من قبلا رو سیستم دو گیگ رم داشتم (دوتا یک گیگ، یه Kingstone و یه Qimonda) چند وقت پیش یه رم دو گیگ Kingstone خریدم و نصب کردم. اما وقتی ویندوز رو بالا آوردم دیدم تو قسمت ویژگی های سیستم نوشته Installed Memory (RAM) : 4GB (2.87GB Usable و این در حالیه که موقع بالا اومدن تو بایوس می نویسه 4096MB OK
مشخصات سیستم من اینه
CPU : Intel Dual Core E5700
Motherboard : abit IL9Pro
VGA : ATI HD4670 1G DDR3
ویندوزم هم ویندوز سون 64بیتی نسخه Ultimate هست
تو سایت خود abit نوشته که این مادربرد تا 8 گیگ رم ساپورت میکنه و هر اسلات تا 2 گیگ. الان هم آخرین ورژن بایوس رو روش دارم اما هیچ فایده ای نداره. رم ها رو درآوردم و یکی یکی تو اسلات های مختلف زدم یعنی هر نوع آرایشی که امکان داشت رو امتحان کردم اما بی فایده بود. تنها چیزی که یکم نظر رو جلب کرد این بود که وقتی هر 3تا رم رو که بشن 4گیگ نصب میکنم تو شروع بایوس همون 4گیگ رو نشون میده، اما وقتی اون دو گیگه رو با یدونه یک گیگ میذارم به جای نشون دادن 3گیگ، 2944 مگابایت نشون میده که همون 2.87گیگ قابل استفاده تو ویندوزه
این رو هم بگم که یه بار هم رم دوگیگ رو به تنهایی گذاشتم و ویندوز دو گیگ رو شناخت، یعنی هر اسلات تا دو گیگ ساپورت میکنه
من برای این مشکلم به چند تا فاروم خارجی هم سر زدم اما هیچ کدوم از راه حلها مثل رفتن به msconfig و برداشتن تیک Maximum Memory کارساز نبود. حتی برای abit هم میل زدم اما جواب نداد.
در ضمن این رو هم میدونم که بعضی از مادربردها تو setup اول جایی دارن برای کم و زیاد کردن مقدار حافظه ذخیره شده برای مثلا کارت گرافیک آنبرد (فکر کنم بهش میگن Memory Remapping) اما واسه من اصلا همچین جایی تو setup نیست و ضمنا کارت گرافیک من به اندازه کافی مموری داره
میخوام بدونم کسی از دوستان راه حلی برای این مشکل داره؟ خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید
Over_Cracker
17-09-11, 20:17
سلام دوست عزیز.
این موضوع طبیعی هست و نباید انتظار داشته باشید وقتی دو اسلات مود دوال و تک اسلات دیگه رو بکار می گیرید،اون هم با ظرفیت های مختلف،سیستم به درستی شناسایی کنه. یا باید فقط از دو اسلات استفاده کنید یا 4 اسلات و همیشه توانی از 2 باشه(مگر در پلتفرم 3 کاناله)
با این حال،احتمال دیگه هم میدم که صرف نظر از ظرفیت مختلف ماژول ها،فرکانس و تایمینگ مناسب هم ست نشده باشه.
راه حل های پیش رو:
ابتدا مشخصات دقیق تمامی حافظه ها رو ذکر بفرمایید.شامل تایمینگ و فرکانس/نرخ انتقال.همچنین تصویر جزئیات مربوطه به رم در برنامه CPU-Z .
زمانی که ماژول دو گیگ و یک گیگ رو نصب می کنید،(در دو کانال غیر دوال-مراجعه به دفترچه مادربرد یا سایت سازنده) در بایوس دقت کنید که فرکانس روی 667 و تایمینگ یا Dram ration به طریق یا ضریبی ست بشه که بر روی یکی از گزینه های 4-4-4-12 و یا 5-5-5-15 ست شده باشه.در این مرحله دوباره باید تست کنید که تغییر حاصل میشه یا خیر(128 مگایابت باقی مانده،بازیابی شده یا خیر) و به همین ترتیب در مود های مختلف باید مرحله به مرحله پیش بریم.دستور العمل های مربوطه رو انجام بدید تا موارد دیگه رو بهش رسیدگی کنیم.در ضمن اگر در تنظیمات رم در بایوس مشکل داشتید،ترجیحا یک تصویر از قسمت مربوطه بزارید تا بهتر و روشن تر راهنمایی بشید.
romantic
18-09-11, 12:09
ممنون دوست عزیز. من اطلاعات برنامه CPU-Z و همچنین یه عکس از BIOS Setup رو براتون میذارم. خیلی ممنون میشم بیشتر راهنمایی کنید. ضمنا من یه بار در حالتی که هر سه رم رو نصب کرده بودم (4گیگ) DRAM رو از حالت auto گذاشتم رو 667 و دیگه مانیتور چیزی نشون نمیداد. مجبور شدم باتری cmos رو در بیارم تا دوباره بالا بیاد
Only the registered members can see the link
Over_Cracker
18-09-11, 14:10
تصویر از تب Memory هم بزارید تا وضعیت کنونی حافظه مشخص بشه.
بسیار خوب:
حالا یک بررسی می کنیم که منجر به یک تلاش در جهت رفع مشکل باشه:
شما سه ماژول رم DDR2 با مشخصه های اصلی زیر دارید:
Qimonda 800Mhz /6-6-6-18
kingeston 800MHx/6-6-6-18
kingeston 533MHz/5-4-4-12
حالا به غیر از ماژولی که درحال حاضر در اسلات شماره 3 نصب شده،تست رو با دو ماژول 800 مگاهرتزی انجام میدیم.
دو ماژول اسلات 1 و 4 رو در اسلات های مربوط به یک کانال مستقل(single channel modee) قرار بدید.یعنی در مود دوال نباشه. دو نوع استاندارد نصب دوال در مادربردهای مختلف وجود داره که A و B نامگذاری میشن.در استاندارد A ،اسلات های 1 و 3 تشکیل دوال میدن و در استاندارد B ،اسلات های 2 و 4.(بسته به نوع مادربرد و پلتفرم،یکی از این دو بکار گرفته میشه)
پس در این مرحله،کافیه که ماژول ها رو در اسلات 1 و 2 و یا 3و4 قرار بدید.
اگر براتون مقدور بود،یک تست هم در ویندوز 64 بیتی XP بگیرید.
مراحل گفته شده رو انجام و نتیجه رو اعلام کنید.(تصویر بخش Memory و SPD از برنامه CPUZ فراموش نشه)
romantic
18-09-11, 15:34
در این حالت هم مقدار رم نصب شده 3گیگ و مقدار رم قابل استفاده 2.87گیگ نشون داده میشه. متاسفانه به ویندوز XP نسخه 64بیتی دسترسی ندارم
این هم عکس ها. عکس اولی هم تب Memory مربوط به پست قبلی خودمه
Over_Cracker
18-09-11, 18:00
حالا تایمینگ و فرکانس به درستی ست شده
در این مرحله نیاز هست که کمی اورکلاک داشته باشید تا به استاندارد 667 کنترلر حافظه برسیم که ،در تصویر اولی مشکل خودشو نشون میده و فقط 2 ماژول به صورت دوال ست شدن و احتمالا ماژول یک گیگ 800 مگاهرتزی Disable شده.
حالا میخوام که اول فقط ماژول کینگستون 533 روی مادربرد نصب بشه و سپس تا فرکانس 667 اورکلاک و بر روی تایمینگ 5-5-5-15 ست بشه.یعنی باید اول تا این مقدار اورکلاک و پایداری و کارکردش ثابت بشه.نگران نباشید،به دلیل افزایش تایمینگ/تاخیر،این مقدار اورکلاک با توجه به ساپورت FSB مادربردتون به راحتی امکان پذیره.
در بایوس قسمت Features یا Chipset به دنبال تظیمات رم بگردید،اگر قابلیت تنظیم تک تک تایمینگ ها بود که به صورت 5-5-5-15-21 با CR=2 تنظیم کنید و الا باید از طریق FSB:DRAM اقدارم کنید و بر روی 3:5 قرار بدید.
بعد از این مرحله که این ماژول در این استاندارد و فرکانس پایدار شد.باید دو ماژول دیگه رو در کنارش نصب کنید به صورتی که اگر مود دوال مادربردتون ،اسلات های 1 و 3 باشه،ماژول 533 در اسلات 1 و ماژول 800 یک گیگ در اسلات 4 و ماژول 2 گیگ در اسلات دوم قرار بگیره.که هرگونه قابلیت دوال کردن و حذف اخرین رم از مادربرد گرفته بشه و در نهایت،ظرفیت 4 گیگ شناسایی بشه.
منتظر نتایجتون هستم.هر جاش براتون گنگ بود سوال کنید.(تصویر از بخش های CPUZ فراموش نشه،هر جاهم در بایوس مشکل داشتید،تصویر بزارید.)
romantic
18-09-11, 19:38
تو بایوس من تنها جایی که دیدم تنظیمات رم بود اینجاست که عکسش رو میذارم
من تو این عکس همونطور که می بینید DRAM رو گذاشتم رو 667 . موقع بالا اومدن هم بایوس مینوشت که با 667 بالا میاد
بعد که سیستم بالا اومد، این نتایج رو از CPU-Z گرفتم
بعدش سیستم رو خاموش و به همون ترتیبی که شما گفتید رمها رو کار گذاشتم. بعد از اینکه ریبوت کردم یه پیغام اومد که گفت
Over-Clocking Failed
Press F1 to Enter Setup
بعد از ریبوت دوباره بایوس باز رفت رو همون 533 و دوباره همون 4گیگ نصب شده و 2.87گیگ قابل استفاده
اینم نتایج CPU-Z واسه این حالت
راستی این رو هم بگم که مادربرد من اسلاتهاش دوتا دوتا دوال هستن. یعنی 1با3 و 2با4. فکر میکنید به این خاطره که نمیشه از تعداد فرد رم استفاده کرد؟
mehrdad_ab
18-09-11, 20:05
شما مراحل بالا رو با کم کردن مقدار FSb از 200 به 190 یکبار دیگه امتحان کنید . ببیند در این حالت ارور مذکور برای اورکلاک حل میشه تا ویندوز به صورتی که چیدمان رمها گفته شده ، مقدار 4 گیگ رو شناسائی میکنه ؟
romantic
18-09-11, 22:14
شما مراحل بالا رو با کم کردن مقدار FSb از 200 به 190 یکبار دیگه امتحان کنید . ببیند در این حالت ارور مذکور برای اورکلاک حل میشه تا ویندوز به صورتی که چیدمان رمها گفته شده ، مقدار 4 گیگ رو شناسائی میکنه ؟
این FSB رو از کجا میشه تغییر داد؟ من فقط همون DRAM Frequency رو تو بایوس پیدا کردم. چیز دیگه ای نبود.
یه سوال: اگر من کلا دوتا رم یک گیگ خودم رو با یه رم دوگیگ مشابه همینی که الان دارم عوض کنم مشکل کلا حل میشه یا فکر میکنید همچنان باقی میمونه
دوستان واقعا ممنونم که تا اینجا اینقدر سریع و کامل و با حوصله به سوال هام جواب دادید. واقعا نمیدونم چطوری بابت وقت و حوصله ای که میذارید تشکر کنم. مخصوصا جناب Over_Cracker
Over_Cracker
19-09-11, 05:31
مشکل دقیقا از همینه که مادربردتون استاندارد واحد برای دوال نداره.
(احتمال داره که امکان تغییر FSB در مادربرد تعبیه نشده باشه،هر چند که الان دیگه مطمئن هستم که موضوع شماسایی رم در مادربرد شما به FSB نامربوط هست،اما برای تغییرش یک راه دیگه وجود داره که از درون ویندوز،تنظیمات آیسی PLL یا ICS رو تغییر بدید با استفاده از برنامه هایی مثل SET FSB...)اما برگردیم به بحث خودمون.
شما بعد از اینکه اورکلاک Fail شد،مجددا در همون حالت که رم ها نصب هستند،اورکلاک رو انجام دادید؟ اگر دوباره هم FAIL شد.
اینبار ماژول 2 گیگ رو در اسلات دوم قرار بدید و دو ماژول دیگه رو در اسلات های 1 و 3 (یک بار 533 در اسلات 1 و 800 در 3 و برعکس)
حالت دیگه هم برای جلوگیری از دوال شدن ماژول 2 گیگ تست بفرمایید:ماژول 2 گیگ در اسلات سوم و دو ماژول دیگه در اسلات های 2 و 4 .
و حالت آخر ماژول 2 گیگ در اسلات اول و ماژول دیگه در اسلات های 2 و 4...
نتایج رو در مود اورکلاک 667 و پیشفرض سیستم بررسی کنید.
اگر بازهم مشکل برطرف نشد،شما مجبور هستید با اضافه کردن یک ماژول دیگه یا حذف دو ماژول 1 و اضافه کردن یک ماژول 2 گیگ مشکل رو برطرف کنید(در هر صورت تعداد ماژول ها باید توانی از 2 باشه =1-2-4-8...)
romantic
04-10-11, 22:04
من امروز دوتا رم یک گیگ رو دادم و یک دو گیگ گرفتم. اما بعد از نصب کردن باز همون مشکل 4گیگ نصب شده و 2.87گیگ قابل استفاده پابرجاست
در هر دو حالت Dual و Single امتحان کردم. این عکسها هم از CPU-Z گرفتم
حالت Dual
حالت Single
یه چیزی که برام عجیب بود اینه که به جز در حالت اسلاتهای 1و2 تو بقیه حالات همه رو Dual حساب میکنه. طبق Manual مادربرد من، اسلاتهای 1و3 (اسلاتهای آبی) با هم و اسلاتهای 2و4 (اسلاتهای سیاه) با هم جفتی میشن. اما همون طور که گفتم به جز حالت 1و2، حالتهای 2و3 و 1و4 رو هم Dual میشناسه
در ضمن تو این عکسها نمیدونم چرا DRAM Frequency شده 332 در حالی که قبلا 340 بود
Over_Cracker
05-10-11, 22:51
سلام دوست عزیز.
حتما سیستم رو با سیستم عامل Win XP 64bit تست کنید،همچنین با WIN 7 Ultimate Edition 64 bit Service Pack 1 -Finl.
چیپست مادربردتون از سری های اول کنترلر DDR2 استفاده میکنه و آنچنان که باید بهینه و استاندارد نیست.همچنین امکان داره که هماهنگی با سیستم عامل های جدید نداشته باشه.به هر طریقی که تونستید با Win Xp 64 bit تست کنید.
romantic
06-10-11, 13:48
سلام دوست عزیز.
حتما سیستم رو با سیستم عامل Win XP 64bit تست کنید،همچنین با WIN 7 Ultimate Edition 64 bit Service Pack 1 -Finl.
چیپست مادربردتون از سری های اول کنترلر DDR2 استفاده میکنه و آنچنان که باید بهینه و استاندارد نیست.همچنین امکان داره که هماهنگی با سیستم عامل های جدید نداشته باشه.به هر طریقی که تونستید با Win Xp 64 bit تست کنید.
راستش من تو این مدت کلی اینترنت رو گشتم و دیدم خیلی ها همین مشکل من رو دارن. جالب اینجاست که همین اعداد کذایی 4 و 2.87 زیاد توشون پیدا میشه
در مجموع چندتا راه حل ارایه شده که واسه من و موردهای مشابه من جواب نمیده. مثل برداشتن تیک Maximum Memory در msconfig که برای من این گزینه به صورت پیشفرض تیک نداشت. حتی خودم تیکش رو گذاشتم و بعد از ریستارت دوباره برداشتم اما بی فایده بود
یه روش دیگه هم که بالا بردن مقدار Virtual Memory بود. حالا صرف نظر از اینکه این موثره یا نه، برای من اصلا این امکان نیست. یعنی بالا که میبرم و سیستم رو بوت میکنم دوباره مقدار Virtual Memory برابر شده با مقدار رم که همون 2.87گیگ باشه.
تو یه فاروم خارجی یه مورد بود تقریبا مشابه من، یعنی مادربرد و کارت گرافیکش مثل من بود و اون هم همون 4گیگ و 2.87گیگ رو داشت. یکی بهش جواب داده بود که چون کارت گرافیکش 1گیگه، مادربرد 1153 مگابایت از مموری رو Hardware Reserved کرده(واسه من هم همینطوره). برام سواله مگه کارت گرافیک من آنبرده که بخواد یک گیگش رو از رم بگیره. مگه این یک گیگ رو خودش و Dedicated نیست؟ همون فرد در ادامه گفته این مقدار رم برای ویندوز داره استفاده میشه و بی مصرف نیست. درحالی که وقتی Task Manager رو باز میکنم، وقتی که هیچ برنامه ای کار نمیکنه، حدودا 1.1 گیگ از Physical Memory داره مصرف میشه و نوشته 40% که یعنی خود ویندوز هم داره از همون 2.87گیگ استفاده میکنه و اون 1153گیگ کاملا بی استفاده است
یه نفر هم تو یه فاروم خارجی گفته بود این مشکل راه حلی نداره و یه دسته از مادربردها با ویندوز 7 این مشکل رو دارن و نمیشه کاریش کرد. فکر کنم همینجوری باشه و من شاید با نصب Win XP 64 bit مشکلم حل بشه. هرچند در حال حاضر امکان تعویض ویندوز ندارم. ویندوز خودم هم با آپدیت شدن، الان SP1 هست، پس تنها راه حل شاید همون XP نسخه 64بیتی باشه
ممنون از راهنمایی شما دوست عزیز
Over_Cracker
06-10-11, 23:28
تنظیمات بوت ربطی به این نداره که سیستم عامل بخواد مقداری از رم رو نشناسه،چرا که اپشن های Boot.ini به طور پیش فرض بر اساس مقدار حافظه فیزیکی و سایر مشخصات مثل تعداد هسته ی پردازنده ست میشن که کاربر میتونه این مقادیر رو از طریق MSconfig کم بکنه یا هسته پردازنده رو غیر فعال بکنه یا اسلات PCI رو قفل بکنه و تنظیمات سرویس ها و سایر حالت های بوت... و زمانی که تحت اختیار سیستم عامل چنین تغییراتی پیش بیاد،برنامه هایی مثل CPUZ هم مقادیرشون تغییر میکنه.در حالی که مقدار 4 گیگابایت توسط CPUZ در محیط سیستم عامل شما شناسایی شده.
یکی بهش جواب داده بود که چون کارت گرافیکش 1گیگه، مادربرد 1153 مگابایت از مموری رو Hardware Reserved کرده
این حرف کاملا بی منطق هستش ؛ خب گرافیک وقتی 1 گیگ هست.به مستقل بودن منابع حافظه مابین زیر ساخت گرافیک و حافظه اصلی منجر میشه نه اینکه تداخل پیدا بکنه.در ضمن،زمانی که 4096 مگابایت(معادل 4 گیگابایت) داشته باشیم و 2.87 گیگابایت،(معادل 2918 مگابایت) ازش کم بشه. به مقدار 1178 مگابایت می رسیم. حالا این عدد 1153 مگابایت از کجا بدست اومد؟
اخرین دلیل ختم میشه به سازگار نبودن سیستم عامل و عدم توانایی بکارگیری از تمامیت حافظه. و الا در شناسایی 4096 مگابایت مشکلی وجود نداره.