سلام و خسته نباشید ، بنده قصد خرید سی پی یو اینتل مدل i7 9700k رو دارم و میخوام براش مادربرد ROG STRIX Z390-F GAMING رو بگیرم ، حالا میخوام سه تا سوال بپرسم
اول اینکه این مادربرد با رم های 2400 هم سازگاری داره؟ دوم اینکه این مادربرد و سی پی یو برای کارت گرافیک 1060 6 گیگ msi gamingx هم مناسب هست ؟ و سوم اینکه برای
این مادربرد چه مدل کیسی انتخاب کنم که موقع اسمبل کردن خیلی فضای تنگ و سختی نداشته باشم برای اتصال کابلا؟ البته قیمت کیس هم مناسب باشه نهایت تا 1 میلیون.
ممنون
SajjadKhati
30-12-21, 10:20
سلام
به نظر میرسه ارتقاء یا خرید پردازنده را برای بازی میخواین؟
اگه این طوره و اگه بازی هایی که میکنید در ژانر استراتژیک نیست ، اصلا همچین کاری را توصیه نمیکنم و تقریبا هزینه دور ریختن هست .
این رو برای زمان ارتقاء گفتم . وگرنه برای خرید که بدتره و نسل 9 الان قدیمی شده .
اگه قصد خرید سیستم (یا مادربرد) برای بازی های غیر استراتژیک دارین ، سمت نسل پردازنده های سطح پایین نسل 10 (یا اگه صبر میکنید و اگه نسل 12 اختلاف قیمت چندانی با نسل 10 نداشته باشن ، نسل 12 را بگیرید) .
اون هم رده های پایین مثل i3 و یا حداکثر i5 های سطح پایین مثل i5 10400 .
نمیدونم فعلا چه پردازنده ای دارین ولی برای ارتقاء در نسل 9 برای بازی های غیر استراتژیک ، پردازنده ی i5 9400 زیاده .
----------
برای بازی ، روی ارتقاء کارت گرافیک تمرکز و هزینه کنید . الویت اول و مهمترین الویت تون را بذارید روی ارتقاء کارت گرافیک (پردازنده ای مثل i5 9400 و یه رم 16 گیگ ، برای اغلب بازی های غیر استراتژیک ، کاملا کافی هست) .
XFXForce
30-12-21, 11:15
1- بله با 2400 سازگاری داره، جدا از اینکه مادربرد سری Z از اورکلاک پردازنده و هم رم پشتیبانی میکنه. شما رم میتونید 4000 هم روش بندازید.
2- اگر هر دو رو قراره بخرید این کارو نکنید. شما نه به پردازنده ی سری K نیاز دارید نه به مادربرد سری Z.
میتونید سمت سیستم های جدید تر برید مثل پردازنده 11400 (یا 10400F اگر بودجه کمتر دارید) و مادربرد B560
یا صبر کنید برای نسل 12 که پردازنده های رده متوسطش بیاد بازار مخصوصا 12400 که کارایی خوبی از خودش نشون داده. (با اینکه نمونه مهندسی تست شده و نمونه نهایی بهتر هم خواهد شد)
سیستم اگر برای گیم هست گرفتن I7 و مادربرد سری Z برای کارتی مثل 1060 عاقلانه نیست.
کسی که همجین چیزی میگیره کارت رو حداقل 3060 به بالا ورمیداره.
کیس هم دنبال کیس اداری نباشید و ظاهر گیمینگ بخواید ارزون ترینش گرین آریا هست. که گرون تر از رقم اعلامی شماست.
شما لطفا بگید که الان چه قطعاتی رو دارید، و چقدر بودجه ، و مورد استفاده سیستم.
GTA V
30-12-21, 13:18
1- بله با 2400 سازگاری داره، جدا از اینکه مادربرد سری Z از اورکلاک پردازنده و هم رم پشتیبانی میکنه. شما رم میتونید 4000 هم روش بندازید.
2- اگر هر دو رو قراره بخرید این کارو نکنید. شما نه به پردازنده ی سری K نیاز دارید نه به مادربرد سری Z.
میتونید سمت سیستم های جدید تر برید مثل پردازنده 11400 (یا 10400F اگر بودجه کمتر دارید) و مادربرد B560
یا صبر کنید برای نسل 12 که پردازنده های رده متوسطش بیاد بازار مخصوصا 12400 که کارایی خوبی از خودش نشون داده. (با اینکه نمونه مهندسی تست شده و نمونه نهایی بهتر هم خواهد شد)
سیستم اگر برای گیم هست گرفتن I7 و مادربرد سری Z برای کارتی مثل 1060 عاقلانه نیست.
کسی که همجین چیزی میگیره کارت رو حداقل 3060 به بالا ورمیداره.
کیس هم دنبال کیس اداری نباشید و ظاهر گیمینگ بخواید ارزون ترینش گرین آریا هست. که گرون تر از رقم اعلامی شماست.
شما لطفا بگید که الان چه قطعاتی رو دارید، و چقدر بودجه ، و مورد استفاده سیستم.
اول ممنون از دو دوست عزیز ، و دوم اینکه ببنید من الان هارد معمولی و 512 گیگ ssd دارم به همراه پاور کولرمستر 750 گلد و دوتا رم 8 گیگ 2400 و کارت گرافیکی که عرض کردم
خدمتتون. برای بازی هایی مثل وارزون که نیاز به سی پی یو تایم بالاتری هست و همچنین گرفتن اف پی اس بیشتر از 80 چنین تصمیمی رو گرفتم چون پردازنده فعلی من که از نسل
7 هست مدل i5 7500 قادر به پاسخگویی چنین بازی نیست و مدام لگ و فیریز میشم البته نه خیلی ولی خب اونقدری هست که روی اعصاب بره و بازی رو خراب کنه.
XFXForce
30-12-21, 13:28
خب پس دیگه اصلا سراغ سری 9 نرید.
با بودجه ای که دارید پردازنده 11400 و مادربرد b560 رو بهتون پیشنهاد میدم.
از همه ی قطعات الانتون پشتیبانی میکنه
جدا از اینکه بعدا قابلیت ارتقا تا 11900 و گرافیک تا 3090 هم داره
اس اس دی فوق سریع Gen 4 هم پشتیبانی میکنه.
از رم های سریعتر هم پشتیبانی میکنه.
SajjadKhati
30-12-21, 17:02
اول ممنون از دو دوست عزیز ، و دوم اینکه ببنید من الان هارد معمولی و 512 گیگ ssd دارم به همراه پاور کولرمستر 750 گلد و دوتا رم 8 گیگ 2400 و کارت گرافیکی که عرض کردم
خدمتتون. برای بازی هایی مثل وارزون که نیاز به سی پی یو تایم بالاتری هست و همچنین گرفتن اف پی اس بیشتر از 80 چنین تصمیمی رو گرفتم چون پردازنده فعلی من که از نسل
7 هست مدل i5 7500 قادر به پاسخگویی چنین بازی نیست و مدام لگ و فیریز میشم البته نه خیلی ولی خب اونقدری هست که روی اعصاب بره و بازی رو خراب کنه.
سلامی مجدد
نرم افزار msi after burner را اجرا کنید . 15 دقیقه بازی کنید (جوری که همون لگ ها و فریزهایی که میگید را طی این مدت داشته باشید) ، بعد از لیست تمام نمودارهایی که در صفحه ی اصلی نرم افزار نمایش میده ، عکس بگیرید و اینجا بذارید .
هر چند پردازنده تون خیلی قوی نیست اما برای این بازی call of duty warzone ، خوبه (شاید خیلی ایده آل نباشه) .
مشخصات سیستم تون را هم بنویسید؟
به احتمال خیلی زیاد ، کارت گرافیک تون برای اجرای این بازی ، نیاز به ارتقاء داره .
هر چند ممکنه به پردازنده ی قویتری نیاز باشه که بعد از اینکه نتیجه ی تست را بذارید ، بهتر مشخص میشه (اگه هم لازم باشه ، نیاز به پردازنده ی قوی ای نداره که قبلا توضیح دادم) .
GTA V
09-01-22, 08:34
خب پس دیگه اصلا سراغ سری 9 نرید.
با بودجه ای که دارید پردازنده 11400 و مادربرد b560 رو بهتون پیشنهاد میدم.
از همه ی قطعات الانتون پشتیبانی میکنه
جدا از اینکه بعدا قابلیت ارتقا تا 11900 و گرافیک تا 3090 هم داره
اس اس دی فوق سریع Gen 4 هم پشتیبانی میکنه.
از رم های سریعتر هم پشتیبانی میکنه.
سلامی مجدد
من این سی پی یو و مادربرد رو خریداری کردم و اسمبلم کردم تنها موردی که موقع روشن کردن سیستم داشتم این بود که وقتی اولین بار اومد بالا و بعد از اولین ری استارت 2 بوق زد و دیگه تصویری نیومد
و قبل البته پیغام cpu fan error رو داد که با زدن f1 میرفت و البته نزدیک به 2 دقیقه تا 3 دقیقه هیچ تصویری نبود و بعد میرفت توی ویندوز ، تا اینکه توی یوتوب نگاه کردم دیدم تنها راهی که پینشهاد داد ایـن
بوده که از خود بایوس دستور cpu fan speed رو ignore کنم که خب مشکل حل اما همیشه این مسائل روی مخ من بوده که مشکل از چیه ممکنه اسیبی ببینه قطعه ای به خاطر این مسئله؟
XFXForce
09-01-22, 09:09
سلام
خب نباید ارور بده به این مهمی و ignoreش کنید.
الان به فن کولر پردازنده گیر داده شما فن رو به کجا وصل کردید؟
تصویرش رو آپلود کنید از مادربرد و و خنک کننده تون
GTA V
09-01-22, 09:32
سلام
خب نباید ارور بده به این مهمی و ignoreش کنید.
الان به فن کولر پردازنده گیر داده شما فن رو به کجا وصل کردید؟
تصویرش رو آپلود کنید از مادربرد و و خنک کننده تون
پس چطور خیلیا تو این مدل مادربرد این مشکل و داشتن؟
من همین فن نوتوس 400 رو روی سیستم قبلیم داشتم که مشکلی نداشت
از اون باز کردم به این زدم
24910
XFXForce
09-01-22, 11:13
به سوکتی که وصل کردید اسمش cpu fan هست یا pump fan یا sysfan ?
GTA V
09-01-22, 11:27
به سوکتی که وصل کردید اسمش cpu fan هست یا pump fan یا sysfan ?
دقیقا به سی پی یو فن زدم اونایی که شما میگید دقیقا بالا و ابتدای مادربرد قرار دارن چسبیده به هم
جالب اینه که سیستم بی هیچ مشکلی کار میکنه و دمای سی پی یو هم روی 21 تا 25 هستش
XFXForce
09-01-22, 12:14
CPU Q-Fan Control توی بایوس روی چه گزینه ای هست؟
GTA V
09-01-22, 12:21
CPU Q-Fan Control توی بایوس روی چه گزینه ای هست؟
فکر کنم خودش روی auto بود
XFXForce
09-01-22, 12:28
از هر حالتی که الان هست خارج کنید و حالت های دیگه رو هم تست کنید.
ببینید باز ارور میده،
درست نشد باید دستی rpm ست کرد
همچنین یک بار هم فن کولر رو به یک سوکت دیگه وصل کنید و یکی از فن های کیس رو به سوکت فن سی پی یو روی مادربرد (موقتا برای تست) ببینید باز ارور میاد
GTA V
10-01-22, 09:28
از هر حالتی که الان هست خارج کنید و حالت های دیگه رو هم تست کنید.
ببینید باز ارور میده،
درست نشد باید دستی rpm ست کرد
همچنین یک بار هم فن کولر رو به یک سوکت دیگه وصل کنید و یکی از فن های کیس رو به سوکت فن سی پی یو روی مادربرد (موقتا برای تست) ببینید باز ارور میاد
سلام دوباره ، بهتر دیدم از روی عکس خود مادربرد توضیح بدم
ببینید توی عکس یک علامت قرمز هست و آبی در حال حاضر که سیستم روشن و کار میکنم و گزینه سی پی یو فن رو ایگنور کردم سوکت به قرمز وصل
در صورتی که اون ابی سی پی یو فن هست و وقتی به اون وصل میکنم و سیستم رو روشن میکنم نه ارمی از مادربرد میاد نه چیزی و خیلی تایم شاید
نزدیک به 3 دقیقه باید صبر کنم تا ویندوز بالا بیاد!!! شایدم نیاد و مجبور به ریست کردن بشم!
حالا نمیدونم این یکی از سوکتا باید خالی بمونه؟ چون عجیبه من همه فنا توی کیس روشنن و مشکلی نیست نمیدنم چی شده و من همین سی پی یو
فن رو روی سیستم قبلیم داشتم بی هیچ خطا و مشکلی!