بهتره اما قیمتش هم بالاتره.
پردازنده هم اگه بودجه تون برسه به 12700 خوبه، هر چند 13600KF با قیمت 12.5 ارزش خرید خیلی بالاتری داره اما خب از 12700 گرونتره، و بهتره با برد بهتری استفاده بشه و کولر قویتری روش باشه.
اینم اضافه کنم شما میتونید فعلا حتی یک 12400 بگیرید و چن ماه بعد خیلی راحت بفروشید و یک 13500 بگیرید که هم قیمتش مناسبه هم قدرت بالایی داره. برخلاف 12400 تا 12600 معمولی که 6 هسته ای هستن توی نسل 13 هسته ها افزایش پیدا کردن.
و مدل های غیر K هم هسته های E دارن و میتونید با هزینه کمتر نسبت به الان یک پردازنده 14 هسته ای بگیرید. چون 13500 حدودا هم قیمت 12600 معمولی (نه مدل ک) خواهد بود اما با کش بیشتر و 8 هسته بیشتر!
فقط باید صبر کنید تا بیان.که به زودی معرفی میشن.
13هم دی
بیشترین تفاوت کارایی نسبت به نسل قبل رو هم همین 13500 داشته توی چند هسته که 64 درصد از 12500 سریعتر شده!
پردازنده های اینتل هم دست دومشون خیلی راحت وبا قیمت خیلی مناسب فروش میره بعدا، یعنی از همونی که بعدا بخواید نسل 13 بگیرید ازتون نسل 12 رو حدود 90 درصد قیمت نو اون موقع ازتون برمیداره.
و به کولر گرون قیمت هم نیازی نداره.
همونطور که گفتید رمتون رو چن ماه دیگه عوض میکنید میتونید پردازنده رو هم اینکارو براش بکنید.
اس اس دی هم در کل ADATA LEGEND 850 1TB ارزش خرید بالایی داره GEN 4 هست با عمر نوشتاری بالا قیمتش 3.300
با 5 سال گارانتی و هیت سینک توی جعبه.
اما اگر بودجه جواب نده میتونید CRUCIAL P2 1TB بگیرید حدود 2.5 هست ولی خب سرعتش خیلی پایین تره و عمر نوشتاریش.
یا اینکه به 500 گیگ بسنده کنید و مدل ADATA 840 بگیرید.
سپاس سپاس
خیلی جواب های کاملی میدید
ممنونم واقعا...
ولی خب عملا رفتم توی چند راهی:1. (27): ...
با فیمت دلار چه میشه کرد آخه!!! میترسم بره بالا حسابی
الان برای 12700 خنک کننده بادی خوب یا آبی 120 مناسب چند مدل معرفی میکنید؟ ترجیحا اینه که خنک کننده قبلی رو بدم بره
نقل قول:
12600k با چیپ b660 و یا H670 سازگاره؟
قابلیت اورکلاک هم داره یا نه دیگه؟
و تفاوت قدرت 12700 و 12600k چقدره؟
کدوم داغترن تو پردازش 100 درصدی؟
ممنون میشم این چند مورد رو بگید
کولر مناسب هم براشون پیشنهاد بدید
اینم سیستم پیشنهادی بر اساس 12600K
ASUS PRIME B660-PLUS D4: 5100000
Intel Core i7-12600K: 9000000
GREEN GLACIER 120 ARGB: 2100000
Samsung 980 PRO PCIe 4.0 2280 NVMe 1TB: 4300000
اگه سازگار نباشه که پیشنهاد نمیدیم و البته خودتون هم می دونید که سازگاره. کولر هم دوست داشتی 240 بگیر
نقل قول:
سپاس سپاس
خیلی جواب های کاملی میدید
ممنونم واقعا...
ولی خب عملا رفتم توی چند راهی:1. (27): ...
با فیمت دلار چه میشه کرد آخه!!! میترسم بره بالا حسابی
الان برای 12700 خنک کننده بادی خوب یا آبی 120 مناسب چند مدل معرفی میکنید؟ ترجیحا اینه که خنک کننده قبلی رو بدم بره
البته دقت کنید بالا رفتن قیمت ها روی همه مدل ها اثر میذازه، همین 12400 مثلا توی این مدت حدود 1 میلیون گرونتر شده.
پس توی آینده هم اگه گرون بشن همه با هم بالا میره قیمتاشون.
از اون ور خب 13500 قیمت دلاری خیلی کمتری از 12700 داره.
برای برد قیمتای روز رو نگاه میکردم ASUS PRIME B660 PLUS و H670 PLUS ارزش خرید بیشتری از B660M-A داشتن.
چون توی همون قیمت بودن (اولی که گفتم تازه ارزون تر و دومی که چیپ بهتری داره کمی گرونتر)
اما هم پورت های خروجی بهتری دارن و حتی تایپ سی هم دارن.
هم M.2 های بیشتری روشون نصب میشه برای اس اس دی و حتی برای ماژول وای فای هم M.2 جدا دارن.
اما در کل برای پردازنده های i7 بهتره سراغ بردهایی برید که مدار تغذیه مناسب تری داشته باشن. این بردها همه شون فقط 8 فاز پاور دارن.
برای 12700 بهتره 10+1 یا 12+1 باشه برد. میتونید سراغ مدل های تاف ایسوس برید.
برای کولر هم اگر قبلی رو میفروشید و در ازاش پولی دستتون رو میگیره که اوکی، اما اگر قراره همونجوری بمونه به نظرم فعلا ازش استفاده کنید و هزینه کولر رو برای قطعات دیگه مثل برد بهتر هزینه کنید.
اما در کل کولر خوب از هر جهت برای 12700 من deepcool ak400 plus
رو پیشنهاد میدم. دقت کنید مدل پلاس دو فن هست. نسبت به قیمتش خنک کنندگی بالایی ارائه میده.
مدل های بالاتر مثل 500 , 620 هم داره که قدرتمندتر و بزرگتر هستن، اما نیازی برای 12700 بهشون نیست.
همچنین کولر بزرگ رو باید دید توی کیس جا میشه یا نه.
قیمتش هم حدود 1.5 هست
نقل قول:
البته دقت کنید بالا رفتن قیمت ها روی همه مدل ها اثر میذازه، همین 12400 مثلا توی این مدت حدود 1 میلیون گرونتر شده.
پس توی آینده هم اگه گرون بشن همه با هم بالا میره قیمتاشون.
از اون ور خب 13500 قیمت دلاری خیلی کمتری از 12700 داره.
برای برد قیمتای روز رو نگاه میکردم ASUS PRIME B660 PLUS و H670 PLUS ارزش خرید بیشتری از B660M-A داشتن.
چون توی همون قیمت بودن (اولی که گفتم تازه ارزون تر و دومی که چیپ بهتری داره کمی گرونتر)
اما هم پورت های خروجی بهتری دارن و حتی تایپ سی هم دارن.
هم M.2 های بیشتری روشون نصب میشه برای اس اس دی و حتی برای ماژول وای فای هم M.2 جدا دارن.
اما در کل برای پردازنده های i7 بهتره سراغ بردهایی برید که مدار تغذیه مناسب تری داشته باشن. این بردها همه شون فقط 8 فاز پاور دارن.
برای 12700 بهتره 10+1 یا 12+1 باشه برد. میتونید سراغ مدل های تاف ایسوس برید.
برای کولر هم اگر قبلی رو میفروشید و در ازاش پولی دستتون رو میگیره که اوکی، اما اگر قراره همونجوری بمونه به نظرم فعلا ازش استفاده کنید و هزینه کولر رو برای قطعات دیگه مثل برد بهتر هزینه کنید.
اما در کل کولر خوب از هر جهت برای 12700 من deepcool ak400 plus
رو پیشنهاد میدم. دقت کنید مدل پلاس دو فن هست. نسبت به قیمتش خنک کنندگی بالایی ارائه میده.
مدل های بالاتر مثل 500 , 620 هم داره که قدرتمندتر و بزرگتر هستن، اما نیازی برای 12700 بهشون نیست.
همچنین کولر بزرگ رو باید دید توی کیس جا میشه یا نه.
قیمتش هم حدود 1.5 هست
آقا من طبق پیشنهاد قبلی شما میخوام 12400 بردارم. اگه سرعتش برام راضی کننده بود که اصلا نگهش میدارم. اگر نبود که بعدا با نسل 13 خوش قیمت عوضش میکنم.
فقط سوال اینکه خنک کننده مناسب برای 12400 پیشنهاد بدید. خوش قیمت و با کیفیت...اگه خنک کننده خودم رو کسی برداشت میگیرم
مادربورد همASUS PRIME B660 PLUS یا TUF GAMING B660 PLUS WIFI D4 یا PRIME H670 PLUS D4 رو بر میدارم که آینده نگرانه هم باشه و اگه بعدا تصمیم گرفتم که Cpu بهتر بگیرم، جواب کار رو بده
فقط اگه ممکنه بجز تفاوت مدار تغذیه و وای فای و چیپ، تفاوتهای مهم دیگه این 3 بورد رو برام بگید
و اینکه الان رمهای باس 3000 من جواب میده به راحتی روی این دو بورد؟
یه سوال فنی هم دارم.
Tdp هر دو پردازنده ۱۲۴۰۰ و ۱۲۷۰۰ مقدارش ۶۵ وات هست. این یعنی میزان حرارت در حداکثر لود اندازه هم هست؟
سوال دوم اینکه خنک کننده دیپ کولی که پیشنهاد دادید، دارای Tdp 220w هست. چرا باید برای cpu 65w یه خنک کننده با این قدرت گرفت؟! چون معمولا میگن که Tdp خنک کننده خوبه کمی بالاتر باشه. الان بیش از ۳ برابره.
نقل قول:
یه سوال فنی هم دارم.
Tdp هر دو پردازنده ۱۲۴۰۰ و ۱۲۷۰۰ مقدارش ۶۵ وات هست. این یعنی میزان حرارت در حداکثر لود اندازه هم هست؟
سوال دوم اینکه خنک کننده دیپ کولی که پیشنهاد دادید، دارای Tdp 220w هست. چرا باید برای cpu 65w یه خنک کننده با این قدرت گرفت؟! چون معمولا میگن که Tdp خنک کننده خوبه کمی بالاتر باشه. الان بیش از ۳ برابره.
در فول لود 12400 نوشته شده روی 117 وات میره و 12700 روی 180 وات. بنابراین بستگی داره کدوم پردازنده رو می خوای بخری. اگه 12400 می خوای بخری می تونی کولر ارزونتری بخری
چرا پس همه چا پایینترین سطح tdp نوشته شده؟ کجا میشه حالت فول لود رو دید؟