سلام دوستان
در حال حاضر یه cpu i7 6700 با مادربرد ga_z170x gaming7 و پاور 1200 با رم16 گیگ با باس 4000 میخوام بگیرم
ولی متوجه شدم که مادربرد تا 3800 باس رمو ساپرت میکنه که احتمالن اورکلاک منظورش هست و ابن که cpu باس رم رو تا 2100 تو سایت خوندم که ساپورت میکنه حالا اگه میشه راهنمایی کنید چون واقعا نمیفهمم چطوری بهترین باس رمو یا cpu رو انتخاب کنم .
البته:(cpui5 8400) هم مد نظر دارم که ارزون تره و 6 هسته واقعیه.
ممنون میشم دوستانی که بلدن راهنمایی کنن.
SajjadKhati
12-04-20, 18:04
سلام دوستان
در حال حاضر یه cpu i7 6700 با مادربرد ga_z170x gaming7 و پاور 1200 با رم16 گیگ با باس 4000 میخوام بگیرم
سلام
اگه دست دوم میخواین بگیرین که هیچ .
اگه نو میخواین بگیرین ، اصلا این سیستم پیشنهاد نمیشه . هم قدیمی هه و هم کارایی نداره و هم قابلیت ارتقاء محدودتری نسبت به سیستم های امروزی داره .
ولی متوجه شدم که مادربرد تا 3800 باس رمو ساپرت میکنه که احتمالن اورکلاک منظورش هست و ابن که cpu باس رم رو تا 2100 تو سایت خوندم که ساپورت میکنه حالا اگه میشه راهنمایی کنید چون واقعا نمیفهمم چطوری بهترین باس رمو یا cpu رو انتخاب کنم .
فرکانس پیش فرض این مادربرد ، 2100mhz هست . اگه بیشتر از این فرکانس را میخواین فعال کنین (تا فرکانس 3800mhz) ، باید xmp را در مادربرد فعال کنید .
ضمنا ، فرکانس رم ، تاثیر محسوسی در عملکرد نرم افزارها و بازی ها نداره بجز در نرم افزارهایی که برای انکد فایل ها استفاده میشه .
تفاوت فرکانس 2100 و 3800 ، در اغلب نرم افزارها و بازی ها ، به 10 درصد هم نمیرسه (بصورت استاندارد ، 5 درصد افزایش کارایی داره) .
البته:(cpui5 8400) هم مد نظر دارم که ارزون تره و 6 هسته واقعیه.
ممنون میشم دوستانی که بلدن راهنمایی کنن.
این مادربردتون ، با پردازنده ی i5 8400 سازگار نیست .
خود i5 8400 هم تقریبا قدیمی هه .
اگه برای نرم افزارها میخواین ، قطعا بجای i5 8400 یا کلا اینتل ، پردازنده ی ryzen 5 2600x (دقت کنید که گرافیک مجتمع نداره و نیاز به تهیه ی گرافیک مجزا دارین) که هم قیمت i5 8400 هست را بگیرین .
اگه برای بازی ها بصورت تخصصی میخواین و اگه خیلی حساسین ، همون i5 8400 یا مخصوصا i5 9400f (که گرافیک مجتمع نداره) را بگیرین . البته ryzen 5 2600x هم بصورت میانگین ، حدود 5 درصد از i5 8400 توی بازی ها ضعیف تر هه (منظورم همه ی بازی ها نیست . گاها شاید بهتر عمل کنه)
سیستم را برای چه کاربردی میخواین؟
نو میخواین؟
هزینه تون چقدر هست؟
Mr_mamad
12-04-20, 18:12
سیستم رو برای گیم میخوام در حال حاضر
یه مادربرد گیگا z68 با پاور 700 گرین
14 گیگ رم 1333 و cpu i7 3770
با گرافیک r9 290x دارم .
که تمام بازی های جدید رو با این گرافیک پلی میدم در حال حاضر .منتها میخوام خیلی بیشتر تو بازی های خصوصا انلاین سرعت و فریم بگیرم خصوصا برای استریم .
این مادربرد گیگا که انتخاب کردم واقعا امکانات خوبی نصبت به قیمتش داره .
حدود 16 الان تو دیجی کالا زدم شده .
Cpu i5 8400 که سوکتش با این مادربرد یکیه مشکلش چیه. درکل بیشتر i7 6700 مد نظرمه
گفتین که قابلیت ارتقای خوبی نصبت به سیستم های امروزی نداره یکم توضیح میدین .
راستش زیاد پردازنده گرافیکی cpu برام مهم نیست چون رو همین سیستم قبلا cpu q9400 که خیلی قدیمیه بود و مشکلی هم نداشت.زیادم با cpu ryzen حال نمیکنم نمیدونم چرا ولی همیشه intel بوده واس من.
SajjadKhati
12-04-20, 18:32
سیستم رو برای گیم میخوام در حال حاضر
یه مادربرد گیگا z68 با پاور 700 گرین
14 گیگ رم 1333 و cpu i7 3770
با گرافیک r9 290x دارم .
که تمام بازی های جدید رو با این گرافیک پلی میدم در حال حاضر .منتها میخوام خیلی بیشتر تو بازی های خصوصا انلاین سرعت و فریم بگیرم خصوصا برای استریم .
اسم نرم افزار استریم تون چیه؟
و همینطور نام بازی هایی که میکنین (با درج ورژن شون) چیه؟
البته در نظر دارید که برای فریم بیشتر ، علاوه بر بقیه ی قطعات ، گرافیک هم بسیار بسیار مهمه .
Mr_mamad
12-04-20, 18:42
برنامه obs که درحال حاضر چون نت خوب ندارم فعلا کار نمیکنم ولی بازی. بازی معمولا بازی های کرکی که ورژن اونهارو نمیدونم واقعا مثلا فارکرای 5 .gta5 .بتلفیلد5. و...
که واقعا با بالا ترین گرافیک الان دارم حدود 70 تا 80 فریم معمول میگیرم تو اساسین اورگین و اودیسه هم همین قدر فریم گرفتم .منتها فکرم اون روزیه که بازی سنگین تری بیاد که این سیستم نکشه .
تو بازیهای انلاین هم دوتا2 با گرافیک بالا رو 120 فریم میده فیکس.چیز دیگه ای هنوز تست نکردم آنلاین.
فکر عوض کردن سیستم از اونجا اومد که خواستم کیس بهتر برای تهویه بهتر بگیرم.که تصمیم شد یه سیستم گیمینگ شیک ببندم.
حالا شما تا حدود 16 ملیون چی پیشنهاد میدین. بجوز کیس و گرافیک که دارم.
SajjadKhati
12-04-20, 22:36
سلامی مجدد
دقت کنید که سرعت اینترنت تون هم مهمه
مشکلش ، چیپست مادربرد هست که قدیمی هه و پردازنده ی 8400 را پشتیبانی نمیکنه .
گفتین که قابلیت ارتقای خوبی نصبت به سیستم های امروزی نداره یکم توضیح میدین .
چیپست مادربردتون قدیمی هه و حداکثر ، تا پردازنده ی i7-7700K را پشتیبانی میکنه که 4 هسته ای هست .
از همون اینتل ، پردازنده ی 8 هسته ای الان توی بازار هست که مادربردهای نسل جدیدترش ساپورت میکنن .
راستش زیاد پردازنده گرافیکی cpu برام مهم نیست چون رو همین سیستم قبلا cpu q9400 که خیلی قدیمیه بود و مشکلی هم نداشت.زیادم با cpu ryzen حال نمیکنم نمیدونم چرا ولی همیشه intel بوده واس من.
برنامه obs که درحال حاضر چون نت خوب ندارم فعلا کار نمیکنم ولی بازی. بازی معمولا بازی های کرکی که ورژن اونهارو نمیدونم واقعا مثلا فارکرای 5 .gta5 .بتلفیلد5. و...
که واقعا با بالا ترین گرافیک الان دارم حدود 70 تا 80 فریم معمول میگیرم تو اساسین اورگین و اودیسه هم همین قدر فریم گرفتم .منتها فکرم اون روزیه که بازی سنگین تری بیاد که این سیستم نکشه .
تو بازیهای انلاین هم دوتا2 با گرافیک بالا رو 120 فریم میده فیکس.چیز دیگه ای هنوز تست نکردم آنلاین.
ببینید ، پردازنده ی فعلی تون (3770) ، برای بازی هایی که لیست کردین ، مناسب هست و نیاز به ارتقاء نداره . البته بجز برای استریم . یعنی وقتی از برنامه ی obs برای استریم استفاده میکنین ، هر چند این پردازنده جواب میده اما پیشنهاد میشه که به یه پردازنده ی 6 یا مخصوصا 8 هسته ای برای بهترین کارایی ، ارتقاء بدین .
وقتی پای نرم افزارها وسط میاد ، پردازنده های AMD Ryzen عملکرد خیلی بهتری مخصوصا اگه با در نظر گرفتنِ قیمت بخوایم حساب کنیم ، از اینتل بهتر عمل میکنن . هر چند توی بازی هم فقط اندکی نسبت به همتای اینتل شون عقب ترند (بین 5 تا 10 درصد) .
چون از نرم افزار استریم استفاده میکنین ، پردازنده های رایزن (نسبت به قیمت شون به اینتل) ، عملکرد بهتری دارن و از طرفی هم اختلاف خیلی کمی در فریم دهی بازی ، نسبت به اینتل دارن (همونطور که گفتم ، بصورت میانگین ، 5 درصد) ، پیشنهادم پردازنده های Ryzen هست .
بهتری انتخابِ پردازنده (نسبت به قیمت در جهان) برای استریم ، پردازنده ی Ryzen 3600 و مدل های بالاترش هست . البته پردازنده های اینتل هم خوبن ولی گرونن .
الان AMD Ryzen توی اغلب نرم افزارها ، پردازنده اش قویتر و کم مصرف تر از پردازنده ی هم مدل اش از اینتل عمل میکنه .
درباره ی قضیه ی پردازنده ی q9400 ، نمیدونم باهاش چه بازی هایی و با چه تنظیماتی انجام دادین ولی بازی های روز مثل Far Cry 5 یا Battlefield v 2018 یا از این دست بازی های روز ، در تنظیمات high و ریزولیشن فول اچ دی و در 60 فریم ، مشکل بسیار شدیدی با پردازنده ی q9400 پیدا میکنند .
توی پردازنده ها ، پیشنهادم Ryzen 5 2600X با قیمت 3.65 تومن هست (پردازنده ی 3600 در ایران خیلی گرونه ولی این پردازنده باهاش تفاوت زیادی نداره) .
عملکرد پردازنده ی Ryzen 5 2600X ، حتی از i5 9400f هم بیشتر هه (با در نظر گرفتنِ استفاده از نرم افزار استریم . وگرنه اونجوری که توضیح دادم برای گیم به تنهایی بدون استریم) .
فکر عوض کردن سیستم از اونجا اومد که خواستم کیس بهتر برای تهویه بهتر بگیرم.که تصمیم شد یه سیستم گیمینگ شیک ببندم.
حالا شما تا حدود 16 ملیون چی پیشنهاد میدین. بجوز کیس و گرافیک که دارم.
یه نکته ی مهم اینکه شما اگه به گیم با فریم دهیِ بیشتر از 60 فریم اهمیت میدین (مثلا 120 فریم یا بالاتر) ، اولا مانیتورتون بهتره همچین فرکانسی را ساپورت کنه (مثلا فرکانسش 144mhz باشه . هست؟) و دوما کارت گرافیک ، باید براتون اولین و مهمترین الویت باشه . کارت گرافیک R9 290X ، قدیمی و بسیار بسیار با مصرف بالا و بسیار کارایی پایینی داره . با اون همه مصرفش ، بازدهی ای در حذ کارت گرافیک GTX 1060 6GB داره . بنابراین ، پیشنهاد میکنم کارت گرافیک تون هم به روز کنید (اگه در بازی های روز مثل اونهایی که نام بردم ، بیش از 60 فریم ، فریم دهی میخواین) .
1) نیاز به هزینه ی بیشتر از این ، نیست . اگه میخواین هزینه ی بیشتری کنین ، پردازنده ی Ryzen 5 3600X با قیمت 6.05 تومن بگیرین . هر چند اصلا ارزش خرید نداره و فقط 20 درصد از این پردازنده ، قویتر هست .
2) اگه نیاز به ماردبرد ارزونتری دارید ، مادربرد ASUS PRIME B450M-A با قیمت 2.1 تومن بگیرید هر چند ، پیشنهاد نمیکنم .
3) اگه نیاز به رم ارزونتری دارید ، رم Crusial 16GB Balistix Sport LT Gray CL15 DDR4 با قیمت 1.79 تومن بگیرید (ارزش خرید این رم ، بیشتر از رم ای هست که در لیست معرفی کردم) .
4) کارت گرافیک :
از اونجایی که کارت گرافیک تون بسیار پر مصرف و قدیمی و بازدهی پایینی داره (در حد GTX 1060) ، پیشنهاد میکنم چون بازی ها و فریم دهی براتون مهمه ، گرافیک تون را تعویض کنید . گرافیک پیشنهادی برای فریم دهی بالا با توجه به بودجه تون :
ASUS ROG-STRIX-RX5700-O8G-GAMING
8.8 تومن
یا
ASUS ROG-STRIX-RTX2060-A6G-GAMING
9 تومن
گرافیک اولی را پیشنهاد میکنم . این گرافیک ، 45 درصد (نزدیک به 2 برابر) قویتر از گرافیک فعلی تون هست اما مصرف به مراتب پایین تری داره .
5) پاور:
کاملا بستگی به این داره که اولا گرافیک فعلی تون (r9 290X) را بخواین تعویض کنین یا نه و دوما قطعات از جمله cpu و مخصوصا کارت گرافیک تون را تا چقدر اورکلاک میکنید .
اگه کارت گرافیکی که گفتم را میخواین تهیه کنین ( یعنی ASUS ROG-STRIX-RX5700-O8G-GAMING) ، و همچنین یه نیمچه اورکلاکی را هم در نظر دارید (مثلا 200 مگاهرتز برای cpu و 300 مگاهرتز هم برای گرافیک) ، پاور :
GREEN GP700B-HP+ 80Plus Gold با قیمت 1.53
اگه هم که اورکلاک نمیکنین ، پاوری با 50 وات کمتر بگیرین یعنی :
GREEN GP650A-UK Plus Gaming با قیمت 1.4 تومن
هر چند این پاور دومی هم برای اورکلاک کردن نسبی سیستم ، جواب میده ولی برای اورکلاک ، بهتره پاور اولی را تهیه کنید .
اگه کارت گرافیک فعلی تون (r9 290x) را دارین و نمیخواین تعویض کنین ، پیشنهادم پاور زیر هست (البته نمیدونم فرکانس کارت گرافیک فعلی تون در حالت boost اش چقدر هست . این هم مهمه بنابراین من بصورت کلی ، فرکانس بوست 1180MHZ را براش در نظر گرفتم که مطمئن نیستم . کلا باید مدل دقیق کارت گرافیک فعلی تون را بدونم) :
GREEN GP850B-OCPT Overclocking Evo 80Plus Platinum با قیمت 2.35 تومن
یا پاوری که حداقل بالای 800 وات باشه .
Mr_mamad
12-04-20, 23:50
درحال حاضر همون پاور 700 گرین که گفتین رو دارم
واین که این گرافیکی که دارم بررسی کارت گرافیک ایسوس R9 290X DirectCU II OC 4 GB - زومیت (Only the registered members can see the link)
مشخصات دقیقش اینجاس
چیزیش که برام مهمه خروجی باسشه که 512 بیتی هست
تو انتخاب cpu amd یکم شک دارم ولی اگه میگین خوبه پس میرم تو کار همون چون قیمت واقعا خوبی داره .و مادربرد هم اگه یه مارک دیگه معرفی کنید که cpu intel هم بخوره ممنون میشم.
کلا هم تو کار اورکلاک نیستم چون ترس بدی از این کار دارم به خاطر تجربه بقیه.
هاردhhd و ssd هم که الان دارم رو این سیستم در آینده هم شاید m2sata بگیرم.
ولی درکل گیم برام از همه مهم تره و زیبایی سیستمم که قبلت اصلا نداشت .
کیسی که میگیرم سورنا شرکت گرینه میخوام. بقیه هم rgb داشته باشن تا جذاب تر بشه با این.
ولی بعد حرفتون متوجه شدم باس رم تو مادربرد های که پردازنده amd میخورن بالا تره.
رم16 گیگ 3600 تیم گروپ که دوتا 8 گیگه cl18 هست xcalibur rgb. این چطوره نور پردازی هم داره با هیت سینک
Mr_mamad
13-04-20, 01:04
الا یه مورد پیدا کردم
مادربرد asus prime x570-pro
با cpu ryzen7 3600x
Processor
و یه m2sata 500 گیگ سامسونگ
قیمت هم 13.800 گزاشته
چطوره
بنظر خوب میاد cpu قویی داره
SajjadKhati
13-04-20, 01:14
درحال حاضر همون پاور 700 گرین که گفتین رو دارم
واین که این گرافیکی که دارم بررسی کارت گرافیک ایسوس R9 290X DirectCU II OC 4 GB - زومیت (Only the registered members can see the link)
مشخصات دقیقش اینجاس
اگه از عملکرد و سلامت پاور مطمئنید ، لازم به تعویض پاور نیست . اما پیشنهاد میکنم اگه چندین سال کار کرده و مخصوصا تحت لود زیاد گرافیک بوده ، پس تعویض کنید . حالا میتونید در این باره و اینکه چه مدت دیگه از طول عمر مفید پاورتون مونده و اینکه نیاز به تعدیض داره یا نه ، با دوستان انجمن ، صحبت کنید .
چیزیش که برام مهمه خروجی باسشه که 512 بیتی هست
چیزی که مهمه اینه که خروجی کارت گرافیک ، چقدر هست .
تنها ، باس مهم نیست . بسیاری از عوامل هستند که توی کارایی کارت گرافیک مهم هستند . از معماری تا لیتوگرافی تا نسل و تعداد هسته و فرکانس اش و میزان حافظه ی گرافیکی و فرکانس اش تا بسیاری موارد دیگه که یک جزء کوچیک اون ، باس اش هست .
به هر حال ، کارت گرافیک فعلی تون با این همه مصرف بسیار زیادش (بیش از 300 وات مصرف) ، تنها به اندازه ی یه کارت GTX 1650 Super (با مصرف 100 وات) یا همون GTX 1060 6GB (با مصرف 120 وات) که یه گرافیک کاملا میان رده حساب میشه ، کارایی داره .
تو انتخاب cpu amd یکم شک دارم ولی اگه میگین خوبه پس میرم تو کار همون چون قیمت واقعا خوبی داره .و مادربرد هم اگه یه مارک دیگه معرفی کنید که cpu intel هم بخوره ممنون میشم.
البته با حساب اینکه از نرم افزار استریم استفاده میکنین ، Ryzen 5 2600X را گفتم .
هر چند ، اگه از نرم افزار استریم استفاده نکنین ، یعنی فقط گیم را بصورت آفلاین اجرا کنین ، تفاوت اش با i5 8400 حدود 5 تا حداکثر 10 درصد هست (اغلب ، 5 درصد کاهش کارایی) که به نظرم چیز دندون گیری نیست .
هر چند ، AMD ساپورت مادربردها و پردازنده هاش ، خیلی عالی تر از اینتل هه (فعلا قیمت ، مد نظرم نیست) . یعنی شما اگه بعدا خواستید پردازنده را ارتقاء بدین ، تا پردازنده ی 16 هسته ای تا همین الان میتونین ارتقاء بدین . حالا شاید در آینده ، پردازنده های قویتر هم بزنه که میزنه .
این کاهش کارایی که گفتم (Ryzen 5 2600X در مقابل i5 8400) ، در نسلِ بعدیِ همین پردازنده ، یعنی در مدلِ Ryzen 5 3600X ، کاملا جبران شد و کارایی اش در بازی برابر با i5 9400f هست . اما این پردازنده ی 3600X همونطور که گفتم با قیمت 6 تومن ، گرونه و ارزش خرید نداره .
اگه اصرار به اینتل دارین (که با شرایط شما ، توصیه نمیکنم) :
مادربرد :
ASUS PRIME B360-PLUS LGA1151 B360
2.6 تومن
پردازنده :
i5-9400F
4 تومن
چون اینتل ، خنک کننده ی مناسب هم ندارن ، و اگه خنک کننده ی خوبی ندارین ، خنک کننده ی GREEN Notus200 با قیمت 450 تومن یا بهتر از این مثل GREEN Notus400 با قیمت 690 تومن بگیرین .
کلا هم تو کار اورکلاک نیستم چون ترس بدی از این کار دارم به خاطر تجربه بقیه.
قطعا هم توصیه میکنم که اصلا اورکلاک نکنید . چون هم خنک کنندگی کارت گرافیک تون نسبت به مصرف بسیار بالاش ، اصلا مناسب نیست و هم مخصوصا اینکه توان پاورتون برای اورکلاک جوابگو نیست یا اگه جوابگو هم باشه ، احتمال داره مشکلات و فشار بسیار زیادی را تحمل کنه . هر چند بهتر بود برای این گرافیک ، پاور با توان بالاتر انتخاب میکردید .
هر چند ، اورکلاک کردن ، دردسر خاصی نداره . فقط باید پاورتون ساپورت کنه و کیفیت مدار تغذیه ی اون قطعه تون هم خوب باشه .
ولی بعد حرفتون متوجه شدم باس رم تو مادربرد های که پردازنده amd میخورن بالا تره.
بسته به چیپست مادربرد و همچنین مدار تغذیه ی مادربرد داره .
به هر حال ، همونطور که گفتم ، فرکانس رم ، در اغلب نرم افزارها و همچنین بازی ها ، اهمیت خاصی نداره (تاثیرش زیر 10 درصد هه . میانگین اش 5 درصد هه) .
رم16 گیگ 3600 تیم گروپ که دوتا 8 گیگه cl18 هست xcalibur rgb. این چطوره نور پردازی هم داره با هیت سینک
درباره ی نور پردازی ، هر جور مایلید .
ولی فرقش با اون رم با فرکانس 3200 که گفته بودم ، توی بازی ها به 2 درصد هم نمیرسه .
من ، طبق قیمت و کارایی ، پیشنهاد دادم . rgb داشتن یا نداشتن ، توی انتخابم ملاک نبود .
SajjadKhati
13-04-20, 01:24
الا یه مورد پیدا کردم
مادربرد asus prime x570-pro
با cpu ryzen7 3600x
Processor
و یه m2sata 500 گیگ سامسونگ
قیمت هم 13.800 گزاشته
چطوره
بنظر خوب میاد cpu قویی داره
این مادربرد ، مناسب کار شما نیست .
این مادربرد ، برای اورکلاکرهای فوق حرفه ای استفاده میشه . شما که نمیخواین پردازنده تون را اورکلاک فوق حرفه ای کنید . برای اورکلاک در سطح متوسط هم با همون مادربردی که معرفی کردم ، به راحتی میتونید اورکلاک کنید .
توی دو پست قبلی ، توضیح دادم که ryzen 5 3600x بخاطر قیمت گرونش (6 تومن) ، نسبت به ryzen 5 2600x (قیمت 3.5 تومن) ، ارزش خرید نداره . چون تفاوت کارایی شون 20 درصد هه . هر چند 20 درصد هم کم نیست اما نسبت به 2 برابر شدنِ قیمت ، اصلا ارزش نداره .
بنابراین اگه پول دارین ، پردازنده ی 3600X را بگیرین وگرنه ، ارزش خرید نداره .
اس اس دی m.2 اگه میگیرین ، چون هت سینک ندارن ، داغ میشن و کارایی شون کم میشه . تنها اس اس دی m.2 ای که هت سینک داره ، اس اس دی Gigabyte AORUS RGB 256GB M.2 NVMe به قیمت 1.27 تومن هست که این رو پیشنهاد میکنم .
البته ، ssd ، هیچ تاثیری در بازی نداره ها . فقط اگه بازی توش نصب باشه ، فقط موقع لود بازی ، سریعتر اجرا میشه . همین .
---------------
یه نکته اینکه ، رم اگه میگیرین ، بهتر هه 2 تا رم 8 گیگ بگیرین . هر چند ، تاثیر چندانی نداره .
Mr_mamad
13-04-20, 10:08
اون cpu ryzen 7
این مادربردی که شما گفتین تا این مدل به بالا رو هم جواب میده .
گرافیک هم اونایی که معرفی کردین واقعا عالی بودن تا حالا متوجه این مدل ها نشده بودم خیلی خوبن پول بمونه حتما میگیرم فقط این که مادربرد اگه cpu های بالا تری جواب بده و ارتقاع پیدا کنه همون 2600x رو میگیرم تا بعد یه قوی ترش رو .
با این تعداد هسته و قدرت پردازش amd چطوریه که تو گیم مثل اینتل نیست چون الان پردازنده گرافیکی من amd خیلی خوبه تو زمینه گیم .
رم هم دوتا 8 میگیرم .
پاور رو هم تقریبا 5 یا 6 ماهی هست دارم خیلی خوب جواب میده ولی گفتم اگه کم بیاد 1200 بگیرم چون تو یه سایت واسه این گرافیک فعلی من 1200 گفته بود بهتره.
خنک کننده cpu هم یه notos 200pwm گرین دارم.
قبلا رو cpu قدیمی 120 وات بستم جواب داد اینا که حدود95 وات هستن. اگرم جواب بده پولم که یه آبی میگیرم .
گرافیک من حداکثر توانش 400 وات ولی اونایی که شما گفتین 600 و500 بود که یه پاور قویتر میخواد.
SajjadKhati
13-04-20, 11:36
اون cpu ryzen 7
این مادربردی که شما گفتین تا این مدل به بالا رو هم جواب میده .
بله .
پشتیبانی میکنه . حتی Ryzen 9 را هم پشتیبانی میکنه .
این مادربرد ، فعلا ، حداکثر ، تا پردازنده ی AMD Ryzen 9 3950X که پردازنده ی 16 هسته ی (فیزیکی و 32 هسته ی منطقی) هست را پشتیبانی میکنه .
البته تا نسل فعلی ، یعنی نسل Ryzen 3000 که نسل جاریِ پردازنده های AMD هست . چون نسل سری Ryzen 4000 اش حدود 8 ماه دیگه اگه طبق برنامه ریزی ها پیش برن ، میرسه که این مادربرد ، پشتیبانی میکنه .
اینکه پردازنده های نسل بعدتر (Ryzen 5000) را این مادربرد پشتیبانی کنه یا نه را نمیدونم .
گرافیک هم اونایی که معرفی کردین واقعا عالی بودن تا حالا متوجه این مدل ها نشده بودم خیلی خوبن پول بمونه حتما میگیرم فقط این که مادربرد اگه cpu های بالا تری جواب بده و ارتقاع پیدا کنه همون 2600x رو میگیرم تا بعد یه قوی ترش رو .
بله .
همونطور که گفتم ، فعلا ، حداکثر ، تا پردازنده ی AMD Ryzen 9 3950X که 16 هسته ای هست را پشتیبانی میکنه .
هر چند ، برای شما ، حداکثر ، یه پردازنده ی 8 هسته ای کافی هه . و نیازی به پردازنده ی بالاتر و با تعداد هسته های بیشتر ، ندارین .
دیگه خیلی بخواین خرج کنین ، یه پردازنده ی 12 هسته ای (اگه بازی های 4k یا 8k اون هم بصورت استریم در نظر دارید) .
دیگه بالاترش به کارتون نمیاد .
بنابراین ، همونطور که قبلا گفتم ، نظر من هم روی 2600X هست .
3600X ، تا یک ماه پیش قیمتش 3.3 تومن بود . فکر کنم یه دفعه توی خرید جدیدشون قیمت اش این قدر بالا کشید . حالا نمیدونم ربط به کمبود اش توی جهان داره یا چیز دیگه ای .
احتمال هم داره که 2600X هم توی خرید جدید ، قیمت اش بالا بره (نمیدونم . شاید نره) . ولی اگه استانداردِ قیمت ها را در نظر بگیرید ، بین 3600X و 2600X ، تفاوت قیمتی واقعی ، حدود 25 درصد وجود داره . یعنی اون موقعی که 3600X بود 3.3 تومن ، 2600X بود 2.5 تومن (یکی دو ماه پیش) .
با این تعداد هسته و قدرت پردازش amd چطوریه که تو گیم مثل اینتل نیست چون الان پردازنده گرافیکی من amd خیلی خوبه تو زمینه گیم .
اول اینکه پردازنده تون چه مدلی هست ، نمیدونم .
دوم اینکه پردازنده ها ، با هم باید مقایسه بشن . بعد هم نوع بازی و کیفیت اجراش (هر چند ، کیفیت بازی ، زیاد به پردازنده مربوط نیست) باید مشخص بشه و بعد اینها را با هم مقایسه کنید .
بعد اینکه هر چند AMD توی گیم ، مثل اینتل نیست ، ولی چندان ازش فاصله ی زیادی هم نداره .
الان پر بازده ترین پردازنده در گیم ، پردازنده ی i9 9900ks (با قیمت 13 تومن در ایران) هست . توی AMD هم بهترین پردازنده اش در گیم ، Ryzen 7 3800X هست (با قیمت 8 تومن در ایران) .
اختلاف این دو پردازنده در گیم ، بصورت میانگین ، فقط 6 درصد هست .
در لینک زیر ، میتونین مقایسه ی پردازنده ی i9 9900ks را با Ryzen 7 3700X (که یکی دو درصد از Ryzen 7 3800X ضعیف تر هست) را ببینین :
Intel Core i9-9900KS Review | TechPowerUp (Only the registered members can see the link)
یکی از دلایل مهم اینکه پردازنده های اینتل در بازی ها بهتر عمل میکنن ، کلاک بالاترشون هست . که باعث شده مصرف شون را بسیار زیاد کنه . فرضا ، مصرف پردازنده ی i9 9900ks ، حدود 127 وات هست اما مصرف پردازنده ی Ryzen 7 3800X ، حدود 105 وات .
مشخص هست پردازنده ی AMD را هم اگه اورکلاک بشه ، براحتی بازدهی i9 9900KS را در بازی ها خواهد داشت .
رم هم دوتا 8 میگیرم .
پاور رو هم تقریبا 5 یا 6 ماهی هست دارم خیلی خوب جواب میده ولی گفتم اگه کم بیاد 1200 بگیرم چون تو یه سایت واسه این گرافیک فعلی من 1200 گفته بود بهتره.
اگه اون دو گرافیکی که معرفی کردم (گرافیک rx 5700 8gb) را میخواین بگیرین ، اصلا لازم به تعویض پاور نیست . همین ، حتی برای اورکلاک شون هم کافی هه .
اما اگه همین گرافیک فعلی (r9 290X) را دارین ، هر چند بهتر بود پاور با توان بالاتر (850 وات) میگرفتین اما چون شما اورکلاک نمیکنین و از طرف کارخونه هم فقط 50 mhz اورکلاک شده ، همین پاور هم جواب میده (هر چند شاید موقع فول لود گرافیک ، شاید لب مرز بیاد و خطرناک باشه) .
اما اگه پاوری هم برای گرافیک فعلی تون میخواین تهیه کنین ، لازم به تهیه ی پاوری بیش از 850 وات نیست (که معرفی کرده بودم) حتی اگه گرافیک فعلی تون را تا آخر توانش اورکلاک کنید . اصلا لازم به تهیه ی پاور با توان 1200 وات نیست . پاور 1200 وات ، فقط هزینه ی اضافی هه که پرداخت میکنید .
خنک کننده cpu هم یه notos 200pwm گرین دارم.
قبلا رو cpu قدیمی 120 وات بستم جواب داد اینا که حدود95 وات هستن. اگرم جواب بده پولم که یه آبی میگیرم .
خنک کننده را زمانی گفتم که اگه پردازنده ی اینتل میبندید (چون گفتید که مادربرد و پردازنده ی اینتل را هم معرفی کنم) .
اگه پردازنده ی AMD که گفتم را میخواید ببندید ، لازم به تهیه ی خنک کننده نیست . چون خنک کننده ی پیش فرضِ خود AMD ، کارایی بسیار خوبی داره . مخصوصا اینکه اورکلاک هم نمیخواید کنید . بنابراین در صورت خرید پردازنده ی AMD ، نیاز به خرید هیچ گونه خنک کننده ی cpu ، نیست .
گرافیک من حداکثر توانش 400 وات ولی اونایی که شما گفتین 600 و500 بود که یه پاور قویتر میخواد.
گرافیک فعلی تون (r9 290x) ، مصرف پیش فرض اش 300 وات هست اما از طرف کارخونه ی ایسوز ، 50 mhz افزایش فرکانس داده شد که تقریبا 30 وات مصرفش را بیشتر میکنه . کلا مصرفش 330 وات هست .
کارت گرافیکی که گفتم :
اولی اش rx 5700 بود که بصورت پیش فرض مصرف 180 وات داره . اما از طرف کارخونه ایسوز (برای اون مدل دقیقی که گفتم) ، 285 mhz افزایش فرکانس بوست داد که تقریبا باعث میشه حدود 50 وات مصرفش بیشتر بشه که کلا میشه حدود 230 وات . یه 300 مگاهرتز هم خودم در نظر گرفتم براتون که کارت گرافیک را اورکلاک کنید ، که باز حدود 50 وات دیگه به مصرفش اضافه میکنه و کلا میشه 280 وات . با بقیه ی قطعات و اورکلاک شون هم که حساب بشه ، مصرف کل قطعات اش به 600 وات نمیرسه . بنابراین پاور 700 وات کاملا حتی برای اورکلاک اش هم کافی هه .
دومین گرافیکی که گفته بودم (rtx 2060) هم مصرفش مثل گرافیک اولی (گرافیک rx 5700) هه حالا یه 10 تا 20 وات کمتر هه که چیز خاصی نیست .
Mr_mamad
13-04-20, 12:00
خیلی ممنون از راهنمایی کامل و عالی تون.
فقط این که اون گرافیک هایی که گفتین
احتمالا بعدا بگیرم ولی تو بیشتر سایت ها توان مصرفی زده بود 500 وات یا این که پاور مورد نیاز رو .(فقط یه سایت دیدم زده بود 225وات نمیدونم درست بود یا نه)
واس اون یکی گرافیک پاور 850 خوبه پس.(کدوم بهتره)
چون فریم بازی برام مهمه مخصوصا تو بازی های شوتر انلاین که خیلی مهمه فریم و پینگ.
_خنک کننده خود پردازنده خوبه یا این گرین notos 200 که خودم دارم.
وقعا عالیه که این مادربرد بیشتر پردازنده های amdرو جواب میده.(کاش اینتل هم این ویژگی رو داشت)
رم رو هم همونی که گفتین استفاده کنم یه 16 تک
یا دوتا 8 اگه یه rgb معرفی کنید با باس خوب عالی میشه چون اونی که خودم گفتم باس 3600 بود 3200 باشه کافیه فکرکنم .
اورکلاک برای گیم تاثیری داره که یه زمانی از این قابلیتش استفاده کنم وگرنه همین حالت عادی چیزی کم نداره واس گیم.
SajjadKhati
13-04-20, 12:37
خیلی ممنون از راهنمایی کامل و عالی تون.
فقط این که اون گرافیک هایی که گفتین
احتمالا بعدا بگیرم ولی تو بیشتر سایت ها توان مصرفی زده بود 500 وات یا این که پاور مورد نیاز رو .(فقط یه سایت دیدم زده بود 225وات نمیدونم درست بود یا نه)
اول اینکه چون شما ، پست تون را ویرایش کردین و من بعدا دیدم ، من هم بعدا پست ام را ویرایش کردم مخصوصا بخش آخر را که ممکنه ندیده باشین .
دوم اینکه بله . ممکنه گرافیک فعلی تون از اون 330 وات که گفته بودم هم بیشتر باشه . حتی تا 400 یا 500 وات هم بره که اون هم خیلی در موارد خیلی کم پیش میاد تا مثلا 500 وات بره (نمیدونم 500 وات را از کجا دیدین ولی در اغلب موارد زیر 400 وات میشه) ، باز مصرف کل قطعات تون از 750 وات بیشتر نمیشه . بنابراین پاور 850 وات ای که گفتم ، کاملا برای این کارت گرافیک ، مناسب هست .
البته در نظر بگیرید که پاورهای امروزی هم توان این را دارن که تا لحظاتی ، بیشتر از حد توان شون هم کار کنن .
واس اون یکی گرافیک پاور 850 خوبه پس.(کدوم بهتره)
واسه ی کدوم گرافیک؟
کلا قضیه ی پاورها را توضیح دادم دیگه .
برای r9 290x ، پاور 850 واتی که گفته بودم ، کاملا مناسبه : GREEN GP850B-OCPT Overclocking Evo 80Plus Platinum با قیمت 2.35 تومن
برای اون دو تا گرافیکی که خودم معرفی کردم ، پاور 700 واتی کاملا مناسبن : GREEN GP700B-HP+ 80Plus Gold با قیمت 1.53
اگه اون کارت گرافیک هایی که معرفی کردم را اورکلاک نمیکنین و اهل اورکلاک نیستین ، پاور 650 واتی که معرفی کرده بودم ، کافی هه : GREEN GP650A-UK Plus Gaming با قیمت 1.4 تومن .
البته میتونید برای زمانی که گرافیک هایی که معرفی کردم را تهیه میکنید ، ارتقاء آینده تون هم در نظر بگیرید (که کارت گرافیک های قدرتمندتر و با بنابراین با مصرف زیادتر مثل RTX 2080Ti را تهیه میکنید) و با در نظر گرفتن اورکلاک این نوع گرافیک ها ، میتونید برای اینکه در آینده ، مجددا پاورتون را تعویض نکنید ، همون پاور 850 وات ، یعنی پاور GREEN GP850B-OCPT Overclocking Evo 80Plus Platinum با قیمت 2.35 تومن را تهیه کنید .
البته اگه اورکلاک نکنید ، یه پاور 750 واتی هم براش کافی هه .
چون فریم بازی برام مهمه مخصوصا تو بازی های شوتر انلاین که خیلی مهمه فریم و پینگ.
بازی های آنلاین معمولا سبک هستند و یکی از بخش های مهم اش شاید به شلوغی سرور و همچنین سرعت اینترنت تون هم برگرده .
به گرافیک های قوی ای مثل گرافیک هایی که معرفی کردم ، مربوط نمیشه .
این گرافیکی که معرفی کردم ، برای بازی های روز ، در تنظیمات ultra و در ریزولیشن فول اچ دی یا بالاتر و با فریم مناسب ، کارایی داره . برای بازی های آنلاین که گرافیک چندان قوی ای مثل اینها لازم نیست .
برای استریم هم که پردازنده ی 6 هسته ای 2600X ، مناسبه .
_خنک کننده خود پردازنده خوبه یا این گرین notos 200 که خودم دارم.
کدوم پردازنده؟
وقعا عالیه که این مادربرد بیشتر پردازنده های amdرو جواب میده.(کاش اینتل هم این ویژگی رو داشت)
رم رو هم همونی که گفتین استفاده کنم یه 16 تک
یا دوتا 8 اگه یه rgb معرفی کنید با باس خوب عالی میشه چون اونی که خودم گفتم باس 3600 بود 3200 باشه کافیه فکرکنم .
گفتم که دو تا رم 8 گیگ بگیرین .
خودتون رم ای را که انتخاب کردین را مدل شو اینجا بذارید تا ببینم . چون ظاهر رم براتون مهمه که خودتون باید تایید کنید . ولی اگه میخواین یه کم هزینه کنید ، رم های GSkile پیشنهادمه . هر چند TeamGroup و Crucial هم خوبن . توی این چند برند بگردید ببینید از کدوم رم خوشتون میاد و نام مدلش را اینجا بذارید .
اورکلاک برای گیم تاثیری داره که یه زمانی از این قابلیتش استفاده کنم وگرنه همین حالت عادی چیزی کم نداره واس گیم.
بله .
بصورت مستقیم که اورکلاک کارت گرافیک موثر هه . مخصوصا هم از اورکلاک پیش فرض کارخونه (ی ایسوز توی اون مدل) استفاده کنید و هم علاوه بر اون خودتون باز هم اورکلاک کنید مثلا 150 مگاهرتز یا بیشتر ، بهتر .
اورکلاک پردازنده هم بستگی داره . حداقل باید بیشتر از 500 مگاهرتز (برای پردازنده ی 2600X منظورمه ها) یا بیشتر اورکلاک کنید تا اندکی تاثیرش را ببینید . چون اورکلاک کردن پردازنده ی 2600X تا 400 مگاهرتز ، اصلا تاثیری نداره . چون کلاک پیش فرض همه ی هسته هاش ، 400 مگاهرتز بیشتر از کلاک پایه اش هست .اگه 600 تا 700 مگاهرتز اورکلاک کنید ، تاثیر داره اما هم زیاد تاثیر چندانی نداره (مثلا 10 درصد شاید افزایش فریم بده) و مهمتر اینکه پردازنده ، مثل گرافیک نیست . گرافیک اگه مدار تغذیه اش کم بیاره موقع اورکلاک ، فقط اون برنامه ای که خیلی از گرافیک استفاده میکرد را میبنده اما اگه مدار تغذیه ی مادربرد برای اورکلاک پردازنده کم بیاره یا اورکلاک کننده ، علم لازم را نداشته باشه ، کل سیستم کرش میکنه .
از طرفی هم 600 تا 700 مگاهرتز اورکلاک برای cpu ، چیز زیادی هه و هم به خنک کننده ی مایع و هم به پاور قدرتمند (پاور سری اورکلاک مثل همون مدل 850 واتی که برای گرافیک r9 290X تون معرفی کردم) لازم داره .
کلا اورکلاک کردن گرافیک (مخصوصا برای بازی های روز) را بهتون پیشنهاد میکنم اما اورکلاک پردازنده را برای افزایش کارایی در بازی نه (مخصوصا برای شما) .
بجای اورکلاک پردازنده ، سعی کنید پردازنده را ارتقاء بدین .
----------------------
این نکته را از پست قبلی که فراموش کردم بگم که الان همین پردازنده ی Ryzen 2600X ، در بازی ، نسبت به پردازنده ی i9 9900ks که قویترین پردازنده در جهان در بازی هاست ، فقط 15 درصد بصورت میانگین ضعیف تر هه (لینکش را که داده بودم در پست قبلی) .
Mr_mamad
13-04-20, 13:12
کدوم پردازنده؟
_منظورم همون پردازنده ryzen5 2600x که گفتین.
که فن خودش خوبه یا اینی که دارم.
_برای گرافیک فعلی هم تلاش میکنم کم تر کار بکشم تو بازی ها تا زمانی که بتونم اون گرافیکی که شما گفتیم رو بگیرم.
_بازی های انلاین جدید یکم کیفیت بیشتری دارن الان دوتا2 رو با رزولوشن 2k و گرافیک ultra اجرا میکنم که نصبت به 1080 که قبلا بود 20 فریم کم تر میده الان.(که احتمالا با این گرافیک و cpu ryzen که شما گفتین دیگه اخ نمیگه )
در حال حاضر نمیدونم چرا ولی بازی دوتا2 از تمام بازی های جدیدی که اومدن بیشتر گرافیک رو درگیر میکنه و حرارت خیلی زیادی تولید میکنه که باعث لگ شدن بازی میشه.
تو بازی های افلاین خیلی بازی رون اجرا میشه و افت فریم نداره حتی قبلا تمام این بازی های جدید رو با یه cpu q9400 با گرافیک مکث اجرا میکردم با فریم 80 تو بازی بتلفید5.(شایدم به خاطر این بود که مادربرد قبلیم رو حالت اورکلاک بوده چون سوییچ اورکلاکش رو حالت اتو بود)
_رم هم دوتا 8 گیگ تیم گروپ تو دیجی کالا دیدم که 3600 فرکانسشه cl18 rgb هم داره 2.6 قیمتشه .(این خوبه)مارک xcalibur
_در مورد اورکلاک هم که من فوق نوب هستم و تازه یه مدتی میشه که اسمش رو شنیدم واس همین سمتش نمیرم و تا اونجایی که بتونم از توانی که خود کارخونه حالت عادی گزاشته استفاده میکنم جواب نده هم ارتقاع میدم فوقش.
_واس پاور .اون کیسی که میگیرم یه کنترلر 9 کاناله با 4 تا فن rgb داره دوتا هم خودم بزارم بالاش میشه 6 تا . هارد اینترنال 1 ترا و ssd240 گیگ هم دارم یه هارد اکسترنال 2 تراهم همیشه وصله به سیستمه
با یه هاب usb3 که رو مادربرد وصله .واس همین میگم شاید 1200 بهتر باشه که بعدا هارد اضافه کنم یا چیز دیگه جواب بده.(یا این که همون 850 یا 700 واس همه اینا کافیه)
_ درمورد مانیتور : چه مانیتوری بگیرم که بتونه فریم بالا رو پخش کنه .اگه دسته دوم باشه خیلی خوب میشه .
مال خودم پنل ips کیفیت خوبی داره ولی زمان پاسخ گوییش 8 میلی سانیس و 60 هرتز هستش بعضی وقتا خودم متوجه میشم که نمیتونه فریم بلا رو درست پخش کنه .
SajjadKhati
13-04-20, 14:22
کدوم پردازنده؟
_منظورم همون پردازنده ryzen5 2600x که گفتین.
که فن خودش خوبه یا اینی که دارم.
فرق چندانی فکر نکنم داشته باشن .
به هر حال ، پیشنهادم استفاده از همون خنک کننده ی پیش فرض AMD هست که همراه جعبه ی پردازنده موجود هست .
براش کاملا کافی هه .
_برای گرافیک فعلی هم تلاش میکنم کم تر کار بکشم تو بازی ها تا زمانی که بتونم اون گرافیکی که شما گفتیم رو بگیرم.
اگه میخواید کمتر کار بکشید که توان کمتری مصرف کنه ، پیشنهادم اینه که down clock کنید (برخلاف over clock هست) . یعنی فرکانس اش را که الان 1050mhz هست را روی 900mhz بیارید .
این کار را با نرم افزارهای مختلف مثل msi after burner میشه انجام داد .
_بازی های انلاین جدید یکم کیفیت بیشتری دارن الان دوتا2 رو با رزولوشن 2k و گرافیک ultra اجرا میکنم که نصبت به 1080 که قبلا بود 20 فریم کم تر میده الان.(که احتمالا با این گرافیک و cpu ryzen که شما گفتین دیگه اخ نمیگه )
در حال حاضر نمیدونم چرا ولی بازی دوتا2 از تمام بازی های جدیدی که اومدن بیشتر گرافیک رو درگیر میکنه و حرارت خیلی زیادی تولید میکنه که باعث لگ شدن بازی میشه.
آها . ببخشید .
وقتی بازی آنلاین گفتید ، من ذهنم یه لحظه رفت به سمت بازی هایی که از درون سایت ها اجرا و بازی میکنند .
بله . انواع بازی های آنلاین که گرافیک بالایی دارند مثل call of duty آخرین نسخه اش و اینها ، کارت گرافیک بالایی را میخوان . اما باز هم سرعت اینترنت و شلوغی سرور هم نقش مهمی داره .
اما dota 2 ، از اون چیزی که مشخصات سیستم اش را توی اینترنت دیدم ، نه . چندان گرافیک قوی ای نیاز نداره . حتی در ریزولیشن 2k . احتمالا باید همین r9 290x ، حتی برای ریزولیشن 2k هم براش کافی باشه (البته طبق آماری که بعضی از سایت ها از مشخصات لازم برا این بازی میخوان ، اینو میگم . سایت اصلی اش را ندیدم) .
اگه نمیدونین مشکل از کجاست ، نرم افزار msi after burner را نصب کنید و در تنظیماتش ، از سربرگ monitoring ، مواردی که برای مشخصات سخت افزار مثل کلاک و عملکرد و دمای cpu و کارت گرافیک و فرکانس و میزان حجم اشغال شده ی حافظه ی گرافیکی و ram و میزان frame دهی را تیک بزنید و بعد برید بازی کنید و این اطلاعات را در صفحه ی بازی ، به نمایش دربیارید و هر وقت در بازی ، مشکل افت کارایی و فریم (که گفتید) پیدا کردید ، عکس بگیرید و اینجا بذارید تا شاید بشه کمک کرد .
تو بازی های افلاین خیلی بازی رون اجرا میشه و افت فریم نداره حتی قبلا تمام این بازی های جدید رو با یه cpu q9400 با گرافیک مکث اجرا میکردم با فریم 80 تو بازی بتلفید5.(شایدم به خاطر این بود که مادربرد قبلیم رو حالت اورکلاک بوده چون سوییچ اورکلاکش رو حالت اتو بود)
نه . ربطی به اورکلاک نداره .
q9400 چیه که اورکلاکش ، چیزی باشه :Love-ssa~! (1):
این جوری نمیشه نظر داد. باید کلا همون قضیه ی msi after burner اجرا بشه تا بدونیم کدوم قطعه کم میاره .
_رم هم دوتا 8 گیگ تیم گروپ تو دیجی کالا دیدم که 3600 فرکانسشه cl18 rgb هم داره 2.6 قیمتشه .(این خوبه)مارک xcalibur
منظورتون ، دقیقا مدل Team Group XCALIBUR RGB DDR4 3600MHz CL18 16GB هه؟
خوبه ولی ارزش خریدش نسبت به اونی که گفته بودم ، کمتر هه .
اگه میتونین ، سعی کنید از برند Gskile رم بگیرید .
_در مورد اورکلاک هم که من فوق نوب هستم و تازه یه مدتی میشه که اسمش رو شنیدم واس همین سمتش نمیرم و تا اونجایی که بتونم از توانی که خود کارخونه حالت عادی گزاشته استفاده میکنم جواب نده هم ارتقاع میدم فوقش.
_واس پاور .اون کیسی که میگیرم یه کنترلر 9 کاناله با 4 تا فن rgb داره دوتا هم خودم بزارم بالاش میشه 6 تا .
6 تا فن ، شاید برای وقتی که کارت گرافیک فعلی (r9 290x) دارید ، بخاطر مصرف بسیار زیادش ، لازم باشه اما وقتی گرافیکی که معرفی کردم را بگیرید ، 4 تا فن پیش فرض خود کیس هم کاملا کافی هه و نیاز به اضافه کردن فن نیست .
هارد اینترنال 1 ترا و ssd240 گیگ هم دارم یه هارد اکسترنال 2 تراهم همیشه وصله به سیستمه
با یه هاب usb3 که رو مادربرد وصله .واس همین میگم شاید 1200 بهتر باشه که بعدا هارد اضافه کنم یا چیز دیگه جواب بده.(یا این که همون 850 یا 700 واس همه اینا کافیه)
همه ی اینها با هم (با گرافیک r9 290x) ، مصرفش به 700 وات هم نمیرسه . بنابراین پاور 850 وات (همون مدلی که گفتم) ، کاملا برای اینها کافی هستند .
هاب و فن ها و این چیزها که مصرف شون هر کدوم 5 وات هم نمیشن .
اگه قطعه ای دارین که حتی در آینده هم میخواین بگیرین اما در لیست زیر نیست ، بگین :
Only the registered members can see the linkمشاوره-مچ-کردن-سیستم-1-jpg
Only the registered members can see the linkمشاوره-مچ-کردن-سیستم-2-jpg
با این حال ، حداکثرِ مصرف سیستم تون ، 721 وات هست . بنابراین پاور 850 وات (اونی که معرفی کردم) ، کاملا براتون کافی هه .
_ درمورد مانیتور : چه مانیتوری بگیرم که بتونه فریم بالا رو پخش کنه .اگه دسته دوم باشه خیلی خوب میشه .
مال خودم پنل ips کیفیت خوبی داره ولی زمان پاسخ گوییش 8 میلی سانیس و 60 هرتز هستش بعضی وقتا خودم متوجه میشم که نمیتونه فریم بلا رو درست پخش کنه .
چون معمولا برای پنل ips ، فرکانس بالای 60 هرتز تا جایی که من دیدم ، ندارن و همچنین Response Time شون هم زیر 5 میلی ثانیه نیست . بنابراین پنل های ips ، بیشتر برای طراحان گرافیک مناسب تر هه و برای گیمرهای حرفه ای مخصوصا که فریم بالایی بخوان ، چندان مناسب نیست . هر چند کیفیت رنگ شون عالی هه .
البته asus یا msi بود که اخیرا همچین مانیتوری زد اما هم توی ایران نیومد و هم بیاد ، احتمالا بسیار قیمتش گرونه .
Mr_mamad
13-04-20, 14:46
_برای مانیتور که قیمت نمیدونم چون مال خودمو 1400 دسته دوم گرفتم ولی جدیدا که دیدم خیلی گرونن در کل اگه حدود 4 یا 5 باشه به نظرم خوبه دسته دوم هم زیاد مهم نیست برام .
_اگه اون گرافیکی که گفتین بگیرم باز هم با این شرایت پاور جدید میخواد یا قبلی رو بزارم.البته تو کیس جدید دیگه دی وی دی رام نمیزارم که فشار رو پاور کم تر میشه. اگه اشتباه نکنم 65 وات هست اونجوری که رو خودش زده.
_اون رمی که گفتین یه تک 16 گیگ بود درسته.
،، نه . ربطی به اورکلاک نداره .
q9400 چیه که اورکلاکش ، چیزی باشه
این جوری نمیشه نظر داد. باید کلا همون قضیه ی msi after burner اجرا بشه تا بدونیم کدوم قطعه کم میاره
( وقتی تست کردم با برنامه زمانی که کلید اورکلاک مادربرد اخر بود باس cpu از 350 حدودا تا 850 میرفت دمای cpu هم خیلی بالا میرفت)
_قبلا هم با حسابگر گرین حساب کردم به حدود 620 تقریبا شد با کل ای لوازم. Dvd رو بردارم کمتر میشه.گرافیک جدیدم که کمتره بازم میاد پایین تر اگه درست بگم.
SajjadKhati
13-04-20, 15:13
_برای مانیتور که قیمت نمیدونم چون مال خودمو 1400 دسته دوم گرفتم ولی جدیدا که دیدم خیلی گرونن در کل اگه حدود 4 یا 5 باشه به نظرم خوبه دسته دوم هم زیاد مهم نیست برام .
درباره ی مانیتور دست دوم ، نمیدونم . نه قیمت دارم و هم اینکه باید ببینین که چه کسی در چه موقعی ، چه مدلی را با چه قیمت میفروشه تا ببینین براتون میصرفه خریدش یا نه .
ضمنا ، مانیتور ، چون جزء قطعاتی هست که طول عمرش ، رابطه ی مستقیمی با میزان کارکردش داره ، دست دوم را پیشنهاد نمیکنم .
حالا هر جور مایلید .
اگه منظورتون مانیتور نو در حد قیمت 4 تا 5 تومن هست ، الان که نگاه کردم ، هم مانیتوری که مناسب کارتون باشه ، گرونتر هستند و هم مخصوصا اینکه برندهای معتبرتر مثل asus و msi ، در این رنج قیمت ، فعلا نیستند .
مانیتور مناسب کار شما ، با این نوع بازی ها ، مانیتور 2k و ریفرش ریت بالای 100mhz (بهتر اینکه 144mhz باشه) و response time 1ms هست .
مانیتوری که شبیه همچین مشخصاتی داشته باشه ، مانیتور مدل BenQ ZOWIE XL2411 24Inch 144Hz TN 1ms Gaming را پیدا کردم اما اولا قیمت اش بیش از 7 تومن هه و دوما فول اچ دی هه (2k نیست) و سوما پنل اش tn هه (که مشخص بود) و چهارما برندش BenQ هه که من شناختی از کیفیت اش ندارم و بنابراین نه میتونم توصیه کنم یا نکنم .
مانیتور هم سعی کنید کلا برند asus یا msi بگیرید . که هیچ کدوم شون با این رنج قیمت ، موجود نیستند و کلا خیلی کمیابن (مخصوصا msi کمیابه) .
چون حداقل ، مانیتورهای asus واقعا کیفیت ساخت و طول عمر خوبی دارند .
_اگه اون گرافیکی که گفتین بگیرم باز هم با این شرایت پاور جدید میخواد یا قبلی رو بزارم.البته تو کیس جدید دیگه دی وی دی رام نمیزارم که فشار رو پاور کم تر میشه. اگه اشتباه نکنم 65 وات هست اونجوری که رو خودش زده.
اگه مدل پاور فعلی تون ، GREEN GP700B-HP+ 80Plus Gold هست و اگه گرافیکی که گفتم را بگیرید ، این پاور ، برای سیستم تون کاملا کافی هه حتی وقتی که اورکلاک کنید .
بنابراین لازم به تهیه ی پاور قویتر نیست .
_اون رمی که گفتین یه تک 16 گیگ بود درسته.
بله .
البته شما سعی کنید 2 تا 8 گیگ بگیرین .
،، نه . ربطی به اورکلاک نداره .
q9400 چیه که اورکلاکش ، چیزی باشه
این جوری نمیشه نظر داد. باید کلا همون قضیه ی msi after burner اجرا بشه تا بدونیم کدوم قطعه کم میاره
( وقتی تست کردم با برنامه زمانی که کلید اورکلاک مادربرد اخر بود باس cpu از 350 حدودا تا 850 میرفت دمای cpu هم خیلی بالا میرفت)
_قبلا هم با حسابگر گرین حساب کردم به حدود 620 تقریبا شد با کل ای لوازم. Dvd رو بردارم کمتر میشه.گرافیک جدیدم که کمتره بازم میاد پایین تر اگه درست بگم.
بله .
در شدیدترین حالت اورکلاک (یعنی اگه خودتون 300 مگاهرتز ، علاوه بر اونی که خود کارخونه اورکلاک کرد ، اورکلاک کنید) ، باز مصرفش حداقل 50 وات کمتر از سیستم فعلی تون خواهد بود .
هر چقدر اورکلاک را کمتر کنید ، به همون نسبت ، مصرفش کمتر میشه .
اگه فقط از اورکلاک کارخونه استفاده کنین ، حداقل 100 وات مصرف پایین تری داره .
اگه همون اورکلاک کارخونه را هم استفاده نکنین ، بیش از 150 وات مصرف کمتری خواهد داشت .
Mr_mamad
13-04-20, 15:33
بله GREEN GP700B-HP+ 80Plus Gold
دقیقا از همین پاور استفاده.میکنم
بابت کمکتون خیلی ممنون .
کلی از هزینه هام کمتر میشه اینتوری
چون اجناسی که خودم چم کردم حدود 16 ملیون شد فقط 5 ملیون cpu بود پاور هم حدود 3 تومن الان 3.5 پول پردازنده میشه و پاورم به لطف شما عوض نمیکنم که عالیه .
بازم ممنون.
Mr_mamad
05-05-20, 09:59
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
داداش این مادربرد که پیشنهاد دادین
میشه چند مدل بالا تر با چیپست قوی تر معرفی کنید.
Cpu هم رایزن 5 3600x خوبه یا سری 7 رو بگیرم .
SajjadKhati
05-05-20, 15:55
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
داداش این مادربرد که پیشنهاد دادین
میشه چند مدل بالا تر با چیپست قوی تر معرفی کنید.
Cpu هم رایزن 5 3600x خوبه یا سری 7 رو بگیرم .
سلام
این نکته را مجددا تکرار کنم که پردازنده فعلی تون (i7 3770) برای کارهای شما ، کافی هه . هر چند شاید ایده آل نباشه ولی کافی هه .
شما حتی پردازنده ی 2600X یا 3600X هم بگیرین ، اختلافش نسبت به این پردازنده در استریم و این بازیهای گرافیکی ، به 15 تا 20 درصد میرسه .
هر چند 15 تا 20 درصد هم اختلاف کمی نیستن ولی یه پیشنهاد دارم براتون .
اینکه فعلا فقط کارت گرافیک تون را تعویض کنید . اگه حس کردین هنوز جواب کارتون را در بازی ها و (اون نرم افزار obs) نمیده ، میتونین مادربرد و گرافیک تون را هم تعویض کنید . این جوری ، اگه با تعویض گرافیک تون ، راضی بودین ، دیگه مادربرد و پردازنده را تعویض نمیکنین و هزینه ی تعویض مادربرد و پردازنده بهتون تحمیل نمیشه .
----------------------------------------
به هر حال اگه میخواین مادربرد و پردازنده و رم را تعویض کنین ، الان پردازنده ی Ryzen 5 2600X ، یا در خیلی از فروشگاه های معتبر موجود نیست یا قیمتش بالا رفته که ارزش خریدش را از دست داده .
بجاش باید سمت پردازنده ی اینتل برین (این مدل اینتل ، در obs با بازیها ، تقریبا در حد همون پردازنده عمل میکنه و شاید گاهی اوقات اندکی بهتر عمل کنه) .
توی اینتل هم این دو قطعه را بجای اونها پیشنهاد میکنم :
مادربرد :
ASUS TUF B360-PLUS GAMING
2.72
پردازنده :
i5 9400F
3.5
رم هم همونی که برای اون سیستم گفته شد .
خنک کننده هم Green Notus 100 یا بالاتر (اگه دارین ، لازم به تهیه نیست) .
کلا سیستم را ظرف حداکثر یک هفته تهیه کنید . چون موجودی و مخصوصا قیمت ، روز به روز تغییر میکنه .
ولی همونطور که گفتم ، به نظرم ارزش تغییر پلتفرم را نداره .
من بجاتون بودم ، اول گرافیک را به تنهایی میگرفتم و در بازی های خودم تست میکردم و اگه دیدم جوابگو ام نیست ، بعد تغییر پلتفرم (تغییر مادربرد و پردازنده و رم) را میدادم .
-------------------------------------
ضمنا اگه اون گرافیک را نگرفتین (چون موجودی ها اندکی تغییر کردن) ، بجای اون گرافیک ، گرافیک MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB با قیمت 9.8 تومن یا در صورت هزینه ی کمتر ، گرافیک MSI Radeon RX 5700 GAMING X با قیمت 8.5 تون را بگیرین (پیشنهادم گرافیک اول هه با قیمت 9.8 تومن هست) .
Mr_mamad
06-05-20, 00:53
راستش من خودمم نظرم واس گرافیک بهتر بود
ولی خواستم یکم صبر کنم چون قیمتا الان ساعتی میره بالا .
و تو انتخاب خودم AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G این هست گرونه ولی خیلی عالی و زیباس.همین مدل ایسوس یکم قیمتش پایین تر بود.
ولی چون میخوام کل سیستم قبلی رو بدم بره احتمالا اول مادربرد جور کنم .مانیتور گیمینگ خیلی خوبی هم پیدا کردم
MSI Optix AG32C.
من پیش خودم گفتم حالا کا دارم میگیرم یهو یه چیز خوب بگیرم تا یه مدت طولانی جواب بده.
_در مورد مادربرد یه مدل بالا تر معرفی میکنید .
Cpu هم این ryzen5 3600x واقعا خوبه پول جمع میکنم که یدفعه اینو بگیرم الان نشد یه مدت دیگه .
ولی اگه نشه هم حرف شما عاقلانه تره گرافیک رو میگیرم
بعد هم مانیتور.
گرافیک من نگا کردم ایسوس یکم قیمتاش پایین تر بودن .
رم این بودG.SKILL Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel Desktop RAM - 16GB
رم دسکتاپ DDR4 دو کاناله 3200 مگاهرتز CL16 جی اسکیل
SajjadKhati
06-05-20, 12:07
راستش من خودمم نظرم واس گرافیک بهتر بود
ولی خواستم یکم صبر کنم چون قیمتا الان ساعتی میره بالا .
و تو انتخاب خودم AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G این هست گرونه ولی خیلی عالی و زیباس.همین مدل ایسوس یکم قیمتش پایین تر بود.
احتمالا هر چی بگذره ، قیمت ها گرونتر میشن (دقیقا نمیدونم . احتمال خودمه) . حداقل ، بعید میدونم ارزونتر بشن .
بله کارت گرافیک خوب و زیبایی هه ولی ارزش خرید چندانی نسبت به RX 5700 XT نداره . RTX 2070 SUPER ، بصورت میانگین ، 7 درصد از RX 5700 XT قویتر هه که با اورکلاک کردنِ RX 5700 XT هم میتونین به این میزان از بازدهی ، دسترسی پیدا کنید :
Only the registered members can see the link
چیزی که حداقل یه کم تفاوتش را نسبت به RX 5700 XT حس کنین ، کارت گرافیک RTX 2080 هست که مدل Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC 8G با قیمت 15.49 تومن هست (از این ارزونتر برای 2080 گمان نکنم باشن) (هر چند باز هم ارزش خرید نسبت به RX 5700 XT را نداره) .
RX 5700 XT ، برای ریزولیشن 2K کاملا مناسب هست . برای ریزولیشن 4K یه کم لنگ میزنه . توی ایران هم مانیتور 4K خیلی گرونه . فکر کنم بالای 10 تا 15 تومن یا شایدم بیشتر باشه .
مانیتور گیمینگ خیلی خوبی هم پیدا کردم
MSI Optix AG32C.
بله . مانیتور بسیار عالی ای برای ریزولیشن Full HD هست .
اما ریزولیشن FHD هست .
کارت گرافیک RX 5700 XT برای این مانیتور ، کاملا کافی هه و نیاز به هزینه ی بالاتر نیست . چون فرکانس این مانیتور بسیار بالاست (165hz) ، این را گفتم وگرنه برای فرکانس پایین تر در ریزولیشن FHD ، کارت RX 5700 XT هم زیاده و کارت های ارزونتر هم کاملا جوابگو هستند .
ولی چون میخوام کل سیستم قبلی رو بدم بره احتمالا اول مادربرد جور کنم .
من پیش خودم گفتم حالا کا دارم میگیرم یهو یه چیز خوب بگیرم تا یه مدت طولانی جواب بده.
این طور نیست که مثلا در آینده ، پردازنده های با هسته ی بالاتر بگیرین ، تفاوت چشمگیری با پردازنده ی نسل قبل در بازی کنه .
من این قضیه را چندبار در چند تاپیک توضیح دادم . خلاصه ای را هم در اینجا میگم .
ببینید ، وقتی بازی میکنید ، منطق بازی ، در cpu پردازش میشه و معمولا رسم بازی (چیزی که در صفحه ی مانیتور میبینید) ، در کارت گرافیک انجام و پردازش میشه . البته کارت گرافیک هم میتونه عملیات پردازش منطقی را هم انجام بده (بسته به طراح بازی داره) ولی معمولا بخاطر فرکانس پایین کارت گرافیک و دلایل دیگه ، این کار را نمیکنن .
منطق بازی ، همون محاسبات ریاضی و فیزیکی بازی هست .
هر بازی ، در هر لحظه ای که بازی میکنید ، ممکنه چندین نخ بسازه و هر نخ هم بسته به نوع کاری که انجام میده ، چند ثانیه طول عمرش باشه (گاها بیشتر) . هر نخ هم در یک هسته ی منطقی cpu ، پردازش میشه . بصورت میانگین ، حدودا 4 تا 5 نخ در یک لحظه در بازی ها استفاده میشه .
به عبارت دیگه ، پردازنده ای که 4 هسته ای باشه (نهایت 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی ، مثل پردازنده ی i7 3770 ای که دارین و نهایتا دیگه خیلی بخواد خرج بشه ، پردازنده ای که 6 هسته ی فیزیکی داره) ، برای بسیاری از بازی های روز ، کاملا کافی هه .
این طور هم نیست که بازی های سال های آینده بتونن بصورت میانگین ، خیلی بیشتر از 4 هسته ای استفاده کنن چون برای ساخت هر نخ ای که در هر هسته اجرا میشه ، باید کاری باشه تا نخ ای ایجاد کنن .
البته اختلاف پردازنده ی 6 هسته ای با پردازنده ی 4 هسته ای در بازی ، بسیار اندک هست . بیشتر ، به فرکانس پردازنده بستگی داره .
وقتی پای نرم افزار های استریم هم وسط بیان ، باز هم پردازنده ی شما جوابگوست (نهایتا دیگه پردازنده ی 6 هسته ای زیاده که اون هم خیلی تفاوتی با پردازنده ی 4 هسته ای نخواهد داشت) .
این داستان و قضیه ی پردازنده ، بسیار طولانی هه و در تاپیک های دیگه بصورت کامل تر توضیح دادم . اگه خواستین ، بگین لینک بدم .
_در مورد مادربرد یه مدل بالا تر معرفی میکنید .
Cpu هم این ryzen5 3600x واقعا خوبه پول جمع میکنم که یدفعه اینو بگیرم الان نشد یه مدت دیگه .
هر چند همونطور که گفتم ، من اگه بجاتون بودم ، اول کارت گرافیک میگرفتم و یه تست با بازیها ام میکردم (کلا همه ی این کارها به 3 تا 7 روز هم نمیکشه) و اگه از نتیجه ناراضی بودم ، حالا مادربرد و پردازنده و رم را تعویض میکرد .
به هر حال ، پردازنده رو که گفتم . دیگه رایزن نگیرید .
همین پردازنده ی i5 9400F (که با قیمت 3.5 تومن گفتم) ، کارایی در حد Ryzen 5 3600X با قیمت 6.2 تومن داره . Ryzen 5 2600X هم که اندکی از 3600X ضعیف تر هه و هم گرون و هم کمیاب شد و بنابراین اصلا ارزش خرید نداره .
مادربرد برای پردازنده ی i5 9400F ، که مدل ASUS TUF B360-PLUS GAMING را معرفی کردم . باور کنید بیشتر از این ، هیچ فرقی به حال تون در گیم نداره .
به هر حال اگه باز هم میخواین برای پردازنده ی i5 9400F ، مادربرد با چیپست بالاتری بگیرین ، مادربرد مدل ASUS TUF Z390-PLUS GAMING با قیمت 4.2 تومن هست .
ولی اگه نشه هم حرف شما عاقلانه تره گرافیک رو میگیرم
بعد هم مانیتور.
گرافیک من نگا کردم ایسوس یکم قیمتاش پایین تر بودن .
مدل دقیق ایسوز و قیمتش را بگین؟
رم این بودG.SKILL Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel Desktop RAM - 16GB
رم دسکتاپ DDR4 دو کاناله 3200 مگاهرتز CL16 جی اسکیل
اگه میخواین سیستم عوض کنین ، بله این بود .
البته اگه ارزش خرید مد نظرتونه ، رم Crusial 16GB Balistix Sport LT Gray CL15 DDR4 با قیمت 1.799 تومن با 425 تومن ارزونتر ، ارزش خرید بیشتری داره اما به نظرم اگه 425 تومن هزینه ی بیشتری میتونید کنید ، اون رم را بردارین .
اگه نه که همین مدل Crusial که گفتم را بردارین .
Mr_mamad
06-05-20, 17:21
حرف های شما کاملا درسته ولی من یه کرمی دارم
یه چیزی رو انتخاب کنم دیگه ثبت میشه همون جا
و پردازنده های ryzen که شما گفتیم من خودمم کلی تحقیق کردم واقعا ارزش خرید بالایی دارن نسبت به intel
مثلا همین ryzen 5 3600x واقعا پیشرفته تر از حتی ryzen 7 هست البته نسبت به مشخصاتی که داشت.
اینم که گفتم مادربرد معرفی کنید همون با پردازنده amd بود چون در حال حاضر که پولم هنوز به حد کافی نرسیده
اگه برسه هم صد درصد گرافیک رو میگیرم .همون rx 5700xt که گفتیم واقعا خوبه ولی چون کیس شیشه ای مد نظرمه دنبال یه چی تو مایه های همون 2070 super شرکت گیگا میگردم .
_برای استریم هم هنوز تست نکردم این cpu رو احتمالا متوسط جواب بده ولی amd دیگه الان شده حدف من
چون به عنوان کسی که تخصصی نداره پارامترای من همون مشخصاتیه که تو سایتا میزنن و این ryzen53600x همه جوره ارزش داره 7 نانومتریه 32 مگ حافظه کش 4.3 گیگا هرتز ولی من به شخصه هنوز پردازنده های 7 نانومتری اینتل رو ندیدم.
درمورد رم هم این cl عدد بعدش پایین تر باشه بهتره یا بالا چون تو دیجی یکی دیدم خیلیم گرون بود cl18 و 3200 فرکانسش بود.
درمورد مانیتور هم خیلی گشتم یکی پیدا کنم که بتونه فریم بالایی نمایش بده و زمان پاسخ گوییش خوب باشه واس همین به full. HD فعلا راضی شدم.
قیمت گرافیک rx5700xt رو حدود 12 و 2070super مارک شرکت گیگا رو 13.900 زده بود لیون رایانه.ولی مدل های دیگه 2070 که طراحی ساده تری داشتن یکم پایین تر بود قیمتشون.
قیمت و خرید پردازنده ای ام دی رایزن 5 3600X| لیون کامپیوتر (Only the registered members can see the link)
قیمت رو 6.200 زده ولی i7 intel با این مشخصات خیلی بالا تره قیمتش.
الان در تو همین لحظه که دوباره دیدم قیمت 2070 super msi با rx5700xt گیگا 1 ملیون تفاوت دارن .
کارت گرافیک ایسوس ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING اینم امروز کشید رو 17.200
ولی پولم من یکمش تو بورسه که 5 ملیون ازش دراواردم باقیشم از مغازه باس دربیارم که یکم زمان میبره.
_به نظر شما سیستم قبلی رو کجا میتونم خوب و سریع بفروشم.
خودم زیاد با از ایسام خرید کردم و جنس دست دوم اونجا زیاد هست .
SajjadKhati
06-05-20, 22:24
حرف های شما کاملا درسته ولی من یه کرمی دارم
یه چیزی رو انتخاب کنم دیگه ثبت میشه همون جا
و پردازنده های ryzen که شما گفتیم من خودمم کلی تحقیق کردم واقعا ارزش خرید بالایی دارن نسبت به intel
مثلا همین ryzen 5 3600x واقعا پیشرفته تر از حتی ryzen 7 هست البته نسبت به مشخصاتی که داشت.
بله . پردازنده ی خوبی هه اما باید نسبت به ارزش خرید سنجید .
شما بنچمارک های بازی ها را ببینید :
و
پردازنده ی i5 9400F بصورت متوسط ، فقط 7 درصد از پردازنده ی Ryzen 5 3600X ضعیفتر عمل میکنه در صورتی که تفاوت قیمت شون در اینجا تقریبا دو برابر هه (یکی با قیمت 3.5 که با خنک کننده حدود 4 تومن در میاد و یکی دیگه با قیمت 6.2 تومن) .
به نظرم اختلاف 7 درصد ، اصلا ارزش خرید این همه هزینه را نداره .
شما اگه کارت گرافیک تون رو اندکی اورکلاک کنین ، جبران این 7 درصد کاهش کارایی را میکنه .
ولو اینکه اگه قراره تا این همه هزینه برای 7 درصد افزایش کارایی بکنین ، بجاش 1.5 تومن بیشتر هزینه میکنین و پردازنده ی i7 8700K را میگیرین که عملکردش در بازی ها از 3600X قویتر هه (لینک بالا را برای مقایسه ی این دو پردازنده که گفتم ، ببینین) .
اینم که گفتم مادربرد معرفی کنید همون با پردازنده amd بود چون در حال حاضر که پولم هنوز به حد کافی نرسیده
برای amd هم همونی که معرفی کردم کافی هه . شما اول به من بگین برای چی چیپست بالاتر میخواین بگیرین؟
جز اینکه وقتی چیپست بالاتر میگیرین و پول بیشتری بابت اش میپردازین ، انتظار کارایی بیشتر برای گیم تون دارین؟
اما این انتظارتون اصلا برآورده نمیشه و عملا هیچ تفاوتی با هم نمیکنن . چون چیپست بالاتر ، فقط برای اورکلاکرهای حرفه ای طراحی شد .
به هر حال ، اگه اصرار به پردازنده ی amd (با این اوضاع قیمت که الان تغییر کرد) و چیپست بالاتر در پردازنده ی amd دارین :
از چیپست X470 (که ارزونتره) اگه میخواین ، مادربرد ASUS PRIME X470-PRO با قیمت 4.1 تومن .
از چیپست X570 اگه میخواین ، مادربرد ASUS ROG Strix X570-F AM4 Gaming با قیمت 6.4 تومن (مادربرد ارزونتر ASUS PRIME X570-P با قیمت 4.25 تومن هم هست) .
_برای استریم هم هنوز تست نکردم این cpu رو احتمالا متوسط جواب بده ولی amd دیگه الان شده حدف من
چون به عنوان کسی که تخصصی نداره پارامترای من همون مشخصاتیه که تو سایتا میزنن و این ryzen53600x همه جوره ارزش داره 7 نانومتریه 32 مگ حافظه کش 4.3 گیگا هرتز ولی من به شخصه هنوز پردازنده های 7 نانومتری اینتل رو ندیدم.
دقت کنید که کارایی پردازنده در بازی ها (که بازی ها نمیتونن از بسیاری از توانایی پردازنده ها بصورت کامل استفاده کنن) با کارایی پردازنده در نرم افزارهایی مثل رندرنینگ که نرم افزارهای رندرینگ میتونن بصورت کامل از تمام توانایی های پردازنده استفاده کنن ، بسیار متفاوت هست .
شما این پارامترهایی که میگین ، برای وقتی مهم هست که یک پروسه (مثل نرم افزارهای رندرینگ) بتونه از تمام توان اون پردازنده استفاده کنه .
در نرم افزارهای رندرینگ که میتونن از تمام توان پردازنده استفاده کنن ، بله . این پارامترها بسیار مهم هست و اختلاف پردازنده ی Ryzen 5 3600X با i5 9400F ، به 35 درصد میرسه اما در بازی ها که نمیتونن از تمام توان پردازنده ها استفاده کنن ، همونطور که در دو لینک بالا بهتون دادم ، این اختلاف ، فقط 7 درصد بصورت میانگین هست .
شما که پردازنده را برای رندرینگ یا از این جور کارها نمیخواین . برای بازی میخواین.
اگه برسه هم صد درصد گرافیک رو میگیرم .همون rx 5700xt که گفتیم واقعا خوبه ولی چون کیس شیشه ای مد نظرمه دنبال یه چی تو مایه های همون 2070 super شرکت گیگا میگردم .
درمورد رم هم این cl عدد بعدش پایین تر باشه بهتره یا بالا چون تو دیجی یکی دیدم خیلیم گرون بود cl18 و 3200 فرکانسش بود.
cl اش پایین باشه ، بهتر هه .
اون دو رم ای که بهتون دادم ، فرقی از این لحاظ ندارن . چون فرکانس رم GSkile ، اندکی بیشتر بود . شما اگه فرکانس شو پایین بیارین ، cl اش هم پایین میاد .
از لیون کامپیوتر قیمت ها را چک کنید .
درمورد مانیتور هم خیلی گشتم یکی پیدا کنم که بتونه فریم بالایی نمایش بده و زمان پاسخ گوییش خوب باشه واس همین به full. HD فعلا راضی شدم.
قیمت گرافیک rx5700xt رو حدود 12 و 2070super مارک شرکت گیگا رو 13.900 زده بود لیون رایانه.ولی مدل های دیگه 2070 که طراحی ساده تری داشتن یکم پایین تر بود قیمتشون.
قیمت و خرید پردازنده ای ام دی رایزن 5 3600X| لیون کامپیوتر (Only the registered members can see the link)
قیمت رو 6.200 زده ولی i7 intel با این مشخصات خیلی بالا تره قیمتش.
الان در تو همین لحظه که دوباره دیدم قیمت 2070 super msi با rx5700xt گیگا 1 ملیون تفاوت دارن .
کارت گرافیک ایسوس ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING اینم امروز کشید رو 17.200
ولی پولم من یکمش تو بورسه که 5 ملیون ازش دراواردم باقیشم از مغازه باس دربیارم که یکم زمان میبره.
_به نظر شما سیستم قبلی رو کجا میتونم خوب و سریع بفروشم.
خودم زیاد با از ایسام خرید کردم و جنس دست دوم اونجا زیاد هست .
قیمت گرافیک MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB DDR6 ، الان کاهش پیدا کرد به 9.29 تومن (لیون) .
نمیدونم . همون ایسام را چک کنید . انجمن های سخت افزاری را هم چک کنید .
Mr_mamad
08-05-20, 00:59
چندبار مطلب جدید گزاشتم ولی انگار حذف شده.
یه سوال مهم .
اگه cpu amd باشه گرافیک هم باید amd باشه یا میتونه nvidia باشه.
یه نفر گفت که نمیشه واسه احتیاط میپرسم که اشتباه نکنم
DOOM999
08-05-20, 01:31
چندبار مطلب جدید گزاشتم ولی انگار حذف شده.
یه سوال مهم .
اگه cpu amd باشه گرافیک هم باید amd باشه یا میتونه nvidia باشه.
یه نفر گفت که نمیشه واسه احتیاط میپرسم که اشتباه نکنم
نه جناب فرقی نداره هم میتونید amd ببندید هم انویدیا