ورود

مشاهده نسخه کامل : درباره آليس مونرو ، برنده جايزه بين‌المللي بوكرمن ادبيات

Saeed-Milan
28-06-09, 21:47
خانم ملكه را بيشتر بشناسيد
جام جم آنلاين: روزنامه گاردين 2 هفته پيش خبر داد هيات داوران جايزه بين‌المللي بوكرمن ادبيات به اتفاق آرا تصميم گرفته‌اند جايزه امسال را به مجموعه آثار خانم آليس مونرو، نويسنده كانادايي‌تبار متولد 1931 اهدا كنند.

آليس مونرو را برخي كارشناسان، ملكه داستان كوتاه ناميده‌اند و خوانندگان ايراني با برخي از آثار اين نويسنده نظير مجموعه داستان فرار با ترجمه مژده دقيقي آشنا هستند.

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

در اين مطلب كه از نشريه دي زيت آلماني ترجمه شده است، به انگيزه اعطاي اين جايزه به بررسي جهان داستاني اين نويسنده مي‌پردازيم.وقتي براي اولين بار چشمم به جمال آليس مونرو، صبيه عفيفه جناب مونرو كه هرچه خاك آن پدر است عمر اين دختر باشد روشن شد يكه خوردم.

معمولا هر كتابخواني مشتاق ديدن چهره نويسنده مورد علاقه و تحسين خود است، اما در مورد آليس مونرو به دلايل نامشخصي تاكنون به هيچ عكسي از وي برخورد نكرده بودم و با وجود اشتياق وافري كه به قلم اين نويسنده دارم در بسياري از كتاب‌هاي جيبي وي كه خريده يا امانت گرفته‌ام تاكنون سعادت زيارت تصوير ايشان ميسر نشده بود. براي همين انتظار ديدن چهره‌اي پيچيده و پر رمز و راز را داشتم.

چهره‌اي روشنفكر و احتمالا با يك خروار فيس و افاده، كمي زهوار در رفته و درب و داغان و در يك كلام در تمام اين مدت تصوير كسي را در سر مي‌پروراندم كه دست‌كم به داستان‌هاي مرموز و تاريكش بيايد، اما وقتي عكس ايشان را ديدم انگشت به دهان محو تماشاي وي شدم

منبع (Only the registered members can see the link)