PDA

مشاهده نسخه کامل : مشاوره برای خرید SSD برای لپتاپ

AMINREZA
01-03-24, 13:39
سلام دوستان.
وقت بخیر :11():
واسه لپتاپ ایسرم قصد خرید SSD دارم که سرعتش بهتر بشه.

مدل دقیق لپتاپ : Acer E5-475G-795Y
i7-7500u
ram 8
vga 940mx
hdd 1TB

حالا با توجه به اینکه خود لپتاپ اسلات جداگانه داره میخواستم ببینم دقیقا چه مدل ssd باید بخرم که مناسب این اسلات باشه ؟

این هم عکس از اسلات لپتاپ :

Only the registered members can see the link

XFXForce
01-03-24, 17:28
سلام دوستان.
وقت بخیر :11():
واسه لپتاپ ایسرم قصد خرید SSD دارم که سرعتش بهتر بشه.

مدل دقیق لپتاپ : Acer E5-475G-795Y
i7-7500u
ram 8
vga 940mx
hdd 1TB

حالا با توجه به اینکه خود لپتاپ اسلات جداگانه داره میخواستم ببینم دقیقا چه مدل ssd باید بخرم که مناسب این اسلات باشه ؟

این هم عکس از اسلات لپتاپ :

سلام
شما میتونید جای هارد 1 ترابایت خب یک اس اس دی ساتا بندازید که خب معقول نیست مگر اینکه قصد خاصی داشته باشید برای هارد مثلا اکسترنالش کنید.
بهترین راه همون نصب اس اس دی در اسلات M.2ش هست

اسلاتش از نوع M.2 M Key هست که تو بازار چون فرق M Key با E Key با M + B Key و ... رو نمیدونن به این مدل میگن تک شیار
هم از m2 های NVMe با پهنای باند از pci-e x4 استفاده میکنه اونم gen 3 هم m.2 های NGF که پهنای باندشون رو از ساتا میگیرن و دو شیار بهشون میگن.
اما فرقشون زیاده، تک شیار های جن 3 از نظر سرعت خوندن و نوشتن به ترتیب تا 3500 و 3000 مگابایت بر ثانیه سرعتشون میرسه اما دو شیار های ساتا نهایتا به ترتیب به 550 و 520 مگ میرسه فقط!
درحالیکه قیمتی هم تقریبا تو یک محدوده قیمتی هستن
از نظر سایز هم 2280، (دو عدد اول عرض و دو عدد دوم طول اس اس دی هست بر پایه میلی متر) 2260 و 2242 هم پشتیبانی میکنه که برای شما بهترین همون 2280 هست.

فقط مقدار بودجه و ظرفیت مد نظرتون رو بگید تا بشه بهتر راهتمایی کرد.
البته بگم که اس اس دی ها حتی از یک مدل با صرف افزایش ظرفیت هم سرعتشون بیشتر میشه هم عمر نوشتاریشون، مثال بزنم کروشیال پی 2 تو کم ترین ظرفیتش خوندن نوشتنش به 1500 و 1200 مگ میرسه تو بیشترین ظرفیت به 2400 و 1800!
عمر نوشتاریش هم تو 250 گیگ کمترینش به 70 ترابایت اما تو 2 ترابایتش به 600 ترابایت میرسه.

اگر صرفا جهت ویندوز و برنامه میخواید و هزینه کمی میخواید بکنید. بهتون Lexar NM620 M.2 256GB رو پیشنهاد میدم که 950 هزار تومان هست. سرعت خواندن 3300 و نوشتن 1.300 مگ عمر نوشتاری 125 ترابایت
512 گیگش هم 1.650 هزار تومان با سرعت 3300 و 1300 و عمر نوشتاری 250 ترابایت
و 1 ترابایتیش با قیمت 2.750 هزار تومان با سرعت و 3300 و 3000 مگ با عمر نوشتاری 500 ترابایت.
و 2 ترابایتیش با قیمت 5.300 هزار تومان با سرعت 3300 و 3000 و عمر نوشتاری 1000 ترابایت

تو این گرون شدن اس اس دی ها یکی از اس اس دی های خوب و با کیفیت و سرعت و قیمت مناسب و 2 سال گارانتی اصلیست.

مدل های دیگه هستن تقریبا تو همین سرعت مثلا میشه به وسترن WD Blue SN570 اشاره کرد اما خب هر ظرفینش چند صد تومن گرونتره.
وسترن هم دیگه اس اس دی نمیزنه و همه رو سپر به زیرمجموعه ش سن دیسک (فعلا اصلا پیشنهاد نمیکنم سراغ سن دیسک تو اس اس دی برید چون یکی از بیشترین خرابی ها رو داره، اما تو فلش مموری اگر اصلش رو بگیرید یکی از بهترین فلش هاس (درسته بیشترین خرابی رو میگن برا سن دیسکه
اما مقدار اس اس دی های تقلبیش ده ها برابر برندای دیگه س، و اونقدر خوب جتی جعبه و باقی رو ساختن که جز خیلی خیلی حرفه ای ها متوجه ش نمیشن، حتی هنگام اتصال به سیستم هم سن دیسک میشناسه و فقط با برنامه های خاصی که مخصوص این کار هستن میشه میشه دید که تو واقعیت چه جافظه ی چرتی رو به جا سن دیسک انداختن.
البته خرید با گارانتی اصلیش تو ایران اوکی میکنه مخصوصا سازگار ارقام (سازگار خالی هم هست گارانتی سن دیسک همچنین ایران رهجو اما از نظر خدمات به سازگار ارقام نمیرسن اصلا)

سامسونگ تو جن 3 ها سریعترین اس اس دی ها رو داره اما خب خیلی هم گرونه، مثلا 970 اوو پلاسش سریعترین جن 3 هست اما 256 گیگش از 512 گیگ لکسار و وسترنه گرون تره.

اگر سوال دیگه ای داشتید هستم خدمتتون

AMINREZA
01-03-24, 17:50
سلام
شما میتونید جای هارد 1 ترابایت خب یک اس اس دی ساتا بندازید که خب معقول نیست مگر اینکه قصد خاصی داشته باشید برای هارد مثلا اکسترنالش کنید.
بهترین راه همون نصب اس اس دی در اسلات M.2ش هست

اسلاتش از نوع M.2 M Key هست که تو بازار چون فرق M Key با E Key با M + B Key و ... رو نمیدونن به این مدل میگن تک شیار
هم از m2 های NVMe با پهنای باند از pci-e x4 استفاده میکنه اونم gen 3 هم m.2 های NGF که پهنای باندشون رو از ساتا میگیرن و دو شیار بهشون میگن.
اما فرقشون زیاده، تک شیار های جن 3 از نظر سرعت خوندن و نوشتن به ترتیب تا 3500 و 3000 مگابایت بر ثانیه سرعتشون میرسه اما دو شیار های ساتا نهایتا به ترتیب به 550 و 520 مگ میرسه فقط!
درحالیکه قیمتی هم تقریبا تو یک محدوده قیمتی هستن
از نظر سایز هم 2280، (دو عدد اول عرض و دو عدد دوم طول اس اس دی هست بر پایه میلی متر) 2260 و 2242 هم پشتیبانی میکنه که برای شما بهترین همون 2280 هست.

فقط مقدار بودجه و ظرفیت مد نظرتون رو بگید تا بشه بهتر راهتمایی کرد.
البته بگم که اس اس دی ها حتی از یک مدل با صرف افزایش ظرفیت هم سرعتشون بیشتر میشه هم عمر نوشتاریشون، مثال بزنم کروشیال پی 2 تو کم ترین ظرفیتش خوندن نوشتنش به 1500 و 1200 مگ میرسه تو بیشترین ظرفیت به 2400 و 1800!
عمر نوشتاریش هم تو 250 گیگ کمترینش به 70 ترابایت اما تو 2 ترابایتش به 600 ترابایت میرسه.

اگر صرفا جهت ویندوز و برنامه میخواید و هزینه کمی میخواید بکنید. بهتون Lexar NM620 M.2 256GB رو پیشنهاد میدم که 950 هزار تومان هست. سرعت خواندن 3300 و نوشتن 1.300 مگ عمر نوشتاری 125 ترابایت
512 گیگش هم 1.650 هزار تومان با سرعت 3300 و 1300 و عمر نوشتاری 250 ترابایت
و 1 ترابایتیش با قیمت 2.750 هزار تومان با سرعت و 3300 و 3000 مگ با عمر نوشتاری 500 ترابایت.
و 2 ترابایتیش با قیمت 5.300 هزار تومان با سرعت 3300 و 3000 و عمر نوشتاری 1000 ترابایت

تو این گرون شدن اس اس دی ها یکی از اس اس دی های خوب و با کیفیت و سرعت و قیمت مناسب و 2 سال گارانتی اصلیست.

مدل های دیگه هستن تقریبا تو همین سرعت مثلا میشه به وسترن WD Blue SN570 اشاره کرد اما خب هر ظرفینش چند صد تومن گرونتره.
وسترن هم دیگه اس اس دی نمیزنه و همه رو سپر به زیرمجموعه ش سن دیسک (فعلا اصلا پیشنهاد نمیکنم سراغ سن دیسک تو اس اس دی برید چون یکی از بیشترین خرابی ها رو داره، اما تو فلش مموری اگر اصلش رو بگیرید یکی از بهترین فلش هاس (درسته بیشترین خرابی رو میگن برا سن دیسکه
اما مقدار اس اس دی های تقلبیش ده ها برابر برندای دیگه س، و اونقدر خوب جتی جعبه و باقی رو ساختن که جز خیلی خیلی حرفه ای ها متوجه ش نمیشن، حتی هنگام اتصال به سیستم هم سن دیسک میشناسه و فقط با برنامه های خاصی که مخصوص این کار هستن میشه میشه دید که تو واقعیت چه جافظه ی چرتی رو به جا سن دیسک انداختن.
البته خرید با گارانتی اصلیش تو ایران اوکی میکنه مخصوصا سازگار ارقام (سازگار خالی هم هست گارانتی سن دیسک همچنین ایران رهجو اما از نظر خدمات به سازگار ارقام نمیرسن اصلا)

سامسونگ تو جن 3 ها سریعترین اس اس دی ها رو داره اما خب خیلی هم گرونه، مثلا 970 اوو پلاسش سریعترین جن 3 هست اما 256 گیگش از 512 گیگ لکسار و وسترنه گرون تره.

اگر سوال دیگه ای داشتید هستم خدمتتون
ممنونم از توضیحات کامل و عالیتون :11():
اتفاقا خودمم تو سایت ها یه چرخی زدم دیدم از ssd های لکسار خیلی تعریف کرده بودن. و قصد منم از خرید ssd صرفا نصب ویندوز و برنامه هاست که سرعت عمل سیستم بالا بره چون در کنارش یه hdd یک ترابایت هم هست که از بابت آرشیو کارمو کامل راه میندازه.
فقط 3 تا سوال داشتم :
1- باتوجه به اینکه تفاوت قیمت 256 و 512 آنچنان زیاد نیست بنظرتون خرید 512 بصرفه تر نیست ؟
2- اگر در اینده بخوام لپتاپم رو عوض کنم ایا این ssd رو میتونم روی لپتاپ های جدید هم استفاده کنم ؟
3- و در نهایت امکانش هست اینجا یا در پ.خ سایتی رو بهم معرفی کنید که بتونم با خیال راحت این ssd رو تهیه کنم ؟

سپاسگزارم :11():

XFXForce
01-03-24, 20:37
1- به صرفه تره
2- بله میتونید استفاده کنید

AMINREZA
06-03-24, 12:00
1- به صرفه تره
2- بله میتونید استفاده کنید
سلام و عرض ادب :11():
من این SSD رو تهیه و نصب کردم فقط ی نکته ای که وجود داره اینه که سرعتش با تستی که گرفتم پایینه.
1700 هست درصورتی که تست بقیه کاربرا 3200 تا 3400 بوده.
دلیلش چیه ؟ ایا هارد مشکل داره ؟
مادربورد هم از قابلیت PCI 3 پشتیبانی میکنه.

این هم عکسای تست :

Only the registered members can see the link(1)_l23s.png

XFXForce
06-03-24, 17:49
سلام و عرض ادب :11():
من این SSD رو تهیه و نصب کردم فقط ی نکته ای که وجود داره اینه که سرعتش با تستی که گرفتم پایینه.
1700 هست درصورتی که تست بقیه کاربرا 3200 تا 3400 بوده.
دلیلش چیه ؟ ایا هارد مشکل داره ؟
مادربورد هم از قابلیت PCI 3 پشتیبانی میکنه.

این هم عکسای تست :

Only the registered members can see the link(1)_l23s.png

سلام
عکسی که فرستادید پهنای باند گرافیکش رو نشون میده که PCI-E X4 Gen 3 هست.
شاید M.2 برد x2 باشه.
لطفا از صفحه Crystal Disk info عکس بگذارید.
تو Crystal Disk Mark هم تنظیمات رو تغییر بدید هم دقت کنید NVME SSD انتخاب شده باشه
هم گزینه Peak Performance تیک زده شده باشه

در ضمن اینو اضافه کنم که اعداد اعلامی همواره مربوط به شرایط ایده آل هست. برای همینم روشون به جای سرعت دقیق مینویسن Up to یعنی تا حداکثر منظورشون هست
وگرنه مثال بزنم برای 980 gen 3 و 970 evo plus هر دو خواندن up to 3500 و نوشتن up to 3000 هستن اما 970 evo plus به این عدد نزدیک تره
همچنین ظرفیت هم مهمه، تو اس اس دی ها هر چی ظرفیت بالاتر میره هم سرعت خوندن نوشتن بیشتر میشه هم عمر نوشتاری.
شما 512ش رو خریدید؟

AMINREZA
06-03-24, 18:04
سلام
عکسی که فرستادید پهنای باند گرافیکش رو نشون میده که PCI-E X4 Gen 3 هست.
شاید M.2 برد x2 باشه.
لطفا از صفحه Crystal Disk info عکس بگذارید.
تو Crystal Disk Mark هم تنظیمات رو تغییر بدید هم دقت کنید NVME SSD انتخاب شده باشه
هم گزینه Peak Performance تیک زده شده باشه

در ضمن اینو اضافه کنم که اعداد اعلامی همواره مربوط به شرایط ایده آل هست. برای همینم روشون به جای سرعت دقیق مینویسن Up to یعنی تا حداکثر منظورشون هست
وگرنه مثال بزنم برای 980 gen 3 و 970 evo plus هر دو خواندن up to 3500 و نوشتن up to 3000 هستن اما 970 evo plus به این عدد نزدیک تره
همچنین ظرفیت هم مهمه، تو اس اس دی ها هر چی ظرفیت بالاتر میره هم سرعت خوندن نوشتن بیشتر میشه هم عمر نوشتاری.
شما 512ش رو خریدید؟
سلام وقت بخیر.
ممنونم از پاسختون :11():
تغییراتی که گفتین رو انجام دادم اینم عکس جدید :
درضمن این نکته رو اضافه کنم که درحال حاضر فقط SSD روی لپتاپه.

25715

25716

25717

بله من 512 گیگش رو خریدم.
درضمن تو صفحه دیجیکالا این محصول اکثر کاربرانی که عکس گذاشتن سرعتشون بین 3200 تا 3400 بوده.

ممکنه علتش این باشه که مادربرد لپتاپم سرعتی بیش از این مقدار رو ساپورت نمیکنه ؟

XFXForce
07-03-24, 00:07
سلام وقت بخیر.
ممنونم از پاسختون :11():
تغییراتی که گفتین رو انجام دادم اینم عکس جدید :
درضمن این نکته رو اضافه کنم که درحال حاضر فقط SSD روی لپتاپه.

25715

25716

25717

بله من 512 گیگش رو خریدم.
درضمن تو صفحه دیجیکالا این محصول اکثر کاربرانی که عکس گذاشتن سرعتشون بین 3200 تا 3400 بوده.

ممکنه علتش این باشه که مادربرد لپتاپم سرعتی بیش از این مقدار رو ساپورت نمیکنه ؟

مبارکتون باشه،

خب حدسم درست بود، چون من خودم همین مدل اما 2 تراش رو دارم و تست گرفتم تو حالت پیک حتی سریعتر از عدد اعلامیش بود، یعنی خوندن ترتیبی که Up to 3300 نوشته رو من 3500 گرفتم و نوشتن ترتیبی که up to 3000 رو هم 3200 (سرعتای اعلامی 2 ترابایتیش رو نوشتم چون 512ش پایینتره)
و میدونستم تو 500 گیگ کمتر میشه اما اینکه دیدم سرعت خوندن و نوشتن ترتیبی و رندوم یه جورایی انگار گلوگاه دارن که نمیذاره سریعتر باشن و مقدارش نزدیک به عدد PCI-E GEN 3 X2 بود
که تو پیام بالام نوشتم احتمالا M.2ش X2 باشه.

تو عکس Crystal Disk info قسمت Transfer Mode رو نگاه کنید. زدن:
PCIe 3.0 x2 / PCIe 3.0 x4
از چپ به راست اولی تعداد و جنریشن lane های PCIe اسلات M.2 مادربردi و چیزی که الان داره کار میکنه یعنی x2
دومی تعداد و جنریشن lane های PCIe خود ssd خریداری شده ست که X4 هست Gen3
پس عملا این سرعت کمتر که میگید به خاطر گلوگاه اسلاتش هست.
PCIe Gen 3 X4 سرعتش 32Gbps هست که تقسیم برا 8 میشه 4 گیگابایت بر ثانیه که البته این ماکسیمم سرعت هست وگرنه در عمل بیشترین سرعت 3500 مگ هست (برای همینم سریعترین اس اس دی های جن 3 حتی جن 4 اگه از بایوس روی جن 3 ست شه 4 گیگ نمیده (با اینکه تو حالت جن 4 ممکنه تا بالای 7 گیگ هم سرعت داشته باشه مثل 990 پرو، همونطور که تو GEN 4 X4 هم 8 گیگ نمیبینیم و سریعترین 7.300 هست.
حالا این 3.5 رو تقسیم 2 باید بکنیم چون X2 هست که میشه 1.750 تقریبا سرعتی که دارید میگیرید.
اس اس دی کاملا درست و سالمه و صرفا محدودیت برد باعثش شده. البته اضافه کنم خود اینکه این لپ تاپ از M.2 NVMe پشتیبانی میکنه خودش مزیت هست
چون چن تا از مشتریام لپ تاپ های ایسوس و ام اس آی تو همین کانفیگ برام آوردن و کلا m.2 نداشتن
خودم ایسر مشابه اما 575ش رو داشتم با همین کانفیگ ، اون m.2 داشت اما از nvme پشتیبانی نمیکرد و m.2 sata روش انداختم.

AMINREZA
07-03-24, 08:53
مبارکتون باشه،

خب حدسم درست بود، چون من خودم همین مدل اما 2 تراش رو دارم و تست گرفتم تو حالت پیک حتی سریعتر از عدد اعلامیش بود، یعنی خوندن ترتیبی که Up to 3300 نوشته رو من 3500 گرفتم و نوشتن ترتیبی که up to 3000 رو هم 3200 (سرعتای اعلامی 2 ترابایتیش رو نوشتم چون 512ش پایینتره)
و میدونستم تو 500 گیگ کمتر میشه اما اینکه دیدم سرعت خوندن و نوشتن ترتیبی و رندوم یه جورایی انگار گلوگاه دارن که نمیذاره سریعتر باشن و مقدارش نزدیک به عدد PCI-E GEN 3 X2 بود
که تو پیام بالام نوشتم احتمالا M.2ش X2 باشه.

تو عکس Crystal Disk info قسمت Transfer Mode رو نگاه کنید. زدن:
PCIe 3.0 x2 / PCIe 3.0 x4
از چپ به راست اولی تعداد و جنریشن lane های PCIe اسلات M.2 مادربردi و چیزی که الان داره کار میکنه یعنی x2
دومی تعداد و جنریشن lane های PCIe خود ssd خریداری شده ست که X4 هست Gen3
پس عملا این سرعت کمتر که میگید به خاطر گلوگاه اسلاتش هست.
PCIe Gen 3 X4 سرعتش 32Gbps هست که تقسیم برا 8 میشه 4 گیگابایت بر ثانیه که البته این ماکسیمم سرعت هست وگرنه در عمل بیشترین سرعت 3500 مگ هست (برای همینم سریعترین اس اس دی های جن 3 حتی جن 4 اگه از بایوس روی جن 3 ست شه 4 گیگ نمیده (با اینکه تو حالت جن 4 ممکنه تا بالای 7 گیگ هم سرعت داشته باشه مثل 990 پرو، همونطور که تو GEN 4 X4 هم 8 گیگ نمیبینیم و سریعترین 7.300 هست.
حالا این 3.5 رو تقسیم 2 باید بکنیم چون X2 هست که میشه 1.750 تقریبا سرعتی که دارید میگیرید.
اس اس دی کاملا درست و سالمه و صرفا محدودیت برد باعثش شده. البته اضافه کنم خود اینکه این لپ تاپ از M.2 NVMe پشتیبانی میکنه خودش مزیت هست
چون چن تا از مشتریام لپ تاپ های ایسوس و ام اس آی تو همین کانفیگ برام آوردن و کلا m.2 نداشتن
خودم ایسر مشابه اما 575ش رو داشتم با همین کانفیگ ، اون m.2 داشت اما از nvme پشتیبانی نمیکرد و m.2 sata روش انداختم.
سپاس از راهنمایی های شما :11():
سرعت لپتاپ واقعا دگرگون شده و فکر نمیکردم با یک تغییر سخت افزاری تا این حد تفاوت بوجود بیاد.
توضیحاتتون هم بسیار عالی بود و به اطلاعات بنده هم اضافه شد.
ی سوال دیگه هم داشتم؛
HDD قبلیم 1 ترابایته و فعلا از لپتاپ جداش کردم. حالا سوالم اینجاست که موقعی مجدد داخل لپتاپ قرارش بدم درایو C هارددیسک قبلی رو که الان روش ویندوزه چطوری باید تبدیل به یک درایو خالی بکنم تا بتونم از حافظه ش استفاده کنم ؟ صرفا کافیه فرمت کنم درایو C رو ؟

XFXForce
15-03-24, 15:17
سپاس از راهنمایی های شما :11():
سرعت لپتاپ واقعا دگرگون شده و فکر نمیکردم با یک تغییر سخت افزاری تا این حد تفاوت بوجود بیاد.
توضیحاتتون هم بسیار عالی بود و به اطلاعات بنده هم اضافه شد.
ی سوال دیگه هم داشتم؛
HDD قبلیم 1 ترابایته و فعلا از لپتاپ جداش کردم. حالا سوالم اینجاست که موقعی مجدد داخل لپتاپ قرارش بدم درایو C هارددیسک قبلی رو که الان روش ویندوزه چطوری باید تبدیل به یک درایو خالی بکنم تا بتونم از حافظه ش استفاده کنم ؟ صرفا کافیه فرمت کنم درایو C رو ؟

خواهش میکنم
دقیقا درسته، با یک تغییر هارد به اس اس دی ولو از مدل های پرسرعت مثل 970EVO PLUS تو جن3 یا 990 PRO تو جن 4 هم نباشه و همون حتی ساتا باشه اونقدی کارها روان تر میشن که تفاوت واقعا حس بشه.
ویندوز خیلی زود بالا میاد. اکثر چیزا به محض کلیک ران میشن
از نظر سرعتی مربوط به محاسبات و غیره که صرفا پردازنده انجام بده فرقی نیست و اگر برای مثال برید تو CPU-Z بنجمارک بگیرید اینکه هارد باشه یا اس اس دی عدد یکسان میبینید.
اما تو اجرای نرم افزارها و لود اونقد فرق هست که واقعا ارزش انجامش رو خیلی بالا میبره.

در مورد هارد قبلی هم با کدی میتونید جای رایتر بندازید.
در مورد درایو C کار اصولی اینه که با برنامه ای مثل IM Partiotion resizer یا حتی manage ویندوز اول تمام درایو هاش رو (که دیده نمیشن چون letter ندارن و خود هنگام نصب سیستم عامل برا درایو بوت ایجاد میشن (بسته به اینکه gpt باشه یا mbr نوع و تعدادشون هم فرق داره)
پاک کنید بعد یک درایو تو کلش ایجاد کنید وفرمت کنید.
اینجوری هم درایوهای اضافی پاک میشن، حجم کمی هم گرفتن اما به هر حال اضافه میشه ، از حالت بوتیبل بودن الکی هم خارج میشه.