PDA

مشاهده نسخه کامل : کدام رنگ است که بتواند در ۱۰ ثانیه آزاد شود؟ چای خارجی!



iranch
06-03-15, 08:57
رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه حتی یک گرم سم به چای ایرانی زده نمی‌شود، گفت: بسیاری از چای‌هایی که مردم به عنوان محصول خارجی و اسانس دار استفاده می‌کنند، کالاهای غیر استاندارد هستند.محمد ولی روزبهان در گفتگو با مهر با بیان اینکه ذائقه مردم در مصرف چای تغییر و به سمت چای خارجی سوق پیدا کرده است، اظهار داشت: یکی از علل این مساله وجود اسانس‌ها و ترکیبات شیمیایی در چای‌های خارجی بوده که باعث شده است مصرف چای داخلی کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه چای ایرانی تنها چای در جهان است که حتی یک گرم سم به آن زده نمی‌شود، گفت: مردم جهان برای سلامتی خود ارزش قائل‌اند و بحث باقی مانده سموم در گیاهان و مواد غذایی که استفاده می‌شود بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه ما مبحث تبلیغات را بر عهده گرفته‌ایم، افزود: سعی کردیم در این زمینه با توجه به اعتباری که برایمان در نظر می‌گیرند و به زودی این اعتبار در اختیار ما قرار می‌گیرد، بتوانیم ورودکنیم.
روزبهان اضافه کرد:بنده به‌عنوان فردی که چهار سال و نیم مدیرکل مرکز تحقیقات چای بودم اعلام می‌کنم، ما در تولید چای از سم استفاده نمی‌کنیم و این تنها چای جهان است که چنین شرایطی دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه تبلیغات چای برای صدا و سیما نامه‌ای نوشته‌ایم، اضافه کرد: در این نامه از مسئولان این سازمان درخواست کردیم تبلیغات چای خارجی را تا حدودی محدود و متوقف کنند، چون این تبلیغات سبب تغییر ذائقه مصرف کنندگان شده است.
روزبهان افزود: اشتباهی که باعث می شود بسیاری از مصرف کنندگان از مصرف چای ایرانی منصرف می‌شوند، آن است که انتظار غیر واقعی از چای دارند. بسیاری از چای‌هایی که مردم به عنوان محصول خارجی و اسانس دار استفاده می‌کنند کالاهای غیر استاندارد هستند.
وی اضافه کرد: متاسفانه از اسانس‌های غیراستاندارد که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، برای اسانس‌دار کردن چای استفاده می‌کنند در حالی‌که چای طبیعی نیاز به هیچ اسانسی ندارد و چای‌های باکیفیت ما به‌خوبی این مساله را نشان می‌دهند.
روزبهان افزود: متاسفانه تبلیغاتی که برای چای می‌خواهند انجام دهند بعضا خوب پایش نمی‌شوند و ما می‌بینیم که تبلیغاتی صورت می‌گیرد و بعد معلوم می‌شود آن شرکت مجوز لازم را نداشته است.
رئیس سازمان چای ادامه داد: به همین دلیل از مسئولان سازمان صدا و سیما درخواست کرده‌ایم، هرگونه تبلیغی که در ارتباط با چای می‌خواهد انجام شود ابتدا از سازمان چای کشور استعلام کنند که آن چای چیست؟ و آیا کیفیت و خواص لازم را دارد یا خیر؟
روزبهان در پاسخ به این پرسش که آیا همه چای‌هایی که در تلویزیون تبلیغ می‌شوند، خارجی هستند؟ گفت: بنده اخیرا بیشتر تبلیغات این نوع چای‌ها را می‌بینم اما چای‌های ایرانی نیز بعضا در صدا و سیما تبلیغ می‌شوند.
رئیس سازمان چای ادامه داد: توصیه عمومی ما به مردم این است که به برند حساس باشند و هر برندی را انتخاب نکنند، سعی کنند بیشتر از چای‌های خوب ایرانی که تعدادشان نیز کم نیست، استفاده نمایند.
روزبهان با بیان اینکه مردم باید از چای انتظار واقعی داشته باشند، اضافه کرد: چای یک موجود زنده است و این موجود زنده اگر در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های مجاز و استاندارد استفاده نشود، می‌تواند آثار مخربی بر جای بگذارد، ضمن اینکه پررنگ شدن و معطر بودن چای در حد غیر متعارف مساله‌ای طبیعی نیست.
رئیس سازمان چای کشور اضافه کرد: متاسفانه به وفور اسانس‌های غیرمجاز وجود دارد که رنگ و عطر چای را افزایش می‌دهند و مصرف کننده تصور می‌کند از محصول با کیفیتی استفاده می کند. این در حالی است که هرگز به چای با کیفیت رنگ و عطر اضافه نمی‌کنند، چراکه این کالا خود دارای عطر و رنگ مطلوب است.
روزبهان با بیان اینکه رنگ چای ایرانی بعد از دم کردن سیاه نمی‌شود، گفت: در حالت عادی، وقتی چای ایرانی را دم می‌کنید، رنگ آن، علاوه بر کدر و مات شدن، شفافیت خود را از دست می‌دهد اما سیاه نمی‌شود ولی چایی که در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده شود، سیاه می‌شود، ضمن اینکه رنگ محصول با کیفیت در خودش است و ته نشین نمی‌شود و مزه آن نیز تا حدودی تلخ است.
وی افزود: تلخی چای ایرانی چندان زیاد نیست و مصرف کنندگان باید چای ایرانی را قدری بیشتر بگذارند تا دم بکشد.
روزبهان با اشاره به اینکه وقتی چای کیسه‌ای را در لیوان آب جوش قرار می‌دهید ظرف ۱۰ ثانیه آب رنگ می‌گیرد و پررنگ می‌شود، گفت: کدام رنگ است که بتواند در ۱۰ ثانیه آزاد شود؟ چای خوب، بسته به نوعی که استفاده می‌شود باید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا رنگش آزاد شود و وقتی رنگش آزاد شد طبعا عطر آن نیز آزاد می‌شود.
وی با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم در همه چای‌های خارجی باقی‌مانده سموم وجود دارد، تصریح کرد: در مناطق چای‌کاری کشور سرمای زیر ۵ درجه سانتی گراد وجود دارد و هیچ یک از آفت‌های شناخته شده فعلی چای نمی‌توانند این سرما را تحمل کنند، ما فقط یک شپشک آردآلود ساحلی را داریم که آن را نیز با نوعی کفش دوزک کنترل می‌کنیم.
روزبهان ادامه داد: یکی از علل اینکه ما سالانه مقدار زیادی چای ایرانی را به اروپا و کشورهای دیگر صادر می‌کنیم، این است که باقی مانده سم در این محصول کم است یعنی اصلا وجود ندارد. ما فقط به چای تا حدودی کود می‌زنیم که آن هم بخاطر اینکه قیمت کود مقداری گران است اکثر چای‌کاران کمتر از حد مجاز از آن استفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه ممکن است رنگ چای ایرانی مقداری کمرنگ‌تر باشد، افزود: این مساله را می‌توان با ترکیب چای‌های شکسته و قلم یا با پررنگ‌تر ریختن حل کرد. مهم این است که می‌دانید چایی که مصرف می‌کنید پرخاصیت است و ضرری برای سلامتی ندارد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه امسال دولت سیاست‌های حمایتی مناسبی را برای چای‌کاران اعمال کرده است، اظهار داشت: علت این امر آن بوده که دولت قصد داشته سطح زیر کشت چای را افزایش دهد و کشاورزان را امیدوار به تولید کند.
روزبهان با اشاره به افزایش حدود ۵۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز در سال قبل، افزود: در سال گذشه برگ سبز درجه یک به قیمت ۱۸۰۰ تومان و نوع درجه دو آن ۱۰۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شد.
وی اضافه کرد: همچنین امسال برای نخستین بار، دولت مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای این صنعت در نظر گرفت که ۱۰۰ میلیارد تومان از آن برای خرید تضمینی برگ سبز چای بود اما چون تولید محصول از میزان پیش بینی شده کمتر شد ۶۰ میلیارد تومان از این مبلغ صرف خرید تضمینی شد.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح زراعی در نظر گرفته شده است، گفت: ما در حال تاسیس صندوق توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت چای هستیم که ۴۹ درصد سهام این صندوق متعلق به دولت و ۵۱ درصد آن متعلق به چای‌کاران، کارخانه‌داران و تجار است، که دولت علاوه بر پرداخت سهم ۴۹ درصدی خود سهم چایکاران را نیز می‌دهد تا این صندوق تشکیل شود.
وی افزود: همچنین برای اولین بار بود که مطالبات چای‌کاران به موقع پرداخت شد و حتی دولت بخشی از بدهی را که مربوط به سهم کارخانجات بود نیز موقتا به چایکاران پرداخت که بعدا از کارخانه‌داران آن را اخذ کند، ضمن اینکه امسال دولت برنامه‌هایی برای تبلیغات، بازاریابی، فرهنگ و برند سازی دارد.
روزبهان با بیان اینکه امسال ۱۴ هزار و ۶۰۰ تن چای خشک در کشور تولید شده است، ادامه داد: پیش بینی ما برای میزان تولید در سال‌جاری حدود ۲۵ هزار تن بود اما خشک سالی سبب شد که محصول کمتر باشد ضمن اینکه طی ۵۰ سال اخیر خشک سالی که در گیلان اتفاق افتاده بی‌سابقه بوده است.
وی در مورد میزان نیاز کشور به چای با بیان اینکه آمارها در این زمینه متفاوت است، گفت: میزان چای مورد نیاز در کشور تقریبا حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ تن است، امسال ما حدود ۱۵ هزار تن تولید داشتیم، بخشی از نیاز از راه واردات رسمی تامین شده، بخشی در انبارها از سال‌های قبل وجود داشته و ممکن است بخشی هم به صوت غیرمجاز وارد کشور شده باشد اما در سال‌جاری بصورت رسمی کمتر از ۴۰ هزار تن چای با تعرفه ۲۲ درصد وارد کشور شده است.
روزبهان در پایان میزان سطح زیرکشت چای در کشور را حدود ۲۵ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان حدود ۵ هزار هکتار آن فعال نیست.

life24
19-04-15, 07:48
رئیس سازمان چای کشور گفت: توصیه عمومی ما به مردم این است از چای‌های ایرانی استفاده کنند.


به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان، محمد ولی روزبهان گفت:اشتباهی که باعث می شود بسیاری از مصرف کنندگان از مصرف چای ایرانی منصرف می‌شوند، آن است که انتظار غیر واقعی از چای دارند. بسیاری از چای‌هایی که مردم به عنوان محصول خارجی و اسانس دار استفاده می‌کنند کالاهای غیراستاندارد هستند.وی اضافه کرد: متاسفانه از اسانس‌های غیراستاندارد که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، برای اسانس‌دار کردن چای استفاده می‌کنند در حالی‌که چای طبیعی نیاز به هیچ اسانسی ندارد و چایی‌ با کیفیت ما به ‌خوبی این مساله را نشان می‌دهند.رئیس سازمان چای ادامه داد: توصیه عمومی ما به مردم این است از چای‌های خوب ایرانی که تعدادشان نیز کم نیست، استفاده کنند.روزبهان با بیان اینکه مردم باید از چای انتظار واقعی داشته باشند، اضافه کرد: چای یک موجود زنده است و این موجود زنده اگر در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های مجاز و استاندارد استفاده نشود، می‌تواند آثار مخربی بر جای بگذارد، ضمن اینکه پررنگ شدن و معطر بودن چای در حد غیر متعارف مساله‌ای طبیعی نیست.رئیس سازمان چای کشور اضافه کرد: متاسفانه به وفور اسانس‌های غیرمجاز وجود دارد که رنگ و عطر چای را افزایش می‌دهند و مصرف کننده تصور می‌کند از محصول با کیفیتی استفاده می کند. این در حالی است که هرگز به چای با کیفیت رنگ و عطر اضافه نمی‌کنند، چراکه این کالا خود دارای عطر و رنگ مطلوب است.روزبهان با بیان اینکه رنگ چای ایرانی بعد از دم کردن سیاه نمی‌شود، گفت: در حالت عادی، وقتی چای ایرانی را دم می‌کنید، رنگ آن، علاوه بر کدر و مات شدن، شفافیت خود را از دست می‌دهد اما سیاه نمی‌شود ولی چایی که در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده شود، سیاه می‌شود، ضمن اینکه رنگ محصول با کیفیت در خودش است و ته نشین نمی‌شود و مزه آن نیز تا حدودی تلخ است.وی افزود: تلخی چای ایرانی چندان زیاد نیست و مصرف کنندگان باید چای ایرانی را قدری بیشتر بگذارند تا دم بکشد.وی با بیان اینکه ممکن است رنگ چای ایرانی مقداری کمرنگ‌تر باشد، افزود: این مساله را می‌توان با ترکیب چای‌های شکسته و قلم یا با پررنگ‌تر ریختن حل کرد.روز بهان با ابراز امیدواری گفت:امسال دولت برنامه‌هایی برای تبلیغات، بازاریابی، فرهنگ و برندسازی دارد.

tanshat
19-04-15, 13:17
چاي خارجي را با همه عوارضي كه داره وارد مي كنند به چند دليل:
1- چاي ايراني عطر نداره ( خداوكيلي عطريش كنن ببينن مردم ميخرن يا نه)
2- واردات چاي سود داره براشون ( اونهايي كه دستشون تو كاره دارن سودهاي كلاني ميبرن و همونا نميزارن قانوني براي لغو واردات چاي تصويب بشه ولو هزينه اون خطر افتادن جان مردم و ورشكستگي كشاورزان ايراني باشه)
3-اطلاع رساني نميشه كه مردم عزيز چاي خارجي و اين عطر و رنگش سرطانه چرا متوجه نميشيد!؟

life24
19-04-15, 14:10
سلام
در خانه ما فقط من چای ایرانی میخورم... هر چقدر هم میگم بهشون فایده نداره...
تازه چای ایرانی خیلی ارزان تر از خارجی هم هست تازه
چای ایرانی باید کمی صبر کرد تا دم بکشه.. چای خارجی اگر 5 دقیقه بیشتر دم کشید تبدیل به قیر!!! در صورتی که چای ایرانی(چای سالم) اصلا رنگ مشکی نمیگیره به خودش
به نظرم عطر هم فایده ای نداره..یک مشت افزودنی هست که باعث ضرر به بدن میشه
خدا می دونه چقدر رنگ و عطر و افزودنی های غیر مجاز تو این چای ها هست..
هر چایی که دیدید این قدر سریع رنگ داد و پر عطر هست .. نخورید ...

tanshat
19-04-15, 14:55
مادر من چاي عطري احمد خريده بود.يادمه آنقدر اسانس تو اين چايي ريخته بودن كه انگار داشتي صابون ميخوردي
نهايتا مجبور شد با يه چاي ديگه مخلوطش كنه
بزرگترين بدبختي ما به نظر من اينه كه فكر مي كنيم :
اگه جلوي مهمان چاي خارجي نگذاريم بي احترامي بهش كرديم
اميدوارم اين رسم غلط هم همانطور كه گذاشتن وافور و ترياك كنار گذاشته شد بر داشته بشه

SOHR@B
19-04-15, 17:10
دوست عزیز شما چای شمال کشور (لاهیجان .رودسر . سیاهکل و....) که میگیری وقتی دم میکنی اول اینکه نیم ساعت طول میکشه تا دم بکشه و وقتی هم که میخوری واقعا خسته گیت در میره
من خودم هروقت میرم شمال برا خودم و دوستانی که طعم واقعی چای رو چشیدن میخرم میارم
یه مدت چای طبیعی بخوردی دیگه نمیتونی چای رنگی بخوری :)

JiMmY.j
19-04-15, 17:22
آقا من هم از چای ایرانی خوشم میاد، هم از چای سبز. ولی خب متاسفانه طرفای ما کم گیر میاد. برا همینم مجبورم چای خارجی بخورم.
:1. (29):

life24
19-04-15, 17:43
تولید چای ایرانی از 65 درصد به 13 درصد رسید/ مصرف چای خارجی در سازمان چای/ چای ایرانی کاملاً ارگانیک است
به گزارش خبرگزاری فارس (Only the registered members can see the link)
از تنکابن، محمدولی روزبهان ظهر امروز در نخستین جلسه شورای اداری این شهرستان در سال جاری، گفت: با توجه به اقدامات خوبی که دولت تدبیر و امید در راستای حل مشکلات و رفع موانع چای‌کاران و صنعت چای صورت داده، میزان امیدواری و تلاش آنها برای تولید، بهتر و بیشتر شده است.وی افزود: مسئولیت در دولت فارغ از شرح وظایف سازمانی یک توفیق و وظیفه الهی است و همه ما در این راه باید مجاهدت به خرج دهیم تا رضایت مردم برآورده شود.رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه در سال‌های گذشته با وجود تلاش‌های صورت‌ گرفته برای حل مشکلات در این صنعت توفیقی حاصل نشد و سطح زیر کشت چای که در سال 78 حدود 34 هزار هکتار بود امروز به حدود 18 هزار هکتار تنزل یافته است، گفت: میزان تولید چای خشک کشور که در آن زمان 76 هزار تن بود، به حدود 14 هزار و 600 تن رسیده است که با این وصف، میزان تولید چای خشک از تأمین 65 درصدی نیاز داخل به 13 درصد رسید، هرچند طی سال‌های اخیر خشک‌سالی نیز بر این مسائل دامن زده است.معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشت چای و تولید چای خشک برای مردم گیلان و غرب مازندران یک فرصت اشتغال و ویژگی اقتصادی خوبی است و با توجه به کاهش شدید تولید چای خشک از میزان تامین 65 درصد نیاز داخل به 13 درصد، رونق اقتصاد این صنعت را از بین برده است.این مسئول بیان کرد: در سال‌های گذشته با توجه به کاهش تولید، واردات نیز افزایش یافت و برای حل این مشکل باید با مکانیزم‌های دیگری در واردات عمل کنیم که به صنعت چای داخل آسیبی وارد نشود و واردات آن را نیز باید کم کنیم.روزبهان درباره رویکرد مصرف چای داخلی یادآور شد: مهم‌ترین مسئله در این زمینه نگاه و رغبت مصرف‌کننده است که نسبت به مصرف چای تولید داخل تغییر کرده است و در بسیاری از سازمان‌ها، از جمله سازمان خودمان نیز چای داخل مصرف نمی‌شود زیرا مصرف چای خارجی در کشور که صنعتی و فرآوری شده است، به‌علت رنگ زیادتر از چای طبیعی، انتظار مصرف‌کنندگان را از چای داخلی، غیرواقعی کرده و استفاده از آن در سبد خانوار بسیار کم شده است.
وی ادامه داد: سالیانه در اقتصاد کلان کشور 600 میلیون دلار صرف واردات چای می‌شود و اگر هم واردات صورت نگیرد، قاچاق آن افزایش می‌یابد، در حالی که امکان تأمین نیاز بیشتر کشور با تولید چای شمال وجود دارد.رئیس سازمان چای کشور به برنامه‌ریزی‌های جدید دولت و سازمان چای برای حل مشکلات این صنعت که برای مردم استان‌های شمالی مهم است، اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت که شکل علنی به خود گرفته و اثرگذار نیز بوده است، بحث تعیین قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای بود که در سال 93 عملیاتی شد و بلافاصله پس از تولید آخرین برگ سبز چای، همه مطالبات چای‌کاران پرداخت شد، هرچند با این اقدام خوب دولت به‌علت بروز خسارات خشک‌سالی کام چای‌کاران شیرین نشد.معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: اقدام دیگر دولت در حمایت از این صنعت، پرداخت تسهیلات به‌زراعی به چای‌کاران است، با توجه به این که عمر مفید باغات چای حدود 20 سال است و بسیاری از باغات موجود در کشور عمری بیشتر از حد یاد شده دارند و غالبا پیر هستند؛ برای رفع این معضل در سازمان چای کشور از دولت اعتبار 600 میلیارد ریالی جذب کردیم و این پول از 27 اسفند 93 برای انجام هرس کف‌بر و اصلاح ساختار باغات به چای‌کاران واگذار شده است.این مسئول تصریح کرد: به ازای هر هکتار هرس کف‌بر 5 میلیون تومان به چای‌کاران پرداخت شده است.روزبهان با اشاره به تشکیل صندوق حمایت از توسعه چای کشور، اظهار کرد: امسال با برنامه‌ریزی‌ها و حضور یک‌هزار خانوار چای‌کار کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور تشکیل شد و هم‌اکنون در حساب آن 400 میلیارد ریال موجودی داریم که فرصت خوبی برای حمایت از این صنعت تولیدی است.وی افزود: در راستای حمایت بیشتر از صنعت چای، اسفندماه 93 و با افزایش 21 درصدی نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای قبل از برداشت اعلام شده است که مجموعه این اقدامات دولت و سازمان چای موجب افزایش امیدواری و تلاش بیشتر چای‌کاران شد، به نحوی که برخی از باغات چای رهاشده از گذشته نیز توسط مالکان آن دوباره احیا و به کشت مشغول شده‌اند و این امر در پیشگیری از تغییر تدریجی کاربری مزارع کشت چای که تهدیدی جدی برای این عرصه محسوب می‌شود، اثرگذار است.رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه چای ایرانی تنها چای تولیدی در دنیا است که در فرآیند کشت آن قطره‌ای سم مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و کاملاً ارگانیک است، خاطرنشان کرد: این اصل مهم که ضامن سلامت است، مورد توجه بسیاری از کشورهای واردکننده چای است که برخی از آنها که خود واردکنندگان بزرگ دنیا نیز هستند، در همسایگی ما قرار دارند.معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در صورتی که به این فرصت توجه شود، در مقام صادرات نیز می‌توان به چای تولیدی داخل و ارزآوری آن امیدوار بود.

life24
06-05-15, 17:08
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران (Only the registered members can see the link)، چای این نوشیدنی مطبوع که ما ایرانی‌ها عادت داریم صبحمان را با گرمای آن آغاز کنیم و پذیرایی ساده‌ای که قندپهلو در مقام احترام در برابر میهمانان و عزیزانمان قد علم می‌کند، در این روزها و سال‌های اخیر جایگاهش کجاست؟!


نوشیدنی که کمتر از ۱۱۰ سال از عمرش در ایران می‌گذرد و پای ثابت تمام مجالس و گپ و گفت‌های ماست.


اما نکته حائز اهمیت این است که چای در هر جا که رشد کند، چای است اما اگر خاک حاصلخیزی مثل زمین‌های حاصلخیز ایران در اختیارش باشد عطر و طعمی متفاوت به خود می‌گیرد و طعم گس آن هوش از سر می‌برد.


این‌ها را گفتیم تا قدر عافیت بدانیم و چشم به چای دیگران نداشته باشیم.


اصلا سوال مهم اینجاست که چای خوش طعم و مشهور ایرانی این روز‌ها کجاست؟! پشت ویترین چند مغازه خودنمایی می‌کند؟! در میان این همه رقیب شیک پوش خارجی اصلا جایی برای عرض اندام دارد؟


محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در بخشی از صحبت‌هایش به چای ایرانی اشاره و می‌گوید: ما خودمان بهترین چای را داریم که در فصل بهار چیده می‌شود.


وی ادامه می‌دهد: چای ایرانی ارگانیک بوده و بهترین چای دنیاست.


حال سوال اساسی اینجاست؛ بهترین چای دنیا که به دنبال جایگاه جهانی می‌گردد در کشور خود چه جایگاهی دارد؟


حسنی عضو مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی می‌گوید: اگر کمی به عقب برگردیم، قبل از انحلال سازمان چای، در بازار ۴۰ درصد چای داخلی و ۶۰ درصد چای خارجی بود ولی پس از انحلال این سازمان اوضاع به یکباره عوض شد، به طوری که در حال حاضر تقریبا اکثر مردم چای ۱۰۰ درصد خارجی استفاده می‌کنند.


وی در ادامه اظهار می‌کند: این مسئله باز می‌گردد به سودجویی عده‌ای خاص که در واردات چای میلیاردی سود می‌برند و تبلیغات اغواکننده آن‌ها باعث جذب بیشتر مشتری به این بازار شده است.


حسنی درخصوص حمایت از چای ایرانی بیان می‌کند: باید ارگان‌های دولتی از خرید چای خارجی خودداری کرده و به چای داخلی روی بیاورند که تحقق این امر مستلزم فرهنگ‌سازی است.


وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: فرهنگ‌سازی باعث می‌شود که آرام آرام چای داخلی و ایرانی که شهرت جهانی دارد بتواند جایگاه اصلی خود را به دست آورد.


نمی‌دانم این روند مصرف چای خارجی که تا عمق جامعه نفوذ کرده است با چه شیبی به سمت مصرف داخلی باز خواهد گشت اما امیدواریم سودجویان و عاملان واردات مجاز و غیرمجاز چای به کشور به جای اینکه جیب هموطنان خود را خالی کنند به فکر صادرات چای ناب ایرانی بیافتند و مطمئنا این امر به نفع اقشار مختلف جامعه خواهد بود، خواه چایکار باشد یا مردم عادی و یا خود تاجر؛ که باید بداند سود صادرات بیشتر از واردات است.

AMD>INTEL
06-05-15, 17:27
دوستان علاقمند به چای با کیفیت ایرانی حتما این چای رو تست کنید . چای خورتای بهترینه

life24
16-05-15, 23:38
رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارجی نخورده و آن‌ها را بیشتر عطر و رنگ می‌داند تا چای، نشانه‌های زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان می‌کند و می‌گوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیک‌ترین چای دنیاست.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدولی روزبهان اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانه‌های زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و... برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند.
وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این‌که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می‌کنند که این دو عامل به راحتی می‌تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.
رییس سازمان چای می‌گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملاً غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی‌شود.
به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.
به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.
چای مرغوب سیاه و ته‌نشین نمی‌شود
رییس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسه‌ای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ می‌دهد خودداری کنند.
به گفته روزبهان یکی‌دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود.
وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه‌ای عنوان می‌کند و می‌گوید رنگ چای را به راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ‌گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی‌کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این‌گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برند‌های مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.
وی نشانه های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و با کیفیت از بازار را سخت و تخصصی می‌داند و به مردم توصیه می‌کند ترجیحا چای بسته‌بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی‌توان کیلویی 5000 تومان یا کمتر پیدا کرد.
به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله‌ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه‌های خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافت‌های ریز و نوک‌ تیز طلایی که همان برگ‌های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می‌شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.
چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان
به گفته رییس سازمان چای، چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچ‌گونه سمی تولید می‌شود که البته این ویژگی‌ به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای‌خیز کشور است، چرا که در دیگر کشور‌ها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضاً تا منفی 10 درجه هم کاهش پیدا می‌کند و چای نیز در ارتفاعات کشت می‌شود‌ عمده آفات از بین می‌رود و برای معدود آفات باقی‌مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال نوعی آفت چای کفش‌دوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکت‌های تولید‌کننده ایرانی چای بتوانند برند "ارگانیک" را از کشور‌های اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشور‌ها صادر کنند.
روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته‌بندی، شست‌وشو داده نمی‌شود و این نشان می‌دهد چای ایرانی دارای هیچ‌گونه باقی‌مانده‌های مضر و غیرطبیعی نیست.

life24
15-06-15, 20:14
ایرانی ها سالی هزار و ۸۰ میلیارد تومان بابت مصرف چای شان هزینه می کنند.

به گزارش ایسنا،ایرانی ها روزی ۱.۵ کیلو گرم چای مصرف می کنند که با توجه به جمعیت ۷۷ میلیونی باید گفت مصرف سالانه چای ایرانی ها ۱۱۶ هزار تن است. به گفته محمد ولی روزبهان، رئیس سازمان چای ایران هم برآوردها نشان داده که هر ایرانی به طور میانگین روزانه ۴۰ تومان چای می‌نوشد. یعنی ایرانی ها سالی هزار و ۸۰ میلیارد تومان تنها بابت مصرف چای شان هزینه می کنند که البته با توجه به میزان تولید و واردات این محصول باید گفت حدود ۹۳۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه صرف چای خارجی می‌شود.

براساس صحبت های روزبهان نیاز کشور به چای خشک ۱۱۰ هزار تن است که از میزان چای مصرفی ایرانیان فقط ۱۳ درصد آن تولید داخل کشور است. که این میزان برابر با ۱۴۰ میلیارد تومان می شود.

البته باید این را هم افزود که بنابر گفته های رییس سازمان چای، از کل چای وارداتی در به ایران، نیمی از آن قاچاق می‌شود. یعنی ایرانیان ۴۹۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از کل مصرف چای را صرف قاچاق آن می‌کنند.

از طرفی هم، تبدیل شدن باغات شمال به ویلا و خیابان باعث شده میزان تولید آن همین طور کاهش پیدا کند و در ادامه آن هم واردات آن بیشتر شود. به طوری که حتی روزبهان معتقد است «ایرانی‌ها رنگ و اسانس می‌خورند، خارجی‌ها چای ایرانی یک میلیون تومانی!» او می گوید: «چای خارجی که نیمی از آن به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دلار به کشور قاچاق می‌شود عمدتا رنگ و اسانس است که مردم ایران آن را با رغبت می‌خرند اما چای ایرانی جزو با کیفیت‌ترین چای‌ موجود در جهان است که با قیمت‌های بالایی به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.»با این حال، رییس سازمان چای نوید روزهای خوبی برای برداشت و تولید چای در سال جاری می دهد.

براساس اطلاعات منتشر شده از طرف رییس سازمان چای، ارزش سالانه تولید، واردات و مصرف چای در کشور حدود ۶۰۰ میلیون دلار ارزیابی شده است.

همچنین قیمت پایین چای در این چند سال باعث شده که حتی آن میزان کشاورزهایی هم که بر باغات چای باقی مانده اند ضرر کنند. به طوری که تا چند سال پیش، هر کیلوگرم چای ارزشی معادل یک کیلو گرم برنج داشت و چایکاران با پنج کیلوگرم چای می‌توانستند دستمزد کارگران خود را در فصل برداشت بدهند اما در حال حاضر هر کیلوگرم برنج حدود ۷۵۰۰ تومان قیمت دارد در حالی که ارزش یک کیلوگرم برگ سبز چای ۱۳۰۰ تومان است و از سوی دیگر یک کارگر ۵۰ هزار تومان در روز دستمزد می گیرد اما پنج کیلوگرم برگ سبز چای حدود ۷۰۰۰ تومان می شود؛ بنابراین چایکار باید حدود ۳۵ کیلوگرم برگ سبز را به جای حقوق یک روز یک کارگر بدهد.

هم اکنون ۲۰ هزار هکتار از باغات چای فعال هستند و بیشترین میزان تولید و برداشت این محصول به رودسر، لاهیجان و لنگرود اختصاص دارد. همچنین بیشترین باغ چای کشور در رودسر است. حدود ۵۰ هزار خانوار چایکار در کشور فعالیت می کنند و حدود ۱۵۶ کارخانه فعال فرآوری چای در کشور وجود دارد که تا کنون حدود ۸۰ کارخانه برای خرید تضمینی چای قرارداد امضاء کرده اند.

روزبهان درباره میزان تولید چای در کشور ادامه می دهد: «در سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ بیشترین میزان تولید چای را در کشور تجربه کردیم، چراکه حدود ۳۲۰ هزار تن تولید برگ سبز چای داشتیم و ۷۶ هزار تن چای خشک در کشور تولید می‌شد اما اکنون به تولید ۶۵ هزار تن برگ سبز و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن چای خشک رسیدیم که البته اگر این آمارها دقیق باشد!»

life24
21-06-15, 14:45
به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، سولماز چوبکی با اشاره به اینکه بیشترین تولید چای در استان های گیلان و مازندران است، افزود: نوشیدنی چای به دلیل اینکه جزو اقلام سبد خانوار محسوب می شود به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.

وی اظهار داشت: سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود یک و نیم کیلوگرم بوده و چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها است بنابراین الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال کرده ایم که اولویت با چای های وارداتی به کشور است .

وی ادامه داد: همه چای های وارداتی کشور از لحاظ تمامی ویژگی ها مورد آزمون قرار می گیرند.

کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: بنا به اطلاعات مرکز تحقیقات چای ، از آفت کش ها برای چای های تولید داخل کمتر استفاده می شود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چای های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چای های تولید داخل نیز قرار داده ایم.

چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده های چای، از جمله انواع چای های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه ای، بدون کافئین و دمنوش های گیاهی و میوه ای و غیره، است.

وی خاطر نشان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونه ای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب کند.

کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: چای های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری روی برچسب محصول هستند، مورد تایید این سازمان هستند .

چوبکی تصریح کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای های تقلبی مشکل است زیرا اکثرا چای های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود.

وی افزود: بنابراین پیشنهاد ما این است که خریداران چای از لحاظ ظاهری صرفا استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی مانند مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را نیز مد نظر قرار دهند .

چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان می توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه ، گفت : مصرف کنندگان می توانند چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی آن رنگ می تواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.

وی خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند؛ همچنین می توانند آمار چای های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس بگیرند.