PDA

مشاهده نسخه کامل : آیا از تمامی ظرفیت رم استفاده میکنم؟

life24
24-01-13, 22:19
سلام
16 گیگ باس 1600 انداختم روی سی پی یو نسل سوم.
میخواستم ببینم الان من دارم از باس 1600 و 16 گیگ استفاده میکنم؟
Only the registered members can see the link
اگر لطف و محبت کنید در مورد این چند تا گزینه توضیح دهید و باید اصولا روی چند باشه؟منظورم اورکلاک نیست و بحث حد نرمال است.
برای 4 گیگ رم چطور؟ برای 8 گیگ چی؟ نحوه محاسبه چطوره؟
Dram frequency
FSB:DRAm
همچنین در عکس دوم
قسمت فرکانس که رو به افزایش هست
609
685
761
838
خیلی ممنون

Over_Cracker
25-01-13, 04:28
سلام
16 گیگ باس 1600 انداختم روی سی پی یو نسل سوم.
اگر لطف و محبت کنید در مورد این چند تا گزینه توضیح دهید و باید اصولا روی چند باشه؟منظورم اورکلاک نیست و بحث حد نرمال است.
برای 4 گیگ رم چطور؟ برای 8 گیگ چی؟ نحوه محاسبه چطوره؟
Dram frequency
FSB:DRAm
همچنین در عکس دوم
609
685
761
838
خیلی ممنون

درود.

16گیگ باس 1600 انداختم روی سی پی یو نسل سوم.

بله،درسته.

توضیح Dram frequency : نشان دهنده فرکانس نامی حافظه هستش.به این مولفه،I/O Bus Clock هم گفته میشه و در واقع اگر با یک دستگاه اندازه گیری،فرکانس رم سنجش بشه،این فرکانس برابر هستش با مقدار Dram Frequency که در CPUz نمایش داده میشه. اما همانطور که قبلادر این تاپیک (Only the registered members can see the link) توضیح دادم ،رم های DDR به دلیل استفاده از هر دو لبه ی بالایی و پاینی هر کلاک،فرکانس کاری و یا موثرشون دو برابر میشه که این مقدار در بین کاربران به "باس رم" معروف هستش. همانطور که خودتون هم اشاره کردید که از رم باس 1600 استفاده کردید.(اما CPUz ،کلاک واقعی رم را نشون میده که نصف کلاک موثر و یا باس رم هستش)

توضیح FSB:DRAm : در پلتفرم های قبل از Sandy Bridge ،قابلیت تغییر FSB وجود داشت و ما میتونستیم با افزایش و کاهش FSB،کلاک CPU و رم را افزایش یا کاهش بدیم. CPU برای خودش یک ضریب داشت که با ضرب در FSB،کلاک کاریش مشخص میشد. البته که رم هم برای خودش ضریب داشت و بهتره بگیم تقسیم گر داشت ( Memory Divider) که نسبت به FSB مشخص میشد و همیشه ضریب رم،یک نسبت بود. مثلا فرض کنید یک سیستم LGA775 دارید با پردازنده ی E5500 و طبیعتا FSB 200 مگاهرتز و یک رم باس 800. در حالت عادی ضریب پردازنده 14 هستش که با ضرب در FSB 200 برابر با کلاک پیشفرض 2.8GHz پردازنده میشه.

واضح هستش که با رم باس 800 که داریم،بایستی Dram Frequency ما برابر با 400 باشه! ما چطور باید به این فرکانس دست پیدا کنیم؟ درسته،به واسطه ی تقسیم گر یا ضریب رم. یعنی در چیپست شمالی تعریف بشه که فرکانس نامی رم، دو برابر FSB باشه یعنی FSB:Dram=1:2 باشه و امکانات لازم در بایوس سیستم هم تعریف بشه که کاربر بتونه این مقدار را در جهت کانفیگ سیستم و یا اورکلاکینگ به کار ببنده.(در مادربرد های Low End تا High End ،این امکان میتونه به کلی حذف شده باشه و یا در بالاترین حد خودش پشتیبانی بشه)

لینک ولید از پردازنده ی E5500 با فرکانس پیشفرض 2.8 گیگاهرتز و رم با باس 800 تقسیم گر 1:2 (Only the registered members can see the link)

در مثال بعدی که خودم ثبت کردم از همین پردازنده E5500، مقدار FSB را تا 329 افزایش دادم که فرکانس کاری پردازنده به 4600 رسید و از رم با باس 800 هم استفاده کرده بودم. اگر قرار بود از تقسیم گر 1:2 استفاده کنم،Dram Frequency برابر با 329*2=658MHz و کلاک کاری 658*2=1316 مگاهرتز می رسید که نه خود رم این فرکانس را تحمل میکرد و نه مادربرد پشتیبانی میکرد و در نتیجه اورکلاک CPU دچار ناپایداری میشد و اصلا سیستم بالا نمیومد،پس من اومدم تقسیم گر رم را به 2:3 تغییر دادم که Dram Frequency ام بیش از حد بالا نره و نزدیک به کلاک پیشفرض رم باشه که دچار ناپایداری نشه. در نتیجه فرکانس نامی رم شد 3/2*329=493 مگاهرتز برابر با 493*2 برابر با 986 مگاهرتز کاری! لینک ولید (Only the registered members can see the link)؛اینجا نتیجه میگیریم که همیشه از تقسیم FSB در تقسیم گر رم (Memory Divider) ،کلاک نامی رم (Dram Frequency) به دست میاد و یا به زبان دیگه میشه گفت که از ضرب FSB در معکوس (Memory Divider) ،کلاک نامی رم بدست میاد.

تا اینجا بایستی به طور کامل با مفهوم FSB:Dram آشنا شده باشید.

و اما با شروع پلتفرم Sandy Bridge، مقدار FSB و یا BCLK بر روی 100 مگاهرتز قفل شد و عملا برای حافظه و پردازنده بلا استفاده شد! اورکلاک پردازنده تنها از طریق ضریب انلاک پردازنده های سری K ممکن شد و اورکلاک رم هم تنها از طریق ضریب های مجزا و مختص رم و پروفایل های از پیش تعریف شده در بایوس میسر گردید.

حالا از آنجایی که فرکانس نامی رم شما 800 مگاهرتز و FSB سیستم شما 100 مگاهرتز هستش، FSB:Dram در سیستم شما بایستی برابر با 1:8 باشه که الان برابر با 1:6 هستش که متاسفانه مشکل از ضعف الگوریتم در برنامه نویسی CPUz هستش.

2 راهکار را پیشنهاد میکنم امتحان کنید و نتیجه را اعلام کنید:

1-ورژن CPUz را به آخرین ورژن موجود آپگرید کنید.

2-مقدار BCLK را در بایوس برابر با 101 قرار بدید.(تا فرکانس نامی 800 تاچ بشه و احتمالا برنامه به درستی کار کنه و ضریب 1:8 را نمایش بده)

همچنین در عکس دوم
609
685
761
838

این بخش جدول تایمینگ رم شما هستش که نمایش میده که با ولتاژ و حالت پیشفرض و استاندارد،رم شما در فرکانس های مختلف با چه تایمینگ هایی توانایی کارکرد به صورت کاملا پایدار را داره.

life24
25-01-13, 10:05
سلام
آقا دکمه تشکر کافی نبود برای این پست شما

asgharrezaiy
16-04-13, 20:31
باعرض سلام من از پردازنده core i5 3330
و رم 1600 kingstton 2x4
استفاده میکنم لطفا برای کلاک فرکانس رم من را راهنمایی کنید