ورود

مشاهده نسخه کامل : چند تا سوال ساده در مورد هارد کامپیوتر!

angel_h1374
26-08-11, 11:41
سلام و خسته نباشین
میخام بدونم این فرق ساتا 2 و 3 چیه؟ رو فاکتور خرید سیستمم نوشته seagate 1t.b sata2
بعد فرق این sata 6.gb/s با sata3gb/s چیه؟ و چه فرقی دارن؟
هارد سیستمم دقیقا از همین لینک زیر هست!
Only the registered members can see the link
تو قسمت اینترفیر فیسش نوشته sata 6.gb/s ولی تا جایی که من میدونم به sata3gb/s وصله!
اسمبل سیستممو خودم نکردم. یعنی این ممکنه که هاردی که sata 6.gb/s به sata3gb/s وصل بشه؟
منتظر جوابم.
ممنون از همه.

angel_h1374
26-08-11, 11:50
بعد یه سوال دیگه هم دارم درسته به هارد ربطی نداره ولی دیگه نمیخام یه تایپک دیگه ایجاد کنم لطفا همین جا جواب بدین.
این درسته میگن که مادربوردی بخر که بتونه از تمام قدرت سخت افزارت استفاده کنه؟
مثلا بعضی ها میگن که برای پردازنده core i7 2600k باید مادربوردی در حد مثلا asus p8p67 ddeluxe بخری تا بتونه از تمام قدرتش استفاده کنه مثلا از یه بردی مثل asus p8p67 براش بخری نمیتونه از تمام قدرتش استفاده کنه این درسته؟
من خودم مینبوردم asus p8p67 با پردازنده 2600k هست یعنی الان من از همه قدرت پردازندم نمیتونم استفاده کنم؟
ممنون میشم جواب بدین!

™Ali
26-08-11, 12:00
نگاه کنید SATA 3Gbit/s که در اصل ویرایش (Revision) دوم SATA محسوب میشه عملا می تونه سرعتی معادل 300MB/s رو به شما بده. اما با روی کار اومدن هاردهای SSD که سرعتی Read/Write بالغ بر 500MB/s داشتند این نیاز احساس شد که پورت SATA ارتقا پیدا کنه به همین خاطر ویرایش سوم اون که با SATA 6Gbit/s هست عرضه شده که عملا سرعتی دو برابر SATA II رو عرضه می کنه. البته به جز سرعت تغییراتی دیگه مثل بهبود مصرف برق و ... داشته که تو این بحث نیست.

اسمبل سیستممو خودم نکردم. یعنی این ممکنه که هاردی که sata 6.gb/s به sata3gb/s وصل بشه؟

تا جایی که می دونم وصل میشه ! اگر هاردتون SATA III هست و مادربوردتون پورت SATA III رو داره می تونید خودتون مشکل رو حل کنید.

™Ali
26-08-11, 12:07
بعد یه سوال دیگه هم دارم درسته به هارد ربطی نداره ولی دیگه نمیخام یه تایپک دیگه ایجاد کنم لطفا همین جا جواب بدین.
مثلا بعضی ها میگن که برای پردازنده core i7 2600k باید مادربوردی در حد مثلا asus p8p67 ddeluxe بخری تا بتونه از تمام قدرتش استفاده کنه مثلا از یه بردی مثل asus p8p67 براش بخری نمیتونه از تمام قدرتش استفاده کنه این درسته؟
من خودم مینبوردم asus p8p67 با پردازنده 2600k هست یعنی الان من از همه قدرت پردازندم نمیتونم استفاده کنم؟
ممنون میشم جواب بدین!

بیش تر یه حرف بازاری هست. هر دو مادربرد چیست P67 رو دارند و هیچ تفاوتی با هم هنگام کارهای روزمره ندارند. خیالتون جمع ! فقط مدل Deluxe قابلیت های بیش تری رو داره :wink:

mohamad70
26-08-11, 12:13
میخام بدونم این فرق ساتا 2 و 3 چیه؟ رو فاکتور خرید سیستمم نوشته seagate 1t.b sata2
بعد فرق این sata 6.gb/s با sata3gb/s چیه؟ و چه فرقی دارن؟
هارد سیستمم دقیقا از همین لینک زیر هست!
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
تو قسمت اینترفیر فیسش نوشته sata 6.gb/s ولی تا جایی که من میدونم به sata3gb/s وصله!
اسمبل سیستممو خودم نکردم. یعنی این ممکنه که هاردی که sata 6.gb/s به sata3gb/s وصل بشه؟ سلام

SATA نوعی درگاه ارتباطی از نوع سریال میباشد که عموما برای وسایل ذخیره سازی از قبیل هارد دیسک و SSD استفاده میشه و به نوعی جایگزین درگاه قدیمی PATA یا همون ( IDE ) شده است.

در حال حاضر 2 نوع درگاه ساتا رایج میباشد :

SATA II که حداکثر سرعتی معادل 3Gbps را پشتیبانی میکنه از هیمن رو گاهی به آن SATA 3Gbps هم میگن.

SATA III که حداکثر سرعتی معادل 6Gbps را پشتیبانی کرده و به آن SATA 6Gbps هم گفته میشه.

ظاهر فیزیکی هر2 درگاه مشابه میباشد و شما می تونید یک هارد SATA II رو به یک هارد SATA III وصل کنید و بالعکس.

من خودم مینبوردم asus p8p67 با پردازنده 2600k هست یعنی الان من از همه قدرت پردازندم نمیتونم استفاده کنم؟ خیر اصلا درست نیست. اینو فروشنده ها میگن تا مین بوردهای گرون قیمتشون رو به مشتری قالب کنن.

شما در حین خرید مین بورد باید به چیپست - سرعت رم های پشتیبانی شده - پشتیبانی از امکاناتی مثل USB3.0 و SATA III , تعداد و سرعت اسلات PCIe و مدار تغذیه VRM آن نگاه بکنید.

angel_h1374
26-08-11, 12:24
خوب ممنون از راهنماییتون
الان اگه من هاردمو به ساتا سه وصل کنم تغیری در کارایی ایجاد خواهد شد یا نه؟

angel_h1374
26-08-11, 12:28
بعد یه فن هم برا پردازندم میخام بخرم برا اورکلاک کردن نظر خودم اینه
CPU FAN: APACK ZEROtherm Nirvana NV120 Premium
به نظر شما جواب میده؟ قیمتش تقریبا 55 تومنه
با این چقد میشه اور کرد؟

™Ali
26-08-11, 12:32
خوب ممنون از راهنماییتون

با برنامه ای مثل HD Tune یه تست سرعت بگیرید اگر سرعت Read/Write هارد شما بالاتر از 300MB/s هست قطعا تاثیر داره، وصل کنید.
اما همون طور که گفتم تغییراتی دیگه در پورت SATA III ایجاد شده و افزایش سرعت فقط یکی از اون هاست (البته اساسی ترین تغییر همین افزایش سرعت هست) بنابراین بهتره از همین SATA III استفاده کنید.

mohamad70
26-08-11, 13:00
الان اگه من هاردمو به ساتا سه وصل کنم تغیری در کارایی ایجاد خواهد شد یا نه؟ اگه اینترفیس هاردتون SATA III هست مسلما کمی افت کارایی خواهید داشت اما با توجه به اینکه سرعت هارد خیلی پایین تر ازین حرفاست این میزان خیلی محسوس نیست.

با برنامه ای مثل HD Tune یه تست سرعت بگیرید اگر سرعت Read/Write هارد شما بالاتر از 300MB/s هست قطعا تاثیر داره، وصل کنید.یک هارد دیسک 7200 دور عمرا به سرعت 300MB/s بر ثانیه برسه !! بر خلاف تصور رایج اتصال یک قطعه کند به یک درگاه سریع هم باعث افزایش سرعت میشه

در بنچمارک های زیر چند عدد فلش USB2.0 هم با درگاه USB2.0 و هم 3.0 آزمایش شده اند و نتایج نشون داده که حتی اتصال یک فلش کند USB2.0 هم به درگاه USB3.0 باعث افزایش کارایی میشه.

USB2.0 تا حداکثر 60MB/s سرعت را پشتیبانی میکنه درحالی که هیچ فلش به عمل به این سرعت نمیرسه اما با اتصال به درگاه USB3.0 شاهد افزایش سرعت هستیم.

دقت کنید که نمودارها برحسب زمان میباشد.

5759 5760 5761

پس نتیجه نهایی اینکه اگه هارد این دوستمون سرعتی کمتر از 300MB/s هم داشته باشه ( که قطعا داره ) باز هم با اتصال به SATA III اندکی سرعت هاردشون افزایش پیدا خواهد کرد.

mehrdad_ab
26-08-11, 14:15
خوب ممنون از راهنماییتون
هارد ساتا 3 رو باید به درگاه ساتا 3 متصل کنید تا مشکلی برای سیستم پیش نیاد .

بعد یه فن هم برا پردازندم میخام بخرم برا اورکلاک کردن نظر خودم اینه
CPU FAN: APACK ZEROtherm Nirvana NV120 Premium
به نظر شما جواب میده؟ قیمتش تقریبا 55 تومنه
با این چقد میشه اور کرد؟
عوامل محدود کننده اورکلاک خیلی زیاد هست و نمیشه گفت فن x قابلیت اور پردازنه رو تا y داره .