به به چه بحث خوبی !
آقایون ادامه بدید تا چند روز دیگه بنده هم بهتون ملحق میشم ...
موفق باشید :love:
Printable View
به به چه بحث خوبی !
آقایون ادامه بدید تا چند روز دیگه بنده هم بهتون ملحق میشم ...
موفق باشید :love:
سلام به همه
اگه تو بخش فنیش سوالی داشتید من میتونم از قالبساز شرکتمون واستون سوال کنم ولی به نظر من اگه ابرو ب صورت مارپیچ بگردونیم خیلی بهتر میشه چون تو قالبهای تزریق پلاستیک تو اون دمای با لا راحت خنک میشه
بازم ما در خدمتیم
خوب من هم کم کم دارم میام ...
فقط قبل از اینکه وارد بحث بشیم آیا این ها توی ایران ساخته میشند ؟ اگه میشه که هیچی و قیمتش چه طوریه ؟ اگه نمیشند بگید یک فکری برای ساختنش بکنیم فقط تنها مشکل نیمه هادی هستش .
اگه منظورتون Water Block برای CPU هست؛ آره میشه ساخت اما باید چند نکته را مد نظر داشت (به نظر من):نقل قول:
1- طرح بلوک (حداقل برای اولین دفه) ساده باشه.
2- جنس بلوک با دقت انتخاب بشه. مس و آلومینیوم معمولا برای ساخت بلوک استفاده میشن.
اما تراشکاری مس سختتر از آلومینیوم هست و به خاطر نرمی مس باید حتما از دستگاههای قویتر تراشکاری (که توانایی پلیسه برداری بالایی دارن) استفاده بشه. (در این مورد از چندتا تراشکار شخصا سوال کردم)
3- بلوک قطعه قطعه نباشه (تعداد قطعات کمتری داشته باشه) تا در نتیجه تعداد درزها و احتمال نشتی کمتر باشه.
4- قسمتی که روی CPU قرار میگیره بسیار بسیار بسیار سیقل داده شده و صاف باشه تا بهترین تماس بین سطح CPU و بلوک ایجاد بشه.
5- بلوک دارای کمترین مقاومت نسبت به عبور آب باشه تا به پمپ فشار نیاد و آب به راحتی از داخلش با سرعت جریان مناسب عبور کنه.
6- محل ورودی و خروجی بلوک به خوبی انتخاب بشه تا آب حتما با قسمتهای گرم ارتباط داشته باشه و از ظرفیت گرمایی اون حداکثر استفاده بشه.
7- نوع نصب جوری باشه که حداقل فشار به مادربرد بیاد تا به مرور زمان زیر فشار براش مشکلی پیش نیاد.
8- نوع آب بندی بلوک به دقت انتخاب بشه و بخوبی انجام بشه تا از نشتی آب جلوگیری بشه.
این موارد به ذهن من رسید که میتونه در ساخت بلوک کمک کنه اما کلا ساخت این قطعه نیاز به فکر و تحقیق زیادی داره:wink:
فعلا در خم انتخاب پمپ مانده ایم که نیازمند یاری آبی شما هستیم!:1. (38):
با تشکر
:lol: نه عزیزم من اصلا واتر بلاک نمیخوام بسازم ! طرح کولینگم ایشالله تا چند روز دیگه مشخص دیگه ...نقل قول:
میخوام TEC بسازم . :1. (40):
خب رئیس برای TEC شما به واتر بلوک احتیاج دارین تا اونطرفش را خنک کنین!:1. (38):نقل قول:
با تشکر
واسه همینه من با این کولینگ اساسی مخالفم ! آخه کولینگ در کولینگ میشه ! :1. (27):نقل قول:
عزیزم اگه قرار باشه ما همون کاری را بکنیم که دیگران میکنند یا همه جای دنیا انجام میشه چه فایده ای داره ؟! طرح باید نو باشه و روش فکر شده شده باشه . :great:نقل قول:
سلام من اینو واست طراحی کردم ببین به کارت میاد اگه تغییری خواست بگو تا برات انجام بدم
این طرح رو بهت میگم ببر کجا تا واست سوت ثانیه با cnc در بیارن
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
ساختن TEC خیلی وقت گیر خواهد بود ! چراکه شما قبلش نیاز به محاسبه هایی داری که فرمول هاش را بگم بی خیالش میشید با این وجود بیشتر روش فکر میکنم .
دوستان عزیز کسی قیمت از TEC توی ایران نداره ؟
سلام به همه ببین اگه بکارت اومد بگو تا ما هم در جریان باشیم که اگه نقشهای که مد نضرت هم هشتم برات بکشم
قربانت سهراب
برای جنس واتر کولینگ به نظر من هیچ چیز مثل مس جواب نمیده:
همینطور که میبینین مس از لحاظ هدایت حرارتی در رتبه دوم بعد از نقره قرار گرفته و فاصله زیادی با آلومینیوم داره!
با تشکر
این چارت صحیح نیست ! چراکه رسانایی گرمایی در دما های مختلف تفاوت داره ! باید دید این توی چه دمایی داره میگه اما برای دمای کاریه ما که من چند وقت پیش دنبالش بودم مس بهترین حالت هست اما قیمتش بالاتر در میاد . مس یک خصوصیت خوب دیگه هم داره و قابلیت خوب جوشکاریش هست ! آلومینیوم به راحتی مس نمیشه جوشش داد .نقل قول:
بله به دما بستگی داره چون همونطور که میبینین در مخرج واحد هدایت حرارتی علامت K (علامت درجه کلوین) وجود داره که نشان دهنده بستگی داشتن به دما هست.
اما در مورد دمایی که این اعداد در اون گزارش شدن باید بگم در اینگونه مواقع که دما در مورد واحدی که به دما بستگی داره گزارش نمیشه کاربر اون نتایج باید بدونه که نتایج در دمای 25 درجه سانتیگراد گزارش شده.
خب اگربرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] را هم ببینین مشخص میشه که هدایت حرارتی مس در دمای 25 درجه سانتیگراد 401 وات بر متر درجه کلوین گزارش شده که با تبدیل متر در مخرج به سانتیمتر به همین عدد 4.01 میرسیم (در مورد نقره هم این موضوع صادق هست)
با تشکر
منم نظرم روی مس هستش ولی برنج هم خوبه یه کم ارزون تره البته ارزون تموم شدن کار بسته به بودجه و مقدار هزینه متفاوته حالا برنج یا مس ضریب حرارتی برنج من در جدول ندیدم فکر کنم همون nikel باشه من تحقیق کردم مس با خلوص 10% کیلویی 12 تومان برنج 8 آلمینیوم 5 هزار تومان است
ولی من هنوز می گم آلمینیوم هم جواب میده اگر ضریب حرارتی برنج پیدا کردین بنویسن:party:
برنج (Brass) آلیاژی از مس (Copper) و روی (Zinc) هست:wink:
این فلز دارای هدایت حرارتی 1.09 (وات بر سانتی متر درجه کلوین) هست که در برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] براش ذکر شده.
این مفدار حتی از آلومینیوم (با هدایت حرارتی حدود 2.37) هم کمتره!
البته مقداری که برای برنج ذکر کردم در خلوصهای مختلف از مس با هم متفاوته (در خلوصهایی که درصد مس بیشتر باشه طبیعی هست که این ضریب بیشتر باشه)
با تشکر
اطلاعات دقیق تری از TEC ندارید ؟نقل قول:
من فکر کنم یک سری از این TEC را دیدم که با 12 ولت 6 آمپر تغذیه میشه ولی اونطور که فروشنده می گفت اختلاف دمای دو طرفش 70 درجه هستش
قیمتش هم بین 15 تا 25 تومن بود
جدی ؟ :1. (2): میشه بگی کجا میفروشند ؟نقل قول:
من ساکن مشهد هستم
اینو 24 تومن گرفتم حتما تو تهران با قیمت پایین تر گیر میاد
به یک پاور 300 وات وصلش کردم پاور کم اورد ولتاژ 12 به 10 رسید کاهش دور فن پاور کاملا مشهود است
لامصب تا 8 آمپر به راحتی جریان میکشه
حالا باید برم دنبال یک پاور 550 دسته دوم
من یک بلاک ساخت thermaltake دارم . اگر کسی میخواهد به هم بگه
من هر کار میکنم نمی تونم اینو پایدار کنم تا حالا کسی با TEC کار کرده ؟نقل قول:
پاور 16 آمپر هم بهش می زنم 3 آمپر بیشتر نمی کشه فکر کنم مشکل از پایداری حرارتی اون هست
مشکل اصلی اینکه نمی تونم طرف گرمشو خنک کنم تو دقیقه اول سمت خنکش یک لایه بسیار نازکی برفک می زنه ولی بعد از این که فن ها نمی تونند حرارت هیت سینک را انتقال بدهند همانطور که در عکس می بینید روش قطرات آب نمایان می شوند و دمای به نظر میرسه در حدود 5 درجه باشه
TEC اگه بتونی یه طرفشو خوب خنک کنی دما رو تا -250 درجه هم می رسونه:great:نقل قول:
مشکل اصلی اینکه نمی تونم طرف گرمشو خنک کنم تو دقیقه اول سمت خنکش یک لایه بسیار نازکی برفک می زنه ولی بعد از این که فن ها نمی تونند حرارت هیت سینک را انتقال بدهند همانطور که در عکس می بینید روش قطرات آب نمایان می شوند و دمای به نظر میرسه در حدود 5 درجه باشه
راستی چند خریدیش؟؟؟
در مورد پاور شنیدم باید حداقل 750W باشه.
سیستم کامل رو نداری؟؟؟ یعنی همراه با Pump و flow Meter و شلنگ و ....نقل قول:
من یک بلاک ساخت thermaltake دارم . اگر کسی میخواهد به هم بگه
چی میگی با نیتروژن مایع هم به 250- نمی رسه !!!:gasp:نقل قول:
TEC اگه بتونی یه طرفشو خوب خنک کنی دما رو تا -250 درجه هم می رسونه
راستی چند خریدیش؟؟؟
در مورد پاور شنیدم باید حداقل 750W باشه.
چه برسه بهTEC هم خیلی زور بزنی به 100- میرسه نیتروژن نهایتا 200- درجه می رسه که رو Cpu بزاری میره رو
170- که تازه باید بازم نیتروژن بر یزی تا دما بالا نره
برا TECهم پاور 400w بسه روی خط ریل 12 ولت 8 آمپرو میده من که به این پاور دو تا TEC هم وصل کردم جواب داد:1. (38):
-250 درجه سانتیگراد ! :cool: شاید بشه ولی باید اون طرف دیگه شو به 180- برسونینقل قول:
نه بابا من تا 20- کمتر نتونستمنقل قول:
در شرایط ایده آل به 8 آمپر میرسه که معمولا هیچ گاه فراهم نمیشه
مشکل اساسی در خنک کردن طرف دیگه هست که به سادگی امکان پدیز نیست من فعلا روش واتر پامپینگ را انتخاب کردم
برای نصب لوله های مسی روی سینک آلمینیومی ترانزیستور قدرت تنها می تونم از سرب ، روی ، کادمیوم و قلع استفاده کنم برنز و برنج بخاطر اینکه از آلمینیوم دیرتر ذوب میشوند قابل استفاده نیستند
بخاطر رسانایی پایین سرب باید بیخیال بشم
به نظر شما کدام فلز بهتره ؟ از لحاظ قیمت هم اگر امکانش هست نظر بدهید
Tin 232c-67
Cadmium 321c-92
Zinc 419c-116
شرمنده عکس رو اشتباه خوندم دما رو مي رسونه با -424 درجه (البته مشخص نيست سلسيوس يا فارنهايت)نقل قول:
چي ميگي با نيتروژن مايع هم به 250- نمي رسه !!!
برو اين پست و آخرين عکس رو نگاهي بنداز:
******************************کد:http://www.pcnetwork.ir/showpost.php?p=82639&postcount=62
دوست عزيز کادميم رو بي خيال که فوق العاده خطرناکه و جز عناصر سنگين حساب ميشه و به سختي گير مياد.
قلع چون تو صنعت برنج گري استفاده ميشه به نظر حقيرم بهتره و قيمتشم ارزون تر هست:great:
دوستان شرمنده ديگه وقت نمي کنم بيام اينجا سرم شلوغه از دردسر منو حلال کنيد.:1. (28):
فعلا ذوب فلز رو بیخیال شدمنقل قول:
در ضمن از یکی دوستانم که مکانیک می خونه پرسیدم گفت قلع ، آلومینیوم را نمی گیره
موفق باشید
توي صفحات قبل توضيح داده شد اگه اشتباه نکنم تک تكي خيلي کاربرد نداره و يک انتقاله حرارت ميکنه چيزي که شما نياز داريد به يک خنك کننده قوي هست که پيشنهاد بنده به شما واترکولينگ هست به نظرم فكر Air را بندازي بيرون خوب باشه در مورد صحبت علي جان نه فارنهایت هست نه سانتيگرد و با TEC نميشه همچين چيزي ايجاد کرد در مورد فلز انتخابي اصلاً ذوب شدن به نظرم مسله ای نيست شما مس استفده کنيد اگه اونقدر پول نداريد آلومينويم مگه چند درجه هست که مشکل ذوب داريد در مورد ارق کردن هم به نظرم بهترين کار استفاده از عایق بندي هست .
( Sharmande age ghalate emlayy dare chon inja keyboard farsi nadare ba site haye tabdil convert kardam . )
طوری که تو میگی حتما کلوین هست:yes:نقل قول:
علي جان نه فارنهایت هست نه سانتيگرد و با TEC نميشه
راستی یه سایت تبدیل خوب برام PM کن.
ماشا الله اینقدر اطلاعات داری که انیشتین هم نداره. کاش منم اینجوری بودم.................نقل قول:
در ضمن از یکی دوستانم که مکانیک می خونه پرسیدم گفت قلع ، آلومینیوم را نمی گیره
شاد باشید...........
در مقیاس کلوین ، دمای منفی نداریم ...نقل قول:
طوری که تو میگی حتما کلوین هست
273 کلوین میشه 0 درجه سلسیوس
0 کلوین میشه -273 درجه سلسیوس
این یکایSI هست که توسط آقای کلوین بنا شده و درجه منفی هم نداره.:gasp:
به نظرم شهریار شاید منظورش یه واحد دمای جدید باشه.
اون دمایی که دماسنج دیجیتالی نشون می ده:
-424
یا فارنهایته یا سلسیوس
سلسیوس که امکان نداره باشه.
خب پس فارنهایت هست. -424 فارنهایت میشه -253 سلسیوس.
اینجوری عاقلانه تره :great:
نظر شما چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من که گفتم 100- با یه دونه TEC که نمی شه با سه تاTEC می شه به دما 100-رسیدنقل قول:
نه بابا من تا 20- کمتر نتونستم
راستی شما با ترمومتر دمای 20- رو سنس ثبت کردین یا همین جوری میگین 20- دماشه ؟
منظور من مشخص هست . اين نه c هست و نه f !
منظور من هم مشخصه ما 3 واحد بیشتر نداریم.نقل قول:
منظور من مشخص هست . اين نه c هست و نه f !
پروفسور پس چه واحدی هست؟؟؟
میشه بگی دوباره چی اختراع کردی؟؟؟؟
نقل قول:
نقل قول:
علی جان از شما اینقدر با سواد هستید بعیده
کی گفته ما سه تا واحد حرارتی داریم ؟
1- کلوین
2- سلیسیوس
3- فارانهایت
4- رانکین (اگر اشتباه نکنم ترکیبی از فارانهایت و کلوین بود)
5- نیوتن (این هم باید ترکیبی از سیلیسوس و کلوین باشه )
6- دلیسل
دو سه تا دیگه هم باید باشه که من در خاطر ندارم
من با این دماسنج های دیجیتال آزمایشگاهی اندازه گرفته بودم همانطور که گفتم در بهترین شرایط به -20 رسیده بودنقل قول:
منظور شما تکی یعنی چه ؟ یک صفحه ؟نقل قول:
اگر منظور شما استفاده از یک TEC هست دقیقا همین طور هست اگر بشه دو تا TEC را به صورت پشت سر هم متصل کرد به راحتی می توانیم به دماهای پایین تر برسیم
من هم به فکر یک سیستم انتقال حرارت هم Semi-Passive مانند فن و یک واتر کولینگ هست فعلا دارم روی مراحل پایانی ساخت واتر کولینگ کار می کنم
آلومینیوم 660 درجه ، مس 1060 درجه و روی 420 درجه فعلا هم ذوب را بیخیال شدم و یک برنامه دیگه ای براش چیدم
اصلا دوست ندارم بحث رو خارج کنم ولی خودمونیم کدوم دماسنج رونقل قول:
علی جان از شما اینقدر با سواد هستید بعیده
کی گفته ما سه تا واحد حرارتی داریم ؟
1- کلوین
2- سلیسیوس
3- فارانهایت
4- رانکین (اگر اشتباه نکنم ترکیبی از فارانهایت و کلوین بود)
5- نیوتن (این هم باید ترکیبی از سیلیسوس و کلوین باشه )
6- دلیسل
دیدی که بجز F و K و C از واحد دیگری استفاده کنم. کنم.
K هم که تو سیستم SI هست.
خوشحالم می بینم اینقدر اطلاعات داری. من که در عمرم تون چیزایی که
گفتی نشنیده بودم.
با سپاس:great:
علی جان این اشتباه خوندن عکس داره تاپیک رو خراب می کنه !!!!نقل قول:
*A L I*شرمنده عکس رو اشتباه خوندم دما رو مي رسونه با -424 درجه (البته مشخص نيست سلسيوس يا فارنهايت)
برو اين پست و آخرين عکس رو نگاهي بنداز:
کد:
شما بازم به عکس که لینکشو گذاشتین توجه نکردین و عدد رو 434 - خوندین که اگر بیشتر به عکس سنس شده توجه کنین واحد C سانتی گراد است و ترمومتر دما رو 43.3 - سنس کرده نه منفی 434 - درجه که همه رو به شک انداختی؟!پس اشتباه در خوندن عدد بود و اگر نه ترمومتری اگرم وجود داشته باشه بعید می دونم سنسورش تو این دما عمل کنه؟:1. (26):
اونوقت پایین پستت میزنی بچه ها مغرورن ما وهیچ کس دیگه ای تو این سایت نمی خوایم حرفمون رو به کسی به قبولونیم و همه پای حرف اشتباه ایستاده اند .اصلا همین که غلط های علمی هم دیگه رو بگیریم باعث پیشرفتمون میشه نه من بلکه همه اشتباه می کنن تا پیشرفت کنن:1. (38):
همانطور که شما خودتون گفتید تا حالا به جز C ، F و K تا حالا نشنیده بودید دلیل به عدم وجود استانداردها و یکاهای دمایی دیگر نمیشودنقل قول:
من تا حدود با رانکین و نیوتن آشنا هستم رانکین در صنایع بخصوص در امریکا کاربرد دارد رانکین یک یکا قوی و با اصالتی هست این یکاها الکی و عشقی ایجاد نشده است بلکه بنا به ضرورت و نیاز و یا بخاطر کارکرد ساده تر با یک دستگاه ایجاد شده است.
بنده شاید اطلاعاتم زیاد باشه ولی مثل شما عمقی ندارد و فقط یک سطحی از اطلاعات را دارم اگر علاقه مند هستید می تونم در مورد هر یک از این یکاها توضیحی مختصر بدم
من هم فکر نمی کنم که از صفر کلوین بشه پایین تر را سنس کرد ولی دقیقا نمی دونمنقل قول:
البته 434- فارانهایت را میشه سنس کرد
مجید جان شما ببخشنقل قول:
این جوون جوونی کرده رحم کن :1. (38):
سلام :
من امروز رفتم نیوکیت و پرسیدم که چرا شما المان رو 16 هزار می دید و جایه دیگه 8 هزار ؟
اولش بهش برخورد ! بعد گفت خوب چرا از اون مدل 8 هزار تومانی نمی خری ؟
من هم گفتم اون رو دارم و موفق شدم به درک بفرستمش !!!
گفت المان ما درجه یک هست و به همین دلیل قیمتش بالاست ، اون 8 هزار تومنی ها درجه دو و سه هست .
بعد یک حرف جالب زد و گفت شما برای این که بتونی سرمای بهتر بگیری باید یک هیت سینک خارجی بخری ...
برای چی خارجی ؟ چون آلمینیوم فشرده هست ، در حالی که ایرانی هاش کششی هست و زیر میکروسکوپ
بافتش خیلی پراکنده هست و همین خیلی تاثیر داره ...
یک هیت سینک برای طرف سرد و یک هیت سینک برای طرف گرم ...
پول باد آورده دستم بیاد حتما المان نیوکیت رو تست می کنم :party: