ورود

مشاهده نسخه کامل : مادربورد عالی تا 15 تومن برای سوکت AM5

problem
07-07-23, 12:15
سلام وقت بخیر ، یک CPU نسل zen 4 میخواستم تهیه کنم و براش یک مادربورد میخواستم ... کارت گرافیک بنده 3090 هست (گفتم شاید مهم باشه گفتنش در انتخاب مادربورد) .... یک مادربورد عالی میخواستم تا رنج قیمت 15 تومن برای این CPU ... ممنون میشم راهنمایی کنید ... باز حالا اگر بیشتر هم میشه (تا 20 تومن) و واقعا ارزش داره ، لطفا معرفی کنید و دلیلش که چرا ارزش داره تا 20 تومن ...

XFXForce
07-07-23, 14:14
سلام وقت بخیر ، یک CPU نسل zen 4 میخواستم تهیه کنم و براش یک مادربورد میخواستم ... کارت گرافیک بنده 3090 هست (گفتم شاید مهم باشه گفتنش در انتخاب مادربورد) .... یک مادربورد عالی میخواستم تا رنج قیمت 15 تومن برای این CPU ... ممنون میشم راهنمایی کنید ... باز حالا اگر بیشتر هم میشه (تا 20 تومن) و واقعا ارزش داره ، لطفا معرفی کنید و دلیلش که چرا ارزش داره تا 20 تومن ...

سلام
چرا کلا سمت ای ام دی میخواید برید با این قیمت ها و محدودیت هایی که داره؟
(اون خوبی هایی که براش میگن خیلیاش تو ایران کارایی نداره مثلا این که با این سوکت تا چن نسل دیگه رو ساپورت میکنه عالیه، اما بعدا پردازنده ای که الان (خیلی هم گرون واقعا نسبت به اینتل) دارید میخرید رو بعدا ازتون برنمیدارن! یا فوقش کمتر از نصف میخرن! (درحالیکه اینتل رو میشه عرض نمیم ساعت دست دومش رو به قیمت 90 درصد نوش فروخت و مدل جدید ترش رو گرفت)
و تازه بخواید پردازنده جدیدش رو بخرید میگن باندل با مادربرد!!! (همین الانش هم همه باندل با مادربرد میدن نه تکی!
که کلا فلسفه ساپورت رو زیر سوال میبره تو ایران، چون قرار باشه مادربرد هم دوباره خریده بشه که پس چه فایده ای بود اصلا!
هرچند گاهی اوقات بعد گذشت زمان طولانی تکی هم میشه خرید، مثلا الان پردازنده های قدیمی تر ای ام دی رو بخواید تکی هم میفروشن (البته چن میلیون گرون تر) اما خب دیگه کسی سراغشون هم نمیره چون قدیمی شدن!
جدا از اینکه همین الان شما با همون بودجه ای که میخواید هزینه کنید سیستم اینتلی ببنید قدرت بسیار بیشتری هم داره.
اما اگه اصرار دارید به خرید ای ام دی، اول پردازنده ای که مد نظرتون هست رو بگید.
و اینکه جایی که میخرید با باندل کدوم شرکت میده. اگه ایسوس کار هست خب باید ایسوس پیشنهاد بدم، اگه ام اس آی کاره ام اس آی یا گیگا!
اما در کل هزینه زیاد خیلی وقتا روی مادربرد پول دور ریختنه، تو ای ام دی برد های چیپست B650 (غیر اکستریم) هم همه چیشون به اندازه کافی و بیشتر از نیاز شما هست.
و مثلا MSI MAG B650 TOMAHAK WIFI یاASUS TUF GAMING B650 PLUS Wifi که حدود 11 تومن اینا هستن، تمام چیزایی که نیاز دارید رو بیشترش هم میده بهتون. اصلا نیاز نیست سراع مدل های بالاتر برید.
اما اگه باز اصرار دارید بیشتر هزینه کنید با همین چیپست ASUS مدل STRIX-A ش و MSI مدل CARBON رو میشه خرید که دو سه میلیونی گرون تره و خب فنسی تر هستن دیگه.
و باز بکم بالاتر دیگه چیپست X670 میشه که شما هیچ نیازی بهش ندارید اصلا (تو ای ام دی تازه حتی برای اورکلاک هم چیپست 650 محدودیتی نداره برعکس اینتل)
و دقیقا همون دو مدلی که مثال زدم آخری یعنی استریکس ای و کرین مدل 670 هم دارن که خب مشخصا گرون تره، میگم شما هم هیچ نیازی ندارید.

در آخری بازم میگم که اگه سراغ اینتل بیاید بهتره. از همه نظر

problem
07-07-23, 14:58
سلام
(اون خوبی هایی که براش میگن خیلیاش تو ایران کارایی نداره مثلا این که با این سوکت تا چن نسل دیگه رو ساپورت میکنه عالیه، اما بعدا پردازنده ای که الان (خیلی هم گرون واقعا نسبت به اینتل) دارید میخرید رو بعدا ازتون برنمیدارن! یا فوقش کمتر از نصف میخرن! (درحالیکه اینتل رو میشه عرض نمیم ساعت دست دومش رو به قیمت 90 درصد نوش فروخت و مدل جدید ترش رو گرفت)
و تازه بخواید پردازنده جدیدش رو بخرید میگن باندل با مادربرد!!! (همین الانش هم همه باندل با مادربرد میدن نه تکی!
که کلا فلسفه ساپورت رو زیر سوال میبره تو ایران، چون قرار باشه مادربرد هم دوباره خریده بشه که پس چه فایده ای بود اصلا!
هرچند گاهی اوقات بعد گذشت زمان طولانی تکی هم میشه خرید، مثلا الان پردازنده های قدیمی تر ای ام دی رو بخواید تکی هم میفروشن (البته چن میلیون گرون تر) اما خب دیگه کسی سراغشون هم نمیره چون قدیمی شدن!
جدا از اینکه همین الان شما با همون بودجه ای که میخواید هزینه کنید سیستم اینتلی ببنید قدرت بسیار بیشتری هم داره.
و اینکه جایی که میخرید با باندل کدوم شرکت میده. اگه ایسوس کار هست خب باید ایسوس پیشنهاد بدم، اگه ام اس آی کاره ام اس آی یا گیگا!
اما در کل هزینه زیاد خیلی وقتا روی مادربرد پول دور ریختنه، تو ای ام دی برد های چیپست B650 (غیر اکستریم) هم همه چیشون به اندازه کافی و بیشتر از نیاز شما هست.
و مثلا MSI MAG B650 TOMAHAK WIFI یاASUS TUF GAMING B650 PLUS Wifi که حدود 11 تومن اینا هستن، تمام چیزایی که نیاز دارید رو بیشترش هم میده بهتون. اصلا نیاز نیست سراع مدل های بالاتر برید.
اما اگه باز اصرار دارید بیشتر هزینه کنید با همین چیپست ASUS مدل STRIX-A ش و MSI مدل CARBON رو میشه خرید که دو سه میلیونی گرون تره و خب فنسی تر هستن دیگه.
و باز بکم بالاتر دیگه چیپست X670 میشه که شما هیچ نیازی بهش ندارید اصلا (تو ای ام دی تازه حتی برای اورکلاک هم چیپست 650 محدودیتی نداره برعکس اینتل)
و دقیقا همون دو مدلی که مثال زدم آخری یعنی استریکس ای و کرین مدل 670 هم دارن که خب مشخصا گرون تره، میگم شما هم هیچ نیازی ندارید.

سلام ... بحث AMD رو که مجبورم برم مخصوصا ZEN 4 چون این سی پی یو ها AVX512 دارن ، چیزی که روی سری 12 و 13 اینتل نیستش و باید سری 11 رو بگیرم که دیگه بی ارزش میشه ... برنامه نویس هستم و برای ویژگی های سی پی یو هست که دارم میگیرمش ... اون مدل ryzen 5 7600x رو میخوام بگیرم ... چندجا دیدم زیاد به بحث باندل توجه نداشتن و تکی میفروختن .... اما باندل هم بزارن با asus میزارن ... (یکجا با asus باندل کرده بود) و اصلا خودم هم قصد خرید مادربورد ایسوس دارم چون MSI دارم و واقعا افتضاح بود با اینکه مدل خیلی تاپی بود ! باطریش زود میخوابه ، و مشکلات دیگه که دیگه باعث شد سمت MSI نرم ....
حالا باز یک موردی در مورد مواردی که معرفی کردین ... من رم با باس 6000 گرفتم و بعضی مادربورد ها فقط تا 5400 و اینا ساپورت میکنن ... یعنی الان نگاه کردم مادربورد های 15 تومن به بالا هستن که سری 6000 هم ساپورت میکنن ....

- - - Updated - - -

سلام

سلام ... بحث AMD رو که مجبورم برم مخصوصا ZEN 4 چون این سی پی یو ها AVX512 دارن ، چیزی که روی سری 12 و 13 اینتل نیستش و باید سری 11 رو بگیرم که دیگه بی ارزش میشه ... برنامه نویس هستم و برای ویژگی های سی پی یو هست که دارم میگیرمش ... اون مدل ryzen 5 7600x رو میخوام بگیرم ... چندجا دیدم زیاد به بحث باندل توجه نداشتن و تکی میفروختن .... اما باندل هم بزارن با asus میزارن ... (یکجا با asus باندل کرده بود) و اصلا خودم هم قصد خرید مادربورد ایسوس دارم چون MSI دارم و واقعا افتضاح بود با اینکه مدل خیلی تاپی بود ! باطریش زود میخوابه ، و مشکلات دیگه که دیگه باعث شد سمت MSI نرم ....
حالا باز یک موردی در مورد مواردی که معرفی کردین ... من رم با باس 6000 گرفتم و بعضی مادربورد ها فقط تا 5400 و اینا ساپورت میکنن ... یعنی الان نگاه کردم مادربورد های 15 تومن به بالا هستن که سری 6000 هم ساپورت میکنن ....

XFXForce
07-07-23, 15:40

نسل 12 های تولید شده تا چن ماه دارن قابلیت avx512 رو، مثلا برای خود من که جزو اوناست داره
امکان پیدا کردنش هست تو بازار اما سخته برا شما.
اما بعدش دیگه تولیدات بعدیش و نسل 13 متاسفانه غیر فعالش کرد.
خلاصه پس امکانش هست.
در مورد سرعت رم اشتباه میکنید، حتی ارزون ترین مادربرد 650 ایسوس و بقیه هم تا 6400 رو پشتیبانی میکنن (جدا از امکان اورکلاک دستی که تا بیشتر هم میشه برد بسته به کیفیت مادربرد و کیت حافظه)
حتی برعکس اینتل که چیپ های سری x10ش مثلا h610 که تا فرکانس پایه حافظه کنترار رو پشتیبانی میکنه (که میشه 3200 برای این نسل ها)
ای ام دی حتی چیپست a620 که دیگه ارزونترین و پایین ترین رده اش هست، باز تا 6400 پشتیبانی میکنن، حتی دیگه پایین ترین مدل مثل asus a620m-c csm که یه سرچ بزنید ظاهرش رو ببینید فک میکنید مادربرد 15 سال پیشه
حتی اونم تا 6400 پشتیبانی میکنه، نمیدونم شما طبق چی بهتون گفتن اون مساله رو اما اشتباه هست.
حتی برد 5 تومنیش هم ساپورت میکنه.
در مورد برند msi واقعا بردهای خوبی داره، نمیدونمی شما با کدوم مدلشون کار کردید.
من تقریبا با همه برند ها حتی الیت گروپ، ازراک و .. هم کار کردم، حتی بردهایی که شما اسمشون هم نشنیدید مثل XFX هم کلی کار کردم. یا EVGA
برد های سری های پایین خب ازشون انتظار کیفیت بالاترین ها رو که نباید داشته باشید، گاهش اوقات هم مشکلات استثنا هستن، حالا مثلا باتری بدشانسی شما بوده.
وگرنه همین الان بهترین مادربرد اینتلی چه 690 چه 790
MSI GODLIKE هست که بی نظیره (خیلی گرونه، و هر کسی هم نمیتونه بخره یعنی تو قانونش نوشته بود باید طرق صاحب یک مدل قدیمی از گادلایک باشه چون تولید محدودن دیگه و بیشتر لاکچری تا چیز دیگه، هرچند مشخصا برای همه کاری بی نظیره)
مثلا سری کربنش همیشه عالی بوده.
منم از ارزون تریناش تا گرونتریناشون رو کار کردم، همه شون بعضی وقتا مشکلاتی توشون پیش اومده، به برند ربط نداره، اتفاقا ایسوس خیلی بیشتر میارن تا مارکای دیگه (اما نشون دهنده بد بودن ایسوس نیست، چون خیلی بیشتر فروخته میشه تو ایران خب مشخصا خرابی هاش هم بیشتر میاد دیگه)
اما حالا کلی مثلا به شخصه هیچ وقت 7600اکس رو نه خودم میخرم نهبه کسی پیشنهاد میدم چون هم قیمت اینتلیش خیلی بهتره،
اون همه هزینه برای یک پردازنده 6 هسته ای خیلی غیر منطقی هست با شرایط فعلی
اما حالا میگید شرایط خاص هست (هرچند میگم نسل 12 ی با AVX512 هست ، میشه هم تشخیص داد از ظاهر که پشتیبانی میکنه یا نه، اما خب پیدا کردنش براتون سخت میشه

مادربرد پیشنهاد من اگه از ایسوس میخواید ASUS TUF GAMING B650 PLUS Wifi هست، و حتی اگه سری پایین تر یعنی پرایم بگیرید با این قیمت میشه X670-P PRIME هم گرفت حتی.
اما اگه مجبور بودم 7600اکس بخرم قطعا اورکلاکش میکردم، که حداقل اون 6 تا هسته اش کارایی مناسب رو بهم بدن.
اما مشکل اینجاست که توی سری 7000 متاسفانه سیاست اشتباهی که ای ام دی در پیش گرفته باعث شده یه سری مشکلات پیش بیاد.
اوایل که مثل سری های اول زایزن، حتی برای ترینینگ رم باید کلی معطل میشد آدم (حتی در صورت نصب 4 ماژول بغضا چندین دیقه طول میکشید فقط ترینینگ رم تا بعد تصویر بده (که اینجوری اصلاآدم فک میکنه خرابه و خاموش میکنه قبلش اگه ندونه این داستان رو)
یا اینکه دما رو 95 ست کرده بودن دیفالت و حالا بسته به کولر هر چی بهتر با فرکانس بیشتر (اما دمای بالای ثابت) کار میکرد.
حالا اینا رو بهبود داده.
اما مشکلی که مونده و نمیتونه هم کاری کنه، ضخیم بودن IHS هست که به دلیل این ضخیم هست که هم ارتفاع نسل های قبلی بشه و کولر های قبلی باهاش سازگار باشن!
اما ایرادش اینه که گرما رو دیر تر و کمتر انتقال میده به خنک کننده و باعث میشه دما بالا بره.

سر همین اصلا برای اورکلاک یا دمای خوب حرفه ای ها میان اول پردازنده رو دلید میکنن، بعد یه فریم میخرن، دیگه اصلا IHS وصل نمیکنن، و یه پد حرارتی میذارن بعد مستقیم اون کولر رو با مکانیزم مخصوصی که اومده وصل میکنن به پردازنده (بدون IHS ) که عالیه، حتی برای اینتل هم اگه نباشه و مستقیم وصل شه خیلی بهتره
یا اینکه کلا یک IHS اختصاصی که اومده رو تهیه میکنن و بعد دلید وصل میکنن، که همه این ها برای شما غیر ممکنه انجامش و جدا از دانشش، هزینه بر هست،

خلاصه یک برند رو سر یک تجربه قضاوت نکنید، وگرنه مثلا من بیام به شما ASROCK X570 AQUA رو نشون بدم کنارش از ایسوس همون چیپست پرچمدار X570 PRIME یا MSI X570 PRO رو هم نشون بدم، قطعا میگید اصلا اون ایسوس و ام اس آیه رو نگاه نمیکنید. (کافیه یه سرچ بزنید ظاهرشون رو ببینید فققط وتفاوت رو)
اما اگه از ایسوس کنارش asus x570 crosshair viii formula یا از ام اس آی X570 CARBON EK X بذارم میشه مقایسه کرد (البته مدل های بالاتر هم دارنا)

در کل قطعاتی که خریدید رو بنویسید
و قطعاتی که هنوز نخریدید اما قصدش رو دارد
کل سیستم
که بررسی بشه

XFXForce
07-07-23, 16:06
تشخیص داشتن یا نداشتن AVX-512 صرفا برای کسی اگه یه وقت خواست تشخیص بده تو پردازنده های نسل 12
یکی اینکه کلا تولیدات بعد 2022 توشون حذف شده
اما برای تشخیص به IHS نگاه کنید. اگر بالای کلمه INTEL لوگوی لوزی دایره ای شکل هست این قابلیت رو داره.
اما اگر مستطیل شکل هست یعنی نداره.

25514

و اضافه کنم به صورت پیش فرض غیر فعال هست، باید توی بایوس به قسمت مخصوص پردازنده برید و فعالش کنید.
این قابلیت مشخصا برای هسته های پرفورمنس فقط هست، ی یعنی اگر 12900 دارید که 16 هسته ای هست، 8 هسته اش این امکان رو دارن نه همه شون.
توی ورژن های بایوس جدیدتر بعضی بردها این امکان غیر فعال شده

- - - Updated - - -

تشخیص داشتن یا نداشتن AVX-512 صرفا برای کسی اگه یه وقت خواست تشخیص بده تو پردازنده های نسل 12
یکی اینکه کلا تولیدات بعد 2022 توشون حذف شده
اما برای تشخیص به IHS نگاه کنید. اگر بالای کلمه INTEL لوگوی لوزی دایره ای شکل هست این قابلیت رو داره.
اما اگر مستطیل شکل هست یعنی نداره.

25514

و اضافه کنم به صورت پیش فرض غیر فعال هست، باید توی بایوس به قسمت مخصوص پردازنده برید و فعالش کنید.
این قابلیت مشخصا برای هسته های پرفورمنس فقط هست، ی یعنی اگر 12900 دارید که 16 هسته ای هست، 8 هسته اش این امکان رو دارن نه همه شون.
توی ورژن های بایوس جدیدتر بعضی بردها این امکان غیر فعال شده

XFXForce
07-07-23, 16:13

امیدوارم رمی که گرفتید AMD EXPO Edition باشه. الیته یکم گرون تره (در حد 200-300 تومن)
اما خب از سازگاریش کامل مطمئن میشید اونوقت (با رم های دیگه هم بالا میاد اما بعضا اذیت هم میکنه)
کلا ای ام دی خیلی بیشتر از اینتل رو رم حساسه مخصوصا از بعد رایزن ها.
حتی توی سرعت بالاتر و تاخیر کمتر رو سیستم های ای ام دی تفاوت بیشتری میبینیم تا اینتل

- - - Updated - - -

امیدوارم رمی که گرفتید AMD EXPO Edition باشه. الیته یکم گرون تره (در حد 200-300 تومن)
اما خب از سازگاریش کامل مطمئن میشید اونوقت (با رم های دیگه هم بالا میاد اما بعضا اذیت هم میکنه)
حتی توی سرعت بالاتر و تاخیر کمتر رو سیستم های ای ام دی تفاوت بیشتری میبینیم تا اینتل

problem
07-07-23, 16:47

- - - Updated - - -

سلام بسیار ممنونم از توضیحات عالی ای که دادید ... نه من اشتباه گفتم رم رو گرفتم ، منظورم این بود که در نظر دارم بگیرم (رم 6000) ... باز حالا اگر رم خاصی مدنظرتون هست ، ممنون میشم بفرمایید ...
در مورد سی پی یو سری 12 هم بله .... باید فعال بشه ولی به قول گفتنی خیلی دنگ و فنگ داره ... بنده برنامه نویسی اسمبلی هستم (amd64) ... میدونم یکی از اشتباهاتی که intel کرد حذف همین AVX512 بود چون درسته که اینسترکشن هاش دو برابر نسبت به AVX2 کش لاین رو درگیر میکنه اما بسیار ارزشمنده چون خود AVX512 هم به چند بخش تقسیم میشه و مخصوصا سری جدید هاش مثل ZEN4 اینسترکشن هایی داره که اصلا پیاده سازیش با AVX2 خیییییلی بیشتر دردسر داره و uop بیشتری هم میگیره (در حد 4 برابر) ... در نتیجه آینده برای AVX512 هست و حتی جایی خوندم که بزودی تو نسل های جدید مجدد اضافش میکنه ولی خب فعلا مجبورم با همین ZEN 4 برم جلو ... البته حالا که فرمودید ، شاید بخوام مدل Ryzen 7 7700X رو بگیرم که تفاوت قیمتیش 5 تومن هست ...

حالا شما تجربیاتتون رو به صورت سخت افزاری فرمودید که البته فوق العاده دقیق و درست بود، ولی بنده نرم افزاریش رو عرض میکنم ... کلا سی پی یو های AMD مخصوصا ZEN 3 و ZEN 4 اگر نرم افزاری که براشون طراحی میشه با اسمبلی باشه که دیگه برنامه نویس بدونه کجا چی رو استفاده کنه ، خییییییلی ارتباط های سریع تری دارن با حافظه ... مثلا اگر یک عملیات انتقال داده از رجیستر به حافظه 2 uops هزینه داشته باشه توی intel ، توی AMD مخصوصا این جدید ها فقط 1 uop هزینه داره ... در واقع ارتباط خیلی سریعتری میتونن سی پی یو های AMD با حافظه داشته باشن تا Intel ولی خب در عوض بعضی عملیات های توی Intel در واقع uops کمتری میگیره نسبت به AMD که این موضوع هم توی ZEN 4 رعایت شده و به جرات میتونم بگم اگر بخوام برای یک سرور که برنامش هم به صورت اختصاصی با اسمبلی نوشته شده باشه و SIMD توش رعایت شده باشه، سی پی یو بگیرم ، صد در صد ZEN 4 میگیرم چون فوق العاده سریعتر هستش ... ما ها در واقع از این جدول استفاده میکنیم برای مشخص شدن uops هر عملیات توی CPU های مختلف ... حتی طبق این جدول ، مزخرف ترین uops یعنی چیزی که واقعا زیاده نسبت به بقیه ماله سی پی یو های
Alder Lake-P
Alder Lake-E
هست .... به همین خاطره که یک برنامه نویس سمت Alder Lake نمیره ....
uops.info - Table (Only the registered members can see the link)