توی ذهنم بود چنین تاپیکی بزنم، یه بررسی انجام دادم که ارزش خرید کدام سی پی یو بیشتر از بقیه هست؟
SweetSpot یعنی یک چیز (وسیله قطعه یا هرچی) خیلی با ارزش تر از پولی باشه که بابتش پرداخت می کنید.
برای افرادی که به زحمت پول خرید چیزی رو پیدا میکنند، این نکته حائز اهمیت هست که حداکثر کارایی رو با پولی که پرداخت می کنند بدست بیارن.
و حتی الامکان خرید اشتباه انجام ندن!
پیشنهاد میکنم عکس زیر رو مشاهده بفرمائید :
Only the registered members can see the link
اگر دقت کنید مشاهده می کنید :
در بنچمارک های پایین که قیمت کم و پردازنده ها ضعیف هستند، اینتل بسیار قوی عمل کرده و ارزش خرید بالایی داره. پردازنده های پنتیوم و سلرون درسته که ضعیف هستند ولی با توجه به پولی که پرداخت میکنید واقعا ارزشمندن.از طرفی پردازنده های i3 که در کلاس پایین قرار دارند ولی از لحاظ ارزش و امکانات خوب ظاهر شدند.
در بنچمارک های بالا و پردازنده های قدرتمند، الآن در حال حاظر پردازنده های جدید AMD Ryzen خیلی قوی ظاهر شدند، امکانات عالی و بنچمارک بسیار قوی در کنار قیمت، انتخاب ایده آلی هست ولی ما بین همین پردازنده های رایزن، با ارزش ترینشون Ryzen 5 مدل 1600 هستش.
درباره امتیازات :
بنچمارک رو بصورت استاندارد از CpuBenchmark.net در نظر گرفتم،میدونم صد در صد قابل استناد نیست، ولی ما که نمیخوایم موشک هوا کنیم، فقط میخوایم یه دید کلی به بازار پیدا کنیم و بنچمارکش هم بد نیست بصورت کلی خوبه.
قیمت ها رو از لیون برداشت کردم.
فرمول امکانات هم خودم در نظر گرفتم = (ارزش هر هسته = 1 امتیاز، ارزش هر رشته پردازشی = 0.33 امتیاز، ارزش هر مگابایت کش = 0.2 امتیاز)
اینها رو بر اساس مطالبی که از قبل خوندم برداشت کردم مثلا بررسی شده بود که رشته های پردازشی چقدر تاثیر گذارن،حدود 35% ، منم همینقدر امتیاز واسش در نظر گرفتم.هر 5مگابایت کش هم 1امتیاز که طبیعیه چون استفاده از کش بمرور بسیار کاربردی تر از قبل شده بخاطر حجم عظیم محاسبات. اگر ایرادی داشت مارو ببخشید و کمکم کنید بهترش کنم. ممنونم:give_rose:
نظری ایرادی چیزی داشت بیان کنید، حتما استقبال میکنم.
امیدوارم برای عزیزانی که میخوان تازه قطعه بخرن، بدردشون بخوره.:11():
moji07
22-05-17, 23:54
پست خیلی خوبی هست. ممنون از جمع آوری و اشتراک گذاری
پیشنهادی که دارم اینه که پردازنده هایی که قابلیت اورکلاک شدن دارند مثل سری k اینتل و amd ها رو امتیاز مثبتی براشون در نظر بگیرید. فکر کنم اون وب سایت پیش فرض کمپانی رو ملاک قرار داده
در مورد کش ها هم الان فقط لایه 3در نظر گرفته شده که بیشترین حجم و تاخیر رو داره. برای بهبودش میشه با همین فرمول حجم ضرب در ضریب ثابت رو در نظر گرفت و به لایه 2 و 1 وزن 3 و 10 هم داد که اون ها هم در نظر گرفته بشن
Mrp7
23-05-17, 07:35
اون قسمت کارایی به قیمت هم ممکنه از زیاد به کم مرتب کنید؟
TechBaMohsen
23-05-17, 11:48
پست خیلی خوبی هست. ممنون از جمع آوری و اشتراک گذاری
پیشنهادی که دارم اینه که پردازنده هایی که قابلیت اورکلاک شدن دارند مثل سری k اینتل و amd ها رو امتیاز مثبتی براشون در نظر بگیرید. فکر کنم اون وب سایت پیش فرض کمپانی رو ملاک قرار داده
در مورد کش ها هم الان فقط لایه 3در نظر گرفته شده که بیشترین حجم و تاخیر رو داره. برای بهبودش میشه با همین فرمول حجم ضرب در ضریب ثابت رو در نظر گرفت و به لایه 2 و 1 وزن 3 و 10 هم داد که اون ها هم در نظر گرفته بشن
سلام.
ممنونم دوست گلم نظر بسیار خوبی بود.
در مورد پردازنده هایی که قابلیت آورکلاک شدن » خود بنچمارک Cpubenchmark.net میانگین گرفته از تمام کساییکه آورکلاک کردن یا نکردن! یجورایی خودش میانگین هست،مثلا کسیکه آور کرده بنچمارکش مثلا 13 هزاره، اونیکه آور نکرده بنچمارکش 10 هزاره، سر جمع همه ی آورکلاک و غیر آورکلاک ها جمع شدن مثلا شده 11 هزار.یجورایی مشکلی ازین بابت نیست چون اکثر کساییکه پردازنده آورکلاکی میگیرن،آورش هم میکنن برای همین بنچمارکشون کلا بالا هست.
کش لول 2 و لول 1 یجورایی مقایسه اش اصلا نیست و واقعا نمیدونیم چقدر تاثیر گذارن و یجورایی به خود معماری ربط دارن و یک قابلیت محسوب نمیشن یعنی مثلا اگر توانایی یک سی پی یو 10ترافلوپس باشه مثلا کش 128کیلوبایت لول1 قرار میدن (مثال زدم) و اینها یجورایی استاندارد هست.کش لول 3 هست که باهاش بازی میکنن و کم و زیادش میکنن.
بجاش در نظر دارم سوییت اسپات کارت گرافیک ها رو هم بنویسم،اون یکی خعلی جالب تره:love:
اون قسمت کارایی به قیمت هم ممکنه از زیاد به کم مرتب کنید؟
بفرمائید :
ترتیب بر اساس ارزش خرید :
==============================
ترتیب بر اساس نسبت قیمت به قدرت :
moji07
23-05-17, 14:31
سلام.
ممنونم دوست گلم نظر بسیار خوبی بود.
در مورد پردازنده هایی که قابلیت آورکلاک شدن » خود بنچمارک Cpubenchmark.net میانگین گرفته از تمام کساییکه آورکلاک کردن یا نکردن! یجورایی خودش میانگین هست،مثلا کسیکه آور کرده بنچمارکش مثلا 13 هزاره، اونیکه آور نکرده بنچمارکش 10 هزاره، سر جمع همه ی آورکلاک و غیر آورکلاک ها جمع شدن مثلا شده 11 هزار.یجورایی مشکلی ازین بابت نیست چون اکثر کساییکه پردازنده آورکلاکی میگیرن،آورش هم میکنن برای همین بنچمارکشون کلا بالا هست.
کش لول 2 و لول 1 یجورایی مقایسه اش اصلا نیست و واقعا نمیدونیم چقدر تاثیر گذارن و یجورایی به خود معماری ربط دارن و یک قابلیت محسوب نمیشن یعنی مثلا اگر توانایی یک سی پی یو 10ترافلوپس باشه مثلا کش 128کیلوبایت لول1 قرار میدن (مثال زدم) و اینها یجورایی استاندارد هست.کش لول 3 هست که باهاش بازی میکنن و کم و زیادش میکنن.
بجاش در نظر دارم سوییت اسپات کارت گرافیک ها رو هم بنویسم،اون یکی خعلی جالب تره:love:
در مورد کش درست گفتین. بررسی که کردم بین مدل هایی که پایه یکی داشتن مثلا 7400 و 7700k یا 1700 و 1800x سطح 1و2 برابر بودن و فقط سطح 3 رو یکم غیر فعال کرده بودن برای مدل های پایین تر.
بنچمارک ها رو نمیدونستم از بنچمارک های کاربرای passmark استفاده کنه چون مثلا سایت userbenchmark.com که داده هاش رو از کاربرا جمع میکنه تعداد نمونه ها و نمودار توزیع رو هم میده ولی اگه اینجور باشه اورکلاکینگ هم حله.
اتفاقا میخواستم پیشنهاد کارت گرافیک و رم رو هم بدم ولی به نظرم رسید خیلی سخت باشه.
کارت گرافیک ها سازنده ها و مدل های مختلفی که چیپ مشترک دارن ولی طراحی بورد و کولر و رم و فرکانسشون با مرجع یکی نیست و قیمت های خیلی متفاوت دارن.
رم هم اینکه تعادل بین فرکانس و تاخیر و ولتاژ و اورکلاک پذیری و دما و تعداد کانال و قابلیت ارتقا در آینده رو آدم بخواد برقرار کنه یکم سخته.مخصوصا اینکه هر سازنده ای هم 4-5 ورژن از یک مدل خاص به بازار میده که تا 50 درصد اختلاف قیمت دارن.
Mrp7
23-05-17, 23:05
خیلی ممنون از زحمتی که برای این تایپیک کشیدید
اگه زمان و فرصتی برای شما مونده برای کارت گرافیک ها هم یه همچین چارتی را درست کنید
باتشکر
ramin1000
24-05-17, 10:28
با عرض سلام.
توی ذهنم بود چنین تاپیکی بزنم، یه بررسی انجام دادم که ارزش خرید کدام سی پی یو بیشتر از بقیه هست؟
SweetSpot یعنی یک چیز (وسیله قطعه یا هرچی) خیلی با ارزش تر از پولی باشه که بابتش پرداخت می کنید.
برای افرادی که به زحمت پول خرید چیزی رو پیدا میکنند، این نکته حائز اهمیت هست که حداکثر کارایی رو با پولی که پرداخت می کنند بدست بیارن.
و حتی الامکان خرید اشتباه انجام ندن!
پیشنهاد میکنم عکس زیر رو مشاهده بفرمائید :
اگر دقت کنید مشاهده می کنید :
در بنچمارک های پایین که قیمت کم و پردازنده ها ضعیف هستند، اینتل بسیار قوی عمل کرده و ارزش خرید بالایی داره. پردازنده های پنتیوم و سلرون درسته که ضعیف هستند ولی با توجه به پولی که پرداخت میکنید واقعا ارزشمندن.از طرفی پردازنده های i3 که در کلاس پایین قرار دارند ولی از لحاظ ارزش و امکانات خوب ظاهر شدند.
در بنچمارک های بالا و پردازنده های قدرتمند، الآن در حال حاظر پردازنده های جدید AMD Ryzen خیلی قوی ظاهر شدند، امکانات عالی و بنچمارک بسیار قوی در کنار قیمت، انتخاب ایده آلی هست ولی ما بین همین پردازنده های رایزن، با ارزش ترینشون Ryzen 5 مدل 1600 هستش.
درباره امتیازات :
بنچمارک رو بصورت استاندارد از CpuBenchmark.net در نظر گرفتم،میدونم صد در صد قابل استناد نیست، ولی ما که نمیخوایم موشک هوا کنیم، فقط میخوایم یه دید کلی به بازار پیدا کنیم و بنچمارکش هم بد نیست بصورت کلی خوبه.
قیمت ها رو از لیون برداشت کردم.
فرمول امکانات هم خودم در نظر گرفتم = (ارزش هر هسته = 1 امتیاز، ارزش هر رشته پردازشی = 0.33 امتیاز، ارزش هر مگابایت کش = 0.2 امتیاز)
اینها رو بر اساس مطالبی که از قبل خوندم برداشت کردم مثلا بررسی شده بود که رشته های پردازشی چقدر تاثیر گذارن،حدود 35% ، منم همینقدر امتیاز واسش در نظر گرفتم.هر 5مگابایت کش هم 1امتیاز که طبیعیه چون استفاده از کش بمرور بسیار کاربردی تر از قبل شده بخاطر حجم عظیم محاسبات. اگر ایرادی داشت مارو ببخشید و کمکم کنید بهترش کنم. ممنونم:give_rose:
نظری ایرادی چیزی داشت بیان کنید، حتما استقبال میکنم.
امیدوارم برای عزیزانی که میخوان تازه قطعه بخرن، بدردشون بخوره.:11():
سلام
من اعتقاد دارم ستون امکانات در ستون بنچمارک اعمال شده یعنی نیازی به استفاده از ستون امکانات نیست
بعد شما برای هر هسته 1 امتیاز در نظر گرفتی اما فرکانس هسته ها رو در نظر نگرفتی مثلا یک هسته 3.2 گیگاهرتز با یک هسته 4.2 گیگاهرتز، مساوی فرض شدن و هر دو یک امتیاز گرفتن
این ارزش خرید در برابر قیمت در بعضی جاها درسته و در بعضی جاها نادرست چون ما داریم قیمت رو در ایران حساب می کنیم که یه مشت دزد دور هم جمع شدن
اگه به قیمت های جهانی نگاه کنی در بعضی موارد قضیه فرق می کنه
مثلا جدول زیر رو نگاه کن
19937
درسته ارزش خرید Ryzen 7 1700 بیشتر شده اما برای این اختلاف امتیاز جزئی، کاربر باید 100 دلار هزینه اضافه پرداخت کنه که می تونه این پول رو در جاهای بهتری استفاده کنه
یعنی در اینجا i5-7600 ارزش خرید بالاتری داره
این ارزش خرید در برابر قیمت هم برای کسانی است که کار خاصی با کامپیوتر انجام نمیدن و کارهاشون صرفا نگاه کردن فیلم، گوش کردن آهنگ و استفاده از اینترنت و ... است اما برای کاربرهای حرفه ای که با کامپیوتر درآمد کسب می کنند این قضیه ارزش در برابر قیمت مهم نیست
الان i7-7700k در لیست شما تقریبا در انتهای جدول قرار داره ولی برای بعضی ها بهترین cpu در جهان محسوب می شه به خاطر فرکانس بالای هسته و سازگاری اون با نرم افزارهای مربوطه. اون ها می تونن با ساخت فقط یک پروژه حداقل سه برابر پول خرید این سی پی یو رو در بیارن حتی اگه ارزش خرید به نسبت قیمت پایینی داشته باشه
به همین خاطر است که قیمت این سی پی یو 4 هسته ای در بازار داخلی انقدر بالاست چون مشتری های زیادی داره
ولی در کل اگه AMD همین طور به کارش ادامه بده به نفع ما کاربرها می شه چون قیمت ها به طور محسوسی کاهش پیدا می کنه و یکی از دلایلی که خیلی ها از AMD حمایت می کنن همین نکته است و نه اینکه عاشق چشم و ابروی AMD باشن
TechBaMohsen
24-05-17, 12:38
سلام
من اعتقاد دارم ستون امکانات در ستون بنچمارک اعمال شده یعنی نیازی به استفاده از ستون امکانات نیست
بعد شما برای هر هسته 1 امتیاز در نظر گرفتی اما فرکانس هسته ها رو در نظر نگرفتی مثلا یک هسته 3.2 گیگاهرتز با یک هسته 4.2 گیگاهرتز، مساوی فرض شدن و هر دو یک امتیاز گرفتن
این ارزش خرید در برابر قیمت هم برای کسانی است که کار خاصی با کامپیوتر انجام نمیدن و کارهاشون صرفا نگاه کردن فیلم، گوش کردن آهنگ و استفاده از اینترنت و ... است اما برای کاربرهای حرفه ای که با کامپیوتر درآمد کسب می کنند این قضیه ارزش در برابر قیمت مهم نیست
ولی در کل اگه AMD همین طور به کارش ادامه بده به نفع ما کاربرها می شه چون قیمت ها به طور محسوسی کاهش پیدا می کنه و یکی از دلایلی که خیلی ها از AMD حمایت می کنن همین نکته است و نه اینکه عاشق چشم و ابروی AMD باشن
منظورت اینه که این شکلی باشه؟
البته گیگاهرتز یکبار در ستون بنچمارک بطور کامل اعمال شده ولی تعداد هسته ها و ترد و کش و امتیاز امکانات، بخاطر "آینده نگری" یا بقولی Future Proofing اعمال شده بود.
الان i7-7700k در لیست شما تقریبا در انتهای جدول قرار داره ولی برای بعضی ها بهترین cpu در جهان محسوب می شه به خاطر فرکانس بالای هسته و سازگاری اون با نرم افزارهای مربوطه. اون ها می تونن با ساخت فقط یک پروژه حداقل سه برابر پول خرید این سی پی یو رو در بیارن حتی اگه ارزش خرید به نسبت قیمت پایینی داشته باشه.
یعنی منظورت اینه با رایزن نمیشه پروژه انجام داد؟!؟! ما چیزی به اسم سازگاری نرم افزار با یک پروسسور خاص نداریم، همگی (در کامپیوتر) معماری X86 هستند و همه ی نرم افزار ها جواب میدن، یجورای خیلی زیادی این صحبت های ساپورت،تبلیغات هستش وگرنه همگی جواب میدن.
به همین خاطر است که قیمت این سی پی یو 4 هسته ای در بازار داخلی انقدر بالاست چون مشتری های زیادی داره
این به ما مربوط نیست که توی ایران چه چیزی پرفروش هست. ما میخوایم یه چیزی بخریم که بدرد کارمون بخوره،نمیخوایم که یه وسیله بخریم چون همه میخرن!!
این ارزش خرید در برابر قیمت در بعضی جاها درسته و در بعضی جاها نادرست چون ما داریم قیمت رو در ایران حساب می کنیم که یه مشت دزد دور هم جمع شدن
اگه به قیمت های جهانی نگاه کنی در بعضی موارد قضیه فرق می کنه
مثلا جدول زیر رو نگاه کن
19937
درسته ارزش خرید Ryzen 7 1700 بیشتر شده اما برای این اختلاف امتیاز جزئی، کاربر باید 100 دلار هزینه اضافه پرداخت کنه که می تونه این پول رو در جاهای بهتری استفاده کنه
یعنی در اینجا i5-7600 ارزش خرید بالاتری داره
ما در ایران زندگی می کنیم و اتفاقا این مورد خیلی زیاد مهم هست!
این به ما مربوط هست!! که چه چیزی توی ایران گرون هست و نخریم و چه چیزی خوش قیمته و بخریم!!
ما وظیفه نداریم بیایم از Intel یا AMD حمایت کنیم، به ما چه! مهم اینه در عصر حاظر الآن برای خرید چه قطعه ای، پول بیشتری بدیم!؟
مثلا طبق لیستی که بالا دادم، الآن برای کارهای معمولی همون پنتیوم خیلی هم خوبه!
اگر کار سنگینتری خواستم انجام بدم بهتره Ryzen 5 1600 بخرم!!
اگر کاری که میخواستم انجام بدم، ما بین سنگین و معمولی بود، باز هم بهتره Ryzen 5 1400 بخرم!!
این رو هم بگم من AMD های قدیم رو در لیست قرار ندادم و اگر قرار بدم،بدجوری لیست تغییر میکنه ولی چونکه گفتم سری رایزن اومده و کمتر کسی به AMDـهای قبلی توجه میکنه واسه همین قرارش ندادم.
اینها بدون اعمال گزینه ی "امکانات" هست.
با اعمال این گزینه، دقیقا مثل حجم حافظه گرافیکی که در فرمولش اعمال کردم، اینکه "آینده نگرانه تر هستش یا خیر" هم مد نظر قرار میگیره.
بهرحال ما کسی رو مجبور به خرید قطعه خاصی نمیکنیم، هدف اصلی من آگاه سازی ـه، اینکه مردم نزارن وارد کنندگان ازشون سوء استفاده کنن. اینکه باهاشون بازی نشه، چون این بازی، بشدت به ضرر ما مصرف کننده ها هستش.
:11():
moji07
24-05-17, 14:27
فکر میکنم این بنچمارک امتیاز کلی که به پردازنده داده یه جورایی تعادل بین پردازش های تک هسته ای و چند هسته ای رو رعایت کرده حتی شاید با تمایل به سمت پردازش های 8-6 هسته ای(نخی). به توجه به اینکه امتیاز 1600 و 1700 اختلاف خیلی کمی دارن در صورتی که اگه از همه هسته ها کامل استفاده بشه حدود 30 درصد کارایی بیشتر میده 1700. شاید اگه این مورد رو در نظر بگیریم و پردازش های بزرگ که هسته های زیادی رو بتونن درگیر کنن داشته باشیم ارزش خرید 1700 خیلی بالاتر بره
ramin1000
24-05-17, 16:21
فکر میکنم این بنچمارک امتیاز کلی که به پردازنده داده یه جورایی تعادل بین پردازش های تک هسته ای و چند هسته ای رو رعایت کرده حتی شاید با تمایل به سمت پردازش های 8-6 هسته ای(نخی). به توجه به اینکه امتیاز 1600 و 1700 اختلاف خیلی کمی دارن در صورتی که اگه از همه هسته ها کامل استفاده بشه حدود 30 درصد کارایی بیشتر میده 1700. شاید اگه این مورد رو در نظر بگیریم و پردازش های بزرگ که هسته های زیادی رو بتونن درگیر کنن داشته باشیم ارزش خرید 1700 خیلی بالاتر بره
می دونی مشکل کجاست
مشکل اینجاست که هنوز چنین برنامه هایی نیومده و نوشتن چنین برنامه هایی هم بسیار بسیار سخته
یعنی خود اینتل به این نتیجه رسیده که 4 هسته با فرکانس 4.5 خیلی بهتر عمل می کنه تا 8 هسته با فرکانس 3.5
یعنی عملا از 8 هسته نهایتا 4 هسته درگیر می شن و در اینجا برنده اون پردازنده ای است که فرکانس بالاتری داره
وگرنه کاری که امروز AMD داره می کنه برای اینتل خاطره شده با پردازنده های xeon
فقط چون قیمت پردازنده های اینتل بالاست این توهم به وجود اومده که amd کار شاقی کرده
مثل این می مونه که کسی بره تلویزیون 4k ، 5k یا 8k بخره در حالی که شبکه ها نهایتا FullHD هستن و اون هزینههم به نظر من فعلا اشتباهه
حالا چرا قیمت پردازنده های اینتل انقدر بالاست
1- به خاطر اینکه اینتل تا الان رقیبی به اون صورت نداشته و برند حرفه های محسوب می شه و درصدی به خاطر برند بودن اضافه می گیره و درصدی هم به خاطر کیفیت بالای ساخت سی پی یو هاش می گیره
2- تعداد کارکنان اینتل مثلا 100 هزار نفره اما تعداد کارکنان AMD تقریبا 10 هزار نفره
خوب حقوق این 100 هزار نفر رو چه کسی باید بده باید پردازنده رو گرونتر بفروشه که خرج اونا در بیاد
ولی از این به بعد به امید خدا این amd اگه دست به کار بشه فکر می کنم بازار یه تکونی بخوره ما بتونیم به این سی پی یو های گرون قیمت دسترسی پیدا کنیم
اگه نگاه کنی می بینی که i7-6800k هم نتونسته به همون دلایلی که در بالا عرض کردم امتیاز خوبی کسب کنه و این فقط مختص پردازنده های AMD نمی شه
moji07
24-05-17, 17:21
می دونی مشکل کجاست
مشکل اینجاست که هنوز چنین برنامه هایی نیومده و نوشتن چنین برنامه هایی هم بسیار بسیار سخته
یعنی خود اینتل به این نتیجه رسیده که 4 هسته با فرکانس 4.5 خیلی بهتر عمل می کنه تا 8 هسته با فرکانس 3.5
یعنی عملا از 8 هسته نهایتا 4 هسته درگیر می شن و در اینجا برنده اون پردازنده ای است که فرکانس بالاتری داره
وگرنه کاری که امروز AMD داره می کنه برای اینتل خاطره شده با پردازنده های xeon
فقط چون قیمت پردازنده های اینتل بالاست این توهم به وجود اومده که amd کار شاقی کرده
مثل این می مونه که کسی بره تلویزیون 4k ، 5k یا 8k بخره در حالی که شبکه ها نهایتا FullHD هستن و اون هزینههم به نظر من فعلا اشتباهه
حالا چرا قیمت پردازنده های اینتل انقدر بالاست
1- به خاطر اینکه اینتل تا الان رقیبی به اون صورت نداشته و برند حرفه های محسوب می شه و درصدی به خاطر برند بودن اضافه می گیره و درصدی هم به خاطر کیفیت بالای ساخت سی پی یو هاش می گیره
2- تعداد کارکنان اینتل مثلا 100 هزار نفره اما تعداد کارکنان AMD تقریبا 10 هزار نفره
خوب حقوق این 100 هزار نفر رو چه کسی باید بده باید پردازنده رو گرونتر بفروشه که خرج اونا در بیاد
ولی از این به بعد به امید خدا این amd اگه دست به کار بشه فکر می کنم بازار یه تکونی بخوره ما بتونیم به این سی پی یو های گرون قیمت دسترسی پیدا کنیم
اگه نگاه کنی می بینی که i7-6800k هم نتونسته به همون دلایلی که در بالا عرض کردم امتیاز خوبی کسب کنه و این فقط مختص پردازنده های AMD نمی شه
درست میفرمایید که در حال حاضر اکثر برنامه های کاربردی و حتی خیلی از برنامه های حرفه ای توانایی استفاده از 4 تا ترد رو هم ندارند چه برسه به 16 تا ترد ولی اگه کسی برنامه هایی استفاده کنه که بهینه شده باشند که تعدادشون هم کم نیست ما هم که اهل دزدی نرم افزاریم و با خیال راحت ازشون استفاده میکنیم خرید پردازنده با هسته زیاد توجیه پیدا میکنه. مثلا تولباکس های خوب متلب و R و پایتون برای کارهای محاسباتی و برنامه های فشرده سازی داده و ویدئو کاملا از 16 تا ترد استفاده کامل میکنن ولی با sql server که کار میکنم هسته های بیشتر کمک خاصی به افزایش سرعت نمیکنه مگر اینکه تعداد کاربرها زیاد باشه و برای استفاده از هسته های بیشتر هم بهینه کردش.
در مورد کیفیت ساخت نمیدونم چی بگم چون یکم سلیقه ای به نظر میرسه باشه. 10 سال پیش رو amd قسم میخوردن مردم ولی چون یکم ضعیف عمل کرد نظرها نسبت بهش عوض شده و معلوم هم نیست تا چند سال دیگه این نظرها همینجوری باقی بمونه.
مزیت دیگه ای هم که هسته های بالا تر و فرکانس پایین تر داره اینه که معمولا باعث میشه مصرف برق و گرمای تولیدی نسبت به قدرت پردازشی میاد پایین و بهینه تر عمل میکنه. البته این مقایسه رو بین دو تا معماری مختلف نمیشه کاملا انجام داد ولی تا حدی قابل مشاهده هست
در مورد قیمت گذاری هم نمیشه به این سادگی ها نظر داد. درسته نبود رقیب و تقریبا انحصاری بودن بازار نقش زیادی داره ولی سیاست خود شرکت هم در مورد قیمت گذاری مهمه که اولویت با چی باشه. حاشیه سود، سهم بازار یا خیلی چیزای دیگه که ازشون اطلاعی ندارم.
m4m4d
24-05-17, 19:18
سلام
ممنون بابت این تاپیک جالب
با توجه به موارد داخل تاپیک قدرت amd ryzen 5 از i7 7700 k بیشتر هست و این نیکته جالبی بود برای من
حتی با ryzen 7 هم طبق موارد داخل تاپیک اختلاف چندانی نداره