سلام
اصولا نشتس خازن کی و چرا اتفاق می افتد؟ و نشانه های آن چیست؟
Over_Cracker
28-10-12, 23:24
درود.
خازن های الکترولیت معمولا پس از مدتی کارکرد،الکترولیت درونشون خشک میشه و نشتی پیدا می کنند.
اولین نشانش بادکردگی خازن از رو و یا زیر خازن هستش...
بهترین روش برای تشخیص نشتی خازن،استفاده از یک اهمتر آنالوگ هست. اهمتر رو روی رنج x1 قرار میدید و پراب های مثبت و منفی رو روی دو سر خازن قرار میدید،خازن برای یک لحظه شارژ میشه،به این صورت که عقربه اهمتر بسته به ظرفیت خازن برای یک لحظه به طرف 0 اهم حرکت میکنه و مجدد روی بی نهایت اهم بر میگرده و در واقع جریان از خازن دیگه عبور نمیکنه،اگر خازن نشتی داشته باشه،عقربه اهمتر کامل به طرف بی نهایت بر نمیگرده و جریان همچنان برقرار هست،به دلیل نشتی خازن. همین آزمایش رو مجدد با برعکس کردن پراب های اهمتر انجام بدید.
خازنی که نشتی نداشته باشه،بلافاصله پس از شارژ ،هیچ جریانی رو از خودش عبور نمیده.
life24
01-11-12, 11:35
سلام
پاور با مشخصات زیر 500 Next مشکوک به نشتی خازن هستم.
البته اتفاقی برای روغن کاری باز کردم و متوجه شدم و گرنه سیستم کار میکنه
آیا نشتی خازن داره؟ و تعویض چقدر هزینه داره؟ و مهم تر چرا برخی سیتسم ها پاور یا مادربورد شون زودتر نشتی خازن پیدا میکنند؟ آیا گرما دخیل است یا فقط جنس خازن ؟
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Over_Cracker
01-11-12, 13:33
درود.
اون ماده پایین خازن چسب هستش و ربطی به نشتی نداره.خازن های بزرگ معمولا از طرف بالا بادکردگی پیدا میکنند و ماده درونشون خارج میشه.
گرما قطعا در عمر تمامی قطعات اکترونیک موثر هستش و خازن هم هرچی دماش بالاتر بره،عمر مفیدش کاهش پیدا میکنه. خازن های الکترولیت،حداکثر دمای کاریشون 105 درجه هستش.
مورد دیگه که باعث تسریع در نشتی و خرابی خازن میشه،ولتاژ کاری نسبت به ولتاژ مدار هستش،یعنی اگر ولتاژ مدار 100 ولت باشه و شما برای صاف کردن ولتاژ از خازن 100 ولت استفاده کنید،خیلی زود خازن تون نشتی پیدا میکنه و اگر خازن زیر 100 ولت استفاده کنید،خازن منفجر میشه. بهتره همیشه ولتاژ خازن 25 درصد بالاتر از ولتاژ مدار در نظر گرفته بشه.اگر بیشتر هم شد چه بهتر.مثلا در همون تصویر که گذاشتید،شما میتونید به جای اون خازن های 200 ولت،از خازن های 250 ولت استفاده کنید.اما ظرفیت باید یکسان باشه.
همچنین با خازن سنج میتونید ظرفیت خازن رو اندازه بگیرید و همچنین ESR METER قابلیت تست خازن روی مدار رو بهتون میده.
خازن هایی که در ولتاژهای بالا کار می کنند(مثل خازن صافی مانیتور و یا خازن های سرامیکی مدار HIGH VOLTAGE) ممکن هست که تست های معمول رو به درستی پاس کنند اما زمانی که روی مدار تحت ولتاژ فول قرار میگیرند به درستی کار نکنند و دچار نشتی بشند و باعث افت ولتاژ مدار بشند.این خازن های مشکوک یا با تعویض،سلامتشون بررسی میشه و یا اینکه با تستر عایق که به اصطلاح میگر بهش میگن تحت ولتاژ بالا(ولتاژ فول خازن که گاهی به 1 کیلو ولت در خازن های سرامیکی میرسه) قرار میگیرند و نشتی،قطعی و صحت کارشون بررسی میشه.
life24
02-11-12, 09:12
این چطوره؟
این نشتی نداره؟
Only the registered members can see the link
Over_Cracker
02-11-12, 10:16
این چطوره؟
این نشتی نداره؟
خیر،اون برآمدگی مربوط به روپوش پلاستیکی خازن هستش. برای تست نشتی باید خازن از برد جدا و تست بشه.چون همیشه به شکل ظاهری خازن نمیشه اکتفا کرد.
life24
02-11-12, 13:10
خیر،اون برآمدگی مربوط به روپوش پلاستیکی خازن هستش. برای تست نشتی باید خازن از برد جدا و تست بشه.چون همیشه به شکل ظاهری خازن نمیشه اکتفا کرد.
سلام
با مولتی متر دیجیتال چطور میشه فهمید نشتی رو
مثل این مولتی متر
pc_hex
02-11-12, 20:34
سلام
با مولتی متر دیجیتال چطور میشه فهمید نشتی رو
مثل این مولتی متر
با مولتر متر دیجیتال ، اول از همه ولتاژ خازن را به دوسر یک لامپ یا یک مقاومت بزنید تا دشارژ شود . چون اهم متر های دیجیتالی خیلی حساستر نسبت به عقربه ای هستن.
سپس روی اندازه گیری مقاومت گذاشته و دوسر ازن رو به پراب مولتی متر بزنید . روی صفحه مولتی متر یک لحظه عدد 000 دیده شده و شروع با زیاد شدن تا & میره که نشان دهنده عدم وجود نشتی هست .:whistle:
life24
18-11-12, 21:20
سلام
این چطور؟
Over_Cracker
19-11-12, 00:06
سلام
این چطور؟
درود.
بله،این خازن ها کاملا مشخصه که خراب شده و نشتی دارند.
life24
19-11-12, 09:02
درود.
بله،این خازن ها کاملا مشخصه که خراب شده و نشتی دارند.
سلام
مال گرافیک هست و همه خازن هاش این طور شدند
یک دفعه. به نظرتون چرا؟ خازن ها جنسشون خوب نیست؟ این خازن بهش میگن خازن جامد؟
موقع خرید باید چه نوع خازنی بخریم تا این طور نشه؟ ممنونم
Over_Cracker
19-11-12, 11:58
سلام
مال گرافیک هست و همه خازن هاش این طور شدند
یک دفعه. به نظرتون چرا؟ خازن ها جنسشون خوب نیست؟ این خازن بهش میگن خازن جامد؟
موقع خرید باید چه نوع خازنی بخریم تا این طور نشه؟ ممنونم
بله خازن جامد هستش. جنسش هم خوب هست اما با کارکرد و بسته به طراحی مدار تغذیه گرافیک،عمر مفیدشون تمام میشه.
موقع خرید،خازن الکترولیت معمولی بخرید که ولتاژش بیشتر از خازن های خراب شده باشه اما ظرفیتشون یکسان.
nima_hl
19-11-12, 12:20
مظاهر جان چون میفرمایند همه خازنهای گرافیک با همدیگه به این شکل در آمدند به نظر شما مشکل از مدار تغذیه نمیتونه باشه ؟
من فکر میکنم خازنها رو هم تعویض کنند بشمار 3 باز به همین شکل در بیاد
اگر هم خازنها با ولتاژ بالاتر خریداری کنند بشمار 3 اگر قطعه سالمی روی برد باقی مونده باشه میسوزه بعد خازنها به این شکل در میاد
البته اطلاعات و تجربه شما در این ضمینه خیلی بیشتر از بنده است :give_rose:
Over_Cracker
19-11-12, 14:13
مظاهر جان چون میفرمایند همه خازنهای گرافیک با همدیگه به این شکل در آمدند به نظر شما مشکل از مدار تغذیه نمیتونه باشه ؟
من فکر میکنم خازنها رو هم تعویض کنند بشمار 3 باز به همین شکل در بیاد
اگر هم خازنها با ولتاژ بالاتر خریداری کنند بشمار 3 اگر قطعه سالمی روی برد باقی مونده باشه میسوزه بعد خازنها به این شکل در میاد
البته اطلاعات و تجربه شما در این ضمینه خیلی بیشتر از بنده است :give_rose:
نیما جان،من بعید میدونم که این خازن ها به یکباره به این شکل در اومده باشند. عاملی که باعث میشه خازن به یکباره تخریب شه،اعمال ولتاژ بیش از ولتاژ کاری خازن هستش که قبلش باعث میشه فت های تغذیه بسوزند.
با این حال بایستی تست های بیشتری روی کارت و مدار تغذیه انجام بگیره.
الان گرافیک روشن میشه؟(فنش میچرخه؟) تصویر میده یا خیر؟
life24
19-11-12, 18:24
سلام
والا سیستم بالا میاومد وقتی میرفت تو ویندوز دیگه تصویر خاموش میکرد اما سیستم روشن بود.
که با تعویض گرافیک با گرافیک 1 گیگ گیگابایت مشکل حل شد.الان چند ماهی هست کار میده.
لاه فنش هم کار میکرد اما چرا باید این طوری بشه مهمه
life24
28-11-12, 22:40
سلام
اساتید لطفا نظرتان را بفرمائید ممنون
Over_Cracker
28-11-12, 22:47
سلام
اساتید لطفا نظرتان را بفرمائید ممنون
عزیز شما خازن ها را تعویض کنید.ببینید مشکل پابرجاست یا خیر.
life24
28-11-12, 22:52
عزیز شما خازن ها را تعویض کنید.ببینید مشکل پابرجاست یا خیر.
سلام
من بیشتر دنبال دلیلشم راستش
حتما تغیر و نتیجه اعلام خواه مکرد.:cool:
Over_Cracker
28-11-12, 23:00
همانطور که گفتم من بعید میدونم این خازن ها به یکباره اینطور شده باشه.
شما باید خازن ها را تعویض و در هنگام کارکرد،ولتاژ دو سر خازن را بگیرید.
اگر مشکل برطرف شد و ولتاژ عادی بود،میتونیم بگیم که خازن ها به یکباره خراب نشده بودند. و دلیلی هم برای امر اتفاق نیافتاده وجود نداره!
اما اگر مجدد مشکل قبلی رخ داد و ولتاژ بیش از حد بود،مشکل از تغذیه گرافیک هستش و باید تست های بیشتری روی فت ها و آیسی PWM انجام بدید با توجه به دیتاشیت این کامپوننت های اکتیو