اشتبـاهـات رایج در مورد مغز بسیاری از ما ، بـاورهـای اشتبـاهی راجع بـه مغز داریم ، بـا خواندن این مقاله شما نیز بـه اشتبـاهـاتتان خواهید خندید.
1- مردان از زنان بـاهوشترند چون وزن مغزشان 10 درصد بیشتر است!
بـا این حساب ، فیلهـا از آدمهـا خیلی بـاهوشترند چون وزن مغزشان 5 برابر است.واقعیت این است كه داشتن مغز بزرگتر بـه معنای بـاهوشتر بودن نیست.مقایسه وزن مغز در گونههـای مختلف جانور ان نشان میدهد كه «هر كه وزنش بیش، مغزش بیشتر.»یعنی طبیعی است كه عضلات نیرومند یك فیل،در مقایسه بـا عضلات یك گربـه،بـاید تحت كنترل مغز بزرگتری بـاشد.بـه همین دلیل است كه فیل 6 هزار گرم مغز دارد و گربـه، 30 گرم.
2- عملكرد كامپیوتر مثل مغز است؛چه فرقی میكند؟
خیلی فرق دارد! شاید بگویید اصلا كامپیوترهـای اولیه را بـا الگوگیری از عملكرد مغز ساختهاند ولی نورولوژیستهـا در پاسخ بـه شما میگویند اگر قدرت تمام كامپیوترهـای دنیا ر ا بـا هم جمع كنید،بـاز هم قدرتش بـه مغز آدمیزاد نمیرسد؛یعنی ساختار مغز ما آن قدر پیچیده است كه تشبیهاش بـه كامپیوتر،لااقل عصبشناسان ر ا بـه خنده میاندازد.
3- وقتی میخوابیم،مغزمان استراحت میكند.
نه! یكی از تفاوتهـای بـارز مغز و كامپیوتر،همین است.اگر كامپیوتر ر ا خاموش كنیم،دست از كار میكشد ولی مغز ما خاموششدنی نیست.حتی وقتی كه خوابیم و استراحت میكنیم،مغز ما روشن است و كار میكند.این را نوار مغزی (الكتروآنسفالوگرافی) بـه وضوح نشان میدهد.
4- انیشتین بـا آن همه نبوغ،فقط از 10 درصد مغزش استفاده كرده!
این هم از آن حرفهـایی است كه بـاید بشنوید و بـاور نكنید.میگویند این آتش را ویلیام جیمز بـا نوشتن كتاب «ظرفیتهـای انسانی» در سال 1908 روشن كرد و پس از او،تحقیقات كارل لشلی در سال 1930 این تئوری ر ا توسعه داد.ولی طب بـه ما میگوید كه حتی تخریب بخش كوچكی از مغز (مثلا در جریان سكته مغزی) بـا عوارض مشهودی همراه است.ضمن این كه اگر 90 درصد مغز برای مدتی طولانی كم كار یا بیكار بـاشد،احتمالا آن 10 درصد بـاقیمانده هم بـه مرور از بین میرود و بـه قول پزشكان،دژنره میشود.تازه،مگر 10 درصد مغز ما چقدر میشود؟چیزی حدود 140 گرم، یعنی اندازه مغز یك گوسفند!پس بشنوید و بـاور نكنید.
5- تمام آسیبهـای مغزی غیرقابل برگشت هستند؟
خیر! خیلی از آسیبهـای مغزی برگشتپذیرند. البته تا 20 سال پیش تصور میشد مغز توان بـازسازی سلولهـای از دست رفته را ندارد اما اكنون،محققان عقیده دیگری دارند و بسیاری از آسیبهـای مغزی ر ا برگشتپذیر میدانند.
6- شنیدن موسیقی،مغز ما ر ا تقویت میكند؟
شاید حالمان را بـهتر كند ولی مغزمان ر ا نه.تاثیر مثبت موسیقی بر حافظه پدیدهای كه تا مدتهـا از آن بـا عنوان «تاثیر موتزارت» یاد میشد امروزه فاقد اعتبـار است.البته ثابت شده كه نواختن یك ساز میتواند بـه بـهبود عملكرد مغزی كمك كند،ولی شنیدن موسیقی چنین تاثیری ندارد.
7- چپ دستهـا فقط از نیمكره ر است مغزشان استفاده میكنند؟
نه! چپ دستهـا از نیمكره چپ مغزشان هم استفاده میكنند ولی نیمكره ر استشان غالب است.بـا این حال،اگر بـه هر دلیلی (مثلا بـه دنبـال یك سكته مغزی)،نیمكره راست مغزشان آسیب ببیند،نیمكره چپشان میتواند بـه مرور همان كارهـا ر ا بـا كیفیت پایینتری انجام دهد؛همانطور كه بعضی چپ دستهـا میتوانند تمرین كنند و كم كم راست دست شوند (یا برعكس).
8- بـا افزایش سن،مغز تحلیل میرود و هیچ كاری نمیشود كرد!
اینطورهـا هم نیست.پزشكان بر ای فعال نگه داشتن مغزمان در دوران سالمندی،توصیههـای سادهای دارند:ورزش (حتی در حد یك پیادهروی روزانه)،تغذیه سالم (مخصوصا مصرف میوههـا و سبزیهـای تازه،حبوبـات و ماهی)،خواب كافی،نرمشهـای فكری مثل حل جدول،بـازی شطرنج و مخصوصا مطالعه كتاب و خواندن روزنامه و مجله.
™Ali
21-01-11, 23:59
1- مردان از زنان بـاهوشترند چون وزن مغزشان 10 درصد بیشتر است!
تحقیقات من اینطور نشون داده. اگه اینطور نباشه فقط در مورد تعداد کمی از زن ها صدق می کنه ! مردان واقعا گیرایی بهتری دارند !
2- عملكرد كامپیوتر مثل مغز است؛چه فرقی میكند؟
+ تاکید بر این موضوع که یک نورون در کارش کاملا به صورت Flexible عمل میکنه ! اگه این طور نبود خلاقیت معنی نداشت و مثل یه کامیپوتر بودیم که هر وقت چیزی رو نمی تونه حل کنه، هنگ میکنه ! کلا چنین مقایسه ای از پایه اشتباه ست.
mohamad70
22-01-11, 10:20
به نظرتون مغز مثل یه CPU تک هسته ای عمل میکنه
یا اینکه می تونه مانند CPU های چند هسته ای موازی کار کنه ؟؟
designme
22-01-11, 10:57
تحقیقات من اینطور نشون داده. اگه اینطور نباشه فقط در مورد تعداد کمی از زن ها صدق می کنه ! مردان واقعا گیرایی بهتری دارند !
گیرایی مردان بیشتر نیست، در واقع گیرایی زن هاست که کم است
طبق آخرین یافته های داشنمندان، زن ها به دلیل توانایی استفاده از هردو نیم کره مغز به صورت نزدیک به برابری، عواطف و احساسات شدیدی دارن که رابطه احساسات با تفکر حسابی تاحدود بسیار زیادی تناقض دارد و این عواطف سبب ضعف توانایی های محاسباتی و تکیه بر حساب ذهنی می شود و همین مورد و دلیل گیرایی کم ذهنی خانم هاست
و مردان نیز به دلیل تکیه بر نیم کره حسابی ذهنشان عواطف کمتر و قدرت گیرایی بیشتر دارند
™Ali
22-01-11, 11:08
به نظرتون مغز مثل یه CPU تک هسته ای عمل میکنه
یا اینکه می تونه مانند CPU های چند هسته ای موازی کار کنه ؟؟
سلام
ببینید اصلا مغز و CPU از نظر ساختاری قابل مقایسه نیستند.
به عنوان مثال یک واحد پردازش CPU فقط یک کلید هست که یا جریان رو عبور میده (1) یا نمیده (0) ! یعنی یا صفر هست یا یک ! کاری بیش تر از این از دستش برنمیاد. ولی یک نورون یک کلید نیست، خودش تشکیلات پردازشی کاملی داره و هنوز هم به درستی مشخص نیست که اطلاعات رو چجوری پردازش میکنه.
پردازش یک CPU به صورت Sequential هست و برای فرآیندهای پیش بینی نشده، هنگ میکنه. ولی یک شبکه ی نورونی به صورت Parallel کار میکنه و در آن واحد میتونه به درخواست (Connection) های زیادی پاسخ بده !
مثلا همین چشم شما ! میدونید تصویری که شما می بینید دو بعدی هست و مغز اونو به صورت سه بعدی پردازش میکنه ؟ خب حالا کدوم ابر کامپیوتر جهان می تونه از پس چنین پردازش عظیمی بربیاد ؟ در صورتی که این پردازش در لوب کوچکی از مغز انجام میشه.
کلا من در حدی نیستم که بخوام چنین بحث هایی بکنم ولی الان سازمان NIPS جهت تسریع بخشیدن به بررسی نحوه ی پردازش نورون (چه از لحاظ بیولوژیکی، ریاضی، فیزیکی، تکنیکی و تئوری) روی این مسئله کار میکنه. سایت رسمیش رو می تونی ببینی ولی جای افراد عادی نیست، جای پروفسور هاست :دی :
Only the registered members can see the link
™Ali
22-01-11, 11:36
گیرایی مردان بیشتر نیست، در واقع گیرایی زن هاست که کم است
طبق آخرین یافته های داشنمندان، زن ها به دلیل توانایی استفاده از هردو نیم کره مغز به صورت نزدیک به برابری، عواطف و احساسات شدیدی دارن که رابطه احساسات با تفکر حسابی تاحدود بسیار زیادی تناقض دارد و این عواطف سبب ضعف توانایی های محاسباتی و تکیه بر حساب ذهنی می شود و همین مورد و دلیل گیرایی کم ذهنی خانم هاست
و مردان نیز به دلیل تکیه بر نیم کره حسابی ذهنشان عواطف کمتر و قدرت گیرایی بیشتر دارند
این موضوع مثل تعیین سطح پتانسیل تو فیزیک هست. بستگی داره کدوم رو مبنا قرار بدی. البته ذکر کردم که اکثریت این طور هستند وگرنه این موضوع کلی نیست. البته باز هم بستگی داره منظور از گیرایی چی باشه ! :wink:
mohamad70
22-01-11, 11:50
سلام
ببینید اصلا مغز و CPU از نظر ساختاری قابل مقایسه نیستند.
به عنوان مثال یک واحد پردازش CPU فقط یک کلید هست که یا جریان رو عبور میده (1) یا نمیده (0) ! یعنی یا صفر هست یا یک ! کاری بیش تر از این از دستش برنمیاد. ولی یک نورون یک کلید نیست، خودش تشکیلات پردازشی کاملی داره و هنوز هم به درستی مشخص نیست که اطلاعات رو چجوری پردازش میکنه.
پردازش یک CPU به صورت Sequential هست و برای فرآیندهای پیش بینی نشده، هنگ میکنه. ولی یک شبکه ی نورونی به صورت Parallel کار میکنه و در آن واحد میتونه به درخواست (Connection) های زیادی پاسخ بده !
مثلا همین چشم شما ! میدونید تصویری که شما می بینید دو بعدی هست و مغز اونو به صورت سه بعدی پردازش میکنه ؟ خب حالا کدوم ابر کامپیوتر جهان می تونه از پس چنین پردازش عظیمی بربیاد ؟ در صورتی که این پردازش در لوب کوچکی از مغز انجام میشه.
کلا من در حدی نیستم که بخوام چنین بحث هایی بکنم ولی الان سازمان NIPS جهت تسریع بخشیدن به بررسی نحوه ی پردازش نورون (چه از لحاظ بیولوژیکی، ریاضی، فیزیکی، تکنیکی و تئوری) روی این مسئله کار میکنه. سایت رسمیش رو می تونی ببینی ولی جای افراد عادی نیست، جای پروفسور هاست :دی :
Only the registered members can see the link
حرف شما درست اصلا مغز با CPU قابل مقایسه نیست
اما سوالم اینه که اصلا مغز میتونه به طور همزمان 2 کار انجام بده ( به نظر من که نمیتونه )
مثلا همزمان به 2 چیز فکر کنیم
و این یه ضعف مغز در برابر CPU محسوب میشه که نمیتونه برای مثال هم تلویزیون نگاه کنه هم درس بخونه
designme
22-01-11, 13:14
حرف شما درست اصلا مغز با CPU قابل مقایسه نیست
اما سوالم اینه که اصلا مغز میتونه به طور همزمان 2 کار انجام بده ( به نظر من که نمیتونه )
مثلا همزمان به 2 چیز فکر کنیم
و این یه ضعف مغز در برابر CPU محسوب میشه که نمیتونه برای مثال هم تلویزیون نگاه کنه هم درس بخونه
عموما مغز همزمان چند صد هزار کار انجام میده(با ریز نگری)
این که همزمان به دو چیز فکر کنه که خوب در حالت عادی نمیشه ولی اینکه اصلا نشه !!! نداریم
مثلا وقتی تایپ میکنیم:
هم فکر میکنیم که چی بنویسیم و همزمان با این فکر کردن داریم مینویسیم و هم همزمان داریم مونیتور میکنیم نوشته هامون رو که حروف جا افتاده یا اشتباه نوشته شده رو تصحیح کنیم
شما رو نمیدونم ولی من به وقت تایپ به حرفای پدر، مادر، برادر و ... گوش میدم و گاها جوابشونم میدم:1. (23):
شاید با مدتی تمرین و ... بشه همزمان به دو چیز فکر کرد چون ذهن انسان خیلی انعطاف پذیره
هستن نابغه هایی که آسون میگن به چند چیز فکر مکنیم:1. (27)::1. (3):
Labyrinth
22-01-11, 13:57
در حالت کلی مغز دارای دو دسته کار هست ، یکی کارهای ارادی ، یکی غیر ارادی !
طرز نگاه کردن شما به موضوع کمی مسله دار هست چون شما اگر با دقت بیشتر به سیستم مغز خودتون نگاه کنید و همنطور کامپیوتر میبینید محدودیت های کامپیوتر رو در نظر نگرفتید ، من چند نمونه از کارهای مغز رو میگم.
1 - نگهداشتن خاطرات و بیشتر وقایع و پردازنش اونها در زمان مورد نیاز ، در مقابل کامپیوتر با در نظر نگرفتن محدودیت های حجمی و ... باید برای این کار چند قطعه رو داشته باشه و در بدن انسان کار هارد ، پردازنده ، سیستم عامل ، گرافیک و ... رو فقط مغز انجام میده.
2 - ایستادن در یک اتوبوس رو در نظر بگیرید ، تلفن شما زنگ میزنه و شما گوشی رو برمیدارید و شروع میکنید به صحبت کردن در میون صحبت باید یاداشتی رو بخونید و در یادداشت نکته ای وجود دارد که باید یاداوری شود ( خاطره ) در این هنگام اتوبوس میزنه روی ترمز و شما اندکی جا به جا میشود ، به نظر شما مغز چند کار رو داره با هم انجام میده ؟
3 - در بالا گفتید که مغز نسبت به کامپیوتر ضعف داره و من جواب شما رو با یک مثال و چند سوال میدم .
آیا کامپیوتر شما در زمانی که یک پردازش بسیار سنگین داره وقتی میخواد همزمان چند کار رو انجام بده کند نمیشه ؟
آیا کامپیوتر دارای محدودیت پردازشی نیست ؟
آیا یک رایانه میتونی همزمان دوتا موس داشته باشه و هر کدوم یک کار رو انجام بدن ؟
علت اینکه شما این حرف رو میزنید عدم آگاهی از ساختار پردازنده هست چون در واقع پردازنده هیچ وقت هیچ کاری رو همزمان انجام نمیده و در اصل بصورت مرحله به مرحله این کار انجام میشه بطور مثال یک پردازنده ی 4 هسته و 8 رشته ای 4 هسته داره یعنی فرض کنید مثالش میشه چهار مغز و 8 خط فرمان در صورتی که مغز یک هسته هست با بیش از 10000 خط فرمان که هر کدوم رو یک قسمت از مغز انجام میده. از طرفی دیگه هدف کامپیوتر فقط اعمال پردازشی هست ولی مغز در اصل داره کل بدن شما رو کنترل میکنه ، راه رفتن ، غذا خوردن و هزار کار دیگه ، شاید مغز نتونه عدد پی رو تا 1 میلیون رقم حساب کنه ولی کار جالبتری میکنه اونم اینه کاری میکنه که شما راه برید و درصورتی که داشتید با صورت زمین میخوردید دست ها رو برای محافظ از صورت به کار میگیره یا خیلی موارد دیگه.
در هر حال بحث خوبی شد و من خوشحالم
mohamad70
22-01-11, 16:46
شما با این حرفاتون دارید مغز رو به طور کامل با یه کامپیوتر مقایسه میکنید مثلا اون بالا نتیجه گرفتیم که اینها قابل مقایسه نیستن !!
همون رشته هایی که شما مثال زدید که مغز مثلا با 1000 رشته سروکار داره ( اصلا رشته هایی که مغز روشون پردازش میکنه با CPU
قابل مقایسه است ؟!!! مثلا من می تونم هم راه برم هم ببینم و هم حرف بزنم ( این 3 رشته ) اما می تونم هم به حرفای یک نفر گوش کنم و هم یه متن رو با دقت بخونم؟؟!! ( اینمشد 2 رشته)
حرف من اینه که مغز چند کار غریزی رو میتونه موازی انجام بده( مثل راه رفتن رو با هر کار دیگه ای بدون تداخل میتونه انجام بده ولی کارایی که نیاز به تجزیه و تحلیل ( به قولی پردازش) دارن رو نمیتونه با هم انجام بده
در جواب دوست عزیزمون که گفتن هم تایپ میکنن هم جواب مادرشونو میدن مطمئن باشید شما این 2 کار رو باهم انجام نمیدید ولی مغزتون بین این 2 عمل خیلی سریع سوئچ میکنه ( مثل یه CPU تک هسته ای
که با اینکه تک هسته است اما هم میشه باهاش آهنگ گوش داد هم یه برنامه نصب کرد و ظاهرا به نظر میاد داره موازی انجام میشه در صورتی که در واقع ممکنه 1 تایم به پخش موزیک اختصاص داده بشه و 2 تایم به برنامه
نصب و اونقدر این سوئچ سریعه که شما وقفه ای حس نمیکنید
Labyrinth
22-01-11, 17:03
شما با این حرفاتون دارید مغز رو به طور کامل با یه کامپیوتر مقایسه میکنید مثلا اون بالا نتیجه گرفتیم که اینها قابل مقایسه نیستن !!
همون رشته هایی که شما مثال زدید که مغز مثلا با 1000 رشته سروکار داره ( اصلا رشته هایی که مغز روشون پردازش میکنه با CPU
قابل مقایسه است ؟!!! مثلا من می تونم هم راه برم هم ببینم و هم حرف بزنم ( این 3 رشته ) اما می تونم هم به حرفای یک نفر گوش کنم و هم یه متن رو با دقت بخونم؟؟!! ( اینمشد 2 رشته)
حرف من اینه که مغز چند کار غریزی رو میتونه موازی انجام بده( مثل راه رفتن رو با هر کار دیگه ای بدون تداخل میتونه انجام بده ولی کارایی که نیاز به تجزیه و تحلیل ( به قولی پردازش) دارن رو نمیتونه با هم انجام بده
در جواب دوست عزیزمون که گفتن هم تایپ میکنن هم جواب مادرشونو میدن مطمئن باشید شما این 2 کار رو باهم انجام نمیدید ولی مغزتون بین این 2 عمل خیلی سریع سوئچ میکنه ( مثل یه CPU تک هسته ای
که با اینکه تک هسته است اما هم میشه باهاش آهنگ گوش داد هم یه برنامه نصب کرد و ظاهرا به نظر میاد داره موازی انجام میشه در صورتی که در واقع ممکنه 1 تایم به پخش موزیک اختصاص داده بشه و 2 تایم به برنامه
نصب و اونقدر این سوئچ سریعه که شما وقفه ای حس نمیکنید
بحث دیگه ای نیست ، شما خودتون اول ببینید کدوم سمت رو میخواید طرفش رو بگیرید بعد بیاید بحث میکنیم در موردش
بهتر میدونم پیشنهاد کنم یکبار دیگه پاسخ من و حرف های خودتون رو بخونید تا یادتون بیاد چی پرسیدید و چه جوابی داده شد
در مغز چیزهای یگانه زیاد داریم مثالش حس تنفر ، عشق و .... که در کامپیوتر وجود نداره ، من بالا تفاوت ها رو گفتم نه تشابه ها
در قسمت پایانی صحبتم با اون متن تنها میشه به یک نتیجه رسید که مغز و کامپیوتر کلا قابل مقایسه نیستند
mohamad70
22-01-11, 17:21
بحث دیگه ای نیست ، شما خودتون اول ببینید کدوم سمت رو میخواید طرفش رو بگیرید بعد بیاید بحث میکنیم در موردش
بهتر میدونم پیشنهاد کنم یکبار دیگه پاسخ من و حرف های خودتون رو بخونید تا یادتون بیاد چی پرسیدید و چه جوابی داده شد
در مغز چیزهای یگانه زیاد داریم مثالش حس تنفر ، عشق و .... که در کامپیوتر وجود نداره ، من بالا تفاوت ها رو گفتم نه تشابه ها
در قسمت پایانی صحبتم با اون متن تنها میشه به یک نتیجه رسید که مغز و کامپیوتر کلا قابل مقایسه نیستند
چرا شما همیشه بحث رو می پیچونید و حرف تو دهن آدم میذارید
اصلا من کی اینارو مقایسه کردم و اصلا من کی طرف چیزی رو گرفتم
من فقط دارم میگم مغز نمیتونه 2 تا کار رو که نیاز به پردازش و تحلیل داره با هم انجام بده ( بر عکس کامپیوتر)
حالا کسی مخالف اینه بیاد بحث میکنیم
Labyrinth
22-01-11, 17:51
چرا شما همیشه بحث رو می پیچونید و حرف تو دهن آدم میذارید
اصلا من کی اینارو مقایسه کردم و اصلا من کی طرف چیزی رو گرفتم
من فقط دارم میگم مغز نمیتونه 2 تا کار رو که نیاز به پردازش و تحلیل داره با هم انجام بده ( بر عکس کامپیوتر)
حالا کسی مخالف اینه بیاد بحث میکنیم
اسم این حرف شما میشه مقایسه !!
یک کامپیوتر در حالت کلی هیچ وقت هیچ کار رو همزمان انجام نمیده ، همین و بس !
این رو فراموش نکنید اگر قرار بر جمع بشن باشه من میتونم بگم کامپیوتر هیچ وقت راه نمیره پس منظور من از کامپیوتر در حال حاضر فقط پردازنده هست و اونه که با مغز مقایسه میشه هرچند اشتباه !
mohamad70
22-01-11, 18:10
یک کامپیوتر در حالت کلی هیچ وقت هیچ کار رو همزمان انجام نمیده ، همین و بس !
میشه روشن تر توضیح بدید
پس CPU های چند هسته ای ؟؟؟؟
™Ali
22-01-11, 18:27
بذار جواب شما دوست عزیز رو بدم تا دیگه بحث نکنید :
یک نورون در آن واحد فقط می تونه توسط یک محرک به فعالیت وادار بشه و این یعنی انجام فقط یک کار.
خب تا اینجا درست ...
اما مغز که یکپارچه نیست. یعنی دارای 8 لوب هست که هر لوب هم به بخش های کوچک تری تقسیم میشه و هر بخش کار مشخصی رو انجام میده.
شما که می گید مغز نمی تونه چند کار رو همزمان انجام بده ! پس چرا با شش نفس می کشی، کلیه ها کار خودشون رو می کنند، میزان فشار و قند خون ثانیه به ثانیه تنظیم میشه. معده داره کار میکنه، دستت تکون میخوره و ... ! شما این ها رو جز وظایف مغز به حساب نمیارید ؟
سخن پایانی :
نه من وقت جنگ و جدل دارم روی این قضیه رو دارم نه متخصص مغز و اعصاب هستم. دوستان اگه برعکس این فکر می کنن به بحثشون ادامه بدن ...
™Ali
22-01-11, 18:35
پس CPU های چند هسته ای ؟؟؟؟
بله درسته
ولی واحدهای پردازشی چیزی بیش تر از یک کلید ساده نیستند ! یا خاموش یا روشن ! یعنی یک واحد پردازشی فقط یک کار انجام میده. خب شما از یک پردازنده چند هسته ای (که چندین واحد پردازشی داره) انتظار دارید چند کار رو همزمان انجام بده ؟
مطمئن باشید اگه بخواید این طوری مقایسه کنید هیچ کس شما رو نمی تونه راضی کنه.