بعد از ده دوازده سال مجدد برگشتم انجمن
اکانت قبلیم اونقدر دیر اومدم که کلا فراموش کردم همه مشخصاتش رو:lol:
دوستان مشخصات سیستم من اینه:
پاور 530 وات گرین
مین maximus vi hero سوکت 1150 (رم ddr3 اما گرافیک تا ddr5 ساپورت میکنه) پورت pcie ورژن 3 داره
پردازنده i5-4670k
رم 2*4 گیگ فرکانس 1333 برند معمولی
هارد ssd از نوع سوکت ساتا
گرافیک 1 گیگ داشتم خراب شد که فعلا پردازنده گرافیک داره تا بعدا یه گرافیک 8 گیگ استوک بگیرم
خب این سیستم سال 92 جمع کردم که در زمان خودش خیلی خوب بود، ولی با سنگین شدن برنامه ها، الان رم داره کم میاره.از اونجایی که مین تا فرکانس 3000Mhz رو در حالت اورکلاک ساپورت میکنه، تصمیم گرفتم رم ها رو ارتقا بدم و همینطور پردازنده رو
طبق جستجویی که کردم با حدود 6 میلیون، پردازنده i7-4790k به همراه رم دوال 16 گیگ فرکانس 2400Mhz میشه تهیه کرد.
حالا سوالم اینه، به نظرتون همین هزینه رو بکنم و رم و پردازنده رو ارتقاع بدم یا صرفه نداره و کلا بیخیالش بشم برم از اول یه سیستم استوک ddr5 یا ddr4 تهیه کنم؟
نیازهایی که دارم،بیشتر سرعت بالاست.البته نه سرعت فضایی.چون خیلی اهل گیم نیستم، مخصوصا گیم سنگین.تهش یه کال اف دیوتی چیزی بزنم
رم هم در حد 16 گیگ کفایت میکنه برام. ولی رم فرکانس بالا روی نوع ddr3 اصلا تولید نمیشه،استوکش هم به سختی گیر میاد.مثلا بالای 2800 که اصلا تخمش رو ملخ خورده. اما توی نسل های بالاتر، به راحتی فرکانس های خیلی بالاتر هم هست حتی آکبند!
فقط سرعت بالا میخوام که در حال کار با نرم افزارها و برنامه هایی که دارم، تاخیر نداشته باشه.
مثلا وقتی چند تا برنامه باز میکنم، و یه هفتاد هشتادتایی پنجره رو مرورگر، وقتی کلیک میکنم روی پنجره ای از مرورگر، در حد نیم ثانیه تاخیر داره که خیلی رو مخه!
و اینکه خیلی هم نمیخوام هزینه کنم.
پیشنهادتون چیه دوستان؟
SajjadKhati
30-12-24, 23:04
سلام
۸ گیگ رم برای هفتاد هشتاد تا سربرگ و وب سایت ؟!
۱۶ گیگ رم هم برای فقط همین کار (بدون استفاده از بقیه ی نرم افزارها) هم کمه .
رم ۳۲ گیگ تهیه کنید .
m_agham@yahoo.com
31-12-24, 00:40
ممنون.
حالا این مثال بود.من معمولا رم پر نمیکردم، این تعداد مرورگر با اکسل و اینا بازه، رم یه سیصد چهار صد مگی هنوز جا داره، حالا نمیدونم خود سیستم کاری میکنه که یه مقدار فضا ازاد بمونه یا واقعا پر نمیشه.البته این هفتاد هشتاد تا مدام باهاش کار نمیکنم، روزی نهایت 5 دقیقه
قبل اینکه از گرافیک خود پردازنده استفاده کنم، همین مدل کار، پردازنده نمیچسبید به سقف، الان که پردازش گرافیک هم افتاده رو دوشش، میچسبه به سقف.
حالا گرافیک که حتما میگیرم، منتهی میخوام ببینم ارزش داره اینقدر هزینه کردن و گرفتن رم و پردازنده، با توجه به اینکه رم ddr4 با فرکانس بالا ارزونتره انگار، از رم ddr3 با فرکانس بالا.
منتهی اگه بخوام یه نسل برم بالا(ddr3 به ddr4)، باید علاوه بر رم و پردازنده، مین رو هم عوض کنم.
یه مورد دیگه هم هست که مین من پورت m.2 نداره.فقط میشه از کارت مبدل m.2 به pcie 3 استفاده کنم که باز اونم خودش هزینه داره.
الان برای افزایش سرعت با توجه به هزینه چه کنم، همین رم و پردازنده رو با 6 میلیون ارتقا بدم
یا برم یه مین،رم،پردازنده ddr4 استوک بگیرم
یا یه راست برم ddr5 استوک
SajjadKhati
31-12-24, 11:42
سلام
ببینید ، سیستم عامل برای مدیریت رم که نمیذاره بیاد تا ۱۰۰ درصد استفاده کنه .
یه چیزی بنام حافظه ی مجازی هست که ترکیبی از رم و هارد یا ssd هست .
سیستم عامل هم معمولا هر چی از رم بیشتر استفاده بشه ، استفاده از هاردش را بیشتر میکنه . معمولا بیشتر از ۷۰ درصد اگه حافظه ی رم استفاده بشه ، استفاده از هارد یا ssd هم به عنوان pagefule بصورت قابل توجه بیشتر میشه و هر چه بیشتر بشه ، شما کندی را بیشتر حس میکنید .
کلا باید اون قدر حافظه تون را بیشتر کنید که در هیچ زمانی بیشتر از ۷۰ و مخصوصا بیشتر از ۸۰ درصد نره وگرنه کندی را حس میکنید .
حالا فقط همین هم نیست ها ، مدیریت رم ، خیلی داستان داره . یعنی ممکنه که خیلی کمتر از اینها هم باشه اما بازم از page file زیاد استفاده بشه و باعث حس کندی بشه که توضیحش زیاده .
ولی روال کلی اش همونه . کلا سعی کنید حافظه تون بیشتر از ۷۰ تا ۸۰ درصد استفاده نشه وگرنه حجم رم را زیاد کنید .
دوما فرکانس رم هم توی سرعت خرکجی ای که حس کنید ، چندان تاثیر ملموسی نداره .
سوما برای استفاده ی پردازنده که میگید که ۱۰۰ درصد استفاده میشه ، باید اون پروسه ای که این کار را میکنه در اون لحظه را رصد و گزارش کنید .
کلا رصد task managed برای مدیریت اینکه کدوم قطعه ی سخت افزاری را برای کدوم نرم افزار و پروسه کم دارید و باید ارتقاء بدید ، خیلی کمک کننده هست . حتما این کار را کنید .
اگه عکسی هم از task managed از قسمت memory اش در زمانی که به اوج کندی رسیدید ، بذارید هم کمک کننده هست .
SajjadKhati
31-12-24, 15:29
ضمنا ، اگه ارتقا پردازنده مد نظرتون هست ، ارتقاء به 4790K نسبت به پردازنده ی فعلی تون کارساز نیست . مگر در رندرهای طولانی مدت بتونین اختلاف شو حس کنین .
چون اساسا وقتی تعداد رشته ها فقط تغییر کنه ، اختلاف چندانی ایجاد نمیشه چون بخاطر حافظه ی کش های مشترک در هسته ی منطقی ، هر هسته ی منطقی عملکردی بصورت میانگین 20 تا 35 (میانگین 25) درصد از یه هسته ی فیزیکی داره . یعنی هر 3 تا 4 هسته ی منطقی ، برابر با 1 هسته ی فیزیکی هست (تازه اگه اون تعداد نخ برنامه برای اجرا وجود داشته باشه) .
هر چند 4790K هم حدود نیم گیگاهرتز فرکانسش از پردازنده تون بالاتر هه اما باز بخاطر مصرف و مخصوصا دما و همچنین قیمت و عدم تطابق اینها مخصوصا قیمت با کارایی ، 4790K و کلا i7 نسل 4 را توصیه نمیکنم .
m_agham@yahoo.com
31-12-24, 20:51
ممنون
پس با این صحبت ها میشه گفت باید از نسل ddr3 برم بالاتر،چون قویترین پردازنده نسل 4 همون 4790k هست...
خب الان برم سمت ddr5 یا 4؟
نمیخوام خیلی هزینه کنم، ولی سرعت هم خیلی برام مهمه و اینکه بعدها بتونم ارتقاع بدم.
با خودم میگفتم یه مین که سوکت LGA1700 بگیرم که از نظر ارتقاع به نسل های بالاتر پردازنده خیالم راحت باشه.
از طرفی ddr5 هم باشه که تنوع فرکانس و رم براش بیشتره و همینطور به روزتره
و اینکه پورت m.2 هم داشته باشه، و pcie ورژن 4 و اگه 5 هم داشته باشه که دیگه میشه گفت تا سالها نگرانی از بابت ارتقاعش نیست
m_agham@yahoo.com
31-12-24, 22:04
این مین ddr5 رو پیدا کردم به نظر چیز خوبی میاد.بدیش اینه فقط یه پورت pcie 4 داره، نه 3 داره نه 5
ایسوس PRIME B760M-K
گرافیک های pcie 4 هم که گرونه انگار
SajjadKhati
31-12-24, 23:41
yahoo.com[/MENTION];447713]
ممنون
پس با این صحبت ها میشه گفت باید از نسل ddr3 برم بالاتر،چون قویترین پردازنده نسل 4 همون 4790k هست...
همچین چیزی نگفتم .
شما اول لیست تمام نرم افزارهایی که کار میکنید را بگید تا بشه حدودی تصمیم گرفت که مشکل تون آیا پردازنده هست یا نه . و همچنین میتونین برای تصمیم دقیق تر ، task manager بخش cpu را نظارت کنین .
yahoo.com[/MENTION];447713]
خب الان برم سمت ddr5 یا 4؟
نمیخوام خیلی هزینه کنم، ولی سرعت هم خیلی برام مهمه و اینکه بعدها بتونم ارتقاع بدم.
با خودم میگفتم یه مین که سوکت LGA1700 بگیرم که از نظر ارتقاع به نسل های بالاتر پردازنده خیالم راحت باشه.
از طرفی ddr5 هم باشه که تنوع فرکانس و رم براش بیشتره و همینطور به روزتره
و اینکه پورت m.2 هم داشته باشه، و pcie ورژن 4 و اگه 5 هم داشته باشه که دیگه میشه گفت تا سالها نگرانی از بابت ارتقاعش نیست
ddr5 هزینه ی اضافی هست . برای نرم افزارهایی که تراکنش زیاد با رم دارن تا حدودی به درد میخوره که این نرم افزارها کم هستن مثل افترافکت .
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 01:26
من معمولا برنامه زیاد به صورت هم زمان ران میکنم.از چندین مرورگر گرفته تا اکسل.
فایل های اکسلم سنگینه از نظر داده هایی که داره و تنوع محاسبات
ویندوز 10 استفاده میکنم و فقط با چند تا مرورگر باز کردن رم 50 درصد رو پر میکنه.در کنارش تلگرام هم بازه
rbm
01-01-25, 08:37
سلام
چند وقت پیش توی یک سایت دیدم که مینی کیس استوک i5 نسل 7 رو با 8 گیگ رم DDR4 میداد 8 میلیون ! به نظرم نمی ارزه 6 میلیون بدی 2 تا قطعه بگیری!
با فروش کیس خودت و اون 6 میلیون که داری حتی تا i5 نسل 8 و ارتقا رم به 16 یا 32 انجام بدی !
شایدم I7 نسل 7 و بعدا یک گرافیک !
SajjadKhati
01-01-25, 09:53
من معمولا برنامه زیاد به صورت هم زمان ران میکنم.از چندین مرورگر گرفته تا اکسل.
فایل های اکسلم سنگینه از نظر داده هایی که داره و تنوع محاسبات
ویندوز 10 استفاده میکنم و فقط با چند تا مرورگر باز کردن رم 50 درصد رو پر میکنه.در کنارش تلگرام هم بازه
اون کاری که گفتم (عکس از بخش رم در task manager در بدترین و بیشترین وضعیت استفاده از رم و حتی cpu) تون را بذارید .
ولی طبق چیزهایی که گفتین ، به نظر میاد که به 32 گیگ رم نیاز دارین .
اکسل هم در سایتش زده که حداقل نیازمندی اش پردازنده ی 2 هسته ای هست . نمیدونم تا حداکثر چند هسته استفاده میکنه .
بنابراین همین 2 هسته ای هم که باشه ، پردازنده های روز ، سریعتر انجام میدن .
اما نسبت به هزینه ، بعید میدونم اون هم با 6 تومن براتون بصرفه . به نظر من با این مبلغ ، فقط رم تون را افزایش بدین . به پردازنده هیچ دستی نزنین . نه تعویض نسل و نه ارتقاء به 4790K .
حالا خیلی اگه دیدین با این بودجه سخت تونه ، و قیمت 4790K هم خوب گیرتون اومد ، این پردازنده را بگیرین که فکر کنم 4 تومنی بشه اما نباید انتظار تفاوت چندانی با این پردازنده داشته باشین .
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 12:45
سلام
چند وقت پیش توی یک سایت دیدم که مینی کیس استوک i5 نسل 7 رو با 8 گیگ رم DDR4 میداد 8 میلیون ! به نظرم نمی ارزه 6 میلیون بدی 2 تا قطعه بگیری!
با فروش کیس خودت و اون 6 میلیون که داری حتی تا i5 نسل 8 و ارتقا رم به 16 یا 32 انجام بدی !
شایدم I7 نسل 7 و بعدا یک گرافیک !
دقیقا. چرا باید یه پردازنده نسل 4 اینقدر قیمتش نزدیک به چند نسل بالاترش باشه.اونم استوک
همینطور رم، قیمتش نزدیکه به رم های فرکانس بالاتر از نسل بالاتر، که دقیقا 2 نسل بالاتر داره، که سال دیگه فکر کنم نسل ششم هم میاد
Speed Racer
01-01-25, 12:54
yahoo.com[/MENTION];447706]بعد از ده دوازده سال مجدد برگشتم انجمن
اکانت قبلیم اونقدر دیر اومدم که کلا فراموش کردم همه مشخصاتش رو:lol:
دوستان مشخصات سیستم من اینه:
پاور 530 وات گرین
مین maximus vi hero سوکت 1150 (رم ddr3 اما گرافیک تا ddr5 ساپورت میکنه) پورت pcie ورژن 3 داره
پردازنده i5-4670k
رم 2*4 گیگ فرکانس 1333 برند معمولی
هارد ssd از نوع سوکت ساتا
گرافیک 1 گیگ داشتم خراب شد که فعلا پردازنده گرافیک داره تا بعدا یه گرافیک 8 گیگ استوک بگیرم
خب این سیستم سال 92 جمع کردم که در زمان خودش خیلی خوب بود، ولی با سنگین شدن برنامه ها، الان رم داره کم میاره.از اونجایی که مین تا فرکانس 3000Mhz رو در حالت اورکلاک ساپورت میکنه، تصمیم گرفتم رم ها رو ارتقا بدم و همینطور پردازنده رو
طبق جستجویی که کردم با حدود 6 میلیون، پردازنده i7-4790k به همراه رم دوال 8 گیگ فرکانس 2400Mhz میشه تهیه کرد.
حالا سوالم اینه، به نظرتون همین هزینه رو بکنم و رم و پردازنده رو ارتقاع بدم یا صرفه نداره و کلا بیخیالش بشم برم از اول یه سیستم استوک ddr5 یا ddr4 تهیه کنم؟
نیازهایی که دارم،بیشتر سرعت بالاست.البته نه سرعت فضایی.چون خیلی اهل گیم نیستم، مخصوصا گیم سنگین.تهش یه کال اف دیوتی چیزی بزنم
رم هم در حد 16 گیگ کفایت میکنه برام. ولی رم فرکانس بالا روی نوع ddr3 اصلا تولید نمیشه،استوکش هم به سختی گیر میاد.مثلا بالای 2800 که اصلا تخمش رو ملخ خورده. اما توی نسل های بالاتر، به راحتی فرکانس های خیلی بالاتر هم هست حتی آکبند!
فقط سرعت بالا میخوام که در حال کار با نرم افزارها و برنامه هایی که دارم، تاخیر نداشته باشه.
مثلا وقتی چند تا برنامه باز میکنم، و یه هفتاد هشتادتایی پنجره رو مرورگر، وقتی کلیک میکنم روی پنجره ای از مرورگر، در حد نیم ثانیه تاخیر داره که خیلی رو مخه!
و اینکه خیلی هم نمیخوام هزینه کنم.
پیشنهادتون چیه دوستان؟
سلام
من خیلی برات گشتم و دیدم ارزش نداره ارتقاع بدی چون برای پردازنده i7-4790k باید 100درصد پول اضافی بدی ولی فقط 20 درصد کارایی بیشتری بدیت میاری. برای خرید نسل جدید هم چون قیمت ها به شدت بالا رفته فعلا نباید خرید کنی تا قیمت ها پایین بیاد. الان قیمت قطعات کامپیوتری حباب داره
بهترین کار اینه رمت رو افزایش بدی مثلا الان 2 تا 4 گیگ داری و می دونی 16 برات کافیه این دو تا رم 4 گیگ رو بفروش و دو تا رم 8 گیگ بخر. این ارتقاع مناسبه
با 16 گیگ رم کلی می تونی تب باز کنی. البته 2 گیگ سیستم عامل بر میداره و یک مقدار هم برای گرافیک مجتمعت نیازه که از رم بر داره چون کارت گرافیک مستقل نداری. الان که 8 گیگ رم داری احتمالا 5 یا 6 گیگ از رم می تونی استفاده کنی برای همین کم میاره. اگه برای کاری که داری انجام میدی 4 تا ماژول 8 گیگ بخری با 32 گیگ رم دیگه تا چند سال نیاز به ارتقاع نداری
یه مورد دیگه اینه که پاورت بالای 10 سال کارکرده و به نظرم بهتره تعویضش کنی یا ببری برات تست کنن ببینن سالمه یا نه البته خرج رو دستت میذاره ولی ارزشش رو داره
ضمنا اگه پردازندت رو اون موقع نو خریدی و استوک نیست به نظرم با پردازنده استوک تعویضش نکن ولی اگه این برات مهم نیست توی همین سایت مدل دقیق مادربرد و رم و پردازنده و هر قطعه ای که نیازی نداری رو بذار تا بهت قیمت بدن چقدر می تونی بفروشیشون و بعد اگه پولی هم داری که بذاری روی اون بذار و بودجه نهایی خودت رو اینجا اعلام کن تا بتونیم سیستم بر مبنای DDR4 بهت معرفی کنیم. فقط دقت کن به نظر برای ارتقاع باید یک پاور جدید هم بخری. اگه قراره در آینده یک گرافیک استوک هم بخری باید محاسبه کنیم سیستمت به چه پاوری احتیاج داره که از همین الان اون پاور بخری که بعدا مجبور به تعویض دوباره پاور نباشی
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 16:10
اون کاری که گفتم (عکس از بخش رم در task manager در بدترین و بیشترین وضعیت استفاده از رم و حتی cpu) تون را بذارید .
عکس های سیستم در حالتی که حدود 80 تا پنجره مرورگر بازه.و چند تا مرورگر هم تک پنجره بازه
یک فایل اکسل بازه(در حالت ثابت(محاسبات انجام شده))
تلگرام بازه
مدیاپلیر بازه
CPU
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
RAM
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Processes
عکسهای مربوط به بعد از بستن تمام مرورگرها و همینطور بستن فایل اکسل:
CPU
RAM
Processes
Speed Racer
01-01-25, 16:47
عکس های سیستم در حالتی که حدود 80 تا پنجره مرورگر بازه.و چند تا مرورگر هم تک پنجره بازه
تلگرام بازه
مدیاپلیر بازه
CPU
RAM
Processes
عکسهای مربوط به بعد از بستن تمام مرورگرها و همینطور بستن فایل اکسل:
CPU
RAM
Processes
با یک آنتی ویروس قوی بذار درایو C رو بررسی کنه ببینه سیستمت ویروسی شده یا نه. ولی قبلش برنامه AdwCleaner رو دانلود کن و بذار یه اسکن بکنه ببین چیزی پیدا می کنه یا نه. بعد page file رو بذار روی اعدادی که میگم و یکبار دیگه عکس بذار ببینیم چطوری شده روی درایو C باشه
Only the registered members can see the link
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 16:48
سلام
من خیلی برات گشتم و دیدم ارزش نداره ارتقاع بدی چون برای پردازنده i7-4790k باید 100درصد پول اضافی بدی ولی فقط 20 درصد کارایی بیشتری بدیت میاری. برای خرید نسل جدید هم چون قیمت ها به شدت بالا رفته فعلا نباید خرید کنی تا قیمت ها پایین بیاد. الان قیمت قطعات کامپیوتری حباب داره
بهترین کار اینه رمت رو افزایش بدی مثلا الان 2 تا 4 گیگ داری و می دونی 16 برات کافیه این دو تا رم 4 گیگ رو بفروش و دو تا رم 8 گیگ بخر. این ارتقاع مناسبه
با 16 گیگ رم کلی می تونی تب باز کنی. البته 2 گیگ سیستم عامل بر میداره و یک مقدار هم برای گرافیک مجتمعت نیازه که از رم بر داره چون کارت گرافیک مستقل نداری. الان که 8 گیگ رم داری احتمالا 5 یا 6 گیگ از رم می تونی استفاده کنی برای همین کم میاره. اگه برای کاری که داری انجام میدی 4 تا ماژول 8 گیگ بخری با 32 گیگ رم دیگه تا چند سال نیاز به ارتقاع نداری
یه مورد دیگه اینه که پاورت بالای 10 سال کارکرده و به نظرم بهتره تعویضش کنی یا ببری برات تست کنن ببینن سالمه یا نه البته خرج رو دستت میذاره ولی ارزشش رو داره
ضمنا اگه پردازندت رو اون موقع نو خریدی و استوک نیست به نظرم با پردازنده استوک تعویضش نکن ولی اگه این برات مهم نیست توی همین سایت مدل دقیق مادربرد و رم و پردازنده و هر قطعه ای که نیازی نداری رو بذار تا بهت قیمت بدن چقدر می تونی بفروشیشون و بعد اگه پولی هم داری که بذاری روی اون بذار و بودجه نهایی خودت رو اینجا اعلام کن تا بتونیم سیستم بر مبنای DDR4 بهت معرفی کنیم. فقط دقت کن به نظر برای ارتقاع باید یک پاور جدید هم بخری. اگه قراره در آینده یک گرافیک استوک هم بخری باید محاسبه کنیم سیستمت به چه پاوری احتیاج داره که از همین الان اون پاور بخری که بعدا مجبور به تعویض دوباره پاور نباشی
سلام
اقا دمت گرم وقت گذاشتی گشتی،خدا به وقتت برکت بده!
نکات جالبی گفتی
اول بگم که سیستم رو وقتی خریدم همه چیش نو بود به جز رم ها، اون زمان گفتم مین رو خوب بگیرم مابقی رو ارتقا میدم که دیگه اصلا نه فرصتش پیش اومد نه نیازی بود.
من سیستم بیشتر کار عادی میکردم، و به نظر خودم روی هیچ کدوم قطعات فشار بالایی نبوده.شاید یه هفت هشت باری گیم زدم اونم کال اف اونم نسخه های پایینش که انچنان درگیری رو سیستم نداشت به نظرم.
اما رم ها رو زیاد کار کشیدم.چون بوده سیستم 2 هفته سیستم کار میکردم، اسلیپ میکردم و خاموش نمیشده.در این حالت هم خب مشخصه که رم ها روشن هستن
مورد بعدی اینکه چند وقت پیش وسط یه بازی 2 بعدی، یهو سیستم هنگ کرد، بازش کردم دیدم گرافیک فنش نمیچرخه و به شدت هم داغه.عجیبتر دیدم که پاور هم فنش نمیچرخه
از اونجایی که خودم الکترونیک کار کردم، پاور رو باز کردم و کلیه خازن های الکترولیتش رو عوض کردم.هر چند سالم بودن ظاهری
یه تغییری هم توی مدار فنش دادم، چون به نظرم طراحش یه باگ بزرگ زده بود(بعدا کسی براش سوال بود چه باگی، بگه تا توضیح بدم)
زیر تست گرما، دیدم هیت سینک باید خیلی داغ بشه که دور فن بره بالا اینجوری مدام گرم بمونه عمر همه قطعات کم میشه!
برای همین مقاومت حرارتی قبلی رو تعویض کردم،و یه مقاومت حرارتی دیگه هم باهاش موازی کردم و کنار هم چسبوندم به هیت سینک شاتکی ها، که سطح مقطع بالاتر بره و سریعتر به حرارت واکنش بده،فابریک خودش فقط با چسب سلیکون چسبونده بود، و هم اینکه یه سوراخ رو هیت سینک زدم و یه واشر هم انداختم جلوی مقاومت حرارتی ها،و به هیت سینک پیچ مهره کردم و بعد هم چسب سلیکون،حالا علاوه بر رسیدن گرما از پشت،از جلوی مقاومت ها هم حرارت میرسه.چسب هم که سایر نقاط مقاومت ها رو پوشش داده،با این کار سطح مقطع در واقع 4 برابر شد نسبت به حالت فابریکش. و چون موازی شدن،مقاومت معادل نصف شد.
بخوام ساده بگم، مثل همون رم دوال شده، گرما به صورت همزمان هر دو مقاومت رو شروع به کاهش میده که این باعث میشه دور فن سریعتر بره بالا و قطعات خنک تر از قبل باشن...
اما اینکه برای سیستم جدید باید تعویض بشه، حرفتون کاملا منطقی هست.برای گرافیک یه دوستی مدل 8 گیگ سافایر نیتروپلاس رو پیشنهاد داد که به نظرم گزینه خوبیه اگه بشه یه کم کار و قیمت مناسب پیدا کرد...
اگه بخوام فقط رم بگیرم، مگر فرکانس 1600 اینا بگیرم، این فرکانس بالاها خیلی قیمت بالا میدن انگار نه انگار که استوکه و 2 تا نسل بالاتر هم دارن،مخصوصا نسل ddr4 که فرکانس بالاتر قیمت کمتر دارن
راجع به پردازنده حق با شماست، 4 میلیون ارزش نداره بدی برای یه نسل 4 استوک، وقتی نسل های بالاتر قیمت های مناسب تری دارن.
راجع به بودجه، بستگی داره، اگه بدونم میشه یه چیزی خرید که نسبت به هزینه اش خیلی ارزش داره، در اون صورت هزینه میکنم بیشتر.
مثلا در حدود 20 تومن.ولی یه چیزی باشه که بدونم تا سالها بی نیازم میکنه از ارتقاع.مثل همین سیستم خودم که 11 سال کامل جواب بود
Speed Racer
01-01-25, 17:19
yahoo.com[/MENTION];447728]سلام
اقا دمت گرم وقت گذاشتی گشتی،خدا به وقتت برکت بده!
نکات جالبی گفتی
اول بگم که سیستم رو وقتی خریدم همه چیش نو بود به جز رم ها، اون زمان گفتم مین رو خوب بگیرم مابقی رو ارتقا میدم که دیگه اصلا نه فرصتش پیش اومد نه نیازی بود.
من سیستم بیشتر کار عادی میکردم، و به نظر خودم روی هیچ کدوم قطعات فشار بالایی نبوده.شاید یه هفت هشت باری گیم زدم اونم کال اف اونم نسخه های پایینش که انچنان درگیری رو سیستم نداشت به نظرم.
اما رم ها رو زیاد کار کشیدم.چون بوده سیستم 2 هفته سیستم کار میکردم، اسلیپ میکردم و خاموش نمیشده.در این حالت هم خب مشخصه که رم ها روشن هستن
مورد بعدی اینکه چند وقت پیش وسط یه بازی 2 بعدی، یهو سیستم هنگ کرد، بازش کردم دیدم گرافیک فنش نمیچرخه و به شدت هم داغه.عجیبتر دیدم که پاور هم فنش نمیچرخه
از اونجایی که خودم الکترونیک کار کردم، پاور رو باز کردم و کلیه خازن های الکترولیتش رو عوض کردم.هر چند سالم بودن ظاهری
یه تغییری هم توی مدار فنش دادم، چون به نظرم طراحش یه باگ بزرگ زده بود(بعدا کسی براش سوال بود چه باگی، بگه تا توضیح بدم)
زیر تست گرما، دیدم هیت سینک باید خیلی داغ بشه که دور فن بره بالا اینجوری مدام گرم بمونه عمر همه قطعات کم میشه!
برای همین مقاومت حرارتی قبلی رو تعویض کردم،و یه مقاومت حرارتی دیگه هم باهاش موازی کردم و کنار هم چسبوندم به هیت سینک شاتکی ها، که سطح مقطع بالاتر بره و سریعتر به حرارت واکنش بده،فابریک خودش فقط با چسب سلیکون چسبونده بود، و هم اینکه یه سوراخ رو هیت سینک زدم و یه واشر هم انداختم جلوی مقاومت حرارتی ها،و به هیت سینک پیچ مهره کردم و بعد هم چسب سلیکون،حالا علاوه بر رسیدن گرما از پشت،از جلوی مقاومت ها هم حرارت میرسه.چسب هم که سایر نقاط مقاومت ها رو پوشش داده،با این کار سطح مقطع در واقع 4 برابر شد نسبت به حالت فابریکش. و چون موازی شدن،مقاومت معادل نصف شد.
بخوام ساده بگم، مثل همون رم دوال شده، گرما به صورت همزمان هر دو مقاومت رو شروع به کاهش میده که این باعث میشه دور فن سریعتر بره بالا و قطعات خنک تر از قبل باشن...
اما اینکه برای سیستم جدید باید تعویض بشه، حرفتون کاملا منطقی هست.برای گرافیک یه دوستی مدل 8 گیگ سافایر نیتروپلاس رو پیشنهاد داد که به نظرم گزینه خوبیه اگه بشه یه کم کار و قیمت مناسب پیدا کرد...
اگه بخوام فقط رم بگیرم، مگر فرکانس 1600 اینا بگیرم، این فرکانس بالاها خیلی قیمت بالا میدن انگار نه انگار که استوکه و 2 تا نسل بالاتر هم دارن،مخصوصا نسل ddr4 که فرکانس بالاتر قیمت کمتر دارن
راجع به پردازنده حق با شماست، 4 میلیون ارزش نداره بدی برای یه نسل 4 استوک، وقتی نسل های بالاتر قیمت های مناسب تری دارن.
راجع به بودجه، بستگی داره، اگه بدونم میشه یه چیزی خرید که نسبت به هزینه اش خیلی ارزش داره، در اون صورت هزینه میکنم بیشتر.
مثلا در حدود 20 تومن.ولی یه چیزی باشه که بدونم تا سالها بی نیازم میکنه از ارتقاع.مثل همین سیستم خودم که 11 سال کامل جواب بود
برای اینکه سیستم 20 میلیونی بهت معرفی کنیم اسم کامل و انگلیسی کارت گرافیک رو تایپ کن و به اضافه قطعاتی که برای سیستم جدید نیاز داری. مثلا مادربرد و پردازنده و رم و پاور و کولر پردازنده که ضروری هستن و مثلا قاب کیس یا اس اس دی M.2 هم نیازه؟ البته باید ببینیم با 20 میلیون می شه قطعات دیگه هم کنار این قطعات گرفت یا نه. اگه قاب کیس جدید نیازی نیست باید مدل دقیق قدیمیش رو بگی ببینیم با قطعات جدید سازگاری داره
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 17:46
با یک آنتی ویروس قوی بذار درایو C رو بررسی کنه ببینه سیستمت ویروسی شده یا نه. ولی قبلش برنامه AdwCleaner رو دانلود کن و بذار یه اسکن بکنه ببین چیزی پیدا می کنه یا نه. بعد Virtualization که Disabled کردی بذار روی اعدادی که میگم و یکبار دیگه عکس بذار ببینیم چطوری شده روی درایو C باشه
اون نرم افزار رو دانلود اجرا کردم.3 تا فایل شناسایی کرد که دیلیت زدم.
اما این مورد بعدی که گفتی نفهمیدم چیه.این پنجره از کدوم قسمت اومده؟
SajjadKhati
01-01-25, 18:07
تلگرام بازه
مدیاپلیر بازه
RAM
Processes
سلام
تقریبا میشه گفت که به 13.3 گیگ حافظه در این زمانی که عکس گرفتین ، نیاز دارین .
بنابراین ارتقاء رم به 16 گیگ ، تا حد زیادی باعث رفع مشکل کمبود حافظه تون میشه .
دوما در این لحظه که عکس گرفتین ، همونطور که میبینین ، مرورگر firefox داره رم زیاد (که معمولا برای این حد از سربرگ طبیعی هست) و همچنین پردازنده ی زیادی مصرف میکنه .
چهار تا از زیرفرآیندهای firefox ، همونطور که میبینید ، بسیار cpu مصرف میکنه (26 و 16 و 15 و 27 درصد) . ممکنه این بخاطر کدهای بعضی از سایت ها باشه (که با مدیریت و نرفتن به این سایت ها میتونین این مشکل را کنترل کنین) و یا ممکنه بخاطر خود firefox یا پلاگین هایی یا چیز دیگه ای باشه .
با مدیریت و اجرای task manager ای که در خود مرورگرها تعبیه شده ، میتونین اطلاعات بیشتری کسب کنین . همچنین میتونین با بستن اون قسمت ها در task manager ئه مرورگر ، ببینین که چه تاثیری میذاره .
به هر حال ، هر چند شاید تاثیری نداشته باشه ولی به عنوان تست فرضا میتونین مرورگرتون را عوض کنین (مثلا ms edge) و ببینین مصرف مخصوصا cpu اش چطور میشه .
بعضی از سایت ها حتی بعد از اتمام بارگذاری هم ممکنه از cpu یا gpu بصورت مدام استفاده کنن (فرضا سایت های بازی آنلاین یا مثل سایت msn که آب و هوا را میبینیم و ...) .
SajjadKhati
01-01-25, 18:19
yahoo.com[/MENTION];447730]اون نرم افزار رو دانلود اجرا کردم.3 تا فایل شناسایی کرد که دیلیت زدم.
به page file دست نزنین .
ربطی به این نداره .
قبلا که یه مختصر درباره ی pagefile توضیح دادم .
غیر فعال کردنش برای کسانی که رم کاملا زیادی دارند ، اون هم باز هم کار اشتباهی هست . فکر میکنن که غیر فعال کردنش باعث افزایش سرعت میشه (چون از حافظه ی جانبی به عنوان حافظه ی اصلی استفاده نکنه) اما چون سیستم عامل هوشمند هست ، اولا بسیار بسیار ناچیز و قابل حس نیست و دوما اگر رم کم بیاد (مخصوصا برای شما که حافظه تون بسیار کمه) ، براشون یا خطای اجرای برنامه میده یا برنامه کرش میشه یا اگه برنامه ی حیاتی ویندوز باشه که سیستم اتوماتیک ریست میشه .
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 18:24
برای اینکه سیستم 20 میلیونی بهت معرفی کنیم اسم کامل و انگلیسی کارت گرافیک رو تایپ کن و به اضافه قطعاتی که برای سیستم جدید نیاز داری. مثلا مادربرد و پردازنده و رم و پاور و کولر پردازنده که ضروری هستن و مثلا قاب کیس یا اس اس دی M.2 هم نیازه؟ البته باید ببینیم با 20 میلیون می شه قطعات دیگه هم کنار این قطعات گرفت یا نه. اگه قاب کیس جدید نیازی نیست باید مدل دقیق قدیمیش رو بگی ببینیم با قطعات جدید سازگاری داره
کارت گرافیک Sapphire Nitro Plus Rx 580 8G GDDR5
البته منظورم از هزینه تا 20 تومن، فقط برای 3 قطعه مین، رم، پردازنده بود. برای سایر قطعات جدا هزینه میکنم.
پاور و کولر با توجه به سیستم مورد نظر
کیس همینی که از سال 84 گرفتم، و سیستم سال 92 رو هم روش سوار کردم، جوابه برام، اما این جدیدا نمیدونم بهش میخورن یا نه، اگه خوردن که چه بهتر، اگه نخوردن یه کیس فوق العاده معمولی استوک میگیرم، کیس ویترینی، زرق و برقی، ماشین عروسی،شب پارتی،نورافشان، شهرفرنگ نمیخوام، نه به خاطر هزینه اش، کلا حال نمیکنم با نور پردازی روی کیس و کیبرد موس و این چیزا.ترجیح میدم زیبایی رو فقط تو مونیتور با کیفیت ببینم. (این چیزا سلیقه ایه دیگه، اونایی که عشق این چیزا رو دارید، نیاید بزنید منو)
کیبرد و موس هم که جزو کیس حساب نمیشه،اما گفتنش خالی از لطف نیست، که همینی که دارم ازش راضیم، از سال 84 داره کار میکنه مردونه. مکانیکی بدون سیم.زمانی که سکه 100 هزار بود، من این کیبرد و موس رو خریدم 35 هزار.با 6 تا باطری شارژی فابریک و گیرنده وایرلسش که خودش شارژر باطری هم بود...
برای حافظه ssd میخوام در اینده از نوع nvram بگیرم،با سرعت متوسط 8 گیگ.
مانیتور هم در اینده میخوام چند تا به صورت همزمان داشته باشم،که فکر میکنم همون کارت گرافیک هندلش کنه.
الان فقط سرعت نیازمه.تعداد پورت اصلا نیازم نمیشه.میتونم بگم بعضی پورت های همین مین خودم حتی نمیدونم برای چی هست! یا
بعضی پورت های usb که داره حتی یک بار هم استفاده نکردم.یا بعضی پورت های ساتایی که داره.
این روان بودن برنامه ها که معمولا هم به صورت موازی ازشون کار میکشم، خیلی برام مهمه، مثلا وقتی روش کلیک میکنی سریع پاسخ بده، و تاخیر نکنه. مخصوصا روی همین مرورگر و اکسل
که وقتی باز میکنم اکسل که حدود 10 ثانیه طول میکشه بالا بیاد.مرورگر هم حدود 1 ثانیه.و وقتی هم بالا میاد حالت لود شدن از بالا به پایین صفحه رو میبینم که واقعا رو مخه!
Speed Racer
01-01-25, 18:40
yahoo.com[/MENTION];447730]اون نرم افزار رو دانلود اجرا کردم.3 تا فایل شناسایی کرد که دیلیت زدم.
دوست عزیز من یک مقایسه ای بین سیستم خودم و شما کردم دیدم پردازنده سیستم من تقریبا 300 درصد از پردازنده شما ضعیف تره و مقدار حافظه رم سیستمم هم 100 درصد از شما کمتره ولی من می تونم 50 تا تب باز کنم چه فایرفاکس و چه کروم ولی مصرف رم بیشتر از 90 درصد نمی شه.
به نظر من سیستم شما یک مشکل ویروسی شدن داره یا باید دوباره ویندوز نصب کنی اگه ویروس به قسمت هاییش آسیب رسونده. من چندین بار این مشکل برام به وجود اومده و هر بار که کلی بررسی کردم دیدم مشکل از انواع ویروس بوده. منظورم همه نوعشه مثلا Malware که کلا همه اینا رو من میگم ویروس گرچه از نظر معنی با هم فرق دارن
اونی که گفتم تغییر pagefile هست چون وقتی سیستم عامل نصب می کنی به صورت خودکار روی Automatically هست ولی شما اگه می خوای موقعی که ویندوز بوت شد page file بیشتری داشته باشی می تونی خودت عددش رو تنظیم کنی. یک قسمت مینیمم و یک قسمت ماکیزیمم داره و مینمم روی 2 یا 4 گیگ باشه و ماکیزیمم روی 8 تا 12 گیگ باشه. این اعداد رو باید در 1024 ضرب کنی تا مگابایتش بدست بیاد. مثلا 2 گیگ می شه 2048 و 4 گیگ می شه 4096
بازم میگم سیستم شما یک مشکلی داره چون سیستمی به این قدرتمندی به نسبت سیستم من نباید با چند تا تب انقدر مصرف رمش بالا بره. اگه دیدی مشکل از ویروس بوده و مشکل حل شد بذار page file روی اتوماتیک باشه و بهش دست نزن. روش تغییر دادنش رو توی لینک زیر می بینی در ویندوز 10
توی این لینک می بینی هر دو رو گذاشته روی 16384 مگابایت و بعد روی Set کلیک می کنه که این به نظرم اشتباهه. مینیممش که عدد بالاییه روی 2 یا 4 گیگ کافیه
SajjadKhati
01-01-25, 18:53
yahoo.com[/MENTION];447733]
این روان بودن برنامه ها که معمولا هم به صورت موازی ازشون کار میکشم، خیلی برام مهمه، مثلا وقتی روش کلیک میکنی سریع پاسخ بده، و تاخیر نکنه. مخصوصا روی همین مرورگر و اکسل
که وقتی باز میکنم اکسل که حدود 10 ثانیه طول میکشه بالا بیاد.مرورگر هم حدود 1 ثانیه.و وقتی هم بالا میاد حالت لود شدن از بالا به پایین صفحه رو میبینم که واقعا رو مخه!
اصلا این تاپیک را زدید که همین موضوع را داریم بررسی میکنیم دیگه .
به نظر میاد که اکسل را در اون تصویر اجرا نکردید ولی این کندی بخاطر چیزی که گفتم (سایت یا مرورگر firefox) هست .
وقتی هم نه رم جایی داشته باشه و نه cpu سرش خلوت باشه و تا 100 درصد استفاده باشه ، کاملا همین حالت لود شدنی که توصیف کردید ، طبیعی هه .
در این حالت حتی با کلیک روی برنامه ی ساده ای مثل explorer ویندوز هم همینطور میشه . هر سیستمی که این وضع براش پیش بیاد (لود بسیار زیاد رم و cpu یا gpu یا ssd یا حتی یکی از این موارد) ، این مورد براش پیش میاد .
Speed Racer
01-01-25, 19:02
yahoo.com[/MENTION];447733]کارت گرافیک Sapphire Nitro Plus Rx 580 8G GDDR5
البته منظورم از هزینه تا 20 تومن، فقط برای 3 قطعه مین، رم، پردازنده بود. برای سایر قطعات جدا هزینه میکنم.
پاور و کولر با توجه به سیستم مورد نظر
کیس همینی که از سال 84 گرفتم، و سیستم سال 92 رو هم روش سوار کردم، جوابه برام، اما این جدیدا نمیدونم بهش میخورن یا نه، اگه خوردن که چه بهتر، اگه نخوردن یه کیس فوق العاده معمولی استوک میگیرم، کیس ویترینی، زرق و برقی، ماشین عروسی،شب پارتی،نورافشان، شهرفرنگ نمیخوام، نه به خاطر هزینه اش، کلا حال نمیکنم با نور پردازی روی کیس و کیبرد موس و این چیزا.ترجیح میدم زیبایی رو فقط تو مونیتور با کیفیت ببینم. (این چیزا سلیقه ایه دیگه، اونایی که عشق این چیزا رو دارید، نیاید بزنید منو)
کیبرد و موس هم که جزو کیس حساب نمیشه،اما گفتنش خالی از لطف نیست، که همینی که دارم ازش راضیم، از سال 84 داره کار میکنه مردونه. مکانیکی بدون سیم.زمانی که سکه 100 هزار بود، من این کیبرد و موس رو خریدم 35 هزار.با 6 تا باطری شارژی فابریک و گیرنده وایرلسش که خودش شارژر باطری هم بود...
برای حافظه ssd میخوام در اینده از نوع nvram بگیرم،با سرعت متوسط 8 گیگ.
مانیتور هم در اینده میخوام چند تا به صورت همزمان داشته باشم،که فکر میکنم همون کارت گرافیک هندلش کنه.
الان فقط سرعت نیازمه.تعداد پورت اصلا نیازم نمیشه.میتونم بگم بعضی پورت های همین مین خودم حتی نمیدونم برای چی هست! یا
بعضی پورت های usb که داره حتی یک بار هم استفاده نکردم.یا بعضی پورت های ساتایی که داره.
با توجه به مطالبی که گفتی نیازی به خرید سیستم جدید نیست چون سیستمی که داری خیلی قویه و باید ببینی مشکل از چیه که در باز شدن مثلا مرورگر با اکسل تاخیر داره. اگه سیستم عاملت روی یک اس اس دی ساتا سالم نصب شده باشه دیگه مطمئن باش که یک مشکلی در سیستم عامل به وجود اومده که اینجوری شده. اگه این مشکل حل بشه فقط کافیه رم سیستمت رو از 8 به 16 ارتقا بدی و نیازی به هزینه کردن الکی نیست
اما اگر بخواهی سیستمت رو ارتقاع بدی و این ارتقاع دادن ربطی به این مشکل نداشته باشه اون بحثش جداست و سر فرصت می گردم یک سیستم بهت معرفی می کنم
الان به دلیل افزایش قیمت دلار نباید سیستم بگیری تا قیمت پایین بیاد چون چند میلیون ضرر می کنی چون تو اخبار اومده که دارن بررسی می کنن که دلار بیاد پایین.
m_agham@yahoo.com
01-01-25, 23:51
اصلا این تاپیک را زدید که همین موضوع را داریم بررسی میکنیم دیگه .
به نظر میاد که اکسل را در اون تصویر اجرا نکردید ولی این کندی بخاطر چیزی که گفتم (سایت یا مرورگر firefox) هست .
وقتی هم نه رم جایی داشته باشه و نه cpu سرش خلوت باشه و تا 100 درصد استفاده باشه ، کاملا همین حالت لود شدنی که توصیف کردید ، طبیعی هه .
در این حالت حتی با کلیک روی برنامه ی ساده ای مثل explorer ویندوز هم همینطور میشه . هر سیستمی که این وضع براش پیش بیاد (لود بسیار زیاد رم و cpu یا gpu یا ssd یا حتی یکی از این موارد) ، این مورد براش پیش میاد .
اومدم و اینبار با مرورگر کروم و مایکروسافت اج تست گرفتم.
بعد از بسته شدن تمام پنجره های کروم
اما رو کروم انگار کار کردن یه مقدا بگی نگی، روون تره.اما باز هم رم پر میکنه.حالا پردازنده رو حق میدم، چون داره گرافیک رو هم پردازش میکنه.ولی عجیبه که وقتی مرورگرها بسته ست،پردازش حدود 2 تا 7 درصده.یعنی همون مقدار پردازش داره صرف گرافیک در حالت عادی میشه.مرورگرها هم دارن سایت بورس رو باز میکنن.انچنان گرافیکی هم که اونور نیست.نمیدونم چرا پردازنده چرا باید اینقدر درگیر بشه براشون
m_agham@yahoo.com
02-01-25, 00:09
اومدم یه کار دیگه کردم.به جای سایت بورس، پنل اینترنت سایت مخابرات رو باز کردم.همون 80 تا پنجره روی فایرفاکس
این شد نتایج
خب رم نصفه هم نشد.پردازنده هم که انگار نه انگار.
یعنی سایت بورس اینقدر سنگینه؟
SajjadKhati
02-01-25, 07:44
سلام
از لحاظ مصرف حافظه ، تا اون لحظه توی عکس ، مرورگر edge با مصرف حدود ۱۲.۴ ، بهتر از همه عمل کرد .
Cpu هم که فرقی نداشتن با هم (طبق عکس میگم) .
گفتم که بسته به کدهای سایت داره .
حالا اینکه کدوم قسمت از سایت بورس ، چه کدی داره که باعث این میشه را نمیدونم .
rbm
02-01-25, 12:45
سایت های بورسی برای اینکه نمودار ها و کندل ها رو بروز کنند که همزمان روی فیلترهای انجام شده و اندیکاتور ها و سایر موارد اثر میزاره، از کدهای جاوا و ایجکس استفاده میکنند که اکثرا کلاینت ساید هستند ، یعنی پردازش کد ها بجای سرور مستقیما توسط مرورگر کاربر انجام میشه که باعث میشه رم و پردازنده مشغول بشه
الان همه مرورگر های این قابلیت رو دارند که وقتی نشانگر ماوس رو روی تب قرار بدین، بهتون میگه که اون تب در لحظه چقدر از رم رو اشغال کرده
m_agham@yahoo.com
02-01-25, 22:24
سلام
از لحاظ مصرف حافظه ، تا اون لحظه توی عکس ، مرورگر edge با مصرف حدود ۱۲.۴ ، بهتر از همه عمل کرد .
Cpu هم که فرقی نداشتن با هم (طبق عکس میگم) .
گفتم که بسته به کدهای سایت داره .
حالا اینکه کدوم قسمت از سایت بورس ، چه کدی داره که باعث این میشه را نمیدونم .
اره مرورگر اج روون تر بود.اشتباهی نوشتم کروم....
سایت بورس چون مدام اطلاعاتش بروز میشه هر چند لحظه یه بار، شاید به خاطر اونه
- - - Updated - - -
سایت های بورسی برای اینکه نمودار ها و کندل ها رو بروز کنند که همزمان روی فیلترهای انجام شده و اندیکاتور ها و سایر موارد اثر میزاره، از کدهای جاوا و ایجکس استفاده میکنند که اکثرا کلاینت ساید هستند ، یعنی پردازش کد ها بجای سرور مستقیما توسط مرورگر کاربر انجام میشه که باعث میشه رم و پردازنده مشغول بشه
الان همه مرورگر های این قابلیت رو دارند که وقتی نشانگر ماوس رو روی تب قرار بدین، بهتون میگه که اون تب در لحظه چقدر از رم رو اشغال کرده
رفتم از داخل تنظیمات، قسمت جاوا اکسریپت، ادرس سایت بورس رو دادم به قسمت بلاک.الان ادرس رو که میزنی پنجره خالی میاد و متصل نمیشه به سایت.اما بازم همچنان تعداد زیاد که میشه سنگین میشه رم و پردازنده
m_agham@yahoo.com
02-01-25, 22:28
با نرم افزار CPU-Z و AIDA یه تست سریع از رم گرفتم. برند رم نوشته کینگستون(فکر میکردم برند معمولی باشه،نمیدونستم کینگستونه) فرکانس که همون 1333 مگا هست که گفته تا 1600 میشه اورکلاکش کرد.زمان تاخیر هم نوشته 9.9.9.24
تو قسمت dram:fsb ratio زده 20:3 که به وضوح نشون میده تعامل پردازنده و رم در چه وضعیت غمناکیه!
به نظرتون رم استوک 16 با 4 ماژول 4 گیگی، با فرکانس 2400 مگا و تاخیر 9.11.11.31، با قیمت 1.600 ارزش خرید داره؟
میخواستم اگه قیمت مناسب پیدا کردم،2 تا رم 8 بندازم که با رم های خودم بشه 24 گیگ.ولی فروشنده ها نمیدونم چرا اینقدر قطعات 2 نسل پایینتر رو گرون میدن.ارزش خرید نداره به نظرم با این قیمت ها
SajjadKhati
03-01-25, 09:32
اره مرورگر اج روون تر بود.اشتباهی نوشتم کروم....
سایت بورس چون مدام اطلاعاتش بروز میشه هر چند لحظه یه بار، شاید به خاطر اونه
به این ربط چندانی شاید نداشته باشه.
با نرم افزار CPU-Z و AIDA یه تست سریع از رم گرفتم. برند رم نوشته کینگستون(فکر میکردم برند معمولی باشه،نمیدونستم کینگستونه) فرکانس که همون 1333 مگا هست که گفته تا 1600 میشه اورکلاکش کرد.زمان تاخیر هم نوشته 9.9.9.24
تو قسمت dram:fsb ratio زده 20:3 که به وضوح نشون میده تعامل پردازنده و رم در چه وضعیت غمناکیه!
به نظرتون رم استوک 16 با 4 ماژول 4 گیگی، با فرکانس 2400 مگا و تاخیر 9.11.11.31، با قیمت 1.600 ارزش خرید داره؟
میخواستم اگه قیمت مناسب پیدا کردم،2 تا رم 8 بندازم که با رم های خودم بشه 24 گیگ.ولی فروشنده ها نمیدونم چرا اینقدر قطعات 2 نسل پایینتر رو گرون میدن.ارزش خرید نداره به نظرم با این قیمت ها
خیلی در پی تاخیر رم و اینها نباشین مخصوصا با این سیستم که فقط در حالت اورکلاک بیش از فرکانس 1866 را ارائه میکنه .
بیشتر از همه ، حجم رم مهم هست .
دوما اینکه شما الان وقتی رفتار سایت را نشناختین ، یعنی نمیدونین با باز کردن یه سربرگ از اون سایت ، وقتی در کدوم قسمت سایت یا چه رویداد از سایت را که رقم میزنین ، چقدر رم و همچنین چقدر cpu مصرف میکنه ، نمیشه سرخود منابع تون را ارتقاء بدین (حالا رم ، تقریبا مشخص هست و طبق همون اطلاعات task manager ، حجم 16 گیگ ، تقریبا کافی هست اما مصرف cpu را که این طور نمیشه متوجه شد . فقط طبق اطلاعات task manager الان میدونیم که 4 هسته را کامل استفاده میکنه ، ولی نمیدونیم تا چند هسته ی دیگه براش کافی هست) .
اول باید متوجه بشید که فرضا یه سربرگ را که باز میکنین (در چه قسمت از اون سایت که میرین یا در چه رویدادی اش) ، چه مقدار cpu مصرف میکنه .
با این حال شما اگه رم تون را هم که بیشتر کنین اما احتمالا همچنان مشکل cpu تون وجود خواهد داشت (توی همون سایت هایی که عکس فرستادین) .
یا اینکه طبق استفاده تون اگه یه سربرگ ، کمتر از 4 هسته استفاده میکنه ، تعداد سایت هایی را که در سربرگ باز میکنین ، کمتر سربرگ باز کنین .
Speed Racer
03-01-25, 09:58
yahoo.com[/MENTION];447738]اومدم یه کار دیگه کردم.به جای سایت بورس، پنل اینترنت سایت مخابرات رو باز کردم.همون 80 تا پنجره روی فایرفاکس
این شد نتایج
خب رم نصفه هم نشد.پردازنده هم که انگار نه انگار.
یعنی سایت بورس اینقدر سنگینه؟
قبلش اینو بگم که اصلا طرف بورس نرو که هرکی رفته کلی ضرر کرده اونایی هم که سود کردن سودش خیلی کم بوده. توجه کن که دولت می خواد ملت پولاشونو ببرن توی بورس که همه سود به خودش برسه ولی شما چنین اشتباهی نکن که البته راجع به اینا کلی خبر توی فضای مجازی منتشر کردم که الان ملت می دونن سرمایه هاشون رو کجا ببرن. شما یک میلیون هم داری نبر توی بورس که اشتباه بزرگیه
یک اشتباهی که شما می کنی اینه که خودت رو ملزم کردی که حتما باید 80 تب از فلان سایت باز کنی در حالی که اصلا چنین چیزی نیازی نیست. مثلا خیلی از سایت های جهانی هم که معروف هستن بهینه نیستن و مصرف رم و پردازنده رو بالا می برن که من خودم وارد این سایت ها نمیشم مگه اینکه واقعا ضروری باه که اونم یک یا دو تب باز می کنم. شما هم اگه وارد این سایت شدی نیازی به باز کردن 80 تب نیست مثلا 5 تا تب باز کن که یکیش صفحه اصلی سایته
حتی با فرض داشتن رم 8 گیگ این سیستم شما نیست که ضعیفه بلکه نحوه کار شما با کامپیوتر اشتباهه که می خوای کلی برنامه رو همزمان با هم باز کنی که اصلا نیازی به اینکار نیست و شما باید از سیستمت بهینه استفاده کنی
m_agham@yahoo.com
03-01-25, 18:25
قبلش اینو بگم که اصلا طرف بورس نرو که هرکی رفته کلی ضرر کرده اونایی هم که سود کردن سودش خیلی کم بوده. توجه کن که دولت می خواد ملت پولاشونو ببرن توی بورس که همه سود به خودش برسه ولی شما چنین اشتباهی نکن که البته راجع به اینا کلی خبر توی فضای مجازی منتشر کردم که الان ملت می دونن سرمایه هاشون رو کجا ببرن. شما یک میلیون هم داری نبر توی بورس که اشتباه بزرگیه
یک اشتباهی که شما می کنی اینه که خودت رو ملزم کردی که حتما باید 80 تب از فلان سایت باز کنی در حالی که اصلا چنین چیزی نیازی نیست. مثلا خیلی از سایت های جهانی هم که معروف هستن بهینه نیستن و مصرف رم و پردازنده رو بالا می برن که من خودم وارد این سایت ها نمیشم مگه اینکه واقعا ضروری باه که اونم یک یا دو تب باز می کنم. شما هم اگه وارد این سایت شدی نیازی به باز کردن 80 تب نیست مثلا 5 تا تب باز کن که یکیش صفحه اصلی سایته
حتی با فرض داشتن رم 8 گیگ این سیستم شما نیست که ضعیفه بلکه نحوه کار شما با کامپیوتر اشتباهه که می خوای کلی برنامه رو همزمان با هم باز کنی که اصلا نیازی به اینکار نیست و شما باید از سیستمت بهینه استفاده کنی
من تقریبا میشه گفت 9 ساله بورس فعالم.دیگه از آب و گل دراومدم. ولی صحبت هات رو قبول دارم.برای کسانی که میخوان تازه وارد بشن خیلی باید محتاط باشند...
اما اینکه چرا 80 تا سربرگ باز میکنم و چه نیازی هست.من روی اکسل فرمول هایی نوشتم که باهاش داده هایی رو بررسی میکنم و خروجی میگیرم که خود سازمان بورس در اختیار عموم قرار نمیده.
اما در بخشی از این نرم افزار، نیاز به حذف یه سری داده ها هست که فقط به صورت دستی میشه فهمید اون داده های مشکل دارن.یعنی باید نماد رو باز کنم مطمئن بشم داده ای که لازم هست صحیحه.برای همین باید باز بشن.همیشه 80 تا نیست،گاهی شاید 30 تا باشن گاهی 120 تا...
اما اگه بخوام دستی باز کنم نگاه کنم ببندم خیلی زمان بره.برای همین دادم اکسل خودش همرو توی یه مرورگر باز میکنه بعد من با چند تا کلیک متوجه میشم چه خبره و کلوز میکنم یکی یکی
حالا وقتی هم رم میچسبه هم پردازنده، وقتی اون چند تا کلیک میخوام بکنم روی اون صفحه،این دیر پاسخ میده، خیلی رو مخه!
rbm
04-01-25, 13:32
به نظرم برو سراغ تغییر سیستم به نسل جدید و ddr4 -
مینی پی سی های hp با 16 گیگ رم DDR4 و پردازنده i5 نسل 7 یا 8 رو اگه استفاده کنی واقعا اختلاف رو احساس میکنی ! وقتی چندین کار با سیستم انجام میدی، نیاز به تعداد هسته و رشته بالا و رم با فرکانس بالا داری که حداقل بین جابه جایی بین اکسل و مرورگر یا حتی تب های مرورگر اتلاف زمانی نداشته باشی
درمورد مینی کیس ها این شایعات بدردنخور بودن و فلان رو باور نکن - هم قطعاتش موجوده و هم همه تعمیرکارها این سیتسم ها رو تعمیر میکنند!
اتفاقا من برای یک شرکت مدیریت سرمایه که 10-12 تا کارمند مسلط به بورس داشت و با سرمایه مردم کار میکردن، بخاطر داشتن محدودیت بودجه (چون تعداد زیادی مانتیور بزرگ و با کیفیت میخواستن) از همین مینی کیس ها استفاده کردم و الان بعد 4 سال خرابی آنچنانی پیش نیومده و مشکلات سخت افزاری که داشتن بخاطر نگهداری ضعیف خودشون بوده (گذاشتن کیس روی زمین که باعث ورورد گرد و خاک و ضربه خوردن ناگهانی میشد و چندباری هم نوسان برق بخاطر انجام جوشکاری داخل دفتر بدون قطع کردن سیستم ها!)
Speed Racer
08-01-25, 05:32
به هیچ عنوان خرید قطعات استوک برای کیس رو توصیه نمی کنم وقتی می شه با کمی هزینه بیشتر از نسل های جدید خرید. البته 20 میلیون برای 4 قطعه خیلی خوبه و می شه قطعات بروزی گرفت. البته میان رده های نسل 15 اینتل Arrow Lake هم معرفی شدند و تا چند وقت دیگه هم وارد بازار ایران میشن اگه صبر کنی و نسل 15 با سوکت جدید اینتل بگیری خیلی با ارزش تره. ارزش داره یکی دوماه صبر کنی برای نسل جدید
XFXForce
08-01-25, 15:52
به هیچ عنوان خرید قطعات استوک برای کیس رو توصیه نمی کنم وقتی می شه با کمی هزینه بیشتر از نسل های جدید خرید. البته 20 میلیون برای 4 قطعه خیلی خوبه و می شه قطعات بروزی گرفت. البته میان رده های نسل 15 اینتل Arrow Lake هم معرفی شدند و تا چند وقت دیگه هم وارد بازار ایران میشن اگه صبر کنی و نسل 15 با سوکت جدید اینتل بگیری خیلی با ارزش تره. ارزش داره یکی دوماه صبر کنی برای نسل جدید
سلام
البته الان دو ماهی میشه پردازنده های سری 200 اینتل وارد ایران شدن و مادربرداش حتی 2.5 ماه میشه.
و امکان خریدشون هست.
به این نسل دیگه 15 قرار نیست گفته شه. سری 2 یا 200 میگن دیگه (فعلا 200 میگن که با نسل 2 قدیمی اشتباه نشه)
چون گفتید میان رده و خب 245K هم میان رده حساب میشه.
فک کنم منظور شما پردازنده های غیر سری Kش بود که درسته و مثل همیشه بهمن/اسفند میان ایران
به همراه بردای چیپست H و B
در ضمن پیشنهاد میدم امضاتون رو تغیر بدید چون بعد سومین میکروکد و سومین بایوس سازنده ها مشکلات نسل 13 و 14 (که اونم همه شون دارای مشکل نبودن بلکه حدود 30 درصدشون (ماکسیمم عدد وگرنه تا 20 درصد حداقلی هم گفته شده) به مشکل میتونستن بخورن
برای مثال از بالای صد تا پردازنده نسل 13 و 14ی که فروختم و از خریدار خبر دارم (از اول که نسل 13 اومد تازه) هیچکدوم به مشکل نخوردن تازه نه بایوس آپدیت کردن نه میکروکد!
اما بعضی همکارامون بودن که پردازنده های فروخته شده شون (بدون ارتقای میکروکد و بایوس به مشکل خوردن)
اما اگه کسی پردازنده ش سالم باشه، مادربردش به آخرین بایوس آپدیت کنه و میکروکد پردازنده ش رو به آخرین، دیگه به مشکل نمیخوره.
اضافه کنم که تو خراب شدن پردازنده هایی هم که باگ داشتن سازندگان برد هم مقصر بودن.
برای مثال تقریبا 90 درصد سازندگان برد قابلیت های خاصی میذارن که محدودیت های ولتاژ و واتیج و .. اینتل رو دور میزنه
مثلا پردازنده 14700K برای PL1 عدد 125 وات و برای PL2 عدد 254 وات هست دیگه.
اینا با فعال کردن یه گزینه (مثلا تو ایسوس میشه ایسوس پرفورمنس انهسمنت) میان هر دو رو روی عدد 4096 وات (این عدد بیانگر نامحدود کردن وات مصرفی پردازنده هست)
و لیمیت ولتاژی که میتونه پردازنده بکشه رو هم حذف میکنن!
رنتیجه پردازنده خیلی بیشتر از چیزی که اینتل اعلام کرده و استانداردش هست مصرف میکنن و برق بهشون میرسه
تو 14700K تا 320 وات (بدون اورکلاک تازه) میره!
تو 14900K تا 400 وات!
و اونایی کهبه مشکل خوردن همگی به خاطر فعال بودن این قابلیت ها بودن
وگرنه پردازنده های که با استانداردای اینتلی کار کردن مشکلی نداشتن
همچنین پردازنده هایی که در کارخونه های خاصی مثل کارخونه آمریکاش، یا کاستا ریکارش تولید شدن مشکلی نداشتن
بیشتر مشکل تو پردازنده های تولید چین و هندش بوده.
در مورد سری 200 هم هیچ مشکلی ندارن، بحثشون کاهش کارایی نسبت به نسل 14 بود توی مولتی کور که خب وقتی هایپر ترد ندارن طبیعیه
عملا تعداد رشته هاشون نصفه برای هسته های پرفورمنس
و از اون ور شاهد کاهش فرکانس هم بودیم (تا 500 مگاهرتز که عدد قابل توجهی هست برای هر هسته)
اما اینتل تا الان یک آپدیت اصلی داده، دومیش هم به زودی میده (سازندگان برد بتا ش رو زودتر دادن)
که باعث افزایش کارایی قابل قبولی میشه
اما بازم ماکسیمم نیست و قطعا تو ماه های آینده بایوس های بهتر میده که قویتر میشن
همین قضیه سر نسل 12 هم بود، قبلش سر نسل 10 هم بود
یا توی ای ام دی سر رایزن سری 1000 که پر از باگ بود تا سری 4000 طول کشید تا همه باگاش برطرف شه! یعنی 4 نسل!
و سری 5000ش بود که از اول بدون باگ بود دیگه
با اینحال باز سری 7000 که اومد تا مدت ها کلی باگ داشت
برای مثال هر باری که نیاز میشد رم ترینینگ کنه 4 دقیقه طول میکشید تا این کارو انجام شه و تصویر بیاد بالاخره
و خیلی از خریداران خب 4 دقیقه صبر نمیکنن وقتی میبینن 10-20 ثانیه گذشت و تصویری نیومد و چراع برد هم روی رم هست فک میکنن رم خرابه یا دی رم کنترلر پردازنده یا اسلات های برد
اما بعدا با گذشت زمان و آپدیت های بایوس اینا این مدت هی کوتاه و کوتاه تر شد
اما همچنان به نسبت اینتل تایمش دو سه برابربیشتر طول میکشه
m_agham@yahoo.com
12-01-25, 19:18
سلام و عرض ادب دوستان.
با توجه به صحبت های انجام شده، به نظرم بهتره خیلی نرم سمت ارتقاع و سال بعد یه سیستم ddr5 جمع کنم. اما چون تا اون زمان یه مقدار زمان طولانی هست و منم این کم بود رم خیلی ازار دهنده کارم شده، برای همین فقط در حد رم ارتقا دادم.
4 تا ماژول 4 گیگ از برند کورسیر گرفتم. با فرکانس 2400 مگاهرتز و زمان تاخیر 9.11.11.31
به قیمت 1.5 میلیون
وضعیت در زمانی که 100 پنجره مرورگر+اکسل+تلگرام بازه:
مقایسه دو ماژول 4 گیگی 1333 قبلی با 4 ماژول 4 گیگی 2400:
Only the registered members can see the linkمقایسه-دوم.png
Only the registered members can see the linkمقایسه.png
نظرتون چیه دوستان؟
اما همچنان پردازنده الکی میچسبه به سقف،حتی وقتی داخل اکسل یه سرچ انجام میدم، بدون اینکه مروگرها باز باشن! فکر کنم به خاطر همون پردازش گرافیک هست که به گردن پردازنده افتاده
SajjadKhati
12-01-25, 19:46
سلام و عرض ادب دوستان.
با توجه به صحبت های انجام شده، به نظرم بهتره خیلی نرم سمت ارتقاع و سال بعد یه سیستم ddr5 جمع کنم. اما چون تا اون زمان یه مقدار زمان طولانی هست و منم این کم بود رم خیلی ازار دهنده کارم شده، برای همین فقط در حد رم ارتقا دادم.
4 تا ماژول 4 گیگ از برند کورسیر گرفتم. با فرکانس 2400 مگاهرتز و زمان تاخیر 9.11.11.31
به قیمت 1.5 میلیون
نظرتون چیه دوستان؟
اما همچنان پردازنده الکی میچسبه به سقف،حتی وقتی داخل اکسل یه سرچ انجام میدم، بدون اینکه مروگرها باز باشن! فکر کنم به خاطر همون پردازش گرافیک هست که به گردن پردازنده افتاده
سلام مجدد
قبلا که بهتون گفته بودم :
دوما اینکه شما الان وقتی رفتار سایت را نشناختین ، یعنی نمیدونین با باز کردن یه سربرگ از اون سایت ، وقتی در کدوم قسمت سایت یا چه رویداد از سایت را که رقم میزنین ، چقدر رم و همچنین چقدر cpu مصرف میکنه ، نمیشه سرخود منابع تون را ارتقاء بدین (حالا رم ، تقریبا مشخص هست و طبق همون اطلاعات task manager ، حجم 16 گیگ ، تقریبا کافی هست اما مصرف cpu را که این طور نمیشه متوجه شد . فقط طبق اطلاعات task manager الان میدونیم که 4 هسته را کامل استفاده میکنه ، ولی نمیدونیم تا چند هسته ی دیگه براش کافی هست) .
چرا cpu الکی بچسبه؟!
از خودش که چیزی نداره . نرم افزارها دارن بهش دستور میدن ، این هم انجام میده .
پردازش گرافیکی را که اصلا cpu نمیتونه انجام بده . برعکس اش صادق هست (پردازش cpu بیفته روی دوش gpu که باز هم این کار را نمیکنن مگر در مواردی موازی سازی که دستورات ، این قابلیت را داشته باشن وگرنه سرعت پردازش بخاطر فرکانس بسیار پایین gpu و همچنین ساختار کش اش (تازه اگر هم داشته باشن ، بسیار کم برای هر هسته ی GPU میشه) ، خیلی سرعت انجام کار را پایین میاره) .
نهایتا پردازش گرافیکی ، روی دوش خودش هست . نه روی دوش cpu .
---------------------
البته اگه دقیق تر بخوایم بگیم اینه که پردازش گرافیکی ، چیزی جز محاسبات کوچک اما در تعداد بسیار زیاد نیست . بنابراین cpu و gpu همون کار را میتونن انجام بدن اما سرعت پردازش شون هست که متفاوت هست . یعنی اگه به gpu ای که 1000 هسته داره ، مثلا 1000 تا دستور (با یک بار کاری) را بدیم و در 1 ثانیه انجام بده (یعنی انجام هر دستور از این 1000 دستور ، 1 ثانیه طول بکشه) ، اما اغلب ، cpu قطعا انجام این 1000 دستور را خیلی بیشتر طول میده (البته کاملا به تعداد هسته های cpu هم مربوطه) . مثلا یک مدل خاص از cpu ، اون را در 10 ثانیه انجام میده (یعنی 10 برابر یا خیلی بیشتر از این ، سرعت انجام کارِ کمتر از gpu در تعداد دستورات بسیار بالا) .
اما اگه فقط یک دستور از این 1000 دستور (یا تعداد خیلی محدود مثلا 4 دستور) را به cpu برای انجام کار داده بشه ، چیزی که gpu اون را در 1 ثانیه انجام داد ، مثلا cpu اون را در فرضا 0.2 ثانیه انجام میده .
اینها مثال بود و کاملا بسته به مدل های خاص از cpu و gpu و معماری هاشون داره . ولی یه چیزی که روال کلی دستون بیاد ، گفتم .
این به این معنی نیست که تعداد دستورات در برنامه ای بالا بود ، پس gpu پردازشش را انجام بده .
بلکه خود نویسنده ی نرم افزار باید محاسبات را که بصورت پیش فرض روی cpu هستند ، روی gpu منتقل کنه (با رابط های گرافیکی مثل opengl یا directx و ...) .
پس انتظار نداشته باشین که gpu تون را که قویتر کنین ، پردازش از cpu روی gpu بیفته .
Speed Racer
13-01-25, 12:09
yahoo.com[/MENTION];447790]سلام و عرض ادب دوستان.
به قیمت 1.5 میلیون
نظرتون چیه دوستان؟
گفتی 100 تا تب باز کردی ولی توی عکس 20 تا نشون میده. شما همون 80 تا تب باز کن که با عکس های قبلیت بشه مقایسه کرد
الان مصرف سی پی یو برای اکسل و تلگرام صفر درصده چون پردازشی در کار نیست ولی برای فایرفاکس زیاده چون پردازش اعداد سی پی یو و رم رو درگیر می کنه
الان 20 تا تب باز کردی فقط 70 درصد سی پی یو و رم رو اشغال کرده ولی قبلا که 8 گیگ رم داشتی و 80 تا باز کرده بودی سی پی یو 100 درصد و رم 95 درصد بود.
برای همین مشخص نیست این 20 تا تب از چه سایتی باز کردی. دو تا ویدئو در دو حالت رم 8 و رم 16 بگیر و اینجا بذار ببینیم چه سایت هایی رو باز می کنی