با سلام ، برای سی پی یو i5 13400 یه مادربورد DDR5 ساپورت میخوام تو رنج 8 میلیون، همیشه برای سیستمها مادربورد گیگابایت میبستم ولی ظاهر مادربورد گیگابایت خیلی کم شده،( علتش را نمیدونم) و تا حالا هم ایسوس نبستم ، حالا بین انتخاب دو مادربورد زیر مردد هستم ، از دوستان اهل فن میخوام که منو راهنمایی بفرمایند، که بین ایسوس و گیگا بایت کدوم را انتخاب کنم
1 - Gigabyte B760M AORUS ELITE
2 - Asus Prime B760M-A
XFXForce
10-08-23, 01:51
با سلام ، برای سی پی یو i5 13400 یه مادربورد DDR5 ساپورت میخوام تو رنج 8 میلیون، همیشه برای سیستمها مادربورد گیگابایت میبستم ولی ظاهر مادربورد گیگابایت خیلی کم شده،( علتش را نمیدونم) و تا حالا هم ایسوس نبستم ، حالا بین انتخاب دو مادربورد زیر مردد هستم ، از دوستان اهل فن میخوام که منو راهنمایی بفرمایند، که بین ایسوس و گیگا بایت کدوم را انتخاب کنم
1 - Gigabyte B760M AORUS ELITE
2 - Asus Prime B760M-A
سلام
دلیل کمبود بردهای گیگابایت و ام اس آِی و بقیه یکی کم کاری شرکت های گارانتی کننده هست (که جز ایسوس بقیه فقط یک وارد کننده اصلی هم دارن) و یکی اقبال کمتر مردم به برندای دیگه در این حد که زیاد دیدم حتی نمایندگی های گیگا و ام اس آِی سیستمایی با برد های ایسوس میفروشن
وقتی خب هم ده تا شرکت ایسوس میارن هم مردم همه ایسوس میخرن طبیعیه خب بیشتر باشه.
از نظر کیفیتی هم هر کدوم رقبایی در حد هم دارن از پایین رده تا بالا رده، هر سه هم کیفیتاشون خوبه، هر چند به شخصه مثلا از اینکه گیگا دیگه بردی که خروجی صداش کامل باشه (5 تا آنالوگ و یک دیجیتال نداره و حتی گرون ترین برداش هم 3 تایی شدن) که چون برای من به دلیل اسپیکرم مهمه اصلا دیگه سراغش نمیرم
ام اس آی هم قیمتاش برعکس قدیم که هم از ایسوس ارزون تر بود تو ایران هم حتی امکانات بیشتری میداد الان قیمتش بالاتر رفته درحالیکه امکاناتش هم کمتر نباشه بیشتر نیست (منظورم تو خیلی پایین رده هاش نیست)
در مورد دو تا بردی که نوشتید هم اصلا تو رنج 8 تومن نیستن هیچ کدوم! نسخه دی دی آر 4شون هست که تو 8 تومنه! وگرنه نسخه دی دی آر 5شون 9.5 تا 10 میلیونه!
اما بین این دو برد مدل گیگابایت بهتره
اول از همه تو سری بندی های ایسوس پرایم پایین ترین بعد تاف بعد استریکس بعد ماکسیموس (برای ای ام دی کراس هیر) قرار دارن که خودشون باز تقسیم بندی دارن (مثلا استریکس خودش H-I-A-G-F داره) یا ماکسیموس هم ایپکس، هیرو، فرمولا- اکستریم داره
که هر کدوم فرقایی هم دارن با هم
توی گیگابایت ها هم کلا سری آئوروس شبیه سری راگ ایسوس هست و رده بالاتری از محصولاتی که صرفا گیگابایتی هستن دارن و کیفیت بالاتری دارن (حالا باز الیت و پرو و اکستریم و مستر اینا هم داره آئوروس که الیت پایین ترش هست)
اما اگه بخوایم قیاس کنیم میشه شبیه ASUS B760-G (از نظر اندازه و از نظر امکانات ولی در حد ASUS 760 TUF که از نظر کیفیت هم در حد STRIX-A که قیمتی مدل های استریکس بین 13 تا 14 تومن هستن.
اما اگر میتونید با 11.500 برد ASUS H770-PRO WIFI TUF بگیرید خیلی برد خوبیه، از هر نظر، امکانات زیادی هم میده، از همه 760 ها هم تعداد لین های بیشتر ی داره و چیپست رده بالاتری هست.
mahdi1535
10-08-23, 18:14
ممنون و سپاس ، ولی من برد Gigabyte B760M AORUS ELITE DDR5 را تو اصفهان پرسیدم 8 میلیون قیمت داد، آیا ممکنه گارانتی آواژنگ نباشه یا اصلا گارانتی نداشته باشه
اگر میتونید با 11.500 برد ASUS H770-PRO WIFI TUF بگیرید خیلی برد خوبیه، از هر نظر، امکانات زیادی هم میده، از همه 760 ها هم تعداد لین های بیشتر ی داره و چیپست رده بالاتری هست.
منظور شما مادربورد ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI هست
25544
میشه در مورد این مادربورد بیشتر توضیح بدهید که چه امکاناتی داره و ارزش داره برای خریدش بیشتر هزینه کنم
XFXForce
10-08-23, 18:40
ممنون و سپاس ، ولی من برد Gigabyte B760M AORUS ELITE DDR5 را تو اصفهان پرسیدم 8 میلیون قیمت داد، آیا ممکنه گارانتی آواژنگ نباشه یا اصلا گارانتی نداشته باشه
منظور شما مادربورد ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI هست
بله یک برد با امکانات زیاد اما قیمت مناسب هست امروز پرسیدم با 11 هم میشه گرفتش با گارانتی اصلی
کلا چیپ HX70 از جیپ BX60 امکانات بیشتری داره مهمترینش داشتن لین های بالاتر،
برای همین هم مثلا تو 770 4 تا ام.2 همه جن دیده میشه اما تو 660 یا 760 3 تا تازه بعضا یکی جن 3
همچنین تعداد اسلات و خروجی های بیشتر میتونن بدن
قیمتی هم فرقی ندارن تقریبا اما کلا اینتل این جیپ رو خیلی کم تر تولید میکنه (بهانه ش اینه که نزدیک سری زد میشه قیمتی)
درحالیه که سازنده برعکس عمل کردن و الان از چیپ این سری فقط بردهای میان رده شون مثل تاف ایسوس مثلا رو میدن (بعضیا اصلا ندارن برد با این چیپ)
درحالیکه با چیپ سری بی برد های گرون قیمتی مثل استریکس های ایسوس یا کربن ام اس آی هست که حتی بعضا از پرایم سری زد یا پرو ام اس آی گرون تر میشن!
ولی بازم اگه نوع کاربرتون معمولی هست سعی کنید تا جایی که کیفیت پایین نمیاد هزینه بیشتر نکنید و همون گیگا آئورس 9.5 میشه حدود تا 2 تومن اختلاف که خودش پول یه قطعه دیگه میتونه باشه
پردازنده چون اختلاف قیمت 13400 با 13500 و 13600ک خیلی زیاده نمیشه رو اون گذاشت مگر اینکه 12600ک بگیرید که یکم از 13400 سریعتره (با اورکلاک میشه خیلی بهترش هم کرد اما برد سری زد با کولر خوب میخواد که هزینه میتراشن،
باقی قطعات انتخابی و بودجه رو هم نگفتید که بهتر بشه راهنمایی کرد
mahdi1535
10-08-23, 19:07
کلا چیپ HX70 از جیپ BX60 امکانات بیشتری داره مهمترینش داشتن لین های بالاتر،
ممنون و سپاس ، من چون آماتور هستم مفهوم "داشتن لین های بالاتر" را متوجه نمیشم
XFXForce
11-08-23, 12:00
ممنون و سپاس ، من چون آماتور هستم مفهوم "داشتن لین های بالاتر" را متوجه نمیشم
25545
اینجا میتونید تفاوت بین چیپ ست ها رو ببینید.
البته یکی از مهمترین خوبی های دیگه ای 770 اینه که با 8 لین از طریق dmi با پردازنده ارتباط میگیره! نه مثل 760 با 4 لین
منظور از لین برای تعداد pci-express هست، مثلا یک کارت گرافیک (اکثرشون چون رده خیلی پایین ها و حتی جدیدا متاسفانه حتی برخی میان رده های رو به پایین 8 تایی هستن) 16 تا میخواد
و هر اس اس دی m.2 استاندارد 4 تا (باز 2 تاییشون هم هست اما خیلی کم)
وای فای ، هر کارت اکسپشن دیگه ای و حتی همونطور که عرض کردن حتی ارتباط بین چیپ ست و پردازنده از طریق این لین ها و pci-e express صورت میگیره.
ونگاه نکنید که خیلی مادربردها کلی اسلات و قابلیت دارن تو خیلیاشون امکان استفاده از همشون همزمان نیست چون همین محدودیت لین ها نمیذاره (تا جایی که بشه سرعتشون رو پایین میاره، مثلا 16 تایی رو 8 تایی، 4 تایی رو 2 تایی میکنه، حتی همون رابطی که بین چیپ و پردازنده بود ممکنه نصف شه باز
از سری رایزن ای ام دی شروع به افزایش لین ها چه در پردازنده های سری مین استریم (اینتل از قدیم تو سری ورک استیشینش اینکارو میکرد) چه تو چیپ ست هاش کرد.
اما اینتل از نسل 10 بود که شروع کرد لین های پردازنده رو از 16 تا بیشتر کنه و تا الان 20 تا نگه داشته دیگه (که برای یک گرافیک و یک اس اس دی تو اسلات اول کافیه و اصلا به لین های برد نیازی نمیشه)
لین های برد ها رو هم باز نسبت به نسل های قبلی بیشتر کرد (البته تو سری 600 و 700 یعنی برا نسل 12 و1 13 و 14 از نظر تعداد هیچ فرقی نمیکنن، فقط از جنریشن های جن 3 سری 600 کم شده و همون تعداد دقیقا به جن 4 هاش اضافه شده)
برای همین با خرید برد های سری 600 هم چیز خاصی از دست نمیدید مگر کاربری خاصی داشته باشید یا مثلا سراغ رم های سرعت خیلی بالاتر برید چون ماکسیمم سرعت رم پشتیبانی شده تو 690 های بالارده 6666 هست اما تو 790 تا 7800 (که باز میگم تو برد های بالا رده هست وگرنه تو بردهای معمولی تر به ترتیب به 6000 و 7000 میرسه.
که اونم از 6400 به بالاتر روی چیپ های 760 و 770 و 790 فقط با پردازنده های نسل 13 ک هست!
و اگر نسل 12ی ک یا معمولی یا نسل 13 معمولی بگیرید 6400 بیشتر از طریق اکس ام پی پشتیبانی نمیکنه حتی اگه رمتون 7000 یا هرچقدر بیشتر باشه.
هرچند از طریق اورکلاک میشه.
اون جوری حتی روی بردی که تا 6000 ساپورت میکرده تا 10 هزار هم بردن اورکلاکرهای خفن.
پس همونطور که گفتم برای کاربرای عادی که میخوان یه گرافیک و یه اس اس دی ام.2 و مثلا دو تا هارد اینا وصل کنن با کارت وای فای جفتشون اوکین،
mahdi1535
11-08-23, 22:38
ممنون و تشکر از پاسخ خوب شما ، حالا میتونید یه راهنمایی در مورد انتخاب دو قطعه باقی مونده برای این سیستمم ازتون بگیرم ، من سی پی یوم I5 13400 که خریدمش فردا هم میخوام همون مادربورد ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI که شما گفتید خوبه بخرم، میمونه خرید دو قطعه دیگه ، فعلا یه رم 16 گیگ DDR5 میخوام که نمیدونم چه مارکی و با چه سرعتی بخرم ، که این CPU و مادربورد ساپورت کنه (جایی خوندم که سی پی یو I5 روی این مادربورد رم سرعت بیشتر از 4800 را ساپورت نمیکنه) و خرید یک هارد SSD M.2 با ظرفیت 256 گیگ از یک برند خوب و با کیفیت و سرعت بالا که این مادربورد هم پشتیبانی کنه، ممنون میشم منو در انتخاب و خرید این دو قطعه هم راهنمایی کنید... تشکر فراوان
XFXForce
13-08-23, 04:45
ممنون و تشکر از پاسخ خوب شما ، حالا میتونید یه راهنمایی در مورد انتخاب دو قطعه باقی مونده برای این سیستمم ازتون بگیرم ، من سی پی یوم I5 13400 که خریدمش فردا هم میخوام همون مادربورد ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI که شما گفتید خوبه بخرم، میمونه خرید دو قطعه دیگه ، فعلا یه رم 16 گیگ DDR5 میخوام که نمیدونم چه مارکی و با چه سرعتی بخرم ، که این CPU و مادربورد ساپورت کنه (جایی خوندم که سی پی یو I5 روی این مادربورد رم سرعت بیشتر از 4800 را ساپورت نمیکنه) و خرید یک هارد SSD M.2 با ظرفیت 256 گیگ از یک برند خوب و با کیفیت و سرعت بالا که این مادربورد هم پشتیبانی کنه، ممنون میشم منو در انتخاب و خرید این دو قطعه هم راهنمایی کنید... تشکر فراوان
سلام
این مادربرد تا رم 7200 رو ساپورت میکنه
البته فقط با پردازنده های سری 13 ضریب باز یعنی با پسوند ک
با پردازنده های 13 بدون ک و نسل 12 چه ک و چه نان ک تا 6400 پشتیبانی میکنه
اونی که میگن 4800 بدون فعال کردن اکس ام پی و یا رو بردهایی هست که این قابلیت رو ندارن که فقط اچ610 ها میشن
در ضمن برای نسل 12 میشه 4800 و برای 13 میشه 5600
اما همونطور که گفتم بردهای سری بی و اچی که گفتم و زد همه سرعت های بالاتر رو پشتیبانی میکنن و برای بردی که معرفی کردم هم که بطور خاص گفتم.
برای اس اس دی نمیدونم چرا میخواید 256 بگیرید که خیلی هم ظرفیتش پایینه هم عمر نوشتاریش هم سرعتش نسبت به حجم بیشتر هاش (یه زمانی که گرون بودن و حتی ظرفیت بالاهاش نبود کار درستی بود
اما الان که اس اس دی 1 ترا یکم از هارد 1 ترا گرون تره خیلی فرق میکنه با وقتی که 256ش از هارد 2 ترا گرون تر بود
اما اگر همچنان میخواید همون ظرفیت پایین بگیرید توی مدل های ارزون و کند تر ای دیتا لجند 700 خوبه یا کروشیال پی 2
اگر مدل بهتری میخواید لجند 750 و وسترن بلو SN570
از اونا بهتر SAMSUNG 980
اما پیشنهاد میدم قیمت 500 گیگشون رو هم ببینید
اینا همه جن 3 هستن چون فک نکنم اصلا بخواید برای جن 4 ها هزینه کنید و نیازی هم ندارید
mahdi1535
13-08-23, 09:03
با تشکراز شما ، اوکی من گفتم یه ۲۵۶ ssd بردارم برای ویندوز و در کنارش یه هارد معمولی بزارم ...
1 - حالا یه دونه ssd m2 یک ترابایت برمیدارم و دیگه اون هارد معمولی را بیخیال بشم،شما SSD M.2 چه مدلی و با چه ورژنی را پیشنهاد میکنید،که عمر نوشتاری بالا و سرعت بالا داشته باشه، درسته که سامسونگ از همه ssd ها بهتره ؟؟؟؟ و سوال دیگه اینکه جن ۴ خیلی گرونتر از جن ۳ هست و سرعت این دو ورژن چقدر با هم فرق میکنند؟؟؟
2 - و سوال دیگه اینکه در حال حاضر رم 16 گیگ برای سیستمی با کاربری معمولی و گاهی اوقات حرفه ای ، و با در نظر داشتن اینکه در آینده مشکلی از بابت کم بودن رم پیش نیاد مناسبه... ، چون من میخوام در آینده دیگه نیاز به افزایش رم نداشته باشم و از جانب رم مشکلی نداشته باشم ، شما چه حجم رمی برای من توصیه میکنید ؟؟؟
آیا رمهای Corsair VENGEANCE رم های خوبی هستند؟؟؟ اگه میشه یه رم 16 نهایت تا 3 تومن و یه رم 32 گیگ تا 6 تومن بهم معرفی کنید که روی این سیستم اوکی باشه
Speed Racer
13-08-23, 18:24
با تشکراز شما ، اوکی من گفتم یه ۲۵۶ ssd بردارم برای ویندوز و در کنارش یه هارد معمولی بزارم ...
1 - حالا یه دونه ssd m2 یک ترابایت برمیدارم و دیگه اون هارد معمولی را بیخیال بشم،شما SSD M.2 چه مدلی و با چه ورژنی را پیشنهاد میکنید،که عمر نوشتاری بالا و سرعت بالا داشته باشه، درسته که سامسونگ از همه ssd ها بهتره ؟؟؟؟ و سوال دیگه اینکه جن ۴ خیلی گرونتر از جن ۳ هست و سرعت این دو ورژن چقدر با هم فرق میکنند؟؟؟
2 - و سوال دیگه اینکه در حال حاضر رم 16 گیگ برای سیستمی با کاربری معمولی و گاهی اوقات حرفه ای ، و با در نظر داشتن اینکه در آینده مشکلی از بابت کم بودن رم پیش نیاد مناسبه... ، چون من میخوام در آینده دیگه نیاز به افزایش رم نداشته باشم و از جانب رم مشکلی نداشته باشم ، شما چه حجم رمی برای من توصیه میکنید ؟؟؟
آیا رمهای Corsair VENGEANCE رم های خوبی هستند؟؟؟ اگه میشه یه رم 16 نهایت تا 3 تومن و یه رم 32 گیگ تا 6 تومن بهم معرفی کنید که روی این سیستم اوکی باشه
سلام
اینطوری سیستم خریدن کاملا اشتباهه چون سیستم رو بر اساس کاربردهای کاربر باید معرفی کرد. مثلا سیستمی که برای یک گیمر معرفی می شه با سیستمی که برای یک مهندس یک رشته خاص معرفی می شه فرق داره. شما باید اول بودجه نهایی که برای خرید سیستم می تونی بذاری و دوم تمامی کاربردهایی که با سیستم داری مثل نرم افزارهای سنگینی که باهاشون کار می کنی رو برای ما لیست کنی و سوم قطعاتی که نیاز داری رو به ما بگی. یا اینکه بگی فقط کیس کامل.
اینجوری به طور تخصصی، قطعاتی که برای کار شما مهمتر هستن معرفی میشن
mahdi1535
13-08-23, 19:02
اینطوری سیستم خریدن کاملا اشتباهه چون سیستم رو بر اساس کاربردهای کاربر باید معرفی کرد. مثلا سیستمی که برای یک گیمر معرفی می شه با سیستمی که برای یک مهندس یک رشته خاص معرفی می شه فرق داره. شما باید اول بودجه نهایی که برای خرید سیستم می تونی بذاری و دوم تمامی کاربردهایی که با سیستم داری مثل نرم افزارهای سنگینی که باهاشون کار می کنی رو برای ما لیست کنی و سوم قطعاتی که نیاز داری رو به ما بگی. یا اینکه بگی فقط کیس کامل.
اینجوری به طور تخصصی، قطعاتی که برای کار شما مهمتر هستن معرفی میشن
بله شما کاملا درست میفرمایید ، ولی مشکل من این هست که در حال حاضر ممکنه این سیستم داخل منزل برای کارهای معمولی باشه ، ولی خود من تو همه نرم افزارها دستی میزنم از پریمیر گرفته تا فتوشاپ و تبدیل فیلم و از اینجور کارها ، ممکنه مدتی بخوام کار سنگین بکنم باهاش ، برای همین دارم از دوستان برای انتخاب درست راهنمایی میگیرم
Speed Racer
14-08-23, 19:05
بله شما کاملا درست میفرمایید ، ولی مشکل من این هست که در حال حاضر ممکنه این سیستم داخل منزل برای کارهای معمولی باشه ، ولی خود من تو همه نرم افزارها دستی میزنم از پریمیر گرفته تا فتوشاپ و تبدیل فیلم و از اینجور کارها ، ممکنه مدتی بخوام کار سنگین بکنم باهاش ، برای همین دارم از دوستان برای انتخاب درست راهنمایی میگیرم
من اول باید ببینم بودجه شما چقدره برای کل قطعات کیس؟ مثلا شما میگی نهایتا 60 میلیون می تونم هزینه کنم. یه وقت هم یک نفر از نظر مالی انقدر وضعش خوبه که میگه بودجم نامحدوده می تونم 200 میلیون هم خرج کنم.
بعد هم باید بگی یه کیس کامل می خوای همراه کارت گرافیک یا بدون کارت گرافیک؟ البته پریمیر بدون کارت گرافیک که در سطح نیمه حرفه ای هم نمی شه کار کرد
برای کارهای شماره 1 ، رم 8 گیگ کافیه و برای فوتوشاپ در سطح متوسط 16 گیگ و برای پریمیر بین بین 16 گیگ تا 32 گیگ. 32 گیگ برای کار زیر سطح 4K و در سطح فول اچ دی هست ولی در صورت کار برای 4k برای کارهای در حد کلیپ 4K
پس 16 گیگ رم یه انتخابه و 32 گیگ رم دیگه فکر نکنم بیشتر احتیاج داشته باشی
برای رم 32 گیگ من Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB (2X16GB) 5600MHz CL36 Black رو پیشنهاد می کنم ولی قیمتش می زنه بالا که 6 میلیون و 700 تا 800 قیمتشه توی سایتای اینترنتی ولی توی بازار کمتره
رم کورسیر هم خیلی رم با کیفیتیه و برند آمریکاییه و من برند آمریکایی بی کیفیت تا الان ندیدم. حتما با گارانتی اصلی بگیر
برای اس اس دی Corsair MP600 Pro LPX 1TB - Black رو پیشنها می کنم که خودش هیت سینک داره ولی می تونی 2 ترابایت هارد دیسک وسترن دیجیتال بلو با قیمت 2800 بگیری به اضافه یک اس اس دی 250 گیگ تا 500 گیگ برای سرعت کار با ویندوز و نرم افزارها که گیگ بالاتری بهت میده
می بینی اگه شما بگی سیستم می خوام تا 100 میلیون با کارت گرافیک، کلی کانفیگ مختلف می شه در نظر گرفت که در نهایت این شما هستی که بر اساس ار خودت باید انتخاب کنی