.:::با سلام و خسته نباشد به مدیران و ناظرین انجمن شهر سخت افزار:::.
::>من مادربوردم قدیمی هست و از ساتا 2 پشتیبانی میکنه مدل مادربوردم ASUS P5KPL/1600 هست و پاورمم Sadata SP330-VC 230W هست.
::>حالا سوال اصلیم اینه که میخام هارد اولم رو حافظه SSD SAMSUNG EVO 860 1TB و هارد دومم هم HDD Seagate Exos ST8000NM000A 8TB قرار بدم و این دو مدل هاردی که الان برای سیستمم انتخاب کردم آیا ماردبورد من (ساتا2 هست) جواب میده که هزینه کنم؟
::>نکته مهم: من هارد دومم رو که سیگیت هست برای آرشیو فیلم و سریال و.... میخام (هارد اینترنال سیستمم هم یدونه MAXTOR 320GB هست) و اینکه تو چند تا مقاله خوندم که خود شرکت سیگیت اعلام کرده که استفاده از این مدل برای سیستم های خونگی موردی نداره و کاملا سازگاره!
حالا دوستان متخصص بنده رو راهنمایی کنید تا بتونم مشکلم رو حل کنم.
با سپاس فراوان از سایت و انجمن خوبتون.
XFXForce
04-02-22, 13:27
سلام
سیستم شما قادر به استفاده از همه ی سرعت اس اس دی سامسونگ (که بابتش دارید پول بیشتر هزینه میکنید) رو نداره.
میتونید از مدل های با قیمت مناسب تر مثل کینگستون a400 تهیه کنید، چون رو سیستم شما سرعتشون تقریبا یکی هست.
پاور سیستمتون رو الویت میدم که با مدل قابل اطمینانی تعویض کنید.
مثل Green GP-400A ECO
در مورد سری Exos هم برای دیتا سنتر ها هست البته استفاده به عنوان کاربری عمومی مشکلی نداره فقط بعضی سری Exos تو دیتکت شدن با مادربرد های consumer مشکل دارند و چندین مدل تست شده که دیتکت نمیشدن روی مادبردهای سیستم های عادی مگر با اضافه کردن کارت SATA / RAID CONTROLER جدا،
پیشنهاد میکنم از سری باراکودا برای سیگیت یا بلو برای وسترن تهیه کنید (سراغ سری بنفش وسترن یا کلا سری های مخصوص ضبط دوربین برای کاربری خونگی نرید حتی اگه فروشنده ها اصرار کردن که مشکلی نداره)
VAMPIREW
04-02-22, 14:58
سلام
سیستم شما قادر به استفاده از همه ی سرعت اس اس دی سامسونگ (که بابتش دارید پول بیشتر هزینه میکنید) رو نداره.
میتونید از مدل های با قیمت مناسب تر مثل کینگستون a400 تهیه کنید، چون رو سیستم شما سرعتشون تقریبا یکی هست.
سلام وقتتون بخیر باشه
ممنون از پیشنهادتون
پاور سیستمتون رو الویت میدم که با مدل قابل اطمینانی تعویض کنید.
مثل Green GP-400A ECO
این مدل پاوری که معرفی کردید با مادربورد من سازگاری داره؟ و قیمتش چند هست؟
در مورد سری Exos هم برای دیتا سنتر ها هست البته استفاده به عنوان کاربری عمومی مشکلی نداره فقط سری Exos تو دیتکت شدن با مادربرد های consumer مشکل دارند و چندین مدل تست شده که دیتکت نمیشدن روی مادبردهای سیستم های عادی مگر با اضافه کردن کارت SATA / RAID CONTROLER جدا،
پیشنهاد میکنم از سری باراکودا برای سیگیت یا بلو برای وسترن تهیه کنید (سراغ سری بنفش وسترن یا کلا سری های مخصوص ضبط دوربین برای کاربری خونگی نرید حتی اگه فروشنده ها اصرار کردن که مشکلی نداره)
در مورد sata/raid controler میشه توضیح بدید چون میخام کامل متوجه بشم این موضوع رو که بعدا دچار مشکل نشم و اینکه قیمتش چنده؟
فقط سری Exos تو دیتکت شدن با مادربرد های consumer مشکل دارند
و این موردی رو هم که گفتی میشه توضیح بدید.
با تشکر از راهنماییت دوست عزیز.
XFXForce
04-02-22, 18:08
بله سازگار هست
قیمتش هم 850 تومان هست.
توضیح اون موضوع هم نیاز به یک مقاله داره.
در کل هاردها اینترفیس های متفاوت و پلات، سرعت چرخش ، کش و تکنولوژی های متفاوت توشون استفاده شده همچنین SMR.CMR بودن.
برای مثال توی وسترن سری بنفش برای دوربین های حفاظتی ، سری بلو برای مصارف روزانه، سری بلک برای کارهای سنگین و گیمینگ (7200 RPM) ، و سری رد برای NAS و سری گلد برای دیتاسنتر ها هست.
توشیبا و سیگیت هم دقیقا مشابه ش رو دارن. با اسم های متفاوت.
هاردای دیتاسنتری بعضا تو مادربردهای PC ها خونگی شناسایی نمیشن . حتی نمونه های ساتا
قیمت کارت جدا هم خیلی بالاست و براتون به صرفه نیست.
XFXForce
04-02-22, 20:01
هم چنین میتونید سراغ هارد اکسترنال برید.
اگر برای آرشیو میخواید WD MY BOOK 8TB
اگر برای گیم میخواید WD D10 8TB
البته باید یک کارت USB 3.0 PCI-E هم بگیرید اون موقع. حدود 500 تومن هم هزینه کارت میشه.
VAMPIREW
05-02-22, 00:27
هم چنین میتونید سراغ هارد اکسترنال برید.
اگر برای آرشیو میخواید WD MY BOOK 8TB
اگر برای گیم میخواید WD D10 8TB
البته باید یک کارت USB 3.0 PCI-E هم بگیرید اون موقع. حدود 500 تومن هم هزینه کارت میشه.
هارد دومم رو برای آرشیو میخام و مای بوک هم گزینه خوبیه ولی هنوز تو فکر خریدش نیستم و ممنون از پیشنهادت
بله سازگار هست
قیمتش هم 850 تومان هست.
توضیح اون موضوع هم نیاز به یک مقاله داره.
در کل هاردها اینترفیس های متفاوت و پلات، سرعت چرخش ، کش و تکنولوژی های متفاوت توشون استفاده شده همچنین SMR.CMR بودن.
برای مثال توی وسترن سری بنفش برای دوربین های حفاظتی ، سری بلو برای مصارف روزانه، سری بلک برای کارهای سنگین و گیمینگ (7200 RPM) ، و سری رد برای NAS و سری گلد برای دیتاسنتر ها هست.
توشیبا و سیگیت هم دقیقا مشابه ش رو دارن. با اسم های متفاوت.
هاردای دیتاسنتری بعضا تو مادربردهای PC ها خونگی شناسایی نمیشن . حتی نمونه های ساتا
قیمت کارت جدا هم خیلی بالاست و براتون به صرفه نیست.
داداش من در مورد ساتا کنترلر چند تا مقاله خوندم و فهمیدم که کابردش چیه.
در حال حاضر هاردی که رو سیستمم هست HDD MAXTOR 320GB هست که ویندوز و برنامه هام روش نصبن و میخام SSD 1TB (هارد اول باشه) و HDD 8TB (هارد دومم باشه) و هارد موجود رو هم بعنوان هارد سوم قرار بدم.
حالا به نظرت باید از کارت ساتا کنترلر با وجود اینکه هارد اولمم یه SSD میشه استفاده بشه یا نه؟ و اگر نیاز هست مدل و مشخصات و مارکش رو ذکر کن که اونم تهیه کنم
XFXForce
06-02-22, 22:41
سیستم شما از UEFI پشتیبانی نمیکنه. محدودیت 2 ترابایتی هم برای MBR هست.
اس اس دی 1 ترا برای درایو بوت مشکلی نداره (به جز کینگستونی که پیشنهاد دادم مدل کروشیال BX500 هم هست که قیمتش مناسب تر هست حدود 2.100 ایناست و حداکثر سرعت روی ساتا 2 رو میده به شما)
اینکه هارد دوم و سوم کدوم باشن مشکلی نیست. فقط سیستم عامل 64 بیتی باشه و هارد 8 ترا GPT
هارد 8 ترابایت هم مدل WD Black رو پیشنهاد میدم اما خیلی کم پیدا میشه و قیمتش هم بالاست.
یکی از کارایی که خیلیا انجام میدن اکسترنال میگیرن چون قیمتش مناسبه و بعد shuck میکنن و اینترنال استفاده میکنن.
برای مثال شما میتونی WD My Book یا WD Element یا حتی D10 Black همون 8 ترا (اما قیمتشون ارزون تر از اینترنال ها هست با اینکه هاردای داخلشون هموناست، و جدا کنی به عنوان اینترنال استفاده کنید. اون قاب و تبدیل اکسترنال هم جدا براتون میمونه.
البته هاردهای سری مای بوک چون رمزگذاری دارن و چیپ usb شون فرق میکنه هارد دیگه بخواید بهش وصل کنید برای اکسترنال دیتکت نمیشه باید یه ترفندی زده بشه، همچنین برعکسش باید پین 3.3 رو بپوشونید برای دیتکت.
با هاردای غیر دیتاسنتری نیازی به کنترلر جدا ندارید.
یک سوال هم دارم که چرا برای اس اس دی و هارد انقدر هزینه میکنید ولی به جاش مثلا یک اس اس دی 250 برای درایو بوت و یک هارد ظرفیت پایین تر نمیگیرید و با بقیه بودجه (به علاوه فروش قطعات الانتون) یه سیستم یکم جدیدتر نمیگیرید؟ دست دوم در حد نسل 6 مثلا پردازنده پنتیوم رم ddr4 که m.2 هم بخوره
حتی نسل 2 و 3 هم نسبت به سیستم الانتون ارتقا به حساب میاد
VAMPIREW
07-02-22, 02:05
سیستم شما از UEFI پشتیبانی نمیکنه. محدودیت 2 ترابایتی هم برای MBR هست.
قبل از زدن تاپیک با یک از دوستانم مشورت کردم راجب خرید هارد و گفت سیستمت چون قدیمیه محدودیت 2ترابایتی برای MBR که شما گفتی رو داره و الان دیگه کاملا مطمئن شدم که هزینه زیاد واسه سیستمم منطقی نیست و در کل بصرفه نیست.
اس اس دی 1 ترا برای درایو بوت مشکلی نداره (به جز کینگستونی که پیشنهاد دادم مدل کروشیال BX500 هم هست که قیمتش مناسب تر هست حدود 2.100 ایناست و حداکثر سرعت روی ساتا 2 رو میده به شما)
کروشیال برند خوبی هست یا نه؟
از نظر قیمتی هم خوبه به نسبت همرده های دیگه ش تو بازار.
هارد 8 ترابایت هم مدل WD Black رو پیشنهاد میدم اما خیلی کم پیدا میشه و قیمتش هم بالاست.
سری بلک وسترن که معرکه ست.
یکی از کارایی که خیلیا انجام میدن اکسترنال میگیرن چون قیمتش مناسبه و بعد shuck میکنن و اینترنال استفاده میکنن.
برای مثال شما میتونی WD My Book یا WD Element یا حتی D10 Black همون 8 ترا (اما قیمتشون ارزون تر از اینترنال ها هست با اینکه هاردای داخلشون هموناست، و جدا کنی به عنوان اینترنال استفاده کنید. اون قاب و تبدیل اکسترنال هم جدا براتون میمونه.
البته هاردهای سری مای بوک چون رمزگذاری دارن و چیپ usb شون فرق میکنه هارد دیگه بخواید بهش وصل کنید برای اکسترنال دیتکت نمیشه باید یه ترفندی زده بشه، همچنین برعکسش باید پین 3.3 رو بپوشونید برای دیتکت.
اکسترنال گزینه بدون دردسری هست برای آرشیو.
یک سوال هم دارم که چرا برای اس اس دی و هارد انقدر هزینه میکنید ولی به جاش مثلا یک اس اس دی 250 برای درایو بوت و یک هارد ظرفیت پایین تر نمیگیرید و با بقیه بودجه (به علاوه فروش قطعات الانتون) یه سیستم یکم جدیدتر نمیگیرید؟ دست دوم در حد نسل 6 مثلا پردازنده پنتیوم رم ddr4 که m.2 هم بخوره
حتی نسل 2 و 3 هم نسبت به سیستم الانتون ارتقا به حساب میاد
بعد از چند روزی که درگیر سوالات بودم به ایت نتیجه رسیدم که خرید یه سیستم جدید خیلی بهتره
یکی دیگه از دوستانم دو تا سایت معتبر برای خرید سیستم بهم معرفی کرد و منم بهشون سر زدم و جفتشونم قیمتایه خوبی داشتن و همینطور سیستم دست دومم داشتن برای فروش.
و در آخر هم از شما دوست عزیز هم ممنونم برای راهنمایی های خوبتون.
سلامت و پایدار باشید.
XFXForce
07-02-22, 03:17
بله کروشیال برند CONSUMER شرکت معظم MICRON هست.
برند خوبیه، قیمتاش مناسبه.
اما هر برندی چند سری مختلف داره
برای ساتا سری MX کروشیال رده بالا و در حد سامسونگه 870 EVO هست.
کینگستون که معرفی کردم A400 از نظر کارایی بین این دو قرار میگیره.
سری BX رده پایین و مثل سری گرین وسترن هست.
سراغ WD Green Sata اصلا نرید، حتی سراغ green NVME یعنی SN350 برای سیستم جدید.
و تو اون رنح ای ای دی های بهتری هستن مثل ای دیتا SWORDFISH که از WD SN350 سریعتره، و ارزون تره و یک هیت سینک هم داره روش، با 5 سال گارانتی آونگ!