PDA

مشاهده نسخه کامل : وجود "پالم" در روغن نباتی هم تایید شد



life24
06-08-14, 10:25
وجود "پالم" در روغن نباتی هم تایید شدخبرگزاری آنا: وزیر بهداشت درحالی وجود روغن پالم در شیر را تائید کرد که برخی فعالان این صنعت از وجود شایعه پالم‌دار بودن شیرهای پرچرب طی سال‌های اخیر خبر داده و سکوت وزارت بهداشت تاکنون را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، حسن قاضی‌زاده هاشمی عمده چربی موجود در شیرهای پرچرب موجود در بازار را به علت وجود روغن پالم دانسته و گفته بود: مردم باید بدانند که برای چه شیری هزینه پرداخت می‌کنند.
در این میان دبیر انجمن لبنی کشور با بیان اینکه وزارت‌بهداشت نباید برای تخلف چند کارخانه لبنی، اذهان عمومی را دچار تشویش می‌کرد،‌ گفت: وظیفه کنترل و نظارت کیفی مواد غذایی و لبنیات بر عهده وزرات‌بهداشت است و اگر تخلف واحدهای تولیدی برای وزیر محرز شده، باید به جای ایجاد ذهنیت منفی در مردم، برابر قانون با آن واحدها برخورد کند.
رضاباکری با رد هرگونه تخلف از سوی کارخانه‌های لبنی برای استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب، افزود: من اعتقاد دارم که چنین تخلفی صورت نگرفته، اما اگر این موضوع برای وزارت‌بهداشت به اثبات رسیده است، باید به جای تشویش اذهان عمومی،‌ اقدام به توقیف این کالاها در بازار مصرف و حتی توقیف خط های تولید کارخانه‌های متخلف کند.
تخلف یک کارخانه نباید به صنعت لبنیات کشور تعمیم داده شود
مشاور انجمن صنایع لبنی ایران در گفت‌وگو با آنا در این باره گفت:‌ اگر واحدی در تولید شیر خود با افزودن روغن پالم تخلفی کرده است، نباید وزیر بهداشت این مساله را به کل صنایع لبنی کشور تعمیم داده و درخواست کنار گذاشتن شیرهای پرچرب را مطرح کند.
حسین چمنی تصریح کرد: تاکنون فقط اظهارات وزیر بهداشت را در این باره شنیده‌ایم و مصداقی در باره تخلف واحدهای تولید ندیده‌ایم، اما اگر چنین تخلفی هم صورت گرفته، نباید گفته شود که تمام شیرهای پرچرب موجود در بازار روغن پالم دارد.
وی با تاکید بر اینکه واحدهای لبنی متخلف باید معرفی شوند، اظهار کرد: بهتر بود وزیر بهداشت در اظهارات خود بیشتر دقت عمل داشته و از مردم درخواست می‌کرد که به جای تمام شیرهای پرچرب،‌ شیرهای پرچرب دارای روغن پالم را مصرف نکنند.
مشاور انجمن صنایع لبنی ایران با بیان اینکه اظهارات اخیر وزیر بهداشت و این گونه درشت نمایی‌ها در مردم ایجاد نگرانی کرده‌است، ادامه داد: شیر، غذای بدون جایگزین در سبد مصرفی خانوار است و اگر محصول پرچربی در کشور تولید می‌شود، لزوما نباید آن را تقلبی قلمداد کرد.
چمنی اذعان کرد: البته تصور نمی‌کنم که منظور وزیر بهداشت عدم استفاده از تمام شیرهای پرچرب موجود در بازار باشد، اما بهتر است هر چه سریع‌تر شرکت‌های متخلف معرفی و مردم نیز این‌گونه محصولات را نیز مصرف نکنند.
به گفته وی، اداره نظارت وزارت بهداشت تا تعطیلی خطوط تولید واحدهای متخلف حدود اختیار قانونی دارد و نباید چنین تخلفاتی به حساب 1700 واحد لبنی فعال در کشور گذاشته شود.
چمنی با بیان اینکه چنین اظهارنظرهایی تمامی شرکت‌های معتبر و نامعتبر را با هم زیر سوال برده است، تاکید کرد: سه سال پیش نیز درحالی موضوع وجود وایتکس در شیر عنوان و زیان‌ده شدن واحدهای لبنی را به همراه داشت که حتی یک مورد مشکوک هم به مراجع قضایی ارجاع داده نشد.
مشاور انجمن صنایع لبنی ایران با رد شایعات در خصوص علل اضافه شدن روغن پالم به شیرهای پرچرب، افزود: گفته می‌شود که واحدهای لبنی به علت صرف هزینه کم‌تر، خامه شیر را برای مصارف صنایع دیگر گرفته و به جای آن روغن ارزان‌قیمت پالم را اضافه می‌کنند، اما به نظر می‌رسد در بیان چنین اظهارنظرهایی اشتباه‌های محاسباتی وجود دارد.
وی با بیان اینکه 4 نوع شیر بدون‌چربی، کم‌چربی، نیم‌چرب و پرچرب در کشور تولید می‌شود، ادامه داد: بخشی از چربی مورد نیاز برای پرچرب کردن شیر از شیرهای بدون‌چربی و کم‌چربی تولیدی به دست می‌آید و بخش دیگر آن از طریق شیرخشک تامین می‌شود.
چمنی تنها محصول لبنی وارداتی به کشور را کره عنوان کرد و افزود: به دلیل عدم تامین کره مورد نیاز کشور، سالانه 50 تا 60 هزار تن از این محصول وارد می‌شود، اما به جز کره تمام محصولات لبنی مصرفی، تولید داخلی است و بر اساس استاندارهای تعریف شده سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و ‌وزارت بهداشت تولید می‌شوند.
به گفته او، افزودن هر نوع روغن گیاهی از جمله پالم در فرآورده‌ها ممنوع است، هرچند که وزارت جهاد کشاورزی و موسسه استاندارد مجوز تولید چند نوع پنیر با روغن‌های گیاهی را داده اند.
مسئولان عزیز! روغن‌نباتی هم پالم دارد
مشاور انجمن صنایع لبنی ایران با بیان اینکه حداکثر حجم مصرفی چربی در شیر 3 تا 4 درصد است، اظهار کرد: اگر مسوولان نگران وجود روغن پالم در شیرهای پرچرب و به خطر افتادن سلامتی مردم هستند، باید کیفیت روغن‌های نباتی را نیز مورد بازبینی قرار دهند.
چمنی افزود:‌ روغن‌های نباتی موجود در بازار بیش از 50 درصد پالم دارند و اگر این روغن گیاهی به علت داشتن اسیدچرب بالا برای سلامت مضر است، باید مسوولان به این موضوع هم توجه داشته باشند.
ما مسوول نیستیم
در همین زمینه یک مقام مسوول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه بحث وجود روغن پالم در شیر پرچرب به کیفیت کالا باز می‌گردد، گفت: در تقسیم کار ملی، کیفیت کالاها مربوط به سازمان استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی وزارت بهداشت است و نظارت در زمینه کیفیت را این سازمان‌ها انجام می‌دهند.
کاوه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا تصریح کرد: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان فقط ناظر کمیت و قیمت کالاها است و اگر واحدهای تولیدی کم‌فروشی و یا گران‌فروشی کنند، زیر نظارت سازمان با متخلفان برخورد می‌شود.‌
دامدار مقصر نیست
اما در این میان رییس هیات مدیره اتحادیه دامداران با رد هرگونه شایعه در خصوص افزوده شدن روغن پالم در مرحله تولید شیر از سوی دامدار گفت: شیر تولیدی دامدار در بدو ورود به کارخانه‌های فرآوری مورد آزمایشات اولیه قرار می‌گیرد و از لحاظ میزان بار میکروبی، میزان چربی و آب موجود در آن بررسی می‌شود.
سیروس روستا در گفت‌وگو با آنا تصریح کرد: یکی از ملاک‌های قیمت‌گذاری شیری که دامدار به کارخانه‌های لبنی تحویل می‌دهد، همین میزان چربی است که در زمان تحویل آزمایش می‌شود.
وی تاکید کرد: دامدار شیر تولیدی را با رعایت تمام شاخص‌های مورد نظر واحدهای تولیدی به چرخه تبدیل می‌رساند و در این فرآیند تبدیل شیر به فرآورده هایی مانند شیر پرچرب و ماست، روغن‌های گیاهی یا هر افزودنی دیگری اضافه می‌شود.
وزارت جهاد کشاورزی از پرونده روغن پالم شانه خالی کرد!
در حالی که وزیر بهداشت از هماهنگی کاهش میزان روغن پالم تا 30 درصد با وزیر جهاد کشاورزی خبر داده بود، اما مدیر روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با اظهار بی‌اطلاعی از آخرین اظهارات وزیر بهداشت درخصوص وجود روغن پالم در شیرهای پرچرب گفت: مسوولیت نظارتی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص چرخه شیر تا فرآیند تولید آن از سوی دامدار است.
شاهرخ رمضان‌نژاد افزود: افزوده شدن روغن پالم نه در فرآیند تولید شیر، بلکه در فرآیند تبدیل این محصول لبنی صورت گرفته است و این‌امر ارتباطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد.
وی اظهار کرد: اگر وزارت بهداشت مدعی اثبات وجود این روغن گیاهی در شیر و تخلف برخی واحدهای تولیدی بوده، یقینا بر اساس ملاک‌ها و استانداردهای تعریف شده و قانونی است که به همین علت نیز باید با متخلفان برابر قانون برخورد کند.
به عنوان نماینده دامداران به محاکم قضایی شکایت می‌کنم
پس از این اظهار نظرها، رییس انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه وزات بهداشت با وجود شایعه چندین ساله درباره وجود روغن پالم در شیرهای پرچرب همواره سکوت کرده بود، گفت: اگر اتهام افزودن روغن پالم به شیرها متوجه دامدار شود، به عنوان نماینده دامداران در محاکم قضایی شکایت خواهم کرد.
احمد مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا تصریح کرد: اگر وجود روغن پالم در سبد مصرفی خانوار مضر است، چرا وزیر بهداشت پیش‌تر واکنش نشان نداده و پیگیر این مساله نبوده است.
وی با رد نقش داشتن دامداران در افزوده شدن روغن پالم به شیرهای پرچرب، اظهار کرد: افزودن روغن پالم در شیر از سوی دامدار، تهمت و افترایی بزرگ به صنعت دامداری است که اگر این موضوع علنی شود، به عنون نماینده دامداران به محاکم قضایی شکایت می‌کنم.
مقدسی ادامه داد: در سال‌های گذشته تمام تلاش مسوولان دولتی در صنعت لبنیات برای جلوگیری از افزایش قیمت بود، بدون اینکه افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش هزینه‌های تولیدی در نظر گرفته شود.
رییس انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: احتمال می‌رود به علت همین فشارها برای جلوگیری از افزایش قیمت لبنیات، کارخانه‌ها مجبور به جبران زیان خود با فروش خامه شیر و جایگزینی آن با روغن پالم شده باشند، اما این امر از سوی دامداران صورت نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: دستگاه‌های خامه‌گیر و یا چرخ‌شیر که به منظور جداسازی چربی از شیر مود استفاده قرار می‌گیرند، بسیار گران‌قیمت بوده و اصلا دامداران امکان تخصیص چنین بودجه‌ای برای استفاده از این گونه دستگاه‌ها در واحدهای تولیدی خود را ندارند.