سلام
دوستان من مشکلم رو اینجا (Only the registered members can see the link) بیان کردم ولی الان به نظرم آمد که جای خوبی بیان نکردم
از این بابت معذرت می خوام
برای همین اینجا در بخش خودش مطرح کردم
اگر امکانش هست راهنمایی بفرماید
با تشکر
سلام
دوستان من این مادر برد رو دارم
Only the registered members can see the link
و قصد رید0 دارم و احتمالا یا سگdت 7200.12 بگیرم یا f3 (هنوز شک دارم)
ولی اینجا (Only the registered members can see the link) این رو خواندم:
نقل قول:
روست عزیز، P5KC از چیپ ICH9 استفاده میکنه که اصلا از RAID پشتیبانی نمیکنه. البته ایسوس دوتا پورت SATA دیگه هم لا استفاده از کنترلر اضافی Jmicron روی این برد گذاشته و Jmicron از Raid پشتیبانی میکنه و تبلیغات روی جعبه و دفترچه و منوهای Raid همگی به این دو تا پورت مربوط میشه. یعنی شما فقط میتونی دو تا هارد رو RAID کنی اونهم در صورتی که هردوشون به پورتهای Jmicron وصل باشند.
تا اینجای مساله قابل حله اما مشکل اینجاست که یکی از دو پورت SATA مربوط به Jmicron در واقع e-SATA هست و کانکتورش روی پنل پشت مادربرد(پشت کیس) قرار گرفته !!!
یعنی اگه با این مادر برد RAID میخوای باید یه هارد رو به کانکتور SATA که روی برد و در جایی متفاوت از بقیه SATA ها احتمالا نزدیک PCIx ها هست وصل کنی و هارد دیگه رو هم ببری بیرون کیس یا حداقل کابلش رو رد کنی بیرون!!!
به نظر من ا زRAID روی این مادر برد صرف نظر کن چون ایسوس فقط خواسته تبلیغ بکنه و من واقعا نمیدونم چطور میشه هارد رو از بیرون وصل کرد.
برای RAID واقعی باید مادر بردی میگرفتی که از Northbridge با نام ICH9R استفاده کرده باشه مانند P5K Deluxe و یا P5K Premium که روی تمام SATA ها RAID پشتیبانی میکنه.
حالا به نظر شما برم هارد بگیرم و رید بکنم؟
ممنون میشم راهنمایی بکنید
با تشکر
reza76622201
19-01-10, 08:38
سلام دوست عزيز. مطالبتون رو خوندم و لينک مادروبردتون و مشخصاتش رو ديدم.
اول يه مطلب کلي در مورد Raid کردن بگم:
عزيز وقتي که اطلاعات شما با فن آوري Raid رو دو تا هاردديسک جهت افزايش سرعت بصورت موازي نوشته ميشه و هنگام خواندن عمل ميشه اين باعث افزايش چشمگير سرعت ميشه. اما اينو در نظر داشته باشيد که اگر شما بخواين اطلاعاتتون رو با هاردتون جايي ببريد و استفاده کنيد بايد حتما مادربورد اونم ريد داشته باشه و آرايش بندي Raid روي اونم انجام بشه که اين واسه بنده هميشه يه معزل بوده.
اينکه کدومش واستون ارجحيت داشته باشه در تصميم گيري موثره. اين از اين.
من فکر نمي کنم کمپاني Asus بياد و الکي واسه تبليغات اين عنوان رو روي مادربوردش بزنه. اصلا اينکه يه دونه از هاردها بخواد روي Sata نصب بشه و يکي روي Esata خيلي مسخرست و فکر نمي کنم صحت داشته باشه و بنده توي سايتش چيزي در اين باره نديدم.
البته داشتن قابليت Raid کردن در اين مادربورد حتميه. اما اگه بخواد يکيش External وصل بشه لطفي نداره.
اما باز هم به نظر بنده شما با تيم فني مرکز گارانتي Asus در تهران يه تماسي بگيريد و حتما با اونا مشورت کنيد.
سوالي بود در خدمتم.
AMD>INTEL
19-01-10, 10:34
اینطور به نظر میرسه که پورتهای مشکلی ساتا برای JMICRON باشه . فکر کنم دو ساتا باشه کنار هم
mamehdi
19-01-10, 11:16
اگر شما بخواين اطلاعاتتون رو با هاردتون جايي ببريد و استفاده کنيد بايد حتما مادربورد اونم ريد داشته باشه و آرايش بندي Raid روي اونم انجام بشه که اين واسه بنده هميشه يه معزل بوده.
اما دوست عزيز من فكر نكنم هاردهايي رو كه raid ميشوند بشود بعد تعريف روي آرايه يك كامپوتر همينطوري به يك كامپوتر ديگر حتي اگر اون هم قبلا هاردهاشو از نوع شما raid كرده باشه انتقال داد چون موقع تعريف مدل هاردها در آرايه ثبت ميشود و براي تعريف مجدد بايد آرايه از نو تعريف شود كه آنهم به پاك شدن اطلاعات روي هاردها منجر ميشود
JEskandari
19-01-10, 13:14
دوست عزیز درست است که ممکن است خنده دار به نظر برسد اما حقیقت دارد برای استفاده از raid یر روی این مادر برد شما باید حتما از esata برای یک هارد استفاده کنید.
اما خوشبختانه راه حل بهتری هم وجود دارد و آن استفاده از یک کارت توسعه کنترلر Raid میباشد که به نظر من اصولا خیلی بهتر است زیرا هم به شما گزینه های بیشتری در raid کردن دیسکها میدهد هم انتقال دیسکها را از یک سیستم به یک سیستم دیگر آسانتر میکند.
AMD>INTEL
19-01-10, 13:58
من هم موافقم . راه حل بهتری هست .
esyoo
19-01-10, 15:04
دوست عزیز درست است که ممکن است خنده دار به نظر برسد اما حقیقت دارد برای استفاده از raid یر روی این مادر برد شما باید حتما از esata برای یک هارد استفاده کنید.
اما خوشبختانه راه حل بهتری هم وجود دارد و آن استفاده از یک کارت توسعه کنترلر Raid میباشد که به نظر من اصولا خیلی بهتر است زیرا هم به شما گزینه های بیشتری در raid کردن دیسکها میدهد هم انتقال دیسکها را از یک سیستم به یک سیستم دیگر آسانتر میکند.
سلام
ممنون از پاسخ شما و همه دوستان
ببخشید زیاد اطلاعات تخصصی ندارم ولی میشه در مورد این کارت توسعه کنترلر raid توضیح بیشتری بدید
قیمتش چقدر هست؟
با تشکر
esyoo
19-01-10, 15:08
اما باز هم به نظر بنده شما با تيم فني مرکز گارانتي Asus در تهران يه تماسي بگيريد و حتما با اونا مشورت کنيد.
آیا امکان این هست که شماره این نمایندگی رو برای من پیغام بدید؟
توی نت هرچی می گردم اصلا شماره ای ازش پیدا نمی کنم
باتشکر
JEskandari
19-01-10, 15:48
سلام
ممنون از پاسخ شما و همه دوستان
ببخشید زیاد اطلاعات تخصصی ندارم ولی میشه در مورد این کارت توسعه کنترلر raid توضیح بیشتری بدید
قیمتش چقدر هست؟
با تشکر
دوست عزیز در مورد قیمت که مدلهای مختلف قیمتهای مختلف من قیمت ایران را ندارم اما توی NewEgg قیمتهاش بسته به مدل برای Sata 2 از 20$ بود تا حدود 700$
توی ایران باید احتمالا قید کارتهای گرونتر را بزنی چون گیرت نخواهد آمد کارت ارزانتر هم احتمال زیاد 10 تا 20 تومان گرونتر از اون قیمتها
اما این کارت یک کارتی میره توی شکاف توسعه (البته این که معلوم بودش :lol:)
اونوقت شما کابل SATA را ب جای اینکه به مادربرد وصل کنید به اون کارت وصل میکنید و تمام کارهای مربوط به RAID به جای آنکه توسط SouthBridge انجام بشه توسط این کارت انجام میشه.
nima_hl
19-01-10, 23:34
سلام
دوستان من مشکلم رو اینجا (Only the registered members can see the link) بیان کردم ولی الان به نظرم آمد که جای خوبی بیان نکردم
از این بابت معذرت می خوام
برای همین اینجا در بخش خودش مطرح کردم
اگر امکانش هست راهنمایی بفرماید
با تشکر
سلام
دوستان من این مادر برد رو دارم
و قصد رید0 دارم و احتمالا یا سگdت 7200.12 بگیرم یا f3 (هنوز شک دارم)
ولی اینجا (Only the registered members can see the link) این رو خواندم:
نقل قول:
روست عزیز، P5KC از چیپ ICH9 استفاده میکنه که اصلا از RAID پشتیبانی نمیکنه. البته ایسوس دوتا پورت SATA دیگه هم لا استفاده از کنترلر اضافی Jmicron روی این برد گذاشته و Jmicron از Raid پشتیبانی میکنه و تبلیغات روی جعبه و دفترچه و منوهای Raid همگی به این دو تا پورت مربوط میشه. یعنی شما فقط میتونی دو تا هارد رو RAID کنی اونهم در صورتی که هردوشون به پورتهای Jmicron وصل باشند.
تا اینجای مساله قابل حله اما مشکل اینجاست که یکی از دو پورت SATA مربوط به Jmicron در واقع e-SATA هست و کانکتورش روی پنل پشت مادربرد(پشت کیس) قرار گرفته !!!
یعنی اگه با این مادر برد RAID میخوای باید یه هارد رو به کانکتور SATA که روی برد و در جایی متفاوت از بقیه SATA ها احتمالا نزدیک PCIx ها هست وصل کنی و هارد دیگه رو هم ببری بیرون کیس یا حداقل کابلش رو رد کنی بیرون!!!
به نظر من ا زRAID روی این مادر برد صرف نظر کن چون ایسوس فقط خواسته تبلیغ بکنه و من واقعا نمیدونم چطور میشه هارد رو از بیرون وصل کرد.
برای RAID واقعی باید مادر بردی میگرفتی که از Northbridge با نام ICH9R استفاده کرده باشه مانند P5K Deluxe و یا P5K Premium که روی تمام SATA ها RAID پشتیبانی میکنه.
حالا به نظر شما برم هارد بگیرم و رید بکنم؟
ممنون میشم راهنمایی بکنید
با تشکر
سلام
کابل تبدیل esata به sata وجود داره که به راحتی میتونید هارد دوم رو هم توسط این کابل به سیستم متصل کرده و رید کنید
ولی jmicron کنترلل رید قابل اعتمادی نیست و شما بعد از مدت کوتاهی به مشکل میخورید
کارتهای رید هم توی بازار به قیمت ۷۰ هزار تومان به بالا به فروش میرسه که به نظرم ارزش خرید نداره
اگر نیاز به رید کردن دارید پیشنهاد میدم مادربردتون رو عوض کنید
تقریبا تمامی چیپهای nvidia و ati کنترلل رید 0 و 1 و 5 رو بهتون میدن و کنترلل اینتل که قدرت رید داره به R ختم میشه مانند ICH9R
esyoo
21-01-10, 19:56
سلام
دوستان این دو فایل پی دی اف رو بی زحمت اگر امکانش هست یک نگاه بندازید
JMB36X_RAID_BIOS_User_Guide_v1_2
JMB36X_RAID_AP_User_Guide_v2.0 (Only the registered members can see the link)
(هردوش داخل یک فایل هست)
من اصلا نفهمیدم که چطور باید رید کنم؟
توی تنظیمات مادر برد حالت raid رو انتخاب کردم و موقع بوت ctrl+j رو میزنم ولی اصلا کاری برای تنظیم رید نمی تونم انجام بدم(create raid)
دو تا هارد دسگیت به ساتا 1 و ساتا2 زدم.
اینجا هم ظاهرا یکی مشکل من رو داشته ولی متوجه نشدم طرف چی گفته؟!
I have to reinstall Vista. However, Vista tells me that no drives were found and to load the drivers for the mass storage device. However, I can't find the drivers anywhere.
However, I have a strong feeling that it has something to do with RAID.
I only have 1 drive and I want to get into the JMB363 RAID BIOS utility to set it to JBOD.
However, when I hit CTRL-J during post to enter the RAID BIOS utility nothing happens.
Can someone help. Thanks.
External Raid is only supported with this board. Why not just include internal too...dumb. For the raid bios to show up you need to make sure the "black" SATA connecter (back near the PCI slots) is connected to a drive. Once there you will only see that drive and the drive connected to the external port.
Looks like they are contemplating you want to use raid 1 for backup purposes. But then again why skip the internal setup? ------------------------------
Thanks for the response. Found out the problem wasn't with RAID. Looks like my HD got partitioned in a strange way. Had 2 partitions with the first one empty. I guess Vista didn't like that.
حالا باید چکار کنم؟
:lol:
nima_hl
21-01-10, 20:26
سلام
دوستان این دو فایل پی دی اف رو بی زحمت اگر امکانش هست یک نگاه بندازید
JMB36X_RAID_BIOS_User_Guide_v1_2
JMB36X_RAID_AP_User_Guide_v2.0 (Only the registered members can see the link)
(هردوش داخل یک فایل هست)
من اصلا نفهمیدم که چطور باید رید کنم؟
توی تنظیمات مادر برد حالت raid رو انتخاب کردم و موقع بوت ctrl+j رو میزنم ولی اصلا کاری برای تنظیم رید نمی تونم انجام بدم(create raid)
دو تا هارد دسگیت به ساتا 1 و ساتا2 زدم.
اینجا هم ظاهرا یکی مشکل من رو داشته ولی متوجه نشدم طرف چی گفته؟!
? ------------------------------
.
حالا باید چکار کنم؟
سلام
برای این کار شما بایستی هاردها رو به سوکت مربوط به jmicron متصل کنید که یدونش بالای اسلتها هستند و اون یکی به صورت esata در پنل پشت نصب شده
برای اتصال هارد به esata بایستی کابل تبدیل esata to sata داشته باشید اگر این کابل روی مادربردتون نباشه به قیمت 8 تا 25 هزار تومان در بازار به فروش میرسه :1. (28):
زمانی که هاردها به این سوکتها متصل شدند توسط jmicron شناسائی میشن و شما میتونید ریدشون کنید
موفق باشید
esyoo
21-01-10, 21:26
آقا نیما ممنون
مشکلم حل شد و رید شد و الان در حال نصب ویندوز هستم.
حالا یک سوال:
آیا این 1000 گیگ رو میشه پارتیشن بندی کرد؟
با تشکر
nima_hl
21-01-10, 21:29
آقا نیمیا ممنون
مشکلم حل شد و رید شد و الان در حال نصب ویندوز هستم.
حالا یک سوال:
آیا این 1000 گیگ رو میشه پارتیشن بندی کرد؟
با تشکر
بله میتونید مثل هارد معمولی پارتیشن ببندید
چه ویندوزی دارید نصب میکنید ؟ برای xp یکم قلق داره ولی ویستا و 7 راحت نصب میشن
esyoo
21-01-10, 21:41
بله میتونید مثل هارد معمولی پارتیشن ببندید
چه ویندوزی دارید نصب میکنید ؟ برای xp یکم قلق داره ولی ویستا و 7 راحت نصب میشن
این ویندوز رو
که قابلیت رید هم داره
البته بعدش یک 64 بیتی اکس پی نصب می کنم بعدش یک 64 بیتی سون بعش هم یک ویندوز سرور 20087
فقط جهت تست هست تا ببینم کدوم یکی به مادر بردم سازگارتر هست
باز هم از راهنمایی شما و بقیه دوستان تشکر می کم
esyoo
21-01-10, 21:49
این ویندوز رو
که قابلیت رید هم داره
البته بعدش یک 64 بیتی اکس پی نصب می کنم بعدش یک 64 بیتی سون بعش هم یک ویندوز سرور 20087
فقط جهت تست هست تا ببینم کدوم یکی به مادر بردم سازگارتر هست
باز هم از راهنمایی شما و بقیه دوستان تشکر می کم
این ویندوز در این سایت نوشته شده که رید رو ساپورت می کنه ولی عملا این کار رو نکرد
من می دونم که باید یک فلاپی راه انداز داشته باشم ولی
اولا درایو فلاپی ندارم
دوما چطور درایور های راه انداز رو یه سی دی یا دی وی دی ویندوز اضافه کنم؟
سوما چطور میتونم به جای اینکه درایور های راه انداز رو روی فلاپی بریزم روی سی دی یا یک فلش بریزم؟
با تشکر
nima_hl
21-01-10, 22:26
این ویندوز در این سایت نوشته شده که رید رو ساپورت می کنه ولی عملا این کار رو نکرد
من می دونم که باید یک فلاپی راه انداز داشته باشم ولی
اولا درایو فلاپی ندارم
دوما چطور درایور های راه انداز رو یه سی دی یا دی وی دی ویندوز اضافه کنم؟
سوما چطور میتونم به جای اینکه درایور های راه انداز رو روی فلاپی بریزم روی سی دی یا یک فلش بریزم؟
با تشکر
تنها راحتون ساختن سی دی هستش از این برنامه استفاده کنید و درایورها رو به سی دی اضافه کنید
xp امکان استفاده از فلش رو نداره
esyoo
22-01-10, 01:56
تنها راحتون ساختن سی دی هستش از این برنامه استفاده کنید و درایورها رو به سی دی اضافه کنید
xp امکان استفاده از فلش رو نداره
جالب بود که ویندوز 64 بیت و 32 بیت اکسپی رو نصب کردم اما 7 اصلا هارد رو نمیشناسه!
چرا؟
یعنی باید درایور ها رو بهش اضافه کنم؟اما با این برنامه نمیشه!
ممنون
nima_hl
22-01-10, 02:21
جالب بود که ویندوز 64 بیت و 32 بیت اکسپی رو نصب کردم اما 7 اصلا هارد رو نمیشناسه!
چرا؟
ممنون
فردا چک میکنم خبرشو میدم
esyoo
22-01-10, 11:35
سلام محدد طیق این عکس block زو 64 انتخاب کرده ولی من 128 گداشتم آیا مشکلی پیش می یاد؟ روی چه چیزی تاثیر داره؟
چطوز سرعت کپی پیست رو امتحان بکنم؟Only the registered members can see the link
nima_hl
22-01-10, 13:03
سلام محدد طیق این عکس block زو 64 انتخاب کرده ولی من 128 گداشتم آیا مشکلی پیش می یاد؟ روی چه چیزی تاثیر داره؟
چطوز سرعت کپی پیست رو امتحان بکنم؟Only the registered members can see the link
مشکلی نداره 128 خوبه کمترش کنید cpu usage میره بالا
با hdtune میتونید تست کنید
esyoo
22-01-10, 14:14
چرا؟
ممنون
من این مشکل رو این طور حل کردم:
Windows 7 USB DVD Download Tool کمک این برنامه ویندوز سون رو روی فلش ریختم و در ویندوز اکس پی 64 بینی اون رو اجرا کردم(در حالت بوت اصلا این کار شدنی نیست) و بعد از من موقع انتخاب پارتیشن خواست که درایور های رید رو اضافه کنم.من هم سی دی مادر برد رو گذاشتم و درایور های رید رو اضافه کردم بعد خودش اضافه کرد و شروع به نصب کرد
الان داره نصب میشه
راستی سرعت خواندن با hdtune برابر 156 بود خوبه؟
سوال:
1)چطور درایور های رید رو به ویندوز سون اضافه کنم؟
2)بیشترین رمی که میشه روی این مادر برد بست چی هست؟
2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR 1333*/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 1066*/800 / 667 MHz, non-ECC, un-buffered memory
Dual channel memory architecture
*The chipset officially supports the memory frequency up to DDR3 1066MHz/DDR2 800. Due to the tuning by ASUS exclusive technology, this motherboard natively supports up to DDR3 1333/DDR2 1066MHz. Please refer to Only the registered members can see the link or user manual for Memory QVL
**When installing total memory of 4GB capacity or more, WindowsR 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.
8 گیگ ddr2 و 4 گیگ ddr3
یا
اینکه کلا 8 گیگ رم میشه بست؟
3)منظور از Dual channel چی هست؟(فرض کنید من الان می خوام 4 گیگ رم اضافه کنم)
بعضی ها به من میگن دوتا رم 2 گیگ ببندی (با یک مشخصات) میشه Dual channel مثل این (Only the registered members can see the link)
ولی بعضی جا ها دیدم میگن که باید حتما نوشته شده باشه Dual channel! مثل این یکی
(Only the registered members can see the link)آیا این ها با هم فرق دارند؟
nima_hl
23-01-10, 11:54
من این مشکل رو این طور حل کردم:
Windows 7 USB DVD Download Tool کمک این برنامه ویندوز سون رو روی فلش ریختم و در ویندوز اکس پی 64 بینی اون رو اجرا کردم(در حالت بوت اصلا این کار شدنی نیست) و بعد از من موقع انتخاب پارتیشن خواست که درایور های رید رو اضافه کنم.من هم سی دی مادر برد رو گذاشتم و درایور های رید رو اضافه کردم بعد خودش اضافه کرد و شروع به نصب کرد
الان داره نصب میشه
راستی سرعت خواندن با hdtune برابر 156 بود خوبه؟
سوال:
1)چطور درایور های رید رو به ویندوز سون اضافه کنم؟
2)بیشترین رمی که میشه روی این مادر برد بست چی هست؟
8 گیگ ddr2 و 4 گیگ ddr3
یا
اینکه کلا 8 گیگ رم میشه بست؟
3)منظور از Dual channel چی هست؟(فرض کنید من الان می خوام 4 گیگ رم اضافه کنم)
بعضی ها به من میگن دوتا رم 2 گیگ ببندی (با یک مشخصات) میشه Dual channel مثل این (Only the registered members can see the link)
ولی بعضی جا ها دیدم میگن که باید حتما نوشته شده باشه Dual channel! مثل این یکی
(Only the registered members can see the link)آیا این ها با هم فرق دارند؟
سرعت خوبیه
روی مادربردت تا 4 گیگ رم ddr3 یا 8 گیگ رم ddr2 مینونی نصب کنی و نمیتونی هم زمان هر دو مدل رم رو نصب کنی
من بدون درایور win7 رو روی رید نصب کردم ولی چون همیشه اینترنت به سیستمهام متصله نمیدونم ردایورها رو dvd خودش بوده با از اینترنت دانلود کرده
در مورد دوال چنل هم اگر رمها یکی باشند فرقی نمیکنه که توی یک پک باشند یا نه
لطفا سئوالهات رو دونه دونه بپرس که سریع بشه جواب داد :wink:
esyoo
23-01-10, 15:44
با تشکر
چرا نمیشه همزمان ddr2 و ddr3 نصب کرد؟
آیا میشه همزمان 3 تا هارد رو روی این مادر برد رید کرد؟
nima_hl
23-01-10, 22:15
با تشکر
خوب نمیشه دیگه :lol: کنترلل رم روی یک مود بیشتر نمیتونه کار کنه
فکر نمیکنم بتونید ۳ تا هارد رو به jmicron متصل کنید چون سوکتش رو نداره و سوکتهای sata بعدی به چیپست اینتل متصل هستند
ViViD
23-01-10, 22:23
با تشکر
دلیل اینکه نیمشه همزمان از دو پلتفورم متفاوت رم استفاده کرد بطور خیلی ساده این هست که شما نمیتونید همزمان هم آفلاین داشته باشی و هم یک جهت 180 متفاوت با همون کارت کانال ببینی برادر اسی جون:love:
esyoo
23-01-10, 22:47
خیلی ممنون
ahci چی هست؟!
با تشکر
esyoo
23-01-10, 23:06
دلیل اینکه نیمشه همزمان از دو پلتفورم متفاوت رم استفاده کرد بطور خیلی ساده این هست که شما نمیتونید همزمان هم آفلاین داشته باشی و هم یک جهت 180 متفاوت با همون کارت کانال ببینی برادر اسی جون:love:
وحید جان کار نشد نداره