پاسخ: Overclock for 890gpa-ud3h
نقل قول:
عزیز جان CPU NB یک قسمت از CPU هست که حکم همون مموری کنترلر رو داره و اینکه شما میبینید رم مستقیم به
CPU وصله در واقع به CPU NB وصله ولی قبلا از طریق North Bridge مادربورد به مموری وصل میشد
در ضمن North Bridge یا همون چیپست مادربورد سرعت کلاکی نداره که شما میگین اونو باید بالا برد
شما نباید CPU NB رو با North Bridge مادربورد قاطی کنید:lol:
سلام محمد،تشکر از اینکه وقت میذاری...:love:
یه مقدار گیج شدم...:gasp:با احتساب اینکه افزایش فرکانس CPU NB باعث ارتقاع عملکرد سیستم در سه بخش زیر می شه :
1- افزایش کارایی با Memory Controler
2-بخشی از cpu که با گذرگاه HT در ارتباطه
3- و بهبود روند عملیات دسترسی به بخش L3 memory cache (برای توضییح بیشتر به برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] مراجعه کنید)
رابطه بین CPU NB و HT Link Frequency چطور میشه؟ من فکر می کنم باید همواره این رابطه برقرار باشه :
CPU North Bridge Frequency >= HT Link Frequency و این بدین معنا است که افزایش فرکانس CPU NB بدون افزایش فرکانس HT Link باعث ایجاد ناپایداری در سیستم میشه .قبول داری ؟
مساله دوم در رابطه با پارامتر NB Voltage control هستش. همانطوری که مشخصه این ولتاژ
مربوط به چیپ ست شمالیه. سوال من اینجاست که این پارامتر در اورکلاک سیستم چه نقشی
داره و اصلا چطور میشه چیپ شمالی رو اور کرد.آیا تنها از طریق افزایش فرکانس مرجع امکان
داره؟و رو چه حسابی باید NB Voltage control رو افزایش داد؟
مشخصات پردازنده من بر اساس سایت AMD:
دیروز سیستم رو با این مشخصات اور کردم...
همانطور که می بینید فقط ضریب پردازنده رو از X16 به X17 افزایش دادم.و در این حال با نرم افزار OCCT V3.1.0 به مدت 15 دقیقه تست Linpack-50٪ Free Memory رو انجام دادم. که سیستم کاملا پایدار بود .
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
. سوال اینجاست با توجه به حرارت CPU و حد مجاز اون نظر شما چیه؟ آیا این اور به CPU آسیب می زنه...اگه اینطور باشه که کار خیلی مشکله...همانطور که می دونید دمای پردازنده های ّAMD معمولا بالا هست اگه قرار باشه با یه اور ساده اینقدر حرارت بالا بره و به CPU آسیب برسه، که اصلا نمی شه هیچ کاری کرد...:1. (27):نظر شما چیه؟
نقل قول:
سلام محمد،تشکر از اینکه وقت میذاری...:love:
یه مقدار گیج شدم...:gasp:با احتساب اینکه افزایش فرکانس CPU NB باعث ارتقاع عملکرد سیستم در سه بخش زیر می شه :
1- افزایش کارایی با Memory Controler
2-بخشی از cpu که با گذرگاه HT در ارتباطه
3- و بهبود روند عملیات دسترسی به بخش L3 memory cache (برای توضییح بیشتر به برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] مراجعه کنید)
رابطه بین CPU NB و HT Link Frequency چطور میشه؟ من فکر می کنم باید همواره این رابطه برقرار باشه :
CPU North Bridge Frequency >= HT Link Frequency و این بدین معنا است که افزایش فرکانس CPU NB بدون افزایش فرکانس HT Link باعث ایجاد ناپایداری در سیستم میشه .قبول داری ؟
مساله دوم در رابطه با پارامتر NB Voltage control هستش. همانطوری که مشخصه این ولتاژ
مربوط به چیپ ست شمالیه. سوال من اینجاست که این پارامتر در اورکلاک سیستم چه نقشی
داره و اصلا چطور میشه چیپ شمالی رو اور کرد.آیا تنها از طریق افزایش فرکانس مرجع امکان
داره؟و رو چه حسابی باید NB Voltage control رو افزایش داد؟
دقیقا همونطور که گفتید فرکانس HT Link نمی تونه از فرکانس CPU NB بیشتر باشه و حداکثر میتونه برابر با اون باشه
اما در رابطه NB Voltage که همون ولتاژ CPU NB هست و چون این قسمت دارای سرعت کلاک هست مثل هر قسمت دیگه ای
با افزایش این سرعت نیازمند ولتاژ بیشتره و حالا اینکه ما کی این ولتاژ رو باید افزایش بدیم تست های پایداری مشخص میکنن
مثلا شما CPU NB رو از فرکانس 2000 تا 2400 افزایش میدین بعد وارد ویندوز میشین و مثلا با Wprime95 یه تست پایداری میگیرین
و میبینید که مثلا بعد از 5 دقیقه تست با خطا مواجه میشه یا با بلواسکرین مواجه میشین که در اینصورت باید 100 میلی ولت ولتاژ رو
افزایش بدید و دوباره تست بگیرید معمولا CPU NB رو بیشتر از 20% اور نمیکنن چون نیازمند ولتاز زیادی میشه و ممکنه این افزایش بیش از حد
ولتاژ CPU NB رو به رحمت خدا بفرسته!
CPU NB رو هم میشه از طریق فرکانس مرجع اور کرد هم از طریق ضریبش ( که البته مورد دوم در پردازنده های Black Edition امکان پذیره )
نقل قول:
مشخصات پردازنده من بر اساس سایت AMD:
دیروز سیستم رو با این مشخصات اور کردم...
همانطور که می بینید فقط ضریب پردازنده رو از X16 به X17 افزایش دادم.و در این حال با نرم افزار OCCT V3.1.0 به مدت 15 دقیقه تست Linpack-50٪ Free Memory رو انجام دادم. که سیستم کاملا پایدار بود .
. سوال اینجاست با توجه به حرارت CPU و حد مجاز اون نظر شما چیه؟ آیا این اور به CPU آسیب می زنه...اگه اینطور باشه که کار خیلی مشکله...همانطور که می دونید دمای پردازنده های ّAMD معمولا بالا هست اگه قرار باشه با یه اور ساده اینقدر حرارت بالا بره و به CPU آسیب برسه، که اصلا نمی شه هیچ کاری کرد...:1. (27):نظر شما چیه؟
خب دمای CPU تون که غیر طبیعی بالاست و احتمالا از فن استوک استفاده میکیند ( در این صورت ببینید دور فن CPU افزایش پیدا میکنه باید 4000 5000 تا بشه !!)
دمای اتاق رو هم اعلام کنید
من خودم با Phenom ii 965 که تا 3.7 اورش کردم حداکثر تا 56 درجه میرسم
نقل قول:
خب دمای CPU تون که غیر طبیعی بالاست و احتمالا از فن استوک استفاده میکیند ( در این صورت ببینید دور فن CPU افزایش پیدا میکنه باید 4000 5000 تا بشه !!)
دمای اتاق رو هم اعلام کنید
من خودم با Phenom ii 965 که تا 3.7 اورش کردم حداکثر تا 56 درجه میرسم
سلام بر دوستان عزیز:give_rose:
آقا محمد اطلاعات من در زمینه فن پایینه...اصلا این فن استوک که میگی چیه؟
دوباره من سیستم رو با همون مشخصات قبلی اور کردم و این بار هم از طریق نرم افزار OCCT V3.1.0 به مدت 10 دقیقه تست Linpack-25٪ Free Memory رو انجام دادم. که سیستم کاملا پایدار بود .
اما دقت کردم تا دور فن CPU را متوجه بشم که نرم افزار EVEREST Utimate Edition رو نصب کردم.با این حال دمای بالای CPU جرات ریسک رو از من گرفته.
تمام تصاویر مربوط به زمان آغاز تا پایان تست سیستم می باشد.
دما اتاق در هنگام اورکلاک 21 درجه سلسیوس بود.:wink:
از توضیحات کاملی که می فرمایید ممنون میشم.
با توجه به افزایش ناگهانی شدید Vcore در حدود 5 ثانیه تا مرز 2.5 ولت مشکلی پیش نمی یاد...؟؟
راستی خمیر سیلیکون بین CPU و Fan مشکل نداره ...که اینقدر دما بالا می ره؟!
درود
فن استوک همون فنی هست که همراه با CPU خریداری میکنید
و کارخانه سازنده اونو برای CPU شما در نظر گرفته.
در مورد دما هم در شرایطی که دمای اتاق 21 درجه است و فن CPU
هم تا 6000 دور بالا رفته قطعا یا تهویه
کیستون به شدت مشکل داره یا خمیر حرارتی CPU
اگه خودتون میتونید توصیه میکنم یه بار فن رو باز کنید و خمیر حرارتی رو چک
کنید و در صورت لزوم یه خمیر جدید تهیه کنید و دوباره روی CPU قرار بدید
( باز کردن فن استوک CPU های AMD بسی راحت میباشد میتونید قطعه کاغذ همراه
CPU یه نگاهی بندازید خیلی خوب با شکل نشون داده )
با سلام و تشکر
کیسی که من استفاده کرده ام جزو کیس های کولینگ هستش.
پس با این حساب خمیر حرارتی رو بررسی کنید بدنیست
نقل قول:
پس با این حساب خمیر حرارتی رو بررسی کنید بدنیست
من با فروشنده تماس گرفتم.گفت که از خود خمیر حرارتی که روی هیت سینک بود استفاده کردم که توسی رنگ بود. و گفت که با توجه به اینکه تمام خمیرهای سیلیکونی موجود در بازار سفیده ، یقینا این خمیر که روی هیت سینک بود از نوع سرامیکیه! نظر شما چیه؟؟
اگه بخوام خمیر سرامیکی بخرم، چقدر هزینه داره؟
با سلام
من با فروشنده تماس گرفتم.گفت که از خود خمیر حرارتی که روی هیت سینک بود استفاده کردم که توسی رنگ بود. و گفت که با توجه به اینکه تمام خمیرهای سیلیکونی موجود در بازار سفیده ، یقینا این خمیر که روی هیت سینک بود از نوع سرامیکیه! نظر شما چیه؟؟
اگه بخوام خمیر سرامیکی بخرم، چقدر هزینه داره؟