امیدوارم بتونم منظورمو برسونم چون نمی دونم چطوری بگم....
وقتی کامپیوترو روشن می کنم یه حالتی مثل اینکه موتورش شروع به فعالیت می کنه ... فعال میشه ولی سیستم بالا نمیاد... باید حد اقل 5 دقیقه بگذره تا دکمه reset رو بزنم استارت بخوره. اگه قبل 5 دقیقه اون دکمه رو بزنم بالا نمیاد. نمیدونم چرا اینطور شده قبلا اینطور نبود. همین امروز دوباره ویندوز ریختم ولی مشکل حل نشد.
مانیتور حتی روشن هم نمیشه ...وقتی روشنش می کنم مینویسه no data.اگه دکمه reset رو نزنم همینطور به حالت به اصطلاح موتور روشن کار می کنه... باید حد اقل 5 دقیقه بگذره من دکمه reset
رو بزنم تا به حالت عادی سیستم بالا بیاد
Over_Cracker
08-10-11, 00:00
سلام دوست عزیز.
مشخصات سیستم و مانیتورتون چی هستش؟و چه مدت هستش که کار می کنه؟
نگاهی به سطح مادربرد و اطراف پردازنده داشته باشید یک سری خازن هستند، دقت کنید که هیچ کدام از آنها برآمدگی یا بادکردگی ندارند؟
از مدتی که این اتفاق افتاد،دقیقا قبل از اون زمان،شما کار خاصی یا غیر عادی و حتی نصب یا حذف یک قطعه انجام ندادید؟ از محافظ برق کامپیوتر استفاده می کنید؟
موارد مذکور رو بررسی و ارائه بفرمایید تا بتونیم در مراحل بعد به مشکل برسیم.
hamids68
08-10-11, 15:20
سلام و تشکر از توجهتون
مادر برد : giga 965p-53
cpu core dual 6600 full
کارت گرافیک: vga asus 8600 gts/25 g/ddr3
ram : gskill 16/67/nj
hdd:320 maxtor sata
fan:tt rubyorb cl -po39
case :almasan
مانیتور :sony 21 flat
dvd - rw hp 20x
پاور :430 green
خرید 6 تیر 86
هیچ خازنی برآمده و باد کرده نبود
قبل از این مشکل چیز خاصی نصب نشد و تغییر خاصی داده نشد.فقط اینکه از موقعی که مانیتور رو روزی چند بار روی میزجابجا کردم برای
اینکه فضای بیشتری برای مطالعه باز بشه این مشکل شروع شد که فکر نکنم ربطی داشته باشه...
شاید این توضیح برای بهتر بیان کردن بهتر باشه که...کامپیوتر رو که روشن می کنم مثل همیشه شروع به فعالیت می کنه (صدائی شبیه گاز دادن ماشین در حال خلاصی) ولی سیستم از مانیتور بالا نمیاد...اگه دستش نزنی همینطور تا بی نهایت به این وضع ادامه میده میگه اینکه حد اقل 6 دقیقه بگذره... دکمه reset رو بزنم تا بالا بیاد. که این زمان هم داره بیشتر میشه...یعنی قبلا 2 دقیقه بود... حالا 6 یا 7 دقیقهگاهی 10 دقیقه باید صبر کنم تا با دکمه reset سیستم بالا بیاد.
اینم بگم که یکی از دوستان گفت باطری مین برد رو در حالت بدون برق بردارم و بعد از چند دقیقه دوباره نصب کنم تا مین برد دیفالت بشه...مشکل حل نشد.
هر سه انتخاب اول bios هم هارد هست.
وقتی سیستم بالا هست احساس میکنم سرو صداش بیشتر شده...یعنی وار و وار بیشتری داره
Over_Cracker
08-10-11, 17:34
زمانی که برای اولین بار سیستم روشن میشه،تک بوق رم از اسپیکر بیزر مادربرد به صدا در میاد یا خیر؟
ایا از سیم تخلیه الکتریسیته ساکن استفاده می کنید؟اگر خیر،یک تیکه سیم به بدنه اهنی کیس(بهتره به فنس پشت پاور متصل کنید) و سر دیگه رو به چهار چوب اهنی در یا لوله گاز وصل کنید،دقت کنید که به قسمت رنگ خورده نباشه(هر جا رنگ خورده بود،با تیغ،کمی خراش بدید) و اتصال مستقیم با مغز اهن باشه.
سر و صدای داخل کیس هم به دلیل کارکرد زیاد فن پردازنده و پاور هست که باید سرویس بشن(درپوش هسته مرکزی رو باز کنید و کمی روعن چرخ خیاطی یا گریس بزنید)
موارد مذکور رو انجام بدید و نتیجه رو اعلام کنید تا موارد دیگه رو بررسی کنیم.
hamids68
09-10-11, 15:39
هیچ صدائی در نمیاد
الان یک سیم که یکسرش به شیر لوله گاز هست و یکسرش پشت کیس وصل هست وجود داره ولی مشکل حل نشده.می خواستم به شبکه پشت پاور وصل کنم لازمش این بود که پاور خارج بشه که من بلد نیستم پاورو در بیارم و دوباره نصب کنم.یک قسمت مشبک پشت کیس هست به اون قسمت وصل کردم. فکر کنم برای تهویه باشه.
بله از 4 سال پیش از محافظ برق استفاده می کنم.
ویندوز رو هم عوض کردم... ولی مشکل حل نشده.
mehrdad_ab
09-10-11, 15:49
هیچ صدائی در نمیاد
الان یک سیم که یکسرش به شیر لوله گاز هست و یکسرش پشت کیس وصل هست وجود داره ولی مشکل حل نشده.می خواستم به شبکه پشت پاور وصل کنم لازمش این بود که پاور خارج بشه که من بلد نیستم پاورو در بیارم و دوباره نصب کنم.یک قسمت مشبک پشت کیس هست به اون قسمت وصل کردم. فکر کنم برای تهویه باشه.
بله از 4 سال پیش از محافظ برق استفاده می کنم.
ویندوز رو هم عوض کردم... ولی مشکل حل نشده.
پیشنهاد می کنم ، یکبار خمیر سیلیکون زیر فن پردازنده رو عوض کنید و امتحان کنید.( مشکلی مشابه این مورد شما داشتم که با این کار حل شد ! )
راجب سیم ارت هم دوباره تلاش کنید . سیم رو به پیچی که پاور رو به بدنه وصل میکنه ببندید و پیشنهاد می کنم از لوله آب بجای گاز استفاده کنید . اگر از لوله گاز استفاده می کنید حسابی اون رو سمباده بکشین تا رنگ اون بره و صیقلی بشه .
Over_Cracker
09-10-11, 21:48
اصلا روی مادربرد،اسپیکر بیزر نصب شده یا خیر؟ اگر نصب شده و برای اولین بار صدایی به گوش نمیرسه،احتمال زیاد میدم که تغذیه پردازنده و یا پاور دچار مشکل شده که برای اول درست برق رسانی نمیشه و بعد از گرم شدن مدارها،سیستم مجدد به کار طبیعی خودش ادامه میده.
باز کردن پاور یا مادربرد هیچ کار خاصی نداره و یک ادم تازه کار نیز از عهدش بر میاد.چهارتا پیچ پشت پاور متصل به کیس رو باز کنید و خارج کنید پاور رو.برای عیب یابی شما لازم هست که حتی درب پاور رو باز کنید و خازن های 16ولت و 12ولت بخش DC رو مشاهده کنید که بادکردگی نداشته باشند و در صورت امکان،سیستم رو با یک پاور دیگه امتحان کنید.
برای راحتی کار،می بایست از کارت عیب یاب روی اسلات PCI استفاده کنید تا سریعتر به نتیجه برسیم،زمانی که اسپیکر هیچ بوقی نمیزنه،با بررسی کد دیباگر میتونیم متوجه بشیم که کدام بخش از مادربرد دچار مشکل هست.
حتما مادربرد رو از کیس خارج و روی میز تست کنید،ممکن هست به دلیل فشار فن پردازنده به بخش تغذیه،برد کمی تاب برداشته باشه که با بازو بسته کردن فن و پردازنده یا قرار گیری ازاد مادربرد در یک سطح،مشکل برطرف بشه.
هر جا فکر می کنید مشکل دارید،در همین تاپیک مطرح بفرمایید تا پله،پله پیش بریم تا حداقل با عیب یابی اولیه سیستم اشنا بشید.
hamids68
10-10-11, 07:07
من نمیدونم اسپیکر بیزر چی هست... موقع سوار کردن و خرید قطعات هم یادم نمیاد صحبتی از اسپیکر بیزر شده بود. تا قبل از اینکه این مشکل پیش بیاد یادم نمیاد موقع بالا اومدن برای اولین بار صدائی خارج بشه.ولی چون اشاره به گرم کردن کردید ... متوجه شدم وقتی سیستم مدت زیادی روشن بوده و restart می کنم یا خاموش می کنم و همون لحظه روشن می کنم سریع میاد بالا... ولی اگه 5 دقیقه از خاموش بودن گذشته باشه دیگه بالا نمیاد مگه اینکه حداقل 7 دقیقه یا 10 دقیقه همون مشکلی که اول گفتم وجود داشته باشه... یعنی مثل گاز دادن ماشین در حال خلاصی... و تازه بعد از یک یا دوبار reset کردن
در باره باز کردن و تست کردن... ممنون از توضیحاتتون.ولی متاسفانه من تا بحال انجام ندادم و ترجیح میدم به دست یه آدم با تجربه بسپرم چون حتی یکبار هم انجام ندادم... می ترسم مشکلات بیشتر بشه... من تمام توضیحات شما را یادداشت می کنم و به تعمیر کار می گم که انجام
بده... نظر شما هم همینه ؟
Over_Cracker
10-10-11, 10:45
اسپیکر بیزر،یه اسپیکر یا بلندگوی کوچیک به شکل زیر هستش:
Only the registered members can see the link BKKnymLUF-XBQOLwzU9PlnID-w (Only the registered members can see the link D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DfWq%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Dnp%26biw%3D1680%26bih%3D91 8%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1)
این اسپیکر هنگام اسمبل سیستم باید روی قسمت مربوطه مادربرد نصب بشه(توسط افراد ناشی این کار صورت نمیگیره) و کارش اینه که کاربر رو از سلامت سیستم اگاه میکنه...مثلا اگر دمای پردازنده به دلیل از کار افتادن فن یا ... به 70(این درجه توسط کاربر در بایوس قابل تنظیم هست) درجه برسه،این اسپیکر بوق ممتد میزنه و به طریقی جلوگیری میکنه از سوختن پردازنده و یا زمانی که سیستم در سلامت کامل باشه و بایوس قسمت های مختلف رو چک کرد و به رم رسید،یک تک بوق میزنه که به کاربر اعلام میکنه تمام دستگاه ها به درستی شناسایی و تایید شدند و یا تعداد بوق ها با ترتیب های مختلف که هر کدوم مشکل داشتن بخش هایی مثل گرافیک،رم،CMOS ...رو اعلام میکنه.
کارت دیباگر هم تقریبا کار اسپیکر بیزر رو میکنه با این تفاوت که مشکلات و فعل انفعالات سیستم رو به صورت کدهایی نمایش میده،و دفترچه راهنمایی هم داره که توضیح میده هر کد،مربوط به چه بخشی هست و یک مدت که باهاش کار کنید،بسیاری از مشکلات رو میتونید عیب یابی کنید...علاوه بر کد های بایوس،صحت ولتاژ های اصلی پاور و اتصالی مدارات روی برد رو هم میشه به واسطه این کارت بررسی کرد. در کارت زیر که یک نمونه مناسب عیب یابی هست،یک اسپیکر بیزر آنبورد هم روی خودش نصب داره.
Only the registered members can see the link
در هر صورت،اگر هم به تعمیرکار مراجعه می کنید،سعی کنید به فرد خبره ای بسپارید و خودتون هم در کنارش نگاه کنید و مراقب باشید که چه مراحی رو روی سیستمتون انجام میده!
در نهایت،کتب،مقالات،مطالب و اخبار زیادی در انجمن و سایت شهر سخت افزار وجود داره که با مطالعه اونها میتونید علاوه بر عیب یابی پیشرفته سیستم، با تکنولوژی های مختلف روز،آشنا بشید.
hamids68
10-10-11, 14:02
اسپیکر بیزر،یه اسپیکر یا بلندگوی کوچیک به شکل زیر هستش:
Only the registered members can see the link BKKnymLUF-XBQOLwzU9PlnID-w (Only the registered members can see the link D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DfWq%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Dnp%26biw%3D1680%26bih%3D91 8%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1)
این اسپیکر هنگام اسمبل سیستم باید روی قسمت مربوطه مادربرد نصب بشه(توسط افراد ناشی این کار صورت نمیگیره) و کارش اینه که کاربر رو از سلامت سیستم اگاه میکنه...مثلا اگر دمای پردازنده به دلیل از کار افتادن فن یا ... به 70(این درجه توسط کاربر در بایوس قابل تنظیم هست) درجه برسه،این اسپیکر بوق ممتد میزنه و به طریقی جلوگیری میکنه از سوختن پردازنده و یا زمانی که سیستم در سلامت کامل باشه و بایوس قسمت های مختلف رو چک کرد و به رم رسید،یک تک بوق میزنه که به کاربر اعلام میکنه تمام دستگاه ها به درستی شناسایی و تایید شدند و یا تعداد بوق ها با ترتیب های مختلف که هر کدوم مشکل داشتن بخش هایی مثل گرافیک،رم،CMOS ...رو اعلام میکنه.
کارت دیباگر هم تقریبا کار اسپیکر بیزر رو میکنه با این تفاوت که مشکلات و فعل انفعالات سیستم رو به صورت کدهایی نمایش میده،و دفترچه راهنمایی هم داره که توضیح میده هر کد،مربوط به چه بخشی هست و یک مدت که باهاش کار کنید،بسیاری از مشکلات رو میتونید عیب یابی کنید...علاوه بر کد های بایوس،صحت ولتاژ های اصلی پاور و اتصالی مدارات روی برد رو هم میشه به واسطه این کارت بررسی کرد. در کارت زیر که یک نمونه مناسب عیب یابی هست،یک اسپیکر بیزر آنبورد هم روی خودش نصب داره.
Only the registered members can see the link
در هر صورت،اگر هم به تعمیرکار مراجعه می کنید،سعی کنید به فرد خبره ای بسپارید و خودتون هم در کنارش نگاه کنید و مراقب باشید که چه مراحی رو روی سیستمتون انجام میده!
در نهایت،کتب،مقالات،مطالب و اخبار زیادی در انجمن و سایت شهر سخت افزار وجود داره که با مطالعه اونها میتونید علاوه بر عیب یابی پیشرفته سیستم، با تکنولوژی های مختلف روز،آشنا بشید.
ممنون از توضیحتون
قیمت این اسپیکر بیز چند هست ؟ و معمولا برای یک همچین کاری چقدر دستمزد می گیرن؟
من زیاد نمی تونم تشخیص بدم طرف با تجربه هست یا نه..فقط تو یکی از پاساژ های چهار راه پاسداران چند ماه پیش یک مغازه دیدم که کارش فقط تعمیر کامپیوتر بود می خوام ببرم اونجا.
mehrdad_ab
10-10-11, 14:12
اسپیکر بیزر زیاد گرون باشه ، 500 تومن میشه .
کارت هم 8000 تومن بود . حدود 8 تا 12 تومن کارت هایی که به درد ما بخوره به فروش میره.
hamids68
12-10-11, 15:21
جائی که فقط کارش تعمیر کامپیوتر های رو میزی باشه اطراف خودم پیدا نکردم.به دو جائی رفتم که هم کار فروش قطعات داشتن هم گاهی هم تعمیرات انجام میدادن...به اولی نتونستم اعتماد کنم ولی دومی که قراره فردا برم مغازش می دونم حد اقل 10 ساله تو اینکاره ولی عجیبه هیچ کدوم از اینا چیزی در مورد اسپیکر بیزر و کارت دیباگر نمی دونستن...دومیه که قراره برم پیشش اصلا اسم اسپیکر بیزر نشنیده بود ولی میگفت ارزش نداره 200 هزار تومن بدی برای کارت دیباگر... من درست متوجه نشدم اینارو کجا میفروشن و چقدر ضرورت داره و قیمتشون چنده؟...
Over_Cracker
12-10-11, 16:00
عزیز،اسپیکر بیزر،ضرورت 100% داره که به همراه کیس ارائه میشه و قیمتش نیز 100 تا تک تومنی بیشتر نیست. کارت دیباگر بهترینش 20 تومن بیشتر قیمت نداره و یک ضرورت برای شما و کاربر عادی نیست اما داشتنش برای شخصی که بخواد سیستم رو عیب یابی کنه،ضرورت داره.
کارت مدل QPCI مدل خوبی هستش اگر نوع اصلیش رو تهیه کنید.
من خودم یک نمونه چینی مدل PL2E دارم،6 تومن خریدم که فوق العاده هستش و اگر این مدل رو تهیه کنید،تمامی کد ها و تجاربم رو میتونم در مورد انواع بایوس روی این کارت خدمتون ارائه کنم.
hamids68
12-10-11, 22:25
احتمالا این دو وسیله رو فروشگاه های مرکزی مثل پاساژ ولی عصر میفروشن... همون طور که گفتم...من از دوتا فروشنده طرفای خودم پرسیدم نه تنها نداشتن تا بحال هم بگوششون نخورده بود و نمی دونستن چی هست.منم نمیرسم برم پاساژ ولیعصر فردا فعلا میبرم پیش همونی که صحبت کردم فعلا کار رو راه بندازه... سر فرصت حتما میرم ولعیصر و اونا می خرم میزارم برای وقتی که برادرم به ایران اومد برام نصب کنه.
hamids68
12-10-11, 23:12
اسامی و لینک انگلیسی و یا wiki اینارو هم بزاری بد نیست... دیگه جنس صد تا تک تومنی نشنیده بودم !
Over_Cracker
13-10-11, 10:18
لینک محصول از نمایندگی دیباگر:Only the registered members can see the link
یک نوع قلابی از همین نوع در بازار وجود داره که نصف نوع اوریجینال قیمت داره.
اسپیکر بیزر،از لحاظ قیمت،ارزشی نداره و اکثرا به همراه کیس نو ارائه میشه و اندازه خیلی کوچیکی داره که من از 3 نمونه اش عکس گرفتم:
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
تمامی فروشگاه ها که به نحوی با سخت افزار کامپیوتر ارتباط دارند،از این اسپیکر دارند. شاید به اسم نشناسن و بهتره مشخصات ظاهری رو بگید تا متوجه بشن.
hamids68
14-10-11, 05:50
کامپیوترو بردم به یه مغازه ای که کارش هم فروش قطعات بود هم تعمیرات می کرد. گفت که ایراد از مادر برد هست. گفت اون میتونه مادر برد رو بده یک نفره دیگه که تعمیرش کنه و ماکزیمم یک هفته زمان می بره. ولی من ترجیح دادم خودم قطعه رو ببرم شرکتش تعمیر کنن. ولی نمی دونم قطعه رو باید ببرم یا کیس رو ؟.آدرس و تلفنی از شرکتش دارین ؟ مادر برد مال شرکت گیگا هست به مشخصات
مادر برد : giga 965p-53