PDA

مشاهده نسخه کامل : ابهامات بنده درباره موضوع Raid هارد دیسک

AtrafNET
06-06-17, 22:54
سلام
من یه تحقیقات کوچکی درباره موضوع Raid کردن چند تا هارد دیسک و انواع Raid انجام دادم اما چند تا سوال و ابهام برام وجود آمد که حل نشده برام مونده ممنون میشم دوستان متخصص پاسخ بدن.

1.کلاً Raid کردن از صفر و پایه به چه تجهیزاتی نیاز داره؟
2.آیا امکان Raid کردن در کیس های PC و مادربورد های معمولی هست یا فقط تو سرور میشه؟
3.حداقل و حداکثر چند تا هارد رو میشه با هم Raid کرد؟

بعضی از روش های Raid اطلاعات 2 یا چند هارد رو به صورت Mirror روی همدیگه کپی میکنن تا در صورت خرابی یک هارد باز اطلاعات در دسترس باشه خب حالا سوال من اینه که:
4.این عمل کپی کردن اطلاعات از هارد اصلی روی هارد Mirror شده کی ها و در چه مواقعی انجام میشه؟ آیا به صورت Real Time و لحظه ای انجام میشه یا زمان بندی شده است؟
5.بعد اگر این تغییرات خودکار انجام میشه یعنی Delete یه فایل در یه هارد هم در هارد های دیگه همگام سازی میشه و از اون یکی ها هم حذف میشه؟
6.اگر بله یعنی اگه یکی به سیستم ما به هر نحوی دسترسی پیدا کنه و یه هارد رو Format کنه باقی هارد های Clone شده هم خودکار Format میشن؟

ببخشید زیاد شد پیشاپیش ممنون :1. (35):

AMD>INTEL
06-06-17, 23:48
سلام این مطلب را مطلعه کن باز سوالی داشتی بگو جواب بدم

Only the registered members can see the link

سلام
من یه تحقیقات کوچکی درباره موضوع Raid کردن چند تا هارد دیسک و انواع Raid انجام دادم اما چند تا سوال و ابهام برام وجود آمد که حل نشده برام مونده ممنون میشم دوستان متخصص پاسخ بدن.

1.کلاً Raid کردن از صفر و پایه به چه تجهیزاتی نیاز داره؟
2.آیا امکان Raid کردن در کیس های PC و مادربورد های معمولی هست یا فقط تو سرور میشه؟
3.حداقل و حداکثر چند تا هارد رو میشه با هم Raid کرد؟

بعضی از روش های Raid اطلاعات 2 یا چند هارد رو به صورت Mirror روی همدیگه کپی میکنن تا در صورت خرابی یک هارد باز اطلاعات در دسترس باشه خب حالا سوال من اینه که:
4.این عمل کپی کردن اطلاعات از هارد اصلی روی هارد Mirror شده کی ها و در چه مواقعی انجام میشه؟ آیا به صورت Real Time و لحظه ای انجام میشه یا زمان بندی شده است؟
5.بعد اگر این تغییرات خودکار انجام میشه یعنی Delete یه فایل در یه هارد هم در هارد های دیگه همگام سازی میشه و از اون یکی ها هم حذف میشه؟
6.اگر بله یعنی اگه یکی به سیستم ما به هر نحوی دسترسی پیدا کنه و یه هارد رو Format کنه باقی هارد های Clone شده هم خودکار Format میشن؟

ببخشید زیاد شد پیشاپیش ممنون :1. (35):

1- بر اساس نوع raid به دو تعدادی بیشتری هارد و مادربردی که از raid پشتیبانی کند نیاز است
2-بله امکانش هست . فقط باید مادربرد پشتیبانی کند
3- حداقل 2 تا هارد
4و 5 و 6 در مطلبی که لینک دادم هست . انواع raid و متد آنها

Only the registered members can see the linkهارد-رید-raid-چیست؟-و-انواع-raid/

mohsen1367
07-06-17, 01:35
سلام
اضافه کنم که رید میرور یا رید یک که اشاره کردین تمام اتفاقات اعم از کپی اطلاعات یا حذف اونها بصورت real time صورت میگیره
در واقع هدف از این نوع رید کردن بک آپ گیری اطلاعات برای مواقعی که خرابی های فیزیکی در هاردیسکها بوجود می آد.
اگه یکی از هارددیسکها مشکل پیدا کرد اطلاعات روی مابقی هارددیسکها باقی می مونه

AtrafNET
07-06-17, 14:20
خیلی ممنون از هر دو دوست عزیز.
طوری که من فهمیدم پس در صورت Real Time بودن تغییرات اگر فایلی رو دستی پاک کنم یا درایوی رو فرمت کنم در هارد های دیگه مجموعه Raid شده بلافاصله اعمال میشه.
من چون انتظار داشتم زمان بندی شده باشه فکر میکردم شاید بشه موقعی که اشتباهی حتی درایوی فرمت شد برش گردوند.

درباره Mirroring هم جناب Mohsen1367 جسارتاً اون رید 1 هستش رید 0 که گفتید طوری که لینک های معرفی شده جناب AMD>INTEL گفته Mirroring انجام نمیده بلکه داده ها رو به صورت تیکه تیکه در هارد دیسک های مجموعه Raid 0 شده ذخیره میکنه تا احتمالاً برای خوندن و نوشتن فایل ها هر هارد مجموعه قسمتی از Reading و Writing ها رو انجام بده تا کار سریع تر انجام بشه.
من خودم عملکرد Raid 0 رو یه جورایی مثل دانلود منیجر ها تصور میکنم که به دلیل تیکه تیکه اما همزمان پردازش شدن داده ها سرعت افزایش پیدا میکنه.

رید 1 هم که همون Mirroring هستش اما تا اون جا که من متوجه شدم رید ترکیبی 10 از همه شون باید بهتر باشه چون هم با تیکه تیکه ذخیره کردن داده ها بین هارد های مختلف سرعت رو بالا میبره و هم بعدش یه مرحله Mirroring هم انجام میده فقط تفاوتش با Raid 0 معمولی اینه که نصف فضای واقعی رو در Raid 10 در اختیار داریم چون یه نیمه برای Raid 0 و یه نیمه برای Raid 1 تعیین میشه و چیزی هم که از لینک خارجی Free RAID Calculator - Caclulate RAID Array Capacity and Fault Tolerance. (Only the registered members can see the link) متوجه شدم اینه که Raid 10 باید حداقل در 4 هارد دیسک انجام بشه و نمیشه 2 هارد دیسک رو Raid 10 کرد بعد 4 هارد دیسک 1 ترابایتی با Raid 10 فقط فضای 2 ترابایت رو در اختیار ما میذاره.

اگه جایی رو اشتباه کردم ممنون میشم اصلاح کنید.

mohsen1367
07-06-17, 14:31
بله کاملا درسته
ولی به نظرم رید ۱ به درد کاربر معمولی نمیخوره
بیشتر برای سرورها و دیتا سنترهاست
توی سایت شهر سخت افزار چندتا هارد اکسترنال با نرم افزارهای اختصاصی برای بک آپ اطلاعات معرفی و بررسی شده که میتونه عملیات بکاپ رو بصورت زمان بندی شده انجام بده
برای یوزر معمولی استفاده از همین راهکارها خیلی راحت تر و به صرفه تره