ورود

مشاهده نسخه کامل : خرید سیستم با بودجه

َa_nekooee
28-09-22, 22:50
سلام و خسته نباشید

چند وقته دارم برای خرید سیستم گمینگ تحقیق میکنم و تا حدودی اطلاعات خوبی بدست آوردم، علاقه مند به بحث های تخصصی هستم و به همین دلیل خیلی جزییات برام مهمه خیلی ممنون میشم که تا حد ممکن با جزییات کامل راهنمایی بفرمایید.

کارت گرافیکم رو خریداری کردم (متاسفانه اگر یکم صبر میکردم میتونستم سری جدید رو بخرم!) که از این قراره:

MSI GeForce RTX 3090 Ti GAMING TRIO 24G Gaming Graphics Card - 24GB GDDR6X, 1860MHz, PCI Express Gen 4, 384-bit, 3x DP v 1.4a, HDMI 2.1 (supports 4K & 8K HDR)

باقی مانده بودجه ام تقریبا چیزی بین 70 تا 80 میلیون هست و قطعاتی که نیاز دارم راهنمایی بفرمایید تا بهترین رو با توجه به بودجه ام و کارکرد بگیرم:

1.مین برد: میدونم z690 اما کدام یک و چرا؟

2. پردازنده: Intel Core i9-12900K یا KS ؟ با توجه به اینکه تفاوت قیمتشون زیاده.

3.رم: DDR5 ولی با چه فرکانسی که پولم رو بیرون نریخته باشم جهت لاکچری بودنش.

4. پاور: که اساسا هیچ ایده ای ندارم چه چیزی باید تهیه کنم.

5.مانیتور: نهایت هزینه ای که برای مانیتور میتونم بدم 25 تومن هست (با توجه به باقی هزینه ها) و صرفا قرار نیست برای گیمینگ استفاده بشه و برای کار های مالتی مدیا و برنامه نویسی هم قراره زیاد استفاده کنم اما مهمترین قطعا بحث گیمینگ هست.

باقی قطعاتی که نیاز هست به صلاح دید خودتون معرفی بفرمایید و البته موس کیبورد رو صرف نظر کنید صرفا خود کیس و مانیتور.

XFXForce
29-09-22, 00:45
سلام و خسته نباشید

چند وقته دارم برای خرید سیستم گمینگ تحقیق میکنم و تا حدودی اطلاعات خوبی بدست آوردم، علاقه مند به بحث های تخصصی هستم و به همین دلیل خیلی جزییات برام مهمه خیلی ممنون میشم که تا حد ممکن با جزییات کامل راهنمایی بفرمایید.

کارت گرافیکم رو خریداری کردم (متاسفانه اگر یکم صبر میکردم میتونستم سری جدید رو بخرم!) که از این قراره:

MSI GeForce RTX 3090 Ti GAMING TRIO 24G Gaming Graphics Card - 24GB GDDR6X, 1860MHz, PCI Express Gen 4, 384-bit, 3x DP v 1.4a, HDMI 2.1 (supports 4K & 8K HDR)

باقی مانده بودجه ام تقریبا چیزی بین 70 تا 80 میلیون هست و قطعاتی که نیاز دارم راهنمایی بفرمایید تا بهترین رو با توجه به بودجه ام و کارکرد بگیرم:

1.مین برد: میدونم z690 اما کدام یک و چرا؟

2. پردازنده: Intel Core i9-12900K یا KS ؟ با توجه به اینکه تفاوت قیمتشون زیاده.

3.رم: DDR5 ولی با چه فرکانسی که پولم رو بیرون نریخته باشم جهت لاکچری بودنش.

4. پاور: که اساسا هیچ ایده ای ندارم چه چیزی باید تهیه کنم.

5.مانیتور: نهایت هزینه ای که برای مانیتور میتونم بدم 25 تومن هست (با توجه به باقی هزینه ها) و صرفا قرار نیست برای گیمینگ استفاده بشه و برای کار های مالتی مدیا و برنامه نویسی هم قراره زیاد استفاده کنم اما مهمترین قطعا بحث گیمینگ هست.

باقی قطعاتی که نیاز هست به صلاح دید خودتون معرفی بفرمایید و البته موس کیبورد رو صرف نظر کنید صرفا خود کیس و مانیتور.

سلام
برای گیم رزولوشن و فریم ریتی که میخواید و نوع گیم ها خیلی مهمه که مانیتور و قطعات دیگه رو طبق اون پیشنهاد داد.

12900ks که اصلا ارزش خرید نداره، حتی 12900k هم تفاوتش توی گیم های اپن ورلد یا ریل تایم استراتژی و رزولوشن 1080 محسوس هست و هر چی بالا بریم تفاوتش با بقیه جزیی تر میشه چون خود گرافیک بار میفته دوشش.
پیشنهادم اینه که اگرم قراره چیزی بخرید فعلا 12600k یا 12700 باشه و چن ماه بعد بفروشید (پردازنده های اینتل خیلی راحت با قیمت بسیار مناسب فروخته میشن دست دومشون و میتونید توی عرض نیم ساعت با اختلاف کم با نوش این پردازنده رو بدید و از همون فروشگاه مدل دیگه تهیه کنید برعکس amd)
و 13700k یا 13900k بگیرید (هرچند بازم میگم توی رزولوشون بالا باز خیلی تفاوت نخواهید دید و حتی با یک 13600k و کمی بالا بردن فرکانس همون کارایی 13900 رو هم میگیرید)

جدا از اینکه 12900k و از اون بدتر ks بسیار پردازنده های پر مصرف و داغی هستن و حتی کولر های 360 گرون قیمت هم دچار ترمال تروتلینگ میشن باهاشون.
مگر اینکه سراغ کاستوم لوپ یا aio های بهتر و بزرگتری مثل Arctic liquid freezer ii420 برید. (البته توی کیس فول تاور جا میشه، با خرید کولر خوب مثل اینی که معرفی کردم موافقم (به جای کولرهایی که به جای کارایی پول تجملاتشون مثل داشتن ال سی دی یا فن های مگنتی رو ازتون میگیرن) چون هر پردازنده ای بعدا هم ارتقا بدید یا بخواید اورکلاک هم بکنید جواب میده و دمای پایین تری خواهید داشت)

توی گیم ها و خیلی جاهای دیگه بین رم های ddr4 و ddr5 فرق کارایی خاصی نیست. رم های ddr5 حتی بهترینشونم تاخیر بالایی دارن هنوز و کیت های جدیدی که قراره چن ماه آینده بیان که نسبت به فرکانسشون تاخیر پایینی دارن هم خیلی گرون هستن در حد 20 میلیون برای 16 گیگ
در نتیجه اگر ddr4 بگیرید نه تنها کارایی از دست نمیدید بلکه توی هزینه هم صرفه جویی میشه و میتونید جای بهتری هزینه کنید.

ASUS Strix-A D4 Z690 تقریبا بهترین مادربردی هست که میشه گرفت با کلی امکانات (چیپست Z790 هم که قراره بیاد چیز خاصی بیشتر نداره به چز چن تا لین PCI-E بیشتر و یک USB 2X2 بیشتر نه ارزش هزینه بیشتر داره نه انتظار)

اگر DDR5 بخواید همون برد بالایی میشه Strix-F
توی برند های دیگه هم MSI Z690 Force Wifi هست (البته برد های گرونتر هم هستن اما حتی همین هایی که پیشنهاد دادم بیشتر از نیاز شما خواهند بود خیلی جاها و هزینه بیشتر روی برد رو اصلا پیشنهاد نمیکنم، اما این برد هایی که گفتم نسبت به مدل هایی مثل تاف یا پرایم که ارزون تر هستن
سیستم صوتی بهتر و جدیدتر، خروجی های بهتر و بیشتر، تعداد پورت های بیشتر، فازهای بیشتر و امکان اورکلاک بالاتری میدن)
خوبی ایسوس ها اینه که کولرهای 1200 هم بهش میخوره و دستتون توی خرید کولر خیلی باز خواهد بود چون نیازی به براکت 1700 نیست.

رم هم ADATA XPG D60 32GB Dual 3600 رم خیلی خوبیه، تا سرعت 4800 با تایمینگ مناسب میشه بالا بردش.
در حالیکه قیمتش خیلی خیلی مناسب تر از حتی رم های 4000 هست. کیفیت و ظاهرشم عالیه.

اما اگر سراغ ddr5 میخواید برید باید مدلای خوبش رو انتخاب کنید (که میگم خیلی خوباش هنوز نیومدن و قیمتشونم خیلی بالا خواهد بود مثل team group delta 7000 cl30)
GSKILL Z5 6400 CL32 خوبه، دنبال مدل سرعت بالا با کمترین تاخیر باید باشید اما قیمتاشونم خیلی بالا میره. برای همین پیشنهاد ندادم.

پاور اگر بنا بر استفاده از همین گرافیکی که الان دارید باشه که 16 پین میخوره و بدون تبدیل بخواد استفاده بشه پاور asus ROG THOR II platinum 1200 باید بگیرید که 16 پین خودش داره.
البته قیمتش هم خیلی بالاست. و تو ایرانم نیومده هنوز.

اما با تبدیل از پاورای دیگه هم میشه استفاده کرد(تبدیل هاشون بسیار بسیار حساس هستن و حتی عمر محدودی دارن مثلا 30 بار قطع یا وصل کردن و تازه اگر قرار باشه خم بشن عمرشون خیلی کمتر هم میشه) حتی باعث آب شدن 8 پین های پاور میشن
چون استاندارد ATX 3.0 که هوشمند هست و البته خودش 16 پینم داره این پاورا ندارن و بین 3 تا 8 پین به 12 پین و 4 تا به 16 پین نمیتونن بین 8 پین ها بطور مناسب جریان رو تقسیم کنن و بخاطر جراین کشیدن بیشتر از یکیشون باعث آب شدن و خرابی میشن.

اگر بنا باشه بعدا گرافیک 4080 یا 4090 بگیرید بهتره پاور هم اون موقع به atx 3.0 ارتقا پیدا کنه.

پاور خوب دیگه با کیفیت و قدرت کافی برای پشتیبانی از پردازنده های بالارده و گرافیک های پرچمدار نسل های بعدی از نظر وات
Antec signature 1300 عالیه

مانیتور با این بودجه دو تا گزینه پیشنهادی دارم که هر دو عالی هستن.
SAMSUNG ODYSSEY G7 32"
2K 240hz Quantum dot 10bit HDR600 curved 1ms G-sync free sync premium pro local dining
بسیار مانیتور با کیفیت و خوبی هست و هیچی کم نداره، اگر منحی بخواید بهترین گزینه اینه از هر نظر.

دومی
Acer Predator XB3 XB323UGX 32
2K 240hz (up to 270hz with overclovk) 10bit HDR600 flat 0.5ms G-sync IPS
اگر مانیتور فلت میخواید.

برای گیم به شخصه با توجه به تجربه خودم سامسونگ رو بهتر دیدم.
برای ادیت عکس و ویدیو ایسر رو.
البته تفاوتشون اندک بود. اما کنتراست 3 برابری سامسونگ و مشکی واقعی ترش توی گیم و فیلم باعث برتریش میشد.
و دقت رنگ ایسر توی ادیت

کیس هم اگر کولر پیشنهادی رو بگیرید ROG Strix Helios RGB رو پیشنهاد میدم

َa_nekooee
29-09-22, 02:14
سلام
برای گیم رزولوشن و فریم ریتی که میخواید و نوع گیم ها خیلی مهمه که مانیتور و قطعات دیگه رو طبق اون پیشنهاد داد.
با توجه به گرافیکی که دارم طبعا دوست دارم روی 4k فریم ریت خوبی بگیرم.

12900ks که اصلا ارزش خرید نداره، حتی 12900k هم تفاوتش توی گیم های اپن ورلد یا ریل تایم استراتژی و رزولوشن 1080 محسوس هست و هر چی بالا بریم تفاوتش با بقیه جزیی تر میشه چون خود گرافیک بار میفته دوشش.
پیشنهادم اینه که اگرم قراره چیزی بخرید فعلا 12600k یا 12700 باشه و چن ماه بعد بفروشید (پردازنده های اینتل خیلی راحت با قیمت بسیار مناسب فروخته میشن دست دومشون و میتونید توی عرض نیم ساعت با اختلاف کم با نوش این پردازنده رو بدید و از همون فروشگاه مدل دیگه تهیه کنید برعکس amd)
و 13700k یا 13900k بگیرید (هرچند بازم میگم توی رزولوشون بالا باز خیلی تفاوت نخواهید دید و حتی با یک 13600k و کمی بالا بردن فرکانس همون کارایی 13900 رو هم میگیرید)
بنده متاسفانه تهران نیستم و مشهد زندگی میکنم، و باید بگم اینجا تو این زمینه ها خیلی خیلی از تهران عقبه، من مجبورم تمام وسایلم رو آنلاین از سایت ها تهیه کنم یا حضورا بیام تهران و بخرم که باز شناختی ندارم از کجا حضوری بگیرم...، من سابقه خوبی با فروش اجناس دسته دومم ندارم معمولا فروش نرفتن با اون شرایطی که ارزشش رو داشتن در این مورد چون قراره هزینه زیادی بکنم خیلی میترسم که همین اتفاق تکرار بشه، تفاوت قمیت جزئی مثلا چقدر منظورتونه؟ چون قیمت ها بالاس تا جایی که دیدم حدود 18 میلیون قیمت 12900k بود، و سوالی که برام پیش اومد با توجه به این که احتمالا tray باید بخرم نکنه همه اینها دست دوم هستن؟ از نظر عملکری نسل 13 خیلی تفاوت داره با 12 ؟

جدا از اینکه 12900k و از اون بدتر ks بسیار پردازنده های پر مصرف و داغی هستن و حتی کولر های 360 گرون قیمت هم دچار ترمال تروتلینگ میشن باهاشون.
مگر اینکه سراغ کاستوم لوپ یا aio های بهتر و بزرگتری مثل Arctic liquid freezer ii420 برید. (البته توی کیس فول تاور جا میشه، با خرید کولر خوب مثل اینی که معرفی کردم موافقم (به جای کولرهایی که به جای کارایی پول تجملاتشون مثل داشتن ال سی دی یا فن های مگنتی رو ازتون میگیرن) چون هر پردازنده ای بعدا هم ارتقا بدید یا بخواید اورکلاک هم بکنید جواب میده و دمای پایین تری خواهید داشت)
قطعا سیستم خنک کننده یکی از قسمت هایی هست که حاضرم بیشترین هزینه رو براش بکنم چون تجربه بهم نشون داده که چقدر کارکرد سیستم تو حرارت بالا میتونه از عمر قطعات کم کنه. منتها این مدلی که معرفی کردید تو بازار ایران موجوده؟ ندیدم جایی؟

توی گیم ها و خیلی جاهای دیگه بین رم های ddr4 و ddr5 فرق کارایی خاصی نیست. رم های ddr5 حتی بهترینشونم تاخیر بالایی دارن هنوز و کیت های جدیدی که قراره چن ماه آینده بیان که نسبت به فرکانسشون تاخیر پایینی دارن هم خیلی گرون هستن در حد 20 میلیون برای 16 گیگ
در نتیجه اگر ddr4 بگیرید نه تنها کارایی از دست نمیدید بلکه توی هزینه هم صرفه جویی میشه و میتونید جای بهتری هزینه کنید.

ASUS Strix-A D4 Z690 تقریبا بهترین مادربردی هست که میشه گرفت با کلی امکانات (چیپست Z790 هم که قراره بیاد چیز خاصی بیشتر نداره به چز چن تا لین PCI-E بیشتر و یک USB 2X2 بیشتر نه ارزش هزینه بیشتر داره نه انتظار)

اگر DDR5 بخواید همون برد بالایی میشه Strix-F
تو چند تا سایت که میشناختم موجود نبود متاسفانه مدل F

توی برند های دیگه هم MSI Z690 Force Wifi هست (البته برد های گرونتر هم هستن اما حتی همین هایی که پیشنهاد دادم بیشتر از نیاز شما خواهند بود خیلی جاها و هزینه بیشتر روی برد رو اصلا پیشنهاد نمیکنم، اما این برد هایی که گفتم نسبت به مدل هایی مثل تاف یا پرایم که ارزون تر هستن
سیستم صوتی بهتر و جدیدتر، خروجی های بهتر و بیشتر، تعداد پورت های بیشتر، فازهای بیشتر و امکان اورکلاک بالاتری میدن)
خوبی ایسوس ها اینه که کولرهای 1200 هم بهش میخوره و دستتون توی خرید کولر خیلی باز خواهد بود چون نیازی به براکت 1700 نیست.

رم هم ADATA XPG D60 32GB Dual 3600 رم خیلی خوبیه، تا سرعت 4800 با تایمینگ مناسب میشه بالا بردش.
در حالیکه قیمتش خیلی خیلی مناسب تر از حتی رم های 4000 هست. کیفیت و ظاهرشم عالیه.

اما اگر سراغ ddr5 میخواید برید باید مدلای خوبش رو انتخاب کنید (که میگم خیلی خوباش هنوز نیومدن و قیمتشونم خیلی بالا خواهد بود مثل team group delta 7000 cl30)
GSKILL Z5 6400 CL32 خوبه، دنبال مدل سرعت بالا با کمترین تاخیر باید باشید اما قیمتاشونم خیلی بالا میره. برای همین پیشنهاد ندادم.

پاور اگر بنا بر استفاده از همین گرافیکی که الان دارید باشه که 12 پین میخوره و بدون تبدیل بخواد استفاده بشه پاور asus ROG THOR II platinum 1000 باید بگیرید که 12 پین خودش داره.
البته قیمتش هم خیلی بالاست.

اما با تبدیل از پاورای دیگه هم میشه استفاده کرد(تبدیل هاشون بسیار بسیار حساس هستن و حتی عمر محدودی دارن مثلا 30 بار قطع یا وصل کردن و تازه اگر قرار باشه خم بشن عمرشون خیلی کمتر هم میشه) حتی باعث آب شدن 8 پین های پاور میشن
چون استاندارد ATX 3.0 که هوشمند هست و البته خودش 16 پینم داره این پاورا ندارن و بین 3 تا 8 پین به 12 پین و 4 تا به 16 پین نمیتونن بین 8 پین ها بطور مناسب جریان رو تقسیم کنن و بخاطر جراین کشیدن بیشتر از یکیشون باعث آب شدن و خرابی میشن.

اگر بنا باشه بعدا گرافیک 4080 یا 4090 بگیرید بهتره پاور هم اون موقع به atx 3.0 ارتقا پیدا کنه.

پاور خوب دیگه با کیفیت و قدرت کافی برای پشتیبانی از پردازنده های بالارده و گرافیک های پرچمدار نسل های بعدی از نظر وات
Antec signature 1300 عالیه

مانیتور با این بودجه دو تا گزینه پیشنهادی دارم که هر دو عالی هستن.
SAMSUNG ODYSSEY G7 32"
2K 240hz Quantum dot 10bit HDR600 curved 1ms G-sync free sync premium pro local dining
بسیار مانیتور با کیفیت و خوبی هست و هیچی کم نداره، اگر منحی بخواید بهترین گزینه اینه از هر نظر.

دومی
Acer Predator XB3 XB323UGX 32
2K 240hz (up to 270hz with overclovk) 10bit HDR600 flat 0.5ms G-sync IPS
اگر مانیتور فلت میخواید.

برای گیم به شخصه با توجه به تجربه خودم سامسونگ رو بهتر دیدم.
برای ادیت عکس و ویدیو ایسر رو.
البته تفاوتشون اندک بود. اما کنتراست 3 برابری سامسونگ و مشکی واقعی ترش توی گیم و فیلم باعث برتریش میشد.
و دقت رنگ ایسر توی ادیت

کیس هم اگر کولر پیشنهادی رو بگیرید ROG Strix Helios RGB رو پیشنهاد میدم
ممنون بابت توضیحات فقط چندین مورد از قطعاتی که رو پیشنهاد دادید پیدا نکردم تو سایت ها اینها تو بازار تهران موجود هستن؟

XFXForce
29-09-22, 03:43
با توجه به گرافیکی که دارم طبعا دوست دارم روی 4k فریم ریت خوبی بگیرم.

بنده متاسفانه تهران نیستم و مشهد زندگی میکنم، و باید بگم اینجا تو این زمینه ها خیلی خیلی از تهران عقبه، من مجبورم تمام وسایلم رو آنلاین از سایت ها تهیه کنم یا حضورا بیام تهران و بخرم که باز شناختی ندارم از کجا حضوری بگیرم...، من سابقه خوبی با فروش اجناس دسته دومم ندارم معمولا فروش نرفتن با اون شرایطی که ارزشش رو داشتن در این مورد چون قراره هزینه زیادی بکنم خیلی میترسم که همین اتفاق تکرار بشه، تفاوت قمیت جزئی مثلا چقدر منظورتونه؟ چون قیمت ها بالاس تا جایی که دیدم حدود 18 میلیون قیمت 12900k بود، و سوالی که برام پیش اومد با توجه به این که احتمالا tray باید بخرم نکنه همه اینها دست دوم هستن؟ از نظر عملکری نسل 13 خیلی تفاوت داره با 12 ؟

قطعا سیستم خنک کننده یکی از قسمت هایی هست که حاضرم بیشترین هزینه رو براش بکنم چون تجربه بهم نشون داده که چقدر کارکرد سیستم تو حرارت بالا میتونه از عمر قطعات کم کنه. منتها این مدلی که معرفی کردید تو بازار ایران موجوده؟ ندیدم جایی؟

تو چند تا سایت که میشناختم موجود نبود متاسفانه مدل F

ممنون بابت توضیحات فقط چندین مورد از قطعاتی که رو پیشنهاد دادید پیدا نکردم تو سایت ها اینها تو بازار تهران موجود هستن؟

خب در نظر بگیرید که حتی گرافیک شما توی بازی های جدید نمیتونه تو 4k فریم ریت بالایی بده و باید بعدا به 4090 ارتقا بدید.
اگر نخریده بودید یا امکان پس دادن داشتید میگفتم حتما اینکارو بکنید و فعلا با یک گرافیک ارزون که بشه بعدا راحت تعویضش کرد سر کنید
و مستقیم سری 40 یا 7000 ای ام دی رو بخرید چن ماه بعد.

جدا از اینکه مانیتورای خوب توی بودجه شما همه 2k هستن.
مگر اینکه بخواید حدود 40 تا 50 تومن هزینه کنید و سراغ G9 Neo برید یا صبر کنید G8 Neo بیاد که 4k هست.
که در اینصورت هزینه زیادی برای مانیتور میشه و برای باقی قطعات کم میاد.
جدا از اینکه توی سایز 27 تا 32 همون 2k هم عالی حساب میشه و 2K با 240 هرتز خیلی بهتره تا 4K با رفرش ریت 60 هرتز یا حتی 120
مگر اینکه بازی استراتژیکی باشه که 60 هرتز براشون کافیه.
مخصوصا اگر RT فعال باشه قوی ترین کارت دنیا برای گیم 3090 TI هم حتی توی 2K برای 240 هرتز توی بازی های جدید دچار مشکل میشه و نمیتونه ثابت انقدر فریم ریت بده چه برسه به 4K!

در مورد فروش هم پردازنده اینتل داستانش با تمامی قطعات دیگه فرق میکنه و خیلی راحت فروش میره مخصوصا اگر بخواید از همونی که دارید بهش پردازنده رو میفروشید پردازنده جدیدتر رو تهیه کنید.
قیمتی که خریداری میشه هم خیلی مناسب هست. معمولا 10 درصد از قیمت نوش کم میکنن.
در مورد نسل 13 هم بله برای مثال 13900k جدا از اینکه هم فرکانس بالاتری داره هم کش بیشتری 8 هسته هم بیشتر داره نسبت به 12900!
برای همین پیشنهاد میکنم پردازنده ای بگیرید که الان قیمتش مناسب باشه بعدا به نسل 13 ارتقا بدید.
12900k با اون قیمت ارزش خرید برای شما نداره. پیشنهادم اینه حداکثر 12700k بگیرید فعلا.

اینکه مشهد هستید خب کار رو سخت میکنه چون موجودی قطعات اونجا خیلی کمتر از تهران هست. اما تمامی قطعاتی که پیشنهاد دادم موجود هست از جمله کولر و اگر هم پیدا نمیکنید هر کدوم رو راهنمایی بگیرید اینجا.
با تمامشون هم به شخصه هم کار کردم؛ هم فروختم. و در مقایسه با چیزای دیگه از کیفیت و کارایی بهتری برخوردار بودن که پیشنهاد دادم،

در کل هم گفتم پیشنهاد نمیکنم برای ddr5 هزینه کنید چون توی کارایی تون تاثیری نداره، تقریبا توی اکثر گیم های تست شده تفاوت بین ddr4 و ddr5 حدود 5 درصد فقط بوده، اونم نه اینکه ddr5 بهتر بوده باشه، بلکه توی خیلیا مساوی بودن؛ توی بعضیا ddr5 یکم بهتر توی بعضیا ddr4 یکم بهتر.
پس پیشنهاد میدم الکی هزینه نکنید. برای مثال شما با 5 تومن میتونید 32 گیگ رم ddr4 خیلی خوب بگیرید که قابلیت اورکلاک عالی هم داشته باشن.
اما برای خرید رم ddr5 خوب همین حجم باید 13-14 تومن هزینه کنید.
رم های ddr5 ارزون تر هم هستن اما به دلیل تاخیر بالاشون پیشنهاد نمیکنم سمتشون برید.
ddr5 هنوزم که هنوز مشکلات پایداریش هم حتی کامل حل نشده، و در حال بهینه شدن هست و باید یه دو سالی صبر کرد تا به تکامل برسه و قیمتش هم مناسب مناسب بشه.
البته درسته مادربرد ها با آپدیت بایوس سعی میکنن تا حدی پایداری رو بهتر کنن اما بخش مهم خود دیم ها هستن! که اونا دیگه آپدیت که نمیشن باید کلی هزینه کنید هم رم هاتون رو با کلی ضرر بفروشید بعدا هم رم های جدید تر و بهتر که اومدن رو بخرید با قیمت بالاتر!
در حالیکه هیچکدوم از این مشکلات توی ddr4 نیست.
هم کاملا پایدار هستن هم قیمتشون بسیار مناسبه، هم تاخیر بسیار پایینی دارن. تازه دیم های خوب مثل اونی که پیشنهاد دادم هم قابلیت اورکلاک خوبی دارن هم میشه کلی تایمینگشون رو پایین ترم آورد.

برای اس اس دی هم بستگی به بودجه باقی مونده داره و هم اینکه کلا چقدر فضا نیاز خواهید داشت.
اگر کل قضیه مثلا با یک ترا اس اس دی اوکی باشه یه داستانه.
اما اگر مثلا به چن ترا حافظه نیاز باشه بهتره یک هارد ظرفیت بالای سریع خرید مثل سری اولترا استار
و یک اس اس دی مثلا 500 گیگ پرسرعت جن 4 برای سیستم عامل و نرم افزارها (که البته حتی 250 گیگم کافیه)
اجرای بازی از روی اس اس دی باعث افزایش فریم نمیشه، فقط لودینگ اول گیم رو کاهش میده زمانش رو.

َa_nekooee
29-09-22, 05:29
سپاس فراوان از توضیحات کاملتون، حتما جهت خرید قطعات نیاز به معرفی فروشنده دارم چون مطمئنم کولری که شما گفتید رو نمیتونم پیدا کنم، همچنین مانیتور سامسونگ که فرمودید پسوند های متفاوتی داره و قیمتش از 19 میلیون تا 25 میلیون تو سایت های مختلف هست که من دقیقا نمیدونم یک QX مثلا تهش اضافه شده با اون یکی که QT داره چه فرقی داره! ( QX و QT مثال بود )
در مورد رم های DDR5 اینجور نیست که سرعت بالاترشون CL بالاترشون رو خنثی کنه؟?
برای هارد هم همون 1 ترا کافیه فعلا واسم

XFXForce
29-09-22, 05:46
سپاس فراوان از توضیحات کاملتون، حتما جهت خرید قطعات نیاز به معرفی فروشنده دارم چون مطمئنم کولری که شما گفتید رو نمیتونم پیدا کنم، همچنین مانیتور سامسونگ که فرمودید پسوند های متفاوتی داره و قیمتش از 19 میلیون تا 25 میلیون تو سایت های مختلف هست که من دقیقا نمیدونم یک QX مثلا تهش اضافه شده با اون یکی که QT داره چه فرقی داره! ( QX و QT مثال بود )
در مورد رم های DDR5 اینجور نیست که سرعت بالاترشون CL بالاترشون رو خنثی کنه؟

چرا در کل هر چی سرعت میره بالاتر توی حالت عادی اعداد تاخیر هم بالاتر میرن ،
برای مثال تاخیر رم 3200 با CL16 با رم 3600 با CL18 یکیه، حالا اگر کیت بهتری باشه یا اینکه بصورت دستی تایمینگ های پایین تری ست کرد میشه تاخیر کمتری داشت.
اما با در نظر گرفتن سرعت DDR5 نسبت به تاخیرشون باز تاخیرشون بیشتر هست. حتی توی رم های گرون قیمتشون.

در ضمن خیلیها به اشتباه فقط عدد اول رو مد نظر قرار میدن یا فقط 4 عدد اول تایمینگ در حالیکه تعداد تایمینگ ها خیلی بیشتر از این ها هست و توی اون ها حتی وضع DDR5 های فعلی بد تر هم میشه.
بهترین راه بهینه سازی تایمینگ رم ها بصورت دستی هست که البته یکی از لازمه هاش جدا از مادربرد و پردازنده خوب داشتن کیت خوب هست.
سازنده های مختلفی حافظه های رم رو میسازن مثل سامسونگ، هاینیکس، مایکرون و ...
همچینین از نوع های مختلفی استفاده میکنن مثل B-DIE - M-DIE و ...
جدا از این اینکه بصورت دوال رنک باشه رم یا سینگل (ربطی به دوال یا سینگل چنل بودن نداره این موضوع)
همه این ها موثر هست توی اینکه چقدر بشه سرعت رم رو بالاتر برد یا تایمینگ رو بهینه و تاخیر رو پایین تر آورد.
ست کردن هر کردومشون هم فرق داره و کسی که تجربه بیشتر و علم بیشتری داشته باشه میتونه به اعداد بهتری دست پیدا کنه.

به شخصه خودم برای کسایی که سیستمشون رو اوکی میکنم کارای بهینه سازی از رم و تایمینگ و سرعتش ، تا آندرولت، اورکلاک پردازنده، گرافیک، رم و ... هم انجام میدم که باعث افزایش قابل توجه سرعت بدون هزینه سخت افزاری میشه.

مانیتور ها خب سری هاشون فرق میکنه.
و طبعا یه سری مشخصاتشون.
اونی که من بهتون گفتم با اون مشخصات توی بودجه ای بود که شما در نظر داشتید.
البته 27 اینجش هم هست که با همون مشخصات حدود 19 تومنه. البته میزان کرو بودنش بیشتره در اصل میشه گفت خمیده به معنی واقعی کلمه. (چون شرکت ها از میزان خمیدگی های متفاوتی استفاده میکنن که اکثرشون بسیار کم خمیده هستن و سامسونگ هست که بهترین حالت خمیدگی رو روی مانیتوراش تعبیه کرده)
اما برای 2K پیشنهاد من همون 32 اینچش هست. اگر برای پیدا کردن هر کدوم مشکلی داشتید یا سوالی پیام بدید

اگر 1 ترا حافظه کافیه خب مشخصا کلش اس اس دی باشه اوکی هست.
در حال حاضر یکی از بهترین و سریعترین اس اس دی های جهان سامسونگ 980 پرو هست هم قیمت مناسبی داره هم سرعتش عالیه. جن 4 هم هست.
هر چند همونطور که گفتم برای گیم ها و خیلی چیزای دیگه سرعت خیلی بالاش اونقدی محسوس نیست نسبت به مدل های ارزون تر مثل 970 EVO PLUS که جن 3 هست.
حتی با قیمت حدود 1 میلیون ارزون تر میشه اس اس دی 2 ترابایتی M.2 گرفت با سرعت 2.5 گیگ بر ثانیه.
جدا از این بحث عمر نوشتاری اس اس دی ها هم هست، برای مثال سامسونگ هایی که گفتم 1 ترابایتشون عمر 600 ترابایتی دارن. (که استاندارد اس اس دی های با کیفیت هست و گرنه اس اس دی هایی با عمر 300 ترا بایتی هم هستن همین 1 ترابایت)
یک سری اس اس دی های با عمر بالا هم هستن که 1 ترابایتشون 1800 ترابایت عمر نوشتاری داره یعنی 3 برابر!
اما کمی سرعتشون پایین تره
برای مثال سرعت حدود 7 گیگ بر ثانیه خوندن و 5.5 گیگ نوشتن اس اس دی های جن 4 بالارده (با عمر 600 ترابایتی توی 1 ترابایت)
توی این مدل های میشه حدود 5.5 گیگ بر ثانیه خوندن و 4.5 گیگ نوشتن (با عمر 1800 ترابایتی توی 1 ترابایت)
این بستگی به میزان استفاده فرد و همچنین مدت زمانی که بخواد باهاش کار کنه داره.
برای کسایی که روزانه انتقال دیتای زیادی دارن مدل های با عمر نوشتاری بالا انتخاب بسیار بهتری هست.
یا کسانی که بخوان برای سالیان دراز بدون تموم شدن عمر اس اس دیشون ازش استفاده کنن با وجود استفاده رزوانه تقریبا بالا

اما برای کسایی که روزانه حجم اطلاعات جا به جا شدنشون کم هست اما به سرعت خیلی بالا بیشتر نیاز دارن مدل های سریعتر با عمر کم تر.

اما همونطور که گفتم هر دوی این سرعت ها برای اکثر کارها بسیار بسیار بالا هستن (جدا از کسایی که آهنگسازی در حد بسیار حرفه ای میکنن یا با سیستم های ورک استیشن رندر های سنگین و حجیم انجام میدن که اونا گاها حتی دو یا بیشتر اس اس دی جن 4 رو بصورت RAID هم استفاده میکنن که سرعتشون حدود 2 برابر میشه)
اس اس دی های سریعتری مثل 990 پرو و حتی جن 5 هم دارن میان بازار که البته فعلا فقط سری 7000 ای ام دی توی چیپست های سری اکستریم برد هاش ازشون پشتیبانی میکنه و بسیار هم گرون خواهند بود.
توی اینتل مادربرد های پرچمداری هستن که از جن 5 برای ام.2 هم استفاده میکنن اما قیمتشون بالاست اونم فقط برای یک دونه اس اس دی که پهنای باند مشترک با اسلات گرافیک داره.
و شما هم هیچ نیازی بهش نخواهید داشت.

اما مادربردایی که معرفی کردم همه برای گرافیک از جن 5 پشتیبانی میکنن که البته هنوز حتی گرافیکای نسل بعدی یعنی 40 هم از همون جن 4 استفاده میکنن برای پهنای باند (فقط برقشون 16 پین جن 5 هست)
4 تا هم اس اس دی M.2 میخورن و 6 تا ساتا

در ضمن گرافیک شما 3090 TI بود، اونم از برق 16 پین استفاده میکنه، که هیچ پاوری فعلا تو بازار نیست که مستقیم پشتیبانی کنه ازش و باید از همون تبدیل استفاده کرد فعلا.
تا پاورای ATX 3.0 بیان
فقط ASUS THOR 1200 P2 هست که تو ایران نیومده هنوز (1000 واتش هست اما 12 پین میخوره)
البته برق جن 5 داره 1200 پی 2 اما ATX 3.0 نیست.
و حدودا 500 یورو هست که بیاد ایران تازه قیمت گارانتی اینا هم اضافه بشه روش میبینید چقدر قیمت بالایی برای یک پاور به حساب میاد اونم 1200 واتی که ATX 3.0 هم هست.
بیشتر به خاطر قابلیت های لاکچری و پول برندینگ انقد گرونه (پاور عالی هست اما نه با این قیمت)
مثل داشتن مانیتور کوچیک OLED که میزان مصرف اینا رو نشون میده (که خیلی کیس ها اصلا پوشونده میشه) یا نورپردازیش و همچنین طراحی پر زرق و برقش.
مدل 1000 واتش که تو ایران هست حدود 10 و نیم میلیون تومنه که باز خیلی گرونه. (تازه بدون 16 پین)
با فقط 18 ماه گارانتی

در حالیکه پاور انتکی آمریکایی که پیشنهاد دادم 1300 وات یکی از با کیفیت ترین ها هست.
با 7 سال گارانتی قیمتش حدود 9 تومنه!!!
(مخصوصا اگر بعدا نخواید پاور رو تعویض کنید اما گرافیک سری 40 بگیرید و نسل 13 به خاطر مصرف بالاشون این 1300 واتی بودن خیلی به کار میاد در مقابل 1000 واتی بودن ایسوسی که گرونتر هست)