PDA

مشاهده نسخه کامل : بحث و گفتگو در مورد اَبَر رسانایی (Superconductors)

Jagvar
22-02-10, 23:18
از اسم تاپیک معلومه که در مورد چی صحبت می کنیم.
من چند مدته که دارم مسائل مربوط به ابر رسانایی رو دارم دمبال می کنم.اما متعسفانه کتاب های معرفی شده از طرف استاد، پیدا نکردم.یه چنتا مطلب رو خودم پیدا کردم از اینور و اونور پایین توضیح می دم. اما یه چنتا سوال برام پیش اومده می خواستم کمک کنید و اطلاعات خودتون رو در اختیار همه قرار بدین.

تعریف ابر رسانایی: به جسم رسانایی که مقاومتش صفر باشد.
عوامل ایجا ابر رسانایی: ابر رسانایی به دو طریق ایجاد میشه 1- از طریق میدان مغناطیسی خیلی بزرگ در اطراف جسم رسانا 2- از طریق کم کردن دمای جسم رسانا
*توجه داشته باشید که فقط بعضی از عناصر قابلیت تبدیل به ابر رسانایی رو دارا هستن.
عناصری که قابلیت ابر رسانایی رو دارن در شکل زیر نمایش داده شدن

Only the registered members can see the link

تفاوت حرکت الکترون ها در یک ابر رسانا و یک فلز مثل مس و نارسانا ها در شکل زیر نشون داده شده:

دمایی که یک رسانا نیاز دارد به ابررسانایی تبدیل بشه دمای در حد صفر مطلق یا همان -273 درجه سانتی گراد(صفر کلوین)

این هم چند لینک از ابر رسانایی
(فارسی)Only the registered members can see the link B%8C%DB%8C
(انگلیسی)Only the registered members can see the link

(یه چند نکته دیگه هم هست که نگفته موند)

سوالات متداول:(یه چنتا مثال بزنید )
کاربرد ابر رسانایی در صنعت
کاربرد ابر رسانایی در علم کامپیوتر
مثال هایی از استفاده ابررسانایی در علم کامپیوتر
ایا استفاده نیتروژن مایع و هلیم مایع برای اور کردن یک سی پی یو، جدا از سرد کردن اون هدف رسیدن به ابر رسانایی هم مورد نظر هست؟!
نقیض هایی که بهش رسیدم:
در ابر رسانایی این مفهوم جا افتاده که در نبود مقاومت در یک ابر رسانا اگر جریانی رو به جسم ابر رسانا بدیم باید تا ابد ادامه داشته باشد. اما مشکل دیگری هم وجود داره یعنی (به اسطلاح) یخ زدن الکترون ها که در موضوع دمای پایین یک جسم وجود دارد.حالا شبهه برام بوجود اومده که قضیه چیه؟!
--------------------
این تاپیک قراره به صورت یک تحقیق برای استاد به صورت کنفرانس ارائه بشه.
هر نکته ای که به نظرتون میاد بگید. حتی اگر معلمتون توی دوران اپتدایی به اون اشاره کرده باشه!:1. (35):
:give_rose:

Moein
22-02-10, 23:38
سوالات متداول:
کاربرد ابر رسانایی در صنعت
ایا استفاده نیتروژن مایع و هلیم مایع برای اور کردن یک سی پی یو، جدا از سرد کردن اون هدف رسیدن به ابر رسانایی هم مورد نظر هست؟!
نقیض هایی که بهش رسیدم:
در ابر رسانایی این مفهوم جا افتاده که در نبود مقاومت در یک ابر رسانا اگر جریانی رو به جسم ابر رسانا بدیم باید تا ابد ادامه داشته باشد. اما مشکل دیگری هم وجود داره یعنی (به اسطلاح) یخ زدن الکترون ها که در موضوع دمای پایین یک جسم وجود دارد.حالا شبهه برام بوجود اومده که قضیه چیه؟!
--------------------
این تاپیک قراره به صورت یک تحقیق برای استاد به صورت کنفرانس ارائه بشه.
هر نکته ای که به نظرتون میاد بگید. حتی اگر معلمتون توی دوران اپتدایی به اون اشاره کرده باشه!:1. (35):
:give_rose:

سلام محمد علی عزیز

این تاپیک مربوط به فیزیک نوین میشه و از علم و دانسته های من خارجه

اما خوب می تونم بت کمک هایی بکنم رسیدن به ابر رسانا ها و از بین بردن مقاومت الکتریکی بسیار مشکل هست همون طوری که خودت هم توضیح دادی به سادگی نمیشه بهش دست پیدا کرد پس نمی تونه به هیچ عنوان درون قطعه هایی که در بازار موجود هست قرار داشته باشه

تغییر فاز یک ماده بسیار گران است و برای تغییر فاز ماده های خالص می بایستی هزینه های هنگفتی بنا بشه که این موضع اساس و پایه ابر رسانا ها هست

استفاده از نیتروژن مایع یا هلیوم تنها و تنها برای خنک کردن قطعات هست زیرا در صورتی که قصد و هدف ابر رسانایی بود هیچ COLD BUG نباید وجود می داشت؟ و دلیل COLD BUG هم مشخص هست زیرا پایین تر از یک دما دیگر ترانزیستور ها توانایی انجام محاسبات رو ندارند!!

تا اونجایی که من اطلاع دارم از ابر رسانا ها در شتاب دهنده ها بسیار استفاده میشه که بزرگ ترین ازمایشگاه شتاب دهنده ها در اروپا هست و به دلیل اینکه برای این کار نیاز به دقت زیاد هست از این نوع رسانا ها استفاده می کنند

امید وارم علم محدود من دارای غلط و ایراد نباشد خوشحال میشم دوستان در صورتی که می تونند رو تکمیل کنند این کار رو انجام بدند

با تشکر
معین

Jagvar
22-02-10, 23:54
سلام محمد علی عزیز

این تاپیک مربوط به فیزیک نوین میشه و از علم و دانسته های من خارجه

اما خوب می تونم بت کمک هایی بکنم رسیدن به ابر رسانا ها و از بین بردن مقاومت الکتریکی بسیار مشکل هست همون طوری که خودت هم توضیح دادی به سادگی نمیشه بهش دست پیدا کرد پس نمی تونه به هیچ عنوان درون قطعه هایی که در بازار موجود هست قرار داشته باشه

تغییر فاز یک ماده بسیار گران است و برای تغییر فاز ماده های خالص می بایستی هزینه های هنگفتی بنا بشه که این موضع اساس و پایه ابر رسانا ها هست

استفاده از نیتروژن مایع یا هلیوم تنها و تنها برای خنک کردن قطعات هست زیرا در صورتی که قصد و هدف ابر رسانایی بود هیچ COLD BUG نباید وجود می داشت؟ و دلیل COLD BUG هم مشخص هست زیرا پایین تر از یک دما دیگر ترانزیستور ها توانایی انجام محاسبات رو ندارند!!

تا اونجایی که من اطلاع دارم از ابر رسانا ها در شتاب دهنده ها بسیار استفاده میشه که بزرگ ترین ازمایشگاه شتاب دهنده ها در اروپا هست و به دلیل اینکه برای این کار نیاز به دقت زیاد هست از این نوع رسانا ها استفاده می کنند

امید وارم علم محدود من دارای غلط و ایراد نباشد خوشحال میشم دوستان در صورتی که می تونند رو تکمیل کنند این کار رو انجام بدند

با تشکر
معین
معین جان تشکر می کنم

اما یه چند سوال و نکته و کلا ابهام برام پیش اومد.که انشالله حل می شه.

رسیدن به ابر رسانا ها و از بین بردن مقاومت الکتریکی بسیار مشکل هست همون طوری که خودت هم توضیح دادی به سادگی نمیشه بهش دست پیدا کرد پس نمی تونه به هیچ عنوان درون قطعه هایی که در بازار موجود هست قرار داشته باشه
اگر فرض رو بر این بگیریم که بیشتر عنصر تشکیل دهنده سی پی یو از سیلیکن باشه و از اونجایی که سیلیکن یک نیمه رسانا هست(نیمه رسانا: زیر مجموعه عناصر رسانا) باشه پس میشه نتیجه گرفت که سی پی یو هم قابلیت رسیدن به ابر رسانایی رو خواهد داشت!
ایا فرض، صورت مسئله و نتیجه ای که گرفتم درسته؟!

تغییر فاز یک ماده بسیار گران است و برای تغییر فاز ماده های خالص می بایستی هزینه های هنگفتی بنا بشه که این موضع اساس و پایه ابر رسانا ها هستمن در مورد تغیر فاز مواد هیچ اطلاعی ندارم می تونم لطف کنید یه توزیح کوچیک بدین.
ایا زمانی که یک رسانا قابلیت ابر رسانایی پیدا می کنه ، جسم مورد نظر تغیر فاز پیدا کرده؟!

دلیل COLD BUG هم مشخص هست زیرا پایین تر از یک دما دیگر ترانزیستور ها توانایی انجام محاسبات رو ندارند!!همون کلد باگی که خودمون می شناسیم همون یخ زدگی الکترون ها هست ؟!
این رو می دونم که یک جسم ابر رسانا قرار نیست که اول ابر رسانا بشه بعد جریان عبور داده بشه بخواطر همین یخ زدن الکترون ها و برای همینه که جریان رو برقرار می کنند و سپس جسم رو ابر رسانا می کنند.
:11():

Mahdi_Moosavi
23-02-10, 01:52
اگر فرض رو بر این بگیریم که بیشتر عنصر تشکیل دهنده سی پی یو از سیلیکن باشه و از اونجایی که سیلیکن یک نیمه رسانا هست(نیمه رسانا: زیر مجموعه عناصر رسانا) باشه پس میشه نتیجه گرفت که سی پی یو هم قابلیت رسیدن به ابر رسانایی رو خواهد داشت!
ایا فرض، صورت مسئله و نتیجه ای که گرفتم درسته؟!تاپیک فوق العاده خوبیه .

اما کلا اگر هدفت ریشه یابی بحث خنک سازی هر چه بیشتر سطح پردازده با استفاده از خنک کننده هایی مثل نیتروژن مایع باشه باید خدمتت عرض کنم تئوری بحث Superconductors با این بحث هیچ ارتباطی نداره .

این رو در نظر بگیرید که دمای بسیار پایینی که شما توسط ترمومترهای مهندسی با نیتروژن مایع مشاهده می کنید ( کمتر از 180- سانتی گراد ) راه زیادی رو باید طی کنه تا به هسته پردازده برسه .

این راه طولانی شامل انتقال دما از سطح داخلی کانتینر مسی تا سطح بیرونی ( سطحی که با IHS پردازنده در ارتباط هست ) ، سطح بیرونی تا سطح IHS پردازنده ( به واسطه خمیر سیلیکن ) و از همه مهم تر، سطح IHS پردازده با سطح هسته پردازده هست که اون هم به واسطه Thermal Interface Material (TIM)l صورت می گیره .

به زبان خیلی ساده اون دمای فوق العاده کم هیچ گاه به جایی که باید برسه ( هسته پردازنده ) نمیرسه ! یا به زبان عامیانه تر اگر هم برسه خیلی از قوانین تئوری بحث فوق العاده سنگین رفتار ذاتی نمیه هادی ها در علم الکترونیک رو به هم می ریزه . در واقع تو اون دما هر چیزی که من و شما تو این کتاب های درسی و غیر و درسی در این مورد خوندیم رو زیر سوال می بره ! ( اصلا یه دنیای دیگه ای داره برای خودش :دی )

یا به بیانی دیگر به طور تخمینی خیلی بیشتر از اون دمایی که شما تصور می کنی فعالیت یک پردازنده رو مختل می کنه( Cold Bug ) . برای اثبات این قضیه می تونید برای مثال Datasheet رسمی کمپانی اینتل برای مدرن ترین پردازنده های حال حاضرش ( Nehalem Micro-Architecture ) رو ملاحضه کنید :

همانطور که ملاحضه می کنی کمپانی اینتل در جدول " Processor Absolute Minimum and Maximum Ratings " به روشنی اشاره کرده خانواده پردازنده های فوق توانایی عملکرد پایدار رو از دمای 40- درجه سانتی گراد کمتر ندارند .

بازم اگر سوال یه شبهه ای برات مونده مطرح کن .... من شخصا از اینجور بحث ها خیلی استقبال می کنم . :11():

Moein
23-02-10, 02:09
من در مورد تغیر فاز مواد هیچ اطلاعی ندارم می تونم لطف کنید یه توزیح کوچیک بدین.
ایا زمانی که یک رسانا قابلیت ابر رسانایی پیدا می کنه ، جسم مورد نظر تغیر فاز پیدا کرده؟!

محمد علی عزیز اون لینک که از ویکی پدیا گذاشتی رو کامل و با دقت خوندی ؟

چند تا نکته توش داشت که به راحتی به تمامی سوالاتت پاسخ می داد

با توجه به چنین خواص مشترکی می‌توان ابررسانایی را یک فاز(ماده)فاز (Only the registered members can see the link D8%AF%D9%87%29%D9%81%D8%A7%D8%B2&action=edit&redlink=1) ترمودینامیکی (Only the registered members can see the link 9%85%DB%8C%DA%A9) برای ماده دانست. ابررسانا شدن را می‌توان گذار فازی (Only the registered members can see the link) به فاز دیگر قلمداد کرد. چیزی همانند تغییر حالت آب از مایع به گاز و یا برعکس.

گذار به فاز ابررسانایی

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link ng) Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link ng)
نمودار سبز مقاومت (Only the registered members can see the link DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C%DA%A9%DB%8C) ابررسانا در برابر جریان و نموادر آبی ظرفیت گرمایی ویژه (Only the registered members can see the link D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87) آن را نشان می‌دهد.

در مواد ابررسانا، پدیدهٔ ابررسانایی زمانی ظهور می‌کند که دمای ماده، T از مقدار بحرانی، Tc کمتر شود. مقدار دمای بحرانی از ماده‌ای به مادهٔ دیگر متفاوت است. دمای بحرانی ابررساناهای معمول چیزی بین ۲۰ کلوین تا زیر یک کلوین است. برای نمونه، دمای بحرانی جیوه (Only the registered members can see the link) ی جامد ۴٫۲ کلوین است ولی دمای بحرانی منیزیم دی بورید (Only the registered members can see the link 85_%D8%AF%DB%8C_%D8%A8%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AF&action=edit&redlink=1) ۳۹کلوین (Only the registered members can see the link) است. گرچه این ماده خواصی چنان دارد که نمی‌بایست آن را در دستهٔ ابررساناهای معمول (Only the registered members can see the link A7%D9%86%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D9%85%D8%B9%D9%8 5%D9%88%D9%84&action=edit&redlink=1) جای داد. ابررساناهای ترکیبی می‌توانند دمایی بحرانی بسیار بالاتری داشته باشند. برای مثال YBa۲Cu۳O۷ (Only the registered members can see the link) ابررسانایی است که دمای بحرانی آن ۹۲ کلوین است و درواقع اولین ابررسانای دمای بالا بود که کشف شد. همچنین ابررساناهای دمای بالای دیگری بر پایهٔ جیوه کشف شده‌اند که دمای بحرانی آنها نزدیک ۱۴۰ کلوین است. هنوز هیچ نظریه‌ای قادر به توضیح چگونگی پدید آمدن ابررساناهای دمای بالا نبوده‌است. تعویض فونون می‌تواند نوع عملکرد ابررساناهای معمول را توضیح دهد اما برای ابررساناهای با دمای بحرانی بسیار بالا نمی‌توان از این تئوری هم استفاده کرد.
شروع پدیدهٔ ابررسانایی با تغییرات زیادی در خواص فیزیکی ماده همراه است که به همین سبب آن را فاز (Only the registered members can see the link) جدیدی می‌نامند. برای مثال ظرفیت گرمایی (Only the registered members can see the link D8%A7%DB%8C%DB%8C) ماده از قوانینی تبعیت می‌کند که در زمان ابررسانا نبودن ماده وجود دارند. در گذر به فاز ابررسانایی، ظرفیت گرمایی ماده ناگهان پرشی با بالا می‌کند و سپس به صورت خطی کم و کمتر می‌شود تا به کلی از بین برود. در دمای پایین این تغییرات به صورت Only the registered members can see the link است که α در آن ثابت است و این خود نشان می‌دهد که گاف انرژی وجود دارد. تغییر فاز به ابررسانایی مدت زیادی مورد بحث بین دانشمندان بوده‌است. در حالی که آزمایش‌ها نشان می‌دادند که این تغییر از مرتبهٔ دوم است، بدین معنی که گرمای نهانی در این تغییر وجود ندارد، در دههٔ ۱۹۷۰ محاسبات این احتمال را مطرح کردند که شاید این تغییر وضعیت را بتوان با لحاظ کردن نوسانات بلند برد در میدان مغناطیسی (Only the registered members can see the link D8%A7%D8%B7%DB%8C%D8%B3%DB%8C)، تغییر فازی نوع اول به حساب آورد. به تازگی با کمک نظریهٔ آشوب (Only the registered members can see the link D8%A8) است که مشخص شده خطوط مارپیچ ابررسانا در این بین نقشی عمده دارند و این گذار حالت برای ابررساناهای نوع دوم گذری از مرتبهٔ دوم و برای ابررساناهای نوع اول، گذری از مرتبهٔ اول است.

Stream
23-02-10, 03:39
یک موضوع بی ربط ولی جالب:

مدتی پیش یک نیمچه سمینار درباره ابررساناها توسط یکی از کمپانی های فعال توی این زمینه برگزار شد، و ما هم شانس این رو داشتیم که شرکت کنیم و فیض ببریم.

نکته جالبی که عنوان شد و تا حدی (حداقل برای من) عجیب بود، این بود که الان تلاش در تولید ابررساناها از نیمه رساناها و مخلوط کردن قابلیت های این دو با هم بود... یعنی در درجه اول تولید ابررسانایی که از نیمه رساناها تشکیل شده باشه (که برای اولین بار، حدود سه سال پیش در فرانسه با Doping خیلی خاصی از سیلیکن انجام شد، و چند ماه پیش در آلمان با جرمانیوم) ؛ و در درجه دوم تولید ابررسانایی از نیمه رساناها که بتونه خاصیت نیمه رسانایی خودش رو هم حفظ کنه (که هنوز موفق به تولیدش نشدند) ... حتی صحبت هایی از تحقیق درباره امکان تولید ابرساناها از نیمه رساناها، طوری که در دمای اتاق هم ابررسانا باشند شد، که این هم کماکان در حد تئوری است.

ایا فرض، صورت مسئله و نتیجه ای که گرفتم درسته؟!خیر نه فرض صحیحه و نتیجه!

نیمه رساناها رو نمیشه زیرمجموعه رساناها یا غیر رساناها قرار داد چون شاید بتونند شبیه به هر دو اینها رفتار کنند ولی از نظر فیزیک پشت قضیه به کل متفاوت هستند.
+

سیلیکن خالص، یا سیلیکن با Doping هایی که در CPU ها و تمامی چیپ ها می بینیم، تحت هیچ شرایطی در صفر مطلق ابر رسانا نمیشن، بلکه کاملا تبدیل به نارسانا خواهند شد!

ایا استفاده نیتروژن مایع و هلیم مایع برای اور کردن یک سی پی یو، جدا از سرد کردن اون هدف رسیدن به ابر رسانایی هم مورد نظر هست؟!ابررسانایی صرفا خود به خود فایده خاصی توی علم کامپوتر نداره، ولی تحقیق هایی برای اینکه به ابررساناها ماهیت نیمه رسانایی داده بشه همونطور که توضیح دادم در حال انجام است و زمانی که بتونند یک ابررسانا با خصوصیات نیمه رسانا تولید کنند، عملا یک تحول واقعا عظیم توی علم کامپیوتر و پردازش (به خصوص در ابرکامپوترها) ایجاد خواهد شد.

---

اگه در مورد هر قسمتی از صحبت ها سوالی هست بگید تا بحث کنیم. :wink:

sosoni
23-02-10, 04:00
فکر کنم دنبال کتاب می گشتین.
ابررسانا های دمای بالا مواد، خواص و کاربردها
نویسنده: رینر وسچ مترجم:شعبان رضا قربانی ناشر: دانش نگار

Jagvar
23-02-10, 16:49
تاپیک فوق العاده خوبیه .
یا به بیانی دیگر به طور تخمینی خیلی بیشتر از اون دمایی که شما تصور می کنی فعالیت یک پردازنده رو مختل می کنه( Cold Bug ) . برای اثبات این قضیه می تونید برای مثال Datasheet رسمی کمپانی اینتل برای مدرن ترین پردازنده های حال حاضرش ( Nehalem Micro-Architecture ) رو ملاحضه کنید :

همانطور که ملاحضه می کنی کمپانی اینتل در جدول " Processor Absolute Minimum and Maximum Ratings " به روشنی اشاره کرده خانواده پردازنده های فوق توانایی عملکرد پایدار رو از دمای 40- درجه سانتی گراد کمتر ندارند .

بازم اگر سوال یه شبهه ای برات مونده مطرح کن .... من شخصا از اینجور بحث ها خیلی استقبال می کنم . :11():

تا الان به نتایج خوبی رسیدیم
اما زمانی که در مورد cold bug صحبت میشه یکن ابهام بوجود میاد. coldbug فقط در مبحث استفاده از نیترو یا چیزای دیگه برای سی پی یو وجود داره یا قضیه یه چیز دیگه هست؟! از اونور مبحثی که به عنوان یخ زدن الکترون ها مطرح میشه به این ربط پیدا می کنه؟

محمد علی عزیز اون لینک که از ویکی پدیا گذاشتی رو کامل و با دقت خوندی ؟

چند تا نکته توش داشت که به راحتی به تمامی سوالاتت پاسخ می داد
معین جان شرمنده پستم رو سراسیمه دادم:1. (35):

یک موضوع بی ربط ولی جالب:

مدتی پیش یک نیمچه سمینار درباره ابررساناها توسط یکی از کمپانی های فعال توی این زمینه برگزار شد، و ما هم شانس این رو داشتیم که شرکت کنیم و فیض ببریم.

نکته جالبی که عنوان شد و تا حدی (حداقل برای من) عجیب بود، این بود که الان تلاش در تولید ابررساناها از نیمه رساناها و مخلوط کردن قابلیت های این دو با هم بود... یعنی در درجه اول تولید ابررسانایی که از نیمه رساناها تشکیل شده باشه (که برای اولین بار، حدود سه سال پیش در فرانسه با Doping خیلی خاصی از سیلیکن انجام شد، و چند ماه پیش در آلمان با جرمانیوم) ؛ و در درجه دوم تولید ابررسانایی از نیمه رساناها که بتونه خاصیت نیمه رسانایی خودش رو هم حفظ کنه (که هنوز موفق به تولیدش نشدند) ... حتی صحبت هایی از تحقیق درباره امکان تولید ابرساناها از نیمه رساناها، طوری که در دمای اتاق هم ابررسانا باشند شد، که این هم کماکان در حد تئوری است.

خیر نه فرض صحیحه و نتیجه!

نیمه رساناها رو نمیشه زیرمجموعه رساناها یا غیر رساناها قرار داد چون شاید بتونند شبیه به هر دو اینها رفتار کنند ولی از نظر فیزیک پشت قضیه به کل متفاوت هستند.
+

سیلیکن خالص، یا سیلیکن با Doping هایی که در CPU ها و تمامی چیپ ها می بینیم، تحت هیچ شرایطی در صفر مطلق ابر رسانا نمیشن، بلکه کاملا تبدیل به نارسانا خواهند شد!

ابررسانایی صرفا خود به خود فایده خاصی توی علم کامپوتر نداره، ولی تحقیق هایی برای اینکه به ابررساناها ماهیت نیمه رسانایی داده بشه همونطور که توضیح دادم در حال انجام است و زمانی که بتونند یک ابررسانا با خصوصیات نیمه رسانا تولید کنند، عملا یک تحول واقعا عظیم توی علم کامپیوتر و پردازش (به خصوص در ابرکامپوترها) ایجاد خواهد شد.

---

اگه در مورد هر قسمتی از صحبت ها سوالی هست بگید تا بحث کنیم. :wink:
مطالب بسیار مفبد و جدیدی بودن ممنون که در بحث شرکت کردین.
اما در مورد کار بورد ابر رسانا ها در علم کامپیوتر من چیزایی رو قبلا شنیده بودم" بر این مبنا که در روسیه تونسته بودن با استفاده از ابر رسانایی توانسته بودن اطلاعات رو با سرعت 6 گیگابایت در ثانیه انتقال بدن".
آیا چنین چیزی اتفاق افتاده و درست هست؟!
اما یه سوال کلی
آیا ابررسانایی قابلیت این که در اینده نچندان دور در علم کلمپیوتر و صنعت تحولی رو ایجاد کنه رو دارد یا نه؟

Jagvar
23-02-10, 16:59
لینک زیر چند فیلم در مورد ابررسانایی داره.
قشنگ ترین ویدیو، ویدیو شماره 3 هست:great:
توی قسمتی از ویکی پدیا نوشته بود که در حقیقت ابررسانایی باعث میشه میدان مغناطیسی که یک رسانا داره رو از بین ببره (احتمالا تعریف فنی ابر رسانایی این باشه که از بین بردن کامل میدان مغناطیسی یک رسانا)
من که به فیلم ها نگاه کردم چیزی متوجه نشدم دوستان یه توضیح بدن که چرا جسم دوم بر بالای جسم ابر رسانا معلق میشه؟

Stream
24-02-10, 12:59
مطالب بسیار مفبد و جدیدی بودن ممنون که در بحث شرکت کردین.
اما در مورد کار بورد ابر رسانا ها در علم کامپیوتر من چیزایی رو قبلا شنیده بودم" بر این مبنا که در روسیه تونسته بودن با استفاده از ابر رسانایی توانسته بودن اطلاعات رو با سرعت 6 گیگابایت در ثانیه انتقال بدن".
آیا چنین چیزی اتفاق افتاده و درست هست؟!

اینکه صحیح نبوده ... چون اصلا برای داشتن پهنای باند 6 گیگابیت در ثانیه نیازی به ابر رسانا نیست! همین پورت های SATA 3 هم خودشون پهنای باند (البته تئوری) 6 گیگابیت در ثانیه دارند. با فیبر نوری که به خیلی بیشتر از این هم میشه دسترسی داشت.

اما یه سوال کلی
آیا ابررسانایی قابلیت این که در اینده نچندان دور در علم کلمپیوتر و صنعت تحولی رو ایجاد کنه رو دارد یا نه؟

من احساس می کنم تا حدود پنج سال دیگه، اخباری در راستای استفاده از ابررساناها در ساخت قطعات الکترونیکی خواهیم شنید، ولی اینکه یک تحول واقعی برای عموم ایجاد بشه، بعید می دونم به این زودی چنین اتفاقی بیفته.

توی قسمتی از ویکی پدیا نوشته بود که در حقیقت ابررسانایی باعث میشه میدان مغناطیسی که یک رسانا داره رو از بین ببره (احتمالا تعریف فنی ابر رسانایی این باشه که از بین بردن کامل میدان مغناطیسی یک رسانا)
من که به فیلم ها نگاه کردم چیزی متوجه نشدم دوستان یه توضیح بدن که چرا جسم دوم بر بالای جسم ابر رسانا معلق میشه؟

این قضیه برمی گرده به Meissner Effect .

در اصل شما وقتی یک جسم ابر رسانا رو در حضور یک میدان مغناطیسی قرار می دید، این جسم ابررسانا همه شار مغناطیسی رو از خودش بیرون می رونه. ولی در نزدیکی سطح ابر رسانا در یک فاصله خیلی جزئی (معروف به London Penetration Depth) این میدان مغناطیسی کاملا به بیرون رانده نمیشه.

توی این قسمت که هنوز کمی میدان مغناطیسی وجود داره، یک جریان الکتریکی القا میشه که میدان مغناطیسی که از این جریان بوجود میاد، میدان مغناطیسی وارد شده به ابررسانا رو خنثی یا بهتر بگیم دفع می کنه.

پاسخ سوال شما هم در همین قسمت هست، حتما تا حالا شده دو قطب همنام آهنربا رو به سمت همدیگه ببرید و ببینید همدیگه رو دفع می کنند. اینجا هم همین اتفاق می افته، میدان مغناطیسی آهنربا و میدان القایی در ابررسانا همدیگه رو دفع می کنند، و باعث میشه آهنربا بتونه به طور شناور در بالای ابررسانا قرار بگیره.

Computex
24-02-10, 15:44

سلام. با تشکر از تمام دوستانی که در بحث شرکت نمودند. در رابطه با این قضیه آرمان جان توضیحات رو دادند و برای کامل تر کردن بگم که این پدیده مثل این میمونه که شما دو قطب همنام دو آهنربای نسبتا قوی رو به همدیگه نزدیک کنید و حتی سعی کنید دو قطب همنام رو به یکدیگر بچسبانید ، اما حتما متوجه شده اید که علاوه بر دفع دو قطب ، دوسر آهنربا نمیشه یا حداقل خیلی سخت میشه به هم نزدیک کرد چون این دافعه به گونه ای هست که آدم احساس میکنه دو قطب دارن روی هم سٌر میخورن.

حالا اینجا هم دو قطب همدیگه رو دفع میکنند اما دیگه روی هم سر نمیخورن و دقیقا بالای سر هم می ایستند.

از همچین تکنولوژی ای در قطارهای ماگلٍو (Maglev) نیز استفاده میشود و امروزه قطارهای ماگلو با سرعت های بسیار بالا ( مثلا قطار ماگلو چین از شهر شانگهایی تا فرودگاه بین المللی پودانگ با حداکثر سرعت 430 کیلومتر در ساعت و قطار ماگلو ژاپن با سرعت 500 کیلومتر در ساعت! ) در تردد هستند با همین خاصیت مغناطیسی و بنابراین چنین قطارهایی اصلا نیاز به موتور ندارند! به همین دلیل بسیار کم صدا هستند و تنها صدایی که ممکنه به گوش برسه صدای شکافت هواست و نه صدای موتور و جود داره و نه صدای ترمز و نه صدای ریل! چون این قطارها به ریل نچسبیدن و بالاتر از ریل به صورت معلق حرکت میکنند!
خود مهندسین این قطارها به شوخی میگن تنها قطعه ی متحرک این قطارها درب های اونهاست که باز و بسته میشه.

الان هم ایران در حال مذاکره هست برای واگذار کردن امتیاز ساخت این قطار برای خط تهران-مشهد. البته تا اونجایی که من اطلاع دارم برای استفاده از تکنولوژی قطارهای ماگلو آلمان یا TGV هنوز تصمیم گیری نشده بود. جهت اطلاع بگم که هزینه ساخت قطارهای ماگلو بسیار بالاست. به گونه ای که بسته به شرایط کار ، سرعت ، راه ، نیروی کار و ... این هزینه برای هر 1 کیلومتر چیزی بین 20 تا 50 میلیون دلار هست! (دقت کنید فقط برای یک کیلومتر!)

در پایین لینک دانلود یه ویدئو که توسط دانشگاه Sharbrooke تهیه شده رو براتون میزارم و توصیه میکنم حتما حتما دانلود کنید. تمام این بحث ها و حتی توضیحاتی رو که آرمان جان دادند در این ویدئو به صورت انیمیشن و در نهایت آزمایش عملی میتونید ببینید:

دانلود ویدئو. (Only the registered members can see the link)

ویدئوی توضیح نحوه کار قطارهای ماگلو.:

دانلود (Only the registered members can see the link).

ویدئوی قطار ماگلو شانگهایی (توصیه میکنم این یکی رو هم دانلود کنید. مطمئنا پشیمون نمیشید!):

دانلود با کیفیت معمولی (Only the registered members can see the link).
دانلود با کیفیت بالاتر (Only the registered members can see the link).

به هر حال اینا هم چیزایی بود که ما میدونستیم! امیدوارم مفید واقع بشه. اگه سوای هم در رابطه با قطارهای ماگلو و نحوه کار اونها داشتید تا حدودی میتونم بهتون کمک کنم.

موفق باشید.

Jagvar
24-02-10, 17:17
نمی دونم چرا همش به فکر اینم که ابر رسانا ها قبل از ورود کامپیوتر های کوانتمی می تونن تحولی رو برای چند مدت در پردازش اطلاعات برای ما به ارمغان بیارن.!

نکته جالبی که عنوان شد و تا حدی (حداقل برای من) عجیب بود، این بود که الان تلاش در تولید ابررساناها از نیمه رساناها و مخلوط کردن قابلیت های این دو با هم بود.
وقتی صحبت از گردش بینهایت یک جریان در یک ابررسانا می شه ایا وقتی که علم به ابر رسانا کردن یک نیمه رسانا دست پیدا کنه میشه گفت که پردازنده هایی با بی نهایت بار 0 و 1 در یک ثانیه خواهیم داشت؟!
اگر نه، پس تاثیر این دستاورد می تونه توی چه چیزی مشاهده بشه؟

اینکه صحیح نبوده ... چون اصلا برای داشتن پهنای باند 6 گیگابیت در ثانیه نیازی به ابر رسانا نیست! همین پورت های SATA 3 هم خودشون پهنای باند (البته تئوری) 6 گیگابیت در ثانیه دارند. با فیبر نوری که به خیلی بیشتر از این هم میشه دسترسی داشت.

پس کابل هایی که به عنوان ابررسانا از اونها استفاده می شه چرا برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند؟!(حتی اگر درمحیط های ازمایش گاهی هم بشه یه تست کوچیک کرد بنا بر تعوری هایی که وجود داره به احتمال زیاد بیاد حجم زیادی از اطلاعات رو انتقال بده.)
این کابل ها کجا ها استفاده می شه؟

من احساس می کنم تا حدود پنج سال دیگه، اخباری در راستای استفاده از ابررساناها در ساخت قطعات الکترونیکی خواهیم شنید، ولی اینکه یک تحول واقعی برای عموم ایجاد بشه، بعید می دونم به این زودی چنین اتفاقی بیفته.
بی صبرانه منتظر این تحول هستم.:1. (26):

به هر حال اینا هم چیزایی بود که ما میدونستیم! امیدوارم مفید واقع بشه. اگه سوالی هم در رابطه با قطارهای ماگلو و نحوه کار اونها داشتید تا حدودی میتونم بهتون کمک کنم.
واقعا از همه دوستان ممنونم:give_rose:

از همچین تکنولوژی ای در قطارهای ماگلٍو (Maglev) نیز استفاده میشود و امروزه قطارهای ماگلو با سرعت های بسیار بالا ( مثلا قطار ماگلو چین از شهر شانگهایی تا فرودگاه بین المللی پودانگ با حداکثر سرعت 430 کیلومتر در ساعت و قطار ماگلو ژاپن با سرعت 500 کیلومتر در ساعت! ) در تردد هستند با همین خاصیت مغناطیسی و بنابراین چنین قطارهایی اصلا نیاز به موتور ندارند! به همین دلیل بسیار کم صدا هستند و تنها صدایی که ممکنه به گوش برسه صدای شکافت هواست و نه صدای موتور و جود داره و نه صدای ترمز و نه صدای ریل! چون این قطارها به ریل نچسبیدن و بالاتر از ریل به صورت معلق حرکت میکنند!
خود مهندسین این قطارها به شوخی میگن تنها قطعه ی متحرک این قطارها درب های اونهاست که باز و بسته میشه.

فقط می مونه که نیروی اولیه این قطار از کجا میاد و این که برای خنک نگه داشتن این ابررسانا ها از چه تکنولوژی استفاده می کنه؟
یه موضوع دیگه: این قطار ها تا چه حد ظرفیت سوار کردن مسافران رو دارن؟(خوب به هر حال وزن قطار و مسافران در یک حد خواهد شد که بر نیروی گریزنده بین اهنربا و سوپررسانا غلبه خواهد کرد.)

Stream
24-02-10, 21:16
سلام

وقتی صحبت از گردش بینهایت یک جریان در یک ابررسانا می شه ایا وقتی که علم به ابر رسانا کردن یک نیمه رسانا دست پیدا کنه میشه گفت که پردازنده هایی با بی نهایت بار 0 و 1 در یک ثانیه خواهیم داشت؟!
اگر نه، پس تاثیر این دستاورد می تونه توی چه چیزی مشاهده بشه؟بصورت تئوری درسته،
چیزی که مانع رسیدن نیمه رساناهای فعلی به فرکانس های بالا میشه، عدم تواناییشون در پاسخگویی سریع به محرک هاست. مثلا شما در یک MOSFET ، نیاز دارید تا تعدادی الکترون در اثر گرما آزاد بشن، تا بتونند اون لینک مورد نظر رو درون نیمه رسانا بوجود بیارن. اینکار یک عملیات سریع نیست چون به عبارتی با Minority Carrier ها سر و کار داریم. کلا Propagation Delay هم توی مدارهای الکترونیک وابسته به همین تاثیر است. به همین دلیل هم هست که دیگه بالاتر رفتن از یک فرکانس خاص تقریبا غیر ممکن میشه حالا هر نوع ولتاژ یا خنک کننده ای هم که داشته باشیم.

یک راه برای حل این مشکل اینه که سایز ترانزیستور رو پایین بیاریم، تا تعداد الکترون کمتری نیاز به آزاد شدن داشته باشند... همونطور که می بینید فعلا مرز 32 نانومتر است و بزودی پایین ترش رو هم خواهیم دید.

حالا اگه بتونیم به ابررسانا خاصیت نیمه رسانایی بدیم، این تاخیر زمانی ها به مراتب کمتر خواهند شد. و پردازنده هایی شاید در توان پردازشی چند تراهرتز هم بتونیم داشته باشیم! [آینده دور!]

پس کابل هایی که به عنوان ابررسانا از اونها استفاده می شه چرا برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند؟!(حتی اگر درمحیط های ازمایش گاهی هم بشه یه تست کوچیک کرد بنا بر تعوری هایی که وجود داره به احتمال زیاد بیاد حجم زیادی از اطلاعات رو انتقال بده.)
این کابل ها کجا ها استفاده می شه؟
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)من تئوری محکمی برای استفاده از ابررساناها در انتقال اطلاعات پیدا نکردم، اگه چیزی سراغ دارید بگید تا بخونیم و ببینیم چه چیزی در سر دارند.
در این عکسی که گذاشتید این کابل ها، کابل Power هستند و روشون هم نوشته شده 12500 آمپر، که یک رقم فضایی به حساب میاد.

فقط می مونه که نیروی اولیه این قطار از کجا میاد و این که برای خنک نگه داشتن این ابررسانا ها از چه تکنولوژی استفاده می کنه؟
یه موضوع دیگه: این قطار ها تا چه حد ظرفیت سوار کردن مسافران رو دارن؟(خوب به هر حال وزن قطار و مسافران در یک حد خواهد شد که بر نیروی گریزنده بین اهنربا و سوپررسانا غلبه خواهد کرد.)توی همه Maglev ها از ابررسانا استفاده نمیشه، اتفاقا دلیل اینکه رفتن سمت استفاده از ابررسانا همین مشکل وزن هست.

اگه هر دو مگنت از ابررساناها باشن، با یک انرژی جزئی میشه جریان خیلی بالایی در اونها ایجاد کرد، و یک میدان مغناطیسی خیلی قوی تا تقریبا هر وزنی رو که بخوایم بتونیم توی هوا نگه داریم در فاصله ای که مطلوب باشه.
+

میشه یکی از سطوح رو ابررسانا کرد، و سطح دیگه رو مگنت معمولی، و این نیروی رانش دو قطب مثبت چون در Boundary ها بی نهایت است، شما هر جرمی که داشته باشید در صورتی که سطحش به یک مگنت قوی متصل باشه در هوا خواهد بود. (بالا بودن جرم باعث تغییر فاصله میشه، ولی این فاصله هیچ وقت صفر نمیشه ... البته به صورت تئوری) ... در نهایت با قوی تر کردن مگنت میشه میزان وزن بیشتری رو در ارتفاع مورد نظر نگه داشت.
+

در Maglev از High-temperature Superconductor ها استفاده میشه.

Jagvar
25-02-10, 09:54
تا این جای بحث بسیاری از شبه هایی که وجود داشته رفع شده و در مورد کاربرد ابررسانا ها در صنعت هم بحث هایی شد. اما در ادامه به این می پردازیم که ابررسانا ها می تونن چه تحولی رو در علم کامپیوتر ایجاد کنند.

من تئوری محکمی برای استفاده از ابررساناها در انتقال اطلاعات پیدا نکردم، اگه چیزی سراغ دارید بگید تا بخونیم و ببینیم چه چیزی در سر دارند.اون جایی که گفتم تئوری، منظورم به خواص ابررسانا ها بود. البته بیشتر خودم به این فکر می کنم که اگر بشه اطلاعات رو از طریق یک ابر رسانا انتقال داد، شاید به چیز های جدیدی برسیم.{در استفاده از ابررسانا ها چه عواملی وجود داره که برای انتقال اطلاعات ازش استفاده نمیشه؟}

اما معضلی که در این وسط وجود داره سرد کردن یک ابر رسانا هستش در طول زمانی که داریم از اون استفاده می کنیم. و از اون جایی که تا الان ترکیباتی که قابلیت ابر رسانایی رو دارن تا دمای 254 کلوین پیش رفتیم، اما دمای 254 کلوین که -19 درجه سانتی گراد هست برای سرد نگه داشتنشون باز هزینه هایی رو به دنبال خواهد داشت، اما جدا از هزینه فعلا از چه راه هایی برای سرد نگه داشتن ابررسانا ها استفاده می شود؟{مثلا در همین قطار های فوق سریع}
یه سوالی رو توی زهنم دارم اما نیاز دارم قبلش این دو مطلب رو فرقشون رو بدونم: 1-coldbug و یخ زدن الکترون ها در دمای پایین.{آیا یخ زدن الکترون ها در جنس عناصر یا ترکیب ها تفاوت داره؟ الکترون ها معمولا در چه دمایی دچار یخ زدن می شن(البته اصطلاح یخ زدن رو من دارم می گم و مطمعنا چیز دیگه ای بهش اطلاق میشه)}

از طرفی گشت و گذار هایی که در اینترنت داشتم به این رسیدم که با استفاده از تکنلوژی نانو میشه ابررساناهایی با دما های بالاتری ساخت و در مقاله ای به این نکته اشاره شده بود که ابررسانا هایی که با استفاده از تکنلوژی نانو بدست میاد میشه به اندازه 1 نانو روی سطح های مختلف قرار داد. {حالا تصور کنید که ترکیباتی با استفاده از علم نانو داشته باشیم که در دمای محیط ابررسانا باشند} آیا در اینده نچندارن دور شاهد استفاده نانو ابررسانا ها در بورد های الکتریکی خواهیم بود؟
خبر هایی از تحقیقات زیاد بر روی کامپیوتر هایی هست که پردازش های کوانتمی داشته باشند.{در سطح ازمایشگاهی و پردازش های کوچک به موفقیت رسیدند(اگر اشتباه نکنم)}
ایا ابررسانا ها هم ارزش تحقیقات گسترده رو دارند؟{محدودیت ها و مشکلاتی که در استفاده از ابررسانا ممکنه داشته باشیم چه چیز هایی هستن؟}

Stream
25-02-10, 23:40
سلام
شما سوالاتتون در حد کل فهرست یک کتاب کامل درباره ابررساناهاست! :دی

اون جایی که گفتم تئوری، منظورم به خواص ابررسانا ها بود. البته بیشتر خودم به این فکر می کنم که اگر بشه اطلاعات رو از طریق یک ابر رسانا انتقال داد، شاید به چیز های جدیدی برسیم.{در استفاده از ابررسانا ها چه عواملی وجود داره که برای انتقال اطلاعات ازش استفاده نمیشه؟}

بهینه ترین روش انتقال اطلاعات که فیبر نوری هست، و من شخصا برتری ای در انتقالشون توسط ابررساناها نسبت به فیبر نوری نمی بینم ... شاید طرح هایی وجود داشته باشه ولی من چیزی پیدا نکردم. در خواص ابررساناها هم چیز چشمگیری که بتونه نسبت به فیبر نوری پیشرفتی ایجاد کنه حداقل من هنوز ندیدم.

اما معضلی که در این وسط وجود داره سرد کردن یک ابر رسانا هستش در طول زمانی که داریم از اون استفاده می کنیم. و از اون جایی که تا الان ترکیباتی که قابلیت ابر رسانایی رو دارن تا دمای 254 کلوین پیش رفتیم، اما دمای 254 کلوین که -19 درجه سانتی گراد هست برای سرد نگه داشتنشون باز هزینه هایی رو به دنبال خواهد داشت، اما جدا از هزینه فعلا از چه راه هایی برای سرد نگه داشتن ابررسانا ها استفاده می شود؟{مثلا در همین قطار های فوق سریع}

من درباره این راه های سرد کردن اطلاعاتی ندارم.

یه سوالی رو توی زهنم دارم اما نیاز دارم قبلش این دو مطلب رو فرقشون رو بدونم: 1-coldbug و یخ زدن الکترون ها در دمای پایین.{آیا یخ زدن الکترون ها در جنس عناصر یا ترکیب ها تفاوت داره؟ الکترون ها معمولا در چه دمایی دچار یخ زدن می شن(البته اصطلاح یخ زدن رو من دارم می گم و مطمعنا چیز دیگه ای بهش اطلاق میشه)}

من ارتباط Cold bug رو با ابررسانا نمی دونم!

در مورد چیزی که شما بهش می گید "یخ زدن الکترون" ، من مطالبی درباره تغییر سرعت الکترون ها در دمای مختلف و تغییر رفتارشون خونده بودم، ولی آیا این قضیه ارتباطی با موضوعی که مد نظر شماست داره یا نه، نمی دونم.

از طرفی گشت و گذار هایی که در اینترنت داشتم به این رسیدم که با استفاده از تکنلوژی نانو میشه ابررساناهایی با دما های بالاتری ساخت و در مقاله ای به این نکته اشاره شده بود که ابررسانا هایی که با استفاده از تکنلوژی نانو بدست میاد میشه به اندازه 1 نانو روی سطح های مختلف قرار داد. {حالا تصور کنید که ترکیباتی با استفاده از علم نانو داشته باشیم که در دمای محیط ابررسانا باشند} آیا در اینده نچندارن دور شاهد استفاده نانو ابررسانا ها در بورد های الکتریکی خواهیم بود؟

اگه منظورتون از آینده نزدیک، دو سه سال آینده باشه که میشه گفت به هیچ وجه، ولی اگه منظورتون چیزی بین 2020 تا 2030 باشه، که میشه بهش امید داشت.

ایا ابررسانا ها هم ارزش تحقیقات گسترده رو دارند؟{محدودیت ها و مشکلاتی که در استفاده از ابررسانا ممکنه داشته باشیم چه چیز هایی هستن؟}

100 درصد ارزشش رو دارند، ابررساناها استفاده اشون خیلی بالاتر از چیزهای جزئی ای هست که ما می بینیم یا مثلا با کامپوترهای کوانتومی مقایسه می کنیم ... ابررساناها حتی توی راه و ساختمان و مثلا ماشین هایی توی هوا حرکت کنند (در فیلم های تخیلی آینده حتما دیدید!) و شاید خیلی چیزهای دیگه ...

مشکل اصلیشون هم همون هزینه نگهداری و عدم پایداریشون در محیط هست، که کم کم داره برطرف میشه.

Firebirds
26-02-10, 00:56
...

در پایین لینک دانلود یه ویدئو که توسط دانشگاه Sharbrooke تهیه شده رو براتون میزارم و توصیه میکنم حتما حتما دانلود کنید. تمام این بحث ها و حتی توضیحاتی رو که آرمان جان دادند در این ویدئو به صورت انیمیشن و در نهایت آزمایش عملی میتونید ببینید:

دانلود ویدئو. (Only the registered members can see the link)
دانلود با کیفیت پایین و حجم کمتر (Only the registered members can see the link).

ویدئوی توضیح نحوه کار قطارهای ماگلو.:

دانلود (Only the registered members can see the link).

ویدئوی قطار ماگلو شانگهایی (توصیه میکنم این یکی رو هم دانلود کنید. مطمئنا پشیمون نمیشید!):

دانلود با کیفیت معمولی (Only the registered members can see the link).
دانلود با کیفیت بالاتر (Only the registered members can see the link).

به هر حال اینا هم چیزایی بود که ما میدونستیم! امیدوارم مفید واقع بشه. اگه سوای هم در رابطه با قطارهای ماگلو و نحوه کار اونها داشتید تا حدودی میتونم بهتون کمک کنم.

موفق باشید.

با سلام
لینک ها برای من کار نمیکنه برا شما چطور ؟
ممنون میشم روی 4shared اپلود کنید:give_rose:

Computex
26-02-10, 15:54
با سلام
لینک ها برای من کار نمیکنه برا شما چطور ؟
ممنون میشم روی 4shared اپلود کنید:give_rose:
سلام. ویدئوی اول روی Rapishare آپلود شد ولی لینک دوم و سوم و چهارم رو نتونستم برای دانلود بگیرم. در اولین فرصت که مشکل برطرف شد اون سه تا رو هم تصحیح خواهم کرد.

موفق باشید.

Agne
26-02-10, 16:08
چون در جریان نبودم دیر اومدم، واقعا ببخشید:1. (29):

اول از همه من طی تحقیقاتی که کردم این کتاب به درد شما میخوره:

Superconductivity Research Developments
by: James R. Tobin
en | Nova Science Publishers

دانلود
(Only the registered members can see the link)

و این:

Handbook of Superconductivity
by: Charles K. Poole, Horacio A. Farach, Richard J. Creswick
en

دانلود (Only the registered members can see the link)

خب بیایید راجع به کاربردهای مستند بحث کنیم، چون این عزیزمون میخاد این مطالبو ارائه بده.

Agne
26-02-10, 16:45
کاربردهای تکنولوژیکی ابررسانایی (Only the registered members can see the link)

-تولید ماگنومتر های حساس بر اساس واسطه های SQUID (Only the registered members can see the link)

این ماگنومترها برای اندازه گیری میدان های بسیار ضعیف استفاده میشن و اساس کارشون Josephson junctions ه که یعنی شارش جریان از دو قطعه ی ابررسانا به یکدیگر.
قابلیت اندازه گیری بزرگی میدان ها در حد 5×10^18- تسلا.
SQUID مخفف Superconducting quantum interference devices به معنی دستگاه های تداخل کوانتومی ابررسانایی.

- مدارهای سریع دیجیتال (Only the registered members can see the link)

- الکترومگنت های قوی ابررسانا:
الکترومگنت میدان هایی هستند که توسط جریان الکتریکی تولید میشوند.
از این کاربرد در موارد زیر استفاده میشود:

1- قطارهای ماگلو

The Yamanashi MLX01

اسم این قطارها از این آمده است: magnetic levitation یعنی معلق ماندن در هوا

2- Magnetic Resonance Imaging یا همون MRI :

مبحث مورد استفاده به اسم biomagnetism معروف است، جایی که پزشکان امواج غیر مخرب لازم دارند، برای اینکه بدانند در داخل بدن چه خبر است.
فناوری ام آر آی در اویل دهه ی 1940 اختراع شد اما استفاده از آن تا 3 جولای 1977 به طول انجامید.

3- NMR :
توی رشته ی ما که حرف اولو میزنه، نمیدونم چی بگم ازش.
Nuclear magnetic Resonance یا تشدید مغناطیسی است.
خوشبختانه اینجا (Only the registered members can see the linkتشدید_مغناطیسی_هسته)ااطلاع ت مفیدی به فارسی موجود است.

4- رآکتورهای واکنش هم جوشی هسته یا confinement fusion reactors

5- پرتو - فرمان و مگنت های مورد استفاده در شتاب دهنده ذرات یا beam-steering and focusing magnets used in particle accelerators

6- کابل های کم از دست ده ( منظور اینجا فکر کنم با مقاومت کمتر باشه.)

7- RF and microwave filters :
قابل استفاده در ایستگاه های تلفن همراه، گیرنده های اتخابی بسیار حساس نظامی

منبع (Only the registered members can see the link)

Agne
26-02-10, 16:50
MRI

یک گروه ابررسانایی کره ای به اسم KRISS (Only the registered members can see the link) تونسته ابزاری بسازه که میدانی بیلیون ها بار ضعیف تر از میدانی که سوزن قطب نما رو به حرکت وا میداره اندازه گیری کنه، با این تکنولوژی تمام اعماق بدن بدون نیاز به میدانی قوی میتونه کاوش بشه.

منبع (Only the registered members can see the link)

Jagvar
26-02-10, 17:27

دوستان از سمت چپ به راست تصویر بالا نیاز مند توضیح هستم.
منظور از جفت اتم چیه>؟
چرا زمانی که اکترون ها بین اتم ها عبور می کنند باعث تاثیر گذاری بر روی اتصالات اتمی می شند؟
==============
با یکی که دکترای کوانتم در بلژیک می خونه صحبت می کردم می گفت" چیزی به نام یخ زدن الکترون ها در ابرسانا ها وجود نداره و اصلا چنین اطفاقی نمیوفته."
دوستان شدیدا نیاز به کمک دارم از این طرف استاد خودم در مورد یخ زدن که از پرسیذم می گفت:
"برای ایتفاده از ابر رسانایی به دلیل یخ زدن الکترون ها باید اپتدا جران رو برقرار کنند و سپس جسم مورد نظر رو خاصیت ابررسانایی بهش بدن"
کسی در مورد این موضوع اطلاع نداره؟
agneجان واقعا تشکر می کنم.

Agne
26-02-10, 17:46
وقتی صحبت از گردش بینهایت یک جریان...

در تصویر سمت راست این تصویر گفته که میشه در صورت استفاده از سرامیک ها و فلزات ابررسانا میشه جریان رو برای مدت طولانی داشت نه برای همیشه.

تصویر ذوم از راست:

منظور از جفت اتم چیه؟

،

Cooper pair (Only the registered members can see the link):
(جواب کامل سوال شما در این قسمته: Relationship to superconductivity )

در فیزیک ماده ی چگال به الکترون هایی گفته میشود که در دمای پایین به یکدیگر متصل شده باشند.

Cooper originally just considered the case of an isolated pair forming in a metal. When one considers the more realistic state consisting of many electrons forming pairs as is done in the full BCS Theory one finds that the pairing opens a gap in the continuous spectrum of allowed energy states of the electrons, meaning that all excitations of the system must possess some minimum amount of energy. This gap to excitations leads to superconductivity, since small excitations such as scattering of electrons are forbidden.[6] The gap appears due to many-body effects between electrons feeling the attraction.

فاصله ی بین برانگیختگی ها باعث ابررسانایی میشه.چون برانگیختگی های کوچک غیرمجازند، فاصله بین برانگیختگی الکتروم های باند شده بوجود میاد.