ورود

مشاهده نسخه کامل : دمای بالای پردازنده در تست FPU

rbm
29-07-23, 18:59
سلام
سی پی یو سیستم من i3 12100f با خنک‌کننده deepcool
ice edge mini v2

با نرم افزار aida64 تست استرس گرفتم
در حالت CPU دما نهایتا تا 75 بالا می‌ره

ولی وقتی گزینه FPU رو انتخاب میکنم، توی فول لود از همون شروع آزمون دما تا 90 می‌ره!

سوال اینه که این FPU چیه؟ همه نرم افزارها و بازیها از FPU استفاده میکنن؟

نکته: موقع کار با نرم افزار unity3d زمانی که lighting رو رندر می‌گرفت و گزینه CPU انتخاب شده بود هم دما تا ۹۵ بالا می‌رفت. با انتخاب CPU/gpu دما متعادل شد.

نکته ۲: بر اساس لینک زیر، دمای تست fpu همیشه بالاست
Only the registered members can see the link

AMD>INTEL
31-07-23, 05:23
سلام
سی پی یو سیستم من i3 12100f با خنک‌کننده deepcool
ice edge mini v2

با نرم افزار aida64 تست استرس گرفتم
در حالت CPU دما نهایتا تا 75 بالا می‌ره

ولی وقتی گزینه FPU رو انتخاب میکنم، توی فول لود از همون شروع آزمون دما تا 90 می‌ره!

سوال اینه که این FPU چیه؟ همه نرم افزارها و بازیها از FPU استفاده میکنن؟

نکته: موقع کار با نرم افزار unity3d زمانی که lighting رو رندر می‌گرفت و گزینه CPU انتخاب شده بود هم دما تا ۹۵ بالا می‌رفت. با انتخاب CPU/gpu دما متعادل شد.

نکته ۲: بر اساس لینک زیر، دمای تست fpu همیشه بالاست

سلام
دلیل این تست سنگین برای چی هست ؟ این بسیار مهم تر از سوال شماست . مخصوصا با این خنک کننده نا کارآمد و سبک وزن
یکسری محاسبات ریاضی بر اساس عدد شناور هست .
چنین تست هایی برای جلوگیری از حرارت بالا باید خنک کننده خوب داشته باشید .
خیلی از هنک کننده های ایرکولینگ مخصوصا در سطح انتخابی شما فاقد سطح تماس مناسب با ihs پردازنده هستند .

rbm
31-07-23, 09:38
سلام
دلیل این تست سنگین برای چی هست ؟ این بسیار مهم تر از سوال شماست . مخصوصا با این خنک کننده نا کارآمد و سبک وزن
یکسری محاسبات ریاضی بر اساس عدد شناور هست .
چنین تست هایی برای جلوگیری از حرارت بالا باید خنک کننده خوب داشته باشید .
خیلی از هنک کننده های ایرکولینگ مخصوصا در سطح انتخابی شما فاقد سطح تماس مناسب با ihs پردازنده هستند .

با توجه به نصب کولر جدید ( همین ice edge mini) و تعویض فن های کیس که جریان هوا رو کنترل میکرد، میخواستم ببینم وضعیت دما چجوری میشه

برای همین با Aida64 تست پردازنده و گرافیک گرفتم - پردازنده از 78 بالاتر نرفت و گرافیک هم به 60 نرسید (rx 570) -

یهو چشمم افتاد به گزینه FPU و اونم تیک زدم و سریعا دما رفت بالا ! از اونجایی که این افزایش دما رو قبلا توی رندرگیری نورها unity3d دیده بودم - برام سوال شد که این گزینه چیه !

مادربردم از نوع micro ATX مدل Gigabyte H610 S2 H و همین کولر فسقلی رو هم بزور نصب کردم ! فن قبلی که موقع خرید نصب کرده بودن (متخصصان سازگار ارقام) مدلش green tinyCool بود.

AMD>INTEL
31-07-23, 17:09
با توجه به نصب کولر جدید ( همین ice edge mini) و تعویض فن های کیس که جریان هوا رو کنترل میکرد، میخواستم ببینم وضعیت دما چجوری میشه

برای همین با Aida64 تست پردازنده و گرافیک گرفتم - پردازنده از 78 بالاتر نرفت و گرافیک هم به 60 نرسید (rx 570) -

یهو چشمم افتاد به گزینه FPU و اونم تیک زدم و سریعا دما رفت بالا ! از اونجایی که این افزایش دما رو قبلا توی رندرگیری نورها unity3d دیده بودم - برام سوال شد که این گزینه چیه !

مادربردم از نوع micro ATX مدل Gigabyte H610 S2 H و همین کولر فسقلی رو هم بزور نصب کردم ! فن قبلی که موقع خرید نصب کرده بودن (متخصصان سازگار ارقام) مدلش green tinyCool بود.

مادربرد که محدودیتی برای نصب خنک کننده بهتر ندارد مگر کیس شما کوچک باشد . کلا نسل دوازده و سیزده استفاده از واتر کولر 240 هست .
فن های خیلی بهتر ایرکولر هم میتوانستید انتخاب کنید مثل NOTUS 400 گرین

rbm
01-08-23, 08:10
مادربرد که محدودیتی برای نصب خنک کننده بهتر ندارد مگر کیس شما کوچک باشد . کلا نسل دوازده و سیزده استفاده از واتر کولر 240 هست .

محدودیت مادربرد از لحاظ ابعادی

الان روی همون مادربرد که گفتم رم ها خیلی نزدیک به پردازنده هستند و اگه فقط 1.5 سانتیمتر پره های آلومنیومی همین deepcool mini بزرگتر میبود، فن به رم ها گیر میکرد!

مگر اینکه طراحی جوری باشه که ارتفاع فن از مادربرد اونقدر بالا باشه که فن روی رم ها قرار بگیره ! حالا عکسش رو میفرستم ببینید چه جوریه

**

از این خنک کننده خیلی تعریف میکنند - هم نصب ساده داره و هم نظرات کاربران درمورد کاهش دما خوبه

AMD>INTEL
01-08-23, 15:40
محدودیت مادربرد از لحاظ ابعادی

الان روی همون مادربرد که گفتم رم ها خیلی نزدیک به پردازنده هستند و اگه فقط 1.5 سانتیمتر پره های آلومنیومی همین deepcool mini بزرگتر میبود، فن به رم ها گیر میکرد!

مگر اینکه طراحی جوری باشه که ارتفاع فن از مادربرد اونقدر بالا باشه که فن روی رم ها قرار بگیره ! حالا عکسش رو میفرستم ببینید چه جوریه

**

خطای ۴۲۹ (Only the registered members can see the link)

از این خنک کننده خیلی تعریف میکنند - هم نصب ساده داره و هم نظرات کاربران درمورد کاهش دما خوبه

خنک کننده واتر بهترین انتخابه برای نسل سیزده و چهارده البته برای شرکت های معتبر

XFXForce
04-08-23, 02:43

اولا برای 12100 مصرف معمولی همون تاینی کول جوابگو هست! و کارایی حتی بهتر از استوک خودش داره (با اینکه تا چن وقت پیش قیمتش هم کمتر از نصف بود یعنی استوک خودش 500 تومن و تاینی کول 200 تومن بود)
اینی که میگم به شخصه تست کردم و حتی تاینی کول روی 12400 هم برای کاربری معمولی جواب داده.

آیس اج مینی هم فک نکنید خیلی کولر بهتری هست،
اولا برای 12100 اصلا نیازی به کولر گرون نیست. مگر اینکه یا کارتون خیلی فشار سنگین به پردازه بیاره و اونم برای مدت طولانی مثلا حتی 24.7 که در این صورت اصلا باید سراغ پردازنده بهتری برید.
یا اینکه بخواید با قابلیت BCLK اورکلاکش کنید (که میشه به 12400 رسوندنش که خب با تقریب 99 درصد شما اصلا شاید نمیدونیستید میشه و در مورد چی میگم و چجوری و با چه بردی امکانش هست اصلا و یا اینکه بعدش چی کارا باید کرد. (در اون صورت به کولر بهتری مثل گرین نوتوس 400 یا دیپ کولی که مثال زدید هست و در صورت اورکلاک بیشتر حتی میشه سراغ دیپ کول آک400 یا AIO120 هم رفت

هرچند این قد هزینه برای پردازنده پایین رده ارزش نداره (مگر اینکه همون قصد ارتقا باشه بعدا که بسته به ارتقا باید کولر انتخاب شه که همون نوتوس 400 اینا هم برای 12400 کاملا کافی هستن اما با توجه به قیمت خیلی مناسب 13400اف (که نزدیک 2 تومن فقط گرون تر از 12400 هست اما از نظر کارایی مثل 12600ک هست و 10 هسته ای پیشنهاد میکنم سراغ اون برید!
12400 و از اون بدتر 12500 و 12600 معمولی اصلا دیگه ارزش خرید ندارن با این قیمت 13400
که باز برای اونم نوتوس 400 کافیه اما اگه میخواید کولر بهتر بخرید باز برای بادی بنده دیپ کول آک 400 و آبی AIO 120 میکنم (البته نه کورسیر که 120ش 4 و خورده ای هست، اما دیپ کول و انتک رو حتی با 2 و خورده ای هم میتونید بگیرید (بیشتر از این هم اصلا هزینه نکنید چون هزینه الکی هست باز.

XFXForce
04-08-23, 02:54

سلام
برای 12100 میخوان (و در آینده شاید ارتقا به 12400)
هزینه برای واتر کولر 240 حتی برای 12400 هم پول دور ریختن هست.
حتی اگه کسی اورکلاک نکنه 12600ک رو هم یک AIO 120 خوب مثل ARCTIC LIQUID FREEZER II 120 (Dual Pull-Push) مثل یک 240 از عهده ش برمیاد (البته میدونم خب این کولر 120 به دلیل دو ضخامت بالای رادیاتور و کیفیت بالای ساخت اینا (درحالیکه قیمتش با بقیه فرقی نمیکنه حتی از کورسیر اینا ارزون تره!) با 120 های دیگه فرق داره اما 120 های معمولی هم از پسش برمیان.
و از 12700ک و 13600ک هست که 240 اجبار میشه و 12900ک و 13700ک هم 360 و 13900ک هم 420 یا کاستوم لوپ

هرچند دوستان زیادی دیدم که هزینه زیاد برای برد های سری زد کردن درحالیکه اصلا نه تعداد لین هاش براشون مهم بوده نه میخواستن اورکلاک کنن نه چیز دیگه ای (تازه سراغ کم کیفیت ترین برد سری زد مثل پرام - پی ایسوس رفتن درحالیکه با اون هزینه میتونستن بهترین استریکس بی 760 رو بگیرن یا حتی با 2 تومن کمتر اچ 770 تاف !
همچنین چند میلبیون بیشتر به خاطر سری ک بودن پردازنده دادن درحالیکه اصلا قصد اورکلاک نداشتن.
قابلیت ایسوس انهنسمنت هم وقتی آن باشه لیمیت های اینتل رو دور میزنه (مثلا اینتل محدودیت 245 واتی حداکثر گذاشته برای تمام پردازنده های نسل 12 و 13 اما با فعال کردن (که دیفالت فعاله) تا هرجایی که کولر بکشه کارایی رو بالا میبره، حتی 13700 معمولی رو دیدم تا 255 وات یعنی 10 وات بیشتر از ماکسیمم (که غیر قابل اورکلاک هم هست بالا برده بود
و 13900 معمولی رو تا 280 وات (و به طبع فرکانسشون رو)
درحالیکه میدونید این پردازنده ها رو اینتل به عنوان 65 واتی میفروشه! و حتی پی ال 2شون هم خیلی پایین تره!

خیلیا اینجوری هزینه های بیهوده سر مادربرد و پردازنده میکنن (بعد برای کولر مثلا کم میارن و چیزی میذارن که اصلا از پس اون پردازنده سری ک بر نمیاد و دچار ترمال تروتلینگ میشه و کاهش کارایی و درنتیجه حتی کند تر از نسخه بدون ک با این فرق که میلیون ها تومن هم بیشتر هزینه کردن)

rbm
04-08-23, 20:31
سلام
برای 12100 میخوان
سلام
سوال اصلی تاپیک فشار FPU بود. ولی بازهم ممنون از توضیحاتتون درمورد کولر

Deepcool ak400 dark خریدم( نمیدونم چرا مدل white گرونتر بود)

درمورد ارتقا هدفم ۱۲۴۰۰ هست
هم هسته بیشتری داره و هم ۶ مگابایت کش سطح ۳ بالاتر
چون unity3d کار میکنم و نسخه های جدید (مخصوصا هوش مصنوعی اضافه شده) به تعداد هسته بالا نیاز داره

۱۳۱۰۰ در پردازش تک هسته ای ۴ درصد برتری داره ولی در پردازش چند هسته ای ۱۲۴۰۰ حدودا ۳۴ درصد قوی تره
Intel Core i5 12400 vs i3 13100: performance comparison (Only the registered members can see the link)

####
خودم طرفدار amdهستم ولی خب نه پشتیبانی داره و نه میشه در آینده برای ارتقا فروختش

XFXForce
05-08-23, 03:12
سلام
سوال اصلی تاپیک فشار FPU بود. ولی بازهم ممنون از توضیحاتتون درمورد کولر

Deepcool ak400 dark خریدم( نمیدونم چرا مدل white گرونتر بود)

درمورد ارتقا هدفم ۱۲۴۰۰ هست
هم هسته بیشتری داره و هم ۶ مگابایت کش سطح ۳ بالاتر
چون unity3d کار میکنم و نسخه های جدید (مخصوصا هوش مصنوعی اضافه شده) به تعداد هسته بالا نیاز داره

۱۳۱۰۰ در پردازش تک هسته ای ۴ درصد برتری داره ولی در پردازش چند هسته ای ۱۲۴۰۰ حدودا ۳۴ درصد قوی تره
Intel Core i5 12400 vs i3 13100: performance comparison (Only the registered members can see the link)

####
خودم طرفدار amdهستم ولی خب نه پشتیبانی داره و نه میشه در آینده برای ارتقا فروختش

مبارک باشه، کولر بسیار خوبیه
نسخه های وایت تو اغلب چیزا (که مشکی هم دارن) گرونترن
البته شما نسخه زیرو دارک خریدید به خاطر تمام مشکی بودنش گرون تر از نسخه معمولی هست (وگرنه هیچ فرق دیگه ای نداره از نظر خنک کنندگی)

در مورد پردازنده هم باز هم 13400اف رو پیشنهاد میدم که فقط دو میلیون گرون تر از 12400 هست اما 10 هسته ای هست و مزایای دیگه ای هم داره از فرکانس تا ...

rbm
05-08-23, 08:14
در مورد پردازنده هم باز هم 13400اف رو پیشنهاد میدم که فقط دو میلیون گرون تر از 12400 هست اما 10 هسته ای هست و مزایای دیگه ای هم داره از فرکانس تا ...

من با 13100 مقایسه میکردم

13400 از 12400 خیلی بهتره

مادربرد من gigabyte h610m s2h هست ، بر اسا اطلاعات خود گیگابایت تا 13900 رو هم ساپورت میکنه ، ولی آیا توانایی استفاده از تمام توان پردازنده رو داره؟

مبارک باشه، کولر بسیار خوبیه
نسخه های وایت تو اغلب چیزا (که مشکی هم دارن) گرونترن
البته شما نسخه زیرو دارک خریدید به خاطر تمام مشکی بودنش گرون تر از نسخه معمولی هست (وگرنه هیچ فرق دیگه ای نداره از نظر خنک کنندگی)

جالبه که مدل AG400 که RGB داره قیمتش کمتره - ولی هیچ جا توضیح دقیق تفاوت dark و white رو نوشته !
اختلاف قیمت توی بازار مشهد خلی زیاد بود ! از 1.550 تا 2.000 میلیون اختلاف زیادیه و خیلی ها هم میگفتن بخاطر گارانتی گرونتر میفروشیم ! من با گارانتی الماس 1.600 خریدم!

توی Tomshardware هم این خنک کنند AK400 خیلی پیشنهاد شده بود !

XFXForce
05-08-23, 08:56
من با 13100 مقایسه میکردم

13400 از 12400 خیلی بهتره

مادربرد من gigabyte h610m s2h هست ، بر اسا اطلاعات خود گیگابایت تا 13900 رو هم ساپورت میکنه ، ولی آیا توانایی استفاده از تمام توان پردازنده رو داره؟

امکان استفاده از تمام قدرت 13400 رو داره (اما برای پردازنده های بالاتر مثل 13500 (که 14 هسته ای میشه ) 13600 ک و بقیه (درصورت عدم نیاز به اورکلاک) بهتره سراغ بردی با چیپ ست بی 660 یا اچ670 (یا معادلشون تو نسل جدیدتر یعنی 760 و 770) برید که هر چی پردازنده رده بالاتری باشه خب مادربردی با مدار تغذیه بهتری تهیه بشه
برای اورکلاک هم که حداقل 690 یا 790 پرایم -A (مدل P بسیار برد ضعیف و کیفیت ساخت پایین هست برای همین با استریکس های 760 قیمتش یکیه) که البته مادربرد پرایم -A فقط DDR5 داره و رم شما DDR4 پس باید سراع Z690 TUF D4 یا STRIX-A D4 برید که کلا فک نکنم هیچوقت بخواید همچین ارتقایی بدید.

برای شما همون 13400 رو پیشنهاد میدم که یکم از 12400 گرونتره اما خیلی بهتره، کولری هم که گرفتید بخوبی از پسش برمیاد، تازه میتونید برای افزایش کارایی کولرتون یک فن دوم (دیپ کول حتی دقیقا همون مدلی که روش هست رو جدا هم میفروشه اگه نخواید از مدل های متفاوتی خرید کنید به پشتش اضافه کنید که حالت پول- پوش باشه و خنک کنندگیش بهبود هم پیدا کنه

rbm
05-08-23, 09:11
امکان استفاده از تمام قدرت 13400 رو داره (اما برای پردازنده های بالاتر مثل 13500 (که 14 هسته ای میشه ) 13600 ک و بقیه (درصورت عدم نیاز به اورکلاک) بهتره سراغ بردی با چیپ ست بی 660 یا اچ670 (یا معادلشون تو نسل جدیدتر یعنی 760 و 770) برید که هر چی پردازنده رده بالاتری باشه خب مادربردی با مدار تغذیه بهتری تهیه بشه
برای اورکلاک هم که حداقل 690 یا 790 پرایم -A (مدل P بسیار برد ضعیف و کیفیت ساخت پایین هست برای همین با استریکس های 760 قیمتش یکیه) که البته مادربرد پرایم -A فقط DDR5 داره و رم شما DDR4 پس باید سراع Z690 TUF D4 یا STRIX-A D4 برید که کلا فک نکنم هیچوقت بخواید همچین ارتقایی بدید.

برای شما همون 13400 رو پیشنهاد میدم که یکم از 12400 گرونتره اما خیلی بهتره، کولری هم که گرفتید بخوبی از پسش برمیاد، تازه میتونید برای افزایش کارایی کولرتون یک فن دوم (دیپ کول حتی دقیقا همون مدلی که روش هست رو جدا هم میفروشه اگه نخواید از مدل های متفاوتی خرید کنید به پشتش اضافه کنید که حالت پول- پوش باشه و خنک کنندگیش بهبود هم پیدا کنه

دیگه اونقدری از سیستم کار نمی‌کشم که بخام پردازنده قوی تر بگیریم یا اورکلاک کنم ! کل استفاده فتوشاپ و یونیتی و گیم هست که همون 12400 یا اگر پولش جور شد 13400 کافیه !

rbm
05-08-23, 15:50

مدل deepcool ak400 معمولیه فکر کنم. چون بدنه سفید یا مشکی نیست.

فعلا روی ۱۲۱۰۰ حالت بیکار ۳۰ درجه --- فول لود زیر ۵۰ و حالت FPU که خیلی قبلا داغ میشد زیر ۶۵ درجه !!

اگه برای i5 ما ۲۰درصد هم بهش اضافه کنیم بازهم واقعا کولر خوبیه

نصبش هم خیلی راحت با ۶ تا پیچ

XFXForce
05-08-23, 21:36
مدل deepcool ak400 معمولیه فکر کنم. چون بدنه سفید یا مشکی نیست.

فعلا روی ۱۲۱۰۰ حالت بیکار ۳۰ درجه --- فول لود زیر ۵۰ و حالت FPU که خیلی قبلا داغ میشد زیر ۶۵ درجه !!

اگه برای i5 ما ۲۰درصد هم بهش اضافه کنیم بازهم واقعا کولر خوبیه

نصبش هم خیلی راحت با ۶ تا پیچ
سلام
مبارکتون باشه
کلا کولرهای جدید دیپ کول چه بادی از سری AK گرفته تا اساسین 4 و چه مایع از LE گرفته تا LS و LTکولر های خوبی هستن (از نظر کیفیت یک سر و گردن از سری قبلیاشون با کیفیت تر و بهترن (فقط اساسین 4 هست که از نظر کارایی تقریبا مشابه همون اساسین 3 و نوکتوا دی15 هست اما خب با ظاهری زیباتر، یکپارچه تر، بسیار شیک در عین مینیمالیستی بودن و از نظر سازگاری بهتر از مدل نوکتوا و نسل قبلیه خود (به دلیل امکان جا به جایی ارتفاع فن سمت رم (اول) و فن سمت هیت سینک برد (سوم) بدون نیاز به حذفشون برای نصب (بری گیر نکردن) فن وسط هم که کوچیک تره کشویی هست، چون نوکتوا دی 15 که نزدیک 10 ساله تو بازار به عنوان بهترین کولری بادی شناخته میشه مشکل ناسازگاری با رم های متوسط و بلند و همچنین هیت سینک مادربردهای میان رده به بالا مثل استریکس ها رو داره، جوری که بعضا برای نصب تو بعضی برد ها حتی باید یا بخشی از هیت سینک کولر (فقط بخش آلومینیومیش رو چون هیت پایپ ها اصلا نباید سوراخ شن ورگنه مایع یا گاز درونشون (بسته به نوع کولر) خارج شده و کاراییشون رو از دست میدن (البته خب از هم هیت پایپ ها جدا هستن و مثلا اگه کولری 6 تا داشته باشه و یکیش سوراخ شه بقیه کاراییشون رو حفظ میکنن)
یا باید هیت سینک مادربرد رو برید یا برداشت (که بریدنش از گارانتی خارجش میکنه اما دیدم تو بازار انجام میدن این کار رو!) و برداشتنش خب باعث بالا رفتن دمای مدار تغذیه میشه (مگر اینکه به جاش هیت سینک مناسبی جایگزین کنن که اغلب نمیکنن)
اما در کل AK620 با قیمت کمتر از نصف اساسین 4 و دی 15 و تفاوت کارایی فقط 3-4 درجه به نظرم ارزش خرید بسیار بالایی تو کولر های دوال تاور داره که تو ایران موجودن
تو کولرهای مایعش اگه ARGB فن مهم نیست LT720 بهترین کولر دیپ کول هست و با کیفیت ترینش، بعدش LS720 اما اگر دنبال مدل ارزونش باشید سری LE باید بگیرید که خب کیفیت فن هاش، پمپ و جنسش پایین تره اما باز بهتری از رفتن سراغ برندهای ناشناس و متفرقه هست (که تو همون رنج قیمتن)

بین کولرهایی هم که کلا تو دنیا هستن ترمال رایت پیرلس اساسین 120 اس ای با کارایی بهتر از AK620 اما قیمت از اون هم پایین تر (حتی تو نسخه دو فن ARGBش) بهترین انتخاب کولر بادی ایستاده دوال تاور با در نظر گرفتن پرایس / پرفورمنس / سازگاری هست که متاسفانه تو ایران موجود نیست.

بهترین کولر خوابیده هم Be Quiet Dark Rock TF 2
بهترین کولر خوابیده نیمه Low profile هم ترمال رایت SI-100
و بهترین کولر خوابیده کامل Low Profile هم ترمال رایت AXP120-X67
که متاسفانه هیچ کدوم تو ایران نیستن

کولری که گرفتید نسخه ساده هست یعنی AK400 ، قیمتش با گارانتی الماس تو بازار تهران 1.450 هست
AK400 WHITE که صرفا سفید همون مدل هست 1.900
AK400 ZERO DARK که نسخه تمام مشکی هست 1.950
AK400 ZERO DARK PLUS نسخه تمام مشکی مات دو فنه 2.600
AK400 ZERO DARK Digital که بالاش نمایشگر داره و دمای پردازنده رو نشون میده هم 2.900

اگر دنبال فن ARGB باشید باید سراغ مدل AGبرید (یا اینکه خودتون فنش رو با فن ARGB عوض کنید که در صورت داشتن بودجه کار بهتریه چون میشه فنی که بهتر هست و استاتیک پرشر بالاتری داره نسبت به اونی که روی خود کولر ها هست خرید)

همشون جز مدل پلاس که دو فنه هست از نظر قدرت خنک کنندگی یکی هستن و برای پردازنده های تا 12600 معمولی و 13400 عالی هستن

یک رده بالاتر میشه AK500 معمولی 2.800
سفید 2.950

و بالارده ترین (غیر اساسین که نزدیک 5 میلیونه) میشه AK620 دوال تاور دو فنه با امکان نصب فن سوم با قیمت 3.500
که برای 12700ک و 12900 معمولی و 13600ک و 13700 معمولی به خوبی پاسخگو هست
البته داشتن تهویه مناسب کیس هم خیلی مناسبه مخصوصا توی کولر بادی، همچنین دمای محیط که خیلیا در نظر نمیگیرنش
دمای محیط با هر 5 درجه اختلاف میتونه باعث بالارفتن تا 15 درجه ای بعضی قطعات بشه (یعنی تا سه برابر)

پیشنهاد میشه در اولین فرصت رمتون رو هم دوال چنل کنید نه صرف حجم بیشتری که صرفا میده بلکه برای افزایش کارایی قابل توجهی که میگیرید
مدل رمتون رو نتونستم تشخیص بدم
پردازنده اون هم متاسفانه 12100اف هست که خیلی بد فروش هست (چون خیلیا که سراغ این پردازنده میرن دنبال استفاده بدون کارت گرافیک جدا هستن و مدل اف ش رو فروشنده ها با اختلاف زیادی نسبت به نوی تری برمیدارن (درحالیکه نسخه عادیش رو با چن صد تومن پایین تر از نوی تری میخرن)
پیشنهادم همچنان حتی کمی صبر بیشتر و جمع کردن مبلغ کافی برای 13400 هست به جای خرید 12400