پاسخ: کمتر نشان دادن رم قابل استفاده از رم نصب شده در ویندوز 7 نسخه 64بیتی
من امروز دوتا رم یک گیگ رو دادم و یک دو گیگ گرفتم. اما بعد از نصب کردن باز همون مشکل 4گیگ نصب شده و 2.87گیگ قابل استفاده پابرجاست
در هر دو حالت Dual و Single امتحان کردم. این عکسها هم از CPU-Z گرفتم
حالت Dual
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
حالت Single
یه چیزی که برام عجیب بود اینه که به جز در حالت اسلاتهای 1و2 تو بقیه حالات همه رو Dual حساب میکنه. طبق Manual مادربرد من، اسلاتهای 1و3 (اسلاتهای آبی) با هم و اسلاتهای 2و4 (اسلاتهای سیاه) با هم جفتی میشن. اما همون طور که گفتم به جز حالت 1و2، حالتهای 2و3 و 1و4 رو هم Dual میشناسه
در ضمن تو این عکسها نمیدونم چرا DRAM Frequency شده 332 در حالی که قبلا 340 بود
سلام دوست عزیز.
حتما سیستم رو با سیستم عامل Win XP 64bit تست کنید،همچنین با WIN 7 Ultimate Edition 64 bit Service Pack 1 -Finl.
چیپست مادربردتون از سری های اول کنترلر DDR2 استفاده میکنه و آنچنان که باید بهینه و استاندارد نیست.همچنین امکان داره که هماهنگی با سیستم عامل های جدید نداشته باشه.به هر طریقی که تونستید با Win Xp 64 bit تست کنید.
نقل قول:
سلام دوست عزیز.
حتما سیستم رو با سیستم عامل Win XP 64bit تست کنید،همچنین با WIN 7 Ultimate Edition 64 bit Service Pack 1 -Finl.
چیپست مادربردتون از سری های اول کنترلر DDR2 استفاده میکنه و آنچنان که باید بهینه و استاندارد نیست.همچنین امکان داره که هماهنگی با سیستم عامل های جدید نداشته باشه.به هر طریقی که تونستید با Win Xp 64 bit تست کنید.
راستش من تو این مدت کلی اینترنت رو گشتم و دیدم خیلی ها همین مشکل من رو دارن. جالب اینجاست که همین اعداد کذایی 4 و 2.87 زیاد توشون پیدا میشه
در مجموع چندتا راه حل ارایه شده که واسه من و موردهای مشابه من جواب نمیده. مثل برداشتن تیک Maximum Memory در msconfig که برای من این گزینه به صورت پیشفرض تیک نداشت. حتی خودم تیکش رو گذاشتم و بعد از ریستارت دوباره برداشتم اما بی فایده بود
یه روش دیگه هم که بالا بردن مقدار Virtual Memory بود. حالا صرف نظر از اینکه این موثره یا نه، برای من اصلا این امکان نیست. یعنی بالا که میبرم و سیستم رو بوت میکنم دوباره مقدار Virtual Memory برابر شده با مقدار رم که همون 2.87گیگ باشه.
تو یه فاروم خارجی یه مورد بود تقریبا مشابه من، یعنی مادربرد و کارت گرافیکش مثل من بود و اون هم همون 4گیگ و 2.87گیگ رو داشت. یکی بهش جواب داده بود که چون کارت گرافیکش 1گیگه، مادربرد 1153 مگابایت از مموری رو Hardware Reserved کرده(واسه من هم همینطوره). برام سواله مگه کارت گرافیک من آنبرده که بخواد یک گیگش رو از رم بگیره. مگه این یک گیگ رو خودش و Dedicated نیست؟ همون فرد در ادامه گفته این مقدار رم برای ویندوز داره استفاده میشه و بی مصرف نیست. درحالی که وقتی Task Manager رو باز میکنم، وقتی که هیچ برنامه ای کار نمیکنه، حدودا 1.1 گیگ از Physical Memory داره مصرف میشه و نوشته 40% که یعنی خود ویندوز هم داره از همون 2.87گیگ استفاده میکنه و اون 1153گیگ کاملا بی استفاده است
یه نفر هم تو یه فاروم خارجی گفته بود این مشکل راه حلی نداره و یه دسته از مادربردها با ویندوز 7 این مشکل رو دارن و نمیشه کاریش کرد. فکر کنم همینجوری باشه و من شاید با نصب Win XP 64 bit مشکلم حل بشه. هرچند در حال حاضر امکان تعویض ویندوز ندارم. ویندوز خودم هم با آپدیت شدن، الان SP1 هست، پس تنها راه حل شاید همون XP نسخه 64بیتی باشه
ممنون از راهنمایی شما دوست عزیز
تنظیمات بوت ربطی به این نداره که سیستم عامل بخواد مقداری از رم رو نشناسه،چرا که اپشن های Boot.ini به طور پیش فرض بر اساس مقدار حافظه فیزیکی و سایر مشخصات مثل تعداد هسته ی پردازنده ست میشن که کاربر میتونه این مقادیر رو از طریق MSconfig کم بکنه یا هسته پردازنده رو غیر فعال بکنه یا اسلات PCI رو قفل بکنه و تنظیمات سرویس ها و سایر حالت های بوت... و زمانی که تحت اختیار سیستم عامل چنین تغییراتی پیش بیاد،برنامه هایی مثل CPUZ هم مقادیرشون تغییر میکنه.در حالی که مقدار 4 گیگابایت توسط CPUZ در محیط سیستم عامل شما شناسایی شده.
نقل قول:
یکی بهش جواب داده بود که چون کارت گرافیکش 1گیگه، مادربرد 1153 مگابایت از مموری رو Hardware Reserved کرده
این حرف کاملا بی منطق هستش ؛ خب گرافیک وقتی 1 گیگ هست.به مستقل بودن منابع حافظه مابین زیر ساخت گرافیک و حافظه اصلی منجر میشه نه اینکه تداخل پیدا بکنه.در ضمن،زمانی که 4096 مگابایت(معادل 4 گیگابایت) داشته باشیم و 2.87 گیگابایت،(معادل 2918 مگابایت) ازش کم بشه. به مقدار 1178 مگابایت می رسیم. حالا این عدد 1153 مگابایت از کجا بدست اومد؟
اخرین دلیل ختم میشه به سازگار نبودن سیستم عامل و عدم توانایی بکارگیری از تمامیت حافظه. و الا در شناسایی 4096 مگابایت مشکلی وجود نداره.