PDA

مشاهده نسخه کامل : چراغ قرمز cpu

Kratos_20_11
18-07-22, 17:39
سلام دیشب وقتی میخواستم هیت سینک ssd رو که یادم رفته بودم رو بورد بندازم مجبور به درآوردن کارت گرافیک شدم یکم سخت از اسلاتش در اومد (با اعمال فشار) . بعدش که سیستم رو روشن کردم چراغ قرمز cpu روی بورد روشنه و تصویر بالا نمیاد ولی فن های کارت گرافیک همون اول میچرخه بقیه قطعات هم rgb اشون روشن و سینک میشن فن cpu هم کار میکنه! جای ssd رو عوض کردم جای کارت گرافیک رو عوض کردم با یه کارت گرافیک دیگه هم تست کردم رو اسلات پایین هم کارت رو انداختم. cpu رو دراوردم دوباره نصب کردم پین هاش روی بورد بدون خم شدگی و صاف صاف بود . cmos رو هم دستی در اوردم با یه رم تک کاناله هم تست کردم جاهاشو عوض کردم ولی هیچکدوم از اینا جواب نداد سیستم رو هم دو هفته نیست جمع کردم چه خاکی بر سرم بریزم ؟!

مشخصات سیستم :
i5 12400f
gammax gt argb deepcool
b660 plus tuf gaming d4
3060ti aorus elite
16g 3200mhz
xpg spectrix m.2
hdd 1tb blue
power 580W bronze green

XFXForce
18-07-22, 18:45
پردازنده بعد از روشن شدن داغ میشه؟ برای اینکار باید کولر رو بردارید و دستتون رو روی پردازنده نگه دارید تا ببینید همین که روشن میشه به سرعت داغ میشه یا نه، همچنین باید دستتون روی دکمه خاموش پاور باشه همزمان که خیلی زود خاموش کنید که پردازنده خیلی داغ نشه (البته خود سیستم اتومات این کارو میکنه اگه سالم باشه اما بهتره دستی حتی قبل از رسیدن به حداکثر دما خودتون این کارو انجام بدید)
متاسفانه پردازنده تون گرافیک داخلی هم نداره که با اون هم تست بشه.

منظورتون از xpg spectrix m.2 کدوم مدلش هست دقیقا؟

از اون جایی که میگید همه پین ها سالم هست و با گرافیک دیگه هم تست کردید و هچینین رم، در آخر هم ارور پردازنده میده علی الظاهر حین کار یه آسیبی وارد شده.
در مورد دراومدن گرافیک هم اصلا نباید سخت باشه، یک گیره طور داره که اونو باز کنید خیلی راحت درمیاد، وقتی با فشار بیرون بیارید ممکنه به اسلات آسیب بزنه و خرابش کنه.

بهتره با یک دیباگر هم تست کنید و ببینید چه کد اروری میده.
و احتمالا مجبور شید با یک پردازنده دیگه روی این برد تست کنید، یا پردازنده تون رو روی برد دیگه ای
چون سیستم نو هست مشخصا مادربرد گارانتی داره و اگر خراب شده باشه اگر ایراد فیزیکی نداشته باشه مثلا اسلات گرافیک موقع درآوردنش آسیب ندیده باشه براتون تعویضش میکنن.

مشخصا باید اولش قطعه معیوب مشخص بشه.

sajad564
19-07-22, 07:45
پردازنده بعد از روشن شدن داغ میشه؟ برای اینکار باید کولر رو بردارید و دستتون رو روی پردازنده نگه دارید تا ببینید همین که روشن میشه به سرعت داغ میشه یا نه، همچنین باید دستتون روی دکمه خاموش پاور باشه همزمان که خیلی زود خاموش کنید که پردازنده خیلی داغ نشه (البته خود سیستم اتومات این کارو میکنه اگه سالم باشه اما بهتره دستی حتی قبل از رسیدن به حداکثر دما خودتون این کارو انجام بدید)
متاسفانه پردازنده تون گرافیک داخلی هم نداره که با اون هم تست بشه.

منظورتون از xpg spectrix m.2 کدوم مدلش هست دقیقا؟

از اون جایی که میگید همه پین ها سالم هست و با گرافیک دیگه هم تست کردید و هچینین رم، در آخر هم ارور پردازنده میده علی الظاهر حین کار یه آسیبی وارد شده.
در مورد دراومدن گرافیک هم اصلا نباید سخت باشه، یک گیره طور داره که اونو باز کنید خیلی راحت درمیاد، وقتی با فشار بیرون بیارید ممکنه به اسلات آسیب بزنه و خرابش کنه.

بهتره با یک دیباگر هم تست کنید و ببینید چه کد اروری میده.
و احتمالا مجبور شید با یک پردازنده دیگه روی این برد تست کنید، یا پردازنده تون رو روی برد دیگه ای
چون سیستم نو هست مشخصا مادربرد گارانتی داره و اگر خراب شده باشه اگر ایراد فیزیکی نداشته باشه مثلا اسلات گرافیک موقع درآوردنش آسیب ندیده باشه براتون تعویضش میکنن.

مشخصا باید اولش قطعه معیوب مشخص بشه.
با اجازه استارتر
ببخشید گرم شدن سی پی یو به چه معناست؟

SajjadKhati
19-07-22, 10:29
سلام
از لحاظ سلامتی ، خمیر سیلیکون خطرناک هست (حتی شاید پاک شده اش هم حدودا یا اندکی باشه) .
Cpu به محض روشن شدن سیستم ، کاملا طبیعی هست که بدون کولر ، خیلی گرم و حتی خاموش بشه. چون با کولر استوک ، به محض روشن شدن ، دماش تا ۴۰ درجه یا بیشتر ممکنه بره . بدون کولر که تا دمای ۶۰ یا بیشتر هم ممکنه بره .

کلا خواستم بگم اگه cpu را دست زدید ، دست تون را به هیچ جا مخصوصا سر و چشم تون نزنید و بعد از اتمام ، کاملا دست تون را بشورید . جوری که مطمئن بشید مخصوصا آثاری از خمیر سیلیکون توش نیست .

ولی به هر حال ، دست زدن به پردازنده ، به نظرم راه خوبی برای درک گرم شدنش نیست .

XFXForce
19-07-22, 11:06
سلام
از لحاظ سلامتی ، خمیر سیلیکون خطرناک هست (حتی شاید پاک شده اش هم حدودا یا اندکی باشه) .
Cpu به محض روشن شدن سیستم ، کاملا طبیعی هست که بدون کولر ، خیلی گرم و حتی خاموش بشه. چون با کولر استوک ، به محض روشن شدن ، دماش تا ۴۰ درجه یا بیشتر ممکنه بره . بدون کولر که تا دمای ۶۰ یا بیشتر هم ممکنه بره .

کلا خواستم بگم اگه cpu را دست زدید ، دست تون را به هیچ جا مخصوصا سر و چشم تون نزنید و بعد از اتمام ، کاملا دست تون را بشورید . جوری که مطمئن بشید مخصوصا آثاری از خمیر سیلیکون توش نیست .

ولی به هر حال ، دست زدن به پردازنده ، به نظرم راه خوبی برای درک گرم شدنش نیست .
منظور از دست زدن یه پزدازنده ای هست که خمیر سیلیکون نداره کلا یا اگرم داره کامل پاک شده.
هم پد های مخصوصا این کار هست هم میشه از الکل ایزو پروپیل استفاده کرد تا مطمن باشید که هیچ ردی از خمیر سیلیکون قبلی روش نمونده.

بدون کولر که دمای پردازنده خیلی سریع به 100 درجه هم میرسه و خاموش میکنه.
جدا از این به جز دست زدن چه راهی پیشنهاد میکنید برای درک گرم شدن پردازنده؟ چون دوربین حرارتی که خیلی گرون هست و آسون ترین و بی هزینه ترین راه همین با دست تست کردن هست.

SajjadKhati
19-07-22, 12:31
منظور از دست زدن یه پزدازنده ای هست که خمیر سیلیکون نداره کلا یا اگرم داره کامل پاک شده.
هم پد های مخصوصا این کار هست هم میشه از الکل ایزو پروپیل استفاده کرد تا مطمن باشید که هیچ ردی از خمیر سیلیکون قبلی روش نمونده.

بدون کولر که دمای پردازنده خیلی سریع به 100 درجه هم میرسه و خاموش میکنه.
جدا از این به جز دست زدن چه راهی پیشنهاد میکنید برای درک گرم شدن پردازنده؟ چون دوربین حرارتی که خیلی گرون هست و آسون ترین و بی هزینه ترین راه همین با دست تست کردن هست.

سلام
صرفا خواستم یادآوری کنم که حواس شون باشه .
نظر خاصی ندارم .

----------

هر چند ، بعیده که واسه ی گرمای پردازنده باشه . یعنی پردازنده ای که جنس خمیر سیلیکون خوب و مخصوصا کولر خوب داشته باشه و مخصوصا مطمئن شد که پایه های کولر ، محکم باشه ، چندان معنایی نداره که دماش اون هم چند ثانیه بعد از روشن شدن ، اون قدر بالا بره که خاموش بشه .

مگر اینکه کلا پردازنده مشکل داشته باشه که باز هم ربطی به دما نداره (یعنی اگه مشکل داشته باشه ، با چک کردن دما هم هر چی که باشه ، باز ممکنه این قضیه پیش بیاد) و شاید بسیار به ندرت پیش بیاد (یا هر مشکل ناشی از منبع تغذیه برای cpu) .

XFXForce
19-07-22, 13:55
سلام
صرفا خواستم یادآوری کنم که حواس شون باشه .
نظر خاصی ندارم .

----------

هر چند ، بعیده که واسه ی گرمای پردازنده باشه . یعنی پردازنده ای که جنس خمیر سیلیکون خوب و مخصوصا کولر خوب داشته باشه و مخصوصا مطمئن شد که پایه های کولر ، محکم باشه ، چندان معنایی نداره که دماش اون هم چند ثانیه بعد از روشن شدن ، اون قدر بالا بره که خاموش بشه .

مگر اینکه کلا پردازنده مشکل داشته باشه که باز هم ربطی به دما نداره (یعنی اگه مشکل داشته باشه ، با چک کردن دما هم هر چی که باشه ، باز ممکنه این قضیه پیش بیاد) و شاید بسیار به ندرت پیش بیاد (یا هر مشکل ناشی از منبع تغذیه برای cpu) .

فک کنم منظور بنده رو متوجه نشدید،
برای این نگفتم ببینن پردازنده گرم میشه یا نه که بگم مشکل از حرارت بالا هست و یا کولرشون جواب نمیده.
حتی بدون هیچ کولری هم برای چن ثانیه تصویر میاد اگر پردازنده سالم باشه و مادربرد و بعدش اونقد داغ میشه که خاموش میشه

قصدم این بود که اگر پردازنده اصلا گرم نشه و کلا خنک بمونه یعنی کلا مشکل خیلی جدی تر هست و یا پردازنده خراب شده (که مخصوصا توی اینتل که هیچ پینی هم نداره خیلی احتمالش کمه مگر اینکه فیزیکی ایراد بهش وارد شده باشه مثل خارن های کنار IHS
یا برد مشکل داره قسمت سوکتش یا اصلا برق نمیرسونه.

پس کلا منظورم این نبوده که به دلیل حرارت کار نمیکنه، بلکه برعکس خواستم ببینم اگر پردازنده داغ میشه بدون کولر خودش یک پوینت مثبت هست که یعنی برق بهش میرسه.

Kratos_20_11
20-07-22, 16:05
بورد رو دادم گارانتی (الماس) گفتن بایوس مشکل پیدا کرده و چیز خاصی نیس و چند روزه تحویل میدیم :give_rose: