PDA

مشاهده نسخه کامل : عدم کنترل بر سرعت فن

غبار
03-07-16, 11:58
سلام بر اهل رايانه

در مادربرد Asus P5GC-MX/1333 با اين که گزينه‌ي Q-Fan را فعال مي‌کنم و تنظيم را روي Silent Mode قرار مي‌دهم،
هيچ تغييري در سرعت فن رخ نمي‌دهد و دما هر تغييري بکند، فن با سرعت 2570 تا 2600 دور در دقيقه مي‌چرخد.

آيا مي‌دانيد مشکل چيست که Silent Mode هيچ اثري نمي‌گذارد؟

AMD>INTEL
03-07-16, 12:59
سلام بر اهل رايانه

در مادربرد Asus P5GC-MX/1333 با اين که گزينه‌ي Q-Fan را فعال مي‌کنم و تنظيم را روي Silent Mode قرار مي‌دهم،
هيچ تغييري در سرعت فن رخ نمي‌دهد و دما هر تغييري بکند، فن با سرعت 2570 تا 2600 دور در دقيقه مي‌چرخد.

فن سه سیم هست یا 4 سیم ؟

غبار
03-07-16, 21:57
فن سه سیم هست یا 4 سیم ؟

فن و سوکت مادربرد، هر دو چهارسیم هستند.
فن از نوع اینتل 775 است.

AMD>INTEL
03-07-16, 22:04
1-بایوس رو اپدیت کنید
2- با یک فن دیگه تست بگیرید .

Parhaam
04-07-16, 00:02
با سلام و احترام؛

بنده مورد مشابه شما را بر روی VIII Gene داشتم و با آپدیت بایوس مشکل رفع شد.

غبار
04-07-16, 08:56
1-بایوس رو اپدیت کنید
2- با یک فن دیگه تست بگیرید .

1. این مشکل هم در حالی که بایاس آخرین بروزرسانی یعنی 0413 را دارد وجود دارد هم در حالی که 0410 را دارد. یعنی با تغییر فیرمور تغییری در مشکل ایجاد نشد.
دو تا فن دارم: یکی فن اولیه است و دیگری فنی است که بعد از اختلال فن اولیه خریدم. هر دو یک رفتار دارند.

2. از «پاسخ با نقل قول» استفاده کنید تا از پاسختان مطلع شوم.

AMD>INTEL
04-07-16, 09:08
1. این مشکل هم در حالی که بایاس آخرین بروزرسانی یعنی 0413 را دارد وجود دارد هم در حالی که 0410 را دارد. یعنی با تغییر فیرمور تغییری در مشکل ایجاد نشد.
دو تا فن دارم: یکی فن اولیه است و دیگری فنی است که بعد از اختلال فن اولیه خریدم. هر دو یک رفتار دارند.

2. از «پاسخ با نقل قول» استفاده کنید تا از پاسختان مطلع شوم.

بله اپدیت بایوس رو حتما انجام دهید .اون فنی که مشکل داشته هم نمیتونه ملاک خوبی برای تست گرفتن باشه!.

mohammad-
04-07-16, 09:34
سلام بر اهل رايانه

سلام

ممکنه فن جدید که خریدی ماکزیمم دورش 3000 تا 3500 باشه و اون silent روش اثر میذاره و اون رو 700 800 تا پایین میاره اگه مشکل برای این باشه یعنی فن خوبی نخریدی و باید فنی بخری که ماکزیمم دورش دور و بر 2000 باشه

حالا نمی دونم که مادربرد شما این قابلیت رو داره یا نه ولی شما نگاه کن ببین می تونی سرعت فن رو به صورت manuel تنظیم کنی احتمالا از قسمت speed fan

یه راه نرم افزاری هم وجود داره ولی چون ممکنه اشتباه کنی و سرعت فن پاور رو کم کنی و قطعات آسیب ببینن ترجیح می دم معرفی نکنم

غبار
04-07-16, 09:36
1. مسأله‌ی اساسی‌تر این است که شاید اصلاً رفتار طبیعی فن 775 روی سی‌پی‌یو Pentium 4 3000MHz همین است!
2. آیا شما اطلاعی دارید که دور اینها در هر دمایی چقدر باید باشد؟

mohammad-
04-07-16, 09:44
1. مسأله‌ی اساسی‌تر این است که شاید اصلاً رفتار طبیعی فن 775 روی سی‌پی‌یو Pentium 4 3000MHz همین است!
2. آیا شما اطلاعی دارید که دور اینها در هر دمایی چقدر باید باشد؟

جواب سوالت رو نمی دونم ولی اگه دور فن سیستم شما بیاد روی 1500 تا 1700 خیلی از صداش کم می شه

من به صورت نرم افزاری می تونم این کار رو انجام بدم

AMD>INTEL
04-07-16, 10:03
یک فن خوب تهیه کن
فن سی پی یو دیپ کول (DEEP COOL) مدل : WINNER S915

غبار
04-07-16, 10:25
سلام

ممکنه فن جدید که خریدی ماکزیمم دورش 3000 تا 3500 باشه و اون silent روش اثر میذاره و اون رو 700 800 تا پایین میاره اگه مشکل برای این باشه یعنی فن خوبی نخریدی و باید فنی بخری که ماکزیمم دورش دور و بر 2000 باشه

حالا نمی دونم که مادربرد شما این قابلیت رو داره یا نه ولی شما نگاه کن ببین می تونی سرعت فن رو به صورت manuel تنظیم کنی احتمالا از قسمت speed fan

یه راه نرم افزاری هم وجود داره ولی چون ممکنه اشتباه کنی و سرعت فن پاور رو کم کنی و قطعات آسیب ببینن ترجیح می دم معرفی نکنم

سلام

1. هم فن اولیه اینتل 775 که فابریک خودش بود روی همین دور می‌چرخد، هم فن بعدی اینتل 775 که خریدم. پس مشکل خیلی بعید است که از حداکثر دور باشد.
دلیل دیگرم برای این که می‌گویم مشکل از این نیست: حتا وقتی از بایاس روی دو حالت دیگر یعنی Optimal و یا Performance Mode هم تنظیم می‌کنم هیچ فرقی نمی‌کند.

2. در بایاس قابلیتی هست به نام Q-Fan. وقتی این فعال باشد، سه حالت قابل انتخاب است: Silent Mode، Optimal، ‍Performance Mode.

3. راه نرم‌افزاری‌ای را که می‌گویی، معرفی کن.
من قبلاً با نرم‌افزار Speedfan تلاش کرده‌ام اما فایده‌ای نداشت. (البته مادربرد من جزء لیست مادربردهایی که این نرم‌افزار با موفقیت روی آنها آزموده شده، ذکر نشده بود. البته شاید اصلاً روی این مادربرد آزموده نشده است تا موفقیت یا عدم موفقیتش معلوم شود.)

غبار
04-07-16, 10:28
یک فن خوب تهیه کن
فن سی پی یو دیپ کول (DEEP COOL) مدل : WINNER S915

این فنی که می‌گویی، آیا چهارسیم است و خودش را با حرارت تنظیم می‌کند؟
(من این نوع فن می‌خواهم.)

- - - Updated - - -

جواب سوالت رو نمی دونم ولی اگه دور فن سیستم شما بیاد روی 1500 تا 1700 خیلی از صداش کم می شه

من به صورت نرم افزاری می تونم این کار رو انجام بدم

با چه نرم‌افزاری؟
من قبلاً با Speedfan تلاش کردم اما موفق نشدم.

AMD>INTEL
04-07-16, 11:07
این فنی که می‌گویی، چهارسیم است و خودش را با حرارت تنظیم می‌کند؟
(من این نوع فن می‌خواهم.)

- - - Updated - - -

با چه نرم‌افزاری؟
من قبلاً با Speedfan تلاش کردم اما موفق نشدم.

4 سیمه هست و باصدای بسیار کمتر به دلیل طراحیش .

mohammad-
04-07-16, 11:18
سلام

1. هم فن اولیه اینتل 775 که فابریک خودش بود روی همین دور می‌چرخد، هم فن بعدی اینتل 775 که خریدم. پس مشکل خیلی بعید است که از حداکثر دور باشد.
دلیل دیگرم برای این که می‌گویم مشکل از این نیست: حتا وقتی از بایاس روی دو حالت دیگر یعنی Optimal و یا Performance Mode هم تنظیم می‌کنم هیچ فرقی نمی‌کند.

2. در بایاس قابلیتی هست به نام Q-Fan. وقتی این فعال باشد، سه حالت قابل انتخاب است: Silent Mode، Optimal، ‍Performance Mode.

3. راه نرم‌افزاری‌ای را که می‌گویی، معرفی کن.
من قبلاً با نرم‌افزار Speedfan تلاش کرده‌ام اما فایده‌ای نداشت. (البته مادربرد من جزء لیست مادربردهایی که این نرم‌افزار با موفقیت روی آنها آزموده شده، ذکر نشده بود. البته شاید اصلاً روی این مادربرد آزموده نشده است تا موفقیت یا عدم موفقیتش معلوم شود.)

برای شروع نرم افرار رو دانلود کن از لینک زیر

بعد اینترنت رو قطع کن و سریال رو از قسمت help در گزینه register وارد کن

آموزش هم بعد از دانلود و نصب

CPUID HWMonitor Pro 1.23 (Only the registered members can see the link)

غبار
04-07-16, 11:35
4 سیمه هست و باصدای بسیار کمتر به دلیل طراحیش .

گویا 4‌سیم نیست بلکه 3‌سیم است، به عکسی که در سایت رسمی DeepCool گذاشته و نیز به لینک دوم نگاه کن.
WINNER S915 DEEPCOOL CPU Air Coolers (Only the registered members can see the link)
Deepcool WINNER S915 cooler specifications, review and features (Only the registered members can see the link)
در لینک اول، عکس نشان می‌دهد که سه‌سیم است و فیشش سه‌تایی است.
در لینک دوم تصریح کرده:
;Connector type: 3-pin

AMD>INTEL
04-07-16, 11:40
گویا 4‌سیم نیست بلکه 3‌سیم است، به عکسی که در سایت رسمی DeepCool گذاشته و نیز به لینک دوم نگاه کن.
WINNER S915 DEEPCOOL CPU Air Coolers (Only the registered members can see the link)
Deepcool WINNER S915 cooler specifications, review and features (Only the registered members can see the link)
در لینک اول، عکس نشان می‌دهد که سه‌سیم است و فیشش سه‌تایی است.
در لینک دوم تصریح کرده:
;Connector type: 3-pin

بله درسته سه سیم هست .

غبار
04-07-16, 11:42
برای شروع نرم افرار رو دانلود کن از لینک زیر

بعد اینترنت رو قطع کن و سریال رو از قسمت help در گزینه register وارد کن

آموزش هم بعد از دانلود و نصب

CPUID HWMonitor Pro 1.23 (Only the registered members can see the link)

1. احسنت! ببینم چه خواهی کرد!
2. البته الآن پای رایانه‌ی خودم نیستم. ساعت 16 امروز نصب‌شده در خدمت شما خواهیم بود. هستی ساعت 16؟

- - - Updated - - -

بله درسته سه سیم هست .

مدل دیگری هست که pwm است اما به 775 نمی‌خورد بلکه برای سوکتهای ××11 است.

بعضی فنهای Gelid که به 775 می‌خورند این قابلیت را دارند، از جمله مدل Gelid Siberian Pro.
می‌دانی از کجا می‌شود خرید؟

mohammad-
04-07-16, 12:10
1. احسنت! ببینم چه خواهی کرد!
2. البته الآن پای رایانه‌ی خودم نیستم. ساعت 16 امروز نصب‌شده در خدمت شما خواهیم بود. هستی ساعت 16؟

- - - Updated - - -

مدل دیگری هست که pwm است اما به 775 نمی‌خورد بلکه برای سوکتهای ××11 است.
فن دیگری نمی‌شناسی برای 775؟

همین الان آموزشش رو می ذارم

1- هر چه سرعت فن رو پایین تر بیاریم دمای سی پی یو به نسبت بالاتر می ره توی نرم افزاری که معرفی کردم دمای سی پی یو رو داره ولی نرم افزار بهتری هم وجود داره که دمای قطعات رو نشون می ده از لینک زیر نرم افزار speccy رو دانلود کن

Only the registered members can see the link

(Only the registered members can see the link)
در قسمت پایین صفحه دو تا لینک سبز رنگ وجود داره که بهتره از Piriform.com دانلود کنی و بعد از نصب در پنجره باز شده دمای قطعات رو نشون می ده که ما نیاز به دمای سی پی یو داریم (البته گفتم که با خود نرم افزار فن هم می شه ولی ممکنه اشتباه کنی)

عکس زیر رو از گوگل گرفتم و اون قسمتی که دورش قرمز کشیدم دمای سی پی یو رو نشون می ده و باید در موقع این کار این برنامه باز باشه و دما رو کنترل کنیم

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a4-jpg

در نرم افزار CPUID HWMonitor قسمت فن ها رو به صورت زیر نشون میده

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a1-jpg

این نرم افزار رو من سریالش رو وارد کردم ولی چون به اینترنت وصل هستم به جای نشون داده اعداد از کلمه trial استفاده می کنه و اگه شما اینترنت رو قطع کنی و یک بار برنامه رو ببندی و دوباره باز کنی دوباره درست می شه

تصویر زیر رو نگاه کن

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a2-jpg

اون عدد 2303 rpm دور فن سی پی یو رو نشون می ده (در قسمت FANIN0) و برای تنظیم دور فن باید قسمت FANPWM0 رو تغییر بدیم که با علامت قرمز به هم وصل شده

اون عدد 1054 RPM هم مربوطه به فن پاور که به قسمت مربوط خودش وصل شده و اگه شما اشتباهی دور فن پاور رو بیاری پایین به احتمال زیاد قطعات آسیب می بینن

شما باید اول تشخیص بدی که در قسمت FANS PWM کدوم گزینه مربوط به فن سی پی یو شماست و بعد از تشخیص درست روی اون راست کلیک کنی و از منوی CONTROL و MANUAL درصد رو پایین بیاری

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a3-jpg

در حالت عادی روی AUTO است ولی شما از قسمت MANUAL بزار روی 100 درصد می بینی که فن با آخرین سرعت خودش شروع به کار کردن می کنه و اینطوری می تونی ماکریمم دور فنت رو حساب کنی وبعد با نرم افزار SPECCY دمای سی پی یو رو نگاه کن بعد بزار روی 90 درصد و هم دمای سی پی یو رو نگاه کن و هم ببین صدای فن چقدر کم می شه و همین طور 5 تا 5 تا کم کن تا به عدد دلخواه برسی یادت باشه دور فن رو هم کنترل کنی از قسمت قرمز رنگ در تصویر زیر و اگه رسید به مثلا 1500 تا 1700 فکر می کنم که مناسب باشه

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a5-jpg

من خودم گذاشتم تا روی 35 درصد درست کار می کنه ولی وقتی رو 30 درصد می ذارم جواب خوبی نمی گیرم شما هم باید کم کم دور فنت رو بر حسب درصد کم کنی تا به نتیجه دلخواه برسی

دوباره تاکید می کنم اشتباهی دور فن پاور رو پایین نیاری و دور فن سی پی یو رو هم که بر حسب درصده کم کم پایین بیاری و دما رو هم با SPECCY کنترل کنی

غبار
04-07-16, 12:53

1- هر چه سرعت فن رو پایین تر بیاریم دمای سی پی یو به نسبت بالاتر می ره توی نرم افزاری که معرفی کردم دمای سی پی یو رو داره ولی نرم افزار بهتری هم وجود داره که دمای قطعات رو نشون می ده از لینک زیر نرم افزار speccy رو دانلود کن

Only the registered members can see the link

(Only the registered members can see the link)
در قسمت پایین صفحه دو تا لینک سبز رنگ وجود داره که بهتره از Piriform.com دانلود کنی و بعد از نصب در پنجره باز شده دمای قطعات رو نشون می ده که ما نیاز به دمای سی پی یو داریم (البته گفتم که با خود نرم افزار فن هم می شه ولی ممکنه اشتباه کنی)

عکس زیر رو از گوگل گرفتم و اون قسمتی که دورش قرمز کشیدم دمای سی پی یو رو نشون می ده و باید در موقع این کار این برنامه باز باشه و دما رو کنترل کنیم

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a4-jpg
...

1. نسخه‌ی 1.29.714 از speccy را نصب دارم اما دمای سی‌پی‌یو را نشان نمی‌دهد (دمای هارد و سیستم را نشان می‌دهد). یعنی این قابلیت را از نسخه‌ی بالاتر حذف کرده‌اند!؟
نسخه‌ی 1.17.340 را نصب کردم. نشان نمی‌دهد.

2. البته نرم‌افزار خود Asus یعنی PC Probe II را هم نصب دارم. به نظرم با دمایی که بایاس نشان می‌دهد مطابقت دارد. نظرت درباره‌ی این چیست؟

3. آموزشت عالی است! فقط باید اجرا کنم ببینم تأثیری بر فن من می‌گذارد یا نه. با Speedfan که موفق نشدم. آرزومندم CPUID HWMonitor Pro 1.23 (Only the registered members can see the link) بتواند کنترل فن را به دست بگیرد.

غبار
04-07-16, 18:15
...
در نرم افزار CPUID HWMonitor قسمت فن ها رو به صورت زیر نشون میده

این نرم افزار رو من سریالش رو وارد کردم ولی چون به اینترنت وصل هستم به جای نشون داده اعداد از کلمه trial استفاده می کنه و اگه شما اینترنت رو قطع کنی و یک بار برنامه رو ببندی و دوباره باز کنی دوباره درست می شه

تصویر زیر رو نگاه کن

اون عدد 2303 rpm دور فن سی پی یو رو نشون می ده (در قسمت FANIN0) و برای تنظیم دور فن باید قسمت FANPWM0 رو تغییر بدیم که با علامت قرمز به هم وصل شده

اون عدد 1054 RPM هم مربوطه به فن پاور که به قسمت مربوط خودش وصل شده و اگه شما اشتباهی دور فن پاور رو بیاری پایین به احتمال زیاد قطعات آسیب می بینن

شما باید اول تشخیص بدی که در قسمت FANS PWM کدوم گزینه مربوط به فن سی پی یو شماست و بعد از تشخیص درست روی اون راست کلیک کنی و از منوی CONTROL و MANUAL درصد رو پایین بیاری

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a3-jpg

در حالت عادی روی AUTO است ولی شما از قسمت MANUAL بزار روی 100 درصد می بینی که فن با آخرین سرعت خودش شروع به کار کردن می کنه و اینطوری می تونی ماکریمم دور فنت رو حساب کنی وبعد با نرم افزار SPECCY دمای سی پی یو رو نگاه کن بعد بزار روی 90 درصد و هم دمای سی پی یو رو نگاه کن و هم ببین صدای فن چقدر کم می شه و همین طور 5 تا 5 تا کم کن تا به عدد دلخواه برسی یادت باشه دور فن رو هم کنترل کنی از قسمت قرمز رنگ در تصویر زیر و اگه رسید به مثلا 1500 تا 1700 فکر می کنم که مناسب باشه

Only the registered members can see the linkعدم-کنترل-بر-سرعت-فن-a5-jpg

همانطور که تصویر پیوست نشان می‌دهد، قسمت Fans PWM برای من وجود ندارد.
ممکن است بگویید پس سیستم من دارای این قابلیت نیست. جواب این است که مادربردهایی که دارای سوکت 4پین برای فن هستند،دارای این قابلیت هستند. پس مشکل باید در جای دیگری باشد.
شما فکر می‌کنید مشکل از کجاست؟

AMD>INTEL
04-07-16, 18:23
بایوس رو اپدیت کنید شاید تغییری مشاهده کنید . بردتون خیلی قدیمیه .

mohammad-
04-07-16, 21:24
همانطور که تصویر پیوست نشان می‌دهد، قسمت Fans PWM برای من وجود ندارد.
ممکن است بگویید پس سیستم من دارای این قابلیت نیست. جواب این است که مادربردهایی که دارای سوکت 4پین برای فن هستند،دارای این قابلیت هستند. پس مشکل باید در جای دیگری باشد.
شما فکر می‌کنید مشکل از کجاست؟

سیستم عاملت چیه و 32 بیته یا 64

غبار
04-07-16, 23:21
سیستم عاملت چیه و 32 بیته یا 64

ویندوز 7 آلتیمت 32بیت.

- - - Updated - - -

بایوس رو اپدیت کنید شاید تغییری مشاهده کنید . بردتون خیلی قدیمیه .

بایاس دارای آخرین فیرمور است یعنی 0413.

mohammad-
05-07-16, 00:13
ویندوز 7 آلتیمت 32بیت.

- - - Updated - - -

بایاس دارای آخرین فیرمور است یعنی 0413.

فن رو باید به 4 پین وصل کنی

از قسمت cpu fan speed باید دور فن رو تعیین کنی

اگه همه کارهایی که لازم بود رو انجام دادی نشد ببین می تونی اون قسمتی که نوشته 12v voltage رو دست کاری کنی

اگه می شه در قسمت temperature دما رو نوشته شما ولتاژ رو کم کن مثلا بزار روی 9v ببین دمای سی پی یو و سرعت فن چه تغییری می کنه دیگه از 7v هم نباید کمتر بزاری (این کار رو با احتیاط انجام بده و عدد ها رو یکی یکی کم کن اگه بایوس این اجازه رو می ده)

چیپست رو هم آپدیت کن اگه نکردی

غبار
05-07-16, 09:56
فن رو باید به 4 پین وصل کنی

از قسمت cpu fan speed باید دور فن رو تعیین کنی

اگه همه کارهایی که لازم بود رو انجام دادی نشد ببین می تونی اون قسمتی که نوشته 12v voltage رو دست کاری کنی

اگه می شه در قسمت temperature دما رو نوشته شما ولتاژ رو کم کن مثلا بزار روی 9v ببین دمای سی پی یو و سرعت فن چه تغییری می کنه دیگه از 7v هم نباید کمتر بزاری (این کار رو با احتیاط انجام بده و عدد ها رو یکی یکی کم کن اگه بایوس این اجازه رو می ده)

چیپست رو هم آپدیت کن اگه نکردی

1. در پست #23 که خودم به 4پین اشاره کردم.
2. نه عزیز CPU Fan Speed چیزی برای تغییر ندارد. همان‌طور که برایتان در پستهای قبل گفتم CPU Q-Fan Control باید Enabled شود. وقتی این فعال می‌شود سه گزینه داری: Optimal، Silent Mode، Performance Mode. در تصویر پیوست نگاه کن من گذاشتم روی Silent Mode. ولی فن روی 2500 میچرخد.
3. ولتاژها را فقط می‌توان به Ignored عوض کرد. اگر این انتخاب شود فکر کنم اثرش این خواهد شد که دیگر ولتاژها را مانیتور نخواهد کرد.

4. مسأله‌ی مهمی وجود دارد: با بار 2-3درصد روی سی پی یو، و دور 2500، دما روی 33-35 درجه‌ی سلسیوس است.
آیا برای حفظ این دما نیست که با 2500 می‌چرخد؟
آیا اگر موفق شویم و دور را بیاوریم پایین، دما در حد سالم خواهد ماند؟
آیا جای سؤال نیست که پس چرا با 2500 نمی‌تواند از این خنکتر کند؟
آیا توانایی این فنهای 775 همین قدر است؟

غبار
07-07-16, 10:52
بله درسته سه سیم هست .

اقلیتی از فنها چهارسیم و دارای قابلیت PWM هستند.
مثلاً Notus 100 PWM که لینکش را ذیلاً می‌آورم چطور است؟
Green Notus_100_PWM Fan (Only the registered members can see the link)

AMD>INTEL
07-07-16, 12:30
نوتوس صداش بسیار کمه .انتخاب بسیار خوبیه .

غبار
09-07-16, 09:13
نوتوس صداش بسیار کمه .انتخاب بسیار خوبیه .

آیا Green Notus_100_PWM Fan (Only the registered members can see the link s_100_PWM) هم صدایش بسیار کم است و انتخاب بسیار خوبی است؟

AMD>INTEL
09-07-16, 14:31
آیا Green Notus_100_PWM Fan (Only the registered members can see the link s_100_PWM) هم صدایش بسیار کم است و انتخاب بسیار خوبی است؟

بله بالا عرض کردم .