سلام دوستان .
یه لپتاپ گرفته بودم . الان یه ssd ئه sata گرفتم و میخوام تعویضش کنم .
مدل لپتاپ ، asus x415fac یا همون asus vivobook r465fa-b هست .
لپتاپ را الان باز کردم . باطری شم در آوردم .
اما هاردش رو نمیدونم چجوری باید بهش دسترسی داشته باشم .
عکس داخل لپتاپ و مخصوصا حاشیه های هارد را در زیر میذارم :
Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B5%DB%B2%DB%B0-jpg.115394/Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B5%DB%B2%DB%B0-jpg.115394/Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B5%DB%B4%DB%B3-jpg.115395/Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۷۴۳.jpg
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۸۲۰.jpg
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۸۵۴.jpg
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۹۱۰.jpg
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۹۲۹.jpg
Only the registered members can see the link۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۱۰۰۲.jpg
به نظرتون چجوری باید به هارد دسترسی داشته باشم؟
در تصاویر هارد ، در قسمت سمت راست هارد (فرضا در تصویرِ بالا ، تصویرِ یکی مونده به آخری) ، یه چیزی از جنس پلاستیک سیاهی دورش هست که روی این پلاستیک ، عکسِ فِلِش به سمت بالا را داره .
این معناش اینه که این پلاستیک را به سمت بالا بکشیم تا پلاستیک پاره کنیم (چون انگار پاره شدنی هست) .
همچنین در تصویر آخری ، انگار کناره هاش یه گیره هایی هست . اونها را باید هل بدم ، کنار بزنم؟
همچنین در همون تصویرِ یکی مونده به آخری ، بالای اون پلاستیک سیاه ، باز چیز دیگه ای از جنس پلاستیکِ اما این یکی تقریبا طوسی رنگ (یا قهوه ای روشن) و مستطیلی هست که برخلاف اون قبلی ، به هارد (به چیزی شبیه به ورق که نقره ای رنگ هست) چسبیده هست . اون را هم باید جدا کنم؟
این شی را اگه جدا کنم ، بالاش که انگار کابل ساتا برای هارد هست ، آسیب نمیبینه ؟ چون انگار معلوم نیست کابل هارد ساتا ، به این شی متصل شده هست یا نه .
انگار بعد از اینها نوبت به همون ورق نقره ای که دور هارد انگار پیچیده هست برسه (ورقی که باعث میشه ، فعلا هارد اصلا دیده نشه) . این ورق را هم باید از دورش در بیارم و پاره کنم؟
تشکر .
XFXForce
16-06-22, 13:49
سلام
متاسفانه عکس ها برام کامل لود نمیشن.
اما اون دو سه تایی که لود شدن اون براکت مشکی که دور هارد هست برای این هست که خوب جا بگیره و لق نباشه.
اول اون کانکتور ساتا که به برد وصل شده رو جدا کنید.
بعد اون براکت مشکی که حالت نرم مانند داره رو دربیارید.
بعدش کافیه هارد به سمت چپ هل بدید خیلی راحت از کانکتور ساتا و برقش درمیاد.
البته بعضی وقتا حتی نیازی به درآوردن براکت هم نیست و با کشیدن خالی هم هارد درمیاد
اما برای من سوال هست که شما برای این لپ تاپ چرا اصلا سمت اس اس دی ساتا رفتید که هم هارد حذف بشه هم سرعت خیلی کمتری داشته باشه
وقتی امکان نصب همزمان m.2 pci-e هست روش؟ هم خیلی سریعتره هم قیمتش الان خیلی مناسب هست. (یعنی قیمت مناسب هاش هم هست و حتی خیلی جاها ارزون تر از ساتا ها هستن)
به نظرم اگر امکانش هست اس اس دی که خریدید رو پس بدید و ام .2 به جاش بخرید
هم میتونید اگر برای درایو بوت فقط نیازه یک اس اس دی 250 گیگی بگیرید که کفایت میکنه.
یا اگر میخواید کل درایو پر سرعت باشه هاردی که روش هست رو هم بفروشید و یک اس اس دی یک ترابایتی ام.2 تهیه کنید. (که قبلا چن مدل قیمت مناسبش رو معرفی کردم تو انجمن)
تازه لپ تاپ سبک تر هم میشه چون وزن هارد ازش کم میشه.
SajjadKhati
16-06-22, 15:27
سلام
متاسفانه عکس ها برام کامل لود نمیشن.
سلام
خیلی ممنون آقا امیر حسین .
بفرمایید لینک عکس ها بصورت مجزا در زیر :
25109-تعویض-ssd-ئه-لپتاپ-۲۰۲۲۰۶۱۶_۱۰۴۴۴۹-jpg (1280×720) (shahrsakhtafzar.com) (Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B4%DB%B4%DB%B9-jpg)
25110-تعویض-ssd-ئه-لپتاپ-۲۰۲۲۰۶۱۶_۱۰۴۵۰۲-jpg (1280×720) (shahrsakhtafzar.com) (Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B5%DB%B0%DB%B2-jpg)
25111-تعویض-ssd-ئه-لپتاپ-۲۰۲۲۰۶۱۶_۱۰۴۵۴۳-jpg (1280×720) (shahrsakhtafzar.com) (Only the registered members can see the link DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B5%DB%B4%DB%B3-jpg)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۷۴۳.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۸۲۰.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۸۵۴.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۹۱۰.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۰۹۲۹.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
۲۰۲۲۰۶۱۶-۱۱۱۰۰۲.jpg (4128×2322) (8pic.ir) (Only the registered members can see the link)
اما اون دو سه تایی که لود شدن اون براکت مشکی که دور هارد هست برای این هست که خوب جا بگیره و لق نباشه.
اول اون کانکتور ساتا که به برد وصل شده رو جدا کنید.
بله . کانکتور ساتا را جدا کردم .
بعد اون براکت مشکی که حالت نرم مانند داره رو دربیارید.
اصل اش همین جاست :1. (23):
منظورتون از براکت مشکی ، اینی هست که در عکس زیر ، خط قرمز روش کشیدم؟ :
این هم لینک عکس :
attachment.php (1280×720) (shahrsakhtafzar.com) (Only the registered members can see the link)
جنس اش انگار از لاستیک هه .
اگه منظورتون اینه ، مشکل همینه که اینها را چجوری از دور هارد دربیارم تا بتونم به هارد برسم؟
بعدش کافیه هارد به سمت چپ هل بدید خیلی راحت از کانکتور ساتا و برقش درمیاد.
البته بعضی وقتا حتی نیازی به درآوردن براکت هم نیست و با کشیدن خالی هم هارد درمیاد
خیلی ممنون از لینک تون .
در این لینک ، طرف در دقیقه ی 4:45 ، دقیقا چی کار میکنه؟
مشکلم انگار همین چند ثانیه هست .
انگار من یه شی تیز (مثل چاقو) را باید در تصویر زیر که با خط قرمز نشون دادم ، قرار بدم و بعد به سمت بالا اش فشار بدم . درست میگم؟
در همه ی این نواحی که شیار داره (بین اون لاستیک و یه لایه ای شبیه قاب ، شیار هست) باید این کار را کنم؟
انگار در فیلمی که دادید ، این کار را میکنه .
بعد اینکه چرا این هاردها ، این طورن؟
قبلا واسه ی دایی ام لپتاپ گرفته بودم (لپتاپ اش ساخت 2016 تا 2017 هست) ، این جور چیزها نداشت دور هاردش .
اما برای من سوال هست که شما برای این لپ تاپ چرا اصلا سمت اس اس دی ساتا رفتید که هم هارد حذف بشه
بله . این لپتاپ ، ssd nvme را هم پشتیبانی میکنه و میدونستم .
خیلی روی این مورد فکر کردم .
اول این بود که نمیدونستم (و هنوز هم نمیدونم) که آیا این قدر ارتفاع داره که ssd 2280 هایی که هت سینک دارن را پشتیبانی میکنه یا نه . هنوز هم با اینکه باز کردم ، تا اونها را توش قرار ندم ، مشخص نمیکنه . اما با این ارتفاع کم ای که من میبینم ، به احتمال زیاد ، پشتیبانی نمیکنه .
اگه ارتفاع اش این قدر بود که مطمئن میشدم که ssd های m.2 ئه 2280 هایی که هت سینک دارن را پشتیبانی میکنه ، خیلی بیشتر روی خریدشون فکر میکردم و احتمالا اونها را میگرفتم .
این قضیه ، یکی از مهمترین دلیلی بود که nvme را نگرفتم . چون این نوع ssd هایی که هت سینک ندارن ، دمای بسیار زیادی دارن (بیش از 70 و گاها تا بیش از 80 درجه) و حتی بدون بار کاری و در حالت بیکاری ، بعضی هاشون 40 درجه دما دارن اما ssd sata samsung 870 evo (حداقل مدل 860 اش که توی دسکتاپ دارم ، در زمان فول لود ، دماش حدود 40 درجه هست که بسیار خنک تر از nvme هست .
هر چند سوکت اش را در لپتاپ جوری قرار دادن که در کنار ، و کمترین ارتباط را با برد داشته باشه اما اون همه گرما (ی ssd m.2 بدون هت سینک) ، در دراز مدت ، تاثیرش را میذاره . این قضیه ، مهمترین دلیل بود .
مسئله ی دوم ، مصرف بیشترِ ssd nvme هست که بسته به مدل داره اما معمولا 1.5 برابرِ ssd های ساتا هست (هر چند ، فرضا در عمل ممکنه تکنولوژی هایی بکار ببرن که حتی مصرفش را کمتر کنه . فرضا میگم . نمیدونم . اما روی کاغذ ، حدودا این مقدار را نشون میده که چون نمیخواستم بگیرم ، دیگه چندان اسنادش را پیگیری نکردم) که چون لپتاپ هست ، مصرف باطری اش برام اهمیت داشت .
هر چند اگه m.2 را میگرفتم ، به قول شما مزیت اش این بود که هارد را هم کنارش میتونستم داشته باشم اما باز بدی این هم این بود که ولو اندکی ، باز خود این هم مصرفش را بیشتر میکرد (چون در اون صورت ، هارد hdd ، تقریبا روی حالت بیکاری بود ولی باز هم مصرف اش اون طور نبود که نادیده گرفته بشه) .
هم سرعت خیلی کمتری داشته باشه
سرعت (در عمل) ، بستگی به خیلی از موارد داره . بصورت کلی ، که بله ، ولو اندکی که شده ، سرعت nvme ، بیشتر از ssd هست .
اما اینکه برنامه ای بتونه از تمام پتانسیلِ سرعت nvme ها استفاده کنه یا نکنه ، خیلی بستگی به این داره که تا چه مدت از بازه ی زمانی ، بصورت متوالی و با بیشترین دستورات ، دستور خوندن یا نوشتن بهش بده .
یعنی فرضا دستور خوندن را در بازه ی 30 ثانیه اون هم بصورت متوالی (بدون وقفه) اون هم با بیشترین تعداد دستورِ همزمان (فرضا 100 دستورِ خوندن بصورت همزمان) بده ، بله ، در این صورت ، در این برنامه ، اختلاف زیادی بین nvme و نسخه ی ساتا هست . این بازه ی زمانی 30 ثانیه اون هم بصورت متوالی ، زیاده و در خیلی از نرم افزارها ، معمولا این طور نیست . معمولا نرم افزارهای فشرده سازی یا دیتابیس های بسیار بزرگ و از این دست برنامه ها (و شاید چیزهایی که فعلا یادم نیاد)، حدودا این طور هستن . اون هم ممکنه باز هم به شدت زیاد نباشن و نتونن از تمام پتانسیل nvme ها استفاده کنن .
مثل هر قطعه ی دیگه ای که هر برنامه ای ممکنه از تمام پتانسیل اش استفاده بکنه یا نکنه . باید برنامه یا برنامه های مورد نظر را در نظر گرفت .
به هر حال ، قطعا با این حال ، nvme ها ، به نسبت هم که شده (که معمولا این نسبت کم هست بخاطر موارد بالا مگر اون دسته از نرم افزارها و ...) ، موقع اجرای نرم افزارهای عمومی یا لود ویندوز ، سریع تر از ساتا هستن .
از طرفی هم این لپتاپ ، کانفیگ بالایی نداره . یه پردازنده ی i3 10110u داره . که در اون برنامه ی فشرده سازی (اگه میخواستم ایتفاده کنم که نمیکنم) ، پردازنده ، نقش مهمی داره .
این را برای استفاده زمانی که بیرون میرم ، اون هم به نسبت بودجه گرفتم (یعنی به عنوان سیستم جایگزین . سیستم اصلی که دسکتاپ ام هست) . برای ویژال استودیو و شاید هم همراهش ظبط آموزش گرفتم .
موقع خرید هم ضعف سیستم مخصوصا پردازنده اش را برای کارم ، میدونستم . اما نسبت به بودجه و به عنوان سیستم جایگزین و همراه ، تهیه کردم .
وقتی امکان نصب همزمان m.2 pci-e هست روش؟ هم خیلی سریعتره هم قیمتش الان خیلی مناسب هست. (یعنی قیمت مناسب هاش هم هست و حتی خیلی جاها ارزون تر از ساتا ها هستن)
به نظرم اگر امکانش هست اس اس دی که خریدید رو پس بدید و ام .2 به جاش بخرید
مزیت هایی هم داره اما واسه ی من انگار معایب اش بیشتره مخصوصا در لپتاپ که در طولانی مدت هم دما و هم مصرفش مهم هست .
واسه همین ، تمایل چندانی برای m.2 ندارم .
هم میتونید اگر برای درایو بوت فقط نیازه یک اس اس دی 250 گیگی بگیرید که کفایت میکنه.
یا اگر میخواید کل درایو پر سرعت باشه هاردی که روش هست رو هم بفروشید و یک اس اس دی یک ترابایتی ام.2 تهیه کنید. (که قبلا چن مدل قیمت مناسبش رو معرفی کردم تو انجمن)
تازه لپ تاپ سبک تر هم میشه چون وزن هارد ازش کم میشه.
خیلی ممنون .
XFXForce
16-06-22, 16:20
درسته کلا مدل های کمی نصب هاردشون این شکلیه.
اکثر لپ تاپ ها با پیچ هستن و البته شاید بشه گفت برای شما اون راحت تر بود درآوردنش.
بلکه منظورم از براکت همون مشکلی لاستیکی هست که تو یوتیوب سرچ کنید برا همین لپ تاپ حتی آموزش نصبش روی هارد و بعد قرار دادنش هم نشون میده و کافیه مهندسی معکوس انجام بدید.
اما کار بسیار ساده ای هست.
تو این ویدیو که اصلا اونم درنمیاره و صرفا با کشیدن به سمت درست و از جای درست کل هارد رو از سوکت درمیاره خیلی آسون.
اما مدل دیگه هم میشه درآورد که اول براکت لاستیکی درمیاد که چون چفت شده باید باهاش کمی ور رفت تا کامل بیاد بیرون.
اون ورقه نقره ای اصلا نیاز نیست پاره بشه خودش آخرش میاد بیرون هر چند نیازی هم نیست بهش الان و اگه بازش کنید راحت تر میبینید وضعیت هارد رو مشکلی نداره جدا سازیش.
در مورد اس اس دی با هیت سینک ، ببینید اس اس دی های داغ میکنن که سرعت های بالاتر دارن مثل 970 evo plus یا 980 پرو که البته باز توی کیس با تهویه مناسب درسته مخصوصا 980 پرو دماش خیلی پایین نخواهد بود اما دجار ترمال تروتل هم نمیشه.
اما خب در کل بهتره یک هیت سینک روشون باشه.
اما اس ا س دی های قیمت - سرعت مناسب هیچ مشکلی حتی توی فول لود نخواهند داشت. مثل کروشیال p2 که گفتم، بدون هیت سینک توی لپ تاپ هم هیچ مشکلی توی فول لود براش پیش نمیاد.
همچنین دو مورد وجود داره که هم هیت سینک دارن که جا میشه تو لپ تاپ هم اصلا داغ نمیکنن، قیمت و سرعت مناسب (نسبت به قیمتشون میدن)
ADATA SWORFISH
ADATA FALCON
اولی ارزون تره و کمی سرعتش پایین تر (همچنان بسیار بهتر از ساتا)
دومی گرون تره و سرعت کمی بیشتر
اما جفتشون توی رده BUDGET قرار میگیرن برای کسانی که نمیخوان هزینه زیادی بکنن. هیت سینک هم از قبل روشون نصبه.
من 250 گیگش رو خریدم 1 تومن و 500 گیگش رو 1.400
با گارانتی 5 ساله آونگ
همچنین M.2 SATA هم هست که بهش دو شیار میگن (البته حتما قبلش از ساپورت لپ تاپ از این مدل مطمن بشید چون مدل هایی هستن که فقط یکی از این دو تا رو پشتیبانی میکنن، برخلاف پی سی که معمولا بیشترشون هر دو مدل رو پشتیبانی میکنن)
اما مشکل اینجاست که قیمت این مدل ها بالاتر از NVME ها هست و ارزش خریدشون رو پایین آورده.
اما برای کسی که مجبور باشه و لپ تاپش فقط از این نوع ساپورت کنه و بخواد کنارش هارد داشته باشه یا دو تا اس اس دی یکی 2.5 یکی ام.2 تنها راهه.
که باز به دلیل قیمت بالاتر و سرعت حدود یک سوم تا یک چهارم مدل هایی که معرفی کردم پیشنهاد نمیکنم (اما مشخصا دماش نزدیک 2.5 اینچی خواهد بود)
اما میگم شما با خرید هر کدوم از اون دو مدل مخصوصا SWORDFISH که ارزون تره و ارزش خرید بالاتری داره به هیچ مشکلی نه از نظر دما نه از اینکه جا بشه نمیخورید.
در عوض قیمت مناسب و عالی، گارانتی اصلی 5 ساله، دمای پایین با هیت سینک خواهید داشت.
بازم یادآوری میکنم اس اس دی های تو این رده حتی بدون هیت سینک هم داغ نمیکنن.
الان اس اس دی ساتایی که خریدید چیه مدلش؟
SajjadKhati
16-06-22, 16:56
درسته کلا مدل های کمی نصب هاردشون این شکلیه.
اکثر لپ تاپ ها با پیچ هستن و البته شاید بشه گفت برای شما اون راحت تر بود درآوردنش.
بلکه منظورم از براکت همون مشکلی لاستیکی هست که تو یوتیوب سرچ کنید برا همین لپ تاپ حتی آموزش نصبش روی هارد و بعد قرار دادنش هم نشون میده و کافیه مهندسی معکوس انجام بدید.
اما کار بسیار ساده ای هست.
تو این ویدیو که اصلا اونم درنمیاره و صرفا با کشیدن به سمت درست و از جای درست کل هارد رو از سوکت درمیاره خیلی آسون.
اما مدل دیگه هم میشه درآورد که اول براکت لاستیکی درمیاد که چون چفت شده باید باهاش کمی ور رفت تا کامل بیاد بیرون.
اون ورقه نقره ای اصلا نیاز نیست پاره بشه خودش آخرش میاد بیرون هر چند نیازی هم نیست بهش الان و اگه بازش کنید راحت تر میبینید وضعیت هارد رو مشکلی نداره جدا سازیش.
تشکر .
بررسی میکنم .
در مورد اس اس دی با هیت سینک ، ببینید اس اس دی های داغ میکنن که سرعت های بالاتر دارن مثل 970 evo plus یا 980 پرو که البته باز توی کیس با تهویه مناسب درسته مخصوصا 980 پرو دماش خیلی پایین نخواهد بود اما دجار ترمال تروتل هم نمیشه.
اما خب در کل بهتره یک هیت سینک روشون باشه.
اما اس ا س دی های قیمت - سرعت مناسب هیچ مشکلی حتی توی فول لود نخواهند داشت. مثل کروشیال p2 که گفتم، بدون هیت سینک توی لپ تاپ هم هیچ مشکلی توی فول لود براش پیش نمیاد.
همچنین دو مورد وجود داره که هم هیت سینک دارن که جا میشه تو لپ تاپ هم اصلا داغ نمیکنن، قیمت و سرعت مناسب (نسبت به قیمتشون میدن)
ADATA SWORFISH
ADATA FALCON
اولی ارزون تره و کمی سرعتش پایین تر (همچنان بسیار بهتر از ساتا)
دومی گرون تره و سرعت کمی بیشتر
اما جفتشون توی رده BUDGET قرار میگیرن برای کسانی که نمیخوان هزینه زیادی بکنن. هیت سینک هم از قبل روشون نصبه.
من 250 گیگش رو خریدم 1 تومن و 500 گیگش رو 1.400
با گارانتی 5 ساله آونگ
همچنین M.2 SATA هم هست که بهش دو شیار میگن (البته حتما قبلش از ساپورت لپ تاپ از این مدل مطمن بشید چون مدل هایی هستن که فقط یکی از این دو تا رو پشتیبانی میکنن، برخلاف پی سی که معمولا بیشترشون هر دو مدل رو پشتیبانی میکنن)
اما مشکل اینجاست که قیمت این مدل ها بالاتر از NVME ها هست و ارزش خریدشون رو پایین آورده.
اما برای کسی که مجبور باشه و لپ تاپش فقط از این نوع ساپورت کنه و بخواد کنارش هارد داشته باشه یا دو تا اس اس دی یکی 2.5 یکی ام.2 تنها راهه.
که باز به دلیل قیمت بالاتر و سرعت حدود یک سوم تا یک چهارم مدل هایی که معرفی کردم پیشنهاد نمیکنم (اما مشخصا دماش نزدیک 2.5 اینچی خواهد بود)
اما میگم شما با خرید هر کدوم از اون دو مدل مخصوصا SWORDFISH که ارزون تره و ارزش خرید بالاتری داره به هیچ مشکلی نه از نظر دما نه از اینکه جا بشه نمیخورید.
در عوض قیمت مناسب و عالی، گارانتی اصلی 5 ساله، دمای پایین با هیت سینک خواهید داشت.
بازم یادآوری میکنم اس اس دی های تو این رده حتی بدون هیت سینک هم داغ نمیکنن.
تشکر .
شما از کجا مطمئنید که فرضا همون Adata SwordFish که هت سینک داره ، توی لپتاپ ام جا میشه؟
باز هم به هر حال مصرف hdd ، حتی زمان بی کاریش هم فکر نکنم چندان تفاوتی با ssd داشته باشه و مصرف لپتاپ را افزایش میده .
هر چند این ssd ئه ساتا که گرفتم را هنوز حتی جعبه اش را باز نکردم (حتی میتونم پس بدم یا حتی پلمپ شده و نو بفروشم) . اما باز با این حال ، زیاد تمایل ندارم . حداقل ، به همون دلیل که هارد hdd حتی بیکار هم باشه ، خودش به اندازه ی قابل توجهی در دراز مدت مصرف داره .
فرضا شاید سال های بعد ، یه nvme (اگه هت سینک دار که میگید جا میشه که البته من هنوز نمیدونم که بشه یا نه) را کنار همین ssd اضافه کنم .
الان اس اس دی ساتایی که خریدید چیه مدلش؟
samsung 870 evo 500gb با گارانتی 60 ماهه آواژنگ .
تشکر .
XFXForce
16-06-22, 17:19
تشکر .
بررسی میکنم .
تشکر .
شما از کجا مطمئنید که فرضا همون Adata SwordFish که هت سینک داره ، توی لپتاپ ام جا میشه؟
باز هم به هر حال مصرف hdd ، حتی زمان بی کاریش هم فکر نکنم چندان تفاوتی با ssd داشته باشه و مصرف لپتاپ را افزایش میده .
هر چند این ssd ئه ساتا که گرفتم را هنوز حتی جعبه اش را باز نکردم (حتی میتونم پس بدم یا حتی پلمپ شده و نو بفروشم) . اما باز با این حال ، زیاد تمایل ندارم . حداقل ، به همون دلیل که هارد hdd حتی بیکار هم باشه ، خودش به اندازه ی قابل توجهی در دراز مدت مصرف داره .
فرضا شاید سال های بعد ، یه nvme (اگه هت سینک دار که میگید جا میشه که البته من هنوز نمیدونم که بشه یا نه) را کنار همین ssd اضافه کنم .
تشکر .
مبارک باشه.
توی ساتا ها بهترین هست. فقط قیمتش بالاست.
در مورد ای دیتا ها که گفتم من خیلی از این مدل ها فروختم و نصب کردم و تا حالا هیچ لپ تاپی حتی اسلیم ها، نشده که مشکلی پیش بیاد و هیت سینک نذاره که توش نصب بشه.
در ضمن اصلا مصرفشون اونقد کمه که به حساب نمیاد اختلافش.
فقط 1.5 وات مصرفش بیشتره که یعنی هیچی عملا اونم تازه توی پیک یعنی حداکثر مصرف.
تو حالت IDLE هم که اصلا هیچیه عملا فقط چن میلی وات هست.
اما اگر منظورتون مصرف هارد هم بوده که سر جاش بمونه خب اون داستانش جداست، شما الان با اس اس دی 500 دارید هارد رو برمیدارید.
خب با اس اس دی ام .2 500 هم باز میتونید هارد رو بردارید تازه از 870 سامسونگ ارزون ترم هست. جدا از سریعتر بودنش.
و حالا هارد رو میتونید بفروشید یا اینکه اکسترنالش کنید.
البته این ها همه صرفا پیشنهاد من بود.
- - - Updated - - -
تشکر .
بررسی میکنم .
تشکر .
تشکر .
مبارک باشه.
در مورد ای دیتا ها که گفتم من خیلی از این مدل ها فروختم و نصب کردم و تا حالا هیچ لپ تاپی حتی اسلیم ها، نشده که مشکلی پیش بیاد و هیت سینک نذاره که توش نصب بشه.
اما اگر منظورتون مصرف هارد هم بوده که سر جاش بمونه خب اون داستانش جداست، شما الان با اس اس دی 500 دارید هارد رو برمیدارید.
خب با اس اس دی ام .2 500 هم باز میتونید هارد رو بردارید تازه از 870 سامسونگ ارزون ترم هست. جدا از سریعتر بودنش.
SajjadKhati
18-06-22, 15:31
مبارک باشه.
سلام
ممنون .
بله . گفتم چون یه بار میخوام هزینه کنم ، همین رو بگیرم . چون روی دسکتاپ ام samsung 860 evo 250gb داشتم و میدونستم هم از لحاظ سرعت و دما و نرم افزاری ، خیلی خوبه . با بقیه ی مدل هایی که برای آشناهامون گرفته بودم ، حداقل ، یکی از این ویژگی ها را نداشتن (هم اینکه از لحاظ پشتیبانی نرم افزاری ، خیلی ضعیف تر بودن) .
با قیمت 1.5 تومن یا حتی کمتر میشد adata su750 هم بگیرم اما از لحاظ توان مصرفی ، خیلی فرق داشتن . اما با این قیمت میشد adata su800 بگیرم که باز این مدل سامسونگ به نظر مخصوصا اندکی از لحاظ مصرف بهتر بود .
نمیدونم .
اگه هت سینک دارها توش نصب بشن ، میشه بصورت خیلی جدی تر بهشون فکر کرد .
اما باز هم از لحاظ افزایش سرعت ، حداقل ، در بیشتر کارهایی که میکنم ، تفاوت سرعت زیادی نخواهند داشت . یکی اش در سرعت لود ویندوز . موقع لود ویندوز و خیلی از کارها ، اغلب ، لود ssd ، در حد 30 درصد هست . تک و توک به 100 درصد اون هم در بازه ی زمانی کوتاه (در حد 3 ثانیه) میرسه .
قطعا برای دسکتاپ ، m.2 بهتر هه . اما برای لپتاپ من (نه برای هر کس) با توجه به نیازم و مصرف ، ssd sata هم بد نیست (با این حال ، قطعا میدونم ولو اندکی که شده ، سرعت m.2 بیشتر هه . منظورم از اندک ، رو که توضیح دادم . چون اغلب برنامه ها ، از تمام پتانسیل اش ممکنه استفاده نکنن چون اون میزان ، دستور خوندن و نوشتن ندارن یا کمتر دارن) . البته من هم مطمئن نبودم که هت سینک دارش ، توی لپتاپ جا میشه یا نه .
بله . میدونم احتمالا مصرف شون ، چندان فرقی ندارن . چون مصرف بالاشون ، در زمان لود 100 درصد هست . درصورتی که در اغلب موارد ، همچین لودی را نیاز ندارن و طبعا مصرف شون هم کمتر میشه (البته نمیدونم باز هم در اون صورت برابر یا کمتر از 870 evo sata iii میشن یا نه .
===============
راستی ، هارد رو هم دوستم اومد باز کرد . هارد هم این طور باز میشد که در شکل زیر ، زیرِ اون جایی که رنگ قرمز کشیدم را یه شی ای میذاریم (فرضا چاقو یا اگه شیِ بهتری بود ، اون را زیرش میذاریم) و به سمت بالا فشار میدیم . اون قسمتِ دیگه ی متقارنِ هارد را هم همین کار را میکنیم و در میاد (برای هارد ، پیچ و اینها هم نداره . البته من قبل اش ، کابل باطری و خودِ باطری و همچنین کابل ساتا اش را جدا کردم که احتمالا این کار لازمه) :
Only the registered members can see the linkتعویض-ssd-ئه-لپتاپ-1-jpg
سرعت ریستارت ویندوز (از زمانی که دکمه ی restart در ویندوز را کلیک میکنیم تا زمانی که صفحه ی login ای که پسورد میخواد ، بالا بیاد) در hdd و در زمانی که کابل برق وصل بود و در زمانی که حالت باطری روی balance بود ، دقیقا 3 دقیقه و 5 ثانیه طول کشید (چند بار هم آزمایش شد و کمتر از 3 دقیقه نشده بود) .
مشخصات لپتاپ هم 12gb ddr4 2666mhz رم و i3 10110u هست با این ssd .
دقیقا روی همین حالت در ssd ، زمانش دقیقا 20 ثانیه شد .
من حدس میزدم که بین 4 تا 5 برابر سرعت بیشتر بشه . اما در تصورم نبود که بیش از 5 برابر سرعت بالاتر بره .
همچنین سرعت روشن شدن (با قابلیت fast boot) در hdd در همین حالت که 53 ثانیه بود ، در ssd ، حدود 9 ثانیه شد .
سرعتش حتی از سرعت سیستم دسکتاپ ام (samsung 860 evo 250gb با 16gb رم و i5 4460 با ویندوز 10 x64) هم بیشتر هه که انتظار این رو نداشتم (البته در سیستم دسکتاپ ، یه آنتی ویروس پادویش ، بیشتر نصب هست) . البته در سیستم دسکتاپ ، هارد hdd هم هست . هر چند ویندوز از توش اجرا نمیشه . اما نمیدونم برای خوندن و آماده کردن هارد ، سرعت سیستم کلی ، کم میشه یا نه . و کابل hdd را قطع نکردم که ببینم سرعتش بیشتر میشه یا نه . هر چند موقع بالا اومدن ویندوز از ssd ، با اونکه در hdd فقط اطلاعات آرشیو (اسناد و فیلم و عکس و اینها) هست ، ولی صدای هد هارد ، میچرخه که انگار شاید در حال خوندن اطلاعات لازم جهت لود درایوهاش حداقل باشه (نمیدونم) .
هر چند در زمان هایی که در بالا گفته شد ، برنامه ی پست post (ئه بایوس یا uefi) در لپتاپ هم حساب شد که نباید میشد چون ربطی به ssd نداشت اما همین زمان در سیستم دسکتاپ ، حساب نشد وگرنه سرعت ، بالاتر از این میشد .
19-06-22, 20:14
سلام
ممنون .
بله . گفتم چون یه بار میخوام هزینه کنم ، همین رو بگیرم . چون روی دسکتاپ ام samsung 860 evo 250gb داشتم و میدونستم هم از لحاظ سرعت و دما و نرم افزاری ، خیلی خوبه . با بقیه ی مدل هایی که برای آشناهامون گرفته بودم ، حداقل ، یکی از این ویژگی ها را نداشتن (هم اینکه از لحاظ پشتیبانی نرم افزاری ، خیلی ضعیف تر بودن) .
با قیمت 1.5 تومن یا حتی کمتر میشد adata su750 هم بگیرم اما از لحاظ توان مصرفی ، خیلی فرق داشتن . اما با این قیمت میشد adata su800 بگیرم که باز این مدل سامسونگ به نظر مخصوصا اندکی از لحاظ مصرف بهتر بود .
نمیدونم .
اگه هت سینک دارها توش نصب بشن ، میشه بصورت خیلی جدی تر بهشون فکر کرد .
اما باز هم از لحاظ افزایش سرعت ، حداقل ، در بیشتر کارهایی که میکنم ، تفاوت سرعت زیادی نخواهند داشت . یکی اش در سرعت لود ویندوز . موقع لود ویندوز و خیلی از کارها ، اغلب ، لود ssd ، در حد 30 درصد هست . تک و توک به 100 درصد اون هم در بازه ی زمانی کوتاه (در حد 3 ثانیه) میرسه .
قطعا برای دسکتاپ ، m.2 بهتر هه . اما برای لپتاپ من (نه برای هر کس) با توجه به نیازم و مصرف ، ssd sata هم بد نیست (با این حال ، قطعا میدونم ولو اندکی که شده ، سرعت m.2 بیشتر هه . منظورم از اندک ، رو که توضیح دادم . چون اغلب برنامه ها ، از تمام پتانسیل اش ممکنه استفاده نکنن چون اون میزان ، دستور خوندن و نوشتن ندارن یا کمتر دارن) . البته من هم مطمئن نبودم که هت سینک دارش ، توی لپتاپ جا میشه یا نه .
بله . میدونم احتمالا مصرف شون ، چندان فرقی ندارن . چون مصرف بالاشون ، در زمان لود 100 درصد هست . درصورتی که در اغلب موارد ، همچین لودی را نیاز ندارن و طبعا مصرف شون هم کمتر میشه (البته نمیدونم باز هم در اون صورت برابر یا کمتر از 870 evo sata iii میشن یا نه .
===============
راستی ، هارد رو هم دوستم اومد باز کرد . هارد هم این طور باز میشد که در شکل زیر ، زیرِ اون جایی که رنگ قرمز کشیدم را یه شی ای میذاریم (فرضا چاقو یا اگه شیِ بهتری بود ، اون را زیرش میذاریم) و به سمت بالا فشار میدیم . اون قسمتِ دیگه ی متقارنِ هارد را هم همین کار را میکنیم و در میاد (برای هارد ، پیچ و اینها هم نداره . البته من قبل اش ، کابل باطری و خودِ باطری و همچنین کابل ساتا اش را جدا کردم که احتمالا این کار لازمه) :
سرعت ریستارت ویندوز (از زمانی که دکمه ی restart در ویندوز را کلیک میکنیم تا زمانی که صفحه ی login ای که پسورد میخواد ، بالا بیاد) در hdd و در زمانی که کابل برق وصل بود و در زمانی که حالت باطری روی balance بود ، دقیقا 3 دقیقه و 5 ثانیه طول کشید (چند بار هم آزمایش شد و کمتر از 3 دقیقه نشده بود) .
مشخصات لپتاپ هم 12gb ddr4 2666mhz رم و i3 10110u هست با این ssd .
دقیقا روی همین حالت در ssd ، زمانش دقیقا 20 ثانیه شد .
من حدس میزدم که بین 4 تا 5 برابر سرعت بیشتر بشه . اما در تصورم نبود که بیش از 5 برابر سرعت بالاتر بره .
همچنین سرعت روشن شدن (با قابلیت fast boot) در hdd در همین حالت که 53 ثانیه بود ، در ssd ، حدود 9 ثانیه شد .
سرعتش حتی از سرعت سیستم دسکتاپ ام (samsung 860 evo 250gb با 16gb رم و i5 4460 با ویندوز 10 x64) هم بیشتر هه که انتظار این رو نداشتم (البته در سیستم دسکتاپ ، یه آنتی ویروس پادویش ، بیشتر نصب هست) . البته در سیستم دسکتاپ ، هارد hdd هم هست . هر چند ویندوز از توش اجرا نمیشه . اما نمیدونم برای خوندن و آماده کردن هارد ، سرعت سیستم کلی ، کم میشه یا نه . و کابل hdd را قطع نکردم که ببینم سرعتش بیشتر میشه یا نه . هر چند موقع بالا اومدن ویندوز از ssd ، با اونکه در hdd فقط اطلاعات آرشیو (اسناد و فیلم و عکس و اینها) هست ، ولی صدای هد هارد ، میچرخه که انگار شاید در حال خوندن اطلاعات لازم جهت لود درایوهاش حداقل باشه (نمیدونم) .
هر چند در زمان هایی که در بالا گفته شد ، برنامه ی پست post (ئه بایوس یا uefi) در لپتاپ هم حساب شد که نباید میشد چون ربطی به ssd نداشت اما همین زمان در سیستم دسکتاپ ، حساب نشد وگرنه سرعت ، بالاتر از این میشد .
این کاری که گفتید برای بیرون اومدن رو تو همون کلیپ هم خیلی سریع انجام میده.
در مورد نصب هیت سینک دار همشون نصب نمیشن.
اما مدل هایی هستن که مشکلی ندارن که از اونایی که تو ایران هستن اون دو مدلی که از ای دیتا گفتم هم همه جا پیدا میشن، هم قیمتشون مناسبه، هم گارانتی 5 ساله دارن.
شرکت های دیگه هم اس اس دی های هیت سینک دار که تو همه لپ تاپ ها بدون مشکل جا بشن دارن مثل تیم گروپ، ایسر و ....
در مورد برند هم توی ساتا ها و ام .2 جن 3 که سامسونگ (اگر قیمت رو در نظر نگیریم) رو دست نداره و بیشترین سرعت رو حتی از بالارده ترین های برند های دیگه داره.
فقط تو جن 4 هست که شرکتای دیگه اس اس دی های سریعتر از سامسونگ دارن. اونم فقط چن تا مدل به اندازه انگشتای یه دست که تفاوتشون هم خیلی فاحش نیست.
ضعف سامسونگ توی نسل جدید نداشتن اس اس دی های سری کانسومر که ماها میخریم کلا با عمر نوشتاری بالا هست.
درحالیکه برندهای دیگه مدل های جن 4 (البته با سرعت پایین تر از پرجمدار ها - در حد 5.5 گیگ خوندن و 5 گیگ نوشتن (سریعترین نمونه اش تازه بقیه 5 گیگ خوندن و 4.5 گیگ نوشتن)
با عمر نوشتاری 3 برابری هم دارن یعنی 1 ترا که استانداردش 600 ترا هست ، اونا 1800 ترا هستن، دو ترا دو برابر این مقدار!
با قیمت مناسب یعنی ارزون تر از پرچمدارشون با سرعت 7 گیگ و عمر 600 ترا
که ارزش خریدشون رو خیلی بالا میبره. چون برای عمده افراد سرعت جن 3 تازه اگه از مدل های خوب باشه (3-3.5 گیگ) کاملا کافیه و اون جن 4 های عمر بالاتر با سرعت میانگین 5 گیگ در نظر بگیریم خودش عالیه و نیازی به سرعت 7 گیگی ندارن.
تازه یک میلیون هم حدودی ارزونتر میتونن نمونه عمر نوشتاری سه برابرش رو بخرن!
و 1800 ترا اونقد زیاده که اگه باهاش فارم چیا نکنن تا قبل از اینکه کلا از رده خارج شه این نوع اس اس دی باز عمر نوشتاریش تموم نخواهد شد.
از لحاظ نرم افزاری هم واقعا سامسونگ مجیشن خیلی خوبه و سامسونگ مایگریشن. فقط حیف که امکان تغییر میزان HBM رو نمیده برای مدل های DRAM LESS مثل 980 و مقدار دیفالتش کمه.
ای دیتا SU800 ULTIMATE هم کند تر هست هم عمر نوشتاری کمتری داره از 860 و 870
میشه گفت نزدیک ترین اس اس دی از نظر کارایی به این مدل سامسونگ MX500 CRUCIAL بود که اونم خیلی خوبه اما خیلی کمیاب شده
860 پرو هم که جزو آخرین اس اس دی های MLC هست عمر نوشتاری 1200 ترابایتی داره اما اختلاف قیمتش اونقد زیاده که ارزش خریدش رو از دست داده.
کلا دیگه کسی سراغ MLC نمیره و حتی ساخته هم نمیشه (جز در اس اس دی های اینترپرایز که قبلا SLC بودن و الان MLC شدن)
TLC ها بازار رو قبضه کردن چون هم سرعتشون خوبه هم قیمتشون و هم با پیشرفت تکنولوژي و تصحیح خطا و کنترار های پیشرفته تر عمر نوشتاریشون هم خوب شده.
حتی QLC ها هم دارن جا باز میکنن از سامسونگ QVO بگیر تا کروشیال P2 (قبلا TLC بود بعدا QLC شد مثل برخی برندهای دیگه و متاسفانه بدون اعلام به مشتری ها یا نوشتن روی جعبه)
به شخصه تو فاصله یک تا دو ماه چن تا P2 ظرفیت متفاوت گرفته بودم برای فروش اونایی که قدیمی تر بودن زمان تولیدشون TLC بودن و جدید تر ها QLC با نصف عمر نوشتاری!
البته قیمتش هم تو جدیدا دراپ زیادی خورده بود سر همین (از سمت خود مایکرون) اما من TLC ها رو هم به قیمت QLC ها خریده بودم چون خود آمازون هم اطلاعی نداشت از این داستان!
یعنی رو هر 1 ترا حدود 40 دلار ارزون تر دراومد برام نسخه قدیمی تر هاش، البته منم به همون قیمت ارزون QLC ها یعنی ارزونتر فروختم