سلام به تمامی اعضای شهر سخت افزار
با وجود اینکه در این روزها قیمت سخت افزارها , مخصوصا cpu و Hard نسبت به گذشته افزایش چشم گیری داشتند من می خواهم یک کیس متناسب برای بازی تهیه کنم که حداکثر بودجه من برای این کار 800 هزارتومان است.
من تحقیقات متداولی رو در عرض چند روز انجام دادم ولی می خواهم از اعضای این مجموعه نیز کمک بگیرم.
البته می خواهم سیستم متعادلی باشد و برای همین فکر می کنم که اگر بیشتر روی مادربرد و cpu برنامه ریزی بشه ، بهتره
سیستمی رو که خودم در نظر دارم Intel سوکت 1155 است که بعدها بتوانم سیستم را گسترش بدهم.
لطفا نظرات خودتان را بفرمایید ..... با تشکر
Over_Cracker
20-01-12, 06:11
سلام دوست عزیز.
حداقل سیستم بهینه ای که میتونید در پلتفرم 1155 برای کاربری گیم تهیه کنید:
ابتدا جا دارد که از توجه و زحمت شما تشکر و قدردانی نمایم و سپس امیدوارم که بتوانم در این پست از تجربیات شما استفاده کامل را داشته باشم ....
من سوالاتی در مورد این لیست داشتم که امیدوارم شما با پاسخ دادن به آنها من را روشن نمایید :
1- شما در انتخاب مادربرد چه معیارهایی داشتید که این مادربرد نسبت به بقیه برتری داشت ؟
مثلا من مادربرد ASUS-P8H67 رو در نظر داشتم (البته 185 تومان است)
2- درمورد هارد ، نظرتان درباره ی Western چیست ؟
Over_Cracker
20-01-12, 17:55
شما هر معیاری رو متصور باشید،بنده لحاظ کردم واستون.
اگر 35 تومن بخواهید به هزینه مادربرد اضافه کنید،35 تومن از قدرت و کیفیت تجهیزات دیگه کم خواهید کرد. اون هم به دلیل نا معلوم!
اما جهت اینکه راهکار از مسیر تخصصی گذر کنه،چند معیار رو خدمتون عرض میکنم:
1-چهار اسلاته بودن کانال های حافظه
2-پشتیبانی از SATA III و USB 3.0
3-مدار VRM مقاوم و تعداد کافی فاز
4-پشتیبانی از پورت های خروجی صفحه نمایش با توجه به سری H بودن چیپست و توانایی بکارگیری گرافیک توکار CPU در مواقع لازم
5-تعداد کافی پورت PCI و PCI-E x1
حالا وقتی یک بررسی کوچیک با توجه به نوع کاربری شما داشته باشیم،متوجه میشیم که iCafe H1 با قیمت 150 تومن،نه تنها در تمام معیارها با Asus P8H67 برابری میکنه،بلکه در مواردی از جمله گزینه 4 سرتر هستش. و به جای اینکه 35 تومن اضافه خرج بشه،این هزینه میره واسه یک گرافیک قدرتمندتر واسه اجرای بهتر گیم!
هارد وسترن اگر بخواهید بگیرید، نظرم رو دو تا 500GB Caviar Black تو مد Raid 0 هستش که اونم به صرفه نیست در حال حاضر و هاردهای 1 ترابایت گرین وسترن و بلو وسترن،تفاوت خاصی با سیگیت ندارن. با توجه به SATA III ساپورت کردن مادربرد،بهتره که بودجه خودتون رو جمع آوری کنید تا بعدها بتونید حداقل یک SSD 64GB خریداری کنید و نهایت سرعت ذخیره سازی رو تجربه کنید.
سیستم معرفی شده با کمترین بودجه،بالاترین کیفیت و کارایی رو در بین سایر کانفیگ ها برای کاربری شما ارائه خواهد کرد. شما هر لیستی رو خواستید تا 850 تومن ارائه کنید تا بررسی بشه خدمتون.
Erfan.
20-01-12, 23:17
درود.
سیستمی که Over_Cracker عزیز بهتون پیشنهاد دادن سیستم خیلی خوبی هست که از پلتفرم قدرتمندی بهره میبره.
ولی به نظر من، اگه برای گیم سیستم تهیه میکنید، CPU/MB ارزان قیمت تر + کارت گرافیک قوی تر، ترکیب خیلی بهتری هست.
بنده از قیمت های بازار خبر ندارم، ولی کارت گرافیک رو اگه بتونید چیزی مثل HD6850 یا GTX 460 1GB تهیه کنید، خیلی عالی میشه(البته پاور قویتر هم باید تهیه کنید، مخصوصا برای 460)
پیروز باشید.
asgari_aw
20-01-12, 23:32
از نظری که دادید ممنونم اما اگر CPU رو از این هم پایین تر ببرم ، دیگه از سوکت 1155 خارج می شود که این کار امکان ارتقای سیستم رو از بین می برد و فکر می کنم که در سالهای بعد با مشکلات زیادی روبه رو می شوم و در ضمن با توجه به قیمت گرافیک هایی که شما پیشنهاد دادید ، واقعا رویایی است ...
Over_Cracker
21-01-12, 07:49
لزوما اینطور نیست که خارج بشه از سوکت 1155؛شما میتونید پردازنده رو Pentium G840 بردارید به قیمت 130 تومن. و گرافیک رو Power Color HD6850 1GB GDDR5 بردارید به قیمت 240 تومن؛در این صورت به یک پاور قدرتمندتر نیاز خواهید داشت که در نهایت،حدود 20 تومن نسبت به کانفیگ قبلی،افزایش قیمت کلی خواهیم داشت!
اما G840 به دلیل دو هسته ای بودن(بدون HT) زیاد واسه گیم و اپلیکیشن های سنگین مناسب نیست.اما اگر در آینده ای نه چندان دور،قصد ارتقا به پردازنده های Ivy Bridge رو داشته باشید،راحت تر از پردازنده ای مثل G840 دلکن میشید تا i3 2100 .
البته گرافیک HD6750 به همراه i3 2100 مشکلی واسه اجرای روان تمامی گیم های روز نداره و بعدها به جای ارتقای پردازنده،رو خرید یک گرافیک از نسل هفتم AMD یا سری ششم جیفورس متمرکز بشید.در این صورت،بازهم دل کندن از HD6750 راحت تر از HD6850 هست
و نکته دیگه،اگر از پلتفرم AMD هم انتخاب کنید،قابلیت ارتقا در سالهای بعد رو خواهید داشت.
انتخاب نهایی به شما و تصمیماتی بستگی داره که در آینده اتخاذ خواهید کرد!
Erfan.
21-01-12, 13:02
از نظری که دادید ممنونم اما اگر CPU رو از این هم پایین تر ببرم ، دیگه از سوکت 1155 خارج می شود که این کار امکان ارتقای سیستم رو از بین می برد و فکر می کنم که در سالهای بعد با مشکلات زیادی روبه رو می شوم و در ضمن با توجه به قیمت گرافیک هایی که شما پیشنهاد دادید ، واقعا رویایی است ...
همون طور که دوست عزیز توضیح دادن، میتونید پردازنده رو ارزون قیمت تر تهیه کنید...
و همچنین میشه به پلتفرم AMD هم نگاهی داشته باشید! یه مادربرد با چیپست 870 و یک پردازنده Phenom II X4 سر جمع نهایتا حدود 280 تومان هزینه برمیدارن.
ولی چیزی که مهمه، اینه که 6750 برای گیم های روز، قدرت کافی رو نداره و اگه در 1920x1080 بازی میکنید دچار مشکلات فراوانی میشید.:wink:
پیروز باشید.
asgari_aw
22-01-12, 12:38
من به این دلیل Intel سوکت 1155 رو انتخاب کردم که بعدها بتوانم CPU قدرتمندی همچون Intel Core i7-2600K (Only the registered members can see the link) رو تهیه کنم . (البته در مورد i3 و CPU پیشنهادی شما با توجه به قیمت ، i3 به صرفه نخواهد بود.)
درمورد خرید CPU ارزانتر با توجه به سخن آقای Over_Cracker من تا مدت نسبتا طولانی توانایی عوض کردن قطعات رو ندارم و فکر می کنم که بهتر است یک CPU متناسب همچون Core i3 بخرم.
درمورد گرافیک هم با توجه به سخن آقای Erfan من تعجب می کنم که چطور گرافیک HD6750 توانایی اجرای بازی های روز را ندارد درحالی که یکی از دوستان خودم گرافیک HD 5670 دارد و در بازی مشکلی ایجاد نکرده است و مطمئنا 6750 هم نباید مشکل آفرین باشد و همان طور که آقای Over_Cracker هم فرمودند بعدها امکان خرید یک گرافیک عالی هم وجود دارد پس بهتر است که ابتدا مادربرد و سپس سی پی یو متناسب و آینده دار انتخاب کرد.
mohamad70
22-01-12, 12:50
درمورد گرافیک هم با توجه به سخن آقای Erfan من تعجب می کنم که چطور گرافیک HD6750 توانایی اجرای بازی های روز را ندارد درحالی که یکی از دوستان خودم گرافیک HD 5670 دارد و در بازی مشکلی ایجاد نکرده است و مطمئنا 6750 هم نباید مشکل آفرین باشد و همان طور که آقای Over_Cracker هم فرمودند بعدها امکان خرید یک گرافیک عالی هم وجود دارد پس بهتر است که ابتدا مادربرد و سپس سی پی یو متناسب و آینده دار انتخاب کرد.
ببینید اینکه شما یک گیم را بتونید راحت و بدون مشکل اجرا کنید به عوامل مختلفی بستگی داره
اول از همه اینکه چی گیمی
روی چه رزولوشنی بازی میکنید
با چه تنظیماتی گرافیکی
و از همه مهم تر دقت بصری شما در چه حد هست
به طور ایده آل یک گیم زمانی روان و بدون مشکل اجرا میشه که شما 50 - 60 فریم رو در ثانیه داشته باشید
اما خب ممکنه یک نفر روی 30 فریم هم بازی کنه و مشکلی نداشته باشه ( احتمالا مثل همون دوستتون که از 5670 راضی هست )
همچنین گیمی رو هم که بازی می کنید در نظر داشته باشید : مثلا شما Battlefield 3 یا Metro2033 یا Crysis 2 را با این کارت و رزولوشن 1920x1080 غیرممکن هست که بتونید بالای 25 20 فریم بازی کنید حتی با تنظیمات متوسط
و این فریم ریت اصلا برای اجرای یک مناسب نیست.
پس عوامل بالا رو هم در نظر داشته باشید
asgari_aw
22-01-12, 12:57
ممنون از راهنمایی ....
شما چه پیشنهادی دارید ؟
mohamad70
22-01-12, 13:20
ممنون از راهنمایی ....
شما چه پیشنهادی دارید ؟
سیستم پیشنهاد شده مناسب و بهینه است
فقط شما 2 انتخاب متفاوت دارید که باید خودتون تصمیم گیری کنید :
Pentium G840 + powercolor 6850 or Gainward GTX 560: در صورتی که روی رزولوشن های بالا بازی می کنید بهطور مثال 1920x1080 ، چون با بالا رفتن روزولوشن و تنظیمات گرافیکی نقش پردازنده کمرنگ تر میشه و کارت گرافیک نقش مهم تری رو بازی میکنه
Core i3 2100 + 6750 : در صورتی که مونیتورتون قدیمی هست و روی رزولوشن پاینن بازی می کنید ، با پایین آمدن رزولوشن و تنظیمات گرافیکی نقش پردازنده در فریم ریت بیشتر میشه و اهمیت بیشتری پیدا می کنه.
در آخر به گیم هایی که بازی می کنید ، سطح فریم ریتی که انتظار دارید و رزولوشنی که بازی می کنید توجه کنید و یکی از موارد بالا را انتخاب کنید و توجه هم داشته باشید که در سیستم گیمینگ کارت گرافیک مهم ترین نقش را ایفا می کند.
انتخاب از پلتفرم AMD و امید به ارتقا در آینده هم به نظرم کار درستی نیست چون پردازنده های بولدوزر در قسمت گیم فوق العاده ضعیف ظاهر شده اند.
Over_Cracker
22-01-12, 14:51
HD6770 و HD6790 و یا GTX 460 768MB ؛این سه گزینه رو نیز مد نظر داشته باشید! تفاوت قیمتشون با HD6750 از 15 تا 30 تومن هستش. بحث فریم ریت هم یه موضوع نسبی هستش؛اما 30FPs حداقل نرخی هستش که بازی رو لذت بخش میکنه،کما اینکه با 20FPS هم میشه بازی ای مثل GTA IV یا COD Black Ops رو تنظیمات و ریزولوشن متوسط بدون لگ زدن با گرافیک 6470 اجرا کرد! کارت HD6750 نیز برای گیم مشکل ساز نیست.میتونید بنچمارک هاشو مشاهده کنید... اما نمیشه انتظار داشت آنچنان گیم های سنگین رو روی ریزولوشن فول با تنظیمات بالا اجرا کنه...اصلا بحثی هم روی این موضوع نیست.تمرکز روی این هستش که ببینم کاربر که تقاضای مشاوره میده،با اون بودجه و نوع کاربری،بهترین کانفیگ رو بهش مشاوره بدیم. شاد باشید.
asgari_aw
22-01-12, 15:36
HD6770 و HD6790 و یا GTX 460 768MB ؛این سه گزینه رو نیز مد نظر داشته باشید! تفاوت قیمتشون با HD6750 از 15 تا 30 تومن هستش. بحث فریم ریت هم یه موضوع نسبی هستش؛اما 30FPs حداقل نرخی هستش که بازی رو لذت بخش میکنه،کما اینکه با 20FPS هم میشه بازی ای مثل GTA IV یا COD Black Ops رو تنظیمات و ریزولوشن متوسط بدون لگ زدن با گرافیک 6470 اجرا کرد! کارت HD6750 نیز برای گیم مشکل ساز نیست.میتونید بنچمارک هاشو مشاهده کنید... اما نمیشه انتظار داشت آنچنان گیم های سنگین رو روی ریزولوشن فول با تنظیمات بالا اجرا کنه...اصلا بحثی هم روی این موضوع نیست.تمرکز روی این هستش که ببینم کاربر که تقاضای مشاوره میده،با اون بودجه و نوع کاربری،بهترین کانفیگ رو بهش مشاوره بدیم. شاد باشید.
خب بله ، بهترین گرافیک رو جیب انسان مشخص می کند .
مادربرد :
مشکلی که مادربرد ASRock H61 iCafe دارد این است که حداکثر 16GB رم رو ساپورت می کنه و اگر هر 4 اسلات رم رو استفاده کنیم ، مجبور می شویم که از رم های یک کاناله استفاده کنیم. البته با توجه به اینکه همین مقدار هم برای بازی های کنونی زیاد هست ، اما به نظر شما تا چندسال آینده کافی خواهد بود ؟ آیا باید نگران این موضوع باشم ؟
با تشکر ...
mehrdad_ab
22-01-12, 16:24
خب بله ، بهترین گرافیک رو جیب انسان مشخص می کند .
مادربرد :
مشکلی که مادربرد ASRock H61 iCafe دارد این است که حداکثر 16GB رم رو ساپورت می کنه و اگر هر 4 اسلات رم رو استفاده کنیم ، مجبور می شویم که از رم های یک کاناله استفاده کنیم. البته با توجه به اینکه همین مقدار هم برای بازی های کنونی زیاد هست ، اما به نظر شما تا چندسال آینده کافی خواهد بود ؟ آیا باید نگران این موضوع باشم ؟
با تشکر ...
سلام
شما می تونید 4 تیغه رم رو به صورت 4*4 روی سیستم نصب کنید تا بتونید از حالت دوکاناله(Dual channel ) استفاده کنید . اما عملاً این مقدار حافظه به کارتون نمیاد و اگر استفاده زیادی از حافظه رم دارین پیشنهادم استفاده از دو تیغه مشابه 4 گیگ 2*4 هستش که باز هم اعتدال دوال رعایت بشه .
در مورد ارتقاء هم در آینده سیستم های جدیدتری روی کار میان که این سیستم های فعلی دیگه چنگی رو به دل نخواهن زد . چیزی که از گذشته ها یاد رگفتیم ! اما روی هم رفته سیستم فوق ، 3 تا 4 سال شما رو ساپورت می کنه . ( با در نظر گرفتن سیستمی متوسط نه حرفه ای ! )
asgari_aw
22-01-12, 20:53
مادربرد :
با توجه به اینکه مادربرد نقش بسیار مهم و اساسی در ارتقا سیستم دارد ، باز حاضرم از امکانات قطعات دیگرم بکاهم تا مادربرد خوبی با توجه به قیمت و ارزش و کیفیتش تهیه کنم.
1- شایعه ای که باعث نگرانی من شده این است که مادربردهای ASRock بعد از دو یا سه سال خراب می شوند و از کار می افتند ; می خواهم بدانم که آیا این مادربردها در عمل هم موفق بوده اند و دارای کیفیت مناسبی همچون برندهای ASUS هستند ؟
2- مادربرد ASUS P8H67 ، همانطور که آقای Over_Cracker عزیز فرمودند مشخصاتش با ASRock H61 iCafe برابری می کند ولی تفاوت قیمت آنان 35 هزارتومان است . این مدل ASUS دارای ویژگی هایی چون TurboV , Auto Tuning , GPU Boost , MemOK , EPU است که می خواستم بدانم آیا این ویژگی ها رو هم ASRock دارد و یا اصلا این ویژگی های مهمی است که بخاطرش از سایر قطعات بکاهم ؟ ( البته یک تفاوت بی اهمیتی که آنها دارند این است که 32GB , ASUS رم رو ساپورت می کند.)
گرافیک :
یک گرافیک DDR3 با گرافیک DDR5 در کار چقدر تفاوت دارد ؟
با تشکر ......
Over_Cracker
23-01-12, 00:47
دوست عزیز،شما رنج قیمت رو واسه مادربرد بفرمایید تا راهنمایی لازم رو خدمتون ارائه بدیم.
اگر مادربرد با هدف دور اندیش و حرفه ای میخواهید،می بایست حداقل از سری چیپست Z68 خریداری کنید که بعدها واسه اورکلاک پردازنده های سری K مشکلی نداشته باشید و همچنین در چیپست سری Z میتونید علاوه بر قابلیت های سری P ،از امکاناتی همانند Switchable Graphics (جهت سویچ بین گرافیک اصلی سیستم و گرافیک مجتمع پردازنده و استفاده بهینه از Intel Quick Sync Video و توان مصرفی پایین تر ) و Intel Smart response جهت بکارگیری SSD cacheبهره ببرید!
----------
شایعه ازراک که بعد از چندسال از کار میفته کاملا بی اساسه...دلیل فنی این موضوع بر میگرده به اهداف بازار ازراک که "ارزان قیمت به بالا هست" و در بردهای رده پایین برای اینکه قیمت تمام شده برای کاربر پایین تر از سایر رقبا بشه،میاد از قطعات با کیفیت پایین تر استفاده میکنه؛در عین حال در مادربردهای رده متوسط به بالای خودش از با کیفیت ترین قطعات استفاده میکنه. من خودم هنوز یه برد ازراک 478 دارم که سر پا کار میکنه و مشابه ASUS اون سوخته و برعکس!!! موضوعی که قطعی هستش اینه که برای یوزر عادی،در محدوده بودجه 100 تا 400 تومن، در برند هایی مثل ازراک،بایوستار،MSI...مادربرد های با کیفیت مشابه ASUS رو میشه با نرخ پایین تری خریداری کرد!
-----------
در مورد تکنولوژی های اختصاصی مثل TurboV , Auto Tuning , GPU Boost , MemOK , EPU هر تولید کننده ای گزینه های مختص به خودش رو داره با نام های مختلف...و تفاوتشون اهمیتی نداره واسه کاربر نهایی
برد ASUS P8h67 امروز 205 تومن هستش! در حال حاضر قیمت ها رو باید ثانیه ای چک کرد و اصلا به قیمت سایت ها اعتماد نکنید با اوضاع کنونی،99% قیمت ها فاقد اعتبار هست.
-------------
تفاوت قیمت Asrock H61 i Cafe با مورد نامبرده ایسوس،مطمئن باشید که حداقل 45 تومن هستش تفاوت GDDR3 با GDDR5 حدود 5 تا 10%
asgari_aw
24-01-12, 12:47
مجدد از تمامی دوستان و مخصوصا اقای Over_Cracker عزیز بخاطر راهنمایی های مفید و پی در پی تشکر می کنم که باعث شدید اطلاعت بسیار زیادی کسب نمایم...
تنها سوالی که برایم باقی مانده است این است که چیپست مادربرد ASRock H61 iCafe بیشتر با ای تی آی هماهنگ است یا جیفورس ؟
Over_Cracker
24-01-12, 13:54
درود. چیپست H61 ربطی به گرافیک نداره،کنترلر گرافیک با پهنای x16 در این پلتفرم،داخل تراشه پردازنده هستش. و تفاوتی نمیکنه از جیفورس استفاده کنید یا AMD/ATI . اما واسه پلتفرم AMD بد نیست از کارت های گرافیک همین شرکت استفاده بشه.هر چند که در چیپست های سری نهم AMD ،موضوع پشتیبانی از SLI هم برطرف شده و دیگه نباید نگران سازگاری کارت های گرافیک با پلتفرم های مختلف باشیم. شاد باشید.