سلام دوستان. مادربردم گیگا b360 هست و 2 تا کانکتور m.2 داره. قراره هارد 1ترا بایت سامسونگ 980 m.2 رو بخرم. کار خاصی با پی سی انجام نمیدم. بیشتر وب گردی هست. و چون حیطه مطالعاتم توی شبکه هست، گاهی از شبیه سازهایی مثل vmware و سیسکو پکت تریسر و ... استفاده میکنم. چندماه یکبار هم یک گیمی میزنم.
1- الان به نظرتون این هارد 1 ترا زیاد نیست؟ میخوام دیگه عمری باشه و پی ارتقا نباشم. اینم بگم خودم یک هارد 1 ترا وسترن دیجیتال دارم که ویندوز 10 هم روی اون نصب شده و داره پر میشه.
2- میخوام این ssd رو هم 2تا پارتیشن کنم 50، 50 یا 60،40 یا ... که نصفش بره برای ویندوز و نصب ایمیجهای برنامه vm workstaion و بقیش بذارم برای ذخیره برنامه ها و سیستم عامل و فایلهایی مهم و سنگین. به نظرتون اگر بخوام هی ایمیجها رو نصب و پاک کنم عمرش زود تموم نمیشه؟
18-01-22, 20:49
از هر نظر اس اس دی خوبی هست.
سرعتش هم علی رغم به اینکه DRAM نداره خودش و HBMش هم خیلی خیلی کم از رم کش میکنه ، خیلی خوبه.
عمر نوشتاریش هم 600 ترابایت هست که برای نمونه TLC استاندارد حساب میشه.
با کمی هزینه بیشتر میتونید 970 EVO PLUS بگیرید که سریعتر هست و DRAM داره.
مدل ای دیتاش رو هم میتونید بگیرید که عمرش 740 ترابایت هست اما به اندازه قابل توجهی گرونتر هست و هم کند تر، برای همین پیشنهاد نمیدم.
وسترن بلو هم به قیمتش نمیارزه با توجه به سرعتی که میده و نه DRAM داره نه HBM
کروشیال P2 خیلی قیمتش مناسبه و قابلیت ممنتوم کشش عالیه (اگر رم سیستمتون بالا باشه) اما QLC هست و عمرش 300 ترابایت.
این که 1 ترا زیاد هست یا نه بسته به حجم فایل هاتون داره، از اس اس دی برای فایل های آرشیوی و یا بازی استفاده نکنید. برای خود ویندوز و نرم افزارهای معمولی 250 گیگ کافی هست اما از اونجا که اختلاف قیمتش با 500 گیگ (مخصوصا توی مدل هایی مثل کروشیال) کمه و خب عمرش نصف هست و سرعتش هم کمی کمتر، حداقل 500 بهتره.
اما چون شما با شبیه سازها کار میکنین اگر همزمان بخواید تعداد سیستم عامل ایمیج داشته باشید 1 ترا براتون بهتره، و نیازی نیست بخاطر فضا زود ایمیج ها رو پاک کنید.
mohammad7966
18-01-22, 21:06
آقا ممنون. از فافا خرید کردم. فقط مادربردم نوشته x4 و x2 . این x2 و x4 مربوط میشه به تکنولوژی خود ssd درسته؟ چون من فکر میکردم مثلا کانکتور بالایی x2 یا x4 و اون یکی بالعکسه.
18-01-22, 22:35
به هر دو مربوطه هم مادربرد و هم اس اس دی
جدا ازینکه GENERATION نسخه PCI-E هم مهمه جدا از X2 و X4 بودن.
اس اس دی که الان گرفتین GEN 3 هست و مادربردتون هم همینطور و هر دو X4 (روی x2 سرعتش نصف میشه)
مبارک باشه
mohammad7966
21-01-22, 08:52
اما چون شما با شبیه سازها کار میکنین اگر همزمان بخواید تعداد سیستم عامل ایمیج داشته باشید 1 ترا براتون بهتره، و نیازی نیست بخاطر فضا زود ایمیج ها رو پاک کنید.
سلام اینجا من بیشتر بحثم سر تموم شدن عمرش هست. من میخوام 250 گیگ اختصاص بدم برای نصب ایمیجها. مثلا خود ویندوز سرور اگر 5 گیگ باشه، تحت هیچ شرایطی نباید پاک بشه چون نصب مجدد اون از عمر ssd کم میکنه درسته ؟ولی ممکنه شرایطی پیش بیاد من بخوام پاک کنم و مجدد یکی دیگه نصب کنم. اینو براش راهکاری سراغ دارید؟ تشکر