ورود

مشاهده نسخه کامل : خاطرات منو پردازنده‌های amd و بعدش کتک کاری

nima_hl
23-10-09, 11:21
سلام

میدونم که این تاپیک بارها تکرار شده ولی چون پردازنده‌ها به سرعت خودشون رو آپدیت میکنند گمان میکنم خالی از لطف نباشه

پس یار کشی رو شروع کنیم که میخواهیم یه دوا حسابی بکنیم :lol:

از حالا اخطار میدم هر حرفی میخواهید بزنید با دلیل و مدرک .

یا تجربه شخصی باشه یا سند قابل قبول ، اسپم بدین کلامون تو هم میره :wink:

خوب یه تاریخچه میگم اول و باید یاد آوری کنم اکثر این cpu های amd رو از ۳۰ سال پیش باهاش کار کردم و در جریان روند تکمیلیش بودم

سری am 2900

این سری پردازنده‌ها در سال ۱۳۵۴ ( ۳۴ سال پیش ) به بازار اومدن

که البته کاربردهای عمومی نداشتن ، یه پردازنده ۴ بیتی که هیچ موقع نتونستم یدونش رو هم واسه کلکسیونم پیدا کنم :1. (28):

با این سری اصلا کاری نداریم چون بر میگرده به عصر هجر :whistle:

8088 - 8086 -80286

این سری پردازنده‌ها توی سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۰ روی کامپیوترهای رو میزی که اکثرا دسکتاپ بودن قرار میگرفتن و قیمت یه کامپیوتر در اون زمان به اندازه یه اتومبیل پیکان بود :lol:

8088 و 8086 دو تا پردازنده 8 بیتی بودن که به اسم xt شناخته میشدند

80286 یه شاهکار اون زمان حساب میشه چون یه پردازنده ۱۶ بیتی بود ، به همین خاطر لقب at که مخفف Advanced Technology :1. (35): بود بهش دادن

تا اینجای داستان خیلی دعوائی بین شرکتها نبود چون همه یجورائی گیج میزدند و نرم افزارها هم به اون درجه نرسیده بودند که نیاز به سرعت داشته باشند

سیستمها دارای ۶۴ کیلو بایت تا ۶۴۰ کیلوبایت رم بودن و سیستمهای اشرافی ۱-۲ مگ رم داشتن ، الان رم نرمال ۲ گیگ هستش به عبارتی توی این حدود ۳۰ سال هجم رم ۱۰۰۰ برابر شده :1. (27):

این ۳ پردازنده حدود ۱۲ سال طول کشید تا روند تکمیلشون کامل بشه

در سال ۱۳۷۰ نسل بعدی پردازنده ها یعنی am386 به بازار اومد و تقریبا از همین زمان جنگ سرعت شروع شد

سری اول با عنوان 386sx با سرعت 16 مگاهرتز وارد بازار شدن و کامپیوترها شکل و شمایلی مدرن به خودشون گرفتن

بعد سرعت بالا رفت 25 - 33 و 40 مگاهرتز ، به عبارتی سرعت سیستمهای امروزی از نظر هرتز 100 برابر شدن

تا این زمان یه پردازنده کمکی داشتیم که شمارش یکی بیشتر از cpu بود ، مثلا کمک پردازنده 80386 میشد 80387 که روی یه سوکت شبیه به cpu سوار میشد که برای محاسبات ریاضی اون زمان استفاده میشد

توی سری 386DX اومدن این دو تا رو با هم ترکیب کردن و دیگه کمک پردازنده دیگه استفاده نمیشد

دو سال بعد am486 به بازار اومد که تقریبا با همون مشخصات 386 بود یعنی سری sx و dx داشت

اینجای داستان مربوط میشه به قضیه سوختن amd لطفا اینتل کارا با دقت بخونن

در سال ۱۳۷۴ ( ۱۴ سال پیش ) سری am5x86 و amd k5 وارد بازار شدن

این پردازنده‌ها به دلیل ولتاژ کاری بالا نیاز به هیت سینک و فن داشتن ولی به دلیل بسته بودن مسیر اطلاعات و همینطور ورود قاچاق کالای کامپیوتر کسی نمیدونست باید روی این پردازنده‌های مفلوک یه چیز دیگه به اسم هیت سینک که امروزه همه ما میشاسیم بگذاره

در اون زمان بازار کامپیوتر دوران طلائیه خودش رو داشت سپری میکرد و amd به دلیل قیمت مناسبی که داشت ، به تعداد زیاد توی بازار پخش شد

گارانتی هم مفهومی نداشت این شد که یه تعداد زیادی کامپیوتر با سوکتهای ذوب شده روی دست فروشنده‌ها و مردم موند و تازه مردم فهمیدن یه چیزی به اسم فن cpu وجود داره

ولی این خاطره تلخ توی ذهن افراد هک شد و تا امروز هم بعضی افراد هنوز دارند تکرارش میکنند

اگر بجای amd پردازنده‌های اینتل که نیاز به هیت سینک داشتن وارد بازار بسته ایران میشد امروز این داستان برای intel بود نه amd

اینجا جلو بودن amd کار دستش داد :1. (28):

دستم خسته شد اگر دوستان علاقه داشتن بقیه داستان رو توی پستای بعدی میزنم :give_rose:

N0m@d
23-10-09, 11:32
یکمی جسته گریخته صحبت کردید:whistle:

ولی مطمئنم اطلاعات جالب و شنیدنی دارید:yes:

بی صبرانه منتظرم تا دقیق تر و کامل تر خاطراتتون رو بیان کنید

خاطرات از زمانی که ما اصلا نبودیم یا نمیدونستیم کامپیوتر چی هست:lol:

masterpc
23-10-09, 12:15
سلام دوست من
مطالبی خوبی بود

کتاب آشنایی با کامپیوتر و مبانی سخت افزار رو داری برامون خلاصه نویسی می کنی؟

masterpc
23-10-09, 12:17
بقیش رو هم بگوو دیگه.. از همین الان بگم من طرفدار amd هستم:1. (19)::1041::wink::11():

Shahryar
23-10-09, 12:37
نیما جان مطالب جالبی هست ادامه بدید حتماً :11():

فقط امیدوارم هدف از تاپیک این نباشه که در آخر بگیم که مثلاً اینتل خوبه یا AMD خوبه که بیشتر عبارت های بازاری هستند . :1. (35):

nima_hl
23-10-09, 12:53
نیما جان مطالب جالبی هست ادامه بدید حتماً :11():

فقط امیدوارم هدف از تاپیک این نباشه که در آخر بگیم که مثلاً اینتل خوبه یا AMD خوبه که بیشتر عبارت های بازاری هستند . :1. (35):

ممنون از لطفتون

بنده هیچ تعصبی روی هیچ برندی ندارم :lol:

تو این هفته یه چنتا سیستم جمع کردم همشون رو i7 بستم

با اینکه کاملا دستم برای تصمیم گیری باز بود ، هم اینتل بستم و هم گرافیک رو nvidia 260 انتخاب کردم

موضوع اینه که میخوام اگر بشه این جناح بندیای بیهوده ، سفرش جمع بشه

اونهائی که اول گفتم شوخی بود ، هر سیستمی نسبت به کاربریش باید چیده بشه

با اجازه شما بعدا به این موضوع مفصل میپردازیم :give_rose:

K1LOU
23-10-09, 16:48
با سلام و تشكر
لطفا ادامه بديد . خيلي خوب بود

MARINE
23-10-09, 23:01
یکی از دوستام یک CPU AMD 2200 XP داره فکر کنم مال 7 یا 8 شایدم بیشتر باشه الان الان که هست داره ازش استفاده می کنه بدونه هیچ مشکلی

وراست اش عشق بازی هم هست فقط کارت گرافیک اش رو عوض کرده همین

گفتم شاید بد نباشه بگم این تاپیک مربوط به AMD میشه

ادامه بدید جالب هست

nima_hl
24-10-09, 01:41
با تشکر از دوستانی که گل :11(): پرت کردند وهمینطور دوستانی که لنگه کفش انداختن ، بریم دنباله داستان :lol:

به اونجا رسیدیم که cpu های amd شروع به سوختن کردند و کسی دیگه amd نمیخرید

کلی cpu رو دستم باد کرد و خیلی زمان برد تا بتونم دونه دونه رو سیستم بفروشمش

دروغ نگم اینجای داستان خودم هم با amd خداحافظی کردم

تا یه ۶-۷ سال دیگه طرفش هم نرفتم تا اینکه سال 78-79 بود که یکی از دوستان یه بار سنگین از سری900 duron آورد و تعدادیش رو برام فرستاد

یه همکار تازه کار داشتیم یروز اومد دفتر یدونش رو برد ، فرداش اومد ۵ تاشو برد ، خلاصه یک هفته طول نکشید که کل بارش تموم شد

آخرین دونه این بار رو خودم برداشتم ببینم چیه اینجوری دارند میخرند ، نصبش کردم و با ترس و لرز سیستم رو روشن کردم ( دماسنج گذاشته بودم رو هیت سینک :1. (29):) یه چشمم به مونیتور بود یه چشمم به دما ، ولی دیدم دما خیلی بالا نیست

یکی دو ساعت باهاش ور رفتم و تو کف سرعتش مونده بودم ، برای ۱ هفته این سیستم رو گذاشتم زیر فشار سنگین دیدم نخیر اساسی همه چیش ردیف شده

تا اینجا رو داشته باشید تا یه چیز باحال براتون بگم

حدود یک ماه پیش یکی از اقوام خیلی نزدیک باهام تماس گرفت گفت سیستمم یکمی کند شده چی کارش کنم ؟ من اصلا یادم نبود سیسمش چیه گفتم مشخصاتش چیه ، گفت بابا همونه که خودت بهم دادی ، یکم فکر کردم باز یادم نیومد گفتم یادم نیست cpu چی بود گفت دوران 900 :1. (27):

تازه یادم اومد که همون سیستم که بالا گفتم رو ۸-۹ سال پیش دادمش به این شخص ، گفتم مگه هنوز داره کار میکنه گفت چند وقت پیش پاورش دود کرد عوض کردم :1. (35):

برگردیم به ۹ سال پیش ، زیاد سرتون رو درد نیارم دو مرتبه سویچ کردم روی amd و الحق که برای جبران اون مسائل گذشته سنگ تموم گذاشته بود

intel پردازنده 2000 مگاهرتزی میزد ، amd یه پردازنده میزد ۱۶۰۰ مگاهرتز و اسم مدلش رو میزاشت 2000+ به این معنی که این 2000 اینتل رو میجوه :lol: و واقعا هم همینطور بود

در سری athlon و athlon 64 پا به پای اینتل اومد و همچنان p/p خیلی مناسبی داشت

ولی داستان به همینجا ختم نشد چون توی سالهای ۸۲ تا ۸۶ با مدلهای athlon 64 و athlon 64 x2 یه قدم از اینتل جلو افتاد

و حالا اینتل بود که به دنبال amd میدوید

سال 86 دیگه اوج حرکت amd بود که با سری phenom فکر میکرد تیر آخر رو به اینتل میزنه ولی اینطور نشد

اینتل یه شرکت قدیمی و کار درسته و پروژه‌های خفن و مخفی زیادی داره

اینتل ۲ تا ضربه اساسی به amd زد که اولی تمام دنیا و مسئولین amd رو بهت زده کرد و دومی گوی سبقت رو از amd ربود

حالا این ضربات چی بودن

در سال 2007 اینتل یکی از پروژه‌هاش رو به عنوان نمونه آزمایشگاهی :whistle: رو نمائی کرد که اون هم چیزی نبود به جز یه پردازنده 80 هسته‌ای با مصرف زیر 100 وات

این یک رو کم کنی شدید و اخطار جدی هم به amd و هم به nvidia بود حالا چرا nvidia ، دلیل این بود که cpu nvidia در اون سال کاملا آماده بود و زمزمه‌های ورودش به بازار به گوش میرسد

اگر اینتل این پردازنده رو به بازار بده فاتحه amd و nvidia و البته خودش هم خوندست :whistle:

دلیل این حرفم اینه که این پردازنده اونقدری تونائی داره که تا سالیان سال خریدار نیازی به تعویضش نداره

یه جورائی میشه شیپور آخر دنیا برای تولید کنندگان سخت افزار :lol:

amd اینجا مجبور شد دست و پاش رو جمع کنه و اینتل از این فرصت استفاده کرد و پردازنده‌های Nehalem خودش رو به بازار عرضه کرد

سعی کردم خیلی فشرده بکم که برسیم به اصل قضیه :

وضعیت فعلی amd ، intel و nvidia در حال حاضر و مقایسه تونائیها و نقاط قدرت و ضعف هر کدوم

به امید خدا توی پستهای بعدی سعی میکنم پارامترهای انتخاب هر قطعه رو توضیح بدم و دوستان خواهش میکنم در تکمیلش کمک کنند تا یه ریفرنس خوبی بشه برای انتخاب قطعات

موفق باشید

AMD>INTEL
24-10-09, 09:49
البته شروع تاپیک یکجور حالت علمی نیست . مسئله فن رو اکثرا کسانی که کار اسمبل میکنند از زمان 486 سری dx4 میدانستند .اگر بحث علمی باشد خیلی بهتر هست

Computex
24-10-09, 16:53
با تشکر از تمام دوستانی که در بحث شرکت میکنند مخصوصا جناب nima_hl (Only the registered members can see the link)عزیز که نسبت به ایجاد این تاپیک اقدام فرمودند.

فکر میکنم اگر یه نظر سنجی هم به تاپیک اضافه بشه ، خیلی بهتر خواهد شد. مدیران محترم لطفا در صورت صلاحدید نسبت به اضافه نمودن یک نظر سنجی به تاپیک اقدام فرمایند.

N0m@d
24-10-09, 17:02
وضعیت فعلی amd ، intel و nvidia در حال حاضر و مقایسه تونائیها و نقاط قدرت و ضعف هر کدوم

موفق باشید

نه دیگه نشد:whistle:

شما زدی رو دور تند:1. (27):

وضعیت از دو سال پیش تا الان رو خودمون کامل در جریان هستیم:yes:

خیلی دوست داشتم از همون سالهای 70 تا 80 رو بشنوم...حالا اگه تجربیاتی هم راجب Athlon64 و Pentium4 دارید هم بد نیست:1. (29):

AMD>INTEL
25-10-09, 10:28
AMD
Only the registered members can see the link

تو این سایت پردازنده های قدیمی amd رو میتونید مشاهده کنید

™Ali
25-10-09, 13:11
من که یادم میاد 9 سال پیش همه می گفتن پردازنده های Athelon خیلی گرما تولید می کنند و راحت می سوزن (با وجود سرعت بالاتر نسبت به اینتل) و این شد که من اون موقع یه پردازنده اینتل گرفتم ! (مشخصات دقیق تر : Pentium 4 (Only the registered members can see the link) دارای هسته Prescott (Only the registered members can see the link) 90nm، فرکانس 2.4GHZ , بر پایه معماری NetBurst (Only the registered members can see the link) )

Only the registered members can see the link اون پردازنده رو تا 3.3GHZ اورکلاک کردم و از یک Athelon هم سریع تر شد ! یعنی اون موقع هم اینتلی ها خوب اورکلاک می شدند. Only the registered members can see the link

الان هم هنوز اون پردازنده رو دارم و سالم هست ... Only the registered members can see the link