PDA

مشاهده نسخه کامل : تغییر فرکانس سی پی یو AMD Athlon™ X2 Dual-Core Processors

star_netsky
01-10-13, 16:06
سلام
سی پی یو من این هست : AMD Processors for Desktops: AMD Phenom™, AMD Athlon™ FX, AMD Athlon™ X2 Dual-Core, AMD Athlon™, and AMD Sempron™ Processor (Only the registered members can see the link)
الان مشکلی که دارم
اینه که فرکانس سی پی یو منو 1000 مگاهرتز میشناسه
در صورتی که فرکانس سی پی یو من 2.6 گیگاهرتز هست.همونطوری که تو لینکی که دادم مشخصه
درسته سی پی یو من قدیمی هست . ولی رم 3 گیگ و گرافیک 1 گیگ عالی که بش انداختم ، سیستم رو برای بازی های نچندان قدیمی اوکی کرده.
ولی الان دیگه هیچ کاری باش نمیشه کرد.فرکانس اومده روی 1 گیگاهرتز.
نمیدونم چرا این طوری شده
مشکلش کجاست ؟
چطوری میتونم مشکل رو برطرف کنم و فرکانس رو به همون 2.6 برسونم ؟
ممنونم.

Over_Cracker
01-10-13, 16:38
درود.

CPU شما هم مدل CPU سیستم من هستش.

CPU من هم در حالت عادی 1 گیگاهرتز هستش به دلیل اینکه Cool 'n'Quiet را در بایوس فعال باقی گذاشتم که در مواقع بیکاری سیستم،ولتاژ پردازنده و رم پایین میاد و به دنبالش فرکانس رم و CPU هم کاهش پیدا میکنه. این قابلیت خوبی هستش برای صرفه جویی در توان مصرفی.در عین حال که CPU من آورکلاک شده هستش و در لود سیستم تا 3.3 بالا میاد.

شما CPUz را اجرا کنید و همزمان یک برنامه همراش اجرا کنید ببینید فرکانس تا 2.6 بالا میاد یا خیر!

star_netsky
01-10-13, 16:57
بسیار عالی
الان یه شات قرار دادم
اگه میشه شما نگاه کنید
چطور میتونم اون حالت رو غیر فعال کنم ؟
و چطور اوورکلاکش کنم ؟

اینم لینک عکس در سایز اصلی : Only the registered members can see the link

ممنون میشم راهنمایی کنید . چون واقعا اذیت میکنه.
بعضی وقتا برای 1 ثانیه نرم افزار فرکانس رو 2.6 نشون میده . ولی دوباره همون 1 گیگ میشه .

Over_Cracker
01-10-13, 17:26
درسته! مالتی پلایر 5x تو تصویر نشون میده که Cool 'n' Quiet در بایوس شما فعاله.

در ضمن باز بودن برنامه تفاوت داره با اینکه برنامه در حال پردازش باشه توسط CPU. برای اینکه بهتر متوجه بشید یک برنامه مثل occt یا Pifast یا Supet PI را اجرا کنید،بعد متوجه میشید که یک ثانیه هم فرکانس CPU زیر 2.6 نمیاد.

نیازی به غیر فعال کردن نیست! اما برای امتحان برید به بایوس،به بخش تنظیمات CPU و اورکلاک...در مادربرد خودم که MSI هستش،این گزینه در بخش Cell Menu قرار داره. به این بخش که رفتید یک گزینه هست به نام AMD Cool 'n' Quiet که Enable هست،اینو Disable کنید.

برای اورکلاک اول باید دید که مدل مادربرد و رم شما چیه... چندتا شات از بخش های مموری -SPD و مادربرد برنامه CPUZ بزارید تا مشخصات را ببینیم.

من که مادربردم MSI K9A2 Platinum 790fx هستش،پروفایل آورکلاکم برای فرکانس 3354 مگاهرتز به شکل زیر هستش:

CPU Ratio:13x
FSB/Memory Ratio:1:1.33
Dram Frequency:670
FSB:258
CPU Voltage:1.5
Memory Voltage:1.8
HT Voltage:1.225
NB Voltage:1.300
SS:Disable
Cooler:Hyper 212

شما با کولر استوک پردازنده و یک مادربرد متوسط به راحتی میتونید روی 3 گیگاهرتز پایدار کنید پردازنده رو.

اگر میخواهید سریعتر پیش بریم،چند تا تصویر از بخش تنظیمات پیشرفته CPU یا اورکلاک بایوستون بگذارید تا راهنماییتون کنم.

star_netsky
01-10-13, 23:44
سلامی مجدد

اون گزینه غیرفعال بود از اول . ولی دوتا گزینه پایینش رو x5 بود که من تغییر دادم به x13 که فرکانسش 2600 هست.جلوش نوشته بود.
ولی بازم فرکانس سی پی یو رو همون برنامه در اکثر مواقع 1گیگاهرتز نشون میده.
بعدش 2 الی 3 ثانیه میاد روی 2600 بعدش دوباره میشه 1000 و کمتر.

این لینک مادر بوردمه : MSI Global – Motherboard - K9N Neo V2 (Only the registered members can see the link)
اینم عکس هایی که لازم داشتین

لینک : Only the registered members can see the link
درضمن باس رم های من 800 هست ولی تو این عکس ها هم مشخصه که بیشترین پهنای باند رو 400 نشون میده.؟؟ :1. (27):
کلا گیج شدم چرا سیستممون اینطورنکیا شده یهو ! آخه به چیزی من دست نزدم اصلا .

Over_Cracker
02-10-13, 05:17
از آخرین نسخه CPUz استفاده کنید و نتیجه را اعلام کنید.

ess_1362
02-10-13, 10:22
به نظرم تنظیمات بایاس مادربرد شما دچار مشکل شده
اول از همه cpu ratio را یا روی auto قرار بدین یا روی x13 بذارید و تست کنید
فرکانس رم شما هم متاسفانه الان روی 400 هست که از درون بایاس dram frequency را بالا ببرید
بعدش یک تست 20 دقیقه ای با prime 95 از پردازنده بگیرید و دمای بیشینه پردازنده را حین تست با hw monitor چک کنید و گزارش بدین
اگر همه چی ok بود اون وقت میشه به فکر اورکلاک پردازنده بود با البته قبلش مدل دقیق پاور و کارت گرافیک را هم قید کنید

پ.ن : متاسفانه چیپ های انویدیا طبق تجربه ای که دارم توانایی بالایی در اورکلاک ندارند برعکس مادربرد دوستمون

star_netsky
02-10-13, 10:24
باز هم نتایج همون هست.
هیچ فرقی نکرده.

دوست عزیزم : ess_1362 (Only the registered members can see the link) دکمه تشکر غیرفعال بود.همینجا تشکر میکنم

star_netsky
02-10-13, 12:00
خب . مادربوردم رو از طریق برنامه لایو آبدیت که خود شرکت MSI برای آبدیت مادر بورد و دیگر قطعات گذاشته بود ، آبدیت کردم .
فرکانس سی پی یو اوکی شد.کمتر از 2.59 نمیاد دیگه به هیچ وجه.
ابدیت شد به آخرین ورژن.
ولی هنوز مشکل رم ها باقی هست.
تو قسمت بایاس یه قسمت بود که برای fsb/memory ratio
بود.اونو گذاشتم روی 1:32 فکر کنم که باس رو 800 نشون داد تو همون قسمت . ولی سیستم بالا نیمد و من مجبور شدم باطری رو در بیارم..
حالا مشکل فقط رمه
ممنون میشم راهنمایی کنید.
اینم تصویری از تنظیمات بایوس من : Only the registered members can see the link

منتظر حضور دوستان هستیم .

Over_Cracker
02-10-13, 12:31
مادربرد شما فرکانس 800 رو ساپورت میکنه اما تایمینگ رم هاتون یکسان نیست و به نظرم رم 1 گیگتون مشکل ساز هستش!

رم 2 را تکی نصب کنید و با فرکانس 800 بالا بیایید.

نتیجه را اعلام کنید.

star_netsky
02-10-13, 12:47
درست شد.
البته تو بایوس فرکاننس رو 800 نشون میده.
ولی با نرم افزار cpu--z همون 400 نشون میده.
ولی وقتی رم 1 رو هم به تنههایی میزارم فرکانس رو تو بایوس 800 نشون میده

Over_Cracker
02-10-13, 13:14
فرکانسی که CPUZ نشون میده،فرکانس واقعی چیپ رم هستش که باید همیشه ضرب در 2 کنید(DDR=Double DATA RATE) که برابر با فرکانس موثر 800 میشه. همه ی رم های DDR این شکلی هستند و جای نگرانی نیست!

تایمینگ رم 2 گیگ شما در فرکانس 800 برابر 5-5-5-18-23 هستش و رم 1 گیگ شما در فرکانس 800 برابر 5-6-6-18-24

بنابرین این دو رم در فرکانس 800 که ماکزیمم ساپورت مادربردتون هست باهم سازگاری ندارن و سیستم بالا نمیاد.

اگر قابلیت تنظیم تایمینگ در بایوس مادربردتون وجود داره؛ ابتدا رم 2 گیگ را نصب و تایمنیگ 5-6-6-18-24-2t را با فرکانس 800 ست کنید و سپس رم 1 را نصب کنید تا جمعا 3 گیگ رم با فرکانس 800 بالا بیاد.البته اگر آپشن تایمینگ برای تک تک کانال ها باشه،کار راحت تر انجام میشه.

در غیر اینصورت بایستی یک رم 1 گیگ 800 بگیرید که تایمینگش 5-5-5 باشه،اکثر رم های 1 گیگ باس 800 معمولی این تایمینگ را دارند. رم 1 شما احتمالا جزء نسل اول رم های DDR2 هستش.

راه دیگه ای که پیش رو دارید اینه که بیخیال فرکانس 800 بشید و 3 گیگ رم را با فرکانس پایینتری در کنار هم داشته باشید!

آخرین و بهترین راه اینه که رم 1 گیگتون را بفروشید و یک رم 2 گیگ 800 بگیرید و دوال چنل کانفیگ کنید.

star_netsky
02-10-13, 13:27
واقعا ممنون و سپاس گزار بابت راهنماییتون
فعلا بیخیال رم 1 شدم
حالا بریم برای اورکلاک
مدل پاور من : Green GP480A-EU Power (Only the registered members can see the link)
مدل گرافیک من : MSI Global – Graphics Card - R6670-MD1GD5 (Only the registered members can see the link) از نوع دوال فنپ

ممنون میشم راهنمایی کنید.

star_netsky
02-10-13, 22:05
کسی نیست جواب بده ؟
ممنون میشم !

Over_Cracker
03-10-13, 07:21
کاری نداره که دیگه.

ولتاژ CPU را روی 1.45 ست کنید(بعد پله پله پایین میارید تا منطبق بشه با فرکانس پایدار)

CPU Ration هم روی 13x ست باشه.

CPU FSB را در گام های 4 تایی بالا ببرید و هر دفعه با نرم افزار ORTHOS تست بگیرید پایدار باشه

فرکانس رم را هم زیر 800 (فعلا) نگه دارید تا باعث ناپایداری نشه.

زمانی که با بالا بردن فرکانس CPU در گام های 4 تایی به ناپایداری رسیدید، به جای 4 گام از 2 گام استفاده کنید،اگر پایدار بود،برید روی 3 گام و اگر خیر،روی 1 گام و اگر باز هم ناپایدار بود،0 گام. و آخرین حد فرکانس پایدار CPU در 4 گام قبلی اتفاق افتاده

نتیجه را در CPUz بررسی کنید.

Spread Spectrum هم در آورکلاک بیش از 30 درصد بایستی غیر فعال باشه اما در مورد شما احتیاج نیست غیر فعال بشه.

در حین تست پایداری،یک نرم افزار مانیتورینگ دما مثل HWmonitor را هم کنارش اجرا کنید و دمای هسته ها را بررسی کنید از 80 تجاوز نکنه. البته اگر فنتون اصلی باشه،بیش از 70 درجه نمیرسه در بدترین حالت!

در هر صورت اگر دما بالا رفت بیش از حد،تست را متوقف کنید و دو دهم ولتاژ را کم کنید و تست را مجدد انجام بدید،این کار را اینقدر انجام بدید که به دمای متعادل برسید(زیر 80 درجه در حداقل 15 دقیقه تست ORTHOS)

ess_1362
03-10-13, 08:11
برای اورکلاک که دوست عزیز راهنمایی لازم را انجام دادن ولی بهتر هست که قبلش یک تست استرس از پردازنده بگیرید که مشکل ترمودینامیکی نداشته باشی
اما در مورد تنظیمات تایمینگ :
قبلا دوستی چنین مشکلی داشت که راه حل من برای مشکلشون بدین ترتیب بود و جواب هم داد :
از قسمت dram configuration وارد سر فصل تنظیمات تایمینگ رم بشید
باید تایمینگ را بری هر دو ماژول روی تایمینگ ماژولی قرار بدی که بیشترین تایمینگ را داره که بصورت زیر میشه :
cas : 5
ras : 6
ras precharge : 6
tras : 18
trc : 24

ولتاژ را هم روی 1.82 ست کنید و بعد تست کنید
قاعدتا نباید مشکلی بوجود بیاد