پاسخ: راهنمای خرید کارت گرافیک
نقل قول:
به نظر من بیشتر از توافق ها و حتی کمی ارزون تر شدن قیمت دلار چیزی که روی قیمت بازار خصوصا کارت گرافیک ها اثر گذاره میزان عرضه تولید کننده ها و قیمت رمز ارزها اثر گذار هست.
بیشترین دلیل همین کاهش قیمت ماهه اخیر هم سقوط ارزش اون ها بود و وقتی دوباره صعودی بشن قیمت کارت ها افزایش پیدا میکنه.
عامل بعدی همون میزان عرضه هست.
وگرنه با هزار یا دو هزار تومان ارزون تر شدن دلار کارت 40 میلیونی نمیشه 30 میلیون.
آره بیشترین چیزی که روی قیمت تاثیر میگذاره عرضه هستش که متاسفانه الان عرضه کمه و تقاضا زیاد، از لحاظ قیمت ارزهای دیجیتال هم که همیشه رو به افزایش بوده این سقوط بیشتر کار صرافی ها بوده تا معامله گر ها رو لیکویید کنن، ارزش دلار هم توی کشور ما دست کمی توی قیمت ها نداره ولی خوب از شانس بد هم قیمت دلار و هم قیمت خود قطعات توی خارج از کشور بالاست، الان مثلا 3060 موقع لانچ سیصد و خورده ایی قیمتش بود ولی الان نزدیک 1000 دلار قیمتش شده.
هم کمبود قطعه به خاطر کرونا و هم خرید های سنگین از طرف ماینر ها و هم قیمت بالای دلار توی کشور ما دست به دست هم دادند تا قیمت ها رو کنند آباد.
بله حرف شما تو بازه دو ساله کاملا درسته
اما از 40 روز پیش اینا که نزولی شدید شد و اتریوم از 4200 اومد رو 2000
خیلیا (مثل رفه های قبل) اون آماتوراشون کل گرافیکاشون رو حتی اگه خیلی تازه بود، ریختن تو بازار،
حرفه ای تر ها کارتای عمر کرده شون رو با یک تمیزکاری اساسی طاهرش رو مثل نو کردن و دیگه ریپک و ریپلمت هم که تو چین و ایران اینا زیاده پیدا میشه انجام بدن.
یه سری کاراتایی که میبینید قیمتشون مشکوک پایین مثلا 3060 برند معروف و خوب گذاشته 19 میلیون تعداد هم بالا داره و از هر برند چند ده تا،
مواردی که من برخودم، اینا باهاشون مثلا سری 30 اگه بودن که یه سال داشته باهاشون ماین میشده اونم قدرت 100 درصد (حتی تا 110 درصد) و کی کور کلاک و مموری کلاک اضافه ، که عملا کل جوون کارت رو گرفته ، چون تو ماین پدر گرافیک درمیاد 24/7
کارتای RX580 اینا که بعضا چن ساله ماین شدن و ری نیو کرده آوردن بازار تازه کلیشون اصلا تعمیری هم هستن. چون این کارت تو ماین سنگین خرابی زیاد میده.
بعد الان پر شده تو بازار به اسم نو میفروشن قیمت هم با اندازه ی نه خیلی زیاد که شک برارنگیز باشه ارزون تر میدن (که مشتریا شک نکن چرا خیلی ارزونه، و فک میکنن این مقدار قبلا فروشنده ها داشتن چن میلیون سود میگرفتن الان آدمای خویبی شدن ارزون میدن رد کنن بره)
در حالیکه اونقد هر روز میبینم میان برای خرید ریگ و خیلیاشون اصلا هیچ اطلاعاتی ندارن حتی اندازه گوگل کردن وقت نذاشتن و فروشنده ها هر چی قطعات بیخود هست، ریفربیشد، ریپکد، یا اصلا بی ربط، یعنی هزینه اضافه که تو کار ماین اثری نداره رو به خلق الله قالب میکنن.
مادربرد 10 میلیونی نسل 6، سی پی یو 2 میلیونی (فقط اگه برا اتریوم باشه) بعد میبینم یه نوتوس 400 اضافه کرده به لیست میگم اینو برا چی بهش میفروشی، میگه لازمه!!! (منظورش اینه رو دست خودش مونده لازمه بفروشم به کسی که اطلاعات نداره)
بسیار بی اطلاعات اکثرشون
یا با هزینه کم همون ریگ رو میشه دو کابره کرد و تریپل یا کواد ماینینگ (در اصل دوال ماینیگ GPUای و سینگل یا دوال فارمینگ)
اما مشتریای من همشون متفق القول بودن که فروشنده ها میگفتن این کار نمیشه اصلا و دو تا سیستم جدا میخواد!
در این حد که حتی کسایی که منو کمتر میشناختن گفتن نکنه اشتباه میکنی و نمیشه اصلا!
و اینا کارشون اینه ، حتما اطلاعاتشون درسته.
آخرش با هزینه خیلی کمتر، (نسبت به چیزی که اونا میخواستن بهشون بدن) به جای دو تا سیستم، با یه دونه الان دارن همشون دوال ماینیگ و فارمینگ (برای اتریوم + دومی هر چی میتونه باشه مثلا ات کلاسیک) و فارم هم برای رمز سبز چیا و چایو
یا طرف میگه محدودیت بودجه دارم فقط برای درس بچه م میخوام بازی هم کلا قدغن هست و اگه میشه سیستم میخوام بازی اجرا نکنه زورش نرسه، اما درساش رو جواب بده.
دیدم فروشنده لیست داده چیزی که اصلا نیاز نیست که جدا، خلاف حرف طرف هم عمل کرده.
مثلا 11400 و 16 گیگ رم و مادربرد ب560 انداخته ، یه کولر بادی و یه کارت گرافیک!!!! 1650
من کشیدمش کنار گفتم ببین این میخواد 25-30 تومن بهت چیزی بده که اصلا به درد نمیخوره و پولشم نداری ، همین که داری هم وام گرفتی رفتی تو قرض.
با 10100 و اچ510 و رم 8 و یه اس اس دی . پاور و کیس کلش زیر 10 تومن دراومد آخرش. الانم میگه عالیه هر چی مزنیم همون موقع میاد ، سریعه (برا کار اونا) برا بازی هم خوب نیست نمیتونه بازیایی که میخواد رو اصلا روش نصب کنه.
از اون ور به فروشنده گفتم اون 1650ت دیگه برا چی نوشتی، گفت نمیخواد بازی، میگه حالا یه وقتی خواست شاید بازیم بکنه! (میگم باباش میگه وام و قرض گرفته، معلمه؛ برا درس بچه ش، میگه بازی هم اجرا نکنه بعد تو اضافه کردی که شاید بخواد؟ اونم تو این محدودیت بودجه اش؟
ولی بهترین کسی که میشه بهش 1650 انداخت که تو انبارش مونده داره نم برمیداره کی میتونه باشه از نظرش؟ کسی که متوجه نشه این چیزا رو،
وگرنه کارتای سری 16 اختلافاتشون باهم کمه، از اون ور 3050 مناسبه و هست ایران.
هر کسی بخواد بگیری 3050 میگیره خب.
جسارت به تعداد معدود فروشنده ی با انصاف که کمیاب هستن نمیکنم، منظورم با اون اکثریته بود.
انصاف؛ انصاف انصاف
امان از جهل و طمع و کم فروشی
امان از ظلم به دیگران (مخصوصا ظلم به مظلومترین ها)
امان از ظلم به خود
برا خرید گرافیک خیلی باید مراقب باشید. فروشگاه های اینرتنی حتی معتبر هم خودشون از بازار خرید میکنن، خرید حضوری از بازار هم مستلزم رفتن با یک فرد کار بلد و بازار شناس و جنس شناس که مغازه دارا ، اینکه چی رو کی از کجا وارد میکنه، و ... دیگه ست
یکم زمان میبره مدت زمان خرید اینجوری اما در عوض آخرش با فزد آگاه یک کارت مطمن و خوب با قیمت خیلی خوب میشه تهیه کرد.
اون قیمت مثلا 300 دلار قیمت زمان لانچش نیست. (درسته مدت زیادی قبلا این شکلی بوده به عنوان البته حداقل برای رده های پایین مثل سری فونیکس ایسوس و AERO ام اس آی. همون موقعشم مثلا سری استریکس قیمتش میشد اندازه فونیکس یه گرافیک بالاتر (با بکم کم و زیاد)
اون MSRP فقط قیمت پیشنهادی شرکت ها هست که تو این قیمت پیشنهاد میدیم بفروشید. (که از وقتی ماینینگ اومده دیگه خب هی کمتر شرکتا اهمیت دادن و دست به یکی هم کردن همگی رفتن بالای این قیمت تا جایی که به قول شما کارت 300 روی 1000 بفروشن
یا کارت 1500 دلاری حتی تا 4-5 هزار دلار
در هر صورت به نظرم شما بودجه ای که الان موجود هست رو بگید خیلی دقیق میتونم راهنماییتون بکنم ، به نظرم هم الان بهترین موقع برای خرید این قطعه هست (همچنین هارد اما اون توضیحات جداگانه اش رو داره)
و برا منی که خبرا خیلی زود بهم میرسه چن روزه هم اتر اینا یکم رفته بالا، هم سفاراشای بارای بعدی رو دیگه ظرفیت کمتر بعضا یک چهارم گفتن میتونید سفارش بدید (یعنی کارت نمیدن که بیارن)
این موجودی زیادی که الان هست هم هر روز داره ازش کم میشه، فک کنم تو اسفند صعودی میشه چون الانش هم تو بازار کورس گرونی رو زدن و همه هم کارا صبحا پیا م رو با افزایشی شروع میکنن
من جای شما بودم هر چه سریعتر میگرفتش.
بازم میگم ماکسیمم بودجه تون رو بگید که بهتونم بیشتر کمک کنم
نقل قول:
بله حرف شما تو بازه دو ساله کاملا درسته
اما از 40 روز پیش اینا که نزولی شدید شد و اتریوم از 4200 اومد رو 2000
خیلیا (مثل رفه های قبل) اون آماتوراشون کل گرافیکاشون رو حتی اگه خیلی تازه بود، ریختن تو بازار،
حرفه ای تر ها کارتای عمر کرده شون رو با یک تمیزکاری اساسی طاهرش رو مثل نو کردن و دیگه ریپک و ریپلمت هم که تو چین و ایران اینا زیاده پیدا میشه انجام بدن.
یه سری کاراتایی که میبینید قیمتشون مشکوک پایین مثلا 3060 برند معروف و خوب گذاشته 19 میلیون تعداد هم بالا داره و از هر برند چند ده تا،
مواردی که من برخودم، اینا باهاشون مثلا سری 30 اگه بودن که یه سال داشته باهاشون ماین میشده اونم قدرت 100 درصد (حتی تا 110 درصد) و کی کور کلاک و مموری کلاک اضافه ، که عملا کل جوون کارت رو گرفته ، چون تو ماین پدر گرافیک درمیاد 24/7
کارتای RX580 اینا که بعضا چن ساله ماین شدن و ری نیو کرده آوردن بازار تازه کلیشون اصلا تعمیری هم هستن. چون این کارت تو ماین سنگین خرابی زیاد میده.
بعد الان پر شده تو بازار به اسم نو میفروشن قیمت هم با اندازه ی نه خیلی زیاد که شک برارنگیز باشه ارزون تر میدن (که مشتریا شک نکن چرا خیلی ارزونه، و فک میکنن این مقدار قبلا فروشنده ها داشتن چن میلیون سود میگرفتن الان آدمای خویبی شدن ارزون میدن رد کنن بره)
در حالیکه اونقد هر روز میبینم میان برای خرید ریگ و خیلیاشون اصلا هیچ اطلاعاتی ندارن حتی اندازه گوگل کردن وقت نذاشتن و فروشنده ها هر چی قطعات بیخود هست، ریفربیشد، ریپکد، یا اصلا بی ربط، یعنی هزینه اضافه که تو کار ماین اثری نداره رو به خلق الله قالب میکنن.
مادربرد 10 میلیونی نسل 6، سی پی یو 2 میلیونی (فقط اگه برا اتریوم باشه) بعد میبینم یه نوتوس 400 اضافه کرده به لیست میگم اینو برا چی بهش میفروشی، میگه لازمه!!! (منظورش اینه رو دست خودش مونده لازمه بفروشم به کسی که اطلاعات نداره)
بسیار بی اطلاعات اکثرشون
یا با هزینه کم همون ریگ رو میشه دو کابره کرد و تریپل یا کواد ماینینگ (در اصل دوال ماینیگ GPUای و سینگل یا دوال فارمینگ)
اما مشتریای من همشون متفق القول بودن که فروشنده ها میگفتن این کار نمیشه اصلا و دو تا سیستم جدا میخواد!
در این حد که حتی کسایی که منو کمتر میشناختن گفتن نکنه اشتباه میکنی و نمیشه اصلا!
و اینا کارشون اینا حتما اطلاعاتشون درسته.
آخرش با هزینه خیلی کمتر، (نسبت به چیزی که اونا میخواستن بهشون بدن) به جای دو تا سیستم، با یه دونه الان دارن همشون دوال ماینیگ و فارمینگ (برای اتریوم + دومی هر چی میتونه باشه مثلا ات کلاسیک) و فارم هم برای رمز سبز و چیا و چایو
یا طرف میگه محدودیت بودجه دارم فقط برای درس بچه م میخوام بازی هم کلا قدغن هست و اگه میشه سیستم میخوام بازی اجرا نکنه زورش نرسه، اما درساش رو جواب بده.
دیدم فروشنده لیست داده چیزی که اصلا نیاز نیست که جدا، خلاف حرف طرف هم عمل کرده.
مثلا 11400 و 16 گیگ رم و مادربرد ب560 انداخته ، یه کولر بادی و یه کارت گرافیک!!!! 1650
من کشیدمش کنار گفتم ببین این میخواد 25-30 تومن بهت چیزی بده که اصلا به درد نمیخوره و پولشم نداری ، همین که داری هم وام گرفتی رفتی تو قرض.
با 10100 و اچ510 و رم 8 و یه اس اس دی . پاور و کیس کلش زیر 10 تومن دراومد آخرش. الانم میگه عالیه هر چی مزنیم همون موقع میاد ، سریعه (برا کار اونا) برا بازی هم خوب نیست نمیتونه بازیایی که میخواد رو اصلا روش نصب کنه.
از اون ور به فروشنده گفتم اون 1650ت دیگه برا چی نوشتی، گفت نمیخواد بازی، میگه حالا یه وقتی خواست شاید بازیم بکنه! (میگم باباش میگه وام و قرض گرفته، معلمه؛ برا درس بچه ش، میگه بازی هم اجرا نکنه بعد تو اضافه کردی که شاید بخواد؟ اونم تو این محدودیت بودجه اش؟
ولی بهترین کسی که میشه بهش 1650 انداخت که تو انبارش مونده داره نم برمیداره کی میتونه باشه از نظرش؟ کسی که متوجه نشه این چیزا رو،
وگرنه کارتای سری 16 اختلافاتشون باهم کمه، از اون ور 3050 مناسبه و هست ایران.
هر کسی بخواد بگیری 3050 میگیره خب.
جسارت به تعداد معدود فروشنده ی با انصاف که کمیاب هستن نمیکنم، منظورم با اون اکثریته بود.
انصاف؛ انصاف انصاف
امان از جهل و طمع و کم فروشی
امان از ظلم به دیگران (مخصوصا ظلم به مظلومترین ها)
امان از ظلم به خود
برا خرید گرافیک خیلی باید مراقب باشید. فروشگاه های اینرتنی حتی معتبر هم خودشون از بازار خرید میکنن، خرید حضوری از بازار هم مستلزم رفتن با یک فرد کار بلد و بازار شناس و جنس شناس که مغازه دارا ، اینکه چی رو کی از کجا وارد میکنه، و ... دیگه ست
یکم زمان میبره مدت زمان خرید اینجوری اما در عوض آخرش با فزد آگاه یک کارت مطمن و خوب با قیمت خیلی خوب میشه تهیه کرد.
اون قیمت مثلا 300 دلار قیمت زمان لانچش نیست. (درسته مدت زیادی قبلا این شکلی بوده به عنوان البته حداقل برای رده های پایین مثل سری فونیکس ایسوس و AERO ام اس آی. همون موقعشم مثلا سری استریکس قیمتش میشد اندازه فونیکس یه گرافیک بالاتر (با بکم کم و زیاد)
اون MSRP فقط قیمت پیشنهادی شرکت ها هست که تو این قیمت پیشنهاد میدیم بفروشید. (که از وقتی ماینینگ اومده دیگه خب هی کمتر شرکتا اهمیت دادن و دست به یکی هم کردن همگی رفتن بالای این قیمت تا جایی که به قول شما کارت 300 روی 1000 بفروشن
یا کارت 1500 دلاری حتی تا 4-5 هزار دلار
در هر صورت به نظرم شما بودجه ای که الان موجود هست رو بگید خیلی دقیق میتونم راهنماییتون بکنم ، به نظرم هم الان بهترین موقع برای خرید این قطعه هست (همچنین هارد اما اون توضیحات جداگانه اش رو داره)
و برا منی که خبرا خیلی زود بهم میرسه چن روزه هم اتر اینا یکم رفته بالا، هم سفاراشای بارای بعدی رو دیگه ظرفیت کمتر بعضا یک چهارم گفتن میتونید سفارش بدید (یعنی کارت نمیدن که بیارن)
این موجودی زیادی که الان هست هم هر روز داره ازش کم میشه، فک کنم تو اسفند صعودی میشه چون الانش هم تو بازار کورس گرونی رو زدن و همه هم کارا صبحا پیا م رو با افزایشی شروع میکنن
من جای شما بودم هر چه سریعتر میگرفتش.
بازم میگم ماکسیمم بودجه تون رو بگید که بهتونم بیشتر کمک کنم
ممنون از این همه توضیحات راجع به فروشنده ها و کار هایی که موقع خرید میکنن.
بودجه ایی که براش در نظر گرفتم در حد 50 میلیونه نه بیشتر ، برای زمان خریدش هم دیگه تا خرداده یعنی باید تا قبل خرداد هر جوری شده تهیه اش کنم، چون واقعا من تا الان دو ساله صبر کردم تا سیستم بخرم تا خرداد هر جوری شده تهیه اش میکنم.
ببخشید یه سوال به چه روش هایی میشه تشخیص داد کارت گرافیک یا سی پی یو که میخواهیم بخریم دست دوم هستش؟
با 50 تومن که 3080 میشه گرفت.
همچنین RX6900XT که دومی کارت قوی تری هست و تو یه جاهایی مثل 3090 حتی فریم ریت میده
و پرچمدار AMD با 16 گیگ حافظه هست.
اما مشخصات دقیق سیستمون چی هست؟
چون اونا هم خیلی مهم هستن و صرف یک گرافیک خوب لازمه کافی نیست
پردازنده رو که اگه باکس بگیرید حتما نو هست، اینکه دست دو باشه هم خیلی تفاوت قیمتی پیدا نمیکنه مثل قطعات دیگه که خیلی دیگه ارزون تر بشه
اما خب با کمی دقت میشه متوجه شد که قبلا روش فن افتاده جاش رو ihs رو.
هر چند با deliding این رو هم میشه دور زد.
گرافیک رو هم همینطور.
کارگاه هایی هستن که اصلا کارشون همین ریپلمپ کارت دقیقا مثل شرکت تولید کننده اصلی هست.
و میتونن همه چیز کارت رو عین اول پلمپ کنن.
کسی که ازش میگیرید هم اگه اطلاعاتش خیلی کامل باشه و با قضایا آشنا باشه میتونه چیز مطمن تهیه کنه.
جایی که از وارد شده هم مهمه؛ بیشتر کارتای اینجوری که دیدم اومدم از عراف بوده.
اماراتیا بهتر بودن. (باز اونم جاهای مختلفش میشه آورد)
حتی مستقیم از آمازون امارات خرید کرد و وارد کرد.
نقل قول:
با 50 تومن که 3080 میشه گرفت.
اما مشخصات دقیق سیستمون چی هست؟
پردازنده رو که اگه باکس بگیرید حتما نو هست، اینکه دست دو باشه هم خیلی تفاوت قیمتی پیدا نمیکنه مثل قطعات دیگه که خیلی دیگه ارزون تر بشه
اما خب با کمی دقت میشه متوجه شد که قبلا روش فن افتاده جاش رو ihs رو.
هر چند با deliding این رو هم میشه دور زد.
گرافیک رو هم همینطور.
کارگاه هایی هستن که اصلا کارشون همین ریپلمپ کارت دقیقا مثل شرکت تولید کننده اصلی هست.
و میتونن همه چیز کارت رو عین اول پلمپ کنن.
کسی که ازش میگیرید هم اگه اطلاعاتش خیلی کامل باشه و با قضایا آشنا باشه میتونه چیز مطمن تهیه کنه.
جایی که از وارد شده هم مهمه؛ بیشتر کارتای اینجوری که دیدم اومدم از عراف بوده.
اماراتیا بهتر بودن. (باز اونم جاهای مختلفش میشه آورد)
حتی مستقیم از آمازون امارات خرید کرد و وارد کرد.
نه ببینید میخوام یه جدید اسمبل کنم و قصدم اینه که اینتل i9 نسل دوازده بگیرم و یه کارت گرافیک که حالا به احتمال زیاد 3060 تی آی باشه توی سایت برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] رفتم و قطعات رو گشتم و حالا اگر بخواهید مشخصات قطعات رو میدم تا خودتون هم ببینیدشون.
راجع به راهنمایی خرید اینکه احیانا دست دوم بهمون ندازن هم ممنونم. یه قطعات کامپیوتری آشنا دارم بیشتر از اون میگیرم چندین ساله بهش میسپارم دیگه وجدان رو رعایت کنه و دست دو ندازنه با اینکه خودم هم چکش میکنم.
کلا من صبر میکنم قیمتی که میخوام به حدودای 50 برسه و سریع میرم میگیرمش چون الان توی خیلی جا ها دارم میبینم واقعا دارن داد میزنن که آقا بیا از من این فلان یخچال رو بگیر یا بیا با تخفیف 20 درصد این رم رو بگیر ، به نظرم دیگه خودشون هم میدونن قیمت ها مقداری میخواد بیاد پایین ، تا پایان فوریه تکلیف مشخص میشه دیگه زمان امریکا تا آخر فوریه است یا توافق میشه یا نمیشه و توی همین وضع میمونیم، من که دو سال صبر کردم یک ماه دیگه هم روش ببینم چی میشه که میشه با قیمتی پایین گرفتش ، چون سیستمی که میخوام الان به قیمت دلار حساب کردم حدودای 75 میلیون در اومده.
خب منظورم این بود بودجه کلی تون برای سیستم چقدره.
جدا از اینکه با کارت 3060 کسی برای گیم i9 نمیخره چون منطقی نیست،
بلکه یک i5 نسل 12 مثلا میگیره و اضافه ش رو روی گرافیک هزینه میکنه چون تفاوت کاراییشون خیلی زیادتر تره اینجوری.
اگر کلا یک سیستم جدید میخواید بودجه کلیتون رو بگید که قطعات بر مبنای اون پیشنهاد داده بشن.
برای گیم کسی هم i9 بندازه گرافیک رو دیگه 3090 خریده.
(درسته یک سری گیم ها مثل بازی های استراتژیک به پردازنده هم خیلی مربوط هستند اما باز 12600k و 3090 مثلا خیلی خیلی بیشتر اثر داره یا 12900k و گرافیک مثلا 3070
نقل قول:
بلکه یک i5 نسل 12 مثلا میگیره و اضافه ش رو روی گرافیک هزینه میکنه چون تفاوت کاراییشون خیلی زیادتر تره اینجوری.
اگر کلا یک سیستم جدید میخواید بودجه کلیتون رو بگید که قطعات بر مبنای اون پیشنهاد داده بشن.
(درسته یک سری گیم ها مثل بازی های استراتژیک به پردازنده هم خیلی مربوط هستند اما باز 12600k و 3090 مثلا خیلی خیلی بیشتر اثر داره یا 12900k و گرافیک مثلا 3070
آها ممنون ، پس منظورتون اینه که اگه من یک i5 12600K بگیرم تفاوت فریمی که توی بازی ها میده زیاد فرقی با i9 12900K نداره با کارت گرافیک 3060 تی آی ؟
الان من چند تا بنچمارک دیدم سی پی یو i7-12700K واقعا توی کارت گرافیک هایی مثل 3060 یا 3080 فریم دهیش اندازه i9-12900K هستش،
واقعا دمتون گرم با راهنمایی هاتون تا الان نزدیک بود بدون دلیل 15 میلیون تومن بی جهت هزینه کنم. :love:
نقل قول:
بودجه کلی من حداکثر 50 میلیون تومان هستش.
تا الان طبق راهنمایی شما تصمیم برای کارت گرافیک و سی پی یو شده RTX 3060 Ti سری تاف و سی پی یو i7-12700K ، الان مسئله ام سر بقیه قطعات مثل یه رم DDR5 و مادربرد مناسب و کولینگ سیستم و مانیتور هستش. که بتونم بهترین کارایی رو بگیرم، تشکر