ورود

مشاهده نسخه کامل : حرارت قابل تحمل پردازنده با توجه بر مصرفش (Watts)

Overclocker
28-09-08, 18:31
برای مثال حداکثر حرارت قابل تحمل پردازنده ( E7200 ) در توان نامی خودش ( 65W ) ، حدودا 74.1C هست .

این رو هم در نظر بگیر که هر چه توان نامی بره بالا ، حداکثر دمای قابل تحمل پردازنده ، پایین میاد ( در صورتی که در معماری پردازنده تغییری حاصل نشه ) .

چطور میشه این قضیه را محاسبه کرد ؟

Shahryar
29-09-08, 18:06
چطور میشه این قضیه را محاسبه کرد ؟

کدوم قضیه را ؟ دقیق مشخص کن ...

2- 24 ساعت از سوال کردن شما نگذشته و 24 ساعت چیز طبیعی هست از ارسال پست های پشت سر هم برای گرفتن پاسخ خودداری کنید چون مطمئن باشید بچه ها تاپیک را ببینند و کسی بدونه پاسخ میده .

موفق باشید
شهریار :great:

Stream
29-09-08, 18:37
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

حالا اگه سرچ کنیم:
E7200 thermal specification
ببین گزینه اول چیه!

در کل همه این اطلاعات توی سایت اینتل وجود داره:
Only the registered members can see the link

Overclocker
29-09-08, 19:46
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

حالا اگه سرچ کنیم:
E7200 thermal specification
ببین گزینه اول چیه!

در کل همه این اطلاعات توی سایت اینتل وجود داره:

منظور من اینه که اگر CPU من که Q6600 هست و از ورژن G0 که در توان 90 وات میتونه 72 درجه را تحمل کنه اگر این توان بشه 200 در اور کلاک قضیه فرق میکنه و من از کجا بدونم چه دمایی واسه اون تو این واتیج ضرر نداره ؟

و اضافه میکنم که فقط برای این CPU را نمیخوام بدونم یک فرمول خاص که بشه هر CPU ای را با آن محاسبه کرد که دمای Safe واسش گزاشت :yes: و فقط هم در اورکلاک کاربرد داره چون هیچ وقت از توان ذکر شده سازنده بیشتر مصرف نمیکنه !!

با تشکر.:11():

Mahdi_Moosavi
29-09-08, 21:28
منظور من اینه که اگر CPU من که Q6600 هست و از ورژن G0 که در توان 90 وات میتونه 72 درجه را تحمل کنه اگر این توان بشه 200 در اور کلاک قضیه فرق میکنه و من از کجا بدونم چه دمایی واسه اون تو این واتیج ضرر نداره ؟

با تشکر.:11():

محاسبه این عدد ، با یه فرمول خطی به دست نمیاد . تو هر فرکانس ، ولتاژ ، معماری و ...... فرق می کنه و نیاز به محاسبات پیچیده و مقادیر و داده هایی داره که متاسفانه توسط کمپانی های سازنده اعلام نمیشه .

ولی اصل قضیه ( هر چه توان نامی بره بالا ، حداکثر دمای قابل تحمل پردازنده ، پایین میاد ( در صورتی که در معماری پردازنده تغییری حاصل نشه ) . ) ثابت شده هست . این 2 تا مثال :

Intel Platform(C2Q 6600)l

AMD Platform

Overclocker
29-09-08, 22:20
حداقل یک راه خیلی کوچک برای این کار باید باشه چون وقتی یک CPU را اورکلاک میکنیم که نمیتونیم روی هوا بگیم این از چه دمایی تا چه دمایی مکس تمپش هست :1. (27):

راستی خودتان چطور دمای مطمئن میگید به بچه های فروم مثلا یکیش منم :

Q6600 را تا 400*8 بردم با 1.3 ولت و با هایپر 212 آن موقعه 55 الی 60 بود که تایید کردید دما مطمئن هست :1. (38):

حالا چطور گفتید که اون دما واسه اون اور مطمئن هست ؟

با تشکر فراوان :give_rose:

Mahdi_Moosavi
29-09-08, 22:48
حداقل یک راه خیلی کوچک برای این کار باید باشه چون وقتی یک CPU را اورکلاک میکنیم که نمیتونیم روی هوا بگیم این از چه دمایی تا چه دمایی مکس تمپش هست :1. (27):

راستی خودتان چطور دمای مطمئن میگید به بچه های فروم مثلا یکیش منم :

Q6600 را تا 400*8 بردم با 1.3 ولت و با هایپر 212 آن موقعه 55 الی 60 بود که تایید کردید دما مطمئن هست :1. (38):

حالا چطور گفتید که اون دما واسه اون اور مطمئن هست ؟

با تشکر فراوان :give_rose:

در همون فکر هستم .... کمی زمان می بره .

خوب این قضیه کاملا فرق میکنه حسین جان . دماهایی بالای 65 درجه خیلی سریعتر تاثیرات نامطلوبشون رو روی پردازنده می زارن ، مثل ناپایداری های گاه و بی گاه و حتی بعضی مواقع صدمه کلی و جزعی به پردازنده .

ولی تاثیرات دماهای به دلیل TDP بالا ، تاثیراتشون رو شاید تو 2 یا 3 سال یا بیشتر آشکار کنند .

ضمنا مبحث محاسبه توان های پردازنده خیلی پیچیده هست . برای مثال مباحثی مثل MPD ( maximum power dissipation)l و ...... مورد بررسی قرار بگیره . در کل جا واسه بحث زیاده .

در آینده نزدیک در این مورد هم بحث خواهیم کرد .

Overclocker
16-11-08, 19:43
بهتر نیست بحث رو ادامه بدیم ؟

یک سوال برام پیش آمده :

E7300 در حالت دیفالت 65 وات مصرف میکنه و 74 درجه تحمل میکنه به گفته ی اینتل !

حالا E7300@400x9.5 1.38125v چه دمایی میتونه تحمل کنه و چه مصرفی داره الان ؟ ( قبل 65 وات بود )

فکر کنم سوال خوبی برای شروع باشه ؟!

مرسی:give_rose: