با توجه به نصب کولر جدید ( همین ice edge mini) و تعویض فن های کیس که جریان هوا رو کنترل میکرد، میخواستم ببینم وضعیت دما چجوری میشه

برای همین با Aida64 تست پردازنده و گرافیک گرفتم - پردازنده از 78 بالاتر نرفت و گرافیک هم به 60 نرسید (rx 570) -

یهو چشمم افتاد به گزینه FPU و اونم تیک زدم و سریعا دما رفت بالا ! از اونجایی که این افزایش دما رو قبلا توی رندرگیری نورها unity3d دیده بودم - برام سوال شد که این گزینه چیه !

مادربردم از نوع micro ATX مدل Gigabyte H610 S2 H و همین کولر فسقلی رو هم بزور نصب کردم ! فن قبلی که موقع خرید نصب کرده بودن (متخصصان سازگار ارقام) مدلش green tinyCool بود.
اولا برای 12100 مصرف معمولی همون تاینی کول جوابگو هست! و کارایی حتی بهتر از استوک خودش داره (با اینکه تا چن وقت پیش قیمتش هم کمتر از نصف بود یعنی استوک خودش 500 تومن و تاینی کول 200 تومن بود)
اینی که میگم به شخصه تست کردم و حتی تاینی کول روی 12400 هم برای کاربری معمولی جواب داده.

آیس اج مینی هم فک نکنید خیلی کولر بهتری هست،
اولا برای 12100 اصلا نیازی به کولر گرون نیست. مگر اینکه یا کارتون خیلی فشار سنگین به پردازه بیاره و اونم برای مدت طولانی مثلا حتی 24.7 که در این صورت اصلا باید سراغ پردازنده بهتری برید.
یا اینکه بخواید با قابلیت BCLK اورکلاکش کنید (که میشه به 12400 رسوندنش که خب با تقریب 99 درصد شما اصلا شاید نمیدونیستید میشه و در مورد چی میگم و چجوری و با چه بردی امکانش هست اصلا و یا اینکه بعدش چی کارا باید کرد. (در اون صورت به کولر بهتری مثل گرین نوتوس 400 یا دیپ کولی که مثال زدید هست و در صورت اورکلاک بیشتر حتی میشه سراغ دیپ کول آک400 یا AIO120 هم رفت

هرچند این قد هزینه برای پردازنده پایین رده ارزش نداره (مگر اینکه همون قصد ارتقا باشه بعدا که بسته به ارتقا باید کولر انتخاب شه که همون نوتوس 400 اینا هم برای 12400 کاملا کافی هستن اما با توجه به قیمت خیلی مناسب 13400اف (که نزدیک 2 تومن فقط گرون تر از 12400 هست اما از نظر کارایی مثل 12600ک هست و 10 هسته ای پیشنهاد میکنم سراغ اون برید!
12400 و از اون بدتر 12500 و 12600 معمولی اصلا دیگه ارزش خرید ندارن با این قیمت 13400
که باز برای اونم نوتوس 400 کافیه اما اگه میخواید کولر بهتر بخرید باز برای بادی بنده دیپ کول آک 400 و آبی AIO 120 میکنم (البته نه کورسیر که 120ش 4 و خورده ای هست، اما دیپ کول و انتک رو حتی با 2 و خورده ای هم میتونید بگیرید (بیشتر از این هم اصلا هزینه نکنید چون هزینه الکی هست باز.