مادربورد بدون اورکلاک تا فرکانس 5600 رم ساپورت میکنه.حالا اگه این رم 6200 رو روش بندازم و نخوام اورکلاک کنم خودش فرکانس میاره پایین و رو 5600 کار میکنه؟ مشکل نداره؟
اگه بخوام 64 گیگ رم بندازم بهتره که 4 تا 16 گیگ بندازم یا دو تا 32 گیگ؟
من اورکلاک نمیکنم
این کولر گرین خوب هست جوابگو این سی پی یو هست از لحاظ دمایی خنک میکنه؟
SajjadKhati
25-03-24, 18:14
سلام
اول اینکه صرف اینکه میگید کار 3d ، معنا نداره که بخوایم بگیم چه سیستمی براش مناسب هست یا نیست .
باید نام تمام نرم افزارها (به همراه پلاگین های مهم) به همراه سطح کاربری به علاوه ی اینکه اگر چندین نرم افزار هست ، آیا همزمان ازشون استفاده میکنید یا نه (بجز زمان رندر ، چون رندر از تمام پتانسیلِ اون قطعه استفاده میکنه) .
دوما و مهمتر اینکه باید بگید که vray ای که استفاده میکنید ، از نسخه ای هست که از cpu رندر میکنه یا از gpu یا از هر دو بصورت همزمان (چون بسته به نسخه و تنظیمات vray ، هر کدوم از این موارد مسیر هست) .
سوما ، مادربردهای سری Z ، غیر از اورکلاک ، تفاوت اصلی شون در تعداد و سرعت رابط های پردازنده با کارت گرافیک هست (pcie و lane) . اما اینکه در زمانی که یک گرافیک فقط استفاده میشه ، در رندر (یا هر چیزی که از تمام پتانسیل کارت گرافیک استفاده میکنه) ، چقدر تاثیر داره را من سندش را نتونستم پیدا کنم .
اگه آقا امیرحسین سندی در این باره دارن ، ممنون میشم بدن (مثلا تاثیر عملی چیپست های z790 و b760 در موتور های رندر gpu based) .
اما در زمانی که از چندین کارت گرافیک بصورت همزمان در یک سیستم استفاده بشه (مثلا دو کارت گرافیک در یک سیستم) ، این قضیه باید تاثیر محسوس تری در اونجا داشته باشه .
اما با این حال ، به نظر نمیاید که در تک گرافیک ، تفاوت خاص و محسوسی ، حداقل بین چیپست H770 با Z790 وجود داشته باشه .
چهارما مادربردهای نسل DDR4 ، دو کاناله هستند . بنابراین بیشتر از 2 تا رم در دو کانال مختلفش ، هیچ تفاوتی در سرعتشون نخواهد داشت .
اما معماری رم های DDR5 ، بعضی سایت ها میگن که هر رم ، خودش ، 2 کانال داره .
اما رسمی تر اش میگن که آدرس دهی شون برای هر کدوم از رم ها ، 2 تاست یعنی خوندن و نوشتن داده بعد از اینکه از یک کانالِ ارتباطی به دستش رسید ، میتونه همزمان در 2 حافظه ی مجزا در یک ماژول رم انجام بشه (به نظرم دومی درست هست چون اون جوری مثلا دو تا رم DDR5 باید بشه 4 کاناله یعنی همزمان از 4 کانال مختلف باید به cpu اطلاعات انتقال کنه و دریافت کنه در صورتی که این مادربردها بیشتر از 2 کانال را پشتیبانی نمیکنن) .
به هر حال ، من دقیق نمیدونم در DDR5 ، آیا تفاوت محسوسی بین 4 تا رم ، با 2 تا رم وجود داره یا نه (البته وجود داشتن را که داره اما میزانش مهم هست) اما با این حال ، خیلی مهمتر از این ، اینه که نرم افزارتون شدت استفاده و تراکنش اش با رم چقدر هست که این تفاوت را احساس کنید .
برای نرم افزارهای شما ، تا جایی که میدونم ، شدت تراکنش زیادی نداره که فرکانس خیلی بالاتر یا تعداد بالاتر رم ddr5 ، تفاوت محسوسی براتون داشته باشه .
بیشتر ، حجم رم در این نرم افزارها مهم هست .
XFXForce
26-03-24, 03:00
سلام رفقا
برای خرید سیستم برای طراحی 3d و رندر Vray
مادربورد بدون اورکلاک تا فرکانس 5600 رم ساپورت میکنه.حالا اگه این رم 6200 رو روش بندازم و نخوام اورکلاک کنم خودش فرکانس میاره پایین و رو 5600 کار میکنه؟ مشکل نداره؟
اگه بخوام 64 گیگ رم بندازم بهتره که 4 تا 16 گیگ بندازم یا دو تا 32 گیگ؟
من اورکلاک نمیکنم
این کولر گرین خوب هست جوابگو این سی پی یو هست از لحاظ دمایی خنک میکنه؟
سلام
لطفا اسم و ورژن دقیق تمام نرم افزارهای اختصاصی که کار میکنید و همچنین سطح کاربری تون (مبتدی، متوسط، حرفه ای) و سنگینی پروژه ها (سبک، متوسط، سنگین، خیلی سنگین) رو اول بگید.
منظورم از دقیق یعنی حتی پلاگین هاشون رو که ببینیم چقدر CPU BASE هستن و چقدر GPU BASE ، چقدر رم میخوان و چقدر سرعت رم توشون اهمیت داره.
همچنین یکی دیگه از مهمترین چیز ها محدوده بودجه هست، یک مقدار مشخص کنید که بشه پیشنهاد مناسب داد.
در مورد قطعاتی که خودتون نوشتید اما مادربرده کاملا هزینه اضافی و الکی هست، میشه گفت پول دور ریختن، کمتر از یکسال دیگه هم که نسل بعدی بیاد سوکت عوض بشه کلی میخوره تو سر قیمتش، از نظر کارایی هم اگه اهل اورکلاک پردازنده و رم اینا نباشید اونم در حد حرفه ای با یه برد 10-15 تومنی هیچ فرقی نمیکنه تو پرفورمنس
رم هم 32 گیگ کمه واقعا، پیشنهادم 48 گیگ هست (دو تا 24 گیگ) سریع مثل 7000
خنک کننده که نوشتید حتی برا 14700K هم کم میاره چه برسه 14900K
بهتون کولر های بهتر پیشنهاد داده میشه در آخر، اما تو این زمینه باید برا کولر بودجه بیشتری در نظر بگیرید (10 تا 15 تومن)
در مورد رم این برد و بردای خیلی ارزون ترش هم هستن که تا 7800 ساپورت میکنن. بردای ارزونتری هم هستن که تا 7200 ساپورت میکنن.
اون 5600 صرفا پشتیبانی سرعت بیس رم توسط کنترلر پردازنده هست،
یعنی اگه روی برد مثلا H610 هم که از اور رم پشتیبانی نمیکنه بندازید با فعال کردن XMP نهایت تا 5600 میتونه با نسل 13 و 14 بهتون سرعت بده (با 12 هم 4800)
وگرنه از نسل 11 به بعد که چیپ های سری B و H بالا رده هم مثل Z از اور رم پشتیبانی میکنن مشکل حل شده س،
اگه رم 7800 هم بخرید ساپورت میکنن
نسل 14 تا 8200 هم ساپورت میکنن اما بردایی که دیفالت با XMP از 8200 پشتیبانی کنن خیلی کمن،
البته بصورت دستی خیلی ساده میشه این کارو کرد.
در مورد کیس، اس اس دی اینا هم چیزی ننوشتید
- - - Updated - - -
سلام
اول اینکه صرف اینکه میگید کار 3d ، معنا نداره که بخوایم بگیم چه سیستمی براش مناسب هست یا نیست .
باید نام تمام نرم افزارها (به همراه پلاگین های مهم) به همراه سطح کاربری به علاوه ی اینکه اگر چندین نرم افزار هست ، آیا همزمان ازشون استفاده میکنید یا نه (بجز زمان رندر ، چون رندر از تمام پتانسیلِ اون قطعه استفاده میکنه) .
دوما و مهمتر اینکه باید بگید که vray ای که استفاده میکنید ، از نسخه ای هست که از cpu رندر میکنه یا از gpu یا از هر دو بصورت همزمان (چون بسته به نسخه و تنظیمات vray ، هر کدوم از این موارد مسیر هست) .
سوما ، مادربردهای سری Z ، غیر از اورکلاک ، تفاوت اصلی شون در تعداد و سرعت رابط های پردازنده با کارت گرافیک هست (pcie و lane) . اما اینکه در زمانی که یک گرافیک فقط استفاده میشه ، در رندر (یا هر چیزی که از تمام پتانسیل کارت گرافیک استفاده میکنه) ، چقدر تاثیر داره را من سندش را نتونستم پیدا کنم .
اگه آقا امیرحسین سندی در این باره دارن ، ممنون میشم بدن (مثلا تاثیر عملی چیپست های z790 و b760 در موتور های رندر gpu based) .
اما در زمانی که از چندین کارت گرافیک بصورت همزمان در یک سیستم استفاده بشه (مثلا دو کارت گرافیک در یک سیستم) ، این قضیه باید تاثیر محسوس تری در اونجا داشته باشه .
اما با این حال ، به نظر نمیاید که در تک گرافیک ، تفاوت خاص و محسوسی ، حداقل بین چیپست H770 با Z790 وجود داشته باشه .
چهارما مادربردهای نسل DDR4 ، دو کاناله هستند . بنابراین بیشتر از 2 تا رم در دو کانال مختلفش ، هیچ تفاوتی در سرعتشون نخواهد داشت .
اما معماری رم های DDR5 ، بعضی سایت ها میگن که هر رم ، خودش ، 2 کانال داره .
اما رسمی تر اش میگن که آدرس دهی شون برای هر کدوم از رم ها ، 2 تاست یعنی خوندن و نوشتن داده بعد از اینکه از یک کانالِ ارتباطی به دستش رسید ، میتونه همزمان در 2 حافظه ی مجزا در یک ماژول رم انجام بشه (به نظرم دومی درست هست چون اون جوری مثلا دو تا رم DDR5 باید بشه 4 کاناله یعنی همزمان از 4 کانال مختلف باید به cpu اطلاعات انتقال کنه و دریافت کنه در صورتی که این مادربردها بیشتر از 2 کانال را پشتیبانی نمیکنن) .
به هر حال ، من دقیق نمیدونم در DDR5 ، آیا تفاوت محسوسی بین 4 تا رم ، با 2 تا رم وجود داره یا نه (البته وجود داشتن را که داره اما میزانش مهم هست) اما با این حال ، خیلی مهمتر از این ، اینه که نرم افزارتون شدت استفاده و تراکنش اش با رم چقدر هست که این تفاوت را احساس کنید .
برای نرم افزارهای شما ، تا جایی که میدونم ، شدت تراکنش زیادی نداره که فرکانس خیلی بالاتر یا تعداد بالاتر رم ddr5 ، تفاوت محسوسی براتون داشته باشه .
بیشتر ، حجم رم در این نرم افزارها مهم هست .
سلام
سال نو تون مبارک
در مورد مطالبی که نوشتید به روی چشم، عمری باشه توضیحات فنی دقیق ش رو مینویسم در چن مورد که بیان کردید