اتحاديه بين المللي فدراسيون هاي دووميداني ، در آغاز سال جديد ميلادي در سايت رسمي خود به بررسي موادي که در سال 2007 رکورد آنها شکسته شد، پرداخت.
در سال 2007 در چند ماده شاهد شکسته شدن رکوردها بوديم که شاخص ترين رکوردشکنان ، يلنا ايسين بايوا در ماده پرش با نيزه زنان و آسفا پاول در ماده 100 متر و هايله گبرسلاسي در دوي ماراتن مردان بودند.
هايله گبرسلاسي ، قهرمان سابق دوي 10 هزار متر جهان و المپيک و کسي که 18 بار رکوردهاي جهاني مواد استقامتي را شکسته ، در 30 سپتامبر 2007(8 مهر ماه 86) در مسابقه دوي ماراتن برلين رکورد جهاني 2 ساعت و 4 دقيقه و 26 ثانيه را کسب کرد و رکورد قبلي را که در اختيار پل ترگات بود، 29 ثانيه کاهش داد.
گبرسلاسي در 27 ژوئن 2007(6 تير ماه 86) نيز در شهر استراواي جمهوري چک 2 حد نصاب جهاني برپا کرد. او در ماده 20 کيلومتر، زمان جديد 56 دقيقه و 26 ثانيه و 98 صدم ثانيه را به نام خود ثبت کرد و در دوي يک ساعته رکورد جديد 21285 متر را به دست آورد.
وقتي سلاسي رکورد جهاني دوي ماراتن را شکست ، گفت: کسب رکورد جهاني ماراتن در مقايسه با رکوردشکني هايم در مواد 5 و 10 هزار متر ويژگي ديگري دارد، زيرا دوي ماراتن سلطان مسابقه هاي استقامتي است.
يلنا ايسين بايوا، رکوردشکن نامدار ديگري بود. او در دهم فوريه 2007 (بيستم بهمن 84) در شهر دونتسک اکراين رکورد جهاني تازه 4 متر و 93 سانتي متر را براي ماده پرش با نيزه داخل سالن کسب کرد. در واقع براي سومين سال متوالي بود که رکورد جهاني پرش با نيزه داخل سالن جهان را مي شکست. او تاکنون 19 بار رکوردهاي جهاني پرش با نيزه را شکسته است و موفق ترين پرش کننده ماده پرش با نيزه در تاريخ آن به حساب مي آيد.
در قسمت مردان سرگئي بوبکا با 35 بار رکوردشکني در جايگاهي دست نيافتني قرار دارد.
سومين نامداري که سال 2007 موفق به رکوردشکني شد، آسفا پاول ، سريع ترين مرد جهان بود. او در نهم سپتامبر 2007(8 شهريور 85) در ايتاليا، رکورد جهاني تازه اي براي دوي 100 متر مردان ثبت کرد. اين دونده ، که 14 روز پيش از آن در مسابقه هاي جهاني اوزاکا از تايسون گي شکست خورده و به مدال برنز قناعت کرده بود، در ايتاليا شگفت انگيز دويد و زمان 9 ثانيه و 74 صدم ثانيه را کسب کرد. به اين ترتيب 3 صدم ثانيه رکورد قبلي جهان را که متعلق به خودش بود، کاهش داد. او پس از اين کار بزرگ گفت: «به دنيا ثابت کردم که آسفا بازگشته است. خيلي راحت دويدم.»
وقتي از او درباره ناکامي اش در اوزاکا سوال کردند، گفت: بعضي وقت ها خوب است که ببازيد. اين نشان مي دهد که شکست ناپذير نيستيد. شکست به من انگيزه داد تا سخت کار کنم که به پيروزي برسم. از اين به بعد بايد بيشتر و بهتر تمرين کنم که ديگر شکست نخورم. هدفم اين است که سال 2008 در مسابقه هاي متعددي رقابت کنم. هدف اصلي ام حضور در المپيک پکن و بازگشت به وطن با مدال طلاست.
.jamejamonline

رکوردشکنان نامدار سال 2007
 رکوردشکنان نامدار سال 2007

Bookmarks