یه سیستم دارم که اخیرا مادربوردش سوخته و ظاهرا بقیه قطعات سالمن
قطعات اینهاست
Main Asus Z170-a
Cpu 6700k
Ram 2×8Gb dual 3000 ddr4 Gskill
Graphic Evga Gtx970
Cooler master Nepton 240m
Power Green 650 platinium
الان موندم چیکار کنم. کارم رندرینگ و نرم افزار های گرافیکی هست و روزی 10 ساعت از سیستم کار میکشم
به نظرتون یه مادربورد z170 بگیرم برا جایگزینی یا دیگه cpu هم رد کنم بره و هر دو رو نسل جدید بگیرم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
راستش تا حدود 7-8 تومن میتونم هزینه کنم تا سیستم احیا بشه. بدم هم نمیاد که سرعت و کاراییش بیشتر بشه، ولی با حداقل هزینه
در آینده نزدیک هم میخوام 16 گیگ رم ارتقا بدم و میخوام ناسازگاری ایجاد نشه تو هیچ کدوم از قطعات
منتظر نظرات دوستان هستم. پیشاپیش سپاس
SajjadKhati
22-11-22, 10:19
سلام
شما حتی 12100F بگیرین که قیمتش حدود 3.5 تومن هست ، به مراتب سریعتر از 6700K هست .
موتور رندرتون cpu based هست یا gpu based ؟
اگه cpu based باشه که با این بودجه ببینین 12400F که حدود 6 تومنه رو میتونین تهیه کنین یا نه .
ضمنا چیپست سری z هم براتون هزینه ی اضافی هست . مخصوصا در نسل های جدید ، چیپست سری B ، پاسخگوی اغلب نیاز گرافیست ها هست (خیلی بخواین هزینه ی اضافی کنین ، سری H اش پیشنهاد میشه) .
فرضا مادربردهای ASUS PRIME B660-PLUS D4 یا Gigabyte B660M D3H DDR4 یا Gigabyte B660 DS3H DDR4 که قیمتی حدود 5 تومن با گارانتی اصلی دارن (اختلاف قیمت شون بین 4.9 تا 5.2 تومن هست) ، مناسب کارتون هستند .
که البته با پردازنده ی 12100F و همچنین رم DDR4 ، بیشتر از 8 تومن میشن (نزدیک به 10 تا 11 تومن یا شاید اندکی بیشتر احتمالا میشن) .
mohsencg
22-11-22, 13:25
سلام
شما حتی 12100F بگیرین که قیمتش حدود 3.5 تومن هست ، به مراتب سریعتر از 6700K هست .
موتور رندرتون cpu based هست یا gpu based ؟
اگه cpu based باشه که با این بودجه ببینین 12400F که حدود 6 تومنه رو میتونین تهیه کنین یا نه .
ضمنا چیپست سری z هم براتون هزینه ی اضافی هست . مخصوصا در نسل های جدید ، چیپست سری B ، پاسخگوی اغلب نیاز گرافیست ها هست (خیلی بخواین هزینه ی اضافی کنین ، سری H اش پیشنهاد میشه) .
فرضا مادربردهای ASUS PRIME B660-PLUS D4 یا Gigabyte B660M D3H DDR4 یا Gigabyte B660 DS3H DDR4 که قیمتی حدود 5 تومن با گارانتی اصلی دارن (اختلاف قیمت شون بین 4.9 تا 5.2 تومن هست) ، مناسب کارتون هستند .
که البته با پردازنده ی 12100F و همچنین رم DDR4 ، بیشتر از 8 تومن میشن (نزدیک به 10 تا 11 تومن یا شاید اندکی بیشتر احتمالا میشن) .
من کارام اکثرا رندر بیس هست. همین کارت gtx970 جوابه برام
اگه بتونم نهایتا تا 10 تومن هزینه کنم، لطفا بهم پیشنهاد بدید چه main و cpu بگیرم که کارایی بالایی داشته باشه و با سایر قطعاتم هم اوکی باشه.چون تا اونجا که ممکنه نمیخوام چیز زیادی تعویض کنم
در ضمن من یه ssd evo samsung دارم و یک هارد ساتا 2 ترا که سال 94 خریدم و باسایر قطعاتم. مهمه برام که این قطعات جدید با اونا سازگار باشه و نخوام اونارو دیگه تغییر بدم
SajjadKhati
22-11-22, 14:06
من کارام اکثرا رندر بیس هست. همین کارت gtx970 جوابه برام
سئوالم این بود که موتور رندرتون cpu based هست یا gpu ؟
اسم موتور رندری که باهاش کار میکنید چیه؟
اگه بتونم نهایتا تا 10 تومن هزینه کنم، لطفا بهم پیشنهاد بدید چه main و cpu بگیرم که کارایی بالایی داشته باشه و با سایر قطعاتم هم اوکی باشه.چون تا اونجا که ممکنه نمیخوام چیز زیادی تعویض کنم
در ضمن من یه ssd evo samsung دارم و یک هارد ساتا 2 ترا که سال 94 خریدم و باسایر قطعاتم. مهمه برام که این قطعات جدید با اونا سازگار باشه و نخوام اونارو دیگه تغییر بدم
بله . ببخشید . نیاز به تعویض رم نیست . همون تعویض مادربرد و cpu کافی هست .
نیاز به تعویض ssd و هارد هم نیست .
مادربرد ، همون 3 تایی که معرفی کردم ، هم از لحاظ قیمت و هم قابلیت و کیفیت ، به همدیگه نزدیک هستن . فرق چندانی بین شون نیست .
اگه نسبت هزینه به عملکرد براتون مهمتر هست ، همون ASUS PRIME B660-PLUS D4 با قیمت تقریبا 4.9 تومن (گارانتی اصلی) خوبه .
SajjadKhati
22-11-22, 15:45
سلامی مجدد
ببینید من چون وقت ندارم برای جواب تون منتظر بمونم که جواب بدین ، همه ی سناریوهای احتمالی که باهاش مواجه میشید را میگم ، خودتون تصمیم بگیرید .
1) اول اینکه پردازنده تون وقتی بیشترین تاثیر را در کارایی داره که موتور رندرتون تحت cpu باشه . فرضا مثل موتور رندر پیش فرض C4D و Corona و همچنین دو تا موتور Arnold و Vray هم بسته به نوع و یا تنظیمات شون میتونن هم cpu یا gpu based باشن (Vray که بسته به تنظیماتش حتی میتونه همزمان هر دو تا را استفاده کنه) .
لیست انواع موتورهای رندر ، اینکه cpu یا gpu based (یا بصورت همزمان یا غیر همزمان هر دوشون) را پشتیبانی میکنن در لینک زیر هست :
Render Engine Hardware Compatibility - CPU / GPU / Hybrid (cgdirector.com) (Only the registered members can see the link)
2) دوم اینکه اگه موتور رندرتون cpu based باشه ، هر چه پردازنده تون قویتر و تعداد هسته هاش بالاتر باشه ، سرعت رندرتون هم بالاتر میره . اما اگه gpu based باشه ، این طور نیست و تا تعداد محدودی هسته (فرضا بیش از 2 تا 6 هسته) ، بیشتر از این مقدار باشه ، هیچ فرقی در عملکرد و سرعت رندرتون نداره .
در این صورت ، یعنی در صورتی که موتور رندرتون ، cpu based باشه ، بسته به تعداد هسته و مصرف و قدرت پردازنده تون ، و مخصوصا بسته به مدت زمان رندر (که فرضا خیلی خیلی طولانی بشه یا نه . فرضا در حد یک یا چند روز بدون وقفه در فول لود کار کنه یا نه) ، به همون نسبت ، به مدار تغذیه ی مادربردتون فشار میاد .
من نمیدونم چرا مادربرد فعلی تون سوخت . چون کیفیت خیلی خوبی داره . فرضا به دلیل اینکه خیلی تحت فشارش میذارین (فرضا روزی بیش از 16 ساعت در روز یا حتی چند روز بدون وقفه تحت فول لود و رندر هست یا علت دیگه ای داشت) .
این مادربرد هم که بهتون معرفی کردم ، از لحاظ مدار تغذیه ، از مادربرد فعلی تون اندکی کیفیت پایین تری داره .
اگه مادربرد مدار تغذیه ای میخواین که در سطح مادربرد فعلی تون باشه (اندکی بهتر باشه) ، مادربرد ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4 با قیمت 6.3 و یا مادربرد GIGABYTE B660M AORUS PRO AX DDR4 با قیمت 6.5 را انتخاب کنید .
اگه مادربردی میخواین که مدار تغذیه اش هنوز با اختلاف بیشتر و قابل ملاحظه تری با مادربرد فعلی تون داشته باشه و بهتر باشه ، مادربرد ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4 با قیمت 7.2 و یا مادربرد GIGABYTE B660 AORUS MASTER DDR4 با قیمت 8.2 تومن را انتخاب کنید .
همه شون گارانتی اصلی ، با این قیمت هستن .
از لحاظ مصرف ، پردازنده ی 12100F و 6700K ، تقریبا در یک حد مصرف دارن (در فول لود ، حدود 120 وات) .
اما دقت کنید که در نسل 12 یا 13 ، اگه بخواین بعدا ارتقاء بدین ، مصرف پردازنده های سری بالاتر ، بسته به مدلش که چی باشه ، میتونه مصرفی خیلی بیشتر از 12100F داشته باشه .
توی اینها ، نسخه ی گیگابایت در عمل ، احتمالا از ایسوز بهتر باشه چون تعداد فازهای مدار تغذیه اش بیشتر هست اما بسته به مدل vrm اش هم داره که چی باشه که مدل هاش را نمیشناسم (ولی خیلی هم تفاوت ندارن . در این باره از دوستان سئوال بپرسید) .
مادربرد Gigabyte B660 DS3H DDR4 (با قیمت 5.3 تومن) هم که قبلا گفتم ، از اون ایسوز احتمالا اندکی بهتره به همین دلیلی که اشاره کردم .
mohsencg
23-11-22, 12:44
ممنون ازتون
منظورم این بود که رندرهام cpu بیس هستن!!! با vray و Corona اکثرا کار میکنم
قطعا cpu برام مهمتر از gpu هست در حال حاضر
یه نکته ای هست
خودم هم نمیدونم چرا مادربورد سوخته. البته چندین بار در یک هفته قطع برق رو داشتم و بعد از 4 ساعت از قطع برق آخر که سیستم خاموش شده بود، وسط کار، یهو خاموش شد و دیگه روشن شد
یه تعمیراتی معتبر در خ ولیعصر تهران که بردم، گفت مادربورد سوخته و ارزش تعمیر نداره
حالا به نظر شما میتونه با نوسان برق سوخته باشه؟ چون محافظ برق Green line هم داشتم
نکته بعدی هم اینه، علیرغم مشکلی که مادربورد داره و ظاهرا سوخته، موقع خروج Cpu متاسفانه خودم یکم به پایه های Cpu آسیب زدم!!! به نظرتون ارزش داره پیگیر تعمیر از جاهای دیگه باشم؟ اگه جایی رو میشناسید تهران معرفی کنید
و اینکه کلا بهم بگید در صورت تعمیر ناپذیری مادربورد فعلی، به نظر شما اگه صرفا دنبال یه مادربورد مشابه همون Z170A باشم که با هزینه کمتر مسئله رو جمع کنم بهتر نیست؟ نمونه نو رو کجا میشه پیدا کرد؟
و اگه cpu رو بخوام رد کنم بره، اصلا خریدار داره؟ قیمتش چقدره؟
SajjadKhati
23-11-22, 13:28
ممنون ازتون
یه نکته ای هست
خودم هم نمیدونم چرا مادربورد سوخته. البته چندین بار در یک هفته قطع برق رو داشتم و بعد از 4 ساعت از قطع برق آخر که سیستم خاموش شده بود، وسط کار، یهو خاموش شد و دیگه روشن شد
یه تعمیراتی معتبر در خ ولیعصر تهران که بردم، گفت مادربورد سوخته و ارزش تعمیر نداره
حالا به نظر شما میتونه با نوسان برق سوخته باشه؟ چون محافظ برق Green line هم داشتم
نکته بعدی هم اینه، علیرغم مشکلی که مادربورد داره و ظاهرا سوخته، موقع خروج Cpu متاسفانه خودم یکم به پایه های Cpu آسیب زدم!!! به نظرتون ارزش داره پیگیر تعمیر از جاهای دیگه باشم؟ اگه جایی رو میشناسید تهران معرفی کنید
و اینکه کلا بهم بگید در صورت تعمیر ناپذیری مادربورد فعلی، به نظر شما اگه صرفا دنبال یه مادربورد مشابه همون Z170A باشم که با هزینه کمتر مسئله رو جمع کنم بهتر نیست؟ نمونه نو رو کجا میشه پیدا کرد؟
سلام
درباره ی علت سوختن مادربردتون و به صرفه بودن یا نبودن تعمیرش ، نمیدونم .
از دوستان متخصصین حوزه ی سخت افزار در انجمن بپرسید .
یکی از علت هاش را که اشاره کردم . مدت خیلی طولانی اون هم بدون وقفه در فول لود کار کردنِ cpu ، میتونه روی مدار تغذیه ی مادربرد تاثیر بذاره .
حالا اینکه مشکل مادربردتون از مدار تغذیه (خازن یا چوک و ماسفت و ...) بوده باشه یا از چیپست یا جای دیگه اش ، نمیدونم (اگه اشتباه نکنم ، خرابی چیپست فقط هست که ارزش تعمیر نداره) .
منتظر نظر دوستان سخت افزار باشید .
XFXForce
25-11-22, 19:51
ممنون ازتون
یه نکته ای هست
سلام
اگر گفتن ارزش تعمیر نداره احتمال زیاد چیپستش سوخته. جدا از اینکه به پین ها هم آسیب زدید.
مادربرد نو Z170 دیگه نیستش، اگر بخواید باید دست دو تهیه کنید که اونم معمولا با پردازنده میفروشن خیلی جاها
اما پردازنده رو جدا بله میتونید بفروشید، توی همون ولی عصر مغازه هایی هستن که میخرن ازتون.
اگر از همونی که بهش میفروشید پردازنده و برد جدید تهیه کنید که احتمالا پردازنده قبلی رو قیمت بالاتری هم بردارن.
- - - Updated - - -
ممنون ازتون
یه نکته ای هست
سلام
اگر گفتن ارزش تعمیر نداره احتمال زیاد چیپستش سوخته. جدا از اینکه به پین ها هم آسیب زدید.
مادربرد نو Z170 دیگه نیستش، اگر بخواید باید دست دو تهیه کنید که اونم معمولا با پردازنده میفروشن خیلی جاها
اما پردازنده رو جدا بله میتونید بفروشید، توی همون ولی عصر مغازه هایی هستن که میخرن ازتون.
اگر از همونی که بهش میفروشید پردازنده و برد جدید تهیه کنید که احتمالا پردازنده قبلی رو قیمت بالاتری هم بردارن.
mohsencg
26-11-22, 14:49
سلام مجدد
دوستان من تصمیم گرفتم سیستم رو ارتقا بدم
یکبار دیگه کلیه قطعات رو مینویسم
لطف بفرمایید نظر بدید که سمت نسل 11 برم یا 12
بودجه حدود 12 الی 13 تومن
برای کار رندرینگ و سنگین Cpu Base
یعنی قطعه Cpu , Main , cooler و یا اگه بشه اصلا کولر عوض نشه
Main= Asus Z170-A
Cpu= 6700K
Cooling= Colermaster nepton 240 m
Ram= 2*8 Gb Dual ddr4 3000
Vga= Evga Gtx970
Power= Green Platinium 650W
Ssd= Samsung Evo 850, 250Gb
Hdd= Seagate 2Tb
Case= Raidmax NARWHAL
mohsencg
26-11-22, 20:01
جایی شنیدم که اگر نسل 12 بگیرم و مادربورد یکی از این دو مورد باشه میتونم کولینگ قبلی رو استفاده بکنم
TUF GAMING B660 PLUS WIFI D4
ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4 (Only the registered members can see the link)
درسته؟
XFXForce
27-11-22, 03:07
جایی شنیدم که اگر نسل 12 بگیرم و مادربورد یکی از این دو مورد باشه میتونم کولینگ قبلی رو استفاده بکنم
درسته؟
اولی خیر این امکان رو نداره یعنی مدل تافی که نوشتید B660
اما دومی این قابلیت رو داره
همچنین برد ASUS TUF H670 PRO WIFI هم این امکان رو داره با این که چیپست یک رده بالاتر هست اما چون سری تاف هست قیمتش کمی از استریکس B660 پایین تره.
اما هر دو بردهای گرون قیمت این چیست ها هستن.
اگر بحث فقط کولینگ هست از فروشنده های کولرمستر و آواژنگ براکت 1700ی کولر رو تهیه کنید.
اون موقع میتونید برد های قیمت مناسب تر مثل سری پرایم ایسوس یا پرو ام اس آی یا D3H گیگا بگیرید.
- - - Updated - - -
درسته؟
همچنین برد ASUS TUF H670 PRO WIFI هم این امکان رو داره با این که چیپست یک رده بالاتر هست اما چون سری تاف هست قیمتش کمی از استریکس B660 پایین تره.
اگر بحث فقط کولینگ هست از فروشنده های کولرمستر و آواژنگ براکت 1700ی کولر رو تهیه کنید.
اون موقع میتونید برد های قیمت مناسب تر مثل سری پرایم ایسوس یا پرو ام اس آی یا D3H گیگا بگیرید.
mohsencg
28-11-22, 10:27
- - - Updated - - -
براکتش رو پرسیدم ظاهرا هست. اگه خنک کننده رو با براکت جدید نصب کنم، از لحاظ نرم افزاری برای مدیریت دما، مخصوصا تو کنترل واتر کولر به مشکل نمیخوره؟ چون بالاخره مال هفت سال پیشه و cpu نسل جدید رو قراره کنترل کنه
چون خود نمایندگی کولر مستر، یکیشون گفت احتمالا 99 درصد مشکلی نیست و یکی دیگشون شک داشت!!!
الان تصمیمم گرفتم که 12400f بگیرم
با مادربرود ASUS PRIME B660M-A D4
فقط خنک کننده رو شک دارم چیکار کنم... از طرفی مدل قدیمی خودم حیفه، ولی نمیدونم که میتونه کارایی لازم رو داشه باشه یا نه
XFXForce
28-11-22, 11:44
براکتش رو پرسیدم ظاهرا هست. اگه خنک کننده رو با براکت جدید نصب کنم، از لحاظ نرم افزاری برای مدیریت دما، مخصوصا تو کنترل واتر کولر به مشکل نمیخوره؟ چون بالاخره مال هفت سال پیشه و cpu نسل جدید رو قراره کنترل کنه
چون خود نمایندگی کولر مستر، یکیشون گفت احتمالا 99 درصد مشکلی نیست و یکی دیگشون شک داشت!!!
الان تصمیمم گرفتم که 12400f بگیرم
با مادربرود ASUS PRIME B660M-A D4
فقط خنک کننده رو شک دارم چیکار کنم... از طرفی مدل قدیمی خودم حیفه، ولی نمیدونم که میتونه کارایی لازم رو داشه باشه یا نه
12400F الان ارزش خرید نداره چون اختلاف قیمتش با 12400 معمولی که گرافیک داخلی داره خیلی خیلی کمه،
با براکت جدید خیر هیچ مشکلی پیش نمیاد
اینکه کولرتون 7 سال کار کرده و خب خنک کننده های مایع مخصوصا قدیمی ها و عالی الخصوص کولر مستر پمپ هاشون به مشکل برمیخورد، و قدرت مایع کولنت داخلشون کمتر میشه یه چیز جداست.
اما صرف براکت هیچ مشکلی توی کارایی ایجاد نمیکنه. 12400 هم پردازنده داغی نیست و حتی با کولر استوک اینتل هم بدون مشکل کار میکنه چه برسه که AIO 240 وصل کنید
mohsencg
28-11-22, 12:12
12400F الان ارزش خرید نداره چون اختلاف قیمتش با 12400 معمولی که گرافیک داخلی داره خیلی خیلی کمه،
با براکت جدید خیر هیچ مشکلی پیش نمیاد
اینکه کولرتون 7 سال کار کرده و خب خنک کننده های مایع مخصوصا قدیمی ها و عالی الخصوص کولر مستر پمپ هاشون به مشکل برمیخورد، و قدرت مایع کولنت داخلشون کمتر میشه یه چیز جداست.
اما صرف براکت هیچ مشکلی توی کارایی ایجاد نمیکنه. 12400 هم پردازنده داغی نیست و حتی با کولر استوک اینتل هم بدون مشکل کار میکنه چه برسه که AIO 240 وصل کنید
12400f قدرت گرافیکش چقدره مگه؟ من الان gtx 9700 دارم. نیازه به پردازنده گرافیکی مجتمع؟
برای رندر های طولانی و سنگین برای 12400 و همچنین12500 و 12600 Aircooler مناسب بهم پیشنهاد بدید که توی کیس هم به مشکل داغی و فضا نخورم. Raidmax narwhal هستش
و با توجه به قیمت و کارایی جایگزینی 12500 به جای 12400 و با همون مادربورد prime b660 معقوله؟
XFXForce
28-11-22, 13:16
12400f قدرت گرافیکش چقدره مگه؟ من الان gtx 9700 دارم. نیازه به پردازنده گرافیکی مجتمع؟
برای رندر های طولانی و سنگین برای 12400 و همچنین12500 و 12600 Aircooler مناسب بهم پیشنهاد بدید که توی کیس هم به مشکل داغی و فضا نخورم. Raidmax narwhal هستش
و با توجه به قیمت و کارایی جایگزینی 12500 به جای 12400 و با همون مادربورد prime b660 معقوله؟
بحث صرفا قدرتش نیست، توی بعضی مدل های مدل F با معمولی اختلاف میلیونی دارن! اما وقتی مدل الان این مدل فقط حدود 200 تومن فرقش هست نمیارزه بدون گرافیک بگیرید.
داشتن گرافیک داخلی چن تا حسن داره، یکی اینکه اگه مشکلی برای کارت گرافیک پیش بیاد باز هم میتونید از سیستم استفاده کنید.
اگر بحث ارتقا باشه میشه وقتی گرافیکتون رو فروختید تا وقتی گرافیک جدید بگیرید باز با گرافیک داخلی کار کنید و مجبور نمیشید برای گرافیک جدید عجله داشته باشید که همون با فروش قدیمی جدید رو بگیرید (مخصوصا با توجه به شرایط بازار که گاهی اوقات به دلیل نوسانات قیمت ها به صرفه نیستن)
امکان فعال سازی هر دو کنار هم هست، میشه در کنار تصویر گرفتن از کارت از برد هم کنارش تصویر گرفت (مخصوصا برای کسانی که نیاز به مولتی دیسپلی دارن بیشتر از تعداد خروجی همزمان گرافیک)
هم اینکه میشه از قدرتش هم کنار کارت استفاده کرد از قابلیت هایی مثل Intel quick sync، و میشه بار بعضی کار ها رو روی دوش اون انداخت، (مخصوصا توی حالت مولتی مانیتور، یا استریم)
بعدا هم بخواید ارتقا بدید مدل های با گرافیک داخلی خیلی راحت تر و با قیمت بیشتر فروش میرن مخصوصا توی رده 12100 و 12400 اینا که خیلیا کلا بدون کارت گرافیک که هزینه بالایی میخواد سیستم میبندن مدل f به هیچ دردشون نمیخوره چون بخوان با همون کارایی یک کارتی مثل 730 بخرن باید دو میلیون هزینه کنن.
در کل وقتی اختلاف قیمتشون انقد کمه با این محاسن بیشتر مدل معمولی ارزش خرید بالایی داره.
اما توی مدل هایی مثل بالا رده ها که بعضا تا حدود 2 میلیون میرسه اختلافشون ارزش خرید مدل f بیشتر میشه.
12500 و 12600 تنها فرقشون فرکانس بیشتر هست وگرنه هسته هاشون یکیه، فقط نسخه 12600k هست که 4 هسته بیشتر داره.
مادربردهایی هستن که میتونن نسخه های لاک رو اورکلاک کنن مثل msi b660 mortar max d4, asus strix b660-g d5, b660-f d5
که باهاشون تونستن کارایی نسخه سلرون رو به 12100، 12100 رو به 12400 و 12400 رو به بیشتر از قدرت 12600 برسونن.
12600 معمولی که تقریبا ارزش خرید نداره چون فقط حدود یه تومن با نسخه k تفاوت داره که هم کش بیشتری داره هم فرکانس بالاتر هم 4 تا هسته بیشتر هم آنلاک هست.
12400 و 12500 هم اگه زیر یه تومن فرقشون باشه یکم ارزش داره وگرنه اصلا.
برای کولینگ گفتم همون کولر مستری که دارید کاملا از سرش هم زیادیه، هیچ مشکلی هم با براکت اینا نیست.
هر موقع خراب شد پمپش اون موقع کولر بگیرید. فعلا بودجه تون رو صرف چیزای اساسی تر کنید.
mohsencg
28-11-22, 14:26
بحث صرفا قدرتش نیست، توی بعضی مدل های مدل F با معمولی اختلاف میلیونی دارن! اما وقتی مدل الان این مدل فقط حدود 200 تومن فرقش هست نمیارزه بدون گرافیک بگیرید.
داشتن گرافیک داخلی چن تا حسن داره، یکی اینکه اگه مشکلی برای کارت گرافیک پیش بیاد باز هم میتونید از سیستم استفاده کنید.
اگر بحث ارتقا باشه میشه وقتی گرافیکتون رو فروختید تا وقتی گرافیک جدید بگیرید باز با گرافیک داخلی کار کنید و مجبور نمیشید برای گرافیک جدید عجله داشته باشید که همون با فروش قدیمی جدید رو بگیرید (مخصوصا با توجه به شرایط بازار که گاهی اوقات به دلیل نوسانات قیمت ها به صرفه نیستن)
امکان فعال سازی هر دو کنار هم هست، میشه در کنار تصویر گرفتن از کارت از برد هم کنارش تصویر گرفت (مخصوصا برای کسانی که نیاز به مولتی دیسپلی دارن بیشتر از تعداد خروجی همزمان گرافیک)
هم اینکه میشه از قدرتش هم کنار کارت استفاده کرد از قابلیت هایی مثل Intel quick sync، و میشه بار بعضی کار ها رو روی دوش اون انداخت، (مخصوصا توی حالت مولتی مانیتور، یا استریم)
بعدا هم بخواید ارتقا بدید مدل های با گرافیک داخلی خیلی راحت تر و با قیمت بیشتر فروش میرن مخصوصا توی رده 12100 و 12400 اینا که خیلیا کلا بدون کارت گرافیک که هزینه بالایی میخواد سیستم میبندن مدل f به هیچ دردشون نمیخوره چون بخوان با همون کارایی یک کارتی مثل 730 بخرن باید دو میلیون هزینه کنن.
در کل وقتی اختلاف قیمتشون انقد کمه با این محاسن بیشتر مدل معمولی ارزش خرید بالایی داره.
اما توی مدل هایی مثل بالا رده ها که بعضا تا حدود 2 میلیون میرسه اختلافشون ارزش خرید مدل f بیشتر میشه.
12500 و 12600 تنها فرقشون فرکانس بیشتر هست وگرنه هسته هاشون یکیه، فقط نسخه 12600k هست که 4 هسته بیشتر داره.
مادربردهایی هستن که میتونن نسخه های لاک رو اورکلاک کنن مثل msi b660 mortar max d4, asus strix b660-g d5, b660-f d5
که باهاشون تونستن کارایی نسخه سلرون رو به 12100، 12100 رو به 12400 و 12400 رو به بیشتر از قدرت 12600 برسونن.
12600 معمولی که تقریبا ارزش خرید نداره چون فقط حدود یه تومن با نسخه k تفاوت داره که هم کش بیشتری داره هم فرکانس بالاتر هم 4 تا هسته بیشتر هم آنلاک هست.
12400 و 12500 هم اگه زیر یه تومن فرقشون باشه یکم ارزش داره وگرنه اصلا.
برای کولینگ گفتم همون کولر مستری که دارید کاملا از سرش هم زیادیه، هیچ مشکلی هم با براکت اینا نیست.
هر موقع خراب شد پمپش اون موقع کولر بگیرید. فعلا بودجه تون رو صرف چیزای اساسی تر کنید.
واقعا توضیحاتتون برای من مبتدی عالیه
دمتون گرم، خدا خیر بهتون بده
یه جا بهم گفته کولر رو بین 1.200 تا 1.500 برمیداره. ردش کنم بره راحت شم؟! والا احساس میکنم عمرشو کرده شاید! 7 ساله تقریبا
برداشتم تا الان از صحبت شما اینه که با توجه به قیمت ها یا 12400 بردارم و یا 12600K
چون هنوز بودجم دقیق روشن نیست و تا 3 الی 4 روز آینده تکلیفم روشنم میشه، میخوام جفتشو بدونم و بی زحمت برای هر کدوم مادربورد با کارایی خوب و مناسب و البته قیمت مناسب پیشنهاد بدید و با فرض اینکه خنک کننده رو رد کنم بره، خنک کننده مناسب هم پیشنهاد بدید
XFXForce
29-11-22, 13:58
یه جا بهم گفته کولر رو بین 1.200 تا 1.500 برمیداره. ردش کنم بره راحت شم؟! والا احساس میکنم عمرشو کرده شاید! 7 ساله تقریبا
برداشتم تا الان از صحبت شما اینه که با توجه به قیمت ها یا 12400 بردارم و یا 12600K
چون هنوز بودجم دقیق روشن نیست و تا 3 الی 4 روز آینده تکلیفم روشنم میشه، میخوام جفتشو بدونم و بی زحمت برای هر کدوم مادربورد با کارایی خوب و مناسب و البته قیمت مناسب پیشنهاد بدید و با فرض اینکه خنک کننده رو رد کنم بره، خنک کننده مناسب هم پیشنهاد بدید
به نظرم خوب برمیداره کولر رو
مادربرد همون ASUS PRIME B660M-A D4 خوبه. البته مشخصا امکان اورکلاک نمیده.
کولر هم اول باید مشخص کنید که کدوم پردازنده 12400 یا 12600K رو میخواید تهیه کنید.
- - - Updated - - -
به نظرم خوب برمیداره کولر رو
مادربرد همون ASUS PRIME B660M-A D4 خوبه. البته مشخصا امکان اورکلاک نمیده.
کولر هم اول باید مشخص کنید که کدوم پردازنده 12400 یا 12600K رو میخواید تهیه کنید.