PDA

مشاهده نسخه کامل : مشکل دما با پردازنده لپتاپ ایسر نیترو 5

ho3einsa
28-12-22, 17:03
با سلام بنده این لپتاپو خریدم ولی در کمال تعجب حتی روی تنظیمات لو هم بعد بازی اول شروع به لگ و استاتر می کنه. البته اینم بگمرو تنظیمات الترا همون اول لگ شدید داره که بخاطر کمبود وی رم باید باشه.

در کل من مشکوک به دمای پردازنده هستم چون تا 92 درجه میره بالا ولی کارت دماش خوبه بیشتر از 76 درجه نمیشه. راه حلی دارین برای کاهش دمای پردازنده دوستان؟

مشخصات لپتاپ:

Only the registered members can see the link tps://forum.lioncomputer.com/uploads/monthly_2022_12/2.thumb.gif.cea12c8f9a7d771fdb4e56e6dfaae65e.gif

XFXForce
28-12-22, 17:52
با سلام بنده این لپتاپو خریدم ولی در کمال تعجب حتی روی تنظیمات لو هم بعد بازی اول شروع به لگ و استاتر می کنه. البته اینم بگمرو تنظیمات الترا همون اول لگ شدید داره که بخاطر کمبود وی رم باید باشه.

در کل من مشکوک به دمای پردازنده هستم چون تا 92 درجه میره بالا ولی کارت دماش خوبه بیشتر از 76 درجه نمیشه. راه حلی دارین برای کاهش دمای پردازنده دوستان؟

مشخصات لپتاپ:

Only the registered members can see the link tps://forum.lioncomputer.com/uploads/monthly_2022_12/2.thumb.gif.cea12c8f9a7d771fdb4e56e6dfaae65e.gif

در کل 11900 پردازنده داغی هست، اما 92 درجه دچار ترمال تروتل نمیشه.
در کل 3060 لپ تاپ چون 6 گیگه توی گیم ها دچار کمبود وی رم میشه.
برای پردازنده برنامه THROTLE STOP رو نصب کنید برای آندرولت کردن و اگه قابلیت اندرولتش باز بود انجامش بدید
کلا خنک کننده سری تاف ایسوس و نیترو ایسر با سخت افزار یکسان از استریکس و پردیتور ضعیف تر هستن
حتما از کولپد خوب استفاده کنید مثل دیپ کول X8

ho3einsa
28-12-22, 19:35
در کل 11900 پردازنده داغی هست، اما 92 درجه دچار ترمال تروتل نمیشه.
در کل 3060 لپ تاپ چون 6 گیگه توی گیم ها دچار کمبود وی رم میشه.
برای پردازنده برنامه THROTLE STOP رو نصب کنید برای آندرولت کردن و اگه قابلیت اندرولتش باز بود انجامش بدید
کلا خنک کننده سری تاف ایسوس و نیترو ایسر با سخت افزار یکسان از استریکس و پردیتور ضعیف تر هستن
حتما از کولپد خوب استفاده کنید مثل دیپ کول X8

1.این کولپد که گفتین تفاوت دمایی خوبی ایجاد میکنه نسبت به قیمت؟ منظور 1350 می ارزه؟
2.من فیفا مشکل دارم تو فیفا تنظیمات low سه گیگ بیشتر وی رم استفاده نمیکنه بعید میدونم از وی رم باشه.
3. اشتباه کردم i9 حریدم نمیدونستم اینقد داغ میکنه فروشنده تبلیغ کولینگ خوبشو کرد ولی خب بازارگرمی بیش نبود.
4. به نظرتون می ارزه بفروشم لپتاپ با کولینگ بهتر بخرم؟ دو هفتس همش خریدمش. چی پیشنهاد میدین در رنج قیمتی 45 تومن
5. نرم افزارو نصب کردم ولی چون روش کار بلد نیستم تریجه دادم دستکاری نکنم تا سر فرصت برم یاد بگیرمش.
:give_rose:

XFXForce
28-12-22, 22:39
1.این کولپد که گفتین تفاوت دمایی خوبی ایجاد میکنه نسبت به قیمت؟ منظور 1350 می ارزه؟
2.من فیفا مشکل دارم تو فیفا تنظیمات low سه گیگ بیشتر وی رم استفاده نمیکنه بعید میدونم از وی رم باشه.
3. اشتباه کردم i9 حریدم نمیدونستم اینقد داغ میکنه فروشنده تبلیغ کولینگ خوبشو کرد ولی خب بازارگرمی بیش نبود.
4. به نظرتون می ارزه بفروشم لپتاپ با کولینگ بهتر بخرم؟ دو هفتس همش خریدمش. چی پیشنهاد میدین در رنج قیمتی 45 تومن
5. نرم افزارو نصب کردم ولی چون روش کار بلد نیستم تریجه دادم دستکاری نکنم تا سر فرصت برم یاد بگیرمش.
:give_rose:

1- دیگه جزو تاپ ترین کولپد ها هست با 4 تا فن خوب با قابلیت تنظیم سرعت و خاموش کردن 2 تای بالایی یا پایینی
همچنین به دلیل بدنه فلزی گرونه که توی گرفتن گرما از سطح لپ تاپ خیلی موثر تر از پلاستیکی ها هست و صرف فلزی بودن حتی بدون فن دما رو کاهش میده (البته بیشترین کاراییش روی لپ تاپهایی هست که اونا هم بدنه فلزی باشن)
مدل x6 هست که 4 فنه اما بدنه پلاستیکیه.
اما خرید کولپد های دیگه تک فن یا دو فن برای لپ تاپی مثل لپ تاپ شما جوابگو نیست و تا حد زیادی هدر دادن بودجه هست.
همچنین لپ تاپتون به جز پایین از بغل ها و پشت هم وروردی و خروجی هوا داره، کولر هایی هست حالت اگزاست که بسیار مناسب خروجی های بغل یا پشت لپ تاپ ها هست اما به دلیل سایز متفاوت لپ تاپ ها هر کدوم مدل مخصوص خودشون رو نیاز دارن تا چفت بشن
و هم اینکه توی ایران موجود نیستن
البته امکان ساختش بصورت دستی توی خونه کاملا ممکنه، راه ساده تر و ارزون تر خرید یک فن یا دو فن (بسته این که مثلا برای خروجی های پشتی هر دوشون بخواید ست کنید مثل مدلاهایی که دو قسمت خروجی توی پشت دارن) هم مدل یو اس بی هست که ضعیف هستن هم مدلهای برق مستقیم که خیلی قدرتمندن و حتی صرف گذاشتن به حالتی که هوایی که از پشت لپ تاپ بیرون میاد (یا بغل) رو بکشه و بده بیرون تر هم تاثیر میذاره
اما اگر امکانش بود که با پرینتر سه بعدی براش یه مسیر طراحی کنید که دورش بسته باشه و فقط قسمت خروجی و و وردودی فن باز باشه که اتلاف نداشته باشه و متسقیم هوای داغ رو به فن هدایت کنه که عالی میشه
اما چون احتمال زیاد امکانش نیست میشه با مقوا و امثالهم هم همیچین کاری کرد خیلی ساده.
البته باید حواستون به اینکه لپ تاپ کولینگش چه جوری دیزاین شده باشه، مثلا لپ تاپ سری پردیتور هلیوس 300 دو فنه از پایین هوا رو میکشه به بالا و از بغل و پشت بیرون میده.
توی این حالت خرید کولپد های معمولی باعث فشار هوای منفی میشه چون فن های کولپد میخوان هوا رو بدن پایین، (که زیر لپ تاپ نصب شدن) اما فن های لپ تاپ میخوان هوا رو بکشن بالا)
اما کولپد های هستن که امکان برعکس کردن فن رو میدن، یعنی به جای کشیدن هوا به پایین، با برعکس کردن فن هاشون هوا رو به بالا میدن و باعث میشن که تهویه خیلی بهتری صورت بگیره و فن های لپ تاپ هم با دور گردش پایین تر بگردن با دمای پایین تر
این کنار حالا اگه از فن هایی که گفتم برای خروجی های پشت یا بغل لپ تاپ هم به عنوان کمکی خروجی استفاده کنید اثر خیلی بیشتری مییبنید

همچنین به دلیل خنک تر کار کردن کل لپ تاپ توی این حالت (نه فقط پردازنده و گرافیک) بلکه باتری، برد، حتی صفحه نمایش عمر همه شون بیشتر میشه.

پس ارزشش رو داره.

سری نیترو مدل های مختلف داره از هر طرفش عکس واضح بفرستید تا ببینم مدل کارکرد کولینگش رو تا راهنمایی بهتری بشه کرد.

2- بله فیفا خیلی وی رم استفاده نمیکنه، اما زیاد دیدم که بازی های حتی با گرافیک متوسط روی 3060 لپ تاپ ارور وی رم میدادن.
روی برندهای مختلف فرقی نمیکرد. حالبیش اینه که با افزایش پیج فایل به عدد خیلی بالا مثلا 20 گیگ (روی اس اس دی) اکثرا مشکلشون حل شد
همچنین تنظیمات کنترل پنل انویدیا رو باید روی بهینه ترین حالت ممکن ست بشه خیلی مهمه.
و یک سری تنظیمات هم توی افتربرنر انجام بشه
حتما یه بار پیج فایل رو به حجمی که گفتم افزایش بدید (ریست میخواد بعدش)

3- میشه مدیریتش کرد، هم با آندرولت ، هم با محدود کردن وات، هم با تنظیم فرکانس،
راهی که بهتر جواب بده استفاده از ترمال پیست مرعوب و ترجیحا لیکویید متال هست که تا 15 درجه خنک تر میکنه (اگر هم روی گرافیک هم روی پردازنده استفاده بشه که چه بهتر)
اگر ترمال پد ها هم تعویض بشن با مدل قوی تر باز چه بهتر
در مورد کولینگش فروشنده اشتباه نگفته کولرش از مدل تاف ایسوس و لژیون لنوو و سری گیمنیگ دل و اچ پی بهتره (سری الین ویر جداست داستانش و باید با پرچمدار ها مقایسه بشه)
اما کلا 11900 و حتی 11800 دماشون بالاست.
پردازنده های رقیب مثل 5900hs یا 6900hs دمای پایینتری دارن در کل، نسل 12 اینتل هم که قدرت بهتر با دمای بهتر داره مثل 12700h
نسل 13 که غوغا کرده و 13900h کارایی در حد پردازنده های دسکتاپ نسل 12 همرده اش داده مثل 12700k و حتی قویتر ازش
ولی طول میکشه تا بیاد

4- الان بخواید بفروشید با ضرر باید بدیدش بره، اما همون موقع میتونستید با 11800 و رم 16 و گرافیک 3060 سری پردیتور ایسر که یه رده بالاتر هست مثل استریکس ایسوس تهیه کنید.

اینم دقت کنید کارت 3060 ی که روی سری نیترو و یا پردیتور هست چون توان بالاتری براش بازه قدرت بیشتری نسبت به رقبا داره، حتی خود لپ تاپ هم آداپتور قوی تری داره و برق بیشتری میتونه در اختیار گرافیک و پردازنده بذاره.
برای مثال 230 واتی پردیتور، در برابر 200 واتی ایسوس و 180 واتی ام اس آی کاتانا و 150و اتی ام اس آی استیلس
و گرافیک هاشون که اون یکیا ضعیف ترن، مثلا 85 وات، 95 وات در حالیکه 3060 شما 120 وات برق گرفته.

همچنین از نصب آخرین درایور ها، آخرین بایوس و فریم ویر برای لپ تاپ مطمن باشید
اگر ویندوز 11 نصب کردید هنوز که هنوز مشکل کاهش اف پی اس و یه سری چیزای دیگه با گیم ها داره متاسفانه.

ho3einsa
29-12-22, 01:12
درود مجدد بابت توضیح مفصلی که دادین.:11()::11()::11()::love::love::love:
هم از پشت هم از بغل خروجی داره و فک کنم از پایین هوارو بمکه داخل.
ویندوز بنده ۱۰ هست.
بله چشم پیج فایل رو فردا افزایش میدم و نتیجه رو خبر میدم حتما.
۳- موقع خرید قصد خرید نسل ۱۲ داشتم ولی بخاطر اختلاف قیمت ۸-۹ تومنی بودجم نرسید بخرم.
همه چی اپدیته و باز هم چک میکنم.

SajjadKhati
29-12-22, 07:22
سلام
عکس آخری در پست اول را که گذاشتید ، اگه زمان بازی کردن بود ، حداقل در تصویر چیزی که من میبینم ، بصورت متوسط ، لود gpu در حد 50 درصد هست (درسته؟)

اگه درسته ، یکی از عامل مهم اش همینه .
باید بررسی کنید که چرا این طوره .

عوامل مختلفی از جمله محدود کردن میزان فریم دهی در تنظیمات بازی (یا تنظیمات برنامه های مربوط به گرافیک مثل nvidia inspector یا تنظیمات ویندوز و ..) ، تنظیمات power ئه gpu و cpu در ویندوز یا در همین برنامه ها ، فعال بودن v-sync در تنظیمات بازی ، و حتی نسخه های درایور و ویندوز ، باگ های بازی ها و ... میتونن یکی از عوامل این اتفاق باشن .

موارد گفته شده در بالا را چک کنید که در سیستم تون این طور نباشه (یعنی v-sync در تنظیمات بازی فعال نبوده باشه و همچنین میزان فریم دهی و همه موارد بالا) .
البته کم آوردن سخت افزارها هم عاملش میتونه باشه که در سیستم تون این طور نیست و مشخصاتش بالاست .

بازی های دیگه را تست کنید ببینید همین طوره؟
همچنین موقع بازی کردن ، msi after burner را نصب کنید و نمودارهاش در صفحه ی اصلی در حین بازی برای تعیین جزئیات لازمه .
از نمودار فریم دهی در هر لحظه گرفته و همه ی نمودارها و... .

از آخرین نسخه ی درایور و ویندوز و حتی بازی ها استفاده کنید (مطمئن باشید که بازی و همچنین کرکش سالم هست) .

ho3einsa
29-12-22, 09:47
سلام
عکس آخری در پست اول را که گذاشتید ، اگه زمان بازی کردن بود ، حداقل در تصویر چیزی که من میبینم ، بصورت متوسط ، لود gpu در حد 50 درصد هست (درسته؟)

عوامل مختلفی از جمله محدود کردن میزان فریم دهی در تنظیمات بازی (یا تنظیمات برنامه های مربوط به گرافیک مثل nvidia inspector یا تنظیمات ویندوز و ..) ، تنظیمات power ئه gpu و cpu در ویندوز یا در همین برنامه ها ، فعال بودن v-sync در تنظیمات بازی ، و حتی نسخه های درایور و ویندوز ، باگ های بازی ها و ... میتونن یکی از عوامل این اتفاق باشن .

موارد گفته شده در بالا را چک کنید که در سیستم تون این طور نباشه (یعنی v-sync در تنظیمات بازی فعال نبوده باشه و همچنین میزان فریم دهی و همه موارد بالا) .
البته کم آوردن سخت افزارها هم عاملش میتونه باشه که در سیستم تون این طور نیست و مشخصاتش بالاست .

همچنین موقع بازی کردن ، msi after burner را نصب کنید و نمودارهاش در صفحه ی اصلی در حین بازی برای تعیین جزئیات لازمه .

از آخرین نسخه ی درایور و ویندوز و حتی بازی ها استفاده کنید (مطمئن باشید که بازی و همچنین کرکش سالم هست) .
واقعیت مشکل فیفاس این قضیه تو بازیای دیگه مشکلی ندارم باز نمودارارو میبینم اگه مشکلی بود اینجا میفرستم. مدیر عزیز ارجمند خیلی کمکم کردن و ممنونم از ایشون و راهکارایی که گفتنو دارم تست میکنم

SajjadKhati
29-12-22, 12:15
واقعیت مشکل فیفاس این قضیه تو بازیای دیگه مشکلی ندارم باز نمودارارو میبینم اگه مشکلی بود اینجا میفرستم. مدیر عزیز ارجمند خیلی کمکم کردن و ممنونم از ایشون و راهکارایی که گفتنو دارم تست میکنم

خوب اگه فقط همین بازی هست ، باید مطمئن بشید که بازی و کرک های احتمالی اش، کاملا سالم هست (و با درایورهاتون سازگار هست یا نه) . فرضا بازی ، خیلی قدیمی (یا نیمه قدیمی یا خیلی جدید) نباشه که احتمال وجود باگ یا ناسازگاری با سیستم عامل و اینها بالاتر باشه . همچنین کرکش .

علاوه بر این ، اگه اون راهکارهایی که گفتم را انجام دادین و همچنان این مشکل هست ، یکبار هم فقط بازی را بدون اینکه نرم افزار دیگه ای اجرا باشه ، اجرا کنید . یعنی نرم افزارهایی مثل msi after burner (و اونی که در تصویر پست 1 گذاشتید) را حتی در پشت زمینه هم اجرا نکنید (یا احیانا اپلیکیشن هایی مثل اینها مثل اپلیکیشن هایی که خود شرکت ها اراده میدن و در کنار درایور ، به عنوان utility نصب میکنید را هم خارج کنید) .
یکبار بدون این اپلیکیشن ها تست کنید ببینید چطوره .

ho3einsa
29-12-22, 13:48
یه کول پد x8 دیپ کول تهیه کردم میرم برا تست ببینم چجوریاس تاثیرش

ho3einsa
29-12-22, 16:36
درود. پیج فایل رو روی ۲۰ گیگ ست کردم و کولپد ایکس ۸ خریدم ولی باز مشکل استاتر و افت فریم پابرجا بود. البته من فعلا فقط یه بازی دارم و اونم فیفاست که اورجیناله و کرکی نیس. بازیای دیگه تست نکردم. نمودارها و شات ها رو عصر در همینجا اپلود میکنم.

ho3einsa
29-12-22, 18:01
تصاویر پیوست شدند.:11():

ho3einsa
29-12-22, 18:09
خوب اگه فقط همین بازی هست ، باید مطمئن بشید که بازی و کرک های احتمالی اش، کاملا سالم هست (و با درایورهاتون سازگار هست یا نه) . فرضا بازی ، خیلی قدیمی (یا نیمه قدیمی یا خیلی جدید) نباشه که احتمال وجود باگ یا ناسازگاری با سیستم عامل و اینها بالاتر باشه . همچنین کرکش .

علاوه بر این ، اگه اون راهکارهایی که گفتم را انجام دادین و همچنان این مشکل هست ، یکبار هم فقط بازی را بدون اینکه نرم افزار دیگه ای اجرا باشه ، اجرا کنید . یعنی نرم افزارهایی مثل msi after burner (و اونی که در تصویر پست 1 گذاشتید) را حتی در پشت زمینه هم اجرا نکنید (یا احیانا اپلیکیشن هایی مثل اینها مثل اپلیکیشن هایی که خود شرکت ها اراده میدن و در کنار درایور ، به عنوان utility نصب میکنید را هم خارج کنید) .
یکبار بدون این اپلیکیشن ها تست کنید ببینید چطوره .

سلام

بازی اورچیناله و همه چی اپدیته.
چه بدون نرم افزارهای مانیتورینگ چه با اونها در نتیچه تغییری حاصل نمیشه. فایل پیوستی اول و دوم از نرم افزار جی پی یو زد سربرگ سنسور هست. متاسفانه افتر برنر اطلاعات محدودی رو به اشتراک می گذراه مجبوری ازین نرم افزار استفاده می کنم. فریم هم قفل نیست بازه ولی باز هم از تمام قدرت جی پی یو و سی پی یو استفاده نمیشود.

ho3einsa
29-12-22, 18:51
جالب اینجاس نیم ساعت ایپکس زدم نه لگی نه افت فریمی نه استاتری دما هم همین حدود بود ولی فریم ریت خیلی بالا بود. فک کنم باید بیخیال فیفا بشم

SajjadKhati
29-12-22, 20:10
بازی اورچیناله و همه چی اپدیته.
چه بدون نرم افزارهای مانیتورینگ چه با اونها در نتیچه تغییری حاصل نمیشه.

اول اینکه این فقط یکی از موردی که گفتم ، بود . خیلی های دیگه را هم گفتم (از آپدیت رسمیِ درایور تا آپدیت سیستم عامل که از سایت معتبر تهیه بشه تا آپدیت بازی و اطمینان از سالم بودن همه ی اونها و جریان قدیمی و جدید بودن بازی و سازگاری شون با سیستم عامل) و همچنین بقیه ی قضایا که گفتم .

دوما ، اصلی بودن بازی ، میتونه ربط نداشته باشه . نهایتا اینکه فرضا امکان وجود باگی توی همون نسخه ی اصلی هم باشه که رفع نشده باشه .
شما همین بازی را حذف کنید و نسخه ی کرکی (از سایت معتبر ایرانی) را دانلود و نصب کنید ببینید اون هم مشکل داره یا نه (آخرین نسخه ی پایدار باشه) .

نرم افزارهای جانبی هم که برای اجرای بازی نیازه هم آخرین نسخه شو نصب کنید .
همچنین نسخه ی 11 ئه Directx را که بصورت پیش فرض در ویندوز 10 نصب نیست را هم حتما نصب کنید .

-----------

** سوما ، طبق لینک زیر :

Fifa 22 High CPU usage low GPU usage : FIFA (reddit.com) (Only the registered members can see the link)

خیلی ها با این بازی ، این مشکل را داشتند .
که میگن بخاطر اینه که این بازی ، خیلی به cpu وابسته هست (دقت کنید که به فرکانس cpu مربوط میشه . نه به تعداد هسته های cpu) .

که در نتیجه (و طبق گفته ی اونها) ، راهش فقط اورکلاک کردن پردازنده هست که طبق شرایط شما که توی همین حالت هم دمای پردازنده تون تا بیش از 90 درجه میره ، نباید این کار را کنید .

البته لینک زیر به عنوان راهکار اشاره شده و میتونید تست کنید . اما اگه مشکل از فرکانس باشه ، این راهکارها چندان جوابگو شاید نباشه (ولی در حد تست کردن ، میتونید تست کنید) :

Fix: FIFA 23 Low FPS Drops on PC | Increase Performance (getdroidtips.com) (Only the registered members can see the link)

-------

اطلاعات فرکانس پردازنده تون هم که توی اون نمودارها نبود .
البته من نمیدونم که تنظیمات power option را در ویندوز ، روی چی گذاشتید . روی balance یا حداکثر ، روی High Performance بذارید (بالاتر نذارید چون ممکنه دما خیلی بالا بره و یه دفعه پردازنده مجبور به کاهش شدید فرکانس برای خنک کردن کنه که باعث گلوگاه دمایی بشه) .
من بودم ، شخصا بخاطر این موضوع ، بیشتر از balance نمیذاشتم مگر اینکه با کولر یا روشی ، بتونم دما را مهارش کنم .

فایل پیوستی اول و دوم از نرم افزار جی پی یو زد سربرگ سنسور هست. متاسفانه افتر برنر اطلاعات محدودی رو به اشتراک می گذراه مجبوری ازین نرم افزار استفاده می کنم.

after burner اطلاعات محدود به اشتراک میذاره؟!
برید در تنظیماتش بگردید .
در همون صفحه ی اصلی اش هم که عکس گذاشتید ، اسکرول را پایین بکشید ، گزینه های بیشتری وجود داره .

فریم هم قفل نیست بازه ولی باز هم از تمام قدرت جی پی یو و سی پی یو استفاده نمیشود.

بالاخره در این عکس هایی که گذاشتید ، صرفا باز هم مشکل از لود پایین gpu هست (که به 50 درصد هم نمیرسه) .
که احتمالا طبق همون لینک ، مشکل از فرکانس پردازنده تون (یا نیاز بالای فرکانس در این بازی هست که احتمالا با این دما ، افزایش فرکانس پردازنده تون میسر نیست) .

اگه منظورتون از تمام قدرت cpu ، لود پردازنده هست ، ربطی به این نداره .
لود پردازنده ، نشون دهنده ی تعداد هسته های مشغول بوده اش هست . اغلب بازی های غیر استراتژیک ، میانگین و معمولا (در اغلب اوقات شون) حدودا 6 هسته استفاده میکنن .

جالب اینجاس نیم ساعت ایپکس زدم نه لگی نه افت فریمی نه استاتری دما هم همین حدود بود ولی فریم ریت خیلی بالا بود. فک کنم باید بیخیال فیفا بشم

بله انگار باید بیخیال فیفا در لپتاپ تون بشید .
گیمر pc میگیره . از لحاظ دما و قدرت و ارتقاء و ... بهتره .

ho3einsa
29-12-22, 21:23
اول اینکه این فقط یکی از موردی که گفتم ، بود . خیلی های دیگه را هم گفتم (از آپدیت رسمیِ درایور تا آپدیت سیستم عامل که از سایت معتبر تهیه بشه تا آپدیت بازی و اطمینان از سالم بودن همه ی اونها و جریان قدیمی و جدید بودن بازی و سازگاری شون با سیستم عامل) و همچنین بقیه ی قضایا که گفتم .
داداچ همه ی قضایا که فرمودین عرض کردم رو اخرین ورژن و بهینه ترین ورژن نصبه.
دوما ، اصلی بودن بازی ، میتونه ربط نداشته باشه . نهایتا اینکه فرضا امکان وجود باگی توی همون نسخه ی اصلی هم باشه که رفع نشده باشه .
شما همین بازی را حذف کنید و نسخه ی کرکی (از سایت معتبر ایرانی) را دانلود و نصب کنید ببینید اون هم مشکل داره یا نه (آخرین نسخه ی پایدار باشه) .
این مورد هم کلا فیفا از نسخه 20 به بعد کرک نشده
نرم افزارهای جانبی هم که برای اجرای بازی نیازه هم آخرین نسخه شو نصب کنید .
همچنین نسخه ی 11 ئه Directx را که بصورت پیش فرض در ویندوز 10 نصب نیست را هم حتما نصب کنید .
بازی کرکی باشه بعله این کارها نیازه وقتی عرض میکنم اورجیناله بخاطر اینه که خود لانچر اتوماتیک هرچی نیازه رو نصب و اپدیت میکنه نیازی به کار اضافی نیس
-----------

** سوما ، طبق لینک زیر :

Fifa 22 High CPU usage low GPU usage : FIFA (reddit.com) (Only the registered members can see the link)

خیلی ها با این بازی ، این مشکل را داشتند .
که میگن بخاطر اینه که این بازی ، خیلی به cpu وابسته هست (دقت کنید که به فرکانس cpu مربوط میشه . نه به تعداد هسته های cpu) .

که در نتیجه (و طبق گفته ی اونها) ، راهش فقط اورکلاک کردن پردازنده هست که طبق شرایط شما که توی همین حالت هم دمای پردازنده تون تا بیش از 90 درجه میره ، نباید این کار را کنید .

البته لینک زیر به عنوان راهکار اشاره شده و میتونید تست کنید . اما اگه مشکل از فرکانس باشه ، این راهکارها چندان جوابگو شاید نباشه (ولی در حد تست کردن ، میتونید تست کنید) :

Fix: FIFA 23 Low FPS Drops on PC | Increase Performance (getdroidtips.com) (Only the registered members can see the link)
کلا قضیه اورکلاک کنکله. این راه هارو تست کردم ممنون ازتون
-------

اطلاعات فرکانس پردازنده تون هم که توی اون نمودارها نبود .
البته من نمیدونم که تنظیمات power option را در ویندوز ، روی چی گذاشتید . روی balance یا حداکثر ، روی High Performance بذارید (بالاتر نذارید چون ممکنه دما خیلی بالا بره و یه دفعه پردازنده مجبور به کاهش شدید فرکانس برای خنک کردن کنه که باعث گلوگاه دمایی بشه) .
من بودم ، شخصا بخاطر این موضوع ، بیشتر از balance نمیذاشتم مگر اینکه با کولر یا روشی ، بتونم دما را مهارش کنم .
عرضم به حضورت تنظیمات پاور اپشن روی high performance هست و تا جایی که سواد بنده اجازه میده فک نکنم گزینه بالاتری باشه شایدم اشتباه میکنم چون گزینه دیگری نیست. هم توی پاور اپشن هم توی نرم افزار مخصوص خود لپتاپ روی های پرفورمنس گذاشتم.

after burner اطلاعات محدود به اشتراک میذاره؟!
برید در تنظیماتش بگردید .
در همون صفحه ی اصلی اش هم که عکس گذاشتید ، اسکرول را پایین بکشید ، گزینه های بیشتری وجود داره .
بله به صورت display overlay محدوده ولی داخل نمودارها اوکی هست ولی در هر صورت اطلاعات gpu-z از همه اینا کاملتره.

بالاخره در این عکس هایی که گذاشتید ، صرفا باز هم مشکل از لود پایین gpu هست (که به 50 درصد هم نمیرسه) .
که احتمالا طبق همون لینک ، مشکل از فرکانس پردازنده تون (یا نیاز بالای فرکانس در این بازی هست که احتمالا با این دما ، افزایش فرکانس پردازنده تون میسر نیست) .
بله این استفاده محدود از جی پی یو و سی پی یو فقط خاص فیفا هست تو جاهای دیگه اینجور نیس.
اگه منظورتون از تمام قدرت cpu ، لود پردازنده هست ، ربطی به این نداره .
لود پردازنده ، نشون دهنده ی تعداد هسته های مشغول بوده اش هست . اغلب بازی های غیر استراتژیک ، میانگین و معمولا (در اغلب اوقات شون) حدودا 6 هسته استفاده میکنن .

بله انگار باید بیخیال فیفا در لپتاپ تون بشید .
گیمر pc میگیره . از لحاظ دما و قدرت و ارتقاء و ... بهتره .

بنده گیمر بودم و پی سی گیمینگ خوبی هم داشتم ولی بنا به مسائلی ترجیح بر این شد که یک لپتاپ خوب بردارم تا کارامو هم بتونم انجام بدم باهاش در جاهایی که نمیشه پی سی برد.

:give_rose:به هرحال ممنون از وقتی که گذاشتین ولی مشکل دما نداره تا جایی که بنده دیدم اگه مشکل دما بود باید تو بازیای دیگه هم این مشکلات به وجود می اومد. حالا فرکانسشم چک میکنم بهتون میگم.

ho3einsa
29-12-22, 21:28
خدمتت اینم از افتربرنر

ho3einsa
29-12-22, 21:45
اینارو میدم صرفا جهت اینکه سوالاتی که در مورد فرکانس داشتین ایشالا که برطرف بشه. :love::give_rose:

SajjadKhati
30-12-22, 00:22
داداچ همه ی قضایا که فرمودین عرض کردم رو اخرین ورژن و بهینه ترین ورژن نصبه.

این مورد هم کلا فیفا از نسخه 20 به بعد کرک نشده

بازی کرکی باشه بعله این کارها نیازه وقتی عرض میکنم اورجیناله بخاطر اینه که خود لانچر اتوماتیک هرچی نیازه رو نصب و اپدیت میکنه نیازی به کار اضافی نیس

سلام
این چه طرز صحبت کردن هست؟

شما بفرمایید کحای مطلب تون تا قبل این پست تون ، گفتید نسخه های درایور و ویندوز و بازی هاتون به آخرین نسخه آپدیت هست یا نه؟
کجا گفتید که مطمئن هستید که این موارد سالم هستن؟
کجا درباره ی تنظیمات power option و بقیه ی مواردی که گفتم ، توضیح داده بودید؟

شما توی کدهای لانچر برنامه هستید که بدونید هر چی نیاز باشه را نصب میکنه یا نه؟ یا لانچر بازی های کرکی این طور نیستن؟
یه بررسی بکنید ببینید چقدر از بازی های کرکی ، این مورد را دارن و ربطی به اورجینال بودن یا نبودن شون نداره .

دوست عزیز ، اگه فکر میکنید ما وقت اضافه داریم که برای توضیحات خرج کنیم ، اتفاقا همین پست ها را با شک و تردید با خودم گذاشتم (که میدونستم یه پست بدم ، پست های بعدی را باید سریالی بدم) . و به هیچ عنوان وقت اضافی ندارم .
انگار توضیحات را کامل نمیخونید.

کلا قضیه اورکلاک کنکله. این راه هارو تست کردم ممنون ازتون

عرضم به حضورت تنظیمات پاور اپشن روی high performance هست و تا جایی که سواد بنده اجازه میده فک نکنم گزینه بالاتری باشه شایدم اشتباه میکنم چون گزینه دیگری نیست. هم توی پاور اپشن هم توی نرم افزار مخصوص خود لپتاپ روی های پرفورمنس گذاشتم.

بستگی به درایورهاتون داره که چه گزینه ای بیاره . بعضی ها گزینه ی Ultimate Performance هم دارن .

بله به صورت display overlay محدوده ولی داخل نمودارها اوکی هست ولی در هر صورت اطلاعات gpu-z از همه اینا کاملتره.

ربطی به کامل بودن یا نبودن نداره .
ربط به کاربرد نرم افزار داره .
after burner برای اورکلاک و گیمرها طراحی شد . اغلب ، اطلاعات مورد نیاز این دسته از کاربران را فراهم میکنه .

بله این استفاده محدود از جی پی یو و سی پی یو فقط خاص فیفا هست تو جاهای دیگه اینجور نیس.

چقدر درباره ی چیزهایی که احاطه ندارین ، نظر قطعی میدین؟
حداقل بپرسید که این طور هست یا نه .
شما نه طراح نرم افزار و بازی هاشون بودین و نه در شرایط مختلف ، با سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف تست کردین که نظر قطعی میدین .

در بقیه ی بازی های قالبا غیر استراتژیک ، ریزولیشن 4K و تنظیمات Ultra بذارید و فرضا 20 تا بازی مختلف از این نوع را تست کنید و در مجموع شون ، بصورت میانگین ببینید لود cpu تون چقدر میشه و آیا 100 درصد میشه؟
در ریزولیشن های پایین تر هم تست کنید که لودش 100 درصد میشه و اغلب چقدر هست .

بنده گیمر بودم و پی سی گیمینگ خوبی هم داشتم ولی بنا به مسائلی ترجیح بر این شد که یک لپتاپ خوب بردارم تا کارامو هم بتونم انجام بدم باهاش در جاهایی که نمیشه پی سی برد.

:give_rose:به هرحال ممنون از وقتی که گذاشتین ولی مشکل دما نداره تا جایی که بنده دیدم اگه مشکل دما بود باید تو بازیای دیگه هم این مشکلات به وجود می اومد. حالا فرکانسشم چک میکنم بهتون میگم.

من که اشاره و بولد هم کردم که به احتمال زیاد مشکل از نکته ی 3 (نیاز به کلاک بالا در این بازی) هست .
اون قضیه ی دما را به عنوان نه راهکار کلی بلکه به عنوان نکته ی جانبی گفتم .

خدمتت اینم از افتربرنر

cpu ، فرکانس خوبی حداقل در لپتاپ داره . بالاتر از این هم حداقل در لپتاپ که بعیده بره .
اما باز هم به عنوان نکته ی جانبی ، گاها افت شدید فرکانس (مخصوصا در cpu5 مشهوده) دارین که احتمال داره بخاطر همین قضیه ی افزایش دما بوده باشه (نه اینکه راهکاری برای حل این مشکل تون باشه ولی در کل حواست تون بهش باشه و بهتره که راهکاری برای کاهش دما برای حل این مشکل بیندیشین) .

اینارو میدم صرفا جهت اینکه سوالاتی که در مورد فرکانس داشتین ایشالا که برطرف بشه. :love::give_rose:

در کل ، به احتمال زیاد ، این بازی ، پردازش بسیار سنگینی داره (نه اینکه تعداد هسته براش مهم باشه بلکه فرکانس هسته براش مهمه که البته بقیه ی بازی ها هم همینطورن اما بقیه ی بازی ها در این فرکانس ، خیلی بیشتر از 43 فریم میدن که در تست 99% از مواقع تون ، این طور بود) .

نهایتا اگه واسه ی این قضیه باشه ، فقط راهش اورکلاک کردن هست .
موفق باشید .

ho3einsa
30-12-22, 00:46
سلام
موفق باشید .

اگر چیزی گفتم باعث رنجش خاطر شده قویا عذر خواهی میکنم:give_rose:
مسئله رو بیش ازین کش نمیدم تا وقت جنابعالی هم گرفته نشه. ممنون‌ازینکه وقت گذاشتین و پاسخ دادین. اجرتون‌ با خدا
فقط اینو بگم راجب مسئله افت فرکانس به علت دما رو کاملا قبول دارم چون با تست های بعدی که انجام دادم این قضیه کاملا برام مشهود شد ولی دیگه راه حلی براش ندارم چون این پردازنده ذاتا داغ هست و کولینگ لپتاپ براش ضعیفه و کولپد هم سعی کردم‌بهترین توی بازارو بگیرم که بازم کارایی خاصی درش ندیدم.
اندرولت باعث کاهش دما میشه ولی بحث اینه به صورت رسمی امکانش نیس و باید با دستکاری و برنامه های ثانویه انجامش بدم که به ریسکش نمی ارزه.
بازم ممنون
یاعلی

XFXForce
30-12-22, 01:28
11900h کلا قابلیت اورکلاک نداره به هیچ وجه

آندرولت هیچ آسیب یا ریسکی نداره، لزومی برای استفاده از برنامه ثالث نیست و خود اینتل هم برنامه براش داره اما کار کردن باهاش براتون سخت تر هست

برای کولر هم گفتن باید فن هاش برعکس بشن، حالت عادی فن های کولر با فن های لپ تاپ منافات داره از نظر چرخش

برای گرافیک باید تنظیمات کنترل پنلش درست بشه تا بیشترین کارایی رو بده، همچنین حتی کرو ش توی افتربرنر

یه یکسری مسابل دبگه هم موند که سرفرصت توضیخ میدم

SajjadKhati
30-12-22, 07:05
اگر چیزی گفتم باعث رنجش خاطر شده قویا عذر خواهی میکنم:give_rose:
مسئله رو بیش ازین کش نمیدم تا وقت جنابعالی هم گرفته نشه. ممنون‌ازینکه وقت گذاشتین و پاسخ دادین. اجرتون‌ با خدا
فقط اینو بگم راجب مسئله افت فرکانس به علت دما رو کاملا قبول دارم چون با تست های بعدی که انجام دادم این قضیه کاملا برام مشهود شد ولی دیگه راه حلی براش ندارم چون این پردازنده ذاتا داغ هست و کولینگ لپتاپ براش ضعیفه و کولپد هم سعی کردم‌بهترین توی بازارو بگیرم که بازم کارایی خاصی درش ندیدم.
اندرولت باعث کاهش دما میشه ولی بحث اینه به صورت رسمی امکانش نیس و باید با دستکاری و برنامه های ثانویه انجامش بدم که به ریسکش نمی ارزه.
بازم ممنون
یاعلی

خواهش میکنم :give_rose:

برای کنترل دما ، راهکارهای مختلفی وجود داره .

راهکار نرم افزاری اش اینه که سعی کنید power option را روی گزینه ی balance بذارید (بیشتر از اون مثل High یا Ultimate Performance نذارید) . همچنین در نرم افزارهای دیگه هم همین کار را کنید (چون در پست 11 که گذاشتید ، در نرم افزار NITROSense این کار را هم کردید و برای کنترل دما بهتره این کار را نکنید) .
این حالت ، در اوج بار کاری ، ممکنه بصورت نسبی (ولو اندکی و نامحسوس) در کنترل دما میتونه کمک کنه .
اما فرکانس را هم معمولا بصورت نسبی کاهش میده (نه خیلی) .

بحث under volt را هم که آقا امیر حسین در جریان هستن .

اما مهمتر از اینها (شاید خیلی مهمتر) ، بحث کارهای سخت افزاری مثل خمیر سیلیکون با کیفیت و خنک کننده و اینهاست که آقا امیر حسین درباره ی جزئیات اینها اطلاعات دارند .

چندان ربطی هم به این نداره که پردازنده تون ذاتا داغ باشه یا نه .
شما i3 نسل جدید هم بگیرید ، توی فول لود (ولو تنظیمات روی balance باشه) ، پردازنده ، تقریبا به همین دما میرسه (تقریبا 92 درجه یا حتی بالاتر) .
لپتاپ هم هست که ذاتا کنترل دما را سخت تر میکنه .

ho3einsa
30-12-22, 10:43
11900h کلا قابلیت اورکلاک نداره به هیچ وجه
(بله در جریان هستم همینجوریشم باربیکیوئه:lol:)

آندرولت هیچ آسیب یا ریسکی نداره، لزومی برای استفاده از برنامه ثالث نیست و خود اینتل هم برنامه براش داره اما کار کردن باهاش براتون سخت تر هست
(اینو من دانشی متاسفانه دربارش ندرام و حتی روی سیستم دسکتاپی که داشتم هم انجام ندادم. باید بشینم در موردش تحقیق کنم یاد بگیرم بعد ایشالا انجامش میدم حتما)

برای کولر هم گفتن باید فن هاش برعکس بشن، حالت عادی فن های کولر با فن های لپ تاپ منافات داره از نظر چرخش
واقعیت مطلب بنده با توجه به اینکه دقیقا نوع کار سیستم کولینگ این لپتاپو نمیدونستم رفتم بازار و اونجا پرسیدم بلا نسبت هیچکدوم اطلاعات درست نمیدادن فقط میخاستن فرو کنن به عبارتی میگفتم کولپد با سیستم دمنده میخام که هیچکدوم نداشتن یا اطلاعی بابتش نداشتن. یکی میگفت کولپد هم دمندس هم مکنده :lol: هیچی دیگه با فرض اینکه این کولپد دمندس اینو گرفتم دیگه هر کمی و کاستی بوده بر عهده خود بندس ولی خب تنوع اندک و ناچیز کولپد در بازار هم میشه گفت درش بی تاثیر نیس.

برای گرافیک باید تنظیمات کنترل پنلش درست بشه تا بیشترین کارایی رو بده،
والا تابحال که بنده 31 سال سن دارم به کنترل پنل انویدیا سر نزدم یعنی هربار رفتم به دلیل پیچیدگی و ui سختش (حالا اینا که من میگم نظر منه و برام سخته فهمیدن زبان uiش وگرنه میدونم اساتید باهاش راحتن) پشیمون شدم زیاد باهاش سر و کله نزدم و باهاش اشنا نیستم ولی اگه مجبور باشم حتما سر میزنم دوباره و دوباره. تا حالا همیشه از طریق تنظیمات خود بازی دستکاری میکردم و جالبه خود انویدیا اکسپرینس اپ هم داره میگه اپتیمال کنی روی الترا میکشه ولی خب زهی خیال باطل. البته با توجه به اینکه بازی فرکانس بالا میخاد و پردازنده لپتاپ وقتی بالای 4 مگاهرتز میرسه شدیدا ناپایدار میشه حدس بر اینه که مقصر این ماجراها هم همین ناپایداری باشه.
همچنین حتی کرو ش توی افتربرنر
یه یکسری مسابل دبگه هم موند که سرفرصت توضیخ میدم
متوجه منظورتون نشدم متاسفانه ولی اگه مجال و حوصله داشتین این مسئله رو برام بشکافین خیلی سپاسگذار خواهم شد.

تا اینجا هم خیلی کمک کردین و اطلاعات بنده رو به میزان قابل توجهی افزایش دادین و بنده کاملا قدردان هستم ازین بابت:give_rose:

XFXForce
30-12-22, 23:10
تا اینجا هم خیلی کمک کردین و اطلاعات بنده رو به میزان قابل توجهی افزایش دادین و بنده کاملا قدردان هستم ازین بابت:give_rose:

درایور انویدیا آخرین ورژن باشه و تغییرات زیر رو توش انجام بدید

25337

25338

25339

25340

25341

برای افزایش فریم ریت (به قیمت کاهش کیفیت) مخصوصا برای بازی هایی که از DLSS پشتیبانی نمیکنن میشه از Image scaling استفاده کرد، هر چی عدد به 100 نزدیک تر باشه کیفیت کمتر پایین میاد و هرچی عدد کمتر باشه فریم ریت بیشتری میگیرید

25342

جیفورس اکسپرینس تقریبا کار همون تنظیمات گرافیکی توی گیم رو انجام میده. و اپتیمایز کردنش برای گرفتن کیفیت مناسب با سخت افزارتون هست و ربطی به افزایش کارایی نداره.

همچنین اگر بخواید گرافیک بیشتر از فرکانس مانیتور فریم ریت نده دو روش وجود داره یکی فعال کردن Vertical sync هست که توی تنظیمات هست و اگر فعال کردید حتما Triple buffering هم فعال کنید
البته معایبی هم داره مثل بالا رفتن تاخیر بین فریم ها مخصوصا اگر گرافیک قوی باشه و به gsync یا free sync نمیرسه
میشه به جاش توی قسمت max frame rate عددش رو ست کرد، اگر فرکانس مانیتور 60 هرتز باشه همون 60 اما اگر مثلا 144 هست یکم کمتر مثلا 140 رو ست کنید.

برای افزایش کارایی اینکه توی تنظیمات پاور روی حالت High performance ست بشه مهمه و باعث میشه به دلیل مصرف انرژی کاهش کارایی نداشته باشید
اما اگر از سوی دیگه این کار باعث افزایش دما میشه باید با روش های دیگه حلش کرد
یکیش آندرولت هست، یکیش ست کردن دستی فرکانس هست (کمی کمتر از ماکسیمم فرکانس پردازنده)
همچنین میشه مقدار توان پردازنده رو محدود کرد چه برای pl1 و چه pl2 که همه رو با throttlestop میشه انجام داد.

آندرولت گرافیک هم مهمه و باعث میشه با دمای کمتر و فرکانس بالاتر کار کنه.

گاها مشکل عدم استفاده از گرافیک 100 درصد توی گیم ها یکی از باگ های ویندوز 10 و 11 با بعضی سخت افزار ها هست که البته گاها با بعضی آپدیت ها این تداخل ایجاد میشه
بستگی به گیم هم داره که DirectX باشه یا Vulcan یا OpenGL، که توی تنظیمات انویدیا تنظیماتش جدیدا اضافه شده

دمای 92 درجه دمای بالایی هست اما دمایی نیست که پردازنده تون دچار ترمال تروتلینگ بشه.

فن های کولر رو باید دستی برعکس کنید یعنی کول پد باز بشه و فن ها برعکس بشن برای لپ تاپ شما، توی حالت دیفالت تمام کولپد ها مکنده هستن نه دمنده.
باید دستی فن ها برعکس بشن، البته توی کولپد هایی که سطح صاف هر دو طرف دارن میشه صرفا با برعکس کردن کولپد این کار رو کرد.

تعویض خمیر سیلیکون گرافیک و پردازنده میتونه تا ده درجه دما رو پایین بیاره در صورت استفاده از نوع مرغوب مثل Arctic MX-4 یا Thermal Grizlly Krynout
اگر با Liquid metal تعویض شه حتی تا 20 درجه میتونه دما رو پایین بیاره، البته اپلای کردن لیکویید متال ریسک داره و قلق خاص داره اگر درست انجام نشه میتونه باعث ایجاد اتصال کوتاه و سوختن برد بشه.

- - - Updated - - -

25337

25338

25339

25340

25341

برای افزایش فریم ریت (به قیمت کاهش کیفیت) مخصوصا برای بازی هایی که از DLSS پشتیبانی نمیکنن میشه از Image scaling استفاده کرد، هر چی عدد به 100 نزدیک تر باشه کیفیت کمتر پایین میاد و هرچی عدد کمتر باشه فریم ریت بیشتری میگیرید

25342

جیفورس اکسپرینس تقریبا کار همون تنظیمات گرافیکی توی گیم رو انجام میده. و اپتیمایز کردنش برای گرفتن کیفیت مناسب با سخت افزارتون هست و ربطی به افزایش کارایی نداره.

همچنین اگر بخواید گرافیک بیشتر از فرکانس مانیتور فریم ریت نده دو روش وجود داره یکی فعال کردن Vertical sync هست که توی تنظیمات هست و اگر فعال کردید حتما Triple buffering هم فعال کنید
البته معایبی هم داره مثل بالا رفتن تاخیر بین فریم ها مخصوصا اگر گرافیک قوی باشه و به gsync یا free sync نمیرسه
میشه به جاش توی قسمت max frame rate عددش رو ست کرد، اگر فرکانس مانیتور 60 هرتز باشه همون 60 اما اگر مثلا 144 هست یکم کمتر مثلا 140 رو ست کنید.

برای افزایش کارایی اینکه توی تنظیمات پاور روی حالت High performance ست بشه مهمه و باعث میشه به دلیل مصرف انرژی کاهش کارایی نداشته باشید
یکیش آندرولت هست، یکیش ست کردن دستی فرکانس هست (کمی کمتر از ماکسیمم فرکانس پردازنده)
همچنین میشه مقدار توان پردازنده رو محدود کرد چه برای pl1 و چه pl2 که همه رو با throttlestop میشه انجام داد.

گاها مشکل عدم استفاده از گرافیک 100 درصد توی گیم ها یکی از باگ های ویندوز 10 و 11 با بعضی سخت افزار ها هست که البته گاها با بعضی آپدیت ها این تداخل ایجاد میشه
بستگی به گیم هم داره که DirectX باشه یا Vulcan یا OpenGL، که توی تنظیمات انویدیا تنظیماتش جدیدا اضافه شده

دمای 92 درجه دمای بالایی هست اما دمایی نیست که پردازنده تون دچار ترمال تروتلینگ بشه.

فن های کولر رو باید دستی برعکس کنید یعنی کول پد باز بشه و فن ها برعکس بشن برای لپ تاپ شما، توی حالت دیفالت تمام کولپد ها مکنده هستن نه دمنده.
باید دستی فن ها برعکس بشن، البته توی کولپد هایی که سطح صاف هر دو طرف دارن میشه صرفا با برعکس کردن کولپد این کار رو کرد.

تعویض خمیر سیلیکون گرافیک و پردازنده میتونه تا ده درجه دما رو پایین بیاره در صورت استفاده از نوع مرغوب مثل Arctic MX-4 یا Thermal Grizlly Krynout
اگر با Liquid metal تعویض شه حتی تا 20 درجه میتونه دما رو پایین بیاره، البته اپلای کردن لیکویید متال ریسک داره و قلق خاص داره اگر درست انجام نشه میتونه باعث ایجاد اتصال کوتاه و سوختن برد بشه.

XFXForce
30-12-22, 23:20
مایکروسافت داره روی قابلیتی به اسم Directstorage کار میکنه که البته ویندوز 11 ازش پشتیبانی میکنه هنوز کامل کامل نشده.
البته حتما باید گیم از روی اس اس دی سریع اجرا بشه، کاری که میکنه اطلاعات رو مستقیم با گرافیک رد و بدل میکنه (گرافیک های نسبتا جدید مثل rtx ها و gtx هایی که از directx 12 (هم سخت افزاری هم نرم افزاری) پشتیبانی کنن)
و باعث میشه تاخیر پایین بیاد و یوزیج پردازنده خیلی پایین بیاد و نیاز کمتری به پردازنده قدرتمند باشه و حتی مشکل گلوگاه بخاطر پردازنده تا حد زیادی رفع بشه.

ho3einsa
31-12-22, 15:13

درود. خیلی تشکر از توضیحات کاملتون دوست عزیز. دمتم گرم با تغییرات کنترل پنل ۹۹ درصد مشکل حل شد.

بله v-synce رو هم طبق گفتتون فعال کردم از کنترل پنل انویدیا
برای افزایش کارایی اینکه توی تنظیمات پاور روی حالت High performance ست بشه مهمه و باعث میشه به دلیل مصرف انرژی کاهش کارایی نداشته باشید اما اگر از سوی دیگه این کار باعث افزایش دما میشه باید با روش های دیگه حلش کرد
عرضم به خدمتتون دارم روی اندرولت کردن کار میکنم تا یکم دما بیاد پایین.
بله بنده روی high performance قرار داده بودم این دوستمون گفت برای کاهش دما بیار رو بالانس که اوردمش روی بالانس البته روی دما تغییری ندیدم برای همین میخام دوباره ببرم روی های پرفورمنس
والا من تست کردم دیدم کولپد هوارو از پایین میگیره میده بالا چون قشنگ میشه باد رو از زیر لپتاپ حس کرد که کولپد میده بیرون شایدم من اشتباه کرده باشم و باز این برعکس کردن فن ها رو حتما انجام می دم بعد از مطمعن شدن.
اگر با Liquid metal تعویض شه حتی تا 20 درجه میتونه دما رو پایین بیاره، البته اپلای کردن لیکویید متال ریسک داره و قلق خاص داره اگر درست انجام نشه میتونه باعث ایجاد اتصال کوتاه و سوختن برد بشه
چون لپتاپ جدیده و گارانتی داره دست و دلم نمیره ببرم بازش کنن. گارانتیش شرکت امرتات هست نمیدونم کارشون چجوریه ولی شاید ببرم یه تعویض خمیر انجام بدن. البته بهتره خمیرو خودم بخرم بهشون بدم تا از خمیرای دیفالتشون استفاده نکنن که اوضاع بدتر نشه
:give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_ rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_rose:: give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_r ose::give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::g ive_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_ro se:
هزاران سپاس بابت وقتی که گذاشتین

یه مسیله بزرگ و مهم که تازه متوجه شدم اینه که رم به صورت تک کاناله هست روی لپتاپ و بسیار ضد حال خوردم بابت این قضیه. باید یه رم ۱۶ گیگ دیگه بخرم بندازم روش تا دو کاناله بشه.

ho3einsa
31-12-22, 15:18
مایکروسافت داره روی قابلیتی به اسم Directstorage کار میکنه که البته ویندوز 11 ازش پشتیبانی میکنه هنوز کامل کامل نشده.
البته حتما باید گیم از روی اس اس دی سریع اجرا بشه، کاری که میکنه اطلاعات رو مستقیم با گرافیک رد و بدل میکنه (گرافیک های نسبتا جدید مثل rtx ها و gtx هایی که از directx 12 (هم سخت افزاری هم نرم افزاری) پشتیبانی کنن)
و باعث میشه تاخیر پایین بیاد و یوزیج پردازنده خیلی پایین بیاد و نیاز کمتری به پردازنده قدرتمند باشه و حتی مشکل گلوگاه بخاطر پردازنده تا حد زیادی رفع بشه.

این قابلیتو اسمشو نمیدونم ولی از همون ابتدای لانچ دایرکت ۱۲ روی این قضیه مانور داده می شد که در دایرکت ۱۲ بار استفاده از پردازنده برداشته خواهد شد روی کارت های گرافیکی جدید ولی هنوز هم که هنوزه خبری ازین قابلیت نیس متاسفانه. کاش زودتر کار روش رو تموم کنن

XFXForce
31-12-22, 16:07
درود. خیلی تشکر از توضیحات کاملتون دوست عزیز. دمتم گرم با تغییرات کنترل پنل ۹۹ درصد مشکل حل شد.

برای افزایش کارایی اینکه توی تنظیمات پاور روی حالت High performance ست بشه مهمه و باعث میشه به دلیل مصرف انرژی کاهش کارایی نداشته باشید اما اگر از سوی دیگه این کار باعث افزایش دما میشه باید با روش های دیگه حلش کرد
بله بنده روی high performance قرار داده بودم این دوستمون گفت برای کاهش دما بیار رو بالانس که اوردمش روی بالانس البته روی دما تغییری ندیدم برای همین میخام دوباره ببرم روی های پرفورمنس
والا من تست کردم دیدم کولپد هوارو از پایین میگیره میده بالا چون قشنگ میشه باد رو از زیر لپتاپ حس کرد که کولپد میده بیرون شایدم من اشتباه کرده باشم و باز این برعکس کردن فن ها رو حتما انجام می دم بعد از مطمعن شدن.
اگر با Liquid metal تعویض شه حتی تا 20 درجه میتونه دما رو پایین بیاره، البته اپلای کردن لیکویید متال ریسک داره و قلق خاص داره اگر درست انجام نشه میتونه باعث ایجاد اتصال کوتاه و سوختن برد بشه
چون لپتاپ جدیده و گارانتی داره دست و دلم نمیره ببرم بازش کنن. گارانتیش شرکت امرتات هست نمیدونم کارشون چجوریه ولی شاید ببرم یه تعویض خمیر انجام بدن. البته بهتره خمیرو خودم بخرم بهشون بدم تا از خمیرای دیفالتشون استفاده نکنن که اوضاع بدتر نشه
:give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_ rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_rose:: give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_r ose::give_rose::give_rose::give_rose::give_rose::g ive_rose::give_rose::give_rose::give_rose::give_ro se:

یه مسیله بزرگ و مهم که تازه متوجه شدم اینه که رم به صورت تک کاناله هست روی لپتاپ و بسیار ضد حال خوردم بابت این قضیه. باید یه رم ۱۶ گیگ دیگه بخرم بندازم روش تا دو کاناله بشه.

اکثر لپ تاپ ها رو دیگه رمشون رو تک کاناله میذارن، یا حتی یک مقداری رو به صورت لحیم شده روی برد میذارن و فقط یک اسلات اضافه تر برای ارتقا کنارش قرار میدن
ماژول تک کاناله خب کمی ارزون تر درمیاد، البته روی سری پردیتور مثلا دو تا ماژول هست
اما برای کسی که بخواد ارتقا بخواد اگه تک ماژول باشه بهتره چون نیازی پیدا نمیکنه که ماژولهای خودش رو بفروشه و دو تا دیگه بخره، و کافیه یکی کنارش اضافه کنه.
البته مشخصا دوال چنل بودن مشکل دما رو حل نمیکنه اما توی کارایی تاثیر داره.

کولپد رو خب بدوت قرار گرفتن لپ تاپ روشن میکنید وقتی دستتون رو بالاش میگیرید هوا رو به سمت دستتون میده یا وقتی پایینش میگیرید؟ از یه دستمال کاغذی استفاده کنید برای بهتر مشخص شدن
چون من هم دیپ کول هم کول پد های دیگه تست کردم همه هوا رو به سمت پایین میکشیدن (سیستم کولینگ لپ تاپ ها به هم فرق میکنه، خیلی از لپ تاپ ها دیگه حتی قسمت پایین هیچ شیاری برای عبور هوا ندارن، یا برعکس قسمت پشتی هیچ خروجی ندارن)

- - - Updated - - -

اکثر لپ تاپ ها رو دیگه رمشون رو تک کاناله میذارن، یا حتی یک مقداری رو به صورت لحیم شده روی برد میذارن و فقط یک اسلات اضافه تر برای ارتقا کنارش قرار میدن
ماژول تک کاناله خب کمی ارزون تر درمیاد، البته روی سری پردیتور مثلا دو تا ماژول هست
اما برای کسی که بخواد ارتقا بخواد اگه تک ماژول باشه بهتره چون نیازی پیدا نمیکنه که ماژولهای خودش رو بفروشه و دو تا دیگه بخره، و کافیه یکی کنارش اضافه کنه.

کولپد رو خب بدوت قرار گرفتن لپ تاپ روشن میکنید وقتی دستتون رو بالاش میگیرید هوا رو به سمت دستتون میده یا وقتی پایینش میگیرید؟ از یه دستمال کاغذی استفاده کنید برای بهتر مشخص شدن
چون من هم دیپ کول هم کول پد های دیگه تست کردم همه هوا رو به سمت پایین میکشیدن (سیستم کولینگ لپ تاپ ها به هم فرق میکنه، خیلی از لپ تاپ ها دیگه حتی قسمت پایین هیچ شیاری برای عبور هوا ندارن، یا برعکس قسمت پشتی هیچ خروجی ندارن)

ho3einsa
31-12-22, 19:56
-

درودی دوباره.
هم تو cpu-z هم تو تسک منیجر نوشته یک اسلات از ۸ اسلات استفاده شده. بعید میدونم ۸ تا اسلات رم داشته باشه ولی خب نوشته. راحت میشه ارتقا داد ایشالا.
همونطور که گفتین امتحان کردم و به این نتیجه رسید که دمنده هست این کولپد. از پایین دستمال کاغذیو میکشه طرف خودش و از بالا میده بیرون. درسته جریان هوای قوی نداره ولی باز هم مشخصه دمندس.
بله مشکل دما فقط میشه فن قویتر براش گرفت و داد سرویس خمیر سیلیکون خوب بهش بزنن و اندرولت هست. فن سی پی یوش دور کمتری داره نسبت به فن گرافیکش. اگه میشد از فن گرافیکش برای سی پی یو هم گذاشت نتیجه بهتر میشد بنظرم. من یه سر به نمایندگی گارانتی باید بزنم ببینم چه خدماتی میتونن بدن.:11():

XFXForce
31-12-22, 23:16
درودی دوباره.
هم تو cpu-z هم تو تسک منیجر نوشته یک اسلات از ۸ اسلات استفاده شده. بعید میدونم ۸ تا اسلات رم داشته باشه ولی خب نوشته. راحت میشه ارتقا داد ایشالا.
همونطور که گفتین امتحان کردم و به این نتیجه رسید که دمنده هست این کولپد. از پایین دستمال کاغذیو میکشه طرف خودش و از بالا میده بیرون. درسته جریان هوای قوی نداره ولی باز هم مشخصه دمندس.
بله مشکل دما فقط میشه فن قویتر براش گرفت و داد سرویس خمیر سیلیکون خوب بهش بزنن و اندرولت هست. فن سی پی یوش دور کمتری داره نسبت به فن گرافیکش. اگه میشد از فن گرافیکش برای سی پی یو هم گذاشت نتیجه بهتر میشد بنظرم. من یه سر به نمایندگی گارانتی باید بزنم ببینم چه خدماتی میتونن بدن.:11():

درسته الان چک کردم این مدل توی سایتش فن ها دمنده هستن، فقط دقت کنید که نیاز میشه که توی این حالت زیر کولپد اندازه کافی خالی باشه که بتونه هوا رو بکشه به سمت بالا بده که با باز کردن پایه هاش میشه بهتر کردش
در کل این مدل دیگه جزو قویترین ها هست اتفاقا فن هاش هم دور گردش خوبی دارن و سایزشون هم مناسبه، در کل دیگه انتظار بیشتری نباید از فن هایی که توسط یو اس بی تغذیه میشن داشت
فن های قوی 220 ولت میشن و صدای خیلی بیشتری هم دارن
در مورد رم چجوری به این نتیجه رسیدید که 8 اسلات داره؟ کجای سی پی یو زی همچین چیزی نوشته بوده؟
اصلا لپ تاپی نداریم با این شرایط هم 4 تا جای رم هم ندارن و 2 تا یا یه دونه دارن
حتی توی پی سی هم فقط سری ورک استیشن 8 تا اسلات دارن
فن پردازنده و گرافیکش دقیقا عین هم هستن، حتی هیت پایپی که از هر دو بگذاره هم دارن، دلیل سرعت چرخش متفاوتش بخاطر نوع فن نیست به خاطر مدیریت خود لپ تاپ هست.
البته چون گرافیک مصرف بیشتری داره هیت سینک بزرگتری برای خنک تر کردنش تعبیه شده.

ho3einsa
31-12-22, 23:29
درسته الان چک کردم این مدل توی سایتش فن ها دمنده هستن، فقط دقت کنید که نیاز میشه که توی این حالت زیر کولپد اندازه کافی خالی باشه که بتونه هوا رو بکشه به سمت بالا بده که با باز کردن پایه هاش میشه بهتر کردش
در کل این مدل دیگه جزو قویترین ها هست اتفاقا فن هاش هم دور گردش خوبی دارن و سایزشون هم مناسبه، در کل دیگه انتظار بیشتری نباید از فن هایی که توسط یو اس بی تغذیه میشن داشت
فن های قوی 220 ولت میشن و صدای خیلی بیشتری هم دارن
در مورد رم چجوری به این نتیجه رسیدید که 8 اسلات داره؟ کجای سی پی یو زی همچین چیزی نوشته بوده؟
اصلا لپ تاپی نداریم با این شرایط هم 4 تا جای رم هم ندارن و 2 تا یا یه دونه دارن
حتی توی پی سی هم فقط سری ورک استیشن 8 تا اسلات دارن
فن پردازنده و گرافیکش دقیقا عین هم هستن، حتی هیت پایپی که از هر دو بگذاره هم دارن، دلیل سرعت چرخش متفاوتش بخاطر نوع فن نیست به خاطر مدیریت خود لپ تاپ هست.
البته چون گرافیک مصرف بیشتری داره هیت سینک بزرگتری برای خنک تر کردنش تعبیه شده.

۱- در اینجا عکسی از تسک منیجر براتون آپلود کردم و داخلش براتون علامت زدم. البته عرض کردم خودمم بعید میدونم اینجوری باشه ولی روی دستکتاپ حداقل تعداد اسلاتارو درست نشون میداد تا جایی که یادمه
۲- من دور فن رو روی max‌ گذاشتم میتونین توی تصویر اپلود شده دومی تفاوت دور فن رو مشاهده کنین اینو دیگه مطمعنم

XFXForce
01-01-23, 00:43
۱- در اینجا عکسی از تسک منیجر براتون آپلود کردم و داخلش براتون علامت زدم. البته عرض کردم خودمم بعید میدونم اینجوری باشه ولی روی دستکتاپ حداقل تعداد اسلاتارو درست نشون میداد تا جایی که یادمه
۲- من دور فن رو روی max‌ گذاشتم میتونین توی تصویر اپلود شده دومی تفاوت دور فن رو مشاهده کنین اینو دیگه مطمعنم

نگفتم تفاوت سرعت ندارن کلا، کلا گفتم خود فن ها یکی هستن از نظر سخت افزاری، یعنی قطعه فن، اما از نظر مدیریت به فن گرافیک دستور داده میشه که با سرعت بیشتری بچرخه، برای مثال بهش جریان بیشتری از برد میرسونه،
حتی اگر قضیه مدیریت سرعتش کاملا توی بخش حارج از سخت افزار یعنی از بایوس تا سیستم عامل و نرم افزارها قرار نگیره، و صرفا دستور از بالاتر بودن جریان باشه نشون میده که هدری که فن قسمت سمت گرافیک نصب هدرش این قابلیت رو داره و اگر فن پردازنده به این هدر وصل شه اون موقع اون سرعت بالاتری پیدا میکنه، اما گرافیک سرعت پایین تری (که به صلاح نیست چون گرافیک توان حرارتی بیشتری ایجاد میکنه و باید 120 وات رو خنک کنه در حالیکه پردازنده 45 واته

- - - Updated - - -

نگفتم تفاوت سرعت ندارن کلا، کلا گفتم خود فن ها یکی هستن از نظر سخت افزاری، یعنی قطعه فن، اما از نظر مدیریت به فن گرافیک دستور داده میشه که با سرعت بیشتری بچرخه، برای مثال بهش جریان بیشتری از برد میرسونه،
حتی اگر قضیه مدیریت سرعتش کاملا توی بخش حارج از سخت افزار یعنی از بایوس تا سیستم عامل و نرم افزارها قرار نگیره، و صرفا دستور از بالاتر بودن جریان باشه نشون میده که هدری که فن قسمت سمت گرافیک نصب هدرش این قابلیت رو داره و اگر فن پردازنده به این هدر وصل شه اون موقع اون سرعت بالاتری پیدا میکنه، اما گرافیک سرعت پایین تری (که به صلاح نیست چون گرافیک توان حرارتی بیشتری ایجاد میکنه و باید 120 وات رو خنک کنه در حالیکه پردازنده 45 واته