من دیروز یه سی پی یو 975 خریدم صدای فن یه دفعه زیاد میشه و دمای سی پی یو هم از روی 39 یه دفعه برای چند دقیقه میره روی 45 و دوباره میاد پایین میخواستم ببینم این طبیعیه یا نه؟ البته همیشه اینطوری نیست مثلاً هر 1 ساعت یه بار اینطوری میشه
در ضمن به پاور هم یکم شک دارم که ضعیف باشه 485 گرین هست اینم کانفیگ سیستمم:
cpu 975 amd am3
ram 2*2g geil 1333
graphic gt240 ddr5
hard 500g seagate, 1t samsung, 1.5t samsung
Over_Cracker
19-10-11, 16:21
سلام.
این مورد طبیعی هستش؛شما میتونید گردش فن رو از حالت Smart خارج کنید و ثابتش کنید.این گزینه ها در بایوس،بخش Hardware Health قابل تنظیم هست.
mehdinet
19-10-11, 16:28
سلام.
این مورد طبیعی هستش؛شما میتونید گردش فن رو از حالت Smart خارج کنید و ثابتش کنید.این گزینه ها در بایوس،بخش Hardware Health قابل تنظیم هست.
ممنون از پاسخ سریعتون Only the registered members can see the link
میتونم سرعت فن رو کم کنم؟ چون من بعضی شب ها تا صبح دانلود میزارم و با این صدای زیاد فن دیگه باید بیخیال دانلود شبانه بشم ضرری برای سی پی نداره؟ یا اگه ضرر داره میشه مثلاً هم فرکانس سی پی یو رو کم کنم هم سرعت فن رو؟ اگه برنامه ای هست که بشه از داخل ویندوز اینا رو تنظیم کرد لطفاً معرفی کنین
Over_Cracker
19-10-11, 19:13
بله،گزینه هایی برای کنترل فن بر اساس مقدار پردازش CPU در بایوس وجود داره که بر حسب نیاز میتونید تنظیم کنید؛کنترلر فن در مادربرد های جدید بر اساس PWM طراحی میشه،یعنی اینکه به صورت پویا ،مقدار پردازش CPU رو تشخیص و بر همون اساس،سرعت فن رو تنظیم میکنه. اگر بتونید یک تصویر از بخش Hardware Health در بایوس بزارید ،بهتر میتونیم راهنماییتون کنیم. در ضمن،شما که دانلود شبانه دارید،حتما گزینه های صرفه جویی توان مصرفی پردازنده مثل Cool'n'Quiet رو فعال نگه دارید در بایوس.
در مورد برنامه تحت ویندوز،بسته به تولید کننده مادربرد،این نوع برنامه های کنترلی رو درCD مادربرد،بخش Utility قرار میدن.
mehdinet
19-10-11, 20:11
cool n quiet فعاله مادربردم گیگا بایت هست 770t-usb3
این تصویر pc health
Only the registered members can see the link
اینم intelligent tweaker
Over_Cracker
20-10-11, 12:43
گزینه CPU Smart FAN Control فعال هست،اگر غیر فعالش کنید،گردش فن به طور یکنواخت صورت میگیره که این کار پیشنهاد نمیشه.
همچنین گزینه CPU tempereture Warning رو فعال و حدود 65 تا 70 درجه قرار بدید تا بالا رفتن دمای پردازنده و خطرات احتمالی بهتون اعلام بشه.
در شرایطی که CPU Smart Fan فعال هست،اگر ولتاژ پردازنده رو کمتر کنید،دمای پردازنده و سرعت گردش فن کمتر میشه.الان ولتاژ 1.344 به VCORE (منظور هر یک از هسته های CPU) اعمال شده،شما این مقدار رو پله پله پایین بیارید تا زمانی که سیستم بخواد ناپایدار بشه. مثلا برای مرحله اول روی 1.32 قرار بدید و بعد 1.31 ...تست پایداری رو با برنامه ها بنچمارک و استرس پردازنده،مثل ORHOTS بگیرید.
در نهایت،راه حل فیزکی کنترل ولتاژ فن برای کاهش دور فن و صدای کمتر وجود داره که در سایت شهر سخت افزار اموزش داده شده:
همچنین در هر یک از مراحل،دمای پردازنده رو با برنامه ی HW MONITOR تحت نظر داشته باشید تا در تست پایداری و تغییر ولتاژها،علاوه بر سایلنت بودن فن،به یک دمای ایده آل و مطمئن برسید.(دمای زیر 70 درجه برای پردازنده شما ایمن هست).
mehdinet
20-10-11, 17:51
خیلی ممنون Only the registered members can see the link