PDA

مشاهده نسخه کامل : مشورت درباره ارتقاء و یا خرید

aramrahgozar
31-05-23, 02:11
سلام
کد:
CPU: G3240
MB: Asus H81-Plus
RAM: Kingston 2*4GB DDR3 1600
VGA: Asus EN210
PSU: Green GP400A Eco 80Plus
من سیستم بالا رو دارم ولی هم CPU و هم RAM هر دو اذیت میکنند. البته با همین سیستم هم مجازی سازی ویندوز 10 انجام دادم و هم با GiMP عکس ادیت میکنم ولی خوب کند هست دیگه.SSD رو در هر شرایط اضافه خواهم کرد.
1. حالا میخواستم ببینم برای کسی که میخواد برنامه نویسی هم یاد بگیره ارزش داره همین سیستم رو رمش رو به 16 گیگ و CPU هم Corei5 نسل چهار مثل 4670 ارتقاء بدم؟
2. RAM رو میتونم متوجه بشم چه جور تاثیر میگذاره چون الان تقریبا 85% رم 8 گیگم پر میشه (برنامه های کوچک باز و تبهای زیادی فعال دارم) پس وقتی به 16 برسه قطعا سیستم روانتر میشه ولی این CPU بالا مثلا قدرتش چقدر از CPU خودم بالاتر هست؟ تو سایت cpubenchmark مقادیر جفتش رو دیدم تقریبا قدرتش 3 تا 2.5 برابر برای خودم هست. البته نمیدونم اطلاعات نوشته شده رو درست برداشت میکنم یا نه؟

Intel Pentium G3240 @ 3.10GHz 1,936 2531 39.11
Intel Core i5-4670 @ 3.40GHz 5,523 1394 184.16

DOOM999
31-05-23, 08:27
سلام
کد:
من سیستم بالا رو دارم ولی هم CPU و هم RAM هر دو اذیت میکنند. البته با همین سیستم هم مجازی سازی ویندوز 10 انجام دادم و هم با GiMP عکس ادیت میکنم ولی خوب کند هست دیگه.SSD رو در هر شرایط اضافه خواهم کرد.
1. حالا میخواستم ببینم برای کسی که میخواد برنامه نویسی هم یاد بگیره ارزش داره همین سیستم رو رمش رو به 16 گیگ و CPU هم Corei5 نسل چهار مثل 4670 ارتقاء بدم؟
2. RAM رو میتونم متوجه بشم چه جور تاثیر میگذاره چون الان تقریبا 85% رم 8 گیگم پر میشه (برنامه های کوچک باز و تبهای زیادی فعال دارم) پس وقتی به 16 برسه قطعا سیستم روانتر میشه ولی این CPU بالا مثلا قدرتش چقدر از CPU خودم بالاتر هست؟ تو سایت cpubenchmark مقادیر جفتش رو دیدم تقریبا قدرتش 3 تا 2.5 برابر برای خودم هست. البته نمیدونم اطلاعات نوشته شده رو درست برداشت میکنم یا نه؟

با رنگ خوبی ننوشتید متن رو
مهندس سجاد SajjadKhati (Only the registered members can see the link) بهتر تو بحث نرم افزارها و نیاز سخت افزاریشون میتونه کمک کنه اگه تایپیک رو میبینه ممنون میشم بیاد جواب بده.
نظر من هم اینه دیگه واسه اجرای روون اکثر نرم افزارها چهار هسته در کنار حداقل 8 گیگ رم لازمه
مخصوصا این که پردازنده فعلیتون 2 رشته ای هم هست قطعا با دوبرابر شدن هسته ها و رشته ها تاثیر خیلی محسوسی دریافت میکنید
ssd هم همونطور که خودتو اشار کردید حتما تهیه کنید که تاثیر خیلی مثبتی تو کاربری داره

rbm
31-05-23, 09:47
سلام

اول از همه کاش بودجه رو هم میگفتید - البته با توجه به اینکه قصد تغییر مادربرد تدارید پس احتمالا فعلا قصد هزینه بالا ندارید

درمورد 85 درصد پر شدن رم به نظرم ویندوز جدید نصب کن - چون با آپدیت جدید کروم شما اگه 1000 تا تب هم باز کنی دیگه مثل قدیم رم رو اشغال نمیکنه و اصطلاها تب های بدون استفاده رو غیرفعال میکنه و این مقدار از درگیر شدن رم در سیستم شما غیرعادی هست.مگر اینکه دیگه خیلی برنامه همزمان باز کنی- در 2023 حداقل 16 گیگ رم واقعا ضروریه

بر اساس سایت Asus مادربرد شما تا i7 نسل 4 رو هم پشتیبانی میکنه (نیاز به بروزرسانی bios داره) که قیمت i7 4770 که هنوز هم پردازنده خوبیه 4.400 هست و قیمت i5 4670 هم حدود 1.800 که متاسفانه اختلاف بالایی دارند
اما بازهم با ارتقا به همون i5 شما تاثیر رو خواهی دید - مخصوصا اینکه چون فعلا برنامه نویسی حرفه ای انجام نمیدی با همون i5 کارت به بهترین نحو راه میفته

اما بازهم نظر من اینه که اگر امکانش رو داری و میتونی با کمی صبر بودجه رو افزایش بدی، i7 بگیر و اگر بازهم برای افزایش بودجه امکانش رو داری مادربرد رو حداقل به سوکت 1151 نسل 6 ارتقا بده که بتونی از رم DDR4 استفاده کنی ! درحال حاضر با 8 تومن میشه یک سیستم کامل نسل6 با i5 بست(بدون گرافیک) - قیمت i5 نسل 6 حدودا 2.500

SSD هم خوبه مخصوصا اینکه یک دونه حجم بالا بگیری فقط برای درایو ویندوز و نرم افزارها - تاثیرش رو بیشتر روی ویندوز میبینی و روی برنامه نویسی تاثیر کمتر ولی محسوسی داره (وقتی داری کامپایل و بیلد میکنی چون رم و سی پی یو درگیر میشن و زمان میبره دیگه کندی سرعت هارد به چشم نمیاد)

SajjadKhati
31-05-23, 10:11
سلام
کد:

سلام
اول اینکه ظاهر نرم افزار GiMP ، استفاده از منابع سخت افزاری بالایی نداره و طبعا باید سیستم تون برای این نرم افزار جوابگو باشه (البته به استفاده از ابزارهای مختلف هم بستگی داره ولی باز هم به نظر میرسه که به تنهایی اگه اجرا بشه ، حداقل از لحاظ میزان مصرف رم ، نباید حجم مصرفی رم تون را دچار مشکل کنه) :

GIMP download: Is it safe for Windows & Mac? [How to use] (windowsreport.com) (Only the registered members can see the link)

===============

اما اینکه میگید هم مجازی سازی و هم از نرم افزار GiMP استفاده میکنید ، این یعنی استفاده از رم رو به میزانی که هر دو (یا چند) نرم افزار نیاز دارند ، دارید بالا میبرید .

نرم افزارهای مجازی سازی معمولا از منابع (مخصوصا حجم رم) بالایی استفاده میکنند (همچنین از پردازنده موقع پردازش) . 8 گیگ رم ، براشون ممکنه کافی نباشه (بستگی نوع سیستم عامل مجازی سازی شده و به تعداد مجازی سازی و کاری که با این نرم افزارهای مجازی سازی میکنید هم داره) .

اینکه کدوم یک از این نرم افزارها ، چه مقدار از رم و cpu را در هر زمان بیشتر استفاده میکنند را میتونید در Task Manager (در سربرگ Process ها) ببینید تا بهتر متوجه بشید .

1- بستگی به نوع برنامه نویسی ، نسخه و نوع نرم افزار IDE برای برنامه نویسی ، پلاگین های مورد استفاده و سطح کاربری و سنگینی پروژه ها و بقیه ی اطلاعات داره که هیچ کدوم از این اطلاعات را ندادید . اینکه نرم افزارهای دیگه مثل Sql Server نصب باشه یا چند شی ازش نصب باشه و در حال استفاده از چند شی اش باشید که باز هم سیستم را سنگین تر میکنه .

ضمنا ، برنامه نویسی ، با جستجوهای گاها زیاد و وب گردی معنا داره . این خودش ، بر استفاده ی بیشتر از رم هم میافزاید (اینکه چقدر بیافزاید ، به نوع مرورگر ، خود وب سایت و تعدادشون که باز هستن ، بستگی داره) .

==================

اما در کل ، اولا اگه همه ی این کارها را با هم انجام میدید . مثلا هم برنامه ی مجازی سازی و هم GiMP و هم فرضا Visual Studio 2020 (فرضا با پلاگین Resharper 2022) و هم مرورگر با ده ها سربرگ و مرور وب سایت باز باشه (در این سناریو ، از Sql Server اصلا حرفی نزدم و فرض شده هم که سطح و تعداد کار با هر کدوم از این نرم افزارها ، در سطح مبتدی و پایین تر از متوسط باشه)، حداقل به 16 گیگ رم یا بالاتر نیاز دارید (در صورت استفاده از آخرین نسخه از سیستم عامل و نرم افزارها) .

اگر نرم افزارها را در سطح حرفه ای کار کنید و همزمان چندین نسخه از هر کدوم باز میکنید و Sql Server و ... هم نصب کنید (همه ی اینها را با هم اجرا میکنید) ، 32 گیگ رم پیشنهاد میشه .
اما بالاخره نیاز به اطلاعات بیشتر داره که ندادید .

درباره ی cpu هم بیشتر بستگی به نوع کارتون داره ولی برای استفاده از یک نرم افزار مثل برنامه نویسی VS 2022 ، پردازنده ی 4 هسته ای پیشنهاد میشه (پس پردازنده هایی مثل 4460 یا بالاتر ، پیشنهاد میشه) . اینکه مثلا در مجازی سازی ، چه کاری میکنید و در حین استفاده آیا به cpu با چند هسته نیاز داره ، کاملا بستگی به کار و نرم افزارهایی که در اون استفاده میکنید بستگی داره بنابراین نمیتونم چیزی دراین باره بگم .

85 درصد از رم ، استفاده ی زیادی هست .
کلا رصد کنین که استفاده از رم ، هیچ وقت بالاتر از 80 درصد نره (70 درصد مقدار ایده آل تری هست) (مقدار Commited در سربرگ Performance در Task Managed ، اختلاف خیلی زیادی با مقدار In Use نداشته باشه) . وگرنه معمولا به این معناست که رم تون برای نرم افزارهای مورد استفاده تون ، کم هست .

اختلاف عملکرد این دو cpu ، بستگی به نرم افزار داره .
اولا اینکه کل نرم افزار(ها)تون ، بیش از 2 هسته (در واقع از 4 هسته) بتونن در اون لحظه استفاده کنن یا نه .
دوم اینکه نرم افزار(های) مورد نظر ، از دستور العمل (هایی) که در 4670 وجود داره و در G3240 وجود نداره (مثل AVX2) ، پشتیبانی و استفاده میکنه یا نه

Intel Pentium G3240 vs Intel Core i5-4670 Benchmark, comparison and differences (cpu-monkey.com) (Only the registered members can see the link)

بسته به اینها ، اختلاف عملکرد در تک هسته ای ، تقریبا بین 20 تا 50 درصد هست و اختلاف در پردازش چند هسته ای (4 هسته ای) ، تقریبا بین 55 تا 70 درصد هست .
یعنی مثلا ممکنه در گاهی از موارد ، فقط 20 درصد اختلاف در این دو پردازنده باشه و در گاهی از موارد ، به 3 برابر هم برسه (که شرایط را گفتم) .

البته دقت کنید اینکه این اختلاف حس بشه ، به ممتد بودن و ادامه دار بودنِ استفاده از هسته توسط نرم افزار هم بستگی داره . یعنی یک (یا چند نرم افزار) ، فقط در بازه ی زمانیِ یک ثانیه ، از 4 هسته استفاده کنند ، حتی با وجود اختلاف 3 برابری ، باز چندان نسبت به G3240 حس نمیشه .

اما چون نرم افزارهای مجازی سازی و همچنین برنامه نویسی (آخرین نسخه هاشون) ، نرم افزارهای نیمه سنگینی هستند ، حتی در صورت استفاده سبک از اونها ، اختلاف این دو پردازنده حس میشه .

اما مادربردتون فقط 3 مدار تغذیه داره و احتمالا هم زیاد کار کرده . مصرف 4670 هم بالاست . علاوه بر خنک کننده ی خوب ، بهتر بود که مادربرد بهتری داشته باشه (هر چند مادربرد خیلی ضعیفی نیست ولی چندان خوب هم شاید نباشه) .

aramrahgozar
31-05-23, 12:22
ضمن تشکر از همه دوستان ابتدا عذرخواهی میکنم بابت فونت. از افزونه Dark Deader استفاده میکنم متوجه نشدم فونت خاکستری هست. اونجا فونت رو سفید روی صفحه مشکی نشون میده.

درمورد 85 درصد پر شدن رم به نظرم ویندوز جدید نصب کن - چون با آپدیت جدید کروم شما اگه 1000 تا تب هم باز کنی دیگه مثل قدیم رم رو اشغال نمیکنه و اصطلاها تب های بدون استفاده رو غیرفعال میکنه و این مقدار از درگیر شدن رم در سیستم شما غیرعادی هست.مگر اینکه دیگه خیلی برنامه همزمان باز کنی- در 2023 حداقل 16 گیگ رم واقعا ضروریه

ویندوز 11 21H2 نصب دارم که اتفاقا از ویندوز 10 خیلی سریعتر برام کار میکنه. از مرورگر Vivaldi و Brave استفاده میکنم. Vivaldi گاها تا 2.5 گیگ از رم رو اشغال میکنه البته وقتی که تبهای زیادی باز باشه. وقتی رم کم بیاد خودش اتومات تبهایی رو غیرفعال میکنه

بر اساس سایت Asus مادربرد شما تا i7 نسل 4 رو هم پشتیبانی میکنه (نیاز به بروزرسانی bios داره)

این آپدیت بایوس یکم میترسونتم:1. (23): از کجا بفمم برای آپگرید کدوم CPU ها احتیاج به بایوس داره؟ الان بایوس مادربردم برای 15-May سال 2015 هست. ورژن 2303

درباره ی cpu هم بیشتر بستگی به نوع کارتون داره ولی برای استفاده از یک نرم افزار مثل برنامه نویسی VS 2022 ، پردازنده ی 4 هسته ای پیشنهاد میشه (پس پردازنده هایی مثل 4460 یا بالاتر ، پیشنهاد میشه) . اینکه مثلا در مجازی سازی ، چه کاری میکنید و در حین استفاده آیا به cpu با چند هسته نیاز داره ، کاملا بستگی به کار و نرم افزارهایی که در اون استفاده میکنید بستگی داره بنابراین نمیتونم چیزی دراین باره بگم .

ممنون سجاد خان از راهنمایی جامع تون. منظورم این بود که با این که همین سیستم فعلیم ضعیف هست ولی ویندوز 10 رو هم تونستم مجازی سازی کنم. البته در صورت ارتقا سیستم با مجازی ساز شبکه رو هم یاد خواهم گرفت.

85 درصد از رم ، استفاده ی زیادی هست .
کلا رصد کنین که استفاده از رم ، هیچ وقت بالاتر از 80 درصد نره (70 درصد مقدار ایده آل تری هست) (مقدار Commited در سربرگ Performance در Task Managed ، اختلاف خیلی زیادی با مقدار In Use نداشته باشه) . وگرنه معمولا به این معناست که رم تون برای نرم افزارهای مورد استفاده تون ، کم هست

الان مقدار In Use 6.1GB است و مقدار Commited 11.9/16.9GB است.

اما مادربردتون فقط 3 مدار تغذیه داره و احتمالا هم زیاد کار کرده . مصرف 4670 هم بالاست . علاوه بر خنک کننده ی خوب ، بهتر بود که مادربرد بهتری داشته باشه (هر چند مادربرد خیلی ضعیفی نیست ولی چندان خوب هم شاید نباشه) .

رم و سی پی یو رو میشه به دست دوم بودنشون اطمینان کرد ولی بقیه قطعات بخصوص مادربرد خیلی سخت میشه. پس بنظرتون روی این سیستم بستن Core i7 ممکنه گلوگاه ایجاد کنه بخاطر مادربرد؟
من یک خمیر سلیکون Z5 یا Z9 فکر کنم دارم ولی برای 6-7 سال پیش است. اینها تاریخ مصرف دارند یا میشه برای CPU جدید استفاده اش کرد؟
راستی گرافیک داخلی Core i5 با Core i7 این نسل تفاوت چندانی که ندارند؟ فیلمهای FHD رو راحت ساپورت میکنند دیگه مثل کارت گرافیک الان خودم که Asus EN210 هست؟

rbm
31-05-23, 12:39
ویندوز 11 21H2 نصب دارم که اتفاقا از ویندوز 10 خیلی سریعتر برام کار میکنه. از مرورگر Vivaldi و Brave استفاده میکنم. Vivaldi گاها تا 2.5 گیگ از رم رو اشغال میکنه البته وقتی که تبهای زیادی باز باشه. وقتی رم کم بیاد خودش اتومات تبهایی رو غیرفعال میکنه

دلیل خاصی داره از این مرورگرها استفاده میکنید ؟
از طرفی با توجه به لیست زیر ، پردازنده شما رسما توسط ویندوز 11 پشتیبانی نمیشه!
Windows processor requirements Windows 11 supported Intel processors | Microsoft Learn (Only the registered members can see the link)

این آپدیت بایوس یکم میترسونتم:1. (23): از کجا بفمم برای آپگرید کدوم CPU ها احتیاج به بایوس داره؟ الان بایوس مادربردم برای 15-May سال 2015 هست. ورژن 2303

H81I-PLUS - Support (Only the registered members can see the link)

لیست پردازنده هایی که پشتیبانی میکنه رو اینجا نوشته و نوشته که کدوم ها نیاز به بروز رسانی به چه نسخه ای دارند - فایل برو.زرسانی و اموزش رو هم قرار داده

**** درمورد بودجه چیزی نگفتین - قصد ارتقا به نسل 6 ندارید تا از مزایای DDR4 و گرافیک آنبورد قوی بهره مند بشید؟

SajjadKhati
31-05-23, 13:19
الان مقدار In Use 6.1GB است و مقدار Commited 11.9/16.9GB است.

سلام
خواهش میکنم .

تا حدود زیادی (تقریبا) به این معناست که در اون لحظه ، استفاده از حافظه به عنوان رم ، 11.9 گیگ هست .
تقریبا حدود 6 گیگ را داره در اون لحظه از page file هارد به عنوان رم استفاده میکنه که در مواقعی که میخواد از این اطلاعاتش در هارد استفاده کنه ، سرعت سیستم به شدت کند میشه .

البته ممکنه در لحظات مختلف دیگه ، این مقدار از استفاده از رم ، کم و زیاد بشه .
اما طبق گزارش تون که فقط برای یک لحظه بود ، من هم فقط برای اون لحظه بهتون گفتم .

رم و سی پی یو رو میشه به دست دوم بودنشون اطمینان کرد ولی بقیه قطعات بخصوص مادربرد خیلی سخت میشه. پس بنظرتون روی این سیستم بستن Core i7 ممکنه گلوگاه ایجاد کنه بخاطر مادربرد؟
من یک خمیر سلیکون Z5 یا Z9 فکر کنم دارم ولی برای 6-7 سال پیش است. اینها تاریخ مصرف دارند یا میشه برای CPU جدید استفاده اش کرد؟
راستی گرافیک داخلی Core i5 با Core i7 این نسل تفاوت چندانی که ندارند؟ فیلمهای FHD رو راحت ساپورت میکنند دیگه مثل کارت گرافیک الان خودم که Asus EN210 هست؟

گلوگاهی که مد نظرتون هست ، ربطی به مادربرد نداره .
مادربرد ، مدار تغذیه را برای پردازنده تامین میکنه .
اگر مصرف پردازنده بالاتر باشه یا کلا مادربرد مدار تغذیه ی خوبی نداشته باشه ، توی طول عمر خود مادربرد تاثیر داره (البته کیفیت پاور هم نقش خیلی مهمی توی این قضیه داره) .

درباره ی خمیر سیلیکون نمیدونم . از دوستان سخت افزاری بپرسید .

گرافیک داخلی شون بهتر از G3240 هست .
خیلی بهتر از GT210 هستند . مثلا حدودا در حد GT730 DDR3 یا بالاتر میتونین روشون حساب کنین .

aramrahgozar
31-05-23, 17:32
دلیل خاصی داره از این مرورگرها استفاده میکنید ؟
از طرفی با توجه به لیست زیر ، پردازنده شما رسما توسط ویندوز 11 پشتیبانی نمیشه!

هم حریم خصوصی بهتری دارن و در مورد ویوالدی شخصی سازی فراوان داره و هم کلا در سرعت و سبکی بهتر از کروم هستند.
بله پردازنده ساپورت نمیشه ولی فکر کنم حتی نسل هفتی ها هم برای ویندوز 11 ساپورت نمیشن ولی خوب خیلی خوب داره کار میکنه خودمم تعجب کردم. بیشتر از یکسال هست که ویندوز 11 دارم.

درمورد بودجه چیزی نگفتین - قصد ارتقا به نسل 6 ندارید تا از مزایای DDR4 و گرافیک آنبورد قوی بهره مند بشید؟

حقیقتا اگر بخوام سیستم جدید بگیرم میرم یک سیستم نسل 12 core i3 یا core i5 میگیرم که از 13 تا 25 تومان میشه ولی فعلا دست نگه داشتم واسه خرید سیستم.

تقریبا حدود 6 گیگ را داره در اون لحظه از page file هارد به عنوان رم استفاده میکنه که در مواقعی که میخواد از این اطلاعاتش در هارد استفاده کنه ، سرعت سیستم به شدت کند میشه

پس برای طول عمر هارد SSD هم که شده حتما باید رم رو به 16 ارتقاء بدم.

اگر مصرف پردازنده بالاتر باشه یا کلا مادربرد مدار تغذیه ی خوبی نداشته باشه ، توی طول عمر خود مادربرد تاثیر داره (البته کیفیت پاور هم نقش خیلی مهمی توی این قضیه داره) .

_حالا بنظرتون مادربرد ما که از سال 2016 (اواخر 2015) 24/7 روشن بوده عمرش میرسه Core i5 رو چند سالی برای ما ساپورت کنه؟ یکم وقت این قطعات رو اضافه نکنم مادربرد بره کما:1. (23):
تازه پاور سیستمم تا همین دو سال پیش 300 وات گرین بود.
_راستی پاوری که الان دارم (400 گرین) پاسخگوی این ارتقاء هست؟ تو سایت گرین که محاسبه کردم گفت کل مصرفم 210-215 وات هست که اگر 100-150 وات هم اضافه تر محاسبه کنیم میشه 365 وات که باز زیر 400 هست.
البته دو تا کارت تماشای شبکه های تلویزیونی (مدل S نه T یا انالوگ تو فروم نمیشه نام برد) هم رو سیستم هست ولی با تمام این اطلاعات که به سایت محاسبه گر گرین دادم بازم گفت 215 وات مصرف سیستم هست.
_کولر برای CPU i5 و i7 چه مدلی معرفی میکنید؟

ببخشید خیلی طولانی شد.
خدا خیرتون بده.

SajjadKhati
31-05-23, 19:14
پس برای طول عمر هارد SSD هم که شده حتما باید رم رو به 16 ارتقاء بدم.

شاید بیش از 16 گیگ نیاز داشته باشید .
چون اولا شما گزارش یک لحظه را دادید (که تقریبا 12 گیگ مورد استفاده ی واقعی رم بود) . لحظات دیگه و مخصوصا در استفاده های دیگه تون از نرم افزارها (مخصوصا اگه همزمان چندین نرم افزار را استفاده کنید) ، ممکنه بیشتر از این هم بشه .

بعد ، وقتی همین الانش 12 گیگ مورد استفاده قرار میگیره ، عملکرد ویندوز جوری هست که نمیذاره استفاده از رم تا آخر بره ، بعد بیاد استفاده از page file ئه هارد را زیاد کنه . بلکه هر چی استفاده از رم بیشتر بره ، استفاده از page file ئه هارد هم بیشتر میشه .

از 70 درصد و مخصوصا از 80 درصد به بالاتر از لود رم ، استفاده از page file هارد هم شدت بسیار بیشتری پیدا میکنه که نتیجه ی این استفاده ی بیشتر از page file ، کندی سیستم در مواقعی که نیاز به استفاده از اطلاعات شون داره ، هست (اینکه آیا سیستم در این صورت کند خواهد شد یا نه ، بستگی به اطلاعاتی داره که روش ذخیره شده) .

البته مادربردتون هم فکر نکنم بیش از این مقدار رم را پشتیبانی کنه .

_حالا بنظرتون مادربرد ما که از سال 2016 (اواخر 2015) 24/7 روشن بوده عمرش میرسه Core i5 رو چند سالی برای ما ساپورت کنه؟ یکم وقت این قطعات رو اضافه نکنم مادربرد بره کما:1. (23):

حالا اون طورها هم نیست .
شما که رندر نمیکنین که بصورت 24 ساعته cpu بخواد با فرکانس بالا فول لود باشه .

برنامه نویسی ، فشارش در 2 قسمت هست . یکی زامن لود solution و یکی هم زمان build اش . که هر دو تا هم در پروژه های حتی متوسط ، به 30 ثانیه هم در 4670 نمیرسه . مجازی سازی ، بستگی به کارتون داره که نمیدونم .

اگه هم بخواد نشون بده ، توی طولانی مدت نشون میده .
ضمنا پاور اگه کیفیت خوبی داشته باشه ، جلوی خیلی از نوسانات و خرابی ها مخصوصا مادربرد را میگیره و protection های متفاوتی داره .

هر چند تعداد مدار تغذیه ی کم و کیفیت پایین اش (منظورم مادربرد شما نیست) ، مخصوصا زمان فول لود cpu اگه بصورت طولانی مدت باشه (مخصوصا زمان رندر) ، باعث افزایش دمای مدار تغذیه ی مادربرد و کاهش طول عمرش در دراز مدت میشه .

تازه پاور سیستمم تا همین دو سال پیش 300 وات گرین بود.
_راستی پاوری که الان دارم (400 گرین) پاسخگوی این ارتقاء هست؟ تو سایت گرین که محاسبه کردم گفت کل مصرفم 210-215 وات هست که اگر 100-150 وات هم اضافه تر محاسبه کنیم میشه 365 وات که باز زیر 400 هست.
البته دو تا کارت تماشای شبکه های تلویزیونی (مدل S نه T یا انالوگ تو فروم نمیشه نام برد) هم رو سیستم هست ولی با تمام این اطلاعات که به سایت محاسبه گر گرین دادم بازم گفت 215 وات مصرف سیستم هست.
_کولر برای CPU i5 و i7 چه مدلی معرفی میکنید؟

ببخشید خیلی طولانی شد.
خدا خیرتون بده.

بله پاور جواب گو و زیاد هم هست (اگه گرافیک مجزا ندارید و یا نهایتا گرافیک با توان 100 وات دارید) .

از دوستان سخت افزاری بپرسید . شخصا روی 4460 از Green Notus 100 استفاده میکنم و راضی ام . البته خیلی سال پیش خریدم و الان ممکنه نسبت به هزینه ، گزینه های دیگری هم باشه که چندان در جریان نیستم .

اما برای پردازنده های سری K اگه قصد خرید دارین (مخصوصا 4790K) ، که بسیار داغ هست ، فکر نکنم جواب بده . اونها باید Notus 400 باشن که فکر نکنم فضای مادربردتون جواب بده (کیس تون هم باید بررسی بشه که به دوستان بگید) .

Speed Racer
31-05-23, 23:30
سلام

اول از همه کاش بودجه رو هم میگفتید - البته با توجه به اینکه قصد تغییر مادربرد تدارید پس احتمالا فعلا قصد هزینه بالا ندارید

بر اساس سایت Asus مادربرد شما تا i7 نسل 4 رو هم پشتیبانی میکنه (نیاز به بروزرسانی bios داره) که قیمت i7 4770 که هنوز هم پردازنده خوبیه 4.400 هست و قیمت i5 4670 هم حدود 1.800 که متاسفانه اختلاف بالایی دارند
اما بازهم با ارتقا به همون i5 شما تاثیر رو خواهی دید - مخصوصا اینکه چون فعلا برنامه نویسی حرفه ای انجام نمیدی با همون i5 کارت به بهترین نحو راه میفته

اما بازهم نظر من اینه که اگر امکانش رو داری و میتونی با کمی صبر بودجه رو افزایش بدی، i7 بگیر و اگر بازهم برای افزایش بودجه امکانش رو داری مادربرد رو حداقل به سوکت 1151 نسل 6 ارتقا بده که بتونی از رم DDR4 استفاده کنی ! درحال حاضر با 8 تومن میشه یک سیستم کامل نسل6 با i5 بست(بدون گرافیک) - قیمت i5 نسل 6 حدودا 2.500

SSD هم خوبه مخصوصا اینکه یک دونه حجم بالا بگیری فقط برای درایو ویندوز و نرم افزارها - تاثیرش رو بیشتر روی ویندوز میبینی و روی برنامه نویسی تاثیر کمتر ولی محسوسی داره (وقتی داری کامپایل و بیلد میکنی چون رم و سی پی یو درگیر میشن و زمان میبره دیگه کندی سرعت هارد به چشم نمیاد)
سلام

من خودم یک سیستم دارم که سیستم عامل ویندوز 7 داره و به دلیل چند تا نرم افزار و پلاگین که دیگه بالاتر از ویندوز 7 پشتیبانی نمی کنن مجبورم از ویندوز 7 استفاده کنم. مثلا می خواستم پردازنده 3570 با 16 گیگ رم DDR3 براش بگیرم که این کیس کنار کیس جدیدی که می خوام بخرم باشه. ولی مشکلی که هست 3570 نو و آک وجود نداره و همشون استوک و کارکرده هستن و آدم نمی تونه ازشون مطمئن باشه و فروشگاهی هم نیست که بشه بهشون اعتماد کرد. مثلا می نویسن 10 روز مهلت تست. ولی اگه بعد از 10 روز پردازنده بسوزه یا خراب بشه چون گارانتی ندارن دیگه دستمون به جایی بند نیست. حتی از رم ها و مادربردش هم نمی شه مطمئن باشیم. حتی نمی شه به خرید 4460 هم اطمینان کرد چون استوک هستن و معلوم نیست چقدر زیر فشار بودن. کلا پردازنده نو ونسل های قدیم از کجا می شه پیدا کرد و مطمئن شد که واقعا نو هست.

مشکل بعدی اینه که این پردازنده ها حتی نسل 4 و یا 6 که شما گفتید از ویندوز 11 پشتیبانی نمی کنن و از ویندوز 10 هم یکسال و خورده ای دیگه بیشتر پشتیبانی نمی کنن و چون مرورگرها هم دیگه فقط از ویندوز 10 و 11 پشتیبانی می کنن عملا هر کسی پردازنده ای بخره که از ویندوز 11 پشتیبانی نکنه عملا یکسال و خورده ای بیشتر نمی تونه از این پردازنده و مادربرد و رمی که می خره استفاده کنه.

این مشکلاتی بود که گفتم. اگه شما راه حلی دارید بگید. و اگه راه حلتون مناسب بود چطوری می شه پردازنده و رم و مادربرد قدیمی گرفت که از ویندوز 7 پشتیبانی کنه ولی کاملا قابل اطمینان باشه از نظر عملکرد و سالم بودن و یا بعضی وقتا که می بینیم دماشون بیش از حد بالا میره. چطوری می شه تستشون کرد و از سالم بودنشون مطمئن شد.
اگه اطلاعاتی از پردازنده ها و مادربرد ها و رم های نسل های قدیمی دارید برای این 3 قطعه چه پیشنهاداتی دارید چون قطعات دیگه مثل اس اس دی دارم که samsung 850 250GB هست و کافیه از همه لحاظ و یک پاور هم معرفی کنید مثلا 330 وات فکر کنم کافی باشه چون یک کارت گرافیک قدیمی هم دارم که نهایتا 50 وات فکر کنم مصرف می کنه.

- - - Updated - - -

سلام

سلام

من خودم یک سیستم دارم که سیستم عامل ویندوز 7 داره و به دلیل چند تا نرم افزار و پلاگین که دیگه بالاتر از ویندوز 7 پشتیبانی نمی کنن مجبورم از ویندوز 7 استفاده کنم. مثلا می خواستم پردازنده 3570 با 16 گیگ رم DDR3 براش بگیرم که این کیس کنار کیس جدیدی که می خوام بخرم باشه. ولی مشکلی که هست 3570 نو و آک وجود نداره و همشون استوک و کارکرده هستن و آدم نمی تونه ازشون مطمئن باشه و فروشگاهی هم نیست که بشه بهشون اعتماد کرد. مثلا می نویسن 10 روز مهلت تست. ولی اگه بعد از 10 روز پردازنده بسوزه یا خراب بشه چون گارانتی ندارن دیگه دستمون به جایی بند نیست. حتی از رم ها و مادربردش هم نمی شه مطمئن باشیم. حتی نمی شه به خرید 4460 هم اطمینان کرد چون استوک هستن و معلوم نیست چقدر زیر فشار بودن. کلا پردازنده نو ونسل های قدیم از کجا می شه پیدا کرد و مطمئن شد که واقعا نو هست.

مشکل بعدی اینه که این پردازنده ها حتی نسل 4 و یا 6 که شما گفتید از ویندوز 11 پشتیبانی نمی کنن و از ویندوز 10 هم یکسال و خورده ای دیگه بیشتر پشتیبانی نمی کنن و چون مرورگرها هم دیگه فقط از ویندوز 10 و 11 پشتیبانی می کنن عملا هر کسی پردازنده ای بخره که از ویندوز 11 پشتیبانی نکنه عملا یکسال و خورده ای بیشتر نمی تونه از این پردازنده و مادربرد و رمی که می خره استفاده کنه.

این مشکلاتی بود که گفتم. اگه شما راه حلی دارید بگید. و اگه راه حلتون مناسب بود چطوری می شه پردازنده و رم و مادربرد قدیمی گرفت که از ویندوز 7 پشتیبانی کنه ولی کاملا قابل اطمینان باشه از نظر عملکرد و سالم بودن و یا بعضی وقتا که می بینیم دماشون بیش از حد بالا میره. چطوری می شه تستشون کرد و از سالم بودنشون مطمئن شد.
اگه اطلاعاتی از پردازنده ها و مادربرد ها و رم های نسل های قدیمی دارید برای این 3 قطعه چه پیشنهاداتی دارید چون قطعات دیگه مثل اس اس دی دارم که samsung 850 250GB هست و کافیه از همه لحاظ و یک پاور هم معرفی کنید مثلا 330 وات فکر کنم کافی باشه چون یک کارت گرافیک قدیمی هم دارم که نهایتا 50 وات فکر کنم مصرف می کنه.

rbm
01-06-23, 08:26
سلام

.

علیک سلام و رحمه الله و تبریک ولادت امام رضا علیه السلام و قهرمانی پرسپولیس!

عرض کنم خدمتت که من مستقیماً از دفتر فروش شرکت سازگار ارقام پردازنده i۳ ۱۲۱۰۰ نو خریدم و حتی ۱ روز هم گارانتی نکرد! چون کلاً پردازنده گارانتی نداره و خرابی هم نداره! تا حالا نشنیدم که یک نفر بگه من پردازنده خریدم نیم سوز شده یا ضعیف شده! چون پردازنده یا کارمیکنه یا می‌سوزه! حالت سوم خیلی خیلی بندرت کم پیش میاد!
همین الانش هم فروشنده ها دارن پردازنده های نسل 1 و 2 میفروشن و کار میکنه !
از طرفی تمام پردازنده‌ها بدون باکس (tray) وارد کشور میشه و حتی اون باکس‌دار‌ها هم که می‌بینید به گفته دوستی باکس‌ها رو جدا وارد می‌کنن، پردازنده هم جدا و خنک‌کننده هم اگه اصلی باشه جدا- که البته خنک‌کننده‌های استوک اینتل برای کار اداری و فیلم دیدن خوبه (شرایط خنک‌کننده‌های AMD فرق می‌کنه چون تکنولوژی جدید داره)
شما اگر خیلی در این مورد وسواس داری، دنبال پردازنده‌هایی بگرد که TDP پایین دارند - چون تنها چیزی که عمر پردازنده رو کم می‌کنه حرارت هست و پردازنده‌هایی که TDP پایین دارند با خنک‌کننده معمولی هم کارشون راه می‌فته و اتفاقی براشون نیفتاده!

درمورد پشتیبانی ویندوز 10 بر اساس سرچ (windows 10 support end date) تا انتهای سال 2025 به صورت رسمی پشتیبانی میشه ! از طرفی با توجه به اینکه مرورگرها هنوز دارند ویندوز 7 رو پشتیبانی میکنند (البته دیگه آخراشه) پس احتمالا تا چندسال بعد از اتمام پشتیبانی رسمی ماکروسافت از ویندوز 10 هم باز هم نرم افزار های ویندوز 10 توسط سایر شرکت ها پشتیبانی بشن

من نسل 6 رو به این دلیل توصیه کردم چون ارزونترین ارتقا به سوکت 1151 هست که DDR4 هم ساپور میکنه - چون دوست عزیزمون بودجه رو اعلام نکردن - وگرنه که طبق نظر همه اساتید باید نسل 13 بخریم ! ولی گرونه

درمورد پاور ، شما هر قطعه ای رو استوک بخری اشکال نداره - فقط پاور برای سیستم جدید حتما نو باشه

aramrahgozar
01-06-23, 11:49
سلام

پیرو فرمایشات rbm گرامی، CPU و RAM بدلیل مدل ساختاری که دارن طول عمرهای بالاتری نسبت به دیگر قطعات دارن اگر در شرایط مناسب نگه داری شده باشن. که این مورد آخر رو هم تستهایی هست که میشه بصورت نرم افزاری انجام داد تا حدودی با اطمینان بیشتری این دو قطعه رو استفاده کرد. البته من به سخت افزار سیستم زیاد اگاهی ندارم ولی در یوتیوب کلیپهایی دیدم که رم سیستم رو با نرم افزار چک میکنن که بصورت بوتیبل باید چک کرد. یا اورکلاکرها CPU رو تحت فشار میگذارن تا ببین پایداری سیستم رو دریافت میکنن. خود همین نرم افزارها تا حدودی اطمینان از خرید ایجاد میکنن. ولی خوب در نهایت ریسکی هست که باید محتاطانه انجام داد.
در مورد ویندوز هم شما چون خودتون فرمودید چند برنامه دیگه از 7 به بعد ساپورت نمیکنن مجبورید از 7 استفاده کنید وگرنه با Rufus میشه روی هر سیستمی محدودیتهای نصب ویندوز 11 رو دور زد.

Speed Racer
01-06-23, 20:02
علیک سلام و رحمه الله و تبریک ولادت امام رضا علیه السلام و قهرمانی پرسپولیس!

عرض کنم خدمتت که من مستقیماً از دفتر فروش شرکت سازگار ارقام پردازنده i۳ ۱۲۱۰۰ نو خریدم و حتی ۱ روز هم گارانتی نکرد! چون کلاً پردازنده گارانتی نداره و خرابی هم نداره! تا حالا نشنیدم که یک نفر بگه من پردازنده خریدم نیم سوز شده یا ضعیف شده! چون پردازنده یا کارمیکنه یا می‌سوزه! حالت سوم خیلی خیلی بندرت کم پیش میاد!
همین الانش هم فروشنده ها دارن پردازنده های نسل 1 و 2 میفروشن و کار میکنه !
از طرفی تمام پردازنده‌ها بدون باکس (tray) وارد کشور میشه و حتی اون باکس‌دار‌ها هم که می‌بینید به گفته دوستی باکس‌ها رو جدا وارد می‌کنن، پردازنده هم جدا و خنک‌کننده هم اگه اصلی باشه جدا- که البته خنک‌کننده‌های استوک اینتل برای کار اداری و فیلم دیدن خوبه (شرایط خنک‌کننده‌های AMD فرق می‌کنه چون تکنولوژی جدید داره)
شما اگر خیلی در این مورد وسواس داری، دنبال پردازنده‌هایی بگرد که TDP پایین دارند - چون تنها چیزی که عمر پردازنده رو کم می‌کنه حرارت هست و پردازنده‌هایی که TDP پایین دارند با خنک‌کننده معمولی هم کارشون راه می‌فته و اتفاقی براشون نیفتاده!

درمورد پشتیبانی ویندوز 10 بر اساس سرچ (windows 10 support end date) تا انتهای سال 2025 به صورت رسمی پشتیبانی میشه ! از طرفی با توجه به اینکه مرورگرها هنوز دارند ویندوز 7 رو پشتیبانی میکنند (البته دیگه آخراشه) پس احتمالا تا چندسال بعد از اتمام پشتیبانی رسمی ماکروسافت از ویندوز 10 هم باز هم نرم افزار های ویندوز 10 توسط سایر شرکت ها پشتیبانی بشن

من نسل 6 رو به این دلیل توصیه کردم چون ارزونترین ارتقا به سوکت 1151 هست که DDR4 هم ساپور میکنه - چون دوست عزیزمون بودجه رو اعلام نکردن - وگرنه که طبق نظر همه اساتید باید نسل 13 بخریم ! ولی گرونه

درمورد پاور ، شما هر قطعه ای رو استوک بخری اشکال نداره - فقط پاور برای سیستم جدید حتما نو باشه

می دونم پردازنده های اینتل در ایران گارانتی ندارن حتی وقتی نسل 12 و 13 هم بخریم و پردازنده های قدیمی که اصلا گارانتی ندارن. بحث من چیز دیگه ایه. الان به نظر شما اگه من از این سایت پردازنده استوک برای ویندوز 7 بخرم مورد تایید شماست چون لیون کامپیوتر استوک نمی فروشه و خودم حوصله رفتو آمد و گشتن توی بازار ندارم. اگه سایت دیگه ای میشناسید که مطمئن تره بگید

Only the registered members can see the link

rbm
03-06-23, 08:53
می دونم پردازنده های اینتل در ایران گارانتی ندارن حتی وقتی نسل 12 و 13 هم بخریم و پردازنده های قدیمی که اصلا گارانتی ندارن. بحث من چیز دیگه ایه. الان به نظر شما اگه من از این سایت پردازنده استوک برای ویندوز 7 بخرم مورد تایید شماست چون لیون کامپیوتر استوک نمی فروشه و خودم حوصله رفتو آمد و گشتن توی بازار ندارم. اگه سایت دیگه ای میشناسید که مطمئن تره بگید

من این ها رو نمیشناسم که بخوام تایید کنم یا رد کنم

خودم قطعات استوک رو از مجتمع تک مشهد از آشنا به صورت حضوری میخرم - قطعات نو هم از فروشگاه سازگار ارقام

به نظرم سخت نگیرید - قطعاتی که مهمه نو باشه

مادربرد برای اطمنیان از سالم بودن خارن ها

هارد برای اطمینان از بد سکتور و زمان مصرف کم

گرافیک برای اطمینان از ماین نشدن

پاور برای اطمینان از سالم بودن خازن ها و عدم تلرانس خروجی

- - - Updated - - -

من این ها رو نمیشناسم که بخوام تایید کنم یا رد کنم

خودم قطعات استوک رو از مجتمع تک مشهد از آشنا به صورت حضوری میخرم - قطعات نو هم از فروشگاه سازگار ارقام

به نظرم سخت نگیرید - قطعاتی که مهمه نو باشه

مادربرد برای اطمنیان از سالم بودن خارن ها

هارد برای اطمینان از بد سکتور و زمان مصرف کم

گرافیک برای اطمینان از ماین نشدن

پاور برای اطمینان از سالم بودن خازن ها و عدم تلرانس خروجی