اگر پیش بریم قول میدم تاپیک خوبی بشه :)
صد در صد . من كمبود مباحث مربوط به لينوكس رو در انجمن خودمون احساس مي كنم .
من خودم تازه مي خوام لينوكس رو ياد بگيرم و دوستان ubuntu رو معرفي كردن به خاطر سادگي محيط كار براي كاربران تازه كار مثل من . . و چون در انجمن زياد مباحث لينوكس مطرح نبود مجبور مي شدم از انجمنهاي ديگه كمك بگيرم . اميدوارم اين تايپيك شما آغازي باشه براي شروع فعاليت در مورد مباحث لينوكس توسط دوستان حرفه اي
با تشكر
K1LOU
17-04-10, 17:57
با سلام
از دوستان كسي نمي خواد در اين مبحث شركت كنه
ادامه تايپيك .......
Saeed-Milan
18-04-10, 00:33
با سلام
ادامه تايپيك .......
من خودم دارم از ابونتو 9.10 استفاده میکنم اولش کار با اون خیلی وحشتناک بود ولی بعد از مدتی داره لذت بخش میشه البته نسخه 10.4 هم در راهه که شندیدم کاربران رو غافل گیر می کنه در هر صورت بهترین انتخاب برای شروع ابونتو هست و اگر دوست دارید که از منبع باز برای همیشه نا امید و زده نشید بهتره با نسخه 9.10 شروع کنید یا کمی صبر کنید تا نسخه 10.4 بیاد.
Saeed-Milan
18-04-10, 00:34
با سلام
ادامه تايپيك .......
من خودم دارم از ابونتو 9.10 استفاده میکنم اولش کار با اون خیلی وحشتناک بود ولی بعد از مدتی داره لذت بخش میشه البته نسخه 10.4 هم در راهه که شندیدم کاربران رو غافل گیر می کنه در هر صورت بهترین انتخاب برای شروع ابونتو هست و اگر دوست دارید که از منبع باز برای همیشه نا امید و زده نشید بهتره با نسخه 9.10 شروع کنید یا کمی صبر کنید تا نسخه 10.4 بیاد.
Saeed-Milan
18-04-10, 00:37
نگاهي به نگارش آتي اوبونتو 04/10
گربه وحشي دوستداشتني
کمتر از ده روز به عرضه نگارش نهايي اوبونتو04/10 مانده است. اين نگارش که Lucid Lynx (گربهوحشي شفاف) نام دارد، نخستين بتاي خود را منتشر کرد و با نشان دادن گوشهاي از قابليتهاي اين سيستم عامل محبوب لينوکسي، کاربران خود را غافلگير کرد.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
در نگاه اول، بهنظر ميرسد اوبونتو به چيزي دست يافته است که ديگر سيستمهاي عامل لينوکسي نتوانستهاند آن را بهدست آورند: ظاهري يک پارچه و کامل. مارک شاتلورث اهداف خود را بهخوبي پيش برده و اميد است که اين کار را ادامه دهد.
ظاهر زيباست
اوبونتو براي مدت زيادي ظاهر نارنجي و قهوهاي خود را حفظ کرده بود و اگر واقعا بخواهيم حساب کنيم، کسي نيست که علاقمند به اين دو رنگ در سيستم عامل خود باشد؛ اما بههرحال به آن عادت کرده بوديم. اما در اين نگارش، ظاهر کاملا جديد و بهتري شاهد هستيم و ميتوان صفت زيبا را به ظاهر اوبونتو نسبت داد.
همچنين روند بوت سريع انجام ميشود و ظاهر آن نيز بسيار با گذشته سياه و سفيد اوبونتو و پرشهايي که در هنگام نمايش آن شاهد بوديم ديگر وجود ندارد. در عوض نوشتار مدرن و لوگوي اوبونتو در پسزمينه بنفش خيرهکننده است.
ورود به سيستم
اين بخش ساده انجام شده است. بههرحال با وجود پسزمينه بنفش و نورهاي روشن درون آن، احساس مک به آدم دست ميدهد، اما در مجموع مناسب است. ورود به سيستم براي اولين بار کاربران قديمي اوبونتو را شوکه خواهد کرد. هيچ چيز آنطور که انتظار ميرود، نيست و قالب جديدي بهجاي قالبهاي قديم اوبونتو وجود دارد که Ambiance نام گرفته است.
ظاهر متفاوت
از همه چيز مهمتر، محل پيشفرض دکمههاي پنجرهها است که به سمت چپ انتقال پيدا کرده است و نظرات مختلفي بهدنبال داشته است.
مارک شاتلورث در بيانيهاي تکليف را روشن کرد که اوبونتو دموکراسي نيست و يكايك بخشهاي اين سيستم را نميتوان به رايگيري گذاشت. تيمهاي مختلف بخشهاي مختلف لينوکس تصميمهاي خاص خود را ميگيرند و کاربر در نهايت ميتواند اين تصميمات را بپذيرد، يا آنها را مطابق علاقه خود تغيير دهد. واضح است که چنين آزادياي در مک يا ويندوز وجود ندارد. در صورتي که کاربر کنترل بينهايت بخواهد نيز، ميتواند توزيع خود را عرضه کند و اين از ويژگيهاي لينوکس است.
انتقال دکمهها از راست به چپ، گويا تجويز دکتر بوده است که مصرفکنندههاي بيشتري را بهسوي خود جلب کند.
بسته تقريبا کامل است
نتيجهاي که از اين همه تغيير ميتوان دريافت اين است که شاتلورث ميخواهد اوبونتو مک را پشت سر بگذارد و با نگارش04/10 او کاملا نزديک شده است. البته پشتيباني از نرمافزارهاي تجاري هنوز در اين سيستم وجود ندارد و با عرضه سرويس ابري که اوبونتو ارائه ميدهد، يک پشتيبانگير جامع که همانند ماشين زمان اپل کار کند، بهترين افزودني براي اوبونتوي04/10 است.
ميتوان با يک گشتوگذار در اين سيستم عامل بهخوبي دريافت که مخاطب هدف اوبونتو چه کسي است: ميزکار اوبونتو براي کاربران حرفهاي لينوکس طراحي نشده است (بهطور پيشفرض) و تمام نرمافزارهاي موجود در آن براي سادگي و عملکرد پيادهسازي شدهاند. در اين نگارش ديگر خبري از GIMP نيست. چرا؟ چون هدف اوبونتو در عرضه لوسيد، سادگي است. کاربران ميخواهند در نهايت قرمزي چشمها را از تصاوير پاک کنند و چون گيمپ براي اين کار بسيار پيچيده است، بنابراين بايد برود؛ بههمين سادگي!
البته که با اراده شما و فشردن يک کليد، ميتوانيد گيمپ را نصب کنيد. همچنين ميتوان از مرکز نرمافزار جديد و بهروز شده اوبونتو استفاده کرد تا نرمافزارهاي مشابه را هم ديد. برخي از نرمافزارهاي محدود شده از جمله Adobe Flash هم در اين مرکز نرمافزار قرار دارند و بعيد نيست که در نگارشهاي بعدي اوبونتو، چيزي مشابه AppStore در مورد آيفون را شاهد باشيم.
شبکههاي اجتماعي
نرمافزار Gwibber که يک نرمافزار براي اتصال بهشبکههاي اجتماعي مختلف است، بهطور پيشفرض نصب شده است و کاربران ميتوانند به شبکههاي اجتماعي مختلف وصل شوند و يک رابط کاربري ساده داشته باشند و در هر شبکهاي که بخواهند، به چت بپردازند.
ديگر مک چه چيز دارد که لينوکس ندارد؟ يک ويرايشگر ويدئو، درست است. PiTiVi که نخستين حضورش را در اوبونتو تجربه ميکند، نرمافزار ويرايش ويدئوي غيرخطي است که عدم حضورش در سيستم عامل احساس ميشد.
فروشگاه موسيقي اوبونتو در اين عرضه نيز اولين حضور خود را تجربه ميکند که در Rhythmbox، پخشکننده پيشفرض اين سيستم تعبيه شده است و ميتواند علاوه بر خريداري فايلهاي صوتي، آنها را به دستگاههاي مختلفي چون آيپاد نيز بفرستد.
متاسفانه تنها فايلهاي MP
3 فروخته ميشوند، اما اميد است که در آينده فرمتهاي ogg و از همه مهمتر FLAC (فايلهاي باکيفيت) نيز در اين بخش به فروش برسند. بهاين ترتيب، بالاخره جاي خالي آيتيونز و خريد و همخوان کردن دستگاههاي مختلف در لينوکس ديگر احساس نخواهد شد.
براي اولين بار اوبونتو در مجموع بسيار جذاب بهنظر ميرسد و با تمرکز روي نرمافزارهاي ساده و مفيد، در نظر دارد کاربران را خشنود کند. تمام وظايفي که يک سيستم عامل مدرن بايد انجام دهد، در اوبونتو وجود دارد.
اوبونتوي جديد در مقايسه با نگارشهاي قبلي، بسيار محکمتر شده است و کيفيت خود را افزايش داده است. دليل آن هم اين است که اوبونتوي 04/10 از نوع با پشتيباني بلندمدت است، و اين يعني کساني که به کانونيکال پول ميدهند تا سيستم عاملهايشان را پشتيباني کند بهدنبال نگارش پاياي بهروز شده ديگري هستند.
نگارشهاي غير LTS هم نگارشهاي پايايي هستند ولي تفاوتشان اين است که ميتوانند از يک نگارش غيرپاياي دبيان نشات بگيرند ولي نگارشهاي LTS اينطور نيستند و هيچ باگ مهمي نبايد در سيستم وجود داشته باشد.
از ديدگاه مصرفکننده، اوبونتو با ظاهر جديد، بستههاي پايا و يکپارچه شده در سيستم ميزکار مناسبي خواهد بود و درست پس از نصب ميتوان از آخرينهاي مرورگرها، شبکههاي اجتماعي، نرمافزارهاي صوتي تصويري و همچنين بسته کامل آفيس استفاده کرد. بنابراين اين بسته ميتواند همان بستهاي باشد که قرار است به دوستان خود توصيه کنيد.
منبع (Only the registered members can see the link)
K1LOU
18-04-10, 07:07
با سلام و تشکر
من هم بي صبرانه منتظر نسخه 10.4 هستم
AMD>INTEL
18-04-10, 08:37
من با suse و ubuntu حال میکنم . البته به خاطر انعطاف بیشتر و پشتیبانی خوب . در کل هنوز جا بسیاری داره
K1LOU
18-04-10, 13:02
با سلام و تشکر از دوستاني که در اين تايپيک شرکت کردن
خوب فکر کنم در اين تايپيک نشه سوالات و مشکلات مربوط به لينوکس رو پرسيد
حالا اگه از دوستان کسي تخصص کافي در لينوکس داره و تايپيکي براي پرسش و پاسخ سوالات لينوکس يا با عنوان شروع کار با لينوکس ايجاد کنه خيلي عالي ميشه
با تشکر
Saeed-Milan
28-06-10, 10:13
برای اونها یی که می خوان وارد دنیای منبع باز بشن ولی جرات نمی کنن یک نسخه پیشنهاد می کنم که کار با اون خیلی ساده هست و اگر می خواید به یک تازه کار پیشنهاد کنید بهترین نسخه هست که اسمش MINT یا نعنا هست.
حتماً امتحان کنید.
Only the registered members can see the link
AMD>INTEL
28-06-10, 10:37
من تو این چند سال فرصت نشده روی سیستم خودم لینوکس پیاده کنم . خیلی دوست دارم امتحانش کنم ولی فرصت نیست .
Saeed-Milan
28-06-10, 19:24
من تو این چند سال فرصت نشده روی سیستم خودم لینوکس پیاده کنم . خیلی دوست دارم امتحانش کنم ولی فرصت نیست .
بهادر جان حیفه این رو برای حرفه ای شدن نمی گم در کل اگر فقط از ویندوز استفاده کنی طعم واقعی کار با رایانه رو نمی تونی بچشی لینوکس هم دنیایی داره که من دم درشم:lol:
ولی در این چند وقته که با لینوکس کار کردم برای شروع بهترین گزینه رو ابونتو و Mint یا همون نعنا که در پست قبلی در موردش حرف زدم دیدم برای اونهایی که می خوان وارد این دنیا بشن و پیشنهاد دیگه که باعث میشه از این دنیا لذت بیشتری ببرید و از اون وحشت نکنید این هست که با نرم افزار های مجازی سازی اون رو در ویندوز نصب کنید تا اگر هم مشکلی داشتید بتونید اون رو در ویندوز حل کنید تا به اندازه ای با لینوکس آشنا بشید و بعد از اون می تونید حتی بطور کامل به اون مهاجرت کنید بنظر من این بهترین راه برای شروع کار با لینوکس و منبع باز هست[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 15:24 ---------- Previous post was at 15:23 ----------
K1LOU
29-06-10, 07:00
با سلام
من هم اوبونتو 10.04 رو روي سيستم خودم نصب کردم خيلي خوب و روان و جذاب است اما مشکلي که هست اينه که وابستگي شديدي به اينترنت اونهم از نوع adsl با سرعت بالا داره که من فکر نکنم تا 10 سال آينده هم بتونم اينترنتي اينچنين داشته باشم ولي واقعا دنياي جذاب و خوب و دوست داشتني هست و از لحاظ زيبايي هم چيزي از ويندوز کم نداره با نصب compiz fusion زيبايي فوق العاده اي به اون اضافه ميشه
توصيه مي کنم حتما يکبار تجربه نصب و استفاده رو داشته باشيد