ورود

مشاهده نسخه کامل : اولویت قطعات برای بستن سیستم

DATAFARZIN
06-08-12, 11:50
با سلام تازه شروع کردم به آشنایی با سخت افزار و ... مطالعه کردن و از مطالب بیشتر استفاده میکنم .

یه چند تا سوال دارم در زمینه خرید قطعات اگه دوستان کمک کنن ممنون میشم .جای مناسب این سوال و دقیقا نمیدونم همینجا هست یا نه ... به هر حال

بخش اول سوال :

1-کسایی که کار با نرم افز ار های مهندسی و ... مثل ایتبس و اتو کد و امثال اینها یا نرمافزار های مایا و 3DMAX و ... کار میکنن اولویت این قطعات 1-سی پی یو 2- کارت گرافیک 3- رم به ترتیب با کدوم اینهاست (یعنی بیشتر هزینه رو به ترتیب به کدوم این قطعات در نظر بگیریم)

حدسم اینه 1-سی پی یو 2- رم 3- گرافیک

2- کسایی که کارشون با گرافیک هست و با نرم افزار های گرافیکی کار میکنن اولویت و هزینه به ترتیب بیشتر تو کدوم این قطعات باید در نظر گرفت

3- و همچنین کسایی که کارشون میکس و ادیت و کار با ویدئو و ... هست اولویت و هزینه بیشتر باید به ترتیب تو کدوم این قطعات باید در نظر گرفت

بخش دوم سوالم :

4-انواع سیستم به چه صورت هست (مثلا در لپ تاپ داریم لپ تاپ های خانگی - صنعتی-اداری- دانشجویی -GAME - مالتی مدیا و ... که بر حسب نیاز اون گروه کانفیگ مناسب اون رو در لپ تاپ در نظر میگیرند

در مورد سیستم چطور هست ؟اصولا گروه بندی خاصی در مورد بستن سیستم ها در نظر میشه گرفت که بر اون اساس بخواهیم ببندیم؟

مثلا داریم
سیستم بر پایه بازی - خانگی - اداری - مهندسی و ...؟

میخواستم بدون مطالب اضافه تر فقط

1-انواع سیستم برای جمع کردن

2-اولویت هر کدام در انتخاب این3قطعه اصلی (سی پی یو -رم - گرافیک ) به ترتیب کدام هست (به طور مثال سیستم بر پایه بازی 1-گرافیک 2-رم 3-سی پی یو و البته مادربورد که جای خودش و داره واسه ساپورت اونا

ممنون میشم خیلی خلاصه و منظم توضیح بدید

Over_Cracker
06-08-12, 23:42
با سلام تازه شروع کردم به آشنایی با سخت افزار و ... مطالعه کردن و از مطالب بیشتر استفاده میکنم .

یه چند تا سوال دارم در زمینه خرید قطعات اگه دوستان کمک کنن ممنون میشم .جای مناسب این سوال و دقیقا نمیدونم همینجا هست یا نه ... به هر حال

بخش اول سوال :

1-کسایی که کار با نرم افز ار های مهندسی و ... مثل ایتبس و اتو کد و امثال اینها یا نرمافزار های مایا و 3DMAX و ... کار میکنن اولویت این قطعات 1-سی پی یو 2- کارت گرافیک 3- رم به ترتیب با کدوم اینهاست (یعنی بیشتر هزینه رو به ترتیب به کدوم این قطعات در نظر بگیریم)

حدسم اینه 1-سی پی یو 2- رم 3- گرافیک

2- کسایی که کارشون با گرافیک هست و با نرم افزار های گرافیکی کار میکنن اولویت و هزینه به ترتیب بیشتر تو کدوم این قطعات باید در نظر گرفت

3- و همچنین کسایی که کارشون میکس و ادیت و کار با ویدئو و ... هست اولویت و هزینه بیشتر باید به ترتیب تو کدوم این قطعات باید در نظر گرفت

بخش دوم سوالم :

4-انواع سیستم به چه صورت هست (مثلا در لپ تاپ داریم لپ تاپ های خانگی - صنعتی-اداری- دانشجویی -GAME - مالتی مدیا و ... که بر حسب نیاز اون گروه کانفیگ مناسب اون رو در لپ تاپ در نظر میگیرند

در مورد سیستم چطور هست ؟اصولا گروه بندی خاصی در مورد بستن سیستم ها در نظر میشه گرفت که بر اون اساس بخواهیم ببندیم؟

مثلا داریم
سیستم بر پایه بازی - خانگی - اداری - مهندسی و ...؟

میخواستم بدون مطالب اضافه تر فقط

1-انواع سیستم برای جمع کردن

2-اولویت هر کدام در انتخاب این3قطعه اصلی (سی پی یو -رم - گرافیک ) به ترتیب کدام هست (به طور مثال سیستم بر پایه بازی 1-گرافیک 2-رم 3-سی پی یو و البته مادربورد که جای خودش و داره واسه ساپورت اونا

ممنون میشم خیلی خلاصه و منظم توضیح بدید

درود.

پاسخ بخش اول :

ببین عزیز؛تمام برنامه های گرافیکی بزرگ به کارت گرافیک خوب نیاز دارند.اما قبل از هر چیز ما برنامه های گرافیکی رو به 2 بخش مجزا تقسیم می کنیم؛1-گیم2-برنامه های طراحی مهندسی/رندرینگ...

گروه اول شامل همه ی بازی ها هستند. گروه دوم شامل برنامه های طراحی گرافیک مثل محصولات Auto Desk هستش.

هر کدوم از این گروه ها به کارت های گرافیک مخصوص به خودشون نیاز دارند و شرکت های AMD و nVidia نیز برای دو گروه نامبرده،2 خانواده متفاوت از کارت های گرافیکی رو ارائه می کنند.

شرکت AMD برای گیم:کارت های گرافیک سری Radeon

شرکت nVidia برای گیم:کارت های گرافیک سری GeForce

شرکت AMD برای طراحی مهندسی دو بعدی/سه بعدی(AutoDesk):کارت های گرافیک سری AMD FirePro

شرکت nVidia برای طراحی مهندسی دو بعدی/سه بعدی(AutoDesk):کارت های گرافیک سری Quadro

در مورد اولیت بندی نمیشه اینچنین در مورد سه قطعه پردازنده/گرافیک/رم نظر داد و صورت سوال اشتباه هست چون هر کدوم در جای خود حائز اهمیت هست و باید بهش توجه بشه.بهتره سوال اینطور مطرح بشه که اولویت های پردازنده برای نرم افزار های طراحی 2D/3D چی هست؟ در جواب باید گفت که اولویت روی تعداد هسته های پردازنده ،فرکانس کاری و کشL3 اون هستش.

و یا اولویت رم،1- روی حجم 2- کانفیگ های Dual/Quad Channel و 3- فرکانس کاری.

اولویت گرافیک برای طراحی 2D/3D و رندرینگ نیز روی خانواده های Fire Pro و Quadro هستش.

تا اینجا که اطلاع پیدا کردیم.بعد با توجه به بودجه،انتخاب های لازم رو انجام میدیم.پیشنهاد میکنم حتما در تاپیک های مشاوره قطعات سخت افزاری شرکت کنید تا کم کم با پروسه انتخاب قطعات برای کاربری های مختلف آشنا بشید.

بخش بعدی سوالتون در پست بعدی بررسی میشه.

DATAFARZIN
07-08-12, 12:52
با تشکر فراوان

در مورد جواب شما :

در مورد اوليت بندي نميشه اينچنين در مورد سه قطعه پردازنده/گرافيک/رم نظر داد و صورت سوال اشتباه هست چون هر کدوم در جاي خود حائز اهميت هست و بايد بهش توجه بشه.

راستش من قانع نشدم از اين جواب و همچنان ميگم که اتفاقا اولويت قطعات رو با توجه به نوع سيستم بايد در نظر گرفت حتي شده به صورت کلي

خوب ممکنه من اشتباه کنم ولي به هرحال فرض بر اين بگيريم (اعداد و اولويت ها فرضي هستش )که سيستمي براي کسي که کاراي مهندسي مثلا نقشه کشي و ... بخواهيم ببنديم .بودجه واسه سيستم 700 تومنه. خوب اينجا اولويت قطعات ايا مهم نيست؟
يعني اگه ما بدونيم که اين سيستم بيشتر از همه احتياج به پردازش قوي داره ما پردازنده بگيريم با قيميت 300 وگرافيک 250 و رم .... وقتي ما ميدونيم سيستم پردازش قوي ميخوايم و گرافيک اونچنان قوي احتياج نيست گرافيک ارزونتري ميگيريم و ابا اين صرفه جويي بقيه هزينه رو تو پردازنده ميگيريم و دستومن واسه انتخاب سي پي يو قويتر بازتره .

يا همچنين براي سيستمي ببنديم براي گيم . ما ميدونيم اين سيستم احتياج بيشتر به گرافيک داره . ما ميتونيم يک پردازنده مثلا Intel Core i7-2700K 3.5 GHz انتخاب کنيم در صورتي که با انتخاب Intel Core 2 Duo E7500 - 2.93 GHz هم مشکلي براي اجراي بازيها نداريم .اين وسط يک تفاوت قيميت خيلي زياد وجود داره که ميتونيم اون رو صرف گرافيک به مراتب قويتر و بعد رم کنيم

ممکنه من اشتباه کنم .دوستان راهنمايي هاي لازم رو انجام بدن و من هم استفاده ميکنم

به خاطر همين مهمه واسم که بدونم که 1- ميشه اولويت بندي کرد سيستم ها رو 2- ترتيب مهم بودن قطعات واسه اون سيستم ها رو بدونم

Over_Cracker
08-08-12, 07:47
درود.

راستش من قانع نشدم از اين جواب و همچنان ميگم که اتفاقا اولويت قطعات رو با توجه به نوع سيستم بايد در نظر گرفت حتي شده به صورت کلي

خوب ممکنه من اشتباه کنم ولي به هرحال فرض بر اين بگيريم (اعداد و اولويت ها فرضي هستش )که سيستمي براي کسي که کاراي مهندسي مثلا نقشه کشي و ... بخواهيم ببنديم .بودجه واسه سيستم 700 تومنه. خوب اينجا اولويت قطعات ايا مهم نيست؟
يعني اگه ما بدونيم که اين سيستم بيشتر از همه احتياج به پردازش قوي داره ما پردازنده بگيريم با قيميت 300 وگرافيک 250 و رم .... وقتي ما ميدونيم سيستم پردازش قوي ميخوايم و گرافيک اونچنان قوي احتياج نيست گرافيک ارزونتري ميگيريم و ابا اين صرفه جويي بقيه هزينه رو تو پردازنده ميگيريم و دستومن واسه انتخاب سي پي يو قويتر بازتره .

بسیار خوب؛احتمالا به درستی برداشت نکردید از مباحثی که عرض کردم. دقت کنید من به سوال شما در مورد اولویت بندی پاسخ ندادم که بخواهد شما رو قانع کند یا خیر،بلکه به صورت سوال ایراد گرفتم.

اما در مورد سیستم 700 تومن که مثال زدید،بازهم یک صحبت محدود و بسته ای هستش و نمیشه چیزی ازش استنباط کرد. تو این بودجه ی محدود برای کاربری طراحی مهندسی،عملا گرافیک لازم از زیر ساخت سیستم حدف میشه.چرا که حداقل گرافیک از سری Fire Pro/Quadro حدود 600 تومن قیمت داره.پس در اینجا به اجبار بودجه،گرافیک مورد نظر از لیست حذف میشه. و شما تصور می کنید که قطعات دیگه الویت پیدا کردند! مثال نقضش هم اینه که با بودجه ی 2 تومن برای 3Dmax، یک میلیون بدید برای پردازنده و 100 تومن برای گرافیک!!!

اما روش صحیح در انتخاب سیستم در همون مثال 700 تومن برای کاربری مهندسی:در نهایت با توجه به اجبار به استفاده از گرافیک Ati/Geforce ،ما بودجه رو برای گرافیک حدود 100 در نظر می گیریم. حال سراغ رم میریم،با توجه به حجم بالای برنامه های مهندسی،حد اقل 4 تا 6 گیگابایت حافظه 1333 مگاهرتزی انتخاب میشه.سپس سراغ پردازنده میریم و یک پردازنده 4 هسته ای حدود 200 تومن انتخاب می کنیم.بدون اولویت بندی به نتیجه لازم رسیدیم.

مثال نقض دیگه در رد الویت بندی : مثلا 250 تومن برای رم و پردازنده برای طراحی مهندسی: برای اولویت اول، یک CPU 4 هسته ای خریداری می کنید 220،و 30 تومن هم یک رم 2 گیگ خریداری می کنید.با این کار عملا سیستم رو در پردازش فلج کردید. در این شرایط بهتر هست که بدون الویت بندی عمل کرده و نگاه به بودجه داشته باشیم:4 گیگابایت رم خریداری کرده و یک پردازنده 4 هسته ای با فرکانس پایینتر و یا دو هسته ای با فرکانس و کش بالاتر خریداری کنیم.

هیچ نظریه ی یا تئوری ثابتی برای اولویت بندی نمیشه داد که در عموم شرایط قالب باشه.شما هر شرایط الویت بندی رو ذکر کنید،میشه مثال نقضش رو آورد.

يا همچنين براي سيستمي ببنديم براي گيم . ما ميدونيم اين سيستم احتياج بيشتر به گرافيک داره . ما ميتونيم يک پردازنده مثلا Intel Core i7-2700K 3.5 GHz انتخاب کنيم در صورتي که با انتخاب Intel Core 2 Duo E7500 - 2.93 GHz هم مشکلي براي اجراي بازيها نداريم .اين وسط يک تفاوت قيميت خيلي زياد وجود داره که ميتونيم اون رو صرف گرافيک به مراتب قويتر و بعد رم کنيم

برای این مثال نیز،اگر با الویت بندی پیش بریم،هزاران مثال نقض وجود داره و نمیشه از چنین مثال هایی برداشت صحیح و علمی داشت.مثل اینکه بگیم باز پرواز میکنه،در بازه پس در پرواز میکنه!!! نظریه ای ارزش داره که بشه به تمامی شرایط اونا تعمیم داد.

مثال نقض بعدی در رد مثال شما: اگر الویت بندی کنیم برای گیم 1-گرافیک 2-پردازنده-3-رم

گرافیک رو GTX690 انتخاب کنیم.

پردازنده رو Core 2 Duo E7500

و رم هم 2 گیگابایت با فرکانس 2400MHZ

بهتر نیست بدون الویت بندی،هر کدام از قطعات با توجه به بودجه و نوع کاربری در جای خودش بررسی و انتخاب بشه؟ حال مثالی که زدم رو بدون اولویت بندی بررسی می کنیم.

1-ابتدا رم رو در جای خودش بررسی می کنیم: با توجه به بودجه و کاربری گیم،استفاده از 2*4GB حافظه رم با باس 1600MHz

2-سپس پردازنده:با توجه به کاربری گیم،استفاده از یک پردازنده 4 هسته ای مثل Core i5 2500

3-استفاده از یک کارت گرافیک که قادر به اجرای تمامی گیم های روز با کیفیت بالا رو داشته باشه: AMD HD 7970

این سیستم که انتخاب شد با بودجه کمتر و بدون الویت بندی،نسبت به سیستم اول از بازدهی بالاتری در تمامی برنامه های کاربردی و گیم برخورداره.

نتیجه:قطعات سیستم باید به نحوی انتخاب گردد که با توجه به فاکتور های بودجه و کاربری سیستم،با یکدیگر همخوانی داشته،از حداکثر قدرت یکدیگر به طور بهینه استفاده کرده،هماهنگ بوده و مچ باشند.

نتیجه گیری که شد،یک شاخص معتبر هست که در همه ی شرایط و کانفیگ های سیستم با تمامی کاربری ها و بودجه میشه بهش رجوع کرد و هیچ مصداق و مثال نقضی براش وجود نداره.

تمامی قطعات سیستم از پردازنده،گرافیک،پاور تا ماوس و کیبورد در جای خودشون حائز اهمیت هستند که بودجه و نوع کاربری عامل موثر در انتخاب هست.

اما به طور کل میشه گفت که CPU مهمترین عامل در پردازش برنامه های 2D ،رم مهمترین عامل در نگهداری و پردازش به موقع داده های حجیم2D/3D،و گرافیک مهمترین عامل در پردازش برنامه های 3D هستش در شرایطی که دیگر عوامل سیستم مثل پاور،رم،مادربرد...هماهنگی و همخوانی لازم رو داشته باشند.

سپاس.

DATAFARZIN
08-08-12, 10:49
با تشکر استفاده لازم رو بردم

در مورد این فرمایش شما : اما در مورد سیستم 700 تومن که مثال زدید،بازهم یک صحبت محدود و بسته ای هستش و نمیشه چیزی ازش استنباط کرد. تو این بودجه ی محدود برای کاربری طراحی مهندسی،عملا گرافیک لازم از زیر ساخت سیستم حدف میشه.چرا که حداقل گرافیک از سری Fire Pro/Quadro حدود 600 تومن قیمت داره.

خوب من گفتم اعداد و ... فرضی هستش و فقط به عنوان مثال بود

Over_Cracker
08-08-12, 11:15
درود بر شما.

با توجه به مباحثی که انجام شد؛یه نتیجه گیری می تونیم بکنیم که اولویت بندی به شکل مطلق نمیشه داشته باشیم اما اولویت بندی نسبی میتونیم داشته باشیم که در واقع یک نگاه کل به جزء هست که هر قطعه در جای خودش بررسی و انتخاب بشه:یعنی بر حسب نوع کاربری،قطعات به نسبت بهشون اهمیت داده میشه و اولویت بندی میشن. برای مثال برای کاربری گیم به نسبت زیر میشه اولویت بندی کرد:

1-گرافیک 50%
2-پردازنده 35%
3-رم 15%

اینطور میشه گفت که اگر 300 تومن پول داشته باشیم برای 3 قطعه مذکور و کاربری گیم،150 تومن برای گرافیک میره،105 تومن برای پردازنده و 45 هزار تومان برای رم.

اما در هر صورت،این اولویت بندی،نسبی هست و ممکنه بر حسب محدودیت بودجه،برخی عناصر تغییر و یا حتی از لیست حذف بشند.

تا اینجا اگر با این جمع بندی به توافق رسیدید بفرمایید تا به بخش های بعدی برسیم.

DATAFARZIN
08-08-12, 19:57
منظور منم همین بود . درسته
ممنون